Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-05, 22:32   #2701
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Jaki dowcipny niech nie mądraluje tylko masuje
No to mam to za sobą i szczerze mówiąc boje się porodu .postaram sie to robić jakoś 2-3raxy w tygodniu bo jest mi nie wygodnie i że tak powiem nie komfortowo. Nie wiem którędy moje dziecko wyjdzie bo nawet bardzo delikatny i krótszy niż powinnam masaz był lekko bolesny :-( . Z rad moge dodać że na kucki chyba najwygodniej.

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 22:32   #2702
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja kupilam jednorazowe - ale okazalo sie ze u mnie w szpitalu i tak w ogole nie mozna miec majtek
kurde to jak będziesz zasuwać z tymi podpachami między nogami
Stary 2014-01-05, 23:04   #2703
grissini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Elunka właśnie obejrzałam sobie filmik instruktażowy do masażu bo szykuję się do tego mąż siedzi obok i jak mówili o drugiej fazie masażu (wokół że tak powiem odbytu) to wyjechał z tekstem: uważaj żeby Ci się palec nie omsknął i gdzieś nie wpadł uwielbiam jego poczucie humoru

Boski

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Rozwalacie mnie

Śmieje sie jak głupia, ciekawe czy potem bede się tak śmiała
grissini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 23:06   #2704
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Ja kupilam jednorazowe - ale okazalo sie ze u mnie w szpitalu i tak w ogole nie mozna miec majtek

Myslisz ze to cos znaczy? Bo mnie tez jeszcze nic nie leci, ale myslalam ze jeszcze ma czas...
No właśnie sama nie wiem ale jakby co to oswajam się z myślą, że nie będzie mi dane KP
Będę próbować bo z tego co czytałam u mamusiek noworocznych po kilku dniach pobudzania laktacji- czy to przystawianiem dziecia czy laktatorem- pokarm leci.
A który tydzień u Ciebie?

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 23:51   #2705
olakola
Zadomowienie

Cytat:

Myslisz ze to cos znaczy? Bo mnie tez jeszcze nic nie leci, ale myslalam ze jeszcze ma czas...
jak się leży to można bez majtek, ale jak wstajesz to musisz je założyć, no bez jaj

mi też jeszcze nic z cycek nie leci, ale sie nie przejmuje, jeszcze "sie zrobi"

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
w szpitalu jak prosilam o pomocto tylko na mnie wrzeszczały ze jak nie umiem swojego dziecka karmic wiec odechcialo mi sie prosic, teraz bede mądrzejsza.
smutne nasze realia, po cholere taki baby pracuja w szpitalu,

ja wcześniej czytałam o karmieniu piersia i myślałam, że to jest naturalne i samo przyjdzie a wcale tak nie było, bo tylko sie męczyłam dopóki mnie ta położna nie nauczyła

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

dzisiaj mnie brzuch bolał i leżałam, TŻ sie pyta czy chcę obiad, bo odgrzewa ale nie chciałam. 2h potem mówie, żeby mi odgrzał, a on że wszystko zjadł bo ja nie chciałam. to zjadłam 2 kromki
mòwie mu nastaw wode na herbate, to nastawił i sobie poszedł, już mi tej herbaty nie zrobił.
wieczorem zrobił sobie i Kubie tosty (a ja leże i brzuch mnie boli) i mu mòwie, że nawet mnie nie spytał czy mam ochotę
smutno mi, bo kurcze nie mam żadnych zachcianek, a jak raz się źle czuje, to ma mnie w d

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

teQiba. prosze dopisz mnie na pierwszej stronie
TP 19.04 dziewczynka

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2014-01-05 o 23:46
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 00:07   #2706
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
jak się leży to można bez majtek, ale jak wstajesz to musisz je założyć, no bez jaj

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

ja wcześniej czytałam o karmieniu piersia i myślałam, że to jest naturalne i samo przyjdzie a wcale tak nie było, bo tylko sie męczyłam dopóki mnie ta położna nie nauczyła

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

dzisiaj mnie brzuch bolał i leżałam, TŻ sie pyta czy chcę obiad, bo odgrzewa ale nie chciałam. 2h potem mówie, żeby mi odgrzał, a on że wszystko zjadł bo ja nie chciałam. to zjadłam 2 kromki
mòwie mu nastaw wode na herbate, to nastawił i sobie poszedł, już mi tej herbaty nie zrobił.
wieczorem zrobił sobie i Kubie tosty (a ja leże i brzuch mnie boli) i mu mòwie, że nawet mnie nie spytał czy mam ochotę
smutno mi, bo kurcze nie mam żadnych zachcianek, a jak raz się źle czuje, to ma mnie w d

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

TP 19.04 dziewczynka
Nie fajnie się zachował twój TŻ zwłaszcza, ze jak piszesz nie masz żadnych wygórowanych zachcianek, ot normalnie zjeść to co przyrządzi. Czasami myślę, że jak kobieta jest za dobra dla faceta to jak tylko czegoś od niego oczekuje, prosi go to już on wielce urażony. Coś musi być w tym sloganie, że faceci kochają zołzy

Olakola widzę, ze mamy podobny termin porodu- mi się waha w zależności od USG między 17.04 a 22.04 wiec może wyceluję w 19.04

Aparatka:
góra 27.06.2014

Edytowane przez niezapomnijkaa09
Czas edycji: 2014-01-06 o 00:08
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 04:05   #2707
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
jak taki pyszny to ja pięknie poproszę o przepis
Ależ proszę: http://mirabelkowy.blogspot.com/2013...z-porow-i.html
U nas z pęczakiem i surówką.

Cytat:
Ja chcę karmić piersią, ale nie chcę księdza

Cytat:
Dziewczyny jak u Was z nawilżeniem mieszkania? Ja przyznam, że mam mega sucho więc upatrzyłam sobie nawilżacz powietrza i po wypłacie go kupię
Podobno taki sprzęt jest niezbędny przy takich maluszkach (oczywiście jeśli ktoś ma taką suszę w mieszkaniu jak Ja)
Wydaje mi się, że u nas nie ma problemu z suchym powietrzem. Ciekawe czy maluszek też będzie tak uważał

Cytat:
Ty sie smiejesz, a TZ ostatnio chcial isc ze mna i powiedziec ze takie badanie to on tez moze robic
Jaki zaangażowany

Cytat:

Nie popisał się rzeczywiście.
Powiedz mu kilka słów na ten temat. Może następnym razem będzie bardziej empatyczny?

Bezsenność, bezsenność, bezsenność...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 08:03   #2708
margo80
Zakorzenienie

Witajcie przepraszam, ze się nie odniosę do konkretnych postów, ale cytowanie przez telefon mnie dobija, zwłaszcza po tylu nadrobionych stronach.

Jestem nieprzytomna po ciężkiej nocce. Ewa zle spala, poplakiwala, ze ja swędzi, część nocy spędziłam na podłodze przy jej łóżku, część malz, a część przewedrowala. O 5.30 przyszła do naszego łóżka i została w nim na dobre, co dla mnie oznaczało koniec snu. Teraz ona tryska energia, a ja jestem zombie.

Pisalyscie o krzyku przy porodzie. Ja nie pamiętam, żebym się darla, raczej jeczalam i sapalam, ale szczerze, to akurat tego nie pamiętam za bardzo.

U nas też gonili, żeby majtek nie nosić, ja nie chciałam tych fizelinowych, bo się kleją do tyłka, a rodzilam w czerwcu. Miałam takie jakby z bandaza i przepieralam je sobie, potem się suszyly na kaloryferze.

Po wizycie w Ikei dalej nie mamy ostatecznej koncepcji co do pokoju dla Ewy, za to kupiliśmy wanienkę dla młodego. Z wiekszych rzeczy dla niego brakuje mi jeszcze sztywnego przewijaka i fotelika samochodowego. Nie wiem też do końca, czy liczyć na ciuszki od koleżanki, czy jeszcze coś dokupić. Nie mam żadnych czapeczek i nie wiem jakie kupić, w sensie jak grube...

Chciałabym się tym zająć, ale z chora Ewula nic nie zdzialam...

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2014-01-06 o 08:06
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 08:19   #2709
teQiba
Moderator

Cytat:
Sama nie wiem - ale mysle ze do chodzenia bede zakladac te jednorazowe, przeciez chyba nikt mi pod koszule nie bedzie zagladal?
Na obchod bede sciagala...
Niby wiem o co im chodzi - lepiej wietrzyc rane. No ale kurcze, przeciez to niewygodne...

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
No właśnie sama nie wiem ale jakby co to oswajam się z myślą, że nie będzie mi dane KP
Będę próbować bo z tego co czytałam u mamusiek noworocznych po kilku dniach pobudzania laktacji- czy to przystawianiem dziecia czy laktatorem- pokarm leci.
A który tydzień u Ciebie?
31 tydzien

Cytat:

TP 19.04 dziewczynka
Brzydko ze strony TZ, ale oni tacy niedomyslni po prostu sa - jestem pewna ze nie zrobil tego celowo.
Nie denerwuj sie Nastepnym razem zamiast "nastaw wode" powiedz zeby Ci "zrobil herbate" - zobaczysz ze zadziala
Jeszcze imie i wiek na liste poprosze
Stary 2014-01-06, 08:21   #2710
pola_m
Wtajemniczenie

Witam się poświątecznie

I życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Trochę mnie nie było, nie dam rady nadrobić pewnie, tylko przejrzę ogólnie, co tam słychać, ale i to jak Młody pójdzie spać

Donoszę że u nas wszystko dobrze, Mała kopie, smyra i raczej nie sprawia większych problemów. W tym miesiacu już obiecałam sobie zajać się wyprawką trochę. Przejrzeć, co mamy i zrobić listę tego, co nam potrzeba
W czwartek idziemy do lekarza - ostatni trymestr więc już nas przejmuje szpital, tam będę teraz chodzić na wizyty - i tam tez ostatnie usg. (chociaż poprzednie, połówkowe tez było w tym spzitalu).

pozdrawiam i dołączam 2 zdjęcia brzuszkowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0346.jpg (63,8 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0349.jpg (92,9 KB, 62 załadowań)
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 08:21   #2711
lutien
Wtajemniczenie

Hej
Przyznam się, że nie przeczytałam ostatnich kilku stron...
Ja nadal chora Dziś w nocy zaczęło mnie ucho boleć ale biorę już antybiotyk, który leczy też uszy, więc liczę, że nie rozwinie się tam jakieś zapalenie
Wczoraj bolał mnie brzuch i już trochę się zaczęłam denerwować. Na szczęście przeszło wieczorem.
Wczoraj zrobiłam listę wyprawkowa i wyszło mi 1500zl Jeszcze muszę poprzegladac ciuszki po Nice i zobaczę, co dokupić trzeba.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 09:54   #2712
kate1623
Zadomowienie

Witam się jeszcze z łóżka
Miałam mega głupi sen. Śniło mi się że urodziłam Majkę jakoś przez sen, wstalam i patrze jest tyle ze była wielkości 3 letniego dziecka . Najbardziej mnie zdziwił fakt że nic mnie nie boli pp porodzie poszłam do łazienki założyć siatkowe gacie no i tsm trochę krwi poleciało alr czułam się świetnie
Z wrażenia sie obudzilam poszłam siku i jak znowu zasnelam to śniło mi się ze gania mnie murzyn z bronia i chce zastrzelic.
No posrane te ciążowe sny

Maja

Czytam
Stary 2014-01-06, 09:54   #2713
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzień dobry

Pola ślicznie wyglądasz w każdym przypadku szpital przejmuje w 3 trymestrze?

Lutien zdrówka życzę :-*

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 09:57   #2714
asienka213
Wtajemniczenie

alez sie wyspalam do tego siweci piekne slonce, az zyc sie chce

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Asienka ja nie wiedziałam, że trzeba sie umawiać na spotkanie. Inaczej też bym tam zadzwoniła a nie jechała osobiście. Dobrze że mam blisko.
Właśnie też mi się wydaję że to bedzie na takiej zasadzie poznania mojej karty ciąży i moich wyobrażeń o porodzie.

Wiadomo że nie da sie przewidzieć dokładnego terminu porodu, ale w ten sposób będą już mieć moje dane i papiery. No zobaczymy. Więcej dowiem się na spotkaniu 31 stycznia
no dokladnie
ja tez sie dopiero niedawno o tym dowiedzialam, bo przyjaciolka rodzila we wrzesniu i wszystko to juz przechodzila

Cytat:
Dziewczyny jakie majtki kupowałyście jedno czy wielo -razowe?? Mamusie ktore się już zaopatrzyły jak myślicie które będą bardziej "komfortowe " w użytkowaniu?
jeszcze wcale I nie bede kupowac, przy 1 porodzie dostalam w szpitalu te siateczkowe, zuzylam wtedy 2 sztuki, teraz pewnie tez dostane

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja w pierwszej ciazy wszedzie mowilam ze tylko piers.ale rzeczywistosc okazala sie bardziej brutalna, moj pokarm nie starczal , maly ciagle ryczal, dopiero jak dostawal mm to byl najedzony wiec miesiac karmilam mieszanie, po czym odrzucil cycka po szczepieniu kiedy to pielegniara poradzila bym go karmila jak bedzie kłuc. głupota.pozniej juz na widok piersi byl ryk.
a mascia maltan smarowalam sutki już 3 mieprzed tp a i tak mialam zdarte do krwi i nic nie pomagalo, za kazdym razem jak maly ciagnal to wyłam.ale wg mnie to wynikalo z tego, że nikt mi nie pokazal jak karmic i tak naprawde nie szlo mi to.
w szpitalu jak prosilam o pomocto tylko na mnie wrzeszczały ze jak nie umiem swojego dziecka karmic wiec odechcialo mi sie prosic, teraz bede mądrzejsza.
no wlasnie, to sie nazywa pomoc szkoda gadac

A ja ze wzgledu na moje doswiadczenia nie nastawiam sie teraz na Kp, 6 lat temu sie nastawilam i wyszla z tego to moze teraz jakby sie udalo to bede mile zaskoczona A jak sie nie uda to napewno nie bede tego juz tak przezywac jak przy Natalii

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość

Piersi też mi nie wiele urosły z 75 A mam 80 B, a tak liczyłam na efekt push up Cholercia no.
nie jestes sama, mi w ogole nie urosly

Cytat:
a to czemu

Cytat:

smutno mi, bo kurcze nie mam żadnych zachcianek, a jak raz się źle czuje, to ma mnie
zmien taktyke jak juz ktoras pisala facetom czesto trzeba jasno powiedziec co sie chce, bo z mysleniem u nich jest na bakier

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Donoszę że u nas wszystko dobrze, Mała kopie, smyra i raczej nie sprawia większych problemów. W tym miesiacu już obiecałam sobie zajać się wyprawką trochę. Przejrzeć, co mamy i zrobić listę tego, co nam potrzeba
W czwartek idziemy do lekarza - ostatni trymestr więc już nas przejmuje szpital, tam będę teraz chodzić na wizyty - i tam tez ostatnie usg. (chociaż poprzednie, połówkowe tez było w tym spzitalu).

slicznie wygladasz, fajny brzuszek

Ide robic jakies sniadanko, potem rozpakowywanie, pranie i ogolnie ogarnianie tego bajzlu Po poludniu skoczymy po jakies zakupy i na spacer Dzien znowu zleci

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 09:57   #2715
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Kobitki, wczoraj mnie nie było bo wybyłam do stolicy, nie wiem ja ogarnę teraz te zaległości

Cytat:
witamy kolejna mamusię, fajnie że do nas dołączyłaś

Lewek pytałam wczoraj ale chyba przeoczyłaś - jak Ci się sprawdziły te butelki Tomee Tipee, zadowolona byłaś? teraz też będziesz z nich korzystać?
Wybacz, faktycznie przeoczyłam. Ja byłam zadowolona z butelek albo też mój dzieć nie był wybredny, bo żadnych innych mu nie proponowałam. One też maja smoczek w kształcie sutka. Teraz oczywiście też będę ich używać, bo przecież mi zostały.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:04   #2716
grissini
Raczkowanie

Doberek.

Ja dopiero się zwleklam wyra. Szkoda, że nie można się wyspać na zapas, to byłabym miestrzem. Mogłabym spac i spac, ale szkoda mi dnia. Przed pójściem spać muszę sobie odsłaniać rolete w oknie,bo ja mam zasłonietą to moge spacdo 12stej. Jak sie rano przebudze i tak jest w pokoju ciemno to myśle, że jest 6-7i ś;pie dalej
A jak mam odsłonięte to budze sie przed 9

Mały od rana daje czadu w brzuchu.
Wcześniej jak sie ruszał to kopał z przodu brzucha, teraz po obudwu bokach, jakoś symetrycznie muto wychodzi.

A macie tak, że kopie kopie, wołam TŻta żeby dotknął , a mały przestaje
Śmieje sie, że nie lubi TŻta hehe[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------
grissini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:08   #2717
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Nie denerwuj sie Nastepnym razem zamiast "nastaw wode" powiedz zeby Ci "zrobil herbate" - zobaczysz ze zadziala
Jeszcze imie i wiek na liste poprosze
Konkrety działają cuda

Cytat:

Ładny zgrabny brzuszek

Cytat:
Z wrażenia sie obudzilam poszłam siku i jak znowu zasnelam to śniło mi się ze gania mnie murzyn z bronia i chce zastrzelic.
A ja myślałam, że murzyni z czym innym ganiają
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość

Pola ślicznie wyglądasz w każdym przypadku szpital przejmuje w 3 trymestrze?
Nie wydaje mi się

dobry!

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:13   #2718
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mam pytanie co do wagi. To normalne, żeby na tym etapie ciąży (obecnie 33 tc) w ciągu dwóch tygodni nic nie przytyłam, a nawet schudłam 0,2 kg?? Bo się trochę martwię, a może powinnam się cieszyć
0,2 to ja bym nawet nie brała pod uwagę mi się czasami waha waga o kilogram, a myślę też, że nie powinnaś się martwić, czasami kobiety na początku tyja, a później stoją w miejscu

Cytat:
o matko i córko, skąd Ty wiesz kiedy ksiądz ma urodziny?
Mała parafia, wszyscy się znają, a w dodatku ksiądz mieszka po drugiej stronie ulicy Nie wiem skąd wiem. Wszyscy to wiedzą u mnie

Cytat:
Na nawilzaniu sie niestety nie znam - nawet nie wiem czy u mnie jest sucho czy nie?
Ja też nie byłam w stanie określić, czy mam sucho czy nie, ale kupiliśmy z tż takie urządzonko co pokazuje jaką mam wilgotność i zawsze mam pomiędzy 55-60% czyli nawilżacza nie potrzebuję. Tylko myśmy to kupili, bo chciałam zegarek z termometrem, ale pokazuje też wilgotność powietrza, to akurat teraz wiem, bo pewnie bym kupiła nawilżacz, bo wszyscy chwalą, ale mi nie potrzebny bo wilgotność mam OK.

Cytat:
Muszę sobie zapisać, poczytać opinie na necie (Twoja najważniejsza ( i moze też kupię. Da radę z marchewką dla Młodego?

Też tak myślałam, ale w grudniu mnie zapisała na styczeń, wiec się ucieszyłam, bo lepiej wydać stówę na miesiąc niż 2 tyg
No ja głównie marchewkę z jabłkiem opierdzielam w tym. Mama moja ma tylko takie halo, że buraka wrzuci, albo nawet ziemniaka

No mi już portfel wykręca jak pomyślę, że dwa razy w miesiącu będę musiała iść

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
normalnie dupsko jej zlac za takie gadanie ta ogromna ilosc kg tez juz widzialysmy..........yyy to znaczy nie widzialysmy
Witaj w domu
Przed ciążą nie sądziłam, że zmiana ciała mnie tak zaboli Nie siedzę i nie płaczę, ale nie jest mi obojętne to jak się zmieniłam i jak będę wyglądała PO. Z drugiej strony jakby cofnąć czas, to i tak zdecydowałabym się na dziecia

Cytat:
Robiłaś masaż krocza? Bo czekamy na film instruktażowy

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:13   #2719
czbasia
Zakorzenienie

Dzień dobry. Witam nowe mamusie Gratuluję rozpoczętych miesięcy i tygodni..
No i hello się w 8 miesiącu Co prawda wczoraj stuknęło ale nie miałam jak napisać. Nadrobiłam „tylko” i padłam. Nie pamiętam kiedy przespałam cala noc jak dziś, zasnęłam ok. 22 a wstałam przed 10 i tylko 2 budzonka na siku o północy i później o 5 Ale chyba znowu się położę bo oczy się zamykają. Albo kafffusie sobie siekne A co tam
Co do KP. Ja tez bym chciała ale wiem tez, ze szybko się zniechęcam przy niepowodzeniach i jak czytam Wasze historie i walkę o Kp podziwiam. Ja pewnie szybko odpuściłabym. No i jeszcze ten ból.. JA mam słabą wytrzymałość.. Jeju nawet o porodzie nie chce myślec- będę tam wrzeszczeć i tz pewnie wyklinac
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 10:20   #2720
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
Śmieje sie, że nie lubi TŻta hehe
Niestety tak. Czasami nam się uda, ale ogółem młoda się uspokaja przy tacie

Stary 2014-01-06, 10:28   #2721
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Śmieje sie, że nie lubi TŻta hehe
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------
Ja tak czasem mam, śmieję się że mała się jego wielkiej dłoni boi i jak mnie mocno i długo kopie to mu mówię żeby przyłożył rękę. I później jest cisza;p
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:42   #2722
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cukier znowu miałam do d... 127 po śniadaniu a jadlam tylko grahamke z jajkiem i rukolą. Wsciec się można. Wyc mi się chce bo juz nie wiem co mam jesc. Boję sie jesc cokolwiek.
Idziemy na obiad do tesciowej i chyba nic nie tkne bo pewnie beda kotleciska w panierze i ogorki komserwowe.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ja tak czasem mam, śmieję się że mała się jego wielkiej dłoni boi i jak mnie mocno i długo kopie to mu mówię żeby przyłożył rękę. I później jest cisza;p
U mnie też tak jest. Jak TZ położy rękę to mały przestaje kopać.

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:49   #2723
baja_86
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Dziewczyny jakie majtki kupowałyście jedno czy wielo -razowe?? Mamusie ktore się już zaopatrzyły jak myślicie które będą bardziej "komfortowe " w użytkowaniu?
ja mam siateczkowe, roz. L, bo teraz noszę M, a wolę aby jednak były bardziej rozciągliwe niż zbyt ciasne

Cytat:
no u mnie podobno tez nie można, więc zaopatrzyłam się w 2 szt. które zakładać będę na noc, a rano przed obchodem szybko będę ściagać

Cytat:
moja szwagierka twierdzi, że wygodniej jest bez tych majtek, że nie ciągnie nic szwów i da się przeżyć, a i że rana się szybciej goi, więc może warto się pomęczyć bez chociaż przez kilka godzin w ciągu dnia

Cytat:
Miałam mega głupi sen. Śniło mi się że urodziłam Majkę jakoś przez sen, wstalam i patrze jest tyle ze była wielkości 3 letniego dziecka . Najbardziej mnie zdziwił fakt że nic mnie nie boli pp porodzie poszłam do łazienki założyć siatkowe gacie no i tsm trochę krwi poleciało alr czułam się świetnie

im bliżej porodu tym chyba głupsze sny będziemy miewać

Cytat:
Śmieje sie, że nie lubi TŻta hehe]
u nas też tak często bywa. A wczoraj syn pokazał kogo kocha najbardziej- Tż mówi do niego " synku będziemy razem spać, a mama na podłodze, jak się zgadzasz to daj znać kopniakiem" a tu cisza, nic się nie dzieje mina Tz bezcenna

edit
miałam zapytać o przygotowania sutków do karmienia,czy warto już teraz coś z nimi robić, aby ewentualnie jakoś je zahartować. Może jest jakaś szansa, że uchroni to je przed popękaniem i podrażnieniem przy pierwszych próbach karmienia dziecka?
Pewnie nie zawsze się da tego uniknąc, ale może warto spróbować. czy coś na ten temach w SR było mówione?
Chyba maść Maltan można stosowac już wcześniej

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2014-01-06 o 11:03
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 11:02   #2724
mara86
Raczkowanie

Dzień dobry!!!
Dziś zaczął się 7 miesiąc , niedawno dowiedziałam się że jestem w 7 tygodniu

Kate nie wiem skąd te sny, ja raczej też normalnych nie miewam

Pola świetnie wyglądacie

Jak pomyśle o porodzie to i się słabo robi, wszystkie już wiecie gdzie będziecie rodzić a ja ciągle nie zdecydowana Mamusie z Łodzi i okolic już zdecydowałyście się na któryś szpital?
Stary 2014-01-06, 11:04   #2725
mona1
Zadomowienie

Witam!
Cytat:
[/COLOR]dzisiaj mnie brzuch bolał i leżałam, TŻ sie pyta czy chcę obiad, bo odgrzewa ale nie chciałam. 2h potem mówie, żeby mi odgrzał, a on że wszystko zjadł bo ja nie chciałam. to zjadłam 2 kromki
smutno mi, bo kurcze nie mam żadnych zachcianek, a jak raz się źle czuje, to ma mnie w d[COLOR="Silver"]
należy mu się uważam, że powinnaś mu powiedzieć co o tym sądzisz, przemyśli i zrozumie że chuj*wo postąpił chłopu trzeba wyłożyć nieraz kawę na ławę

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Ależ proszę: http://mirabelkowy.blogspot.com/2013...z-porow-i.html
U nas z pęczakiem i surówką.
dziękuję, na pewno wypróbuję

Cytat:

pięknie wyglądasz, bardzo zgrabny brzuszek

Cytat:
nieźle, nieźle

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Wybacz, faktycznie przeoczyłam. Ja byłam zadowolona z butelek albo też mój dzieć nie był wybredny, bo żadnych innych mu nie proponowałam. One też maja smoczek w kształcie sutka. Teraz oczywiście też będę ich używać, bo przecież mi zostały.
dzięki też zdecydowałam się na TT, zamówiłam dwie(120,260ml) z tą rurką odpowietrzającą, zobaczymy czy się sprawdzą, myślałam jeszcze o LOVI Medical ale ostatecznie wybrałam te, ze względu na ich cyckowy kształt właśnie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Witam nowe mamusie Gratuluję rozpoczętych miesięcy i tygodni..
No i hello się w 8 miesiącu
za 8 miesiąc

Cytat:

bardzo często tak mamy mąż nieraz musi nacieszyć się jedynie widokiem ruszającego suię brzuszka, bo jak dotknie to od razu ciszarespect:hahaha :

Dziewczyny jestem na etapie zamawiania wyprawki, dlatego będę Was troszkę zamęczać pytaniami:
1. Czy będziecie używać pasa poporodowego?
2. Czy kupujecie jakiś ochraniacz /matę wodoodporną do łóżeczka?

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2014-01-06 o 11:05
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:06   #2726
Ela87
Zakorzenienie

Ja zobaczę jak będzie, ale będę się starała jak najdłużej leżeć bez majciochów i jak najwięcej wietrzyć krocze. Ale nie wiem jak to będzie

Mara za 7 miesiąc. Ja nie mam wyboru co do szpitala. Najbliższy mam 10 km ode mnie, a później to już chyba 30 i nawet nie wiem gdzie, więc ja miałam prosty wybór, bo go nie miałam

12 stopni ciepła, słońce praży, a ja na spacer mogę wyjść jedynie na góra 30 minut bo dłużej bez sikania nie wytrzymam... Już się nie mogę doczekać jak urodzę. Dwa razy dziennie będę wychodziła na spacery tak długo jak dziecko pozwoli mi pochodzić i będę napawała się tym,ze nie muszę tak często sikać

Stary 2014-01-06, 11:06   #2727
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Hej
Przyznam się, że nie przeczytałam ostatnich kilku stron...
Ja nadal chora Dziś w nocy zaczęło mnie ucho boleć ale biorę już antybiotyk, który leczy też uszy, więc liczę, że nie rozwinie się tam jakieś zapalenie
Wczoraj bolał mnie brzuch i już trochę się zaczęłam denerwować. Na szczęście przeszło wieczorem.
Wczoraj zrobiłam listę wyprawkowa i wyszło mi 1500zl Jeszcze muszę poprzegladac ciuszki po Nice i zobaczę, co dokupić trzeba.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zdrówka życzę :-*

Cytat:
Doberek.

Ja dopiero się zwleklam wyra. Szkoda, że nie można się wyspać na zapas, to byłabym miestrzem. Mogłabym spac i spac, ale szkoda mi dnia. Przed pójściem spać muszę sobie odsłaniać rolete w oknie,bo ja mam zasłonietą to moge spacdo 12stej. Jak sie rano przebudze i tak jest w pokoju ciemno to myśle, że jest 6-7i ś;pie dalej
A jak mam odsłonięte to budze sie przed 9

Mały od rana daje czadu w brzuchu.
Wcześniej jak sie ruszał to kopał z przodu brzucha, teraz po obudwu bokach, jakoś symetrycznie muto wychodzi.

Oj Ja ostatnio nie wysypiam się w nocy za to nadrabiam w dzień

U mnie Majka bardzo lubi jak mąż przyklada twarz i rozmawia z nią

Cytat:

A ja myślałam, że murzyni z czym innym ganiają
Nie wydaje mi się
Idź ty erotomanko

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
No i hello się w 8 miesiącu Co prawda wczoraj stuknęło ale nie miałam jak napisać. Nadrobiłam „tylko” i padłam.
Gratulacje

Maja

Czytam
Stary 2014-01-06, 11:06   #2728
nadzwyczajna
Rozeznanie

Ja miałam rodzic w Rydygierze w Łodzi ale zdecydowalam sie jednak na moj podmiejski szpital. Z powodu tej cukrzycy jestem pod opieka CZMP i kto wie czy mnie w ktoryms momencie nie poloza tam ze wzgledu na dzieckow kazdym razie chce rodzic jak najblizej domu. Jak mnie zlapie to sama sobie autem do porodu pojadę

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:07   #2729
Ela87
Zakorzenienie

czbasia za 8 miesiąc, ja też wczoraj zaczęłam

Cytat:
1. Czy będziecie używać pasa poporodowego?
2. Czy kupujecie jakiś ochraniacz /matę wodoodporną do łóżeczka?
Pas nie
Prześcieradło nieprzemakalne chyba tylko.

Stary 2014-01-06, 11:09   #2730
ag9
Zadomowienie

Dziewczyny, zauważyłam dzisiaj że mam siniaka wokół pępka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości