Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 10:46   #2701
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Jak go zagaduje, bredze głupoty, nosze to jest super ( pomijając wczorajszy atak wku.rwu :/ ).. ale jak tylko go położę i zniknę z pola widzenia to marudzenie,które szybko przeradza się w płacz,krzyk..
No a ja nie mogę go non stop nosić i bawić bo w domu się samo nie zrobi i do tego 2 dzieci prócz niego jest..

Ogólnie zrobił się bardzo wymagającym dzieckiem

super!!!!
pochwal się co to za zdrapki? nazwa, fotka??? pójdę kupić
Teraz i wtedy inna. Wtedy za 5pln jakas, teraz za 2

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:47   #2702
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja na wiosne wracam do nordig walking wiec zapraszam na wspolne maszerowanie po Taczaka

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Oferta godna rozważenia
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Mysia dzięki za wrzucenie tego bo wychodzi na to, że u nas też ten skok i być może poprawi się u nas sytuacja na spacerach bo jak nic teraz jest nuda i zniecierpliwienie

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:59   #2703
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

puchatkowa u nas wózek od 2,5 miesiąca jest be! wychodzę tylko jak jest pora spania. Przejście na spacerówkę nie pomogło. Karola czasami na sam widok wózka dostaje histerii.

Mysia jak przeczytałam o tej dermatolog to mi ręce opadły

kurcze jestem w domu, lumpek niedaleko. Dziś nowy towar, wczoraj wszystko po 1 zł a ja nie mam jak iść mam nadzieje że w przyszłym tyg mama będzie już w domu.

kingsof ale przeżycia

Karola leży na macie i marudzi marudzi marudzi eh u niej zabawka to na 2 sek no chyba że się zmieści w buzi to na 10 sek.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

kingsof jeśli kobieta jest w zaawansowanej ciąży to niektóre leki wywołujące poronienie mogą ją podtrzymać.

loney mój bratanek miał problemy z siusiakiem (oj jak go to bolało). Lekarka kazała im moczyć siusiaka i jajka w rumianku.

axella też zrobiłam zapasy tych chusteczek. Ale się ograniczyłam trochę bo mam jeszcze w domu. Więc chyba mam teraz 9 opakowań. Jedno starcza na tydzień więc myślę że ok. Promocja jeszcze będzie a bałam się że mogą wyschnąć.

marchewka ja małej czyszczę/masuję dziąsełka tą szczoteczką silikonową odkąd skończyła 2 m-ce w ten sposób chce ją przyzwyczaić do szczoteczki do zębów. Jak będą dwa ząbki (jeszcze nie ma ani jednego) to kupię prawdziwą szczoteczkę.
Stary 2013-09-25, 10:59   #2704
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hejka
nuna podziel się deserkami

u mnie piękna pogoda w słoneczko 20 stopni zaliczyłyśmy godzinny spacerek. Oczywiście w porze spania, Karola spała 40 min
a dziś zrobiła mi pobudkę o 6 rano. Nie ma to jak śpiewający budzik

antoine ślicznie Julcia śpi.
Dziewczyny zakładacie już takie ciepłe kurteczki?
bo ja mam taką cieńszą jakby wiatrówkę i pod to daję bluze/sweterek. A pod to jeszcze body z długim rękawem, a czasami z krótkim.

Mam kurtki jeszcze 2 ale są o wiele grubsze (ale jeszcze nie na zimę).

deb jak chcesz kupony to mogę oddać. Bo nie skorzystam z nich na pewno. Szczeniaczka mamy a reszta mi niepotrzebna.
Ja dzisij rano zalozylam kombinezonik bez nog on takinprzejsciowy ale rano bylo 5 stopni

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:05   #2705
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
puchatkowa u nas wózek od 2,5 miesiąca jest be! wychodzę tylko jak jest pora spania. Przejście na spacerówkę nie pomogło. Karola czasami na sam widok wózka dostaje histerii.

Mysia jak przeczytałam o tej dermatolog to mi ręce opadły

kurcze jestem w domu, lumpek niedaleko. Dziś nowy towar, wczoraj wszystko po 1 zł a ja nie mam jak iść mam nadzieje że w przyszłym tyg mama będzie już w domu.

kingsof ale przeżycia

Karola leży na macie i marudzi marudzi marudzi eh u niej zabawka to na 2 sek no chyba że się zmieści w buzi to na 10 sek.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

kingsof jeśli kobieta jest w zaawansowanej ciąży to niektóre leki wywołujące poronienie mogą ją podtrzymać.

loney mój bratanek miał problemy z siusiakiem (oj jak go to bolało). Lekarka kazała im moczyć siusiaka i jajka w rumianku.

axella też zrobiłam zapasy tych chusteczek. Ale się ograniczyłam trochę bo mam jeszcze w domu. Więc chyba mam teraz 9 opakowań. Jedno starcza na tydzień więc myślę że ok. Promocja jeszcze będzie a bałam się że mogą wyschnąć.

marchewka ja małej czyszczę/masuję dziąsełka tą szczoteczką silikonową odkąd skończyła 2 m-ce w ten sposób chce ją przyzwyczaić do szczoteczki do zębów. Jak będą dwa ząbki (jeszcze nie ma ani jednego) to kupię prawdziwą szczoteczkę.
Tez mam sporo tych chusteczek. Sa mega
Nawet w normalnej cenie sa tanie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-25, 11:09   #2706
sharpnowaja
Zakorzenienie

modro pewnie że przyjmiemy! witaj

diabli jak się czujesz? lepiej?

chciałam się pochwalić. Po tej odżywce wax na wypadanie włosów na prawdę są świetne efekty. Wypadają już znacznie mniej. Nawet mi włosy zaczęły odrastać na moich zakolach. Oby tak dalej

Mysia ja też robię Mel B. Tzn w jeden dzień: 8 min buns, 8 min abs, 8 min legs, Mel B pośladki, a w drugi dzień Mel B nogi, abs, pośladki. I tak 6 dni w tyg. Robię tak od 2 września. Nie wiem jak waga (po 10 dniach było tylko pół kg mniej ) ale widzę efekty na ciele (ale jeszcze małe). Żałuję że się nie zmierzyłam cm.

oo diabli dobrze że przypomniałam, miałam napisać o próbkę bebiko

diabli ja dostałam dwa lewki myślałam że będą różne zabawki, ale co tam będzie prezent dla kogoś.

tak w ogóle jestem u rodziców od piątku a już się dowiedziałam o 6 dzieciaczkach które mają przyjść na świat w marcu-maju.

idziemy jeść zupkę
Stary 2013-09-25, 11:22   #2707
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny starszych maluszków, kiedy jest etap, że dziecko samo potrafi sobie dobrze wsadzić smoka do buzi i jeszcze go znaleźć tam gdzie wypluło albo wypadł? Moja zasypia, bawi się smokiem i nie potrafi nim znowu trafić, albo jej wypadnie i nie ma w buzi i ryk ...
Moj ma niezla zabawe jak wujmie smoczek i probuje go wlozyc do buzi

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 11:30   #2708
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Jakie piłeczki, bo ja nie w temacie jestem?
takie z kolcami, jak na fotce. niektóre mrugają swiatelkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (82,1 KB, 29 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:34   #2709
diabli
Zakorzenienie

Nelcia chyba zlapala ode mnie katar nie dość, ze siedze w chałupie to jeszcze wirusy rozsiewam babcia zabrala ja na spacer, bo pięknie slonce swieci... żeby nie było mi za dobrze jeszcze okres się przyplatal - masakra.
moja kochana mamusia codziennie po drodze do nas kupuje pyszne paczki z bita smietana poprawie sobie humor hehe. a tylek pewnie rosnie i rosnie...

Nelka 3 dzień bez kupy. bidulka nie meczy się, bo pierdzi zawodowo, ale az mi jej zal. była wlasnie na wazeniu i co? 6680 tydzień temu 6200. biedna klusunia, biedne jelitka...
Stary 2013-09-25, 11:36   #2710
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
spi 12h owszem ale w dzień ma 4 drzemki po 40minut
12 godz? i do tego 4 x 40 min w ciągu dnia? zazdroszczę!!!
chociaż u nas i tak już jest ok bo mała w ogóle śpi. A od 3 tyg życia do 2 m-ca nie spała w dzień nic, czasami na spacerze. Potrafiła mieć 16 godz czuwanie bez snu!

color od 14,5 tyg do 19 tyg jest skok u nas trwał 3,5 tyg

xal u mnie Karola wkłada sama smoka do buzi ale nie tą stroną co trzeba

Karola nakarmiona, pytam "dobra była zupka" a ona mi odpowiada "bleeee"
Stary 2013-09-25, 11:37   #2711
klarites
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Ja również często czytam Wasz wątek i chyba przyszła pora, żeby się ujawnić Czy nie macie nic przeciwko, żebym czasem pisała?

Jestem mamą majową. Mój Synek urodził się przez cc, z wagą 3540.

Widzę, że dużo dyskutowałyście ostatnio o karmieniu piersią. Ja nadal usiłuję karmić piersią, ale czuję coraz większą presję na zakończenie takiego karmienia Co chwilę łapię zapalenia piersi i już drugi raz nie obeszło się bez antybiotyku. Czy któraś z Was miała może podobny problem? Czy macie pomysł, jak poradzić sobie z tymi zapaleniami?

Pozdrawiam Was serdecznie!
klarites jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 11:43   #2712
diabli
Zakorzenienie

Xal - w temacie kremow. u nas do tej pory sprawdzily się wszystkie kosmetyki polecane przez podwojona sroke może dlatego, ze mala nie ma problemów skórnych, nic z jedzenia tez jej nie uczula. w każdym razie dla mnie jej analizy sa wyznacznikiem co kupować. bo po co dziecku od początku serwować niepotrzebna chemie? parabeny, rozpuszczalniki...po co mam to dziecku na buzie nakladac? ale tak jak piszesz kazde dziecko jest inne, wiec dla mnie to, ze u kogos się nie sprawdzilo nie jest wyznacznikiem. testujemy na sobie i w sumie do tej pory hipp/babydream nas nie zawiodly nivea tez ma kilka produktow, które u nas się sprawdzają.
zatem patrz na składy, patrz

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Hmm jakbym czytała o mojej, ona co noc mi robi takie przeboje że o 4-5 stwierdza że zaczął się dzień i pora brykać.
Bosh dziewczyny dzisiaj znowu się ciągle budziła, najpierw zasnęła o 21 to jak mąż z psem wrócił o 21,30 to się obudziła. Jak już usnęła to budziła się co 1,5-2 godziny. Ja już wysiadam, nic jej wtedy nie uspokaja tylko cycuś, nie raz je porządnie, a nie raz tylko cmoknie kilka razy i śpi Wcześniej budziła się koło 2 a potem między 5-7 różnie.
Macie jakieś pomysły? Jem to co wcześniej, nic nowego, czy może teraz jej coś szkodzić i w brzuszku przeszkadzać co wcześniej nie przeszkadzało? Nie ma problemów z kupką, cały czas jest tak samo ale może coś jej jeździ w brzuchu w nocy czy co spadam bo terrorystka nie będzie siedzieć dłużej w leżaczku
niestety nie pomoge, bo mnie trafil się leniwy spioch jak mamusia spi to dziecko tez. dzisiaj az mi głupio, bo babcia przyszla po 9, a my spalysmy do 11:30 zasnela o 20:00, cyc 23, 02, 06 i później po przebudzeniu. miała krotki epizod jak tata wychodzil do pracy (po 7, pobrykali razem, zmienil jej pieluchę, cos sobie pogadala i znow poszla spac). ale jeśli wstane z lozka to ona tez sama spac nie będzie
Stary 2013-09-25, 11:43   #2713
sharpnowaja
Zakorzenienie

vil czy wprowadziłaś już mięsko?

dziewczyny wiele osób mi poleca tę stronkę. Ale nie jestem do końca przekonana, tzn ja mam w książkach że w 5 i 6 m-cu życia te same warzywa a dopiero w 7 nowe. A tu już od 6 są nowe

5 m-c życia http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html

6 m-c życia http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html

7 m-c życia http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html

oczywiście to przy mm

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2013-09-25 o 11:47
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:45   #2714
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
spi 12h owszem ale w dzień ma 4 drzemki po 40minut
4x40 to calkiem fajnie 160 minut dla mamusi - prawie 3 godziny w ciągu dnia. nie masz na co narzekac.
Stary 2013-09-25, 11:49   #2715
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Ja również często czytam Wasz wątek i chyba przyszła pora, żeby się ujawnić Czy nie macie nic przeciwko, żebym czasem pisała?

Widzę, że dużo dyskutowałyście ostatnio o karmieniu piersią. Ja nadal usiłuję karmić piersią, ale czuję coraz większą presję na zakończenie takiego karmienia Co chwilę łapię zapalenia piersi i już drugi raz nie obeszło się bez antybiotyku. Czy któraś z Was miała może podobny problem? Czy macie pomysł, jak poradzić sobie z tymi zapaleniami?

Witaj pewnie pisz jak najczesciej

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 12:14   #2716
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
tak btw.poznałam ostatnio dziewczyne która karmi prawie 3 letniego synka co 2h w nocy bo on tego potrzebuje i nie może go zostawić nawet na jedną noc bo mąż go nigdy nie usypiał i ona nie jest gotowa
boje się żeby malej nie wpoic jakiegoś takiego dziwnego przyzwyczajenia od którego później nie będziemy się mogly uwolnić...w sumie sama nie wiem co to mogloby być ale jednak jakies obawy mam, bo jak slysze takie historie to mi się wierzyc nie chce

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Znalazlam sposob na lezenie na brzuszki klade go lozeczka i tam najdluzej wytrzymuje
cudaczek Nelcia tez najbardziej lubi swój materac w lozeczku.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Dziewczyny starszych maluszków, kiedy jest etap, że dziecko samo potrafi sobie dobrze wsadzić smoka do buzi i jeszcze go znaleźć tam gdzie wypluło albo wypadł? Moja zasypia, bawi się smokiem i nie potrafi nim znowu trafić, albo jej wypadnie i nie ma w buzi i ryk ...
Nelka opanowala te umiejetnosc wlasciwie do perfekcji, jest mistrzynią wyciągania i wyrzucania smoczka w kosmos po ciemku ciężko go namierzyć. choć ostatnio coraz lepiej jej idzie i sama daje rade. dużo pomogl oball - raczki pięknie ze soba wspolpracuja,

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Dziewczyny w smyku sa spiworki po 39,99 nie moge foty cos dodac
a nie widzialas gdzies fajnych dziecięcych kominiarek/kominow? szyjemy kilka same, ale chciałam jakiś taki wypasiony na dluzsze wyprawy :P wypatrzyłam tylko nexta.

aaa i czy ktoras była ostatnio w h&m i seria z myszkami Mickey jest nadal dostepna? bo zachorowałam na jeden ciuszek i nie wiem czy już mam plakac ze przeszlo mi kolo nosa

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Dodam, że po weselu ok. Kubuś był dzielny. Mam całe 2 zdjęcia z wesela na które nie mogę patrzeć, bo wyglądam na nich jak ogr Trzeba było kupić sobie aparat odchudzający a nie pogrubiający
na pewo nie jest az tak zle. ja tez nie lubie siebie na fotkach

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Ktoras cos pisala niepochlebnego o priori MC , weszlam na testy i ma ADAC same 4 dostal to chyba nie jest jakis marny wynik skoro 5 najwyzsza ocena

musze zacząć cos czytac w tym temacie bo znow się obudze z reka w nocniku hehe
Stary 2013-09-25, 12:17   #2717
klarites
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
aaa i czy ktoras była ostatnio w h&m i seria z myszkami Mickey jest nadal dostepna? bo zachorowałam na jeden ciuszek i nie wiem czy już mam plakac ze przeszlo mi kolo nosa
Ja wczoraj byłam w H&M, ale patrzyłam na chłopięce ubranka. Kupiłam dla maluszka rajstopki i polecam bo strasznie miłe, a były akurat w przecenie po 10 zł za 2-pak
Stary 2013-09-25, 12:21   #2718
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
modro pewnie że przyjmiemy! witaj

chciałam się pochwalić. Po tej odżywce wax na wypadanie włosów na prawdę są świetne efekty. Wypadają już znacznie mniej. Nawet mi włosy zaczęły odrastać na moich zakolach. Oby tak dalej

Mysia ja też robię Mel B. Tzn w jeden dzień: 8 min buns, 8 min abs, 8 min legs, Mel B pośladki, a w drugi dzień Mel B nogi, abs, pośladki. I tak 6 dni w tyg. Robię tak od 2 września. Nie wiem jak waga (po 10 dniach było tylko pół kg mniej ) ale widzę efekty na ciele (ale jeszcze małe). Żałuję że się nie zmierzyłam cm.

oo diabli dobrze że przypomniałam, miałam napisać o próbkę bebiko

diabli ja dostałam dwa lewki myślałam że będą różne zabawki, ale co tam będzie prezent dla kogoś.

tak w ogóle jestem u rodziców od piątku a już się dowiedziałam o 6 dzieciaczkach które mają przyjść na świat w marcu-maju.

idziemy jeść zupkę
Co to za wax ?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-25, 12:29   #2719
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nie, wręcz przeciwnie, z dnia na dzień coraz bardziej mnie rozkłada i kiedy już zapominam o szyi to pojawia się kolejna atrakcja a na zewnątrz tak ladnie...

Cytat:
u nas chyba będzie jeden, bo moja skrzynka pusta.

rossman mnie zirytowal, bo nie dostałam kolejnego szczebla rabatowego podobno zabrakło jednego zakupu. wrrr, na pewno bylam tam 6 razy.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
vil czy wprowadziłaś już mięsko?

dziewczyny wiele osób mi poleca tę stronkę. Ale nie jestem do końca przekonana, tzn ja mam w książkach że w 5 i 6 m-cu życia te same warzywa a dopiero w 7 nowe. A tu już od 6 są nowe

5 m-c życia http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html

6 m-c życia http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html

7 m-c życia http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html

oczywiście to przy mm
fajne te tabelki - nie wpadłabym na dzika roze rozne sa metody - zerknij sobie na słoiczki z holle - Niemcy już w 4 miesiącu podaja takie cuda na które w Polsce nie wpadlabys

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:

witaj na pokładzie jeśli podczytujesz to dorzuc czasem cos od siebie. kazzda opinia jest dla nas wazna. jak synek ma na imie? i skad jestescie

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Ja wczoraj byłam w H&M, ale patrzyłam na chłopięce ubranka. Kupiłam dla maluszka rajstopki i polecam bo strasznie miłe, a były akurat w przecenie po 10 zł za 2-pak
to faktycznie super cena, bo jakościowo naprawdę maja fajne rajstopy. tak jak next - jestem zachwycona ich miekkoscia brakiem nitek i rozciagliwoscia pewnie gdybym się uparla to i na mój tylek weszlyby hehehe.
Stary 2013-09-25, 12:30   #2720
lonely_lady
Zakorzenienie

dzien dobry
My na spacerku juz od 11
Mały uwielbia spacerki wiec rozpieszczam go nimi ile mogę.

Byliśmy dzisiaj u pediatry z sisiorkiem..
Mamy przemywac ujscie cewki 2x dziennie rivanolem i dostaliśmy maśc neomycyne 3xdziennie
Mamy zrobić jeszcze badanie moczu i przyjść jeszcze raz.
Lekarka złapała małego siuiaczka i tak mu skorke wywinala, aż mały zaplakal musiało go strasznie zabolec

Musimy juz uciekać do domku, bo tatuś wróci a tu obiadu nie ma

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 12:51   #2721
klarites
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Co to za wax ?

Podpinam się pod pytanie Z której firmy? Bo ja używam teraz pilomaxu, ale zauważyłam tylko mega-wygładzenie włosów. Jak mają mniej wypadać to chyba będę grzecznie stosować (a nie wtedy jak mi się przypomni), bo na razie po kilka garści codziennie zbieram...

Cytat:
Witaj pewnie pisz jak najczesciej

Cytat:
nie, wręcz przeciwnie, z dnia na dzień coraz bardziej mnie rozkłada i kiedy już zapominam o szyi to pojawia się kolejna atrakcja a na zewnątrz tak ladnie....
Zdrowiej szybko, dzielna mamo!

Cytat:
witaj na pokładzie jeśli podczytujesz to dorzuc czasem cos od siebie. kazzda opinia jest dla nas wazna. jak synek ma na imie? i skad jestescie

synek ma na imię Aruś, mieszkamy pod Rzeszowem

Cytat:
to faktycznie super cena, bo jakościowo naprawdę maja fajne rajstopy. tak jak next - jestem zachwycona ich miekkoscia brakiem nitek i rozciagliwoscia pewnie gdybym się uparla to i na mój tylek weszlyby hehehe.
hehe fajnie mieć świadomość, że się zakłada dzieciątku coś milutkiego i dobrej jakości a gdzie kupujesz ciuszki next-a? bo ja tylko parę "spadkowych" mam a wszystkie milutkie.
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dzien dobry
My na spacerku juz od 11
Mały uwielbia spacerki wiec rozpieszczam go nimi ile mogę.

Byliśmy dzisiaj u pediatry z sisiorkiem..
Mamy przemywac ujscie cewki 2x dziennie rivanolem i dostaliśmy maśc neomycyne 3xdziennie
Mamy zrobić jeszcze badanie moczu i przyjść jeszcze raz.
Lekarka złapała małego siuiaczka i tak mu skorke wywinala, aż mały zaplakal musiało go strasznie zabolec

Musimy juz uciekać do domku, bo tatuś wróci a tu obiadu nie ma
Biedactwo, oby mu teraz szybko przeszło!

Mam nadzieję, że nie przekombinowałam z cytowaniem, jct przepraszam za bałagan
Stary 2013-09-25, 12:53   #2722
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
12 godz? i do tego 4 x 40 min w ciągu dnia? zazdroszczę!!!
chociaż u nas i tak już jest ok bo mała w ogóle śpi. A od 3 tyg życia do 2 m-ca nie spała w dzień nic, czasami na spacerze. Potrafiła mieć 16 godz czuwanie bez snu!

color od 14,5 tyg do 19 tyg jest skok u nas trwał 3,5 tyg

Karola nakarmiona, pytam "dobra była zupka" a ona mi odpowiada "bleeee"
hihihhi

Cytat:

ojjj jakie pojemne te krzaczory mamy co chwile któraś z nich wyłazi

Witaj witaj i pisz jak najczęściej

Dobra moje mieszkanie wygląda już prawie jak powinno

Wróciłam właśnie ze szkoły i spacerku. czas się brać się dalej.. zostało posegregowanie ciuchów, spakowanie to czego chłopaki nie noszą i wynieść na strych, pomyć podłogi...pranie się pierze kolejne

od rana pomyłam naczynia,posprzątałam kuchnie,pościerałam wszędzie kurze,wywiesiłam pranie pierwsze,zrobiłam porządek na komodzie bo się zbiorowisko rupieci zrobiło..

ehhh wene mam dzisiaj

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 12:56   #2723
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Za to bardzo fajny jest w Arkadii. Chusteczki, jednorazowe podklady na.przewijak, wygodny fotel. Nawet mikrofala do pogrzania.pokarmow jest Jedyny minus to dmuchajaca klima zaraz nad fotelem. Jak tam karmilam to sie balam, ze mi dziecko przewieje ale.poza tym super. szkoda tylko, ze to jedyny taki fajny pokoj "rodzinny"na jaki trafilam.
suuuper, u nas są bardzo kiepskie w jednym kozetka, rozwalony przewijak i umywalka, w drugim przewijak taki na ścianie, krzesło, umywalka, wc i każdy może wejść, nie tylko rodzice z dziećmi

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
O właśnie, ucięło mi Twój post - gratuluję obrotów! I zazdroszczę troszkę
doczekasz się

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość

barwniczku a mały nie płakal z głodu przez te 5 godzin? chciał sobie w nocy zrekompensować Twoje wychodne pewnie jak zombi dziś będziesz
mój mały ostatnio zjadł p 6:30 i dopiero o 14:00, w międzyczasie tylko 60ml i nie płakał osiołek

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to mam doborowe towarzystwo co nie zmienia faktu że od porodu minęły 3 miesiące a ja się wciąż nie mogę zmobilizować do ćwiczeń
u mnie 4

Cytat:
Dziewczyny zakładacie już takie ciepłe kurteczki?
bo ja mam taką cieńszą jakby wiatrówkę i pod to daję bluze/sweterek. A pod to jeszcze body z długim rękawem, a czasami z krótkim.

Mam kurtki jeszcze 2 ale są o wiele grubsze (ale jeszcze nie na zimę).

deb jak chcesz kupony to mogę oddać. Bo nie skorzystam z nich na pewno. Szczeniaczka mamy a reszta mi niepotrzebna.
nie zakładam body + ciepła bluza i kocyk raz miał kurteczkę ale dlatego, że był na rączkach, nie w wózku

Cytat:
takie z kolcami, jak na fotce. niektóre mrugają swiatelkami
na tym zdjęciu Twój małż jest strasznie do Ciebie podobny fajne są te piłki, też muszę kupić i masować Bartka

Cytat:
Napisane przez diabli;42983928
rossman mnie zirytowal, bo nie dostałam kolejnego szczebla rabatowego :( podobno zabrakło jednego zakupu. wrrr, na pewno bylam tam 6 razy.[COLOR=Silver
[/COLOR]
ale po 2 razy w jednym miesiącu? musisz zbierać od zera znów? my ciągle na 3% ale teraz jak jeżdżę do szkoły to mam blisko, mogę wpaść te 2 razy w miesiącu i coś kupić

Witam kolejną mamę jeśli chcesz być na liście to proszę o prywatną wiadomość

Byłam z Bartusiem w parku, zbierałam kasztany dla synka znajomej zrobiliśmy małe zakupy, pogoda cudna, aż się nie chciało wracać do domu Zrobiłam łazanki na obiad i czekam na M. - jedzie po kartę szczepień Małego, może pojedziemy z nim i pójdziemy na jeszcze jeden spacer

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 13:19   #2724
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj

Ja mam podobny problem - zapalenie piersi miałam już 4 razy i za każdym razem antybiotyk Ale nie wiem, jak sobie z tym radzić Maluch powinien dobrze opróżniać pierś, cyce trzymać w cieple, ale czy na pewno ochroni to przed kolejnym zapaleniem, to nie wiem. Ale nie rezygnuj z karmienia piersią pod wpływem otoczenia

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
doczekasz się
Mam taką nadzieję

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 13:33   #2725
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Zu odkryla ze mozna grzechotkami rzucac w dal. Chodze i zbieram. W koncu! Odkryla ze bawi aie raczkami a nie rylko kopie nogami hehhe p
Lecimy na spacer

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-25, 13:48   #2726
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:

nasz nie używa smoka, to nie wiem jak to z nim jest, ale za to opracował już do perfekcji jak wsadzić sobie do buzi butelkę łapie rączkami po bokach i wsadza do buzi, potem je z uśmiechem na buzi

Aaaaaaaa Adi dziś taki złośnik i krzykun jak nigdy wcześniej, głowa mi pęka. Zauważyłam u niego mala czerwoną plamkę na dziąśle w okolicach dwójki, to znaczy że mu zęby idą? może temu daje dziś mamuśce popalić

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:14   #2727
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

cześć a jak synuś ma na imię?

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Zu odkryla ze mozna grzechotkami rzucac w dal. Chodze i zbieram. W koncu! Odkryla ze bawi aie raczkami a nie rylko kopie nogami hehhe p
Lecimy na spacer

zdolna bestia z Zuzi
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:32   #2728
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Witamy sie po basenie. Sonia swietnie sie bawila tylko jakies 5min przed koncem zajec zaczela sie robic niespokojna. plynela dzis pod woda od instruktorki do mnie! Niesamoeite to bylo! Teraz spi w lozku a ja zostalam w hotelu na obiad i kawke. Pogoda nieciekawa wiec wole poczekac zanim wyjdziemy na dwor. Za tydzien ostatnie zajecia musimy wreszcie zrobic jakies fotki

witam nowe mamusie

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-09-25 o 14:33
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:36   #2729
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Moj ma niezla zabawe jak wujmie smoczek i probuje go wlozyc do buzi
Cytat:
Też coś takiego mamy i to zamiast spać a później ryk bo zmęczona a nie spała i chciałaby a nie potrafi zasnąć ... i zrozum tu dziecko.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 14:48   #2730
maluska88
Raczkowanie

Kurcze ja was chyba nigdy nie nadrobię mój mały odkrył że jak przekula się z brzucha na plecy i znów na brzuch to się przemieści. Ostatnio poszłam na sekundę do kuchni i mały spał na kołderce na podłodze wracam a go nie ma piernik się przykulał pod suszarkę od prania. I teraz ciągle to robi masakra wszystko dotyka i chce jeść dziś próbował uchwytu z szuflady .
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości