|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Silver, oby Darii pomogło
![]() mykam spaciu |
|
|
|
#2702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Tak czytam umiejętności Waszych dzieciaczków i jestem pod wrażeniem ![]() Ja też lecę spać. Paaa
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Silver,,.zdrówka dla Darii!
Sylwia....poka go ![]() ![]() ![]() ![]() ...swoją drugą może poproś zeby pytonga,se obfocil![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2704 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta godz na zegarku a tyle osób na pasku
nie mogę zasnąćZdrówka dla Darii! Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-05 o 23:34 |
|
|
|
#2706 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
tak, zauważyłam i żałuję, że zapasu nie zrobiłam...
Cytat:
a zwłaszcza lalka krakowianka o ta http://2.bp.blogspot.com/-7bvjtp06Ng...5%9B%C4%87.jpg Cytat:
Cytat:
- stolik z 2 krzesełkami o takie http://allegro.pl/ikea-stolik-lack-2...833907322.html - piłeczki do suchego basenu - my jej kupimy skromnie, chyba http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/57212295/ - prawdopodobnie dostanie też wózek parasolkę.. Nie mam pomysłu... Mamy kupę zabawek, ubranek, w zasadzie niczego nie potrzebujemy, a wózek wiosną chciałam kupić, także chyba będzie wózek, no chyba, że coś jeszcze wymyśle... Nie wiem co Tż strona, bo oni nie pytają co byśmy chcieli dla małej tylko kupią pewnie jakąś badziewną chińszczyznę, która od razu pierwszego dnia się rozpadnie, no ale przecież o intencje tu chodzi... Choć wolałabym, aby powiedzieli, że mają te 20zł na wydanie to bym czegoś ciekawego poszukała... No, ale... Cytat:
W tym stylu chciałam zrobić albumy ze zdjęciami z pierwszego roczku małej dla nas i dziadków, przy okazji byłby prezent na dzień babci i dziadka, ale chyba jednak pójdę na łatwiznę i zamówię fotoksiążki... Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i tak go pokochała, że wszędzie go ze sobą nosi... brudny niemiłosiernie... Ostatnio chodziłam do pepco, żeby drugiego kupić, bo muszę tego pierwszego wyprać, ale już nie było... Wczoraj w innym pepco rodzice dostali, także mamy 2 kubusie.... Jak się jednym będzie bawiła drugi będzie schowany, a jak pójdzie to prania to będzie na wymianę.... Bo nie zaśnie bez niego, do lekarza z kubisiem, podczas zabawy na podłodze kubuś siedzi obok.... Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam czwórek ![]() Właśnie obejrzałam ostatni odcinek chirurgów (wiem niekotre z was już 3 lata temu) ale normalnie oh idę o nim śnić ![]() ![]() ![]() dobra... już się opanowałam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy z imprezy Fusiu & Company
Balujemy od północy, właśnie jemy mandarynki ![]() ---------- Dopisano o 02:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ---------- No to śpimy
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44447957]obstawiam chęć sprzedaży, ale też miałam (nawet jako laik) wrażenie, że spłyca szkoda, bo pisze fajnie, dobrze mi się czytało, ale no czuję, że pod publiczkę...A co ci się nie zgadza? nie porobiłam fotek jeszcze, nie zdążyłam, sama 2 dni byłam z młodymi DUżo potrafi, wcale nie cienko ![]() Dorka potrafi: -raczkować/siadać/wstawać, aczkolwiek te nożyny chwiejne bardzo i klękać- brawo bić - pokazywać ręką - wyciągać ręce do mnie - mówić mama - pić sama z niekapka (i sama go trzyma - Agatka nigdy nie chciała np. butli sama trzymać) - oglądać książeczki - bić brawo moimi rękami (zaciesz, że hej )- gonić się z siostrą - wkładać kulkę do dziurki i wcisnąć ją: http://www.youtube.com/watch?v=pSi9U...ature=youtu.be Pierwsze wsadzanie na ślepo bo Agu oglądała Teletubisie i Dorka przyuważyła- tany tany - pięknie jeść rękami owoce - dla mnie to szok, bo jak wyżej - Agatka nigdy... ona dopiero niedawno zaczęła owocowo szaleć, więc widok jedzącej mandarynkę czy banana Dorki - bezcenny ![]() a jak one razem do siebie? bawią się? e tam, skomentuj ![]() Dorka też od tyłka strony ![]() Ale Pola duża! tak sobie pomyślałam, że... ona będąc tyle czasu unieruchomiona teraz sobie to odbija, stąd ukierunkowanie na chodzenie Autorka ocenia przez pryzmat polskiej kultury. Np. pisze o noworocznym programie rozrywkowym i kijach bambusowych. Uwierz mi, ze to jest tak zabawny program, ze caly rok sie na niego czeka. Tylko problem w tym, ze najlepszy kawal polski nie rozsmieszy Japonczyka, tak samo jak Polaka dobry japonski humor. Trzeba jeszcze troche kultury poznac. Tak samo o love hotel, przeciez to nie perwersja a albo koniecznosc, albo chec urozmaicenia, albo po prostu tani nocleg. A juz w ogole jak sie z zona do niego udaje, to co w tym zlego. Nie raz bylismy w love hotel a jestesmy bardzo przecietna para. Dalej nic nie pisze o kompleksie Lolity w odniesieniu do mundurkow szkolnych. Zuzyte majtki? Nielegalne od lat. Yakuza - w pierwszej kolejnosci dzialaja spolecznie, festyny, przedszkola, etc. sa oplacane z ich pieniedzy. Molestowanie w metrze? Czesciej spotykalam ekshibicjonistow w Pl. Wystarczy? silver jak Daria? ewulka tekst o gaciach swietny! ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- sylwietta umiejetnosci Bartusia? On serio ma tylko roczek?! nawijko to taki zart z tym zlobkiem?! Szok!! Wczoraj wrocilismy do domu; t. bardzo nam pomogla i w ogole bardzo milo spedzilismy Nowy Rok. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Sprawdzcie te melodie do usypiania: http://m.youtube.com/watch?v=oXT35OyzuTI U nas cuda dziala!! |
|
|
|
#2710 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sama bym poszła.z pogrubionym oczywiście, tak samo jak mnie np. kompletnie nie bawi humor angielski... Sylwia, umiejętności Bartusia rewelacyjne! Meneq, niestety tak u nas sprawa ze żłobkiem wygląda. Mało tego, u mnie w mieście 50 tysięcznym czyli wcale nie maleńkim jest JEDEN żłobek, który przyjmuje dzieci powyżej 1rż. Do tego oddział żłobkowy przy przedszkolu, przyjmujący dzieci 1,9-3 lata, tam właśnie Agatka chodziła i z automatu tam w przedszkolu została, tam mam nadzieję Dorkę też przyjmą. A mam pytanie, bardziej czujesz się Polką czy Japonką?
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam, nadrobiłam wczoraj ale niewiele pamiętam ![]() gacie tż ewulki i 629 m-ce w żłobku u nawijków ![]() pierwsze kroczki u Polci i Amelki ![]() ![]() sylwietta, która nigdy nie miała nic z zębami robione ![]() i wszelkie umiejętności Waszych szkrabów - imponujące ![]() ![]() klask i:pisałyście o roczkach, to i ja mam problem :/ najchętniej zaprosiłabym tylko rodziców, bez babć ale już kilka osób się wprosiło :/ i nie wiem jak to ogarnąć... my wróciliśmy, a teraz sprzątam bo mamy dziś księdza po kolędzie
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej czuje sie i jestem Polka, ale podobno mam kilka cech rasowej Japonki.
Uwaga, chwalimy sie ;-) http://www.youtube.com/watch?v=aL8gv965EnI |
|
|
|
#2713 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki moje
Intensywny tydzień przede mną. Dzisiaj wigilia, jutro na Święta do teściów a od środy muszę wyfewciować mieszkanie i przygotowania do imprezki sobotniej roczkowo - trzydziestkowej. M.in. 2 torty będę robiła sama. Pokażę Wam coś TŻ rano zrobił zdjęcie jak spałam z młodym. Wzięłam go z łóżeczka około 5 żeby dłużej pospał. To czupiradło na 1 cm kwadratowym łóżka to właśnie ja Tak się moje słoneczko panoszy w rodziców łóżku.
|
#2714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pięknie ![]() sylwietta - skoro adorator godny uwagi to może jakaś wspólna kawka ?
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2014-01-06 o 09:39 |
|
|
|
|
#2715 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A chodzi rewelacyjnie! śliczna dziewczynka tak poza tym. I podłoga piękna tak na marginesie zabawki widzę, że tak samo użytkowe jak u Dorki Cytat:
![]() Rewelka Dorka we mnie się wdała, albo na boczku, albo na wznak, wchodzi na mnie rano po obudzeniu.
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2716 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i weź znajdź miejsce w żłobku ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że szybko Wam się wyprostuje wszystko ![]() I współczuję śmierci babci [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44447957] tak sobie pomyślałam, że... ona będąc tyle czasu unieruchomiona teraz sobie to odbija, stąd ukierunkowanie na chodzenie Myślę, że może tak. Bo Ona nie usiedzi w miejscu nawet sekundy. Musi chodzić i koniec. A czy można nauczyć się coś pkazywać jak się non stop jest w ruchu? Nie ma chwili na zastanowienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44449101]Sylwia, a ręcznik zawiesić jest na czym, w razie jakby co...? [/QUOTE]Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44453338]Jakich cech? ja przepraszam, że tak wypytuję, mnie to zwyczajnie szalenie ciekawi
![]() A chodzi rewelacyjnie! śliczna dziewczynka tak poza tym. I podłoga piękna tak na marginesie zabawki widzę, że tak samo użytkowe jak u Dorki wesołych świąt ![]() Rewelka Dorka we mnie się wdała, albo na boczku, albo na wznak, wchodzi na mnie rano po obudzeniu.[/QUOTE]Sama sie tylko domyslam, ze chodzi o skrytosc i wycofanie i o niewadzenie nikomu. Reszte pewnie nabylam tutaj. Jesli Cie temat Japonii interesuje, to polecam "Chryzantema i miecz" Ruth Benedict i "Japonia znana i nieznana" Jolanty Tubielewicz. To sa rzetelne pozycje aczkolwiek nieco stare. Dziekuje za pochwaly Yae. Podloga niestety bardzo tandetna. Zabawki uzytkowe to dopiero miala u t. Przemeblowanie w kuchni zrobila, zeby Yae mogla sie bezpiecznie bawic. Np. tak jak na zdjeciu. I codziennie zmieniala rzeczy, zeby sie nie znudzila.ImageUploadedByWizaz Forum1388999298.718922.jpg Obok krzeselka jest schowek. illusion dzieki! Ale Cie Igi zalatwil... |
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
fewciu Yae tez woli chodzic niz sie uczyc robic cokolwiek innego. Umie jedynie kiwac raczka i podnosic obie rece w gore.
|
|
|
|
#2719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
o jaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! ! Ale zdolny!!!! Kiedy Blanka to wszystko osiągnie?
![]() Cytat:
Kochana ja się właśnie czuję identycznie co do pracy ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44452842] Meneq, niestety tak u nas sprawa ze żłobkiem wygląda. Mało tego, u mnie w mieście 50 tysięcznym czyli wcale nie maleńkim jest JEDEN żłobek, który przyjmuje dzieci powyżej 1rż. Do tego oddział żłobkowy przy przedszkolu, przyjmujący dzieci 1,9-3 lata, tam właśnie Agatka chodziła i z automatu tam w przedszkolu została, tam mam nadzieję Dorkę też przyjmą. [/QUOTE] Może załóż żłobek??? Cytat:
![]() Ale piękna, lsniaca ( - musiałam) podłoga!Cytat:
Powodzenia w przygotowaniach!
|
||||
|
|
|
#2720 | |||
|
Zakorzenienie
|
hEJKA!
mlodz popryestawial mi cos w klawiaturye + help! Cytat:
dobrye ye macie yapasowego ![]() Cytat:
![]() ale sie nam dyieciacyki roybrzkalz! Cytat:
jakbzm siebie widyiala
|
|||
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Konto usunięte
|
Pstryniu, ctrl + shift
![]() Meneq, dziękuję, mam nadzieję, że znajdę te książki
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam pochwalić moją Gwiazdkę Marsi odezwij się do nas
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Konto usunięte
|
Marsi i Black
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44453679]Pstryniu, ctrl + shift
![]() Meneq, dziękuję, mam nadzieję, że znajdę te książki [/QUOTE]To akurat nie sa podroznicze, ale bardzo dobrze opisuja kraj i ludzi. |
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- hej my po imprezei roczkowej. Impreza udana , no ale Ewcia - zała zasypana i non stop wyskakują nowe Najgorzej jest pod pieluchą i na głowie :/ Ma krosty nawet w buzi i w uszach ! Gorączki, odpukać, brak. Nastrój ma nawet jako taki, ciut bardziej marudzi ale nie ma tragedii
|
|
#2728 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie ze impreza udana ![]() jejciu, niby to ja nie boli, nie drapie (to nie to co kiedys) ale z opisu musi to masakrycznie wygladac :/ przechoruje i bedzie miala juz z glowy ale mimo wszystko... ja pamietam jak mlody mial trzydniowke i jak go wysypalo to mi go tak zal bylo a co tu mowic przy ospie ![]() oby szybko przeszlo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

nie wiem, chyba powinnam do nich zadzwonić jak tż gacie zdejmował że właśnie będę się starać o dziecko i proszę o miejsce 

chyba, że macie jakieś propozycję, póki co te mi się podobają-
Mam nadzieję, że to nic poważnego 
klask i:

Balujemy od północy, właśnie jemy mandarynki 

Trochę to niemądre, ale mi smutno.