|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Kurcze, cos sobie naciagnelam chyba. Boli mnie jakis mięsień (?) jakby nad posladkiem jak chodzę, a szczególnie jak wstaje/pochylam się. Miała któraś z Was tak? Mam nadzieje, ze przejdzie, bo troche to utrudnia normalne funkcjonowanie...
#2702 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Padam dziewczyny...od poniedzialku mam tydzień wolnego może odpoczne i się wyspie.... ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- 3 maj się, będzie wszystko ok. ![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-31 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Super! Fajnie mieć taką koleżankę ![]() Cytat:
Mistrz podrywu: boskie! Cytat:
Oj współczuję. W poprzedniej ciąży miałam ból w tej okolicy od spania z poduszką dla ciężarnych,jak odłożyłam to minęło. Ale u ciebie to chyba co innego? Oby szybko przeszło!
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No nic, poczekam do jutra, a jesli nie przejdzie to pokaże się jakiemuś lekarzowi. Jak na złość wczoraj miałam wizytę ![]()
![]() |
#2705 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gosia: jeszcze mówi, że ma jakieś tylko poszuka na strychu. Generalnie odciążyła mnie na niezłą sumę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, czytam forum od tygodnia i stwierdzilam, ze milo by bylo do Was dolaczyc. Mozna? Ja mam termin na 01.01.2014 i bedzie chlopczyk, Aleksander
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-08-31 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Sheperdess Czas edycji: 2013-08-31 o 23:01 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz póki co uciekam spać, bo się zmęczyłam po urodzinach koleżanki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Hosenka*;42563207]A podali Ci możliwą przyczynę tych bóli? I jak się one mają do bezpieczeństwa dziecka?
Troche bez sensu że dają i luteinę i duphaston bo to niemal to samo (luteina to naturalny progesteron, a duphaston sztuczny). Progesteron i no spa to standard dla ciężarnych w szpitalu ![]() Nie mowia czemu - mowia ze maja nadzieje zeprzestanie. I boli mniej. Mowil ze musze polezec i odpoczac a jutro usg dokladne to moze wyjde. Oby bo ,mam dosc ale z 2 strony ,wlole byc pewna ze jest ok bo za 3tyg mamy lot do uk a wiadomo jaka tam jest opieka... Dzis poczulam 1pewne mocne ruchy!!!!!
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-09-01 o 05:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, melduję że żyję i z maluszkiem też ok, tylko wróciły mi mdłości i humory z początku ciąży i nie miałam czasu/sił nawet zaglądać do Was... biorę się za nadrabianie...
#2714 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wszyscy wróżą mi chłopczyka .... a dziś śniła mi się śliczna dziewczynka z delikatnymi pyzami i malutkim noskiem ![]() ![]() Mąż -Hmmm mały nosek ? Pyzy na policzkach .... To na pewno Nikola nasza ![]() Ja- Nie ... Zuzia ! Ciekawe już się nie mogę doczekać wizyty u lekarza . wiem , że najważniejsze jest aby maleństwo było zdrowe czy to chłopak czy dziewczynka ale chciałabym już bardzooooo wiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Dziewczyny jestem zakochana w ciuszkach ze smyka powiedzcie mi czy stacjonarnie też je dostanę w takiej cenie czy tylko online ze strony ? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
najważniejsze abyś się nie denerwowała bo to wcale nie pomaga, lepiej jak Cię mają zatrzymać dłużej niż za wcześnie wypuścić ![]() gratuluję kopniaków ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
oj mam nadzieję, że to chwilowe i szybko przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- u mnie dziś leje ![]() ![]() Wczoraj tak mnie bolały plecy że myślałam że zwariuję, jeszcze chwila wydłubałabym sobie kręgosłup- poważnie. Dziś też bolą ale mniej - dramat jakiś z tym moim garbem ![]() Co dziś robicie ciekawego? My z racji pogody siedzimy w domku - przychodzą przyjaciele z zaproszeniem na chrzest córy (najmłodsza jak na razie z naszej komuny ![]() Miłego dzionka
![]() |
#2716 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Ja też dostrzegam plusy ekonomiczne,że będę mieć drugiego chłopca (aczkolwiek z dziewczynki cieszyłabym się tak samo),bo jednak w sumie wszystkie ciuchy mogę użyć dla drugiego. A to zaoszczędzona kasa i coś innego mogę dzieciakom kupić,jakieś fajne atrakcje zapewnić itd. Cytat:
Witaj ![]() ![]()
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, a czy macie takie brzuszkowe przestoje? Mam wrażenie, że mój od 3 tygodni jest identyczny, a może nawet ciut mniejszy i trochę mnie to niepokoi....
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() Mierzysz sie? To daje obiektywną odpowiedz, reszta to tylko wlasnie gdybanie.
![]() |
#2720 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zadomowienie
|
katharsist, Le La, witajcie
![]() san_q dzięki za namiar o warsztatach, muszę przemyśleć sprawę Gosia, fajne te Twoje dzieciaki- pewnie miały radochę, że śnieg do nich przybył wyjątkowo, a nie one do śniegu ![]() temat kurtki na zimę mnie przeraża, niestety nie mam też nic na jesień i zaraz będzie problem, bo przestaję się mieścić w swoje polarki i sweterki:/ ale nie wydam tyle kasy na coś, co nie wiem, ile mi posłuży sunshine, muminek, usia, królowa_nilu, Negrid,-fajne brzuchy- dziś wreszcie i ja się pochwalę, ale potem yummi_mummy- placki najłatwiej tak jak ziemniaczane, tylko zamiast części lub wszystkich ziemniaków dajesz cukinię ![]() a propo cukinii, wczoraj zrobiłam Wasz pasztet- niezły ![]() Hosenka, moje fajnie (dla mnie, ciekawe czy to nie bunt) reaguje na stare punkrockowe kawałki Hip Hop (męża) albo na Mozarta. ale puszczam różne, szczególnie te co sami słuchamy, żeby się przyzwyczajało ![]() do ginki idę normalnie, ona ma te wygody, ale to nie spódnica tylko worko-sukienka, więc zostaję w swojej bluzce, używam czasem stopek, po panice z grzybicą (miałyście rację, to nie ona, ale teraz dmucham na zimne) senira, Messuah, Perfuzja ![]() ![]() co do magnezu (też marzyłam o kroplówce, jak Was czytałam) to ten, co poleciła mi ginka (4 tabletki dziennie!) za 50 szt kosztował 3 dychy, ale w aptece, jak mi się oczy zapełniły na to łzami (ach te humory ![]() przyłączę się też o dyskusji o Lublinie- byłam raz i urzekła mnie Wasza starówka ![]() ![]() magnusia mój mąż też pracuje na dwie zmiany (w biurze!) ma to dobre strony, bo czasem może się trochę spóźnić i rano jest dostępny do badań, pomocy albo czego innego, a z rannej trochę zerwać i popołudnia są ok. a Twój będzie miał sztywne godziny, czy idzie się dogadać? już doczytałam. co do kodeksu pracy, to jeśli ma niedziele wolne, a zmiany przez tydzień takie same, to dobowy i tygodniowy wypoczynek i doba pracownicza są zachowane bez problemu. gorzej, jak zmiany w tygodniu są różne, to wtedy trzeba się nakombinować, ale też się da dobrze grafik ułożyć (borykam się z tym w pracy na codzień) a rajstopy kupiłam w sklepie ciążowym (za 2 dychy!) i one są elastyczne i mają jakby klin jeszcze z przodu, więc się dopasowują (jeszcze wtedy nic nie było widać a już cisnęły, ale kobieta zapewniła mnie, że na mniejszy brzuch też będą dobre). nie założyłam ich jeszcze, bo z imprezy zrezygnowałam, ale czekają ![]() a te z Twojego linka są przeciwżylakowe, to dlatego tyle kosztują Sunshine słyszałam, że termofory i ciepłe okłady w ogóle nie są polecane na kolki, bo mogą więcej szkody zrobić, niż pożytku (nie pamiętam dokładnie co, ale jakieś infekcje i coś tam z jelitami chyba) agoola- odpoczywaj, szczęściaro lejdi_aga głowa do góry i zdrowiej! lolita ja też wczoraj cały (przytomny) dzień w kuchni... był grill, pasztet z cukinii i wielkie porządki Buka gratuluję córy 23Paula23 to chyba moje też- przynajmniej jakieś pocieszenie, bo mi ledwo się trochę zmniejszyły, to wróciły ze zdwojoną siłą... Perfuzja co do mięśni, to mi w czasie chodzenia/schylania się bolą mięśnie nóg, a w nocy dokucza lewe biodro i wszystko co tam w nim jest, ale zapomniałam spytać lekarki co z tym ![]() Tajeczka a komu to zgłaszałaś? od razu z tym szłaś do neurologa, czy Cię tam skierowali? upadly_aniol00 podobno śnimy o tej płci, o której marzymy ![]() no, już jestem na bieżąco ![]() u mnie zimno i pada... ech Moje badanie też ok- informacja zwrotna: "tętno miarowe, szyjka długa, brzuch nienapięty- ciąża prawidłowa" ![]() ![]() ![]() jakoś informacje o ruchach zostały zignorowane (a przynajmniej takie mam wrażenie:/ ale dzięki Emma za odpowiedź. te nowe to już nie przesuwania, więc pewnie kopniaki (trochę niepokojące są) to zapisuję sobie nową datę. i ogólnie jak się upomniałam o