|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45629783]Siedzimy z Adasiem właśnie na urodzinach u siostrzenca mojego męża, [/QUOTE]
to ciekawa musi być impreza skoro siedzisz na komórce ![]() a nie możesz już wyjść i powiedzieć, że źle się czujesz? Cytat:
![]() ja widziałam wózek jako etap 4 ![]() A taka kombinacja nie pasowałaby Ci? http://mysun.com.ua/detskie-kolyaski...l-britax-28196 albo taki - nie zmieści się do windy? https://www.google.pl/search?q=graco...ws%3B480%3B360 albo jeszcze mi się przypomniała firma TFK - podwójny ale z tego co pamiętam jego szerokość mieści się w standardowych drzwiach 60cm http://www.kolyaski-tut.ru/catalog.php?tovar_id=60 i http://www.yatego.com/joggerboerse/p...nner-twist-duo Cytat:
![]() nie ma za co, smacznego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale po porodzie - było mi strasznie wstyd, że ktoś się mną brzydził Cytat:
![]() A TŻ jeszcze nie potrafi tego zrozumieć, zarzucając mi, że tylko czekam aż on wróci, żeby mógł się zająć dzieckiem a ja uciekam im wtedy do pokoju i olewam wszystko... No ale tak jest i ciągle mu się tłumaczę, że to nic złego i nienormalnego po całym dniu siedzenia z dzieckiem (jak np Mała jest chora). Ale dziś przyszedł dopiero teraz po kurde 1,5h kawki z koleżanką gdzie miał być tyyylko 20min.... i dziwi się czemu się do niego nie odzywam Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-17 o 20:27 |
||||||
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Widzę, że szalejecie zakupowo ja też![]() ![]() Dokupiłam już prawie wszystko do porodu, ile par tych majtek po porodzie kupiłyście- ja mam 1 paczkę 5 sztuk, nie wiem czy jeszcze jednej nie dokupić ![]() Mam już podkłady, większe i mniejsze, wyszłam z założenia, że kupię więcej, bo nie wiem jak to będzie, a generalnie potem przydadzą się do przewijaka itp Generelnie kupione mam już wszystkie ubranka, i więcej na razie nie dokupuję- będę uzupełniać w miarę potrzeb. Mam chyba ze 30 nowych body/pajaców w różnych wersjach, z rękawkiem, bez, z długim z krótkim... i do tego 2 wielkie pudła używek. Do tego mnóstwo sweterków, koszulek, bluzeczek, spodenek też krótkich i długich, więc choćby nie wiem co - wystarczy... A na pewno znajomi/rodzina jeszcze coś przyniosą.... Teraz zastanawiam się nad zakupem fotelika, który potem będzie krzesełkiem do siedzenia ten który mi się podoba jest to Chicco Polly Magic kolor tabaco jest teraz fajna promocja w smyku online Kupiłam też fajną matę do zabawy i może służyć jako koc do leżenia na trawie, bo od spodu jest taka nieprzemakalna warstwa. Jest cudny w sowy ;-) z la millu Kupiłam też awaryjnie 1 butelkę z dr brown'a, a dostałam 2 z medeli i laktator ręczny z tej samej firmy, więc w razie jakby cycolenie nie szło, to będę się wspomagać Piszecie o tym szpitalu na Żelaznej w Warszawie. Ja tam mam zamiar rodzić. Mam wykupioną prywatną położną. Na USG chodzę do lekarki z tego szpitala, mam nadzieję. Od kolejnego tygodnia zaczynam chodzić tam z mężem na szkołę rodzenia. Mam nadzieję że to wszytsko sprawi, że nie będzie problemu z przyjęciem ![]() Ten szpital pod koniec 2011 roku rozbudował się o 10 łóżek, ale w sumie, sporo kobiet chce tam rodzić, że względu na dobrą opiekę... No cóż, zobaczymy jak to będzie Aha kucyk truskawkowy zamówiłam też te nocne do karmienia, mam nadzieję, że nie będą badziewiadte... Trzymajcie się |
|
|
|
#2703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam odkurzacz ponad 1,5 roku (we wrzesniu kupiony), a jestem w trakcie 3 worka, gdzie moja teściowa zuzywa 1 papierowy na miesiąc, czasem częściej, więc nieraz wychodzi ją drożej ja za podóbki 4 flizelinowcyh płąciłam 16 zł, papierowe kosztują 8-10 zł i jest ich 5 szt. (kupowałam zawsze firmy K&M) .Cytat:
jest cięższy od odysseya, ale ma regulację mocy na przyciskach, a mój na suwaku ![]() Cytat:
![]() ale można je prać, także mam na zmianę jakby co
|
|||
|
|
|
#2704 |
|
Rozeznanie
|
Witam się wieczornie! Chyba zdążę coś jeszcze napisać przed M jak m
![]() Pater współczuję Butelki TT - miałam przy pierwszym dziecku, w sumie to było ponad 4 lata temu i nie pamiętam czy mi się te smoczki zapadały do środka Byłam z nich zadowolona, ale teraz chcę wypróbować AventaUbranka z H&M - ja uwielbiam Pampersy - najwięcej ich używaliśmy i nigdy syna nie uczuliły. Parę razy kupiłam Dadę, ale trzeba było częściej zmieniać i na to samo wychodziło cenowo. Teraz pierwszą paczkę kupię tych białych Berenika fajnie, że udało się zmienić temat Majkela Buciki są super, a najważniejsze, że zarąbiście pasują Młodemu do kurtki Trochę tam klej widać, ale za tą cenę to nie wymagam nie wiadomo czego Pewnie i tak max do jesieni starczą![]() Ty masz tego Termomixa co wszystko sam robi? Byłam kiedyś na prezentacji i strasznie mi się podobał, tylko nie wiem czy ja się go kiedyś dorobię
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę sobie oblukac. Ogólnie chodzi też o to, że mam jeszcze schody. Jest ich moze z 10, ale obawiam się, że jak kupię za duży nieporęczny wózek to będę mieć problem na nich, bo nie wciągnę go ani nie zjadę i skończy się jak z moją gondolą z którą wyszłam parę razy, bo nie miałam siły się z nią szarpać. Już nawet nie chodziło o wagę, ale była nieporęczna. |
|
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Dziewczyny za komplementy
ogolnie jak patrze na siebie,to widze,ze podbrudek sie powieksza.Nogi mam takie bardziej zbite,ale ogolnie nie czuje tych 12 kg. Wydaje mi sie tez,ze przez to,ze jest to druga ciaza to organizm inaczej raguje i wszystko przychodzi z "lekkoscia" bez wiekszych oporow.Np w tej ciazy jak dotad prawie wogole nie czulam naciagania sie macicy i wszystkiego innego. W piatek mam wizyte z usg,to zobaczymy ile moja Niunia wazy ![]() Kakusia Maly wazyl 4kg,mial spora glowke.Teraz na szczescie po tych 2 pomiarowych usg Mala nie odstaje z niczym.A Maly od samego poczatku byl z glowa o 1- 2 tyg do przodu. Berenika fajnie,ze babka ludzka i bez problemu pozwolila zmienic Ci teamat.Wiesz, jej to pewnie sumie jeszcze obojetne,bo nie korygowala Ci jeszcze Twoich rozdzialow,wiec nie moze powiedziec,ze stracila juz czas. Sylwia jak wyniki? Czy moze gdzies przeoczylam posta?
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
prawda
Cytat:
![]() Jak masz wykupioną położną to już raczej nie powinni odesłać ![]() waham sie głównie pomiędzy Twoim a Syriusem. Za Twoim przemawia waga za tym drugim filtr różnica w cenie to 70zł |
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba że jakiś inna końcówka modelu, ale porównywałyśmy z teściową, to syrius od odyssey różni się w budowie tylko tym plastikiem, syrius ma jakby plastik abs, taki miękki, choć ja tez już nie raz przydzwoniłam w ścianę, futrynę i obudowa nie pękła ![]() za syriusem przemawia obrotowe łączenie rury z odkurzaczem, mnie się czasem ta rura wyrywa, gdy np. nie chce mi się przenieśc odkurzacza przez próg, tylko ciągnę za ta rurę
|
|
|
|
|
#2710 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a mamy go już kupe lat No nie powiem, że bezawaryjny, no ale to bardziej z mojego powodu, np. potknęłam się o kabel, no i nie chciał się zwijać. Wszystko serwisowaliśmy![]() Cytat:
Najlepszy chyba ten co pokazywała Kakusia ten TFK Co do położnych, racja. Choć moja kazała się takimi rzeczami nie przejmować, bo to normalka. Jedna piardnie, druga rzygnie a inna zrobi kupkę, wielkie mi rzeczy taka natura ![]() Cytat:
przybij pionę![]() Kiełki ... nie ma nic prostszego. Kupujesz np. w obi kiełkownik, do tego torebzeczki z ziarenkami. Wsypujesz i zalewasz 1xna dzień. Po około 4 dniach wcinasz Najbardziej uwielbiam rzodkiewkę i słonecznik. Nawet chłopaków moich nauczyłam jeść (Adaś tylko słonecznik)Cytat:
![]() Cytat:
Nom mam tego wariata . Męczyłam męża o niego 3 lata. Wzięliśmy na raty, ale było warto. Mam go od grudnia, tak że uczę się go dopiero. Koleżanki co chwila podrzucają mi do niego książki, sama nie wiem co mam gotować tyle tego jest Polecam dla każdej pracującej mamy
|
|||||
|
|
|
#2711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdraszczam![]() Ja w tym tygodniu muszę na glukozę jechać, ale właśnie zjadłam kanapkę z nutellą więc jutro odpada Może czwartek... Czas się nastawić psychicznie |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuchatki ja idę już nyny, wykąpałam się i jakoś mnie zmuliło, poza tym mam za sobą wybitnie nieprzespaną nockę
![]() dobrej nocy życzę |
|
|
|
#2713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytaj może na forach o wózkach rok po roku - tam wiele mamusiek ma różne rozwiązania z praktyki ![]() Cytat:
a ta główka to była większa ale wciąż w normie? taka była poprostu Jego uroda?no właśnie, a już kiedyś tu nawet pisałam, że przy drugim dziecku mamuśki raczej już dużych smoków nie kupują zmieniają się oczekiwania po min. rocznym użytkowaniu smoka ![]() Cytat:
![]() aaaa czyli Ty masz kiełkownik ja myślę najpierw zabawę zacząć tak naturalnie - w słoiku bo podobno wcale tanie nie są takie nawet najzwyklejsze kiełkowniki?I dobre to jest w smaku? ![]() A ja się rozbudziłam i nie mam co robić zaraz idę śniadanko sobie kombinować ale czekam na DDTVN bo tak milej się je ![]() Dzisiaj chyba zrobię koszyk w ApteceGemini, trochę mi się nazbierało niby większość mogłabym na allegro kupić, ale tak już jest - sprawdziłam jedną rzecz że kupiłabym w aptece to i pociągnęło się kilka rzeczy i zrobiła się tam niezła lista
|
|||
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
witam się ze śniadankiem ![]() mam coraz mniej ochoty wstawania rano do pracy ale wiem, że w domu bym zwariowała ![]() musze się zabrać za zrobienie koszyka w aptece ale jakoś nie mam ani ochoty ani weny na to
|
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2716 |
|
Wtajemniczenie
|
majkela12 ja miałam jakiś czas temu fazę na rzeżuchę... wyhodowałam jej tyle, ze hoho..
Kamila myślę ze zjedzenie kanapki z nutellą dzień wcześniej nie powinno być powodem do odłożenia glukozy... Nie chodzi o to żeby przed badaniem zrobić sobie post a jak wyjdzie ok to znowu jeść normalnie tylko żeby wynik był miarodajny. Kakusia kiełki nie dość że dobre to jeszcze zdrowe ![]() Dzień dobry ![]() Ja już od 6:15 na nogach. Zjedliśmy z mężem śniadanko on do pracy a ja do Was Pogoda paskudna nadal... ale dziś już chyba mniej wieje... Jakaś śpiąca się teraz robię, ale jak tylko się położę to pewnie Mała zacznie szaleć.... wczoraj tak mi dała popalić i w nocy też, chyba jej ciasno... |
|
|
|
#2717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten podkład pod materac to jakaś firma FikiMiki. To właściwie ochraniacz na materac (nakładka higieniczna) - tak napisali na etykiecie. Rozmiar 120/60. Można prać. W sklepie mieli jeszcze jeden ale jakiś taki frotowy Ten ma gumki na rogach to zaczepi się o materac i nie powinien się jakoś suwać.Nie wiem może podejść jeszcze do smyka i rzucić okiem na ten z motherhood ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieeeń dobry
ja już po kawce, ale jeszcze w szlafroku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem co zrobiłam :P ale nie pododawało mi rzeczy do koszyka, wiec straciłam zapał jak zobaczyłam tylko 1 szt.Cytat:
|
|||
|
|
|
#2719 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja też już po śniadanku, mąż wrócił z Niemiec i odsypia więc siedze cicho. Nie wiem czy po tej luteinie czy po czym ale dużo śpie teraz. Wczoraj wstałam przed 7. O 9 zasnęłam, obudziłam się o 11. Po południu też trochę się zdrzemnęłam i wieczorem od 19 do 21 spałam. Później o 23.30 poszłam spać dalej. Musze męża później pogodnić do sklepu na zakupy bo od niedzieli już nie mam żadnych owoców ani nic na zachcianki.
|
|
#2720 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
w końcu i my doczekałyśmy się 100-dniówki z tej okazji mam lody nugatowe na deser Z mniej przyjemnych spraw, wczoraj wieczorem znowu zaczął mi się brzuch napinać dzisiaj rano też jakoś bez szału było, niby po no spie trochę przeszło ale boje się tyłka z łóżka ruszyć. Mam nadzieję, że to tylko lekkie przemęczenie, może warto jednak trochę przystopować Niby w zaleceniach ze szpitala mam no spe 3 razy dziennie a ja brałam tylko na noc. Wątroba mi wysiądzie od tych leków Idę jeść śniadanko bo już 9 a ja zwykle o 6 jem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie żebym narzekała bo za bardzo kobiecej sylwetki nie miałam ale taki podobno urok ciąży, czy chcemy czy nie wszystko się zaokrągla
|
||
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się chce spać to trzeba spać, organizm wie czego potrzebuje ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- no to jemy lody gratuluje studniówki
|
|
|
|
|
#2722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Odpoczywaj więcej... mi też wątroba padnie po tych lekach, ale cóż zrobić... |
|
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Lody hymmm ? świetny pomysł
![]() Witam sie z rana.. ja juz po śniadanku O 12 wyruszam z domku,smigam po wyniki glukozy i do okulisty na 14.00 po drodze jeszcze odwiedzę rosmana
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kup nam coś po drodze i wracaj szybko z wynikami
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
http://mataja.pl/2014/01/nie-taki-po...y-piekny-film/ oglądnijcie
Piękny poród. I mąż idealny. Aż się popłakałam.
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w niedzielę nawet z ciekawości żeśmy sprawdzały, czy po tylu latach nic się tam nie zalęgło i czyste były |
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Wtajemniczenie
|
Mąż mi wczoraj 1,5 litrowy kubeł kupił
a wysłałam go po rożka orzechowego ![]() Brzuszek na razie się uspokoił. No ale już zaplanowałam, że w czwartek jedziemy wózek wybierać. W końcu odpukać zostanę uziemiona w łóżku a nic nie mam wybrane
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrego masz męża Mój nie chce mi kupić lodów bo mówi że zimno a mam taką straszną ochotę
|
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Necro super gratulacje
![]() no to świętujemy to juz pewnie jedna z ostatnich studniówek ![]() Cytat:
![]() i tez zawsze wstaję wczesniej, tableteczka i akurat 8 godzinę zaczynam kawką
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

i jak się sprawuje odkurzacz?
Nikt nie zmusza do bycia położną. Jak się nie chce oglądać kup tudzież innych wydzielin to trzeba było wybrac inny zawód 
ale ratuję się kiełkami, a te już moje hodowlane
byle by się poród skończył....
gdzie miał być tyyylko 20min.... i dziwi się czemu się do niego nie odzywam 

Byłam z nich zadowolona, ale teraz chcę wypróbować Aventa

Najbardziej uwielbiam rzodkiewkę i słonecznik. Nawet chłopaków moich nauczyłam jeść (Adaś tylko słonecznik)

13.07.2013 

dzisiaj rano też jakoś bez szału było, niby po no spie trochę przeszło ale boje się tyłka z łóżka ruszyć. Mam nadzieję, że to tylko lekkie przemęczenie, może warto jednak trochę przystopować