|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Jakierka my też sobie inaczej odbijamy karmienie butelką. Np. ja dość dużo śpię z Arturkiem, czy to w nocy, czy w dzień zwykle usypiam go na sobie. Teraz w ciągu dnia nie noszę go już tak dużo, bo (choć w porównaniu z Waszymi dziećmi kolosem nie jest) swoje już waży. Wiesz, kiedyś tak czy inaczej musiałabyś odstawić od piersi, a to jest zawsze trudne i zwykle trudniejsze dla mamy niż dla dziecka (wszystkie koleżanki mi to mówią). Będzie dobrze, nic nie stracicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale będzie miała fajny tort ![]() Cytat:
A byliście już u lekarza, bo nie pamiętam? Czuje się nie wyspana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Kejt-sto lat dla Ciebie i Fi
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Moje dziecko spalo od 20 do 6 ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2704 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja was w miarę możliwości czytam, ale jak juz dziewczyny pisały Fb jest bardziej przejrzyste, w każdym razie dla mnie. Latwiej jest tam pisać, wcześniej tego nie robiliśmy, bo nie wiedzialysmy jak to jest :p takze wy tez nie wiecie dopóki sie nie przekonacie. A co sie zabieram do napisania tutaj to Hanka juz cos chce i tak w kolko. A potem juz ciezko sobie przypomnieć co sie chciało napisac. Jakierka- ciesze sie bardzo, ze po mm sie Edziowi polepsza! Jego zdrowko najważniejsze, a bliskość sobie odbijecie w inny sposób En- kciuki za ogarniecie przeprowadzki! Widzialam, ze nasze maluszki choruja ![]() ![]() Obiecuje pojawiac sie częściej. U nas nocki coraz bardziej tragiczne wiec nie narzekajcie ![]() Hania po kapieli idzie spać i budzi sie co 15min z placzem i usypianie w kolko. Tak mi robiła w poprzednia noc przez 5h a potem budzila sie juz co godzine. O 4 stwierdzila ze jest juz wyspana. Takze dziekuje bardzo :banghead: Odstawiamy sie od piersi, podaje jej coraz więcej mm i posilki stale. Kaszka jaglana na noc nie sprawia ze spi dluzej wiec to raczej nie kwestia glodu. Po jablku boli ja brzuch, marchewka super i dynia tez ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2705 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44139460]A więc u nas było tak:
położyłam gościa o 20.30 spać. Pobudki były chyba z 5 razy, lulanie, no i usypiał. Ewidentnie chciało mu się spać, ale nie umiał. Wstał o 24, dałam mu mleko i spał do 4. Już nawet nie pamiętam, kiedy go wzięłam do siebie. Mleko. O 6 się obudził, dał mi plaskacza :P No dobra, ale co ja mam zrobić z dzieckiem o 6? Jestem nieprzytomna, nie będę się z nim bawić, bo to jeszcze ciemna noc. Odciągnęłam mleko, po 7 jak już widziałam klejące się oczy dałam mu i spać o 7.30. Wstał o 8.30 i od tamtego czasu jęczy, a ja mam delirkę nad dzbankiem z kawą. Wiem, że Wy macie/miewacie gorzej, ale ja nie jestem przyzwyczajona do takiego szatkowanego snu. Artek bardzo ładnie już sypiał, zwłaszcza mnie martwi to zasypianie, bo od paru dni już tak jest. Tzn. zawsze było tak, że po pół godzinie lub godzinie od położenia spać Artek się budził i trzeba go było douspać (Boże, moi wykładowcy z filo właśnie podpalają dla mnie stos), ale potem już spał, nawet do 1-2, a tu pobudki dosłownie co chwilę. Dobrze, że TŻ go lulał, bo ja oczywiście siedziałam nad laktatorem, a poza tym nie powiem, po całym dniu jestem już padnięta i nie mam na to sił. Tym bardziej, że Artek coraz mniej śpi i ciągle musimy być razem. A jak go próbuję położyć spać w ciągu dnia, to nie umiem trafić na porę, więc jest albo: MEGA RYK, bo nie chce spać albo: MEGA RYK bo jest już tak zmęczony. Tak czy siak czekam na opiekę społeczną nasłaną przez życzliwych. O co chodzi? Czy to jakiś skok czy co?... No wiem, że noworodkiem Artek już nie będzie i spać po każdym piciu też nie, ale czemu ma taki niespokojny sen? W zasadzie jedyny dłuższy sen to był ten od 00.30 do 4. W ciągu całej doby, bo tak to krótkie drzemki... No to się rozpisałam, ale tak jak napisałam - muszę to przeanalizować, a tak mi łatwiej.[/QUOTE] Taki chyba etap rozwoju... popatrz u wiekszosci dzieciaczkow teraz cos sie pokićkalo ze snem czy to w dzien czy to w nocy.. Eee Perse i nie przejmuj sie glosami zyczliwych. ![]() Ja tez w sumie czekam na wizyte opieki spolecznej.. bo chyba sasiedzi sie szykuja aby ich wezwac za te moje spacerki z dzieckiem czy to slonce czy to deszcz czy mróz... Co ich spotykam to komentarz ze biedne dziecko marznie na dworze... ![]() ![]() Jeszcze sie powstrzymuje z wlasciwym komentarzem bo dobrze wychowana jestem... Ale mam juz na koncu języka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Napisalabym do sprzedawcy. Nie daloby mi to spokoju ![]() Cytat:
Z moim mezem to standard ze puste opakowania sa w.lodowce ![]() Cytat:
Jesli moge cos doradzic- sprobuj posmarowac tym Oillanem na odparzenia wysypke. U nas dziala swietnie i wszystko.ginie po 2-3 smarowaniach i nie wraca ![]() Cytat:
![]() ![]() Lece nadrabiac dalej bo mam meeega zaleglosci ![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2707 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Wow ile nadrabiania
![]() ![]() Dzień dobry ![]() Noc w miarę, dziecię obudził o 23 ojciec, bo mimo tego, że widział, że Adaś śpi niespokojnie postanowił jak zwykle dac mu buzi na dobranoc i Młody się obudził ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz ma drzemkę, potem idziemy na spacer. Dzis mam ambitny plan umyc chociaż ze dwa okna ![]() Cynamonkowa oczywiście standardowo uryczałam sie przy Twoim poście ![]() ![]() Kejt wszystkiego najlepszego, zdrówka, miłości, spełnienia marzeń i pociechy z FI ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44136942] Byłam już na diecie bezsolnej z powodu nadciśnienia, bezcukrowej z powodu cukrzycy, to mogę być i bez nabiału. Jeśli można otrzymać jeszcze jakiś cios, to nadstawiam policzek ![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super prezent od Tż ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wow pięknie ![]() Do później ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44139913] Ja tez w sumie czekam na wizyte opieki spolecznej.. bo chyba sasiedzi sie szykuja aby ich wezwac za te moje spacerki z dzieckiem czy to slonce czy to deszcz czy mróz... Co ich spotykam to komentarz ze biedne dziecko marznie na dworze... ![]() ![]() Jeszcze sie powstrzymuje z wlasciwym komentarzem bo dobrze wychowana jestem... Ale mam juz na koncu języka. [/QUOTE] Ja miałam wczoraj taką sytuację ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Teso-masakra z takimi sasiadami :/ to tzw.zyczliwe dusze
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Pytanie- dziewczyny ktorych dzieci maja skończony 5 miesiac:dawalyscie danie ze sloiczka typu delikatne jarzynki z krolikiem Gerbera? Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Laura dostala od sasiadki wczoraj i sie zastanawiam czy jej juz dac Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2709 |
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() dobry bo nocka też nie była zła- karmienie o 00.15,3:15 i 5.30. Widzę, że toczy się dyskusja wizazowo fejsbukowa ![]() A ja rozumiem właściwie zdanie każdej z Was. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Powiem od siebie, że mi też było przykro jak powstał klub i już wtedy się rozluźniło i zrobiły się grupki. Ja mam problem z pisaniem i tu i tam, czasem mam poczucie, że zaniedbuje obowiązki domowe bo piszę albo Was nadrabiam. A często tylko czytam bo na odpisanie już brakuje czasu, a nie chce, żebyście pomyślały, że Was zlewam. Osobiście na fb łatwiej mi być na bieżąco ale z drugiej strony tam są tylko zdaniowe wypowiedzi więc mniej wnoszą niż tu. No i sentyment wiadomo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44139351]
Ale dzisiaj fajnie na dworze, lekki mrozik na zewnatrz - 3, sloneczko swieci, dziecko moje spi sobie smacznie w wozku na tarasie, lubie taka pogode ![]() Zaczynam przystrajac domek na swieta, a w weekend planujemy z ignackiem robic kartki swiateczne, od lat, chyba w sumie od zawsze wysylamy kartki wlasnej roboty ![]() ![]() Z takiego rańca dziecko na dwór wygnała ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44138476] Dziewczyny, ale nie tlumaczcie sie z tym fb, każdy robi to, na co ma ochotę i pisze tam, gdzie mu wygodniej. Jeśli na fb - ok, tylko to takie dziwne, ze dosłownie z dnia na dzień wątek tak opustoszal i nagle okazało sie, ze fb jest w tylu sprawach lepszy, łatwiej nadrobić, nie ma podczytujacych... Cały okrągły rok było ok, teraz nie jest ![]() [/QUOTE] Podpisuje się pod tym. Kejt Wszystkiego Najlepszego, Spełnienia marzeń ![]() Cytat:
![]() Wczoraj wyszliśmy na spacer więc budka w dół niech sobie popatrzy. A mama co na to - oj nosek zmarznie, będzie mu zimno ![]() A co najlepsze, stwierdziła, że ta wysypka na buzi to od smoczka (smok jest zielony). Może i miałaby rację, bo jakieś tam barwniki etc. Ale ten smoczek miał zakupiony w jednej paczce razem z białym i używaliśmy go w domu a biały jakoś tak wychodziło, że był przeważnie gdy szliśmy do niej. I nic mu nie było po tym zielonym. Ale tłumacz a kobieta swoje ![]() Hej. U nas noc w sumie nie najgorsza. Gorzej było z zasypianiem i padł dopiero o 20:20 wstał o 8:20 w tym jedna pobudka o 3:20 ![]() ![]() Wczoraj przyszły słoiczki, także dziś zaczynamy próbować pietruszkę ![]() Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-12-13 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Igi zasnął, ale po płaczu.. więc chwila na wizaż i śniadanie. Kejt: wszystkiego wszystkiego najlepszego!!!! Dużo uśmiechu, radości z Fi, siostry dla niego i wsparcia w mężu lachryma: PJ graja 3 lipca w Gdyni ![]() ![]() Cytat:
![]() super że Justysia taka grzeczna, a Mati 5 same przynosi. Cytat:
Cytat:
Jakierka: cieszę się, że Edkowi się poprawia. Walczyłaś długo, szukałaś czynnika który uczula, eliminowałaś. Nie martw się, dobrze, że Edek lepiej sie czuję,a i ty spokojniejsza będziesz. Kp jest wyjątkowe, masz rację i trochę inaczej się odczuwa niż karmiąc inaczej, ale więź będzie i przy takim sposobie i przy takim. Najważniejsze żeprzytulisz, pocałujesz, będziesz dla maluszka Mela; zdrowia! Oliath: w takiej sytuacji rozumiem, że nie chcesz wracać do korpo.. Karolajn: brawo za rozszerzanie diety! i współczuje dalej tragicznych nocek. Masakra. A w dzień jak Ci śpi? Teso: poważnie sąsiedzi tak spacerki komentują? nienormalni jacyś? magolinka: no rozwaliła mnie ta dyskusja o opuszczonej budzie itd?u mnie zawsze jest opuszczona, chociaż tu na pomorzu wieje jak cholera zwykle, bo Igi woli oglądać świat, a nie budę. Dopiero jak zaśnie to stawiam. Koleżanki od wózków może czasami patrzą dziwnie, ale co zrobię, jak mi dziecko tak lubi. Chodzę na spacer właściwie w każdą pogodę, chyba że leje lub jest zamieć śnieżna i dziecko póki co kataru nawet nie miało. Dziwni są Ci ludzie...
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Nie. W ogóle to jakoś stronie od Gerbera. Na razie zresztą mamy warzywa i owoce jak przerobimy większość to będzie mięsko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
Ona-w jakich sloiczkach jest cukinia?
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2714 |
Zakorzenienie
|
ELAINE!!!!!!!
Pearl jam gra w Gdyni !!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2715 |
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2716 |
Zadomowienie
|
![]() czytam...nadrabiam:brzyda l: |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
Ona-musze kupic i wprowadzic.
Hej Sammi co u Ciebie? Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2719 |
Zakorzenienie
|
lachryma: no wlasnie pisalam!! dla mnie to w ogole genialnie bo pod nosem znowu
![]() sammi: co tam u was? odpoczywacie?
#2720 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i miałam taką samą myśl co do alergi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Elaine, właśnie zobaczyłam, że mnie uprzedzilas :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2722 | ||
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44130186]No i najprawdopodobniej alergia pokarmowa...
Alergie na kosmetyki zwykle ujawniają się na ciele, a tu tylko na buzi jest wysypka. Mam podawać jeden składnik dziennie (przez kilka dni) i obserwować reakcję. No i co najgorsze - ja mam zrezygnować z nabiału ![]() Ja jestem totalnym nabiałożercą, wszystkie mięsa i szynki świata mogłyby dla mnie nie istnieć. Tego się obawiałam ![]() Mam nadzieję, że to nie na nabiał, w sumie pojawienie się wysypki zbiegło się w czasie z rozszerzaniem diety, ale kto wie.. DZIEWCZYNY GORĄCA PROŚBA NA SZYBKO!!! TŻ zaraz pójdzie na zakupy do Tesco po pracy, co można jeść z chlebem przy ograniczeniu nabiału oprócz szynki i dżemu? Czym można posmarować chleb? Co jecie na obiady? Boziu, ja padnę z głodu, u mnie na obiad co drugi dzień są pierogi z serem, a codziennie masełko i jogurcik... OMG jajek też nie? Dzisiaj chciałam zrobić kotlety w panierce... Coś czuję, że nie będzie mi potrzebna Chodakowska ![]() http://pinkcake.blox.pl/2009/09/Rest...zjajeczna.html Czyli nie zostaje mi nic, najs. Macie rację, jemy tyle syfu, a nasze dzieciaczki cierpią ![]() Czekam na Wasze propozycje ![]() Jejku współczuję Ci tej diety bo ja pewnie też bym tak cierpiała bo też nabiałowa dziewczyna ze mnie. Ja musiałam odstawić mleko jak Mikołaj ulewał i to już było dla mnie trudne, ale czego się nie robi. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Elaine, może się spotkamy w tym mega tłumie
![]() Ale się cieszę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2724 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja glukometru nie musiałam oddawać, a nawet mam wskazania by mierzyć co jakiś czas, ale zapominam i jeszcze ani razu nie mierzyłam Cytat:
Ehhhhh dzień dobry. Dopiero mi sie udało nadrobić, a nie śpie od 8 ![]() Piotrek nie dość, że w nocy to i w dzień mi żyć nie daje. Śniadania nawet jeszcze nie skończyłam. Chyba jakiś mega skok nas dopadł ![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Lachryma: można się umówić
![]() ![]() ![]()
#2728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
surka byliśmy już u pediatry
elaine kaszelku jeszcze wtedy takiego nie było..raczej sporadycznie.. a teraz już częsty..dzwoniłam do przychodni i znowu miejsc nie ma..i znowu będę prosić o przyjęcie.. masakra..już mi głupio, bo ze wszystkich wizyt i szczepień tylko raz byłam zarejestrowana, a tak to ciagle się wpycham.. Przyjmuje do 14, więc pójdę pod koniec. Auta nie mam, więc wózkiem musze Małego dopchać. Uciekam na spacer, pogoda super.. przepraszam, że znowu nie nadrobię, ale od rana udało mi się tylko coś z sobą zrobić, a tak to ciągle przy Małym.. Miłego dnia.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Konto usunięte
|
Jezu, usnął pierwszy raz od dawna bez ryku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.