|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Mnie moje włosy najbardziej wkurzają... przy jedzeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | ||
Zakorzenienie
|
Mnie przy ćwiczeniach wkurzają straszetnie
![]() ![]() Wczoraj myte wieczorem, podsuszne nat., potem dyfuzor na suchary, rano jeszcze z tyłu głowy wilgotnawo było... odgniecenie sucharów ( lub tego co z nich zostało) , jedwab na końce - i pięknie jest ![]() Rudzioch, testuje teraz nakładanie jedwabiu twoim sposobem na mokre tuż po b/s. Na razie mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() A opaskę próbowałaś? Cytat:
![]() Chłop lubi? ![]()
![]() |
#2704 |
Rozeznanie
|
Chłop przyzwyczaił się do tego, że robię różne dziwne rzeczy z włosami, nawet już nie reaguje na smrodliwce typu sesa czy kozieradka (sam stosuje kozieradkę)
![]() To tak wygląda: ładne włosy=zadowolona ja=zadowolony chłop, bo mu nie zrzędzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
To też...
![]() Do ćwiczeń związuję i podpinam część, ale na szczęście mam na tyle długie, że wszystkie do gumki się łapią. Podpinam na wszelki wypadek, bo czasem mi wychodzą. No i stare bejbiki, które mam już do nosa, bo się pałętają przy twarzy. Cytat:
Mam na myśli, że włosy nie chcą się trzymać tam za opaską, tylko i tak idą na boki, do przodu. I nic to nie pomaga. Jak bardzo mnie najdzie już na opaskę, to i tak jeszcze wsuwkami się ratuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Konto usunięte
|
Uprzejmie donoszę że nowy żel bielendy jest do kitu...
Pierwszego dnia podkreślił suche partie włosów, musiałam się poratować lnianą farmoną, kolejnego dnia włosy pozlepiane w małe strączki, tragedia. Ale utrwalenie jest mocniejsze, nie jest już taki słaby jak kiedyś..zachowuje się teraz na moich włosach jak mocniejsze żele typu joanna..czyli jeden wielki zlep kolejnego dnia... Kupując go miałam jeszcze nadzieję że może go nie zepsuli i przecież denat jest w składzie po pantenolu i hialuronianie sodu, ale jednak... Mój dramat jest o tyle przerażający, że moje fale nie tolerowały do stylizacji niczego poza tym żelem... ![]() Może polecicie mi coś czego jeszcze nie próbowałam? ..a próbowałam Joanna mrożąca - efekt waty cukrowej.. isana męska - przykurzenie i zero utrwalenia, puch pianka isany - po dużej ilości nawet nie było widać że cokolwiek nałożyłam, zero działania artiste - włosy w postaci mini strączków, zero utrwalenia krem do loków profesjonalny joanna - ładny efekt tylko pierwszego dnia żel bielenda z ceramidami (takie w dużych pudłach..) - przykurzenie, zero utrwalenia odzywka lniana farmony/naturia cytryna/naturia bawełna - za słabe utrwalenie, tylko lekkie podkreślenie loków, jedynie wzmacniały efekt żelu pianka syoss/pianki wella - zlep ![]() żel lniany - nie dam rady ciapać się z tym glutem, a utrwalenie kiepskie ... ![]() Nie wiem co w pielęgnacji robiłam źle ale wierzchnie partie są w stanie dużo gorszym niż pod spodem, tam mogłabym rzec, że włosy mają niską porowatość, ale z tymi wierzchnimi nie mogę sobie poradzić. Nakładałam zawsze oleje i maski partiami z głową prosto aby niczego nie ominąć, a te wierzchnie partie nadal mnie załamują, jaśniejsze, połamane... a przecież tak o nie dbałam..pod spodem mam zupełnie inne włosy... a może to wina nocnego koka? Przecież zawsze używałam miękkiej grubej frotki i leciutko go skręcałam, ale to chyba jedyne logiczne wytłumaczenie. Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-11-06 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2710 | |
Rozeznanie
|
Buuuu, a właśnie miałam go kupować. Narazie wspomagam się gumą Joanny, daje na moich falach bardzo dobre rezultaty (utrwalenie+zero puchu), ale o ile się nie mylę ma denat w składzie, więc chyba Ci nie pomogę
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez nati-mo Czas edycji: 2013-11-06 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
W marketach często są żele takie tanie "no-name", jak to nazywam, czyli często produkowane konkretnie dla tej sieci. Część z nich nie zawiera denatu, ostatnio takie coś widziałam w Realu.
Są jeszcze żele z Lidla, też nie mają denatu, ale nie są podobno jak Bielenda, tylko mocniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Niusia - nie pomogę jesli isana meska to u Ciebie słabe utrwalenie... przecież to jeden z mocniejszych zeli, może za mało nałożyłas?
#2713 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |||
Zadomowienie
|
Nie widze na liscie mleczka Nivea Flexible Curls.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez macka Czas edycji: 2013-11-06 o 10:22 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Słabe utrwalenie w sensie, włosy sztywne ale zupełnie niezdefiniowane, w związku z tym był efekt puchu, dodatkowo było przykurzenie i suchość, a nakładałam na wiele sposobów ten ze starym składem. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, miałyście do czynienia z suszarkami z dyfuzorem firmy Ok.? Ostatnio znalazłam dwa modele z dyfuzorem tej firmy w Media Markt kosztują ok. 55 zł. Pierwszy raz spotkałam się z tą firmą, nie mogę znaleźć nic na ich temat w internecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Rozeznanie
|
Pewnego dnia oglądał się w lustrze i wymyślił, że przerzedzają mu się zakola. Co wg mnie nie jest prawdą, bo skubaniec ma włosy gęste jak mało kto. Ale jak wymyślił, to się zmartwił, a że nie lubię jak się mi chłop zamartwia to mu dałam swoją kozieradkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po moim olejowaniu też była zachwycona efektami, dałam jej trochę żeby sama olejowała, nałożyła je 2 razy i już nie ma siły ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Raczkowanie
|
Macie
Lubie się czasem uczesac w koka prawda. Wyglądam jak młody debil z tymi bejbikami (i wiem, henna guzik daje jestem siwa jak własna matka) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać, że włosy chcą się mocniej kręcić. Moje po schnięciu naturalnym są jak Twoje te pierwsze (po zwykłej suszarce), a po dyfuzorze potrafią być bardziej pokręcone niż Twoje na drugim zdjęciu. Bo dyfuzor zwykle podnosi skręt wyżej. Tylko trzeba się nauczyć go obsługiwać. Pamiętam, że po kilku(nastu) pierwszych razach żałowałam, że kupiłam, bo jakieś krzywulce sobie robiłam na głowie. Ale już się nauczyłam. ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- A właśnie, znalazłam w końcu sposób na odżywkę Ziai https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...enerujaca.html na którą tak narzekałam, że jest do kitu. Używam jej jako b/s. ![]() Swoją drogę w opisie: "Niewielką ilość odżywki nanieść blablabla" Niewielką. hahahha. ![]() Ja jednorazowo nakładałam jej dwie pełne garście. ![]() Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-11-06 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
Dobra przekonałam się! Myję odżywką od teraz
![]() dałam dwa eksperymenty i nie obciążyło mnie jak myślałam że obciąży. Efekty mycia odzywka: 1. niedziela po oleju lnianym 2. dzis po wieczornym wczorajszym myciu i po pracy z czepkiem i opaską ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Magda, piękne włosy
![]() A to moje (w załączniku) ![]() Widziałam się dziś z kumpelami z roku, pierwszy raz po ścięciu i się wypytywały czy się kręciłam. W szoku były i skomentowały że kolosalna różnica,a jedna z nich mówiła że przemiana w inną kobietę, że wcześniej miałam włosy jak przylizany szczur (taka już jest szczera ![]() Myłam GP i dałam Kallos Jaśmin - potem joanna b/s odrobinka, schnięcie naturalne ![]()
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj cały dzień spamuję, bo znalazłam świetny filmik o robieniu prawdziwego oleju kokosowego, własnoręcznie w domu !!!! Robiłyście kiedyś?
Ja właśnie mielę kokosy ![]() Jak by co to robię fotki na bierząco. A co by można zrobić z mleczka kokosowego? Trochę mi go zostało. ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() Ciekawa jestem jak wyglądały wcześniej, masz jakieś fotki?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.