|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Zgadzam się genialny blog, młoda to szczęściara... <3
![]()
#2702 |
Wtajemniczenie
|
To nie podpowiem nic, śmietanowych tortów nigdy nie robiłam.
Za to czekoladowo-malinowy, o ten jest prosty w wykonaniu i przepyszny ![]()
#2703 |
Raczkowanie
|
Wygląd na to, że dokładnie ten sam dzień, urodziłam o 12:50, a Ty?
![]()
#2704 |
Zakorzenienie
|
Mimo weekendu - działam
![]() ![]() Poza tym nadrabiam zaległości czytelnicze i wreszcie postanowiłam przeczytać "Władcę Pierścieni"... Idzie mi jak krew z nosa - jakkolwiek momentami nawet mi się podoba ... Zastanawiam się czy mój mózg już totalnie zmurszał i jest w stanie przyjmować tylko krwawe kryminały ( i jak to świadczy o mojej psychice ![]() Poza tym duolinguje i mam wrażenie że to działa ![]() Patri, Lynette jak tam poszło z tortami ? Zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Wstyd powiedzieć, że nie pamiętam dokładnej godziny urodzin? Była noc, zdaje się, że o 1:30.
Biszkopt piekłam wczoraj, jeszcze go dalej nie obrabiałam. Mam wrażenie, że jest twardy jak skała ![]() EDIT: tak o 1:30, na zdjęciu Jucia 20 minut po mojej cesarce. ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2014-02-09 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
tree hugger
|
![]()
#2707 |
Zakorzenienie
|
Lynette, Patri - niewzykły zbieg okoliczności porodowych
![]() ![]() ![]() Mi się marzy wiosna, odczucie "kamienia z serca", zakupy, kolorowe sukienki, nowe buty, apaszka, okulary przeciwsłoneczne, spacery, spotkania, plenery i inne odroczone przyjemności... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż u mnie dzisiaj słoneczko i jest 10 stopni i bardzo przyjemnie :0
![]() |
#2709 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak ładnie słonko dziś świeci, ptaszki śpiewają, okna otwarte, w końcu mi się zachciało wyjść ze swojego kokonu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
Niestety nie polepszyło mi to humoru ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Rozeznanie
|
Cindy, co się stało? Gdzie Twój humor? :/
Mi się też dziewczyny marzy wiosna i wiosenna metamorfoza, ale już niedługo. Zima się dla mnie znośna stała, odkąd przestałam czekać na lepszą aurę, a zamiast tego zaczęłam korzystać z tego co oferuje. Np z łyżew ![]() ![]() Dzisiejszy dzień dodał mi energii. Przede wszystkim dlatego, że znów się przełamałam i nie uciekłam pod kołdrę jak wczoraj. Wczoraj miałam pisać pracę, oczywiście zepchnęłam to na dno świadomości i w rezultacie większość czasu jakoś przesiedziałam. Dziś wstałam o 7 by wybrać się na lekcję jeżdżenia na łyżwach i wzięłam się za długo odkładany decoupage (napisałam przez nieuwagę "licencjat" :P). Ok, nie jest to krok w kierunku skończenia studiów, ale krok w kierunku robienia rzeczy, które chcę robić, zamiast odkładać je na wieczne nigdy, albo tłumaczyć się tym, że jest zima, niedziela rano, i nie ma po co wstawać. Ciężkie to dla mnie, mam wrażenie czasem, że walczę z czymś co wydaje się bezsensu i łatwiej byłoby mi wejść na Mount Everest, przynajmniej wiedziałabym dokąd idę. No ale walczę, mimo wszystko, dla tej głupiej satysfakcji, która może kiedyś przyniesie poczucie kontroli nad swoim życiem. I dostałam fantastyczny prezent, będę mogła poczuć się jak kierowca rajdowy na torze ![]() ![]() Jak tam torty i urodziny pociech?
"Nie każde działanie przynosi szczęście, ale nie ma szczęścia bez działania" Edytowane przez inga86 Czas edycji: 2014-02-09 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Raczkowanie
|
Cindy co się dzieje?
![]() Ingo co dostałaś? ![]() Patri jak tort? A ja tęsknię za...zimą i śniegiem. Śnieg padał tutaj tylko raz, na drugi dzień już go nie było. Póki co leje i wieje i jest na plusie. Dzisiaj miałam leniwą niedzielę, aczkolwiek poczucie obowiązku nie dało mi nie usiąść nad słówkami. Są coraz trudniejsze i jakoś więcej czasu muszę poświęcić na to, aby je sobie przyswoić. Nawet czytać mi się za bardzo dzisiaj nie chciało. Prawdę mówiąc to non stop tłuką mi się po głowie wizje rozmowy kwalifikacyjnej, a to dopiero za miesiąc. Powinnam chyba zejść na ziemię. ![]()
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Patri i Lynette - ale macie super zbieg okoliczności z narodzinami dzieci
![]() ![]() I zadam to samo pytanie co reszta...jak tam torty? ![]() Cytat:
![]() Ja byłam dziś w niskich górach - dotleniłam się ![]() A co to za humor nie teges? Z powodu zimy czy czegoś jeszcze? ![]() Inga - strasznie Ci zazdroszczę tych łyżew ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2714 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżdżenie w kółko- utrzymywanie równowagi - pracują mięśnie. Można się powygłupiać, jak ktoś jest spontaniczny, albo poględzić o duperelach z kimś z kim się jest. W tym roku byłam na łyżwach raz. Utrzymywanie swojej i dziecka równowagi było sporym wyzwaniem. Ruszałam się pierwszy raz od długiego czasu. Bezsens może i tak, ale na plus. ![]() Tort z wyglądu taki sobie, w smaku całkiem niezły, tylko ciasto tak jak przewidywałam, zbyt twarde wyszło - nieco za dużo mąki chyba. Tutaj - na blogu jest kilka fotek. Nawet nie zrobiłam mu zdjęcia takiego solo, eleganckiego :/ więc fotki są jakie są. Lynette, jak u Ciebie? ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Góryyyyy ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Twój mózg jak i mój wyprzedza rzeczywistość, czy to myślenie o rozmowach jest takie bardziej konstruktywne - typu przygotowujesz się?
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Rozeznanie
|
Patri, uwielbiam Cie!
![]() ![]() https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...27644871_n.jpg |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Raczkowanie
|
![]() - przedszkole x 2 - dokończyć pomidorową - kąpiel w soli - spotkanie 18:00 - porównać notatki o L. - Mańkowska do końca - W1 na PP, szybki przegląd - domalowania p-pokój i duży pokój - klosz kupić - kuchnia fronty - kuchnia płyta
#2717 |
Rozeznanie
|
Elle dostalam rajd bmw po torze
![]() ![]() Decoupegowalam z Dziewczynami 2x i bardzo mi sie podobalo, ale nie moglam sie za to zabrac. A teraz mi sie komodka, ktora zrobilam rozwalila, wiec w koncu jest powod. I Jestem tak wkrecona, ze zrezygnuje dzis z jogi i wroce wczesniej do domu by sie za to zabrac ![]() ![]() Kocur co do lyzew, ja tez nie umiem jezdzic, ale zawsze chcialam. Ale dopiero teraz wzielam chcenia w swoje rece i skoro chce, to sprobuje. Najfajniejsze, ze tz sie spodobalo, bo myslalam wlasnie, ze bedzie mu nudno jezdzic w kolko. Poszlismy z Tz na lekcje z instruktorem, chcielibysmy chodzic co 2tygodnie. Najdziwniejsze jest to, ze na lekcji byly te same figury, ktore robie na jodze i tancu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2718 |
Zakorzenienie
|
Byłam na łyżwach ze trzy/cztery razy w życiu - i jeżdzenie w kółko miało dla mnie ten sens że można się było raz po raz łapać barierki
![]() ![]() U nas chyba już jest coś na kształt wiosny - ponad 10 stopni, słońce,leciuteńskie pączki na wierzbach ![]() ![]() Poza tym niedziela leniwa - ale nie do końca -troszkę niemieckiego zrobiłam, spojrzałam na jakieś słówka z angielskiego, zrobiłam sporo zaległych rzeczy pt. pielęgnacja.. Zeszły tydzień oceniam na plus - za wyjątkiem jednej sprawy - pisania pracy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Patri tort wygląda naprawdę dobrze (aczkolwiek jestem zdanie że wyglad jedzenia nie jest wcale najważniejszy ![]() ![]() ![]() ![]() Myślę że ilości jedzenia były imponujące ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej poniedziałkowo
![]() Falowanie i spadanie.... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zapach morza-tego mi się chce. Postanawiam uroczyście, że jak skończę to szaleństwo, które mnie wszechogarnia i pozostawia wciąż w niepewności co do cząstkowego finału (tego zależnego ode mnie), to zbiorę moce na jakiś dotleniający i może jodujący wypad (w sensie - nie wpadnę w kolejne szaleństwo). Cindy, polepszenia ![]() Cytat:
![]() Nie dziwię się, że ta rozmowa zaprząta Ci myśli, ale pewnie warto podzielić uwagę ![]() Cytat:
![]() ![]() Aaaa, możesz wrzucić przepis na ciasto do nadzienia kapuścianego? I na sos pomidorowy? I na sałatkę? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
tree hugger
|
Cytat:
![]()
Nie potrafię zmierzyć się z codziennością, choć nadal zdarza mi się wierzyć w cuda i marzyć o lataniu. Edytowane przez isza89 Czas edycji: 2014-02-10 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zadomowienie
|
Cześć.
dzień mimo bólu głowy zaczął się produktywnie (2 ważne telefony ![]() ![]() ale zaraz trza się ogarnąć bo idziemy do przychodni po skierowania i na pocztę. ![]() ![]() dobrze, że w końcu wyszło u mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zadomowienie
|
Cześć poniedziałkowo! (Emilka, sorry za papugowanie
![]() Nadrobię Was dokłądnie dziś w autobusie, a teraz piszę tylko tak żebyście nie zapomniały że istnieję ![]() Inguś, spodobał mi się Twój post o skupianiu się na pozytywach, próbuję go teraz odnieść do mojej aktualnej sytuacji. Patri, fajny blog dzieciowy ![]() ![]() Zeszły tydzień był fatalny, straciłam kolejną pracę (będę ją mieć tylko do końca lutego), w zasadzie to były tylko 2 lekcje tygodniowo, ale w obliczu różnych innych "tragedii" to poczułam się trochę tak jak bohater poniższego filmu - 5:41 http://www.youtube.com/watch?v=CAQaHUB2Qj0
#2723 |
Raczkowanie
|
Nie odniosę się do Waszych wypowiedzi, przyszłam zameldować, jak mi idzie. I nie za dobrze, właściwie to uporałam się tylko z kuchnią. Teraz siadam do notatek o L.
![]() - przedszkole x 2 - 1/2 - dokończyć pomidorową - kąpiel w soli - spotkanie 18:00 - porównać notatki o L. - Mańkowska do końca - W1 na PP, szybki przegląd - domalowania p-pokój i duży pokój - klosz kupić - kuchnia fronty - kuchnia płyta
#2724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Głupie mi się to wydaje po prostu. Jedyne gdzie jest trochę miejsca, to po środku tego strasznego koła, ale nawet przedrzeć się tam nie da, bo boję się, że ktoś rozpędzony na mnie wpadnie. Dlatego czekałam aż zamarznie staw obok mojego TŻta, wtedy gdy upewnią się, że jest dostatecznie zmrożony otwierają tam kameralne lodowisko...ale pogoda się ociepliła ![]() Jest jeszcze Manufaktura, gdzie też stoi małe lodowisko, ale nikt go nie poleca...a ja wolę właśnie takie małe. No i ostatecznie w środę TŻ mnie ciągnie na lodowisko jakoś na tyle wcześnie, żeby było możliwie mało ludzi...a ja się trzęsę ze strachu jak to ja ![]() Patri- ten tort wygląda super ![]() ![]() A czy to z tyłu co widać takie jakby zakręcone ciastka to są te kapuściaki? ![]() Cytat:
![]() Heh, z TŻ byłam na łyżwach raz jeden jedyny, z grupą znajomych. Później odmawiałam... powiedział, że on słabo jeździ i w ogóle, po czym chwilę ze mną pobył trzęsącą się przy bandzie, a później sobie pojechał i tyle go widziałam przez długi czas ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Część tak ubitej śmietany zmiksowałam z kajmakiem i wyszło. ![]() A do sałatki potrzeba 7 składników: 1. seler naciowy, 2. puszka kukurydzy, 3. puszka ananasa, 4. ser żółty pokrojony w kostkę, 5. orzechy włoskie posiekane na drobniej, 6. majonez, 7. curry Wymieszać i gotowe ![]() Z selerem naciowym nie miałam do czynienia w innym wydaniu - chętnie spróbuję przepisu Iszki. Często robię tę sałatkę i czasem podgryzam same łodygi, a wczoraj podgryzałam mocząc te łodygi w sosie do pizzy - pyyycha.
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Siedze w lozku i probuje sie nie rozchorowac. Slabo mi na razie idzie. Wzielam sie tez za nauke do sesji (wiem, ze jest superwczesnie, ale lubie sobie zrobic notatki, chce zeby mi w tym roku bardzo dobrze poszlo - musze nadgonic oceny z poprzednich lat - i nie umiem robic 'cramming' - wole wszystko robic ze spokojem). Btw, na blogu Edyty jest artykul o typach prokrastynatorow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Tutaj mają takie pingwinki plastikowe które ludzie mogą pchac przed sobą dla równowagi ... Hm dzieci zasadniczo .... Ale ja kiedyś chyba spróbuje z nimi ... Bo normalnie to nie odrywam się od bandy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A teraz lecę na kurs ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Raczkowanie
|
Hej, wklejam tylko rozliczenie wczorajszego planu
![]() - przedszkole x 2 - 1/2 - dokończyć pomidorową - kąpiel w soli - spotkanie 18:00 - porównać notatki o L. - Mańkowska do końca - W1 na PP, szybki przegląd - dodatkowo; napisałam moją część pracy zaliczeniowej ![]() - domalowania p-pokój i duży pokój - klosz kupić - kuchnia fronty - kuchnia płyta - dodatkowo: umycie krzeseł 2/4 ![]() - drugie danie - przerobić resztę zupy - pranie czerwone - pranie koc - kuchnia podłoga - przedszkole popołudnie - odwiedziny M&M u nas - kuchnia boki i krawędzie - kuchnia zlewozmywak - kuchnia wafle - domalowania z wczoraj - wykład 2 z PP, szybki przegląd - Mańkowska
Pozdrawiam ![]() Edytowane przez Lynette Scavo Czas edycji: 2014-02-11 o 08:02 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Lynette, jak czytam twoje plany to się zastanawiam, kiedy ty to wszystko robisz? ![]() ![]() Grey widziałam ten wpis, ale ciężko mi się było odnaleźć w którymkolwiek typie ![]() Patri w klubie troszkę napisałam o tym, jak to ma wyglądać. Już mi trochę odpuszcza, ale wiem, że przygotować się muszę. ![]() Zaczęłam czytać Mankella, ale jakoś mi nie podchodzi, rozwleczone to jakieś takie. Mam kłopoty ze snem, zero energii i problemy z córką. Myślę, że to hormony (u niej). Cokolwiek się nie powie jest foch, pyskowanie i łzy. A wczoraj przeszła samą siebie: mieliśmy kupić buty na wf, stała przed półką z conversami, o których kiedyś marudziła, 5 razy pytałam się czy chce, a ona błądzi gdzieś wzrokiem daleko. W drugim sklepie postanowiliśmy kupić zwykłe białe tenisówki to zrobiła nam awanturę, że ona chce conversy. Stanęło na tenisówkach, trampki mają być na wiosnę. Mój mąż stwierdził, że ta akcja zmęczyła go bardziej niż kilkugodzinne zakupy w galerii handlowej. ![]() -------------------------------------------- Fajne te przepisy, muszę sobie je gdzieś zapisać ![]()
kropla drąży skałę Edytowane przez ellefant Czas edycji: 2014-02-11 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
tree hugger
|
Z porannego przeglądu prasy: http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1....html#BoxLSTxt
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.