|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo razem przeżywały drugi wątek będą miały- stare dobre znajome cz II
Mój tż ma mieszkanie i traktujemy jak wspólne
Ja w trakcie studiów myślałam że nigdy się nie usamodzielnię, a po studiach poszło bardzo szybko, znalazłam dobrą pracę i weszłam w to dorosłe życie nawet nie wiem kiedy
|
|
|
|
|
#2702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozemy ewentualnie mieszkac u tz gdzie on i jego brat maja cale piero dla siebie, tylko taka mozliwosc mamy jak narazie ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
mozemy ewentualnie mieszkac u tz gdzie on i jego brat maja cale piero dla siebie, tylko taka mozliwosc mamy jak narazie
|
||
|
|
|
|
#2703 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety z mieszkaniami latwo nie jest. Edytowane przez 201606201204 Czas edycji: 2016-06-13 o 22:59 |
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Ale teraz są TBSy- za niewielkie pieniądze można dostać mieszkanie, dopłaty. Zawsze to jakaś opcja, jak kogoś nie stać na duży kredyt- moi rodzice też rozważali dla mnie mieszkanie w tbsach tylko w międzyczasie tż kupił mieszkanie.
Misi, z tym mieszkaniem u tża to też dobra opcja, na jakiś czas. A teraz mieszkacie razem? |
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
My mieszamy z tzta mama niestety nie stać nas na kedyt a wynajem kupa kasy
|
|
|
|
|
#2706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
a co to sa te tbsy? |
||
|
|
|
|
#2707 |
|
Konto usunięte
|
No my też jesteśmy bez dachu nad głową po ślubie. Możemy zamieszkać u moich rodziców, ale TŻ nie chce, po pierwsze, że to jakieś 60 km od dużego miasta, a tylko tam mamy co szukać pracę, a po drugie, bo on nie chce mieszkać z teściami i koniec. Więc nie wiemy jeszcze co zrobimy, ale ja powiedziałam jasno, że wynajmować nie mam zamiaru, przejściowo, na chwilę tak, ale w innym wypadu nie.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
TBS- towarzystwo budownictwa społecznego- jak masz określone dochody to możesz starać się o mieszkanie za 30% kosztów jego budowy. Płacisz potem co prawda wyższy czynsz (nadal mniejszy niż za wynajem) i możesz mieszkanie po jakimś tam czasie wykupić. Dobra opcja dla osób z niewielką zdolnością kredytową i niezbyt imponującymi dochodami (ale też nie mogą być zbyt niskie, bo ktoś będzie musiał "żyrować" czynsz- w TBS kontrolują czy stać cię na opłacenie czynszu i utrzymanie, jeśli nie- interweniują). Jak wpiszesz w google to wyskoczy ci pewnie milion wyników
|
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaglebie sie w temat, dziekuje ! ja naperawde mam takiego dola ze my wogole nie mamy perspektyw na zycie |
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Konto usunięte
|
Częściowo z kredytu, ale my mamy firme i to trochę inaczej wyglądało
Edytowane przez 201606201204 Czas edycji: 2016-06-13 o 22:56 |
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie troszke łatwiej
|
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
co u Was dziewczyny jak dzien? ja dzisiaj mam wolne bo jutro jetem swiadkowa na weselu i musze sie wyfiokowac
macie jakies wskazowki?
|
|
|
|
|
#2713 |
|
Konto usunięte
|
Ja jadę do rodziców bo mam urlop
TŻ miał zrobić grilla urodzinowego, ale przez pogodę nie da rady ![]() Ja świadkową nigdy nie byłam wiec nic nie doradzę ☹️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w piątek przed ślubem jako świadkowa normalnie funkcjonowałam, a w sobotę to była gonitwa od 6 rano- źle wszystko było zorganizowane i od fryzjera leciałam w wałkach na makijaż, potem z tym wracałam a ubierałam się w biegu, moja panna młoda prawie płakała bo było późno a ona nie ubrana- masakra
I ostatecznie zapomniałyśmy jej rzeczy, torebki, dokumentów ale nie były potrzebne- mama potem dowiozła Także jako świadkowa- pilnuj kiedy panna młoda ma się zacząć ubierać, zwróć uwagę by jej rzeczy pojechały z tobą (jeśli np nocuje w hotelu), pamiętaj o przyborniku, nie bój się zwrócić uwagi osobom które wam zawracają du.pę- nie ma nic gorszego niż goście pałętający się po domu i zaglądający do pokoju "bo chcą zobaczyć jak panna młoda wygląda"- piszę z własnego doświadczenia, jeżeli w domu nie będzie gości to tylko się cieszyć
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem nadal na etapie życia studenciaka, rodzice mi opłacają za wynajem pokoju a ja jakieś grosze które zarobię przeznaczam na jakieś swoje drobne potrzeby. Tża brak. Mam wrażenie, że do dorosłego życia to mi jeszcze baaardzo daleko
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
co tam dziewczyny?
|
|
|
|
|
#2717 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Ja pracuję cały czas w Rossmannie, teraz w wakacje przeszłam na pracę na cały tydzień. TŻ pracuje znów z dala ode mnie. Jakoś leci
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja pracuje, za 3 tygodnie mam ślub, czekam z utęsknieniem na urlop i tak jakoś leci ciągle do przodu
|
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
misi i jak Ci sie pracuje? w jakich godzinach pracujesz? |
|
|
|
|
|
#2720 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już? nam został rok i miesiąc ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Maneo jest ok, pracuję w rożnych godzinach, po max 9 godzin. Zmiany zaczynają się najwcześniej o 6:30 a najpóźniej praca do 24, chociaż na niektórych sklepach dziewczyny mają nocki. Pociągnę tam do końca magisterki. Jako praca w trakcie studiów jest super ale nie wyobrażam sobie tak pracować ba stałe. A co u Ciebie? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Misislipy, szybko zlecialo
Jesteśmy na finiszu przygotowań, dopinam szczegóły, sadzam gości, w tym tygodniu odbieram suknie i pozostaje czekać do dnia Zero
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;64158591]Już?
nam został rok i miesiąc ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Maneo jest ok, pracuję w rożnych godzinach, po max 9 godzin. Zmiany zaczynają się najwcześniej o 6:30 a najpóźniej praca do 24, chociaż na niektórych sklepach dziewczyny mają nocki. Pociągnę tam do końca magisterki. Jako praca w trakcie studiów jest super ale nie wyobrażam sobie tak pracować ba stałe. A co u Ciebie? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] ja zmienilam prace jestem teraz koordytanorka w firmie informatycznej, strasznie mi ciezko bo musze sie duzo nauczyc, oni pisza taki program na ktorym tez pracuja i cala nauka od podstaw, musialam zaczac nawet od pojec informatycznych bo na studiach nie uczylam sie az tak wielu tylko takich podstawowych :/ szef jest bardzo wymagajacy ale mam nadzieje ze wytrzymam tam dlugo.
|
|
|
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Ja też pracuję i planuję zapisać się na prawo jazdy (kasę już mam).
Jakoś to leci ![]() Sercowo - bez zmian, nadal sama
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
melduję, że żyję
![]() Asiula, no to powodzenia w Dniu Zero oby wszystko się udało, pogoda dopisała, a zabawa była przednia (aaa i poka kiece )Maneo poradzisz sobie, IT czasami może byc ciężkie do ogarnięcia (terminologia, miliord różnych stanowisk, często bardzo podobnych), ale zdolna dziewczyna jesteś! ![]() ThinkOrange, mam nadzieję że kiedyś spotkamy się w Jupiterze ![]() u mnie w sumie bez większych hardkorów, mija mi właśnie pierwszy miesiąc pracy w nowej firmie xD mam wrażenie że co tu przychodzę, to piszę "właśnie zmieniłam pracę" albo coś podobnego no i dalej latam na treningi pole dance, wciąż wkręcona na maxa (w końcu zaczynam robić takie rzeczy, że warto wrzucać fotki na instagrama i nie będzie obciachu xD). z TŻem na szczęście nie mam jak z pracą - wciąż ten sam, niedawno minęło nam 2,5 roku
|
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż ostatnio nie powiem, sama sobie zaczęłam od czasu do czasu ćwiczyć wieczorkami - rozgrzewka plus rozciąganie do szpagatu. W takim tempie to ja chyba zrobię szpagat za kilka lat, ale widzę małe postępy, bo nawet już czasem dotykam rękoma do ziemi jak stoję z wyprostowanymi nogami xd
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jest ze jak tu zaglądasz to mowisz ze zmienilas prace ![]() pewanie z tzcikiem meiszkacie razem
|
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
i musze Wam powiedziec
Mam pierscien mocy !
|
|
|
|
|
#2729 |
|
Zadomowienie
|
Maneo
O ja cie ![]() ![]() ![]() Opowiadaj jak to wyglądało!!
|
|
|
#2730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
tak, z TŻem mieszkamy razem, już od ponad dwóch lat (wprowadziłam się do niego dość szybko, po 4 miesiącach ale tylko dlatego że zmusiła mnie do tego sytuacja życiowa). dalej robię w IT i to się już raczej prędko nie zmieni tylko teraz w korpo, a nie w start-upie
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

Ja w trakcie studiów myślałam że nigdy się nie usamodzielnię, a po studiach poszło bardzo szybko, znalazłam dobrą pracę i weszłam w to dorosłe życie nawet nie wiem kiedy 

mozemy ewentualnie mieszkac u tz gdzie on i jego brat maja cale piero dla siebie, tylko taka mozliwosc mamy jak narazie 

TŻ miał zrobić grilla urodzinowego, ale przez pogodę nie da rady