Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 14:04   #2701
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Dziecko musi mieć jakiś dowód tożsamości jeżeli będziecie jechać poza granice kraju. Jeżeli nie zamierzacie nigdzie wyjeżdżać w najbliższym czasie to nie trzeba, ale ja dla świętego spokoju bym wyrobila. Tak mam zamiar zrobić jak się mała urodzi i dojde do siebie to jedziemy do konsulatu złożyć wniosek. Paszport sobie będzie leżał a różne sytuacje się zdarzają.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Niby tak, ale w Hiszpanii jeżeli zatrzymują samochód do zwykłej kontroli drogowej, to proszą o dokument ze zdjeciem wszystkich pasażerów. Ja mam prawo jazdy, TŻ dowód, a od dziecka też coś musze dać.

A nie wiesz jak jest z umiejscowieniem aktu urodzenia w Polsce ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:04   #2702
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kurcze, może i na mojego podziała.Ciężko oddycha podczas jedzenia i ulewa bardzo
Warto spróbować

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
brawo mamusiujeszcze wrócisz do takiej formy że będziesz naszym mentorem
i gratuluję ukończonego miesiąca maleństwu
Hihi, chyba aż tak dobrze nie będzie
Mamusiu, kiedy ten miesiąc zleciał

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Brawo za samodzielny spacer
dzięki za patent z zapchanym noskiem bo Stasik tez mi czasem ulewa. Muszę zwrócić na to uwagę
Ostatnio ważyłam Staśka na wadze łazienkowej. Jak masz wagę w domu to najpierw wejdź Ty a potem weź synka na ręce to mniej więcej zobaczysz ile przybrał. Na wadze domowej wyszło że Stasik waży już 4.5 kg a w ośrodku zdrowia jak go ważyłam to wyszło, że 4,420 kg więc wielkiej różnicy nie było
Zwróć, zwróć
No właśnie tutaj mam tylko taki stary badziew z "obrotowym" okienkiem U mamy jest taka fajna, porządna, też już rozważałam żeby spróbować tej metody, ale rzadko tam bywam (tym bardziej teraz) a nie chcę zawracać mamie głowy żeby targała z sobą autem tą wagę
Ale kurde, serio, aż mnie skręca z ciekawości. Dziś pediatra sam powiedział, że widzi jak maluch się powiększył od ostatniej wizyty

Od dawna mamy już pucki na buzi i wałeczki na łapkach i kolankach Tż z kolei dopatrzył się u Julka na plecach wyraźnego zarysu mięśni - przez koksów nazywanych motylami Ogólnie chłopczyk jest strasznie silny. Od dawna podnosi główkę, odpycha się łapkami i kopie nóżkami.

Normalnie wpierniczę moje dziecko na surowo - takie jest słodkie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Tak jak u Angel, było to nasze pierwsze wyjście tylko we 2 bez tż, też sama ztargałam wózek, byłyśmy też na zakupach i potem wszystko razem z wózkiem wciągnęłam po schodach, także chwalę się

Młoda od nocy też ulewa i ma grudki od mleka na języku, więc chyba też spróbuję z tą solą...

O już się obudziła... idę po mleko

Byłaś lepsza ode mnie, ja na wtargiwanie wszystkiego na raz nawet się nie porywałam. Strasznie słabe mam łapska

Bardzo współczuję przebojów z kp Ja bardzo rzadko dokarmiam, jedna butla idzie raz na 4-5 dni w awaryjnych sytuacjach. Wiem jak trzeba się nagimnastykować z tym kp. Dla mnie najcięższe są noce, bo maluch standardowo budzi się co 2 godziny na karmienie, je 20-30 minut i bywa, że nie jest specjalnie senny więc usypiam godzinę. A po 30 minutach mały znowu piszczy o szamę O poranku jestem zombie

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-10-09 o 14:06
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:08   #2703
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Rusałko śliczny brzuszek i kącik
Angel i Papalinko za samodzielne spacerki.

Ja też już od wczoraj sama wychodzę z Bartusiem. Mamy już opracowany sposób zejścia i wejścia na to nasze drugie piętro i nawet nieźle nam to idzie.
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:16   #2704
misia332
Zakorzenienie

nuda.....

Stary 2013-10-09, 14:24   #2705
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ależ proszę

http://allegro.pl/munchkin-praktyczn...596504452.html

Dobrze, że moja T boi się latać i nie przyleci do nas
szkoda że moja nie ma tyle km co Twoja... ale przecież Ty masz zaproszenie razem z Kornelkiem

Cytat:
Szkoda że moja się nie boi bo zwala nam się na początek listopada chociaż od początku mówiliśmy że jak już to po nowym roku. A ja baby nie trawie nie wiem jak to przeżyje.

daj spokój... oby biletów na lot nie było hehe

moja się mnie o zdanie nie pyta tylko synkowi zameldowała... a teraz tym bardziej jej że się tak wyrażę śmielej, bo jak się Jakub urodził to mieszkaliśmy u moich rodziców, a teraz na swoim to może się utwierdza w przekonaniu że może...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:25   #2706
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Zwróć, zwróć
No właśnie tutaj mam tylko taki stary badziew z "obrotowym" okienkiem U mamy jest taka fajna, porządna, też już rozważałam żeby spróbować tej metody, ale rzadko tam bywam (tym bardziej teraz) a nie chcę zawracać mamie głowy żeby targała z sobą autem tą wagę
Ale kurde, serio, aż mnie skręca z ciekawości. Dziś pediatra sam powiedział, że widzi jak maluch się powiększył od ostatniej wizyty
To może ktoś z Twoich znajomych m wagę elektroniczną?

Cytat:
Od dawna mamy już pucki na buzi i wałeczki na łapkach i kolankach Tż z kolei dopatrzył się u Julka na plecach wyraźnego zarysu mięśni - przez koksów nazywanych motylami Ogólnie chłopczyk jest strasznie silny. Od dawna podnosi główkę, odpycha się łapkami i kopie nóżkami.

Normalnie wpierniczę moje dziecko na surowo - takie jest słodkie
Hahaale to dobrze, ze nabiera masy Zejdzie mu jak zacznie raczkować a potem chodzić Zresztą karmiąc piersią nie przekarmisz dziecka

Mój ma już dwa podbródki i też fajnie trzyma główkę prosto jak go przekładam przez ramię do odbeknięcia W ogóle to tak urósł i nabrał masy że aż lekarz się dziwi patrząc na mnie chudzielca Jeszcze chwila a zacznie przypominać pasła Kalisza bleeee. Nie no żartuję - jest słodki i silny i tak ma być. Oby tak dalej

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:26   #2707
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Zastrzelę się z tym becikowym
Już mam dość, a dopiero zaczęłam ogarniać temat

Ktoś wie, na podstawie jakiego wniosku uzyskam zaświadczenie o składkach wpłaconych do ZUS? Dla mnie (umowa o pracę) i dla tż (DG)?
Oczywiscie w Zusie maja taki wniosrk. Doprwcyzowujac to maja byc skladki zdrowotne. Napewno na tym wniosku jest potrzebny NIP pracodawcy. Pociesze Cie ze na 11 listopada daja to zasw od reki. Jak w danym roku mialas dwoch pracodawcow to 2 NIPy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 14:32   #2708
Asiek84
Wtajemniczenie

o jejku tak o tym becikowym czytam to szok...
u mnie na stronie mopru jest stara informacja, ciekawe co będą panie chciały... chyba tż tam wyślę na dniach żeby dopytał i później tylko złożył wnioski o niezbędne dokumenty
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:35   #2709
passion80
Zakorzenienie

już dawno pisałam, że presja społeczna kp jest ogromna
i ja miałam chwilę załamania ale sie otrząsnęłam

Rusałka, bardzo ładny kąci, meble ładne i wszystko tak do siebie pasuje
Stary 2013-10-09, 14:45   #2710
Madzia000
Zadomowienie

Czesc dziewczyny. Dawno mnie tu u was nie bylo. Trudno mi nadrobic to wszystko ale na wstepie gratuluje nowych dzidziusiow !
Ja mam mega kryzys ;( przed chwila beczalam razem z jasiem, dalej mi sie chce plakac ale sie powstrzymuje bo on to wyczuwa...
zaczne od tego ze od 3tygodnia nie kp bo brodawki mi krwia tryskaly, Jasiek nawet ulewal z krwia, wiec odstawilam i odciagalam laktatorem. Po kilku dniach zaczelo mi brakowac pokarmu wiec mieszalam z modyfikowanym, znowu po kilku dniach doszlo do tego ze odciaglam zaledwie 60, pozniej 40 pozniej 10ml az wkoncu doszlo do tego ze pokarm zanikl:/ jasiek jadl nan pro 1, ale zaczal miec straszne bole brzucha, po kazdym karmieniu stekanie, podkurczanie nozek i placz, od kilku dni doszly kolki kolo 20 od przed wczoraj doszlo przed poludniem, a dzisiaj non stop przerazliwie placze jak tylko noe spi ;( dzisiaj zmienilam mu mleko na hipp comfort combiotic bo czytalam dobre opinie... podaje mu tez krople bobotic i po nich od razu jest ok ale mam wrazenie ze po ok 2godz po podaniu jest jeszcze gorzej i chyba je odstawie... masakra, nie tak to sobie wyobrazalam powiem wam ;( jestrm sama w domu i nawet dzisiaj nic nie jadlam bo non stop mam malego na rekach
dodam ze odkad podaje mm kupki zminimalizowaly sie do jednej dziennie, zolltej i zbitej. Dzisiaj natomoast wogole nie robil...

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:45   #2711
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
nuda.....
Ja robię obiadek

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Oczywiscie w Zusie maja taki wniosrk. Doprwcyzowujac to maja byc skladki zdrowotne. Napewno na tym wniosku jest potrzebny NIP pracodawcy. Pociesze Cie ze na 11 listopada daja to zasw od reki. Jak w danym roku mialas dwoch pracodawcow to 2 NIPy

Ja właśnie dzwoniłam do ZUSu i babka powiedziała, żeby samemu napisać i nic o NIPie nie wspomniała
No i teraz nie wiem. Może tż mi napisze upoważnienie, bo dla niego też potrzebuję, a on nie ma jak jechać i myślałam jutro ZUS i US załatwić...

I tak po 1.11 składam, bo żadna mi różnica za który rok się rozliczam, a babka powiedziała, że po 1 będzie szybciej, bo teraz mają nawał wniosków do rodzinnego. A kasa i tak pod koniec listopada będzie, bo inaczej musiałabym do jutra złożyć.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:51   #2712
Madzia000
Zadomowienie

Zaczynam rozwazac decyzje powrotu do kp myslicie ze wzdecia gazy i kolki przejda jak bede kp? I wogole czy przywroce laktacje ??

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Wogole mam wrazenie ze moj synus jest przy mnie niespokojny, ze spokojniejszy jest przy tacie czy babci ;(

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:53   #2713
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
j
ale dobra może niepotrzebnie wywołałam dyskusję chyba muszę się zdystansować i trochę odpocząć od wątku
nie pieprz głupot
ja bym tesknila
Stary 2013-10-09, 14:56   #2714
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Niby tak, ale w Hiszpanii jeżeli zatrzymują samochód do zwykłej kontroli drogowej, to proszą o dokument ze zdjeciem wszystkich pasażerów. Ja mam prawo jazdy, TŻ dowód, a od dziecka też coś musze dać.

A nie wiesz jak jest z umiejscowieniem aktu urodzenia w Polsce ?
Aha, póki mieliśmy paszportu to uzywalismy angielskiego aktu urodzenia ale to zazwyczaj w urzedach itp nie wozilam go ze sobą nigdzie tak jak nie biorę teraz paszportu może tutaj jest inaczej. A co do aktu polskiego to musialam ten angielski przetłumaczyć u tłumacza i zawieźć do USC i na tej podstawie wypidali mi polski. Nic oprócz tego nie musiałam robić ani meldunek ani sterta papierów nie była potrzebna więc nie wiem czy pomogę.

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
szkoda że moja nie ma tyle km co Twoja... ale przecież Ty masz zaproszenie razem z Kornelkiem

daj spokój... oby biletów na lot nie było hehe

moja się mnie o zdanie nie pyta tylko synkowi zameldowała... a teraz tym bardziej jej że się tak wyrażę śmielej, bo jak się Jakub urodził to mieszkaliśmy u moich rodziców, a teraz na swoim to może się utwierdza w przekonaniu że może...
Niestety nas się o zdanie nie pytała poprostu powiedziała że kupuje bilety bo są tanie i już. Jeżeli nie daj Boże przenosze ciążę to zwali mi się na najgorsze tygodnie. Jeszcze te jej dobre rady bo przecież ona wychowała trójkę :banghead:.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:01   #2715
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Rusałko śliczny brzuszek i kącik
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Rusałka, bardzo ładny kąci, meble ładne i wszystko tak do siebie pasuje
dziękuję

madziaa fajnie że się odzywasz współczuje problemów z karmieniem.

ja też idę w końcu ten obiad robić. Jakoś tak nie do końca dobrze się czuję, mam taki nieprzyjemny ból/stały ucisk w dole brzucha

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:03   #2716
bojatoja
Zakorzenienie

Cześć
Ostatnio jakoś czasu mi brakuje, więc i dziś wybaczcie, że nie nadrobie Was. Ale od teraz będę na bieżąco do wieczora Od jutra nie będę mieć czasu na wizażowanie bo będziemy z mamcią przygotowywać się do chrzcin, a więc sprzątanie, robienie sałatek itd. A jeszcze z rana jedziemy z Filem na pobranie krwi, a południem do pediatry. W międzyczasie ja i Michał wybieramy się do spowiedzi (musimy mieć podpisane karteczki do chrztu, że byliśmy się wyspowiadać). I ogólnie od jutra napięty grafik, jeszcze moja siostra urodziła, więc o jedną osobę mniej do pomocy
Byłam ją dzisiaj odwiedzić w szpitalu i już nie pamiętam jak Filip był taki malutki, bo teraz to z niego już "duży byk"

No i byliśmy dzisiaj na usg bioderek. Nie wiedziałam co, gdzie, jak, takie zamieszanie było. Weszłam do gabinetu, dałam książeczkę zdrowia, później musiałam wyjść, później w jakiejś kolejce czekać i tak w kółko. Jeszcze byłam sama więc się omęczyłam z noszeniem nosidełka.
I po usg ok. Mamy do kontroli za dwa miesiące. Mamy nosić dwie pieluchy tetrowe (ale jak zauważyłam to każdemu doktorek to mówił) i szeroko rozstawiać nóżki. I tyle
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:04   #2717
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Zaczynam rozwazac decyzje powrotu do kp myslicie ze wzdecia gazy i kolki przejda jak bede kp? I wogole czy przywroce laktacje ??

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Wogole mam wrazenie ze moj synus jest przy mnie niespokojny, ze spokojniejszy jest przy tacie czy babci ;(

Jest spokojniejszy, bo Ty jesteś zestresowana i przy Tobie on też się stresuje.

Z gazami nie ma reguły, jedne dzieci lepiej na kp, inne na mm.
Laktację wg mnie jeszcze da się rozbujać, tylko NIE STRESUJ SIĘ i CZĘSTO PRZYSTAWIAJ. Podejdź do tego na luzie. Wiem, że jest ciężko. Jedz dobrze, bo nie będziesz mieć pokarmu. Pij dużo. Możesz kupić herbatki laktacyjne

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:11   #2718
misia332
Zakorzenienie

zimno mi, a w domu 23 stopnie.....

mam ochotę na ogórka zielonego, a nie ma w domu...

fikusek a składaliście w USC w miejscu zamieszkania ? Bo ja z TŻ jestem zameldowana w innym miejscu i babka mówiła, że trzeba złożyć wniosek tam gdzie był zarejestrowany ślub....
Ile czekaliście na polski akt ?

boja mam pytanie, do chrztu potrzebny jest akt urodzenia ??

Stary 2013-10-09, 15:12   #2719
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
.
Współczuje Madzia nie wiem co Ci doradzić.
Ja mimo, ze karmię piersią to Filip strasznie stęka, brzuszek go boli, nie może zrobić kupki.
Ale jeżeli uda Ci się wrócić do kp to będzie super
29.12.2016 [9tc]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 15:16   #2720
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Dziecko musi mieć jakiś dowód tożsamości jeżeli będziecie jechać poza granice kraju. Jeżeli nie zamierzacie nigdzie wyjeżdżać w najbliższym czasie to nie trzeba, ale ja dla świętego spokoju bym wyrobila. Tak mam zamiar zrobić jak się mała urodzi i dojde do siebie to jedziemy do konsulatu złożyć wniosek. Paszport sobie będzie leżał a różne sytuacje się zdarzają.

Tylko nie wiem czy jest sens robić paszport tymczasowy na rok jak i tak nie wyjeżdżamy.Najprawdopodob niej dopiero latem i to nie wiadomo.Jeszcze mąż musi brać urlop i musielibyśmy się ciągnąć z dziwćmi te 120 km w jedną stronę.Może załatwie najpierw PESEL, żeby miał paszport 5-letni i wyrobię jakoś wiosną.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:17   #2721
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

boja mam pytanie, do chrztu potrzebny jest akt urodzenia ??
Potrzebny
Jeszcze dowody osobiste rodziców.

Widziałyście http://pudelekx.pl/czarownica-w-kawi...ty-wkret-13632
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-10-09, 15:20   #2722
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Tylko nie wiem czy jest sens robić paszport tymczasowy na rok jak i tak nie wyjeżdżamy.Najprawdopodob niej dopiero latem i to nie wiadomo.Jeszcze mąż musi brać urlop i musielibyśmy się ciągnąć z dziwćmi te 120 km w jedną stronę.Może załatwie najpierw PESEL, żeby miał paszport 5-letni i wyrobię jakoś wiosną.
no w sumie lepiej może i tak skoro nie wyjeżdżacie.

My wyrabiamy najpierw ten tymczasowy, bo w grudniu wyjeżdżamy, później umiejscowimy akt urodzenia i wystąpimy przez konsulat o pesel.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Potrzebny
Jeszcze dowody osobiste rodziców.

Widziałyście http://pudelekx.pl/czarownica-w-kawi...ty-wkret-13632
ja widziałam wczoraj

Stary 2013-10-09, 15:22   #2723
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Zastrzelę się z tym becikowym
Już mam dość, a dopiero zaczęłam ogarniać temat

Ktoś wie, na podstawie jakiego wniosku uzyskam zaświadczenie o składkach wpłaconych do ZUS? Dla mnie (umowa o pracę) i dla tż (DG)?
To ja mam inny problem.Wie co złożyć jak i kiedy ale nigdzie nie pisze gdzie.W mieście nie ma tych urzędów co się zazwyczaj składa.Ponoć wtedy są jakieś oddziały ale nie mogę znaleźć jakie, szukam już 4 godziny
Stary 2013-10-09, 15:24   #2724
misia332
Zakorzenienie

maharet a wy coś dostaniecie w Niemczech za urodzenie małego ?

Stary 2013-10-09, 15:29   #2725
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
ja widziałam wczoraj
Fajnie to zrobili
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-10-09, 15:30   #2726
passion80
Zakorzenienie

Coytnato, ślicznego masz synka, niesamowity jest
Stary 2013-10-09, 15:38   #2727
t_89
Zakorzenienie

Hej uspilam mala nie wiem na jak dlugo bo spi jak zajac pod miedza. Juz mnie plecy bola od usypiania ;/ a co u was? szukam sukienki na chrzciny, znalazlam jedna a takie zaporszenia zamowilam ladne? http://allegro.pl/show_item.php?item=3606596963
co do becikowego ja juz zlozylam mam dostac 23 pieniadze ciekawe

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

http://tablica.pl/oferta/nowa-sukien...s-ID3IJFR.html
czy
http://tablica.pl/oferta/sukienka-mohito-ID3BzIZ.html
szukam czegos na chrzciny
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:40   #2728
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Hej uspilam mala nie wiem na jak dlugo bo spi jak zajac pod miedza. Juz mnie plecy bola od usypiania ;/ a co u was? szukam sukienki na chrzciny, znalazlam jedna a takie zaporszenia zamowilam ladne? http://allegro.pl/show_item.php?item=3606596963
co do becikowego ja juz zlozylam mam dostac 23 pieniadze ciekawe
Ładne

A becikowe można złożyć do roku po porodzie?

Był u mnie dzisiaj listonosz i przyniósł paczkę z dekoracją na tort na chrzciny Podobają mi się
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-10-09, 15:42   #2729
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny. Dawno mnie tu u was nie bylo. Trudno mi nadrobic to wszystko ale na wstepie gratuluje nowych dzidziusiow !
Ja mam mega kryzys ;( przed chwila beczalam razem z jasiem, dalej mi sie chce plakac ale sie powstrzymuje bo on to wyczuwa...
zaczne od tego ze od 3tygodnia nie kp bo brodawki mi krwia tryskaly, Jasiek nawet ulewal z krwia, wiec odstawilam i odciagalam laktatorem. Po kilku dniach zaczelo mi brakowac pokarmu wiec mieszalam z modyfikowanym, znowu po kilku dniach doszlo do tego ze odciaglam zaledwie 60, pozniej 40 pozniej 10ml az wkoncu doszlo do tego ze pokarm zanikl:/ jasiek jadl nan pro 1, ale zaczal miec straszne bole brzucha, po kazdym karmieniu stekanie, podkurczanie nozek i placz, od kilku dni doszly kolki kolo 20 od przed wczoraj doszlo przed poludniem, a dzisiaj non stop przerazliwie placze jak tylko noe spi ;( dzisiaj zmienilam mu mleko na hipp comfort combiotic bo czytalam dobre opinie... podaje mu tez krople bobotic i po nich od razu jest ok ale mam wrazenie ze po ok 2godz po podaniu jest jeszcze gorzej i chyba je odstawie... masakra, nie tak to sobie wyobrazalam powiem wam ;( jestrm sama w domu i nawet dzisiaj nic nie jadlam bo non stop mam malego na rekach
dodam ze odkad podaje mm kupki zminimalizowaly sie do jednej dziennie, zolltej i zbitej. Dzisiaj natomoast wogole nie robil...

Przy Nan pro 1 moja Alunia miała zatwierdzenie, ale zacZęłam podawać rumianek i koper włoski i przeszło jej, zaczęła robić kupę konsystencji plasteliny ale tylko raz dziennie , a teraz to już robi mega miękka kupke 1-3 razy dziennie

A z pokarmem miałam podobnie, sciagalam i było go coraz mniej.

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:42   #2730
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
maharet a wy coś dostaniecie w Niemczech za urodzenie małego ?
Kinder i elterngeld. Jedno 184 eu przez 17 lat chyba (potem zależy czy sie uczy czy nie), a drugie 300 eu przez rok.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości