|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
puchatkowa u nas wózek od 2,5 miesiąca jest be! wychodzę tylko jak jest pora spania. Przejście na spacerówkę nie pomogło. Karola czasami na sam widok wózka dostaje histerii.
Mysia jak przeczytałam o tej dermatolog to mi ręce opadły ![]() kurcze jestem w domu, lumpek niedaleko. Dziś nowy towar, wczoraj wszystko po 1 zł a ja nie mam jak iść ![]() kingsof ale przeżycia ![]() Karola leży na macie i marudzi marudzi marudzi ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- kingsof jeśli kobieta jest w zaawansowanej ciąży to niektóre leki wywołujące poronienie mogą ją podtrzymać. loney mój bratanek miał problemy z siusiakiem (oj jak go to bolało). Lekarka kazała im moczyć siusiaka i jajka w rumianku. axella też zrobiłam zapasy tych chusteczek. Ale się ograniczyłam trochę bo mam jeszcze w domu. Więc chyba mam teraz 9 opakowań. Jedno starcza na tydzień więc myślę że ok. Promocja jeszcze będzie a bałam się że mogą wyschnąć. marchewka ja małej czyszczę/masuję dziąsełka tą szczoteczką silikonową odkąd skończyła 2 m-ce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Nawet w normalnej cenie sa tanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
modro pewnie że przyjmiemy! witaj
![]() diabli jak się czujesz? lepiej? chciałam się pochwalić. Po tej odżywce wax na wypadanie włosów na prawdę są świetne efekty. Wypadają już znacznie mniej. Nawet mi włosy zaczęły odrastać na moich zakolach. Oby tak dalej ![]() Mysia ja też robię Mel B. Tzn w jeden dzień: 8 min buns, 8 min abs, 8 min legs, Mel B pośladki, a w drugi dzień Mel B nogi, abs, pośladki. I tak 6 dni w tyg. Robię tak od 2 września. Nie wiem jak waga (po 10 dniach było tylko pół kg mniej ![]() oo diabli dobrze że przypomniałam, miałam napisać o próbkę bebiko ![]() diabli ja dostałam dwa lewki ![]() tak w ogóle jestem u rodziców od piątku a już się dowiedziałam o 6 dzieciaczkach które mają przyjść na świat w marcu-maju. idziemy jeść zupkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
takie z kolcami, jak na fotce. niektóre mrugają swiatelkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Nelcia chyba zlapala ode mnie katar
![]() ![]() moja kochana mamusia codziennie po drodze do nas kupuje pyszne paczki z bita smietana ![]() Nelka 3 dzień bez kupy. bidulka nie meczy się, bo pierdzi zawodowo, ale az mi jej zal. była wlasnie na wazeniu i co? 6680 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
12 godz? i do tego 4 x 40 min w ciągu dnia?
![]() chociaż u nas i tak już jest ok bo mała w ogóle śpi. A od 3 tyg życia do 2 m-ca nie spała w dzień nic, czasami na spacerze. Potrafiła mieć 16 godz czuwanie bez snu! color od 14,5 tyg do 19 tyg jest skok ![]() xal u mnie Karola wkłada sama smoka do buzi ale nie tą stroną co trzeba ![]() Karola nakarmiona, pytam "dobra była zupka" a ona mi odpowiada "bleeee" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Ja również często czytam Wasz wątek i chyba przyszła pora, żeby się ujawnić
![]() ![]() Jestem mamą majową. Mój Synek urodził się przez cc, z wagą 3540. Widzę, że dużo dyskutowałyście ostatnio o karmieniu piersią. Ja nadal usiłuję karmić piersią, ale czuję coraz większą presję na zakończenie takiego karmienia ![]() Pozdrawiam Was serdecznie! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Xal - w temacie kremow. u nas do tej pory sprawdzily się wszystkie kosmetyki polecane przez podwojona sroke
![]() ![]() ![]() zatem patrz na składy, patrz ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
vil czy wprowadziłaś już mięsko?
dziewczyny wiele osób mi poleca tę stronkę. Ale nie jestem do końca przekonana, tzn ja mam w książkach że w 5 i 6 m-cu życia te same warzywa a dopiero w 7 nowe. A tu już od 6 są nowe 5 m-c życia http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html 6 m-c życia http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html 7 m-c życia http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html oczywiście to przy mm ![]() Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-09-25 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
4x40 to calkiem fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2716 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- a nie widzialas gdzies fajnych dziecięcych kominiarek/kominow? szyjemy kilka same, ale chciałam jakiś taki wypasiony na dluzsze wyprawy :P wypatrzyłam tylko nexta. aaa i czy ktoras była ostatnio w h&m i seria z myszkami Mickey jest nadal dostepna? bo zachorowałam na jeden ciuszek i nie wiem czy już mam plakac ze przeszlo mi kolo nosa ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | ||||
Zakorzenienie
|
nie, wręcz przeciwnie, z dnia na dzień coraz bardziej mnie rozkłada
![]() ![]() Cytat:
![]() rossman mnie zirytowal, bo nie dostałam kolejnego szczebla rabatowego ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
![]() My na spacerku juz od 11 ![]() Mały uwielbia spacerki wiec rozpieszczam go nimi ile mogę. Byliśmy dzisiaj u pediatry z sisiorkiem.. Mamy przemywac ujscie cewki 2x dziennie rivanolem i dostaliśmy maśc neomycyne 3xdziennie Mamy zrobić jeszcze badanie moczu i przyjść jeszcze raz. Lekarka złapała małego siuiaczka i tak mu skorke wywinala, aż mały zaplakal ![]() ![]() Musimy juz uciekać do domku, bo tatuś wróci a tu obiadu nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |||||
Raczkowanie
|
Podpinam się pod pytanie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() synek ma na imię Aruś, mieszkamy pod Rzeszowem Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że nie przekombinowałam z cytowaniem, jct przepraszam za bałagan ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witaj witaj i pisz jak najczęściej ![]() Dobra moje mieszkanie wygląda już prawie jak powinno ![]() Wróciłam właśnie ze szkoły i spacerku. czas się brać się dalej.. zostało posegregowanie ciuchów, spakowanie to czego chłopaki nie noszą i wynieść na strych, pomyć podłogi...pranie się pierze kolejne od rana pomyłam naczynia,posprzątałam kuchnie,pościerałam wszędzie kurze,wywiesiłam pranie pierwsze,zrobiłam porządek na komodzie bo się zbiorowisko rupieci zrobiło.. ehhh wene mam dzisiaj ![]()
![]() |
#2723 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() na tym zdjęciu Twój małż jest strasznie do Ciebie podobny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam kolejną mamę ![]() ![]() Byłam z Bartusiem w parku, zbierałam kasztany dla synka znajomej ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam podobny problem - zapalenie piersi miałam już 4 razy i za każdym razem antybiotyk ![]() ![]() ![]() Mam taką nadzieję ![]()
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Zu odkryla ze mozna grzechotkami rzucac w dal. Chodze i zbieram. W koncu! Odkryla ze bawi aie raczkami a nie rylko kopie nogami hehhe p
Lecimy na spacer ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nasz nie używa smoka, to nie wiem jak to z nim jest, ale za to opracował już do perfekcji jak wsadzić sobie do buzi butelkę ![]() ![]() Aaaaaaaa Adi dziś taki złośnik i krzykun jak nigdy wcześniej, głowa mi pęka. Zauważyłam u niego mala czerwoną plamkę na dziąśle w okolicach dwójki, to znaczy że mu zęby idą? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Witamy sie po basenie. Sonia swietnie sie bawila tylko jakies 5min przed koncem zajec zaczela sie robic niespokojna. plynela dzis pod woda od instruktorki do mnie! Niesamoeite to bylo! Teraz spi w lozku a ja zostalam w hotelu na obiad i kawke. Pogoda nieciekawa wiec wole poczekac zanim wyjdziemy na dwor. Za tydzien ostatnie zajecia
![]() ![]() witam nowe mamusie ![]() Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-25 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2730 |
Raczkowanie
|
Kurcze ja was chyba nigdy nie nadrobię mój mały odkrył że jak przekula się z brzucha na plecy i znów na brzuch to się przemieści. Ostatnio poszłam na sekundę do kuchni i mały spał na kołderce na podłodze wracam a go nie ma piernik się przykulał pod suszarkę od prania. I teraz ciągle to robi masakra wszystko dotyka i chce jeść dziś próbował uchwytu z szuflady .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.