Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-31, 22:00   #2701
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Kurcze, cos sobie naciagnelam chyba. Boli mnie jakis mięsień (?) jakby nad posladkiem jak chodzę, a szczególnie jak wstaje/pochylam się. Miała któraś z Was tak? Mam nadzieje, ze przejdzie, bo troche to utrudnia normalne funkcjonowanie...
Stary 2013-08-31, 22:06   #2702
isia4891
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Jak już kiedyś pisałam, mieszkam z teściami - więc "odgórnie" dostał mi się kocur w roli współlokatora. Do czasu kiedy z nim nie zamieszkałam, nawet lubiłam te stworzenia.... Ale ten jest po prostu obleśny. Obsikuje cały dom, zrobił sobie z niego jedną wielką kuwetę Teraz jak byliśmy na wakacjach, poprosiliśmy teściową, żeby nam czasem przewietrzyła nasze pokoje... no i oczywiście kot musiał wykorzystać chwilę nieuwagi i nam gdzieś nalał. A później człowieku zgaduj gdzie, szoruj i dezynfekuj - nie mówiąc już o smrodzie

Ponoć kastracja nie zawsze pomaga, zwłaszcza przy dorosłym kocie, który swoje przyzwyczajenia już ma. Teście nie zgadzają się na kastrację, bo to ingerowanie w organizm i naturę ich pupila, bla bla bla. Ja naprawdę lubię tych ludzie, dobrze mi się z nimi żyje, ale kocur jest jedyną rzeczą, którą ciężko mi tu przetrawić. Mąż planuje bez zapowiedzi zabrać któregoś dnia zwierzaka na zabieg - obawiam się jednak, że to popsuje moje moje relacje z teściami (bo wiedzą, że najbardziej w domu to właśnie mi ten śmierdziel przeszkadza). Także mocno się waham co robić. Nie wyobrażam sobie zamykać pokoju z dzieckiem w środku (i nie słyszeć jak płacze), gdy będę chciała coś na dole zrobić, tylko dlatego, że przypełza ten oblech i mi gdzieś naleje. Ja w kocich siurach spać nie będę. Przecież jakby nasikał np. do łóżeczka albo na przewijak, to chyba bym go ze złości z balkonu wyrzuciła!

Mam nadzieję, że niedługo zje jakąś zatrutą mysz i skończy się problem. Sama bym go podtruła, ale jak znam mnie to się nie odważę

No i pies... Ja kocham psy, chcę mieć swojego, domowego W bloku niestety nigdy nie mogłam trzymać....
Kastracji nie da się ukryć za bardzo bo kilka godz zanim kot dojdzie do siebie, ja miałam z 5 kotów i zaden nam nie sikał, ale współczucia smród jest okropny...to mąż powinien coś w tej kwesti postanowić....skoro to tesciowie twoi
Padam dziewczyny...od poniedzialku mam tydzień wolnego może odpoczne i się wyspie....

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
Dzieki . Mam tableta to bede xdo was zagladac
3 maj się, będzie wszystko ok.

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-08-31 o 22:08
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 22:10   #2703
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
narzekałam, że nie mam nic dla maluszka. Właśnie wróciłam z torbą ubranek i w sumie na pierwszą wyprawkę mam już wszystko, za wyjątkiem kombinezonika. Śpiochy, pajacyki, kaftaniki, spodenki dresowe, jeansy, koszulki,sweterki,buciki, czapeczki itp. ale jestem podekscytowana tym faktem

Super! Fajnie mieć taką koleżankę

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość

Sweterek i bluza łup z SH ulokowała mi bratowa
Reszta nowa z likwidacji sklepu 46 zł za 7 szt.
Fajne ciuszki!
Mistrz podrywu: boskie!

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Kurcze, cos sobie naciagnelam chyba. Boli mnie jakis mięsień (?) jakby nad posladkiem jak chodzę, a szczególnie jak wstaje/pochylam się. Miała któraś z Was tak? Mam nadzieje, ze przejdzie, bo troche to utrudnia normalne funkcjonowanie...

Oj współczuję. W poprzedniej ciąży miałam ból w tej okolicy od spania z poduszką dla ciężarnych,jak odłożyłam to minęło. Ale u ciebie to chyba co innego? Oby szybko przeszło!
Stary 2013-08-31, 22:18   #2704
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Super! Fajnie mieć taką koleżankę

Fajne ciuszki!
Mistrz podrywu: boskie!

Oj współczuję. W poprzedniej ciąży miałam ból w tej okolicy od spania z poduszką dla ciężarnych,jak odłożyłam to minęło. Ale u ciebie to chyba co innego? Oby szybko przeszło!
Wlasnie nie wiem co to Zdecydowanie nie jest to taki standardowy ból odcinka lędzwiowego, bo boli z boku, tylko z jednej strony i wzmaga się przy niektórych pozycjach. Najbardziej podobny ból miałam chyba przy zwichnietej kostce

No nic, poczekam do jutra, a jesli nie przejdzie to pokaże się jakiemuś lekarzowi. Jak na złość wczoraj miałam wizytę
Stary 2013-08-31, 22:43   #2705
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie nie wiem co to Zdecydowanie nie jest to taki standardowy ból odcinka lędzwiowego, bo boli z boku, tylko z jednej strony i wzmaga się przy niektórych pozycjach. Najbardziej podobny ból miałam chyba przy zwichnietej kostce

No nic, poczekam do jutra, a jesli nie przejdzie to pokaże się jakiemuś lekarzowi. Jak na złość wczoraj miałam wizytę
A mnie ciągnie brzuch na dole, nie boli jakoś bardzo, ale "czuję" go

gosia: jeszcze mówi, że ma jakieś tylko poszuka na strychu. Generalnie odciążyła mnie na niezłą sumę
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 22:45   #2706
Le La
Zadomowienie

Czesc dziewczyny, czytam forum od tygodnia i stwierdzilam, ze milo by bylo do Was dolaczyc. Mozna? Ja mam termin na 01.01.2014 i bedzie chlopczyk, Aleksander W ogole to super, ze jest takie miejsce gdzie mozna sie czegos dowiedziec i wymienic doswiadczeniami ciazowymi, szczegolnie dla takich osob jak ja. To jest moj pierwszy dzieciaczek i jako pierwsza z grona moich najblizych znajomych jestem w ciazy, wiec nawet nie mam sie kogo doradzic Mam nadzieje, ze bede mile widziana na forum i z checia sie bede aktywnie udzielac

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2013-08-31 o 22:56
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 22:50   #2707
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Ten sklep nazywa się "koleżanka bliźniaków" haha dała mi wszystko co miała, bo jej to leży już 3 lata
Gdzie komibnezon kupiłaś, bo ja sie rozglądałam wczoraj w Primarku, ale nie było nic.
piękne zdobycze
W TK Maxx. Świetna taka koleżanka.

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, czytam forum od tygodnia i stwierdzilam, ze milo by bylo do Was dolaczyc. Mozna? Ja mam termin na 01.01.2014 i bedzie chlopczyk, Aleksander W ogole to super, ze jest takie miejsce gdzie mozna sie czegos dowiedziec i wymienic doswiadczeniami ciazowymi, szczegolnie dla takich osob jak ja. To jest moj pierwszy dzieciaczek i jako pierwsza z grona moich najblizych znajomych jestem w ciazy, wiec nawet nie mam sie kogo doradzic Mam nadzieje, ze bede mile widziana na forum i z checia sie bede aktywnie udzielac
Witaj, witaj. Też mam termin na Nowy Rok i też będzie u nas syn na A(dam)

Edytowane przez Sheperdess
Czas edycji: 2013-08-31 o 23:01
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 23:01   #2708
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
W TK Maxx. Świetna taka koleżanka.
A ile zapłaciłaś, jeśli można wiedzieć?
Stary 2013-08-31, 23:06   #2709
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _shiloh_ Pokaż wiadomość
a ile zapłaciłaś, jeśli można wiedzieć?
ł12
Stary 2013-08-31, 23:10   #2710
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
ł12
o kurde to musze leciec do TK maxxa a to jest zimowy? Ortalion, polar?
Stary 2013-08-31, 23:54   #2711
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:

wpadłam tylko na chwilkę i akurat Twój post mi się w oczy rzucił, mi się tak rwa objawia, taki dziwny ból przez pośladek, trudny do zidentyfikowania, ani to kuje, ani piecze, ani w sumie boli, sama nie wiem jak to określić.... w tym tyg idę do neurologa, to może będę coś więcej wiedzieć...
a teraz póki co uciekam spać, bo się zmęczyłam po urodzinach koleżanki
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 05:41   #2712
lejdi_aga13
Rozeznanie

[QUOTE=Hosenka*;42563207]A podali Ci możliwą przyczynę tych bóli? I jak się one mają do bezpieczeństwa dziecka?

Troche bez sensu że dają i luteinę i duphaston bo to niemal to samo (luteina to naturalny progesteron, a duphaston sztuczny).

Progesteron i no spa to standard dla ciężarnych w szpitalu [/QUOT

Nie mowia czemu - mowia ze maja nadzieje zeprzestanie. I boli mniej. Mowil ze musze polezec i odpoczac a jutro usg dokladne to moze wyjde. Oby bo ,mam dosc ale z 2 strony ,wlole byc pewna ze jest ok bo za 3tyg mamy lot do uk a wiadomo jaka tam jest opieka...

Dzis poczulam 1pewne mocne ruchy!!!!!
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-09-01 o 05:45
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 07:43   #2713
ejani
Zadomowienie

hej dziewczyny, melduję że żyję i z maluszkiem też ok, tylko wróciły mi mdłości i humory z początku ciąży i nie miałam czasu/sił nawet zaglądać do Was... biorę się za nadrabianie...
Stary 2013-09-01, 08:49   #2714
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buka20 Pokaż wiadomość
Witam! Jestem już po badaniach Lekarz potwierdził, że jest Kobietka
Pozdrawiam!
Gratuluję
Cytat:
narzekałam, że nie mam nic dla maluszka. Właśnie wróciłam z torbą ubranek i w sumie na pierwszą wyprawkę mam już wszystko, za wyjątkiem kombinezonika. Śpiochy, pajacyki, kaftaniki, spodenki dresowe, jeansy, koszulki,sweterki,buciki, czapeczki itp. ale jestem podekscytowana tym faktem

Mnie dziś TŻ zrobił na obiad naleśniki na słodko
Nie mów , ze całą wyprawkę od razu i nową kupiłaś ? ile wydałaś ?
Cytat:
Pochwałę się i was nadrabiam

Sweterek i bluza łup z SH upolowała mi bratowa
Super zakupy
Cytat:
Cytat:

Mam to samo . Mnie zawsze łapie jak za długo coś robię w kuchni Czyli jak kroje , smażę i zmywam .... Jak zadługo jestem nad takimi rzeczami pochylona to wieczorem już ledwie co chodzę .
Cytat:
witamy i zapraszamy

Wszyscy wróżą mi chłopczyka .... a dziś śniła mi się śliczna dziewczynka z delikatnymi pyzami i malutkim noskiem i nie wiem czy to znak czy nie ale chyba bardzo teraz zapragnęłam córki opowiedziałam z rana o tym mężowi . A on
Mąż -Hmmm mały nosek ? Pyzy na policzkach .... To na pewno Nikola nasza
Ja- Nie ... Zuzia !
Ciekawe już się nie mogę doczekać wizyty u lekarza . wiem , że najważniejsze jest aby maleństwo było zdrowe czy to chłopak czy dziewczynka ale chciałabym już bardzooooo wiedzieć

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Dziewczyny jestem zakochana w ciuszkach ze smyka powiedzcie mi czy stacjonarnie też je dostanę w takiej cenie czy tylko online ze strony ?
Stary 2013-09-01, 09:00   #2715
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
witaj

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:

Nie mowia czemu - mowia ze maja nadzieje zeprzestanie. I boli mniej. Mowil ze musze polezec i odpoczac a jutro usg dokladne to moze wyjde. Oby bo ,mam dosc ale z 2 strony ,wlole byc pewna ze jest ok bo za 3tyg mamy lot do uk a wiadomo jaka tam jest opieka...

najważniejsze abyś się nie denerwowała bo to wcale nie pomaga, lepiej jak Cię mają zatrzymać dłużej niż za wcześnie wypuścić

gratuluję kopniaków

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, melduję że żyję i z maluszkiem też ok, tylko wróciły mi mdłości i humory z początku ciąży i nie miałam czasu/sił nawet zaglądać do Was... biorę się za nadrabianie...

oj mam nadzieję, że to chwilowe i szybko przejdzie

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

u mnie dziś leje paskudna barowo- poscielowa pogoda, obudził mnie deszcz waląc w parapet. Teraz jak wstałam to oczywiście przestał padać
Wczoraj tak mnie bolały plecy że myślałam że zwariuję, jeszcze chwila wydłubałabym sobie kręgosłup- poważnie. Dziś też bolą ale mniej - dramat jakiś z tym moim garbem

Co dziś robicie ciekawego? My z racji pogody siedzimy w domku - przychodzą przyjaciele z zaproszeniem na chrzest córy (najmłodsza jak na razie z naszej komuny )

Miłego dzionka
Stary 2013-09-01, 09:02   #2716
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

gosia: jeszcze mówi, że ma jakieś tylko poszuka na strychu. Generalnie odciążyła mnie na niezłą sumę
No pewnie.
Ja też dostrzegam plusy ekonomiczne,że będę mieć drugiego chłopca (aczkolwiek z dziewczynki cieszyłabym się tak samo),bo jednak w sumie wszystkie ciuchy mogę użyć dla drugiego. A to zaoszczędzona kasa i coś innego mogę dzieciakom kupić,jakieś fajne atrakcje zapewnić itd.

Cytat:

Witaj
Stary 2013-09-01, 09:10   #2717
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj
Stary 2013-09-01, 09:12   #2718
mala098
Raczkowanie

Cytat:

Wszystkiego dobrego, siedź w szpitalu jak długo będzie trzeba, zawsze to dodatkowa opieka.

Dziewczyny,
a czy macie takie brzuszkowe przestoje?
Mam wrażenie, że mój od 3 tygodni jest identyczny, a może nawet ciut mniejszy i trochę mnie to niepokoi....
Stary 2013-09-01, 09:14   #2719
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
wpadłam tylko na chwilkę i akurat Twój post mi się w oczy rzucił, mi się tak rwa objawia, taki dziwny ból przez pośladek, trudny do zidentyfikowania, ani to kuje, ani piecze, ani w sumie boli, sama nie wiem jak to określić.... w tym tyg idę do neurologa, to może będę coś więcej wiedzieć...
a teraz póki co uciekam spać, bo się zmęczyłam po urodzinach koleżanki
Dzieki bardzo. Myślałam o rwie, ale przeczytałam, ze powinno boleć bardziej kiedy przy lezeniu na plecach ktos podnosi ci nogi. A mnie wtedy nie boli zupełnie. No nic, dzisiaj jest juz na szczęście duzo lepiej, wiec moze to tylko jakis naciagniety mięsień był.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego, siedź w szpitalu jak długo będzie trzeba, zawsze to dodatkowa opieka.

Dziewczyny,
a czy macie takie brzuszkowe przestoje?
Mam wrażenie, że mój od 3 tygodni jest identyczny, a może nawet ciut mniejszy i trochę mnie to niepokoi....
Ja miałam wrażenie, ze mój nie rósł w ogole od 12 do 20 tygodnia. Ale to chyba nie była prawda

Mierzysz sie? To daje obiektywną odpowiedz, reszta to tylko wlasnie gdybanie.
Stary 2013-09-01, 09:20   #2720
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam wrażenie, ze mój nie rósł w ogole od 12 do 20 tygodnia. Ale to chyba nie była prawda

Mierzysz sie? To daje obiektywną odpowiedz, reszta to tylko wlasnie gdybanie.
Nie mierzę... Ale od dziś zacznę w takim razie.
Stary 2013-09-01, 09:25   #2721
ejani
Zadomowienie

katharsist, Le La, witajcie

san_q dzięki za namiar o warsztatach, muszę przemyśleć sprawę

Gosia, fajne te Twoje dzieciaki- pewnie miały radochę, że śnieg do nich przybył wyjątkowo, a nie one do śniegu

temat kurtki na zimę mnie przeraża, niestety nie mam też nic na jesień i zaraz będzie problem, bo przestaję się mieścić w swoje polarki i sweterki:/ ale nie wydam tyle kasy na coś, co nie wiem, ile mi posłuży

sunshine, muminek, usia, królowa_nilu, Negrid,-fajne brzuchy- dziś wreszcie i ja się pochwalę, ale potem

yummi_mummy- placki najłatwiej tak jak ziemniaczane, tylko zamiast części lub wszystkich ziemniaków dajesz cukinię

a propo cukinii, wczoraj zrobiłam Wasz pasztet- niezły przepis już w ulubionych

Hosenka, moje fajnie (dla mnie, ciekawe czy to nie bunt) reaguje na stare punkrockowe kawałki Hip Hop (męża) albo na Mozarta. ale puszczam różne, szczególnie te co sami słuchamy, żeby się przyzwyczajało

do ginki idę normalnie, ona ma te wygody, ale to nie spódnica tylko worko-sukienka, więc zostaję w swojej bluzce, używam czasem stopek, po panice z grzybicą (miałyście rację, to nie ona, ale teraz dmucham na zimne)

senira, Messuah, Perfuzja za wizyty

co do magnezu (też marzyłam o kroplówce, jak Was czytałam) to ten, co poleciła mi ginka (4 tabletki dziennie!) za 50 szt kosztował 3 dychy, ale w aptece, jak mi się oczy zapełniły na to łzami (ach te humory ) zaproponowali mi polski dobrze wchłanialny z firmy Olimp (za 15zł) który się bierze raz dziennie i od wczoraj testuję. kiedyś brałam ich witaminy i były ok.

przyłączę się też o dyskusji o Lublinie- byłam raz i urzekła mnie Wasza starówka no i znam stamtąd świetną osobę i spod Lublina jeszcze więcej, więc mam sentyment do tego miasta

magnusia mój mąż też pracuje na dwie zmiany (w biurze!) ma to dobre strony, bo czasem może się trochę spóźnić i rano jest dostępny do badań, pomocy albo czego innego, a z rannej trochę zerwać i popołudnia są ok. a Twój będzie miał sztywne godziny, czy idzie się dogadać?
już doczytałam. co do kodeksu pracy, to jeśli ma niedziele wolne, a zmiany przez tydzień takie same, to dobowy i tygodniowy wypoczynek i doba pracownicza są zachowane bez problemu. gorzej, jak zmiany w tygodniu są różne, to wtedy trzeba się nakombinować, ale też się da dobrze grafik ułożyć (borykam się z tym w pracy na codzień)
a rajstopy kupiłam w sklepie ciążowym (za 2 dychy!) i one są elastyczne i mają jakby klin jeszcze z przodu, więc się dopasowują (jeszcze wtedy nic nie było widać a już cisnęły, ale kobieta zapewniła mnie, że na mniejszy brzuch też będą dobre). nie założyłam ich jeszcze, bo z imprezy zrezygnowałam, ale czekają są jeszcze rajstopy biodrówki (w realu za kilka zł) ale tych nie testowałam w ciąży.
a te z Twojego linka są przeciwżylakowe, to dlatego tyle kosztują

Sunshine słyszałam, że termofory i ciepłe okłady w ogóle nie są polecane na kolki, bo mogą więcej szkody zrobić, niż pożytku (nie pamiętam dokładnie co, ale jakieś infekcje i coś tam z jelitami chyba)

agoola- odpoczywaj, szczęściaro

lejdi_aga głowa do góry i zdrowiej!

lolita ja też wczoraj cały (przytomny) dzień w kuchni... był grill, pasztet z cukinii i wielkie porządki

Buka gratuluję córy

23Paula23 to chyba moje też- przynajmniej jakieś pocieszenie, bo mi ledwo się trochę zmniejszyły, to wróciły ze zdwojoną siłą...

Perfuzja co do mięśni, to mi w czasie chodzenia/schylania się bolą mięśnie nóg, a w nocy dokucza lewe biodro i wszystko co tam w nim jest, ale zapomniałam spytać lekarki co z tym

Tajeczka a komu to zgłaszałaś? od razu z tym szłaś do neurologa, czy Cię tam skierowali?

upadly_aniol00 podobno śnimy o tej płci, o której marzymy)

no, już jestem na bieżąco)

u mnie zimno i pada... ech

Moje badanie też ok- informacja zwrotna: "tętno miarowe, szyjka długa, brzuch nienapięty- ciąża prawidłowa" , przytyłam w miesiąc (jednak) 4 kg, ale nic mi na to nie powiedziała. co zabawne znów usłyszałam, że mogłabym spokojnie pracować (wiem, że nie, bo potem byłam parę godzin w pracy i w ogóle nie stałam a skończyło się na nospie, apapie i totalnym odpływaniu potem w samochodzie), ale jak pytałam o ćwiczenia (nawet te z internetu) to usłyszałam, że skoro mam te tachykardie, to nie powinnam się męczyć tylko prowadzić tryb życia "spoczynkowy" czy jedno z drugim się nie kłóci? ew. może mam łóżko do pracy zawieźć? ale na zwolnieniu "może chodzić" więc luzik

jakoś informacje o ruchach zostały zignorowane (a przynajmniej takie mam wrażenie:/ ale dzięki Emma za odpowiedź. te nowe to już nie przesuwania, więc pewnie kopniaki (trochę niepokojące są) to zapisuję sobie nową datę.
i ogólnie jak się upomniałam o wpisanie danych z usg do karty ciąży, to polożna powiedziała, że sama nie mogę, tylko lekarka a lekarka, że jak chcę, to sobie mogę wpisac, ale to jest niepotrzebne, bo gdybym nawet poszla do szpitala, to i tak tam zrobią nowe. a ja jestem z tych formalistów (w pracy też), że jak jest miejsce do wpisania, to trzeba wpisać więc takie podejście mi się średnio podoba...

no i czeka mnie glukoza (to obciążenie) , a usg za 3 tygodnie (albo nie zauważyłam jakiegoś badania albo pomyliła mi tygodnie, i wpisała 18 tc) ale mnie uspokoiłyście, że się wyrobię. gorzej, że jak mam przyjść z tymi badaniami to będzie na urlopie (taka sugestia? ) w sumie sama bym przeszła do kogoś innego, ale zwolnienie jest do piątku a w piątki przyjmuje jeszcze gorsza od niej
Stary 2013-09-01, 09:34   #2722
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Nie mierzę... Ale od dziś zacznę w takim razie.

dobry pomysł a w którym miejscu się mierzy? na wysokości pępka?

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:

magnusia mój mąż też pracuje na dwie zmiany (w biurze!) ma to dobre strony, bo czasem może się trochę spóźnić i rano jest dostępny do badań, pomocy albo czego innego, a z rannej trochę zerwać i popołudnia są ok. a Twój będzie miał sztywne godziny, czy idzie się dogadać?
nie nie, mój nie pracuje na zmiany To małż seriny będzie tak pracował

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:

Moje badanie też ok- informacja zwrotna: "tętno miarowe, szyjka długa, brzuch nienapięty- ciąża prawidłowa" , przytyłam w miesiąc (jednak) 4 kg, ale nic mi na to nie powiedziała. co zabawne znów usłyszałam, że mogłabym spokojnie pracować (wiem, że nie, bo potem byłam parę godzin w pracy i w ogóle nie stałam a skończyło się na nospie, apapie i totalnym odpływaniu potem w samochodzie), ale jak pytałam o ćwiczenia (nawet te z internetu) to usłyszałam, że skoro mam te tachykardie, to nie powinnam się męczyć tylko prowadzić tryb życia "spoczynkowy" czy jedno z drugim się nie kłóci? ew. może mam łóżko do pracy zawieźć? ale na zwolnieniu "może chodzić" więc luzik

i ogólnie jak się upomniałam o wpisanie danych z usg do karty ciąży, to polożna powiedziała, że sama nie mogę, tylko lekarka a lekarka, że jak chcę, to sobie mogę wpisac, ale to jest niepotrzebne, bo gdybym nawet poszla do szpitala, to i tak tam zrobią nowe. a ja jestem z tych formalistów (w pracy też), że jak jest miejsce do wpisania, to trzeba wpisać więc takie podejście mi się średnio podoba...

dobry pomysł z tym łóżkiem - już to sobie wyobraziłam jak w pieleszach w piżamie polegujesz w biurze .
Dziwne to podejście co do wpisów dokarty... nie rozumiem tego- skoro jest taka "książeczka" z rubrykami do wpisów to chyba po coś to służy, nie?
Stary 2013-09-01, 09:47   #2723
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:

Tajeczka a komu to zgłaszałaś? od razu z tym szłaś do neurologa, czy Cię tam skierowali?
wcześniej mi to nie przeszkadzało, ale teraz jakoś bardziej i powiedziałam o tym gince ostatnio, i kazała do neurologa iść, więc się zapisałam, i jakoś szybko mi się udało dostać.

a W ogóle po wizycie u mojej ginki w piątek, sprawdziła szyjkę itd. i mówi, że się poprawiło, bo miałam wcześniej przed lekami lekkie skurcze i bolał mnie brzuch a po lekach wszystko przeszło i coś tam się poprawiło, do końca nie wnikałam co
kurde wiecie co? martwi mnie spadek wagi, wydawało mi się, że teraz już chyba powinnam coś przytyć, a póki co cały czas chudnę, od początku ciąży 4kg i teraz jak byłam to znowu mniej, i nie wiem czy coś z tym robić,... niby lekarz nic nie mówił, ale cholera ich tam wie.

i nie wiem czy iść sprawdzić na usg teraz czy maluch jakiś za mały nie jest, czy poczekać już te 3-4tyg. i iść normalnie?? jak byście zrobiły?
Stary 2013-09-01, 09:53   #2724
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

nie nie, mój nie pracuje na zmiany To małż seriny będzie tak pracował [COLOR="Silver"]
ups
[/QUOTE]
dobry pomysł z tym łóżkiem - już to sobie wyobraziłam jak w pieleszach w piżamie polegujesz w biurze .
Dziwne to podejście co do wpisów dokarty... nie rozumiem tego- skoro jest taka "książeczka" z rubrykami do wpisów to chyba po coś to służy, nie?[/QUOTE]
tylko że ja pracuję w sklepie, więc z tego łóżka musiałabym obsługiwać klientów no bo przy biurku to łóżko się nie zmieści... choć... teraz sobie wyobraziłam centrum dowodzenia z laptopami, bezprzewodowymi drukarkami itp do raportów... ciekawe co na to moja firma

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-09-01 o 09:55
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:26   #2725
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
wcześniej mi to nie przeszkadzało, ale teraz jakoś bardziej i powiedziałam o tym gince ostatnio, i kazała do neurologa iść, więc się zapisałam, i jakoś szybko mi się udało dostać.

a W ogóle po wizycie u mojej ginki w piątek, sprawdziła szyjkę itd. i mówi, że się poprawiło, bo miałam wcześniej przed lekami lekkie skurcze i bolał mnie brzuch a po lekach wszystko przeszło i coś tam się poprawiło, do końca nie wnikałam co
kurde wiecie co? martwi mnie spadek wagi, wydawało mi się, że teraz już chyba powinnam coś przytyć, a póki co cały czas chudnę, od początku ciąży 4kg i teraz jak byłam to znowu mniej, i nie wiem czy coś z tym robić,... niby lekarz nic nie mówił, ale cholera ich tam wie.

i nie wiem czy iść sprawdzić na usg teraz czy maluch jakiś za mały nie jest, czy poczekać już te 3-4tyg. i iść normalnie?? jak byście zrobiły?
Spokojnie, nie jestes zaglodzoną anorektyczką, dziecko wyciągnie wszystko co ma wyciągnąć. To pasożyt jest, nie da sie zagłodzić tylko dlatego, ze mama nie ma ochoty jeść jesli wyniki z krwi masz w porzadku, to w ogole bym sie nie martwiła.
Stary 2013-09-01, 10:34   #2726
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie, nie jestes zaglodzoną anorektyczką, dziecko wyciągnie wszystko co ma wyciągnąć. To pasożyt jest, nie da sie zagłodzić tylko dlatego, ze mama nie ma ochoty jeść jesli wyniki z krwi masz w porzadku, to w ogole bym sie nie martwiła.
no wyniki mam wszystkie jak najbardziej ok, serducho pika więc może i racja
dzięki
Stary 2013-09-01, 10:45   #2727
Le La
Zadomowienie

Czesc dziewczyny, witam Was meeeega niewyspanie powidzcie mi, czy Wy tez macie taki problem ze snem? Ja od ok.4 dni nie moge zasnac, jak juz zasne to sie budze co pol godziny a rano wstaje zla i niewyspana, maskara jakas Jeszcze na dodatek takiego malutkiego plamienia w nocy dostalam a moj lekarz ma urlop 2 tyg.od dzisiaj. Wzielam no spe i leze, moze pomoze
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:14   #2728
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny, witam Was meeeega niewyspanie powidzcie mi, czy Wy tez macie taki problem ze snem? Ja od ok.4 dni nie moge zasnac, jak juz zasne to sie budze co pol godziny a rano wstaje zla i niewyspana, maskara jakas Jeszcze na dodatek takiego malutkiego plamienia w nocy dostalam a moj lekarz ma urlop 2 tyg.od dzisiaj. Wzielam no spe i leze, moze pomoze
Ja czesto nie mogę zasnąć, bo Mlody kopie jak szalony, ale jak zasnę to juz śpię zazwyczaj.

Jesli nie zdarzyło sie nic co mogłoby wywołać plamienie (badanie u lekarza, mocniejszy seks) to jednak pojechalabym na izbę przyjęć. Pewnie to nic, ale plamien w drugim i trzecim trymestrze nie należy ignorować.
Stary 2013-09-01, 11:37   #2729
magnusia
Zakorzenienie

która nie ma jeszcze mebli do pokoju dziecięcego?
http://allegro.pl/meble-dzieciece-lo...480849111.html
Stary 2013-09-01, 11:47   #2730
katharsist
Raczkowanie

Cytat:
Pochwałę się i was nadrabiam

Sweterek i bluza łup z SH upolowała mi bratowa
Piękne zakupy
Ja się pochwalę żę od wczorajszego wieczora czuję ruchy mojego Maleństwa. Teraz jestem pewna 100% że to to
Dziś rano dostałam mocnego kopniaka po lewej stronie brzucha i w ogóle był tam taki wypięty bardziej z tej strony i twardy...
Cudowne uczucie

Jak tak patrzę na te Wasze łupy, to coraz bardziej mnie kusi jechać coś kupić... Ale się wstrzymuję, w 2012 r zamknęliśmy z mężem (wtedy jeszcze narzeczonym) sklep z ubrankami i akcesoriami dla Maluszków.
Sporo udało nam się sprzedać w ostatnich dniach funkcjonowania, jak również po zamknięciu - z domu Wiadomo, po cenach zakupu, żeby tylko się nam zwróciło cokolwiek....
To co nam pozostało mamy zmagazynowane w domu teściów i jak się dowiem w końcu czy Dziewczynkę czy Chłopca noszę pod sercem to zrobię przesortowanie. I wtedy dostanę od Męża zielone światło na dalsze zakupy... Choć ceny mnie przerażają gdzieniegdzie

Miłego dnia pomimo deszczowej pogody życzę

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Ja teraz potrafię zasnąć w trakcie jakiejś czynności...
Przedwczoraj w pozycji siedzącej z komputerem na kolanach, gdy pisałam z Mężem na skype, wczoraj podczas czytania książki...

Dobrze że dzieje się tak wieczorem, a nie w ciągu dnia

Edytowane przez katharsist
Czas edycji: 2013-09-01 o 11:51
katharsist jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości