|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Ciekawe co u nas powiedzą, bo też się wreszcie zapisałam do SR. W przyszłym tygodniu ma być pierwsze spotkanie.
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2704 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Gang Iren
|
Nadrobie was pozniej.
Wrocilam z grzybow i mam robote z nimi. Mam tylko pytanie do Lidki o ten Diosminex. Jak mialas zalecone dawkowanie? Bo dostalam ten lek w polskim sklepie i kupilam. Troche sie boje brac,ale tez boje sie tego co sie dzieje.
#2706 |
Zakorzenienie
|
hejka. byłam dzisiaj na "warsztatach" też o bezpieczeństwie malucha (ale to inne niż te o których piszecie bo ten bezpieczny maluch u mnie jest 1.10) i więcej gadania było a właściwie czytania ze slajdów niż czegokolwiek innego, ale za to dostałam gratisowe fanty
![]() ![]() a tak poza tym to mój TŻ się rozchorował i siedzi w domku na L4 więc będę miała dla was mniej czasu ![]()
#2707 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Raczkowanie
|
Cały weekend nie miałam internetu i od wczoraj nadrabiam, poczytałam was trochę i ciągle nie mogłam nadążyć żeby cokolwiek napisać, czy komuś odpisać itd.
Byłam wczoraj na wizycie u innej lekarki, stwierdziła że wszystko dobrze z maleństwem, prawdopodobnie będzie chłopiec ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj bylam w szpitalu w okolicach porodówki i mąż się mnie pyta- kochanie gdzie chciałabyś rodzić, myślałam że go uduszę, tak sie przeraziłam i odpowiedziałam ze nigdzie! A w myslach miałam, ze w domu. W pierwszej ciąży sie nie denerwowałam,bo nie wiedzialam co mnie czeka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Pytaj o co chcesz, najwyzej odpowiem na priv jak uznam, ze nie nadaje się na forum publiczne ![]()
![]() |
#2711 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Tutaj zresztą położna o chlusnięciu: http://forum.gazeta.pl/forum/w,548,1...e_wod.html?v=2
![]() |
#2713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawet jak nie ma skurczy a sacza sie wody to oczywiscie tez do szpitala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Rozeznanie
|
a ja mam 2 tematy po dzisiejszym dniu
1- gin mówił nam trochę o wadze w ciąży. Powiedział, że u mnie ok, że będzie sobie powoli rosło, ale że miał pacjentkę, która przed ciążą miała 52 a w dniu porodu 104. I to jest masakra. Nie chodzi mi o samą wagę ale o to jak drastycznie ona musiała się zmienić. Wspominał też o odżywianiu i powiedział, że jak mam ochotę na coś słodkiego albo jakiś owoc to żeby zjeść sobie np. 2-3 cukierki a nie całe kilo. No i to jest zupełnie logicznie i pewnie wszystkie się z tym zgodzimy, ale jak on to mówił takim łagodnym spokojnym głosem to dostałam takiej chętki na krówki, że aż mi w brzuchu zaburczało i to głośno. Nie wiem czy on to usłyszał, ale mój mąż tak ![]() A druga sprawa oczywiście dotycząca rodziny tż. Na wieść, że będzie dziewczynka i mamy to potwierdzone padło dosłownie: "cóż...no nie szkodzi, może drugi będzie chłopiec" (autorka ciotka klotka ![]() Przez jedną setną sekundy przez myśl przeleciały mi wszystkie znane mi przekleństwa polskie i zagraniczne. No jak tak można... ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Zadomowienie
|
malaMigotkAaa będzie dobrze, a na dietę trzeba patrzeć pozytywnie- nic Cię tak nie zmotywuje do dobrego samopoczucia jak kwestia zdrowia
![]() Gosia okropnie Ci współczuje z tymi żylakami, mam nadzieję, że ktoś Ci tam pomoże ![]() Cytat:
![]() Bardzo ładny ten kosz. Ja mam białego koronkowego claire de luna. Musze jeszcze poszukać i zastanowić się nad stelażem pod kosz. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też słyszałam o takich paniach co do porodu szły z wagą 100 kg. Nawet znam jedną taką co przytyła 35 kg i był to dla niej powód do dumy- bo w ciąży przecież każda tyje. Moja położna mówi że trzeba uważać na wagę żeby nie przybrać za bardzo, bo to mocno utrudnia poród i może zaszkodzić i matce i dziecku. Nie przejmuj się gadaniem, ważne żeby była zdrowa i żebyście wy ją kochali, a ludziom zawsze coś będzie nie pasować. Pewnie za chwilę zaczną się czepiać imienia jakie wybierzecie, ale to Wasze dziecko a nie ciotki klotki. Gosia a nie myślałaś o rajstopach przeciwżylakowych dla ciężarnych??? Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-09-24 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2720 |
Zadomowienie
|
Jej...przykro usłyszeć coś takiego. Dziecko jest wartościowe bez względu na płeć. Szkoda że nie wszyscy o tym pamiętają.
#2721 |
Zadomowienie
|
No nie bylo to mile, najpierw to naprawde mi sie przykro zrobilo bo to jest nasze dziecko ,niewazne czy chlopiec czy dziewczynka, poza tym to jej pierwszy wnuk, ale po chwili ochlonelam i powiedzialam jej pare slow.... Ehhh szkoda gadac, ona jest bardzo specyficzna kobieta... Widuje sie z nia bardzo sporadycznie i tak jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale potem się wyparła, i że wszystko jedno, byle zdrowe...
![]() |
#2723 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie wszyscy tak "chcieli" żeby była dziewczynka tak bardzo mi wjechali na psychikę że aż się popłakałam jak dowiedziałam się że będzie chłopiec, cały dzień słuchałam takich tekstów ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2725 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór wszystkim paniom
![]() Wróciłam niedawno z połówkowego i zakupów. Dzieciaczek zdrowy, "dorodny" (550 g) i antenka nie odpadła. Mąż cieszy się jak dziecko, że będzie Syn i z wielką dumą pochwalił się już wszystkim kumplom ![]() Teraz "tylko" imię wybrać musimy. I zrobiliśmy małe dzieciowe zakupy, żeby w końcu ruszyć do przodu z wyprawką (która wydaje się być nie lada wyzwaniem). Jutro pewnie wrzucę jakieś fotki. Padam na twarz. Latałam po bibliotekach, starostwach, sklepach i komisach. Mało potężnego mandatu nie dostałam. Dosyć wrażeń jak na dziś, zacznę Was nadrabiać teraz, ale pewnie skończę jutro...
![]() |
#2726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2727 | ||||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z miasta i jestem padnięta - idę spać
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
juz mi przeszło- to było chwilowe po wyjściu z gabinetu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2728 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie przejmujcie się gadaniem, nie warto.. Dziewczyny a czy któraS z Was miała problem z wyliczaniem pensji na l4 przez pracodawcę? Pierwszy problem: dostałam dziś pensję a raczej 70% pensji. dzwonię do kadr co to i kiedy dostanę wyrównanie a babka mi mówi, że za miesiąc. A dlaczego nie dostałam 100%? bo l4 miałam do 19.09 a ona rozliczała pensje 17.09 i jeszcze nie miała mojego dalszego zwolnienia. w związku z tym to jest kasa za 19 dni września + 4 dni sierpnia (bo wtedy miałam l4 do 26.08). a resztę dostanę na koniec października ![]() Drugi problem: nie wiem ile pensji powinnam dostawać. Znalazłam info, że to średnia pensja z 12 ostatnich miesięcy wliczając premie. Koleżanka z pracy na takim samym stanowisku, z tą samą kasą dostawała więcej niż jej z tych średnich pensji wychodziło i tłumaczyła mi, że to dlatego że w l4 wliczają się weekendy. A ja z kolei dostaję mniej niż ta choler*a średnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie mogę- następna "kochana babcia" ![]()
![]() |
#2730 | |||||
Raczkowanie
|
dobry wieczór.. nadorbiłam uff
![]() ![]() magnusia gratuluję Adasia ![]() kukurydziana super że rośnie duma tatusia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.