wpisanie danych z usg do karty ciąży, to polożna powiedziała, że sama nie mogę, tylko lekarka a lekarka, że jak chcę, to sobie mogę wpisac, ale to jest niepotrzebne, bo gdybym nawet poszla do szpitala, to i tak tam zrobią nowe. a ja jestem z tych formalistów (w pracy też), że jak jest miejsce do wpisania, to trzeba wpisać więc takie podejście mi się średnio podoba... no i czeka mnie glukoza (to obciążenie) , a usg za 3 tygodnie (albo nie zauważyłam jakiegoś badania albo pomyliła mi tygodnie, i wpisała 18 tc) ale mnie uspokoiłyście, że się wyrobię. gorzej, że jak mam przyjść z tymi badaniami to będzie na urlopie (taka sugestia? ![]() ![]()
#2722 | ||
Zakorzenienie
|
dobry pomysł ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
dobry pomysł z tym łóżkiem - już to sobie wyobraziłam jak w pieleszach w piżamie polegujesz w biurze ![]() Dziwne to podejście co do wpisów dokarty... nie rozumiem tego- skoro jest taka "książeczka" z rubrykami do wpisów to chyba po coś to służy, nie?
![]() |
#2723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a W ogóle po wizycie u mojej ginki w piątek, sprawdziła szyjkę itd. i mówi, że się poprawiło, bo miałam wcześniej przed lekami lekkie skurcze i bolał mnie brzuch a po lekach wszystko przeszło i coś tam się poprawiło, do końca nie wnikałam co ![]() kurde wiecie co? martwi mnie spadek wagi, wydawało mi się, że teraz już chyba powinnam coś przytyć, a póki co cały czas chudnę, od początku ciąży 4kg i teraz jak byłam to znowu mniej, i nie wiem czy coś z tym robić,... niby lekarz nic nie mówił, ale cholera ich tam wie. i nie wiem czy iść sprawdzić na usg teraz czy maluch jakiś za mały nie jest, czy poczekać już te 3-4tyg. i iść normalnie?? jak byście zrobiły? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [/QUOTE] dobry pomysł z tym łóżkiem - już to sobie wyobraziłam jak w pieleszach w piżamie polegujesz w biurze ![]() Dziwne to podejście co do wpisów dokarty... nie rozumiem tego- skoro jest taka "książeczka" z rubrykami do wpisów to chyba po coś to służy, nie?[/QUOTE] tylko że ja pracuję w sklepie, więc z tego łóżka musiałabym obsługiwać klientów ![]() ![]()
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-09-01 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, witam Was meeeega niewyspanie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli nie zdarzyło sie nic co mogłoby wywołać plamienie (badanie u lekarza, mocniejszy seks) to jednak pojechalabym na izbę przyjęć. Pewnie to nic, ale plamien w drugim i trzecim trymestrze nie należy ignorować.
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
która nie ma jeszcze mebli do pokoju dziecięcego?
![]() http://allegro.pl/meble-dzieciece-lo...480849111.html
#2730 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się pochwalę żę od wczorajszego wieczora czuję ruchy mojego Maleństwa. Teraz jestem pewna 100% że to to ![]() Dziś rano dostałam mocnego kopniaka po lewej stronie brzucha i w ogóle był tam taki wypięty bardziej z tej strony i twardy... Cudowne uczucie ![]() Jak tak patrzę na te Wasze łupy, to coraz bardziej mnie kusi jechać coś kupić... Ale się wstrzymuję, w 2012 r zamknęliśmy z mężem (wtedy jeszcze narzeczonym) sklep z ubrankami i akcesoriami dla Maluszków. Sporo udało nam się sprzedać w ostatnich dniach funkcjonowania, jak również po zamknięciu - z domu ![]() To co nam pozostało mamy zmagazynowane w domu teściów i jak się dowiem w końcu czy Dziewczynkę czy Chłopca noszę pod sercem to zrobię przesortowanie. I wtedy dostanę od Męża zielone światło na dalsze zakupy... Choć ceny mnie przerażają gdzieniegdzie ![]() Miłego dnia pomimo deszczowej pogody życzę ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Przedwczoraj w pozycji siedzącej z komputerem na kolanach, gdy pisałam z Mężem na skype, wczoraj podczas czytania książki... Dobrze że dzieje się tak wieczorem, a nie w ciągu dnia ![]() Edytowane przez katharsist Czas edycji: 2013-09-01 o 11:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.