Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-05, 22:20   #2701
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Silver, oby Darii pomogło

mykam spaciu
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 22:32   #2702
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zapisalan Kube na liste oczekujacych na zlobek panstwowy.
wybralam 3 lokalizacje.
I tak jest odpowiednio na: 330, 420 i 629 miejscu

Ze tez w dzien porodu na to nie wpadlam :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
no cóż... ja Anię zapisałam w 4 miesiącu ciąży!!! na styczeń 2014 ;> i co? miejsca nie ma litościwie jesteśmy na 23 miejscu na wrzesień nie wiem, chyba powinnam do nich zadzwonić jak tż gacie zdejmował że właśnie będę się starać o dziecko i proszę o miejsce

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Pierwsza część lepsza jednak
Ta 2 nie jest zła , dobrze się ogląda. Nie wiemjak ma się do książki bo jej nie czytałam.
No nie wiem, może dam się namówić na ten film. Ale musiałabym tak jak Ty, najpierw zobaczyć pierwszą część

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Tak czytam umiejętności Waszych dzieciaczków i jestem pod wrażeniem

Ja też lecę spać. Paaa
Stary 2014-01-05, 23:07   #2703
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Silver,,.zdrówka dla Darii!
Sylwia....poka go ...swoją drugą może poproś zeby pytonga,se obfocil

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 23:16   #2704
scotasia
Wtajemniczenie

Ta godz na zegarku a tyle osób na pasku nie mogę zasnąć
Zdrówka dla Darii!

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2014-01-05 o 23:34
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 23:20   #2705
pstryczek84
Zakorzenienie

Biedna Daria
SZLWIETTA WOW!!!!! ALE UMIEJETNOSCI!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 00:21   #2706
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Zauważyłyście wzrost cen mm?
tak, zauważyłam i żałuję, że zapasu nie zrobiłam...

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dzień dobry

szaja współczuję sąsiadów:/ nie dziwie się, że nie wyspana:/

Dziewczyny bo chce prócz sesji, kupić Hani na roczek szmacianą lalkę i jeśli dobrze pamiętam to bokeh i evel wklejały linki a ja ich znaleźć nie mogę chyba, że macie jakieś propozycję, póki co te mi się podobają- http://www.lalanka.pl/sklep-lalanki
http://www.przytullale.pl/kategoria/przytullale/5
mi się podobają lalki z tej strony http://terefere-lalki.blogspot.com/
a zwłaszcza lalka krakowianka o ta http://2.bp.blogspot.com/-7bvjtp06Ng...5%9B%C4%87.jpg

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ja podjęłam decyzję i ch... Mnie obchodzi co kto pomysli,ciezko nam z kasa teraz naprawde-jest b.ciężko jeszcze tak nie mieliśmy-nie będę żadnego przyjęcia fest robić..obiadów..sałatek itd-wystarczy i tak ze musi byc cala rodzina tz:banghead: bedzie tylko tort, ciasto, podstawie im polmisek wędliny....już i tak mnie wkurza ze towarzystwo pije, ale z tym nie mam siły walczyć.

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Wogóle to mnie wkurza, bo te urodziny to nie sa dla dzieci..tylko posiadowa dla starych...wkurza mnie to!
Wiecie co -moja siostra robi fajny torcik bezowy , przekladany kremem...jest mniammmm-tylko się ciuy rozwalaprzy krojeniu jak beza-chyba zrobię taki deser-bo mamdosc wciąż tych samych ciast.potrzebuje jakiejs swiezosci..no ja tych rodzinnych imprezach u tz wciąż to samo....

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
mam takie samo zdanie, dltego ja nic nie robię. To święto Pauliny a nie okazja do wypicia %. Jest na tyle mała, że w tym roku robie tylko i wyłącznie tort a do niego kawa, herbata, jakiś sok i wsio...

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej
Jestem u rodziców, przyjechałam, bo siostra do mnie zadzwoniła, że tata się źle czuł - zimne poty, słabo mu było, a on po dwóch zawałach jest... Wziął jakiś lek, przespał się i teraz dobrze się czuje. Mama chciała dzwonić na pogotowie, ale oczywiście uparł się, że nie. Uparty jest jak osioł normalnie Mam nadzieję, że to nic poważnego

Co do roczku, to ja też nic specjalnego nie robię - tort, jakieś inne ciasto, może ze dwie sałatki i tyle. I też nie wiem co kupić małej.
Z tego co wiem, tzn mogłam podpowiedzieć to mała u nas dostanie tak:
- stolik z 2 krzesełkami o takie http://allegro.pl/ikea-stolik-lack-2...833907322.html
- piłeczki do suchego basenu
- my jej kupimy skromnie, chyba http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/57212295/
- prawdopodobnie dostanie też wózek parasolkę.. Nie mam pomysłu... Mamy kupę zabawek, ubranek, w zasadzie niczego nie potrzebujemy, a wózek wiosną chciałam kupić, także chyba będzie wózek, no chyba, że coś jeszcze wymyśle...
Nie wiem co Tż strona, bo oni nie pytają co byśmy chcieli dla małej tylko kupią pewnie jakąś badziewną chińszczyznę, która od razu pierwszego dnia się rozpadnie, no ale przecież o intencje tu chodzi... Choć wolałabym, aby powiedzieli, że mają te 20zł na wydanie to bym czegoś ciekawego poszukała... No, ale...

Cytat:
Dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!
Czy ktraś z Was ma kogoś kto się zajmuje....robieniem kartek...księgi gości itp..taki handmade scrapbooking???
Chciałabym zrobić dla Antosia księgę gości...żeby każdy mogł się wpisać..do tego w środku życzenia od rodziców--jakieś obrazki i może jego zdjęcie-taka pamiątka?? Tak sobie pomyslałam...może któraś z Was kogoś ma do plecenia- bo ja mam ale starsznie drogą osobę..
Szczerze to bardzo lubię tego typu rzeczy i chętnie bym się tym zajeła, ale po pierwsze nie zajmuję się tym profesjonalnie, po drugie mało czasu, a ost mam kupe roboty, bo pomału ruszamy z naszym małym interesem z przyjaciółką, a po trzecie nie mam żadnych materiałów i nie mam jak skoczyć do sklepu... Poza tym dziewczyny już swietne linki podały..
W tym stylu chciałam zrobić albumy ze zdjęciami z pierwszego roczku małej dla nas i dziadków, przy okazji byłby prezent na dzień babci i dziadka, ale chyba jednak pójdę na łatwiznę i zamówię fotoksiążki...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
matko jedyna - mlody dopiero zasnal, od rana nie spal
myslalam ze ta chwila juz dzis nie nastapi
Paulina dziś pierwszy raz zasnęła przed 18 pospała godzine, potem po 21 usneła, w szoku byłam i myślałam, że to już na noc... O ja naiwna... od godziny śmiga po pokoju i nie myśli o spaniu, za to ja ledwo siedzę...

Cytat:
Zapisalan Kube na liste oczekujacych na zlobek panstwowy.
wybralam 3 lokalizacje.
I tak jest odpowiednio na: 330, 420 i 629 miejscu

Ze tez w dzien porodu na to nie wpadlam :P

Moja bratowa syna zapisywała jakoś na samym początku ciąży, bodajże tego samego dnia co lekarz ciążę potwierdził...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja tez kochalam misie, miaialm ich chyba 3 a jednego takiego wyjatkowego, jeszcze z trocinami w srodku
ale chodzi mi o to ze nie przywiazywalam wagi ze to roczkowy wiec jakis "szczegolny"
ale tez nikt mi nie mowil ze dostalam go na roczej wiec moze byloby inaczej gdyby faktycznie tak bylo, tak sobie gdybam...
ale to byly inne czasy, teraz dzieciaki maja pierdyliardy misiow
poprostu dziwi mnie ten caly szal misiowo-lalkowy jak patrze na Kube to mam wrazenie ze jemu tam obojetne czy to taki mis czy siaki, ma ich kilka ale nie ma ulubionego
ale moze jakbym miala corke to moze myslalabym inaczej
W sumie Kuba od chrzestnego dostal na urodzino-gwiazdke takiego wielgachnego misia wiec praktycznie mozemy sie zaliczyc do misiozercow

dzieki za odpoweidzi w sprawie jogurtu...
jutro mu dam sam a jak nie bedzie wchodzil to sprobuje z jakims owockiem
o widzisz, my małej na gwiazdkę kupiliśmy kubusia puchatka, tego za 25 zł, ale daliśmy 15 bo przecena byla http://okazjum.pl/gazetka/gazetka-pr...11-2013,2743/3
No i tak go pokochała, że wszędzie go ze sobą nosi... brudny niemiłosiernie... Ostatnio chodziłam do pepco, żeby drugiego kupić, bo muszę tego pierwszego wyprać, ale już nie było... Wczoraj w innym pepco rodzice dostali, także mamy 2 kubusie.... Jak się jednym będzie bawiła drugi będzie schowany, a jak pójdzie to prania to będzie na wymianę.... Bo nie zaśnie bez niego, do lekarza z kubisiem, podczas zabawy na podłodze kubuś siedzi obok....

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Zawsze mozna na Ciebie liczyc

Bardzo dobrze, że sie nie patyczkujesz

zdrowiej szybciutko setke sobie walnij na odkazenie

no serio, serio tzn, w ciazy zaczął mnie pobolewac wlasnie ten żab wczoraj usunięty, wiec poszłąm do naszej lokalnej "polecanej" fachury, cos tam przy nim porobiła, stwierdziła,że powinno byc ok, do tego czasu było ale w piątek po południu zacząl mnie tak napier....c, ze nie wiedziałam jak sie nazywam. Łap za telefon, umówiłam sie na drugi dzien pod Kraków, okazało sie że mega stan zapalny i w ogóle nie ma sensu go leczyc, wiec wyrwała od razu. Takze tego- mój pierwszy raz

klask i:

szkoda, bom ciekawa nieładnie sie zachowali, jak sie jest zapraszanym wyraznie na daną godzine to sie powinno byc
ja ten pierwszy raz mam ciągle przed sobą i już na samą myśl, że kiedyś ten dzień nadejdzie drżę....Ogólnie do dentysty lubię bardzo chodzić, pod warunkiem, że idę do swojej..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 00:35   #2707
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

ja ten pierwszy raz mam ciągle przed sobą i już na samą myśl, że kiedyś ten dzień nadejdzie drżę....Ogólnie do dentysty lubię bardzo chodzić, pod warunkiem, że idę do swojej..
w sensie wyrywanie zęba? ja miałam wyrywane 4 sztuki już nie mam czwórek

Właśnie obejrzałam ostatni odcinek chirurgów (wiem niekotre z was już 3 lata temu) ale normalnie oh Avery

idę o nim śnić

dobra... już się opanowałam
Stary 2014-01-06, 02:58   #2708
hje
Zakorzenienie

Witamy z imprezy Fusiu & Company Balujemy od północy, właśnie jemy mandarynki

---------- Dopisano o 02:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ----------

No to śpimy
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 08:00   #2709
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44447957]obstawiam chęć sprzedaży, ale też miałam (nawet jako laik) wrażenie, że spłyca szkoda, bo pisze fajnie, dobrze mi się czytało, ale no czuję, że pod publiczkę...

A co ci się nie zgadza? nie porobiłam fotek jeszcze, nie zdążyłam, sama 2 dni byłam z młodymi

DUżo potrafi, wcale nie cienko

Dorka potrafi:
-raczkować/siadać/wstawać, aczkolwiek te nożyny chwiejne bardzo i klękać
- brawo bić
- pokazywać ręką
- wyciągać ręce do mnie
- mówić mama
- pić sama z niekapka (i sama go trzyma - Agatka nigdy nie chciała np. butli sama trzymać)
- oglądać książeczki
- bić brawo moimi rękami (zaciesz, że hej )
- gonić się z siostrą
- wkładać kulkę do dziurki i wcisnąć ją:

http://www.youtube.com/watch?v=pSi9U...ature=youtu.be

Pierwsze wsadzanie na ślepo bo Agu oglądała Teletubisie i Dorka przyuważyła

- tany tany
- pięknie jeść rękami owoce - dla mnie to szok, bo jak wyżej - Agatka nigdy... ona dopiero niedawno zaczęła owocowo szaleć, więc widok jedzącej mandarynkę czy banana Dorki - bezcenny

a jak one razem do siebie? bawią się?

e tam, skomentuj

Dorka też od tyłka strony

Ale Pola duża!

tak sobie pomyślałam, że... ona będąc tyle czasu unieruchomiona teraz sobie to odbija, stąd ukierunkowanie na chodzenie [/QUOTE]

Autorka ocenia przez pryzmat polskiej kultury. Np. pisze o noworocznym programie rozrywkowym i kijach bambusowych. Uwierz mi, ze to jest tak zabawny program, ze caly rok sie na niego czeka. Tylko problem w tym, ze najlepszy kawal polski nie rozsmieszy Japonczyka, tak samo jak Polaka dobry japonski humor. Trzeba jeszcze troche kultury poznac. Tak samo o love hotel, przeciez to nie perwersja a albo koniecznosc, albo chec urozmaicenia, albo po prostu tani nocleg. A juz w ogole jak sie z zona do niego udaje, to co w tym zlego. Nie raz bylismy w love hotel a jestesmy bardzo przecietna para. Dalej nic nie pisze o kompleksie Lolity w odniesieniu do mundurkow szkolnych. Zuzyte majtki? Nielegalne od lat. Yakuza - w pierwszej kolejnosci dzialaja spolecznie, festyny, przedszkola, etc. sa oplacane z ich pieniedzy. Molestowanie w metrze? Czesciej spotykalam ekshibicjonistow w Pl. Wystarczy?
silver jak Daria?
ewulka tekst o gaciach swietny!

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

sylwietta umiejetnosci Bartusia? On serio ma tylko roczek?!
nawijko to taki zart z tym zlobkiem?! Szok!!
Wczoraj wrocilismy do domu; t. bardzo nam pomogla i w ogole bardzo milo spedzilismy Nowy Rok.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Sprawdzcie te melodie do usypiania:
http://m.youtube.com/watch?v=oXT35OyzuTI
U nas cuda dziala!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 08:20   #2710
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!

Autorka ocenia przez pryzmat polskiej kultury. Np. pisze o noworocznym programie rozrywkowym i kijach bambusowych. Uwierz mi, ze to jest tak zabawny program, ze caly rok sie na niego czeka. Tylko problem w tym, ze najlepszy kawal polski nie rozsmieszy Japonczyka, tak samo jak Polaka dobry japonski humor. Trzeba jeszcze troche kultury poznac. Tak samo o love hotel, przeciez to nie perwersja a albo koniecznosc, albo chec urozmaicenia, albo po prostu tani nocleg. A juz w ogole jak sie z zona do niego udaje, to co w tym zlego. Nie raz bylismy w love hotel a jestesmy bardzo przecietna para. Dalej nic nie pisze o kompleksie Lolity w odniesieniu do mundurkow szkolnych. Zuzyte majtki? Nielegalne od lat. Yakuza - w pierwszej kolejnosci dzialaja spolecznie, festyny, przedszkola, etc. sa oplacane z ich pieniedzy. Molestowanie w metrze? Czesciej spotykalam ekshibicjonistow w Pl. Wystarczy?
silver jak Daria?
ewulka tekst o gaciach swietny!

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

sylwietta umiejetnosci Bartusia? On serio ma tylko roczek?!
nawijko to taki zart z tym zlobkiem?! Szok!!
Wczoraj wrocilismy do domu; t. bardzo nam pomogla i w ogole bardzo milo spedzilismy Nowy Rok.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Sprawdzcie te melodie do usypiania:
http://m.youtube.com/watch?v=oXT35OyzuTI
U nas cuda dziala!!
Ja właśnie tak jak ty odebrałam love hotel sama bym poszła.

z pogrubionym oczywiście, tak samo jak mnie np. kompletnie nie bawi humor angielski...

Sylwia, umiejętności Bartusia rewelacyjne!

Meneq, niestety tak u nas sprawa ze żłobkiem wygląda. Mało tego, u mnie w mieście 50 tysięcznym czyli wcale nie maleńkim jest JEDEN żłobek, który przyjmuje dzieci powyżej 1rż. Do tego oddział żłobkowy przy przedszkolu, przyjmujący dzieci 1,9-3 lata, tam właśnie Agatka chodziła i z automatu tam w przedszkolu została, tam mam nadzieję Dorkę też przyjmą.

A mam pytanie, bardziej czujesz się Polką czy Japonką?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 08:22   #2711
nancykenator
Zakorzenienie

wróciłam, nadrobiłam wczoraj ale niewiele pamiętam

gacie tż ewulki i 629 m-ce w żłobku u nawijków
pierwsze kroczki u Polci i Amelki
sylwietta, która nigdy nie miała nic z zębami robione
i wszelkie umiejętności Waszych szkrabów - imponujące klask i:

pisałyście o roczkach, to i ja mam problem :/ najchętniej zaprosiłabym tylko rodziców, bez babć ale już kilka osób się wprosiło :/ i nie wiem jak to ogarnąć...
my wróciliśmy, a teraz sprzątam bo mamy dziś księdza po kolędzie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 09:22   #2712
meneq
Zakorzenienie

Jak najbardziej czuje sie i jestem Polka, ale podobno mam kilka cech rasowej Japonki.
Uwaga, chwalimy sie ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=aL8gv965EnI
Stary 2014-01-06, 09:24   #2713
ILLUSION
Wtajemniczenie

Hej kobitki moje
Intensywny tydzień przede mną. Dzisiaj wigilia, jutro na Święta do teściów a od środy muszę wyfewciować mieszkanie i przygotowania do imprezki sobotniej roczkowo - trzydziestkowej. M.in. 2 torty będę robiła sama.

Pokażę Wam coś TŻ rano zrobił zdjęcie jak spałam z młodym. Wzięłam go z łóżeczka około 5 żeby dłużej pospał. To czupiradło na 1 cm kwadratowym łóżka to właśnie ja Tak się moje słoneczko panoszy w rodziców łóżku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00587.jpg (57,4 KB, 53 załadowań)
Stary 2014-01-06, 09:32   #2714
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
pięknie

sylwietta - skoro adorator godny uwagi to może jakaś wspólna kawka ?

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2014-01-06 o 09:39
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 09:50   #2715
Konto usunięte

Cytat:
Jak najbardziej czuje sie i jestem Polka, ale podobno mam kilka cech rasowej Japonki.
Uwaga, chwalimy sie ;-)
Jakich cech? ja przepraszam, że tak wypytuję, mnie to zwyczajnie szalenie ciekawi książka rozbudziła we mnie szalony apetyt i żałuję, że taka pobieżna. Nigdy pewnie do Japonii nie zawitam, więc tyle mojego, co cię pomęczę

A chodzi rewelacyjnie! śliczna dziewczynka tak poza tym. I podłoga piękna tak na marginesie zabawki widzę, że tak samo użytkowe jak u Dorki a co to obok krzesełka? ten pojemnik? na śmietki czy schowek jakiś?

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Hej kobitki moje
Intensywny tydzień przede mną. Dzisiaj wigilia, jutro na Święta do teściów a od środy muszę wyfewciować mieszkanie i przygotowania do imprezki sobotniej roczkowo - trzydziestkowej. M.in. 2 torty będę robiła sama.

Pokażę Wam coś TŻ rano zrobił zdjęcie jak spałam z młodym. Wzięłam go z łóżeczka około 5 żeby dłużej pospał. To czupiradło na 1 cm kwadratowym łóżka to właśnie ja Tak się moje słoneczko panoszy w rodziców łóżku.
wesołych świąt

Rewelka Dorka we mnie się wdała, albo na boczku, albo na wznak, wchodzi na mnie rano po obudzeniu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 10:09   #2716
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

od razu mi się przypomniało, jak koleżanka z pracy szła do szefa z wiadomością, że jest w ciąży, a ten do niej z pytaniem: a to się staraliście? nic nie mówiłaś

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej, ja na chwilkę,teście wyszli na spacer szybko Was przejrzałam.
A wogóle to moje dziecko mnie zaskoczyło. Widzi dziadków raz na miesiąc a nawet się za mną nie obejrzał, tak chętnie do nich szedł
Wyszliśmy z mężem na grzańca na godzinkę to też się nie przejął Trochę to niemądre, ale mi smutno.
Przeżywałam to samo, jak Blanka szła do cioć w żłobku...

Cytat:
Fewciu, mozna zapisac tylko dziecko urodzone, pesel potrzebny jest
i weź znajdź miejsce w żłobku

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziś mówiłam że roczek robię z przekąskami, a mama mi dziś zamieszała w głowie. Siostra jednak przyjedzie, i będę miała 10 dorosłych i 4 dzieci Obiecała zrobić zupę gulaszową, dla mnie i kuzynki i dzieci zrobię chyba dyniową. Poza tym roladki z różnym nadzieniem z tortilli, tort i jakieś ciasto. Stół pożyczę
a tortille sama robisz? Jakoś mi nigdy nie wychodzą takie miękkie, giętkie Pochwal się troszkę menu dokładniej, szukam inspiracji

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hop hop Pamięta mnie ktoś ?
Mam nadzieję, że szybko Wam się wyprostuje wszystko
I współczuję śmierci babci

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44447957]
tak sobie pomyślałam, że... ona będąc tyle czasu unieruchomiona teraz sobie to odbija, stąd ukierunkowanie na chodzenie [/QUOTE]
Myślę, że może tak. Bo Ona nie usiedzi w miejscu nawet sekundy. Musi chodzić i koniec. A czy można nauczyć się coś pkazywać jak się non stop jest w ruchu? Nie ma chwili na zastanowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
A to ja też zrobię listę umiejętności Poli, w końcu roczek za nami, to tym bardziej można
Pieknie!

Cytat:
j

o raju, pamiętacie jak pisałam o podrywającym mnie gosciu? na nk sie teraz przerzucił.... z ciekawosci weszłam na jego profil i mnie teraz zamecza wiadomosciami tyle dobrego, ze on całkiem całkiem jest na czym oko zawiesic

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44449101]Sylwia, a ręcznik zawiesić jest na czym, w razie jakby co...? [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

U nas sprawa roczku się dziś wyjaśniła, byłam u rodziców i mama powiedziała, że zamówiła tort dla nich osobny i dla Hani osobny ( w tej knajpie co robią urodziny) no i fajnie... zapłacimy za tort i powiedziałam że kupimy alko% (tzn bez szaleństw jakieś wino zapewne) żeby jakoś to rozwiązać bo nie chcą kasy na imprezę. No ale jak zapraszają to tylko na urodziny, tzn może im powiem żeby napomknęli że będzie symboliczny tort od Haneczki. A najwyżej potem zrobię imprezkę jak dziadki będą chcieli wpaść. ALe będę robiła raczej dla naszych znajomych imprezę Hani. No ale to pewnie też zamówię tort, i pomyślę o jakimś daniu takim przekąskowym. I piccolo i balony będą i w ogóle super zabawa

Ja chyba tez kupię Hani lalkę i Pstryku nie zgodzę się z Tobą :P ja mam taką lalkę Klementynę, którą dostałam na roczek chyba od rodziców i bardzo się nią bawiłam tak bardzo że ma obcięte włóczkowe włosy i mega wielką dziurę w swojej szmacianej głowce z któej wychodzi wata ale mimo to mam mega sentyment
Widzisz, dobrze że się samo wyjaśniło
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:10   #2717
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44453338]Jakich cech? ja przepraszam, że tak wypytuję, mnie to zwyczajnie szalenie ciekawi książka rozbudziła we mnie szalony apetyt i żałuję, że taka pobieżna. Nigdy pewnie do Japonii nie zawitam, więc tyle mojego, co cię pomęczę

A chodzi rewelacyjnie! śliczna dziewczynka tak poza tym. I podłoga piękna tak na marginesie zabawki widzę, że tak samo użytkowe jak u Dorki a co to obok krzesełka? ten pojemnik? na śmietki czy schowek jakiś?

wesołych świąt

Rewelka Dorka we mnie się wdała, albo na boczku, albo na wznak, wchodzi na mnie rano po obudzeniu.[/QUOTE]

Sama sie tylko domyslam, ze chodzi o skrytosc i wycofanie i o niewadzenie nikomu. Reszte pewnie nabylam tutaj.
Jesli Cie temat Japonii interesuje, to polecam "Chryzantema i miecz" Ruth Benedict i "Japonia znana i nieznana" Jolanty Tubielewicz. To sa rzetelne pozycje aczkolwiek nieco stare.
Dziekuje za pochwaly Yae.
Podloga niestety bardzo tandetna. Zabawki uzytkowe to dopiero miala u t. Przemeblowanie w kuchni zrobila, zeby Yae mogla sie bezpiecznie bawic. Np. tak jak na zdjeciu. I codziennie zmieniala rzeczy, zeby sie nie znudzila.ImageUploadedByWizaz Forum1388999298.718922.jpg
Obok krzeselka jest schowek.
illusion dzieki! Ale Cie Igi zalatwil...
Stary 2014-01-06, 10:12   #2718
meneq
Zakorzenienie

fewciu Yae tez woli chodzic niz sie uczyc robic cokolwiek innego. Umie jedynie kiwac raczka i podnosic obie rece w gore.
Stary 2014-01-06, 10:17   #2719
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Skoro podsumowujemy roczkowo, to i ja wychwalę Bartula:
:
o jaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! ! Ale zdolny!!!! Kiedy Blanka to wszystko osiągnie?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Daria ma gorączkę prawie 38 st dałam jej na noc czopek....

No właśnie nowe otoczenie,nowi ludzie

Mam wielką nadzieję że za te dwa miesiące jednak jakimś cudem znajdzie się miejsce dla mnie
Jak się czuje dzisiaj? I jak Wam minęła noc???

Kochana ja się właśnie czuję identycznie co do pracy

Cytat:
Sylwia....poka go ...swoją drugą może poproś zeby pytonga,se obfocil

No wiesz co

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44452842]

Meneq, niestety tak u nas sprawa ze żłobkiem wygląda. Mało tego, u mnie w mieście 50 tysięcznym czyli wcale nie maleńkim jest JEDEN żłobek, który przyjmuje dzieci powyżej 1rż. Do tego oddział żłobkowy przy przedszkolu, przyjmujący dzieci 1,9-3 lata, tam właśnie Agatka chodziła i z automatu tam w przedszkolu została, tam mam nadzieję Dorkę też przyjmą.
[/QUOTE]
Może załóż żłobek???

Cytat:
Pięknie!
Ale piękna, lsniaca ( - musiałam) podłoga!

Cytat:
Hej kobitki moje

widać kto rządzi w domu!
Powodzenia w przygotowaniach!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 10:18   #2720
pstryczek84
Zakorzenienie

hEJKA!
mlodz popryestawial mi cos w klawiaturye + help!
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

o widzisz, my małej na gwiazdkę kupiliśmy kubusia puchatka, tego za 25 zł, ale daliśmy 15 bo przecena byla http://okazjum.pl/gazetka/gazetka-pr...11-2013,2743/3
No i tak go pokochała, że wszędzie go ze sobą nosi... brudny niemiłosiernie... Ostatnio chodziłam do pepco, żeby drugiego kupić, bo muszę tego pierwszego wyprać, ale już nie było... Wczoraj w innym pepco rodzice dostali, także mamy 2 kubusie.... Jak się jednym będzie bawiła drugi będzie schowany, a jak pójdzie to prania to będzie na wymianę.... Bo nie zaśnie bez niego, do lekarza z kubisiem, podczas zabawy na podłodze kubuś siedzi obok....

dobrye ye macie yapasowego

Cytat:
Uwaga, chwalimy sie ;-)
super!!!!
ale sie nam dyieciacyki roybrzkalz!

Cytat:

jakbzm siebie widyiala

Stary 2014-01-06, 10:19   #2721
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
o jaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! ! Ale zdolny!!!! Kiedy Blanka to wszystko osiągnie?

Jak się czuje dzisiaj? I jak Wam minęła noc???

Kochana ja się właśnie czuję identycznie co do pracy

No wiesz co

Może załóż żłobek???

Pięknie!
Ale piękna, lsniaca ( - musiałam) podłoga!

widać kto rządzi w domu!
Powodzenia w przygotowaniach!
Nie przyznam sie, kiedy ostatnio ja mylam... I to nie przez skromnosc a po prostu nie pamietam. Ona taka jest sama w sobie
Stary 2014-01-06, 10:23   #2722
pstryczek84
Zakorzenienie

Slicyna jest ta twoja yae

juz naprawilam klawiature

Stary 2014-01-06, 10:24   #2723
Konto usunięte

Pstryniu, ctrl + shift

Meneq, dziękuję, mam nadzieję, że znajdę te książki ja w ogóle lubię podróżnicze książki i o innych kulturach, chociaż samo podróżowanie mnie nie ciągnie
Stary 2014-01-06, 10:26   #2724
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Nie przyznam sie, kiedy ostatnio ja mylam... I to nie przez skromnosc a po prostu nie pamietam. Ona taka jest sama w sobie
Przydałaby mi się taka

Zapomniałam pochwalić moją Gwiazdkę Spała dzisiaj, tzn wczoraj od 18.30 do 6.39 dzisiaj, bez pobudek Kochane, serio, przeniesienie Jej do osobnego pokoju to był strzał w dziesiątkę. Wczoraj jeszcze zostawiłam pranie mokre u Niej w pokoju, więc cudowne powietrze miała. Poprawiły nam się noce bardzo. BARDZO. Ezzo, może też spróbujcie Małego do innego pokoju? Może jest takim samym indywidualistą jak Blanka?

Marsi odezwij się do nas
Stary 2014-01-06, 10:30   #2725
Konto usunięte

Marsi i Black
Stary 2014-01-06, 10:50   #2726
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44453679]Pstryniu, ctrl + shift

Meneq, dziękuję, mam nadzieję, że znajdę te książki ja w ogóle lubię podróżnicze książki i o innych kulturach, chociaż samo podróżowanie mnie nie ciągnie [/QUOTE]

To akurat nie sa podroznicze, ale bardzo dobrze opisuja kraj i ludzi.
Stary 2014-01-06, 11:04   #2727
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!
Czy ktraś z Was ma kogoś kto się zajmuje....robieniem kartek...księgi gości itp..taki handmade scrapbooking???
Chciałabym zrobić dla Antosia księgę gości...żeby każdy mogł się wpisać..do tego w środku życzenia od rodziców--jakieś obrazki i może jego zdjęcie-taka pamiątka?? Tak sobie pomyslałam...może któraś z Was kogoś ma do plecenia- bo ja mam ale starsznie drogą osobę..
ja mam dwie, jak chcesz to dawaj na priv podam ci linki do fanpage na fb

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

hej
my po imprezei roczkowej. Impreza udana , no ale Ewcia - zała zasypana i non stop wyskakują nowe Najgorzej jest pod pieluchą i na głowie :/ Ma krosty nawet w buzi i w uszach ! Gorączki, odpukać, brak. Nastrój ma nawet jako taki, ciut bardziej marudzi ale nie ma tragedii
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:23   #2728
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gochaa_p;44454129[COLOR=Silver

[/COLOR]hej
my po imprezei roczkowej. Impreza udana , no ale Ewcia - zała zasypana i non stop wyskakują nowe Najgorzej jest pod pieluchą i na głowie :/ Ma krosty nawet w buzi i w uszach ! Gorączki, odpukać, brak. Nastrój ma nawet jako taki, ciut bardziej marudzi ale nie ma tragedii
o kurczę, ale od czego tak?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:39   #2729
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
:

o kurczę, ale od czego tak?
ospa
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:42   #2730
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

[/COLOR]hej
nancy - to ospa

fajnie ze impreza udana
jejciu, niby to ja nie boli, nie drapie (to nie to co kiedys) ale z opisu musi to masakrycznie wygladac :/ przechoruje i bedzie miala juz z glowy ale mimo wszystko...
ja pamietam jak mlody mial trzydniowke i jak go wysypalo to mi go tak zal bylo a co tu mowic przy ospie
oby szybko przeszlo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości