|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Anka dalej chcesz tam rodzic???
A co za papiery Ci Dali na benefit? I tak nic nie dostaniesz bez aktu urodzenia dziecka podobno Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czop powinien wyglądać jak śluz z dni plodnych, tyle że jest odrobine bardziej gęsty, krew nie jest świeża (jasnoczerwona) a brązowa.
Nie przegapicie na pewno
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby mi wody odeszły i zebym to zauważyła może Trele Tobie też nie odejdzie :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Ja nie będę tu demonstrowac :P ale w google grafika mozna sobie poogladac
jeszcze czasami nie wylazi w calosci, tylko po kawalku .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Lasce pod prysznicem wody poszly I nawet nie wiedziala. Ja juz lepiej nie czytam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2707 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliczniutka ta Twoja córa. Piękne zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za tygodnie i udane wizyty. dla niedobrych Tżów.Domi mały Jaśko słodki. A męża za to pożyczanie beż żadnej konsultacji ![]() My kończymy remont łazienki. Czeka mnie jeszcze sprzątanie. Mąż do mnie że jeszcze w kuchni trzeba remont zrobić, a ja mam już tego serdecznie DOŚĆ. Powiedziałam mu, że nei ma mowy, że ja chcę już w normalnych warunkach mieszkać i mam dość ciążgłego kurzu. NIE MA MOWY O ŻADNYM DODATKOWYM REMONCIE!!!!!!!!!
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
byłam w szpitalu w Canterbury, w moim mieście. Ponoć staff w Ashford jest mega dobry i uprzejmy. tutaj mam położne i spotkania, teraz co dwa tygodnie. od 26 tygodnia ciąży kwalifikujesz się na macierzyńskie od państwa. to wiem i za to maja Ci placić jak pracodawcy nie masz do płacenia. jakoś tak. ja nie pracuje i państwo będzie mi płacić. do tego wystarczy zaświadczenie od polożnej, że jesteś w ciąży w 26 tygodniu i odsyłasz. na child benefit musi się wykluć. tak samo jak dom chcesz mieć od councilu - akt urodzenia niezbędny żeby mieć ban1 - wtedy nie czekasz dlugo na dom, w sumie w kilka tygodni masz do odbioru.
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z domami to w Londynie nie jest tak latwo. Zazdroszcze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
swoją drogą, nie wiem jak ja pójde do tej położnej... następne spotkanie mam 3/10/13 i dosłownie, mam to gdzieś.
niech mi zmienią położną, bo z tą suką to teraz na noże będzie walka. nic już od niej nie chce i dziękuje stwórcy, że przy porodzie jej nie będzie.
|
#2711 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ze wada wzroku i na spiąco toprzegapiłam heheh---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- A i tłumacze się z moich byków...na komp psuje mi sie spacja a na kom czasem nie mam cierpliwosci
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2712 |
|
Rozeznanie
|
Taszanta dla mnie zestaw 1 i 2. Choć sama mam białe mebelki, to ten biały jakoś do mnie nie przemawia. Może wina zdjęć.
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Tez moze juz przegapilam?
I dlugo Od tego przegapienia Cie rozkrecilo? Czy nawet nie wiesz kiedy przegapilas? Mialam dzis podlogi myc I ogolnie ogarnac co wczoraj nie zdarzylam ale mi sie nie chce , leze tylko .. Jak tak będę lezec to do grudnia poleze. Wiem ze sie musze ruszac I ruszac tylko ze mi sie nie chce Poddaje sie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała okolica tak, wszystkie ościenne miasta tak, i najprawdopodobniej rzucą nas do Herne Bay nad morzem, co mnie nie robi zbyt dobrze, bo to pół godziny do 40 minut autem (w jedną strone) codziennie zasuwać do roboty (tż i ja, po jakims czasie jak zacznę szukać, a prace w Canterbury będe na pewno mieć) Dużo studentów w C-bury i dlatego tak to wszystko z domami wygląda. Herne Bay jest za ciche dla mnie, tam żyją sami emeryci, o 5-6 po południu osiedla wyglądają jak księżycowy krajobraz. Pustki, wszyscy śpią. Nawet dostęp do morza mnie by tam nie cieszył. Kocham tutaj wszystko i uwielbiam Canterbury. Ceny na kupno domu tutaj troche kosmiczne, nie stać nas więc idziemy na council. Już od dawna na liście jesteśmy. Ja to bym spróbowała aplikować na Twoim miejscu, a nóż widelec gdzieś wybudują jakieś nowe osiedle i się załapiecie predzej czy później. Z dzieckiem o wiele łatwiej jest dostać no i nie ma council taxu do placenia, nie ma czynszu dla landlorda, tylko rachunki.
|
|
#2716 |
|
Rozeznanie
|
to tak w pt o 19 sciagneli mi szew w nocy czopek sobie poleciał do kanału (kiedy nie pwoiem bo naprawde na spiocha chodziłam) ok 19-20 odeszły mi wody....pamietam własnie że połozna domnie na IP ze czop kiedy wyleciał? a ja: a wyleciał?
w dzien w okularach bym w kibelku widziała ( teraz tez spogladam w kanał ) wiecmusiało to byc w nocy...swoją drogą Trele a seksik nie pomaga? w szpitalu kiedys słyszałam o siadaniu na kaloryferze
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A seksik? A przekonasz mojego Tz ze dziecku krzywdy nie zrobi chocby nie wiem jak sie preżył ? Dzis juz Od rana mu napominam. Moze przemysli .. A moze matke na niego nasle ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2719 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ogólnie to mężczyźni nie są skorzy do remontów...
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej ale mimo wszytsko to się chyba czuje nawet pod prysznicem że coś z piczki zaczyna lecieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
to bierz tylko prysznic a nie kąp się bo faktycznie tak może być
||||
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W wczoraj mu oppwiadalam ze na watku mamus wrzes-pazdz urodzila sie dzidzia z jednym zabkiem To juz wogole wyobraznia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś miałam dużo pezzroczysto-białego śluzu takiego lepkiego ale to chyba nie to ręce z tymi czopami i wodami opadają
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to jest z tymi wodami bo mi jeszcze nie odeszly.. Ale nie jedna juz mi opowiadala ze tego sie nie czuje .. To takie labor nad ktorym totalnie nie masz kontroli. Idziesz siku konczysz sikac a tam dalej sie leje..
No nie wiem. Pewnie co przypadek to inaczej .. Mam nadzieje ze ja sie kapne co I jak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
No
) mala sie urodzila z prawie przebitym zabkiem. Czekaja az wyjdzie caly I wtedy chirurg zadecyduje - ale chyba pojdzie do wyrwania. To sie nazywa zabek przedmleczny czy jakos tak . Zaraz poszukam u ktorej mamusi to bylo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dość że boję się że nie odejdzie mi czop, nie będę wiedziała że mi wody odeszły, boję się że będzie bolało, to terz będę się zastanawiać czu moje dziecko urodzi się z ząbkiem w takim razie tekst szwagierki że dzieci rodzą się z zębami i plombami nabiera nowego znaczenia
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-25 o 17:45 |
|
|
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
Pocytowałam, ale robiłam to w takich ratach, że dwa razy kompa mi wyłączyło
Trzeci raz się za to nie biorę. Pamiętam, że Coralady wkleiła zdjęcie córy i że rozpływałam się nad jej wyglądem aniołka I ogólnie miałam napisać, że fajne zdjęcia umiesz zrobić, nie dziwie się, że nie masz już miejsca na ścianach.Trele Twoja mama chyba taka śmiszna jak Ty Jej spostrzeżenia odnośnie seksu bezcenne Domi opis porodu bardzo fajny. Jak zwykle wzruszyłam się ![]() Anka niezła ta położna. Myślisz, że to o Twoją narodowość głównie jej chodzi? Mnie polska położna jak pewnie czytałaś, też doprowadza do szaleństwa. Niestety wszędzie trafią się takie su ki. Ale Ty chociaż możesz przypuszczać, że jest rasistką. Ja nie mam pojęcia czym zawiniłam ![]() Na poprawę humoru kołysanka dla Ciebie. To wykonanie chyba bardziej w Twoim stylu niż Turnau ![]() http://www.youtube.com/watch?v=EiX_dIjP0iU |
|
|
|
#2728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Anka, paranoja w tym szpitalu..... za wizyty i tygodnie![]() My już po wizycie, dziś nie bylo dużo ludzi więc szybciutko poszło. Ciśnienie 129/92, morfologia idealna ![]() Badanie na samolocie też ok, nic się nie skraca,nic się póki co nie dzieje... Pobrała posiew na paciorkowca i za 2 tyg kolejna wizyta z KTG (powiedziała,że później będziemy już co tydzień robić KTG)... Tyle z wizyty ![]() Poproszę o dopisanie mi wizyty z KTG na 09.10 g.16.00 ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#2729 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
uwielbiam takie beżyki ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że i u mnie tym razem tak będzie ![]() A Jasiunio słodziutki Co do czopa - kurcze ja na niego tak czekałam, ale nie było. 1 dzień po terminie zaczęły mi się sączyć wody i tyle- pojechałam do szpitala i po jakichś 5h zrobili cc bo było podobnie jak u Domi- nic nie postępowało, a skurcze mnie prawie nie bolały mimo oxy. Co do wód - u mnie właśnie ciekły, poszłam siku, wysikałam się a tu nadal leci, tylko już nie tak "z pęcherza", podkładałam czysty papier i był mokry, i tak znowu i znowu. Chlupnęły jak leżałam na łóżku w szpitalu i mnie akurat lekarz badał więc możliwe, że specjalnie przebił pęcherz. Poczułam chlust i gorąco pod tyłkiem. Położna rzuciła się wycierać. Idę jutro do laboratorium badać krew i siuśki - mój bardzo mądry mąż kupił mi 2 pojemniczki i mówi, że w jedno mam sikać a w 2... ha ha bardzo śmieszne... kazałam mu, żeby sam nawalił ![]() A i jeszcze dziś Was zadziwię- dobrze się czuję, a Michaś mnie nie męczy waląc w pęcherz Aż jestem zaskoczona takim stanem rzeczy |
||
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No prosze - a wszystkie ja wysmialysmy. Ta dziewczyna to Policzanka. O ile dobrze kojarze to jej mala byla wczesniakiem . I to chyba tak jak Witus Juz czuje te obgryzione sutki - ała Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

helo£ 

KCIUKI DLA ANI
mam az 75g mam nadzieje że dam radę.

Za tygodnie i udane wizyty.