|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Tak kusicie tymi tortami, piekna Wam wychodza (Black
![]() Ja chyba mimo wszystko zamowie, bo przyznam sie Wam w tajemncy, ze miksera nigdy w dloniach nie trzymalam ![]() Takze jakby tort nie wyszedl to nie wiedzialabym gdzie sie schowac ze wstydu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Daria też jeszcze nie chodzi.... za rączki tak ,ale sama nie... Nawet sama nie potrafi stać (przy meblach tak ale nie potrafi bez trzymania ![]()
![]() |
#2703 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja proszę przepis ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam sie z deczka padnieta
![]() ![]() ![]() Buszowalismy dzis po podwórku 4 godziny ![]() ![]() ![]() PSTRYNIU, ale Kubulo zasuwa ![]() ![]() BOKEH, Hania ma czas na chodzenie ![]() ![]() SILVER, nóż sie w kieszeni otwiera na lekarskie praktyki ![]() ![]() ![]() ![]() MARSI, Bartulo tez duzo pije, my na dadach 4 jedziemy, w nocy zawsze przebieram mu pampersa około 1-2 bo inaczej potop ![]() BLACK tort Ci super wyszedł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() przypomniałas mi, ze mialam pochwalic ( ![]() - Bartoniu gdzie są alkohole? (w przeszklonym barku stoi kilka likierow i innych okazyjnych, u nas prawie w ogóle sie nie pija, większosc tych butelek to prezenty) - dziec pokazuje paluszkiem- o ! - Bartoniu, a kto pije alkohole? - dziec z mina największego łobuza pod słoncem- bab! Tak oto "bab" została zalkoholizowana..... Suchar ode mnie: Przed slubem- Czy słyszysz kochanie czajnika gwizdanie? Po ślubie- Nie słyszysz pi.z.do, że czajnik gwizdo? ![]() Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-02-08 o 21:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Black - cuuudny tort! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
nadrobiłam Was i przez Wasze torty
![]() ![]() piękne i smaczne na pewno! ale bym zjadła.. ![]() Marsi ILE pije? Wydaje mi się że pampersy oryginalne. Ja osobiście przerobiłam slip&play które dla mnie bez różnicy z dadami. I klasyczne 4+. Mega chłonne faktycznie, ale Dawid nie raz krosty po nich miał. Bokeh się pokazała ![]() ![]() Pstryniu ale Młody zaiwania ![]() Aniu ![]() Sylwietta - ![]() Black mi wczoraj wywołała @ ![]() żebyście widziały ile słodyczy z Biedry przyniosłam .... ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Silver, szkoda mi malutkiej ![]() Gojka, spróbuj wywalić kwiatki. Pleśń na regale - a jednak. Skąś się wzieła, ja nadal obstawiam starą kamienice.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() to tyle bom padnieta ze smeczenia...cytaty pozaznaczałam to moze jutro (albo w pd ![]() ![]() Dobrej nocy ![]() P.S. Sylwietta suchar niezły ![]() Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-02-08 o 22:09 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 | |||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z uczelni i nadrabiam
Cytat:
Śliczna! Ten szalik to komin to jest? skąd? Co do chodzenia: Hania ma czasu dużo, siada bo widocznie prowadzana nie czuje się dobrze. Moja nie lubi prowadzania - chyba że bokiem za jedną rękę - lubi sobie sama pewnie stać, teraz juz chodzi większość czasu i nadal prowadzana nie lubi być, woli sama równowagę łapać i czuć grunt stopami. Cytat:
Cytat:
Mama do mnie dzwoniła, i mówiła, że kupiła Amelce w CCC buty ZIMOWE (rozmawiałyśmy ostatnio, że chyba muszę kupić bo ona jednak chce chodzić już..) na promo - dwie pary. Ale dlatego dwie bo promo polega na tym, że wtedy chyba płaci się 50% taniej. Jedne za 44zł i drugie za... 17zł (ze 100zł chyba) ! Ponieważ mowiła mi przelotem przez telefon - to mogłam pokręcić zasady promocji, ale wiem, że chodziło o to, że promocja przy dwóch parach. Fewciu - i inne mamy szukające bucików w fajnej cenie - zajrzyjcie do CCC. Ja ich jeszcze nie widziałam na żywo, nie wiem jakie są, czy są ładne i jaka jakość, dopiero jutro zobaczę. Ale może warto wiedzieć. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- I wiecie..przyjeżdżam dzisiaj do domu wieczorem z uczelni a Amelcia była najpierw z teściową, potem z Tż (około 3h mnie nie było), był po 20:30 więc Młode już w piżamce, usypiana była na rączkach u Tż. Ale jak usłyszał, że wchodzę to ją jednak postawił na podłodze skoro wiadomka była, że i tak sie rozbudzi teraz.. i ja widzę w ciemności przedpokoju jeszcze jak idzie takie to to małe, z bosymi stópkami, niepewnym powolnym kroczkiem, bo ciemno, wychyla się i mówi "mama?" z takim rozczulającym znakiem zapytania w głosie. O jezu, prawie się poryczałam, taki smark malutki mamy szuka ![]() ![]() A potem tż mi mówił, że jak wyszłam na uczelnie i zniknęłam z pola widzenia, to Amelcia zaczęła płakać i wołać "mama, mama" - jejjj pierwszy raz się to zdarzyło, taka reakcja. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-02-08 o 22:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |||||
Wtajemniczenie
|
u nas
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Czesc!
gojka jesli nie uda Ci sie wyniesc na zewnatrz, to przynajmniej odwrocic, polozyc np. na krzeslach, zeby byl dostep powietrza i do okna. I tu nie chodzi tylko o mrozenie, w pozostalych porach roku tez zalecalabym to robic. Cytat:
Z Azjatami jest tak samo, sa minimalne roznice w wygladzie. Jestes po prostu nie przyzwyczajona. Wiesz, ze dla przecietnego Japonczyka wszyscy Europejczycy tak samo wygladaja? Z tym podobienstwem, to chyba czysta genetyka i geny dominujace i recesywne oraz tlo historyczne i geograficzne - Japonczycy do bardzo niedawna byli jedlolici rasowo, dzieki temu maja bardzo silne geny dominujace. U nas przeciez jest miks genow, ich roznorodnosc kolorow i wydaje mi sie, ze slabsze przez to. Wlasnie dlatego wszystkie dzieci z podobnych zwiazkow maja odpowiednie cechy po danym z rodzicow. Ci chlopcy ze zdjec tez sa do siebie bardzo podobni!! marsi pampersy sa bardzo dobre, ale wytrzymuja max 10h. Dzis znow jest 1:0 dla Yae ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- black w appce nie widze zdjec, ale specjalnie weszlam przez przegladarke... Nonono, dalas popis dziewczyno!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajna promocja ![]() Black przepiekny Ci ten tort wyszedl!!! Jestem pod wrazeniem ![]() ![]() Poza tym dziekujemy za gratulacje ![]() ![]() ![]() silver, pstryczku bardzo Wam kochane wspolczuje i trzymam kciuki z calego serca, zeby zadne zabiegi nie byly jednak potrzebne ![]() Ja przy weekendzie jak zwykle zarobiona. Ludziom sie nudzi wiec siedza na e. i zamawiaja ![]() ![]() ![]() Zmykam do wanny, spokojnej nocki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 |
Konto usunięte
|
Noc masakra, mala o 2 z placzem i piskiem sie obudzila, nie wiem czy bol czy strach ale tylk na mnie siedziec chciala, tate olala. Zasnela po 4. A 6.30 obudzila nas agu. Padam.
Black tort mega! Debrah, pieny widok to musial byc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
Ja debil oglądałam film do 1:30
![]() Sami jesteśmy bo Tż pojechał do brata w odwiedziny z t. notabene ona była u nas na noc ![]() o 5 musieli wyjechać. Tżtowi się nie chciało wcześnie wstawać żeby specjalnie po nią rano jechać, a ja powiedziałam, że na noc tam nie jadę, bo nie będę wiecznie węgla kupować. No to stwierdził, że najlepiej będzie jak ona tu będzie spać. NIe będzie wcześniej wstawać specjalnie, a ja nie będę marzła z dzieckiem u niej. Nono znośnie było, grzeczna nawet była, ale ja ostrzegałam TZ że język mi sie w końcu rozwiąze i będę gadać co on odpiernicza, wiec wczoraj powiedziałam jakie teksty do mnie puszcza, to mu coś tam powiedziała ale - bez echa ![]() i mówię że ch*j mi pomaga przy dziecku i w domu. To ona do mnie "no już nie przesadzaj bo butelkę w nocy robi". ![]() nie wiedziałam że to aż tak iście królewska sposobność, sama se zrobiłam rano - nie czuję się wyjątkowo ![]() a ja jestem sęp.. wczoraj sobie kupiłam w biedrze pół kilo michałków dwukolorowych i 30 deko mieszanki krakowskiej. Zmieszałam to i dałam na półmisek na stole, taka kupa tego była ... ![]() wchodzę rano do kuchni a tam płaściutko -" a, mama sobie wzięła na drogę" .. ![]() A! i ja Wam mówiłam? Wiem co to za papier przyszedł TŻtowi ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-02-09 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Konto usunięte
|
Hope, braciszek dziecko machnie i też na twojego będzie... :/ masakra. Chybabym nie zniosła takiej "rodziny".
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
Czołem kobietki
![]() Co za ku.wa noc za.je.biaszcza ![]() Poszłam spać po 22,obudziłam się przed 24 i nie spałam do momentu aż mąż wrócił z delegacji. To była godzina 1;40. Potem pogadaliśmy przeszło godzinę i M. poszedł spać a ja oczywiście byłam już rozbudzona i nic z tego. Potem Oskar się zaczął budzić bo brzuch go bolał i nie spałam już w ogóle. Pobudke zrobił chwilę po 6. Wstałam do niego z gorączką bo jestem chora i siedzimy do tej pory a mój mężuś śpi w najlepsze. Boże widzisz a nie grzmisz ![]() ![]()
#2716 |
Konto usunięte
|
Mała, to czemu go nie obudzisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45056370]Hope, braciszek dziecko machnie i też na twojego będzie... :/ masakra. Chybabym nie zniosła takiej "rodziny".[/QUOTE]
machnął już ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że tortos się spodobał.
![]() ![]() ![]() Hope, o ja, współczuję... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
Black, cytuję: "Marek nic przy dzieciach nie robił, wszystko sama musiałam". Jak ona to kiedyś powiedziała przy TZcie to amen.
Moja mama raz mu powiedziała że za to ojciec mój wsio przy nas robił. Bo my to tak samo jego córki jak i jej. Ja też skomentowałam że to nie te czasy gdzie kobieta siedzi w domu i jest od przynieś, podaj, pozamiataj. Wczoraj mu kazałam zmienić pampa - o ja pieprzę. Bo się zesrał i jak on ma go przebrać. Jak ja w domu jestem to nigdy go nie zmieni, Jak idę się myć i dziecko się zbałamuci to udaje że dopiero robił jak wychodziłam. Aha, no tak .. ![]() A... wali mnie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,dziękuję za radę z tymi pieluszkami
oczywiście dałam ciała, pojechałam wczoraj do rossa zobaczyłam cenę pampków i zwątpiłam, kupiłam jakieś inne extra dry i co? w nocy pobudki i poszły uwaga.....3 pieluszki i piżamka, no cholera gorzej niż u noworodka nic, dzis jadę po pampki ![]() Cytat:
http://www.emel.com.pl/ ale masz cudną modelkę ![]() Cytat:
Cytat:
Gojka nie wiem czy czytałaś mojego posta ale my też bardzo wietrzyliśmy mieszkanie- przeciąg i nie było nas w domu przez ok 2 h materacyk możesz położyć na parapet nie martw się głowa do góry, moj syn wyrósł z alergii ale swoje też przeszliśmy na pocieszenie- moja znajoma miala istną tradię -dziecku schodziła wręcz skóra wraz z ubraniami szukali alergenu co się okazało, uczulenie na poliester, musieli nawet podłogi zrywać bo poliester występował w panelach które mieli w domu ![]() wiesz ile musiało trwać szukanie alergenu? acha bardzo ważne- kup preparat na plesn- w castoramie dostaniesz dziękuję ![]() hehe ja też tyle nie pije ale to jest tak,że jakbym mu dala mniej to by mu wystarczyło ![]() jak się dorwie to dopoki dnia nie zobaczy to nie odpusci a tak wogole to milego dnia! Nafiqa, rosół u Was już gotowy ![]() bo odkąd mi powiedziałaś,że u was jest ok 11 to zawsze jak rano nastawiam to mysle o Was ![]() ech a u mnie TZ chory, tak bidulek się nam ostatnio poswiecil i teraz na niego poszło ![]() ciekawe co u Mikikrolikowej i Julka, macie jakieś wieści? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Wtajemniczenie
|
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O 11 to my JEMY zwykle jak spimy u t. - ale tesc pierwsza miske wpieprza juz kolo 8:30-9 ![]() ![]() Jeszcze jestesmy w domu, jak pojedziemy do nich po 12 to bedzie obraza majestatu i rosolu za kare niet ![]() Kupilas te nowe pieluchy z BD? Ja je mam, slabiiiznaa, dziwne jakies, cienkie takie... tez sie zastanawialam co u miki i Juleczka, raz tylko odezwala sie ze szpitala... Ehh, kolejna beznadziejna noc. Pobudki znow co 1,5h jakos bym zniosla, ale oprocz tego w gratisie mamy 2-3 proby odłozenia za kazdym razem, rzucanie sie po lozku (przy jednej pobudce znalazlam Kubusia na wysokosci moich lydek...), proby czworakowania przez sen i niezliczona ilosc obrotow z pleckow na brzuszek lub odwrotnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Illusion haha dobre
![]() No nie wiem, Amelka znowu mega plakala w nocy, ba..krzyczała.. nie wiem co z tym brzuchem, juz mnie to martwić zaczyna... kurna.. padam normalnie, musze chate ogarnąć, chociaz przy tztcie to ja nie lubie ogarniac, ale tera pojechal na egzaminy.. oby zaliczył fize, wczoraj byl na korkach;p ![]()
![]() |
#2724 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Marsi, dzięki za linka. Zamawialas z tamtad buty? Sandalki mają ładne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Toz to o mnie ![]() ![]() Hello! ![]() ![]() hope ale masz z nimi przeboje ![]() marsi kup moze mala paczke na sprobe. Warto sie czaic na promocje, z tego co pamietam to najczesciej sa dobre w tesco. Dla mnie na drugim miejscu po pampkach byly dady. Nie cierpie huggiesow ![]() Tz dzis do 18 w pracy a pogoda brzydka . Co tu robic caly dzien ![]()
![]() |
#2726 | ||||
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
haha, dodalabym- znajdziesz ja spiaca, przed komputerem w pracy ![]()
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Witam jesteśmy w domu w piątek nas wypisał ale bardzo późno a wczoraj zabiegamy dzień dziś babcia wrócił z włoch zaraz idziemy się przywitać wieczorem w k pisze nasz pobyt w klinice
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2728 |
Zakorzenienie
|
![]() Blanka mnie rozpieszcza ![]() ![]() Black pięknie Ci tort wyszedł! Cudo! Illusion jakie to prawdziwe ![]() ![]() Szajka współczuję nocy ![]() Hope ![]() ![]() Marsi, Bokeh musiałyście mi przypominać o Emel??? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | ||
Zakorzenienie
|
![]() tż ma dziś ostatni dzień urlopu... ![]() Ja za miesiąc wracam do pracy a dalej nic nie wiadomo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Black, genialny tort ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-09 o 10:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.