|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Koniec z trądzikiem!
...........
Edytowane przez inthewrongplace Czas edycji: 2016-09-01 o 20:00 |
|
|
|
#2702 |
|
Przyczajenie
|
podskorne gule..pomocy :(
od jakiegos czasu na brodzie i zuchwie wyskakuja mi podskorne gule. jedna zejdzie, nawet nie do konca bo zostawia czerwone plamki to powstaja nowe. nie mialam nigdy problemu z tradzikiem
nie wiem co mam juz robic. prosze o jakos porade..
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: podskorne gule..pomocy :(
prawdopodobne jest że to przez problemy hormonalne
|
#2704 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: cos duzego podskornego na czole boli jak guz nagle wyskoczylo
Cytat:
Może spróbuj Tribioticu, ja czasami się tym ratuję, zawsze jakoś tam przyspiesza sprawę.
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
Może spróbuj przyłożyć do tego miejsca kostkę lodu? Powinno odrobinę zmniejszyć obrzęk. Maść ichtiolowa może też nieźle zadziałać, wyciągnie ropę na wierzch. Ja zazwyczaj nie torturuję takich gul nie wiadomo jakimi specyfikami, bo często efekt jest odwrotny do zamierzonego
Więc po prostu stosuję pielęgnację taką jak zwykle.
|
|
|
|
#2706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam identyczny problem. Bylam z tym nawet u dermatologa i przepisala mi masc Normaclin - preparat zadzialam na chwile poniewaz po ok miesiacu wyskoczyly nastepne DIODY i goszczą juz od kilku dni na mojej brodzie. Kiedy zadalam pani dr pytanie czy to moze poziom hormonow poniewaz zblizam sie do 30tki, zapytala czy normalnie miesiaczkuje, odpowiedzialam ze tak, wiec stwierdzila że nie ma potrzeby robić badan na poziom hormonów (( Zeby tego wszystkiego było mało moje włosy również zrobily sie strasznie "dziwne". Są bardzo suche, wrecz sianowate - pomimo stosowania najlepszych masek, nawet tych aptecznych- a po umyciu ich, wyczesuje cala szczotke zlamanych wlosow. Jestem pewna że organizm daje mi coraz wyraźniejsze sygnaly że cos sie dzieje, ale ja nie wiem kto mógłby mi pomóc. Dziewczyny pomożcie |
|
|
|
|
#2707 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik- wątek ogólny, porady, pielęgnacja
jak pozbyć się pryszczy to jedno z najczęściej zadawanych pytań dzisiejszej młodzieży. Ja także miałam taki problem w wieku młodzieńczym. Lata męczarni zaowocowały jednak znalezieniem idealnego leku który pozwolił mi się uporać z moim problemem oraz moich dzieci!
Rozwiązanie było bardzo proste. Cykliczne oczyszczanie cery oraz właściwe nawilżanie cery to klucz do sukcesu. Odpowiednie kosmetyki są bardzo ważną rzeczą. Osobiście używałam kosmetyków firmy Nivea. Polecam serdecznie |
|
|
|
#2708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2709 |
|
Raczkowanie
|
Już tydzień przeczekuję i nic :/ robiłam okłady z lodu, trochę zmniejszyły obrzęk. Maść ichtiolowa nie pomaga. Gula nie chce podejść ropą
kilka lat temu miałam podobne gule i po kilku dniach podchodziły ropą. Delikatnie je wyciskałam i po kilku dniach było po sprawie. Teraz niestety nic z tego...W środę mam wizytę u dermatolog i liczę na to, że coś poradzi |
|
|
|
#2710 |
|
Raczkowanie
|
To, że okres masz regularny o niczym nie świadczy. Ze swojej strony proponuję zrobić badania hormonalne
|
|
|
|
#2711 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik w wieku 28 lat mężczyzna- jakie badania aby znaleźć przyczynę
Ja mam podobnie
prawie 30tka na karku a ciągle mi coś wyskakuje. Sporo preparatów już przerobiłam i dalej nic. Dużo się ruszam, prawie codziennie biegam, staram się zdrowo jeść i nic. Z hormonami wszystko ok. Zastanawiam się nad tym izotekiem, koleżanka poleciła mi też acne derm, inna z biodermy kosmetyki. Stosowałyście któryś z tych preparatów?
|
|
|
|
#2712 |
|
Przyczajenie
|
Choruję na PCOS i niedoczynność tarczycy i mam takie podskórne gule na linii żuchwy i policzkach. Żeby treść wyszła do wierzchu dermatolog kazała mi posmarować maścią ichtiolowa i pod folię na 3 godziny. Ładnie ściąga i przyspiesza gojenie, polecam. Wyciskanie odradzam, mam już od tego kilka blizn i paskudnych przebarwień. Zrobienie badań poziomu hormonów byłoby jak najbardziej dobrym posunięciem.
Edytowane przez Suzie_21 Czas edycji: 2014-10-13 o 22:28 |
|
|
|
#2713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Również mam wrazenie że problem tkwi wlasnie w hormonach, a nie jak pani dr stwierdzila "widocznie taka moja uroda". Mam 170 wzr i waże jakies 51 kg, kiedys bylam z tego powodu bardzo zadowolona bo wszystkie koleżanki katowały sie dietami, a ja jadlam wszystko co chcialam i waga sie utrzymywala, jednak ostatnio zaczelo mi to przeszkadzac poniewaz ubrania zaczynaja juz na mnie wisiec i nie wyglada to ładnie. Zaczerpnelam kilku rad u wujka Google i wyszlo że albo mam problemy z hormonami albo mam anemie :/ Niestety panicznie boje sie wszelkiego rodzaju igiel i na sama mysl o pobieraniu krwi robi mi sie słabo. Zmotywujcie mnie jakos ((( I doradzcie jakie hormony powinnam zbadac
|
|
|
|
|
#2715 | |
|
Przyczajenie
|
TSH
ft3 ft4 Testosteron DHEAS Androstendion Kortyzol Prolaktyna Progesteron 17oh progesteron LH FSH morfologia Ewentualnie test obciążenia glukoza i poziom insuliny. Nie pamiętam, jakie jeszcze miałam robione. Koniecznie się zbadaj, jeśli boisz się igieł, na badanie idź z kimś, komu ufasz. Zdrowie masz tylko jedno i trzeba o nie dbać. Pozdrawiam ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Nie, czoło mam czyste, nigdy nie było na nim niczego innego jak "kaszka", wagry i od czasu do czasu mały pryszcz z bialym czubkiem. Te gule mam na linii żuchwy i kościach policzkowych |
|
|
|
|
#2716 |
|
BAN stały
|
Tylko czemu nikt jej nie usuwa? ;-)
Próbujcie tego o czym pisałam - pomaga. Ale wiadomo - rozsądek. Wiem, że wiele osób oczekuje zmian w ciągu 24h, a tak się nie da ;-) |
|
|
|
#2717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecasz zwykły suplement diety za olbrzymią cenę
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Brał ktoś skinoren i differin? (w sensie jednocześnie) jakie efekty??
|
|
|
|
#2719 |
|
Raczkowanie
|
Polecam zamiast skinorenu acne-derm, jest o połowę tańszy :P
Jednocześnie wydaje mi się to zbyt mocna mieszanka
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dermatolożka wydała mi się spoko no i czekałam 2 miesiące na wizytę więc nieśmiało podejrzewam, że jest dobra skoro takie kolejki są. Teraz tylko nie wiem czy mogę te żele przewieźć do UK? :P |
|
|
|
|
#2721 |
|
Raczkowanie
|
mam niedoczynnosc tarczycy i raz na jakis czas gule dokladnie na brodzie i linii zuchwy, wiec tez stawiam na hormony. czolo i policzki czyste, nos tez
|
|
|
|
#2722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wydaje mi się że nakładając mniej niż na ulotce, nic się nie stanie(w dodatku połączone z differinem). Z tego co wiem, można przewozić na użytek własny, więc nie powinno być problemu
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą w sumie kij na ile mi starczy, muszę znaleźć lekarza za granicą teraz :/
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2724 | |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko skinoren
Cytat:
na miesiąc to spokojnie jedna tubka mi starcza a smaruje całą twarz
|
|
#2725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I stężenie 20% osiągamy w przypadku 1g produktu, który powinniśmy nakładać na twarz 2x dziennie Przy takim stosowaniu trudno mówić o wydajności
|
|
#2726 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: bolące pryszcze
Zastosuj Pharmaceris z 5% kwasem migdalowym- uratował mnie w momencie kiedy już zwątpilam że kiedyś spoglądne w lustro i powiem noo ladna cera
po około 3 dniach cera jest w lepszym stanie naprawdę a przetestowałam już wiele specyfików
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: bolące pryszcze
kiedys szukałam kwasu migdałowego na allegro, ale za drogi jest ;p
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2728 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mam do Was pytanie. Ostatnio byłam u dermatologa i polecił mi zrobienie badań hormonalnych i teraz, jaka jest prawidłowa kolejność: najpierw odwiedzić ginekologa, a następnie iść zrobić badania, czy zrobić badania i z wynikami wybrać się do ginekologa? Nie wiem nawet czy w punkcie, gdzie zrobią badania będą wiedzieli jakie hormony badać, czy ja mam wiedzieć jakie konkretnie chcę sprawdzić? Wybaczcie jeśli pytanie jest bezsensowne, ale nie znam nikogo kto miał z czymś takim do czynienia, więc pytam tutaj
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja od wiosny mam jedną tubkę skinorenu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

nie wiem co mam juz robic. prosze o jakos porade..

Może spróbuj Tribioticu, ja czasami się tym ratuję, zawsze jakoś tam przyspiesza sprawę.

Ale wydaje mi się że nakładając mniej niż na ulotce, nic się nie stanie(w dodatku połączone z differinem).