Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 20:20   #2701
Kakusia
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45629783]Siedzimy z Adasiem właśnie na urodzinach u siostrzenca mojego męża, [/QUOTE]
to ciekawa musi być impreza skoro siedzisz na komórce
a nie możesz już wyjść i powiedzieć, że źle się czujesz?
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
a to my właśnie przez jego wielkość zdecydowaliśmy się na Jedo i jak się sprawuje odkurzacz?
ale to Wasz pierwszy wózek prawda?
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jest to na fotce na dole podpisanej jako "etap trzeci"
ja widziałam wózek jako etap 4
A taka kombinacja nie pasowałaby Ci?
http://mysun.com.ua/detskie-kolyaski...l-britax-28196

albo taki - nie zmieści się do windy?
https://www.google.pl/search?q=graco...ws%3B480%3B360

albo jeszcze mi się przypomniała firma TFK - podwójny ale z tego co pamiętam jego szerokość mieści się w standardowych drzwiach 60cm
http://www.kolyaski-tut.ru/catalog.php?tovar_id=60
i
http://www.yatego.com/joggerboerse/p...nner-twist-duo

Cytat:
Tak szczerze to nawet jak zobaczę krzywą minę to jakoś nie przejmuję się tym Nikt nie zmusza do bycia położną. Jak się nie chce oglądać kup tudzież innych wydzielin to trzeba było wybrac inny zawód
niby masz rację, ale jednak po fakcie to jakiś wstyd jest
Cytat:
Fajny przepis. Dzięki
nie ma za co, smacznego
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
A może taką dostawkę na stojaka. My chyba taką zamówimy, może uda mi się wyczaić jakąś używkę. Mimo, że młody ma 4lata, to na dłuższe spacery jest leniwy. Poza tym mam zamiar na piechotę po niego chodzić do przedszkola, więc myślę że się sprawdzi.
jakbyśmy się dogadały z tymi odpowiedziami
Cytat:
Rzodkiewka niestety ta co teraz w sklepach króluje ale ratuję się kiełkami, a te już moje hodowlane
ooo ciągle sobie obiecuję, że wyhoduję kiełki i zapominam. Napisz proszę jakiś krok po kroku jak kobiecie w ciąży
Cytat:
Podobne traumatyczne wspomnienia mamy z porodu. Choć mi tam wszystko jedno było byle by się poród skończył....
mnie wtedy też to było obojętne bo modliłam się o to, żeby mała już wyszła ale po porodzie - było mi strasznie wstyd, że ktoś się mną brzydził
Cytat:
Też tak mam, tym bardziej jak jesteśmy cały dzień razem, tak jak dzisiaj. Czekam tylko na tż-ta
co do pogrubionego święta prawda
A TŻ jeszcze nie potrafi tego zrozumieć, zarzucając mi, że tylko czekam aż on wróci, żeby mógł się zająć dzieckiem a ja uciekam im wtedy do pokoju i olewam wszystko... No ale tak jest i ciągle mu się tłumaczę, że to nic złego i nienormalnego po całym dniu siedzenia z dzieckiem (jak np Mała jest chora).

Ale dziś przyszedł dopiero teraz po kurde 1,5h kawki z koleżanką gdzie miał być tyyylko 20min.... i dziwi się czemu się do niego nie odzywam

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-03-17 o 20:27
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 20:26   #2702
zophiee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Widzę, że szalejecie zakupowo ja też
Dokupiłam już prawie wszystko do porodu, ile par tych majtek po porodzie kupiłyście- ja mam 1 paczkę 5 sztuk, nie wiem czy jeszcze jednej nie dokupić
Mam już podkłady, większe i mniejsze, wyszłam z założenia, że kupię więcej, bo nie wiem jak to będzie, a generalnie potem przydadzą się do przewijaka itp

Generelnie kupione mam już wszystkie ubranka, i więcej na razie nie dokupuję- będę uzupełniać w miarę potrzeb. Mam chyba ze 30 nowych body/pajaców w różnych wersjach, z rękawkiem, bez, z długim z krótkim... i do tego 2 wielkie pudła używek. Do tego mnóstwo sweterków, koszulek, bluzeczek, spodenek też krótkich i długich, więc choćby nie wiem co - wystarczy...

A na pewno znajomi/rodzina jeszcze coś przyniosą....
Teraz zastanawiam się nad zakupem fotelika, który potem będzie krzesełkiem do siedzenia
ten który mi się podoba jest to Chicco Polly Magic kolor tabaco
jest teraz fajna promocja w smyku online

Kupiłam też fajną matę do zabawy i może służyć jako koc do leżenia na trawie, bo od spodu jest taka nieprzemakalna warstwa.
Jest cudny w sowy ;-) z la millu

Kupiłam też awaryjnie 1 butelkę z dr brown'a, a dostałam 2 z medeli i laktator ręczny z tej samej firmy, więc w razie jakby cycolenie nie szło, to będę się wspomagać

Piszecie o tym szpitalu na Żelaznej w Warszawie. Ja tam mam zamiar rodzić. Mam wykupioną prywatną położną. Na USG chodzę do lekarki z tego szpitala, mam nadzieję. Od kolejnego tygodnia zaczynam chodzić tam z mężem na szkołę rodzenia. Mam nadzieję że to wszytsko sprawi, że nie będzie problemu z przyjęciem
Ten szpital pod koniec 2011 roku rozbudował się o 10 łóżek, ale w sumie, sporo kobiet chce tam rodzić, że względu na dobrą opiekę...
No cóż, zobaczymy jak to będzie

Aha kucyk truskawkowy zamówiłam też te nocne do karmienia, mam nadzieję, że nie będą badziewiadte...

Trzymajcie się
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 20:34   #2703
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie odkurzacz może mieć bajery

O dokładnie
To jak jest z workami do Zelmerów?
ja używam worków flizelinowych, sa droższe, ale na dłużej starcza, bo papierowe szybko "męczą" silnik i od razu zapala się lampka kontrolna, na tych materiałowych nieraz jade pół roku mam odkurzacz ponad 1,5 roku (we wrzesniu kupiony), a jestem w trakcie 3 worka, gdzie moja teściowa zuzywa 1 papierowy na miesiąc, czasem częściej, więc nieraz wychodzi ją drożej ja za podóbki 4 flizelinowcyh płąciłam 16 zł, papierowe kosztują 8-10 zł i jest ich 5 szt. (kupowałam zawsze firmy K&M) .

Cytat:
acha ja sobie dozuję przyjemności i ustawiam usg w odstępach

Dzięki jednak tego modelu nie ma w sklepie w którym będę zamawiać chcę wybrać pomiędzy tymi
http://www.zelmer.pl/dla-domu/odkurz...iter-4000-0-ht
http://www.zelmer.pl/dla-domu/odkurz...iter-4000-0-hp
http://www.zelmer.pl/dla-domu/odkurz...rius-1600-3-hq
http://www.zelmer.pl/dla-domu/odkurz...rius-1600-3-hq
teściowa ma syriusa
jest cięższy od odysseya, ale ma regulację mocy na przyciskach, a mój na suwaku
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Dokupiłam już prawie wszystko do porodu, ile par tych majtek po porodzie kupiłyście- ja mam 1 paczkę 5 sztuk, nie wiem czy jeszcze jednej nie dokupić
ja kupiłam 2 paczki 2-paków, jedne sa niskie, drugie wysokie, nie wiem, czy to zalezy czy będzie sn czy cc
ale można je prać, także mam na zmianę jakby co
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 20:51   #2704
kamilla123
Rozeznanie

Witam się wieczornie! Chyba zdążę coś jeszcze napisać przed M jak m

Pater współczuję 700 km to kawał drogi także uważaj na siebie. Ja niestety coraz gorzej znoszę jazdę samochodem

Butelki TT - miałam przy pierwszym dziecku, w sumie to było ponad 4 lata temu i nie pamiętam czy mi się te smoczki zapadały do środka Byłam z nich zadowolona, ale teraz chcę wypróbować Aventa

Ubranka z H&M - ja uwielbiam Skarpetki najlepiej bez ściągacza

Pampersy - najwięcej ich używaliśmy i nigdy syna nie uczuliły. Parę razy kupiłam Dadę, ale trzeba było częściej zmieniać i na to samo wychodziło cenowo. Teraz pierwszą paczkę kupię tych białych

Berenika fajnie, że udało się zmienić temat

Majkela Buciki są super, a najważniejsze, że zarąbiście pasują Młodemu do kurtki Trochę tam klej widać, ale za tą cenę to nie wymagam nie wiadomo czego Pewnie i tak max do jesieni starczą
Ty masz tego Termomixa co wszystko sam robi? Byłam kiedyś na prezentacji i strasznie mi się podobał, tylko nie wiem czy ja się go kiedyś dorobię
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 20:51   #2705
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość

ja widziałam wózek jako etap 4
A taka kombinacja nie pasowałaby Ci?
http://mysun.com.ua/detskie-kolyaski...l-britax-28196

albo taki - nie zmieści się do windy?
https://www.google.pl/search?q=graco...ws%3B480%3B360

albo jeszcze mi się przypomniała firma TFK - podwójny ale z tego co pamiętam jego szerokość mieści się w standardowych drzwiach 60cm
http://www.kolyaski-tut.ru/catalog.php?tovar_id=60
i
http://www.yatego.com/joggerboerse/p...nner-twist-duo
Dzięki za propozycje

Muszę sobie oblukac.
Ogólnie chodzi też o to, że mam jeszcze schody. Jest ich moze z 10, ale obawiam się, że jak kupię za duży nieporęczny wózek to będę mieć problem na nich, bo nie wciągnę go ani nie zjadę i skończy się jak z moją gondolą z którą wyszłam parę razy, bo nie miałam siły się z nią szarpać. Już nawet nie chodziło o wagę, ale była nieporęczna.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 21:11   #2706
bazile
Zadomowienie

Dzieki Dziewczyny za komplementy
ogolnie jak patrze na siebie,to widze,ze podbrudek sie powieksza.Nogi mam takie bardziej zbite,ale ogolnie nie czuje tych 12 kg.
Wydaje mi sie tez,ze przez to,ze jest to druga ciaza to organizm inaczej raguje i wszystko przychodzi z "lekkoscia" bez wiekszych oporow.Np w tej ciazy jak dotad prawie wogole nie czulam naciagania sie macicy i wszystkiego innego.
W piatek mam wizyte z usg,to zobaczymy ile moja Niunia wazy

Kakusia Maly wazyl 4kg,mial spora glowke.Teraz na szczescie po tych 2 pomiarowych usg Mala nie odstaje z niczym.A Maly od samego poczatku byl z glowa o 1- 2 tyg do przodu.

Berenika fajnie,ze babka ludzka i bez problemu pozwolila zmienic Ci teamat.Wiesz, jej to pewnie sumie jeszcze obojetne,bo nie korygowala Ci jeszcze Twoich rozdzialow,wiec nie moze powiedziec,ze stracila juz czas.

Sylwia jak wyniki? Czy moze gdzies przeoczylam posta?

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 21:11   #2707
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
ale to Wasz pierwszy wózek prawda?
prawda
Cytat:
Cześć dziewczyny
Widzę, że szalejecie zakupowo ja też
Mam już podkłady, większe i mniejsze, wyszłam z założenia, że kupię więcej, bo nie wiem jak to będzie, a generalnie potem przydadzą się do przewijaka itp

Generelnie kupione mam już wszystkie ubranka, i więcej na razie nie dokupuję- będę uzupełniać w miarę potrzeb. Mam chyba ze 30 nowych body/pajaców w różnych wersjach, z rękawkiem, bez, z długim z krótkim... i do tego 2 wielkie pudła używek. Do tego mnóstwo sweterków, koszulek, bluzeczek, spodenek też krótkich i długich, więc choćby nie wiem co - wystarczy...

A na pewno znajomi/rodzina jeszcze coś przyniosą....
Teraz zastanawiam się nad zakupem fotelika, który potem będzie krzesełkiem do siedzenia
ten który mi się podoba jest to Chicco Polly Magic kolor tabaco
jest teraz fajna promocja w smyku online

Kupiłam też fajną matę do zabawy i może służyć jako koc do leżenia na trawie, bo od spodu jest taka nieprzemakalna warstwa.
Jest cudny w sowy ;-) z la millu

Kupiłam też awaryjnie 1 butelkę z dr brown'a, a dostałam 2 z medeli i laktator ręczny z tej samej firmy, więc w razie jakby cycolenie nie szło, to będę się wspomagać

Piszecie o tym szpitalu na Żelaznej w Warszawie. Ja tam mam zamiar rodzić. Mam wykupioną prywatną położną. Na USG chodzę do lekarki z tego szpitala, mam nadzieję. Od kolejnego tygodnia zaczynam chodzić tam z mężem na szkołę rodzenia. Mam nadzieję że to wszytsko sprawi, że nie będzie problemu z przyjęciem
Ten szpital pod koniec 2011 roku rozbudował się o 10 łóżek, ale w sumie, sporo kobiet chce tam rodzić, że względu na dobrą opiekę...
wow no to obkupiłaś siebie i malucha na całego
Jak masz wykupioną położną to już raczej nie powinni odesłać
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
teściowa ma syriusa
jest cięższy od odysseya, ale ma regulację mocy na przyciskach, a mój na suwaku
waham sie głównie pomiędzy Twoim a Syriusem. Za Twoim przemawia waga za tym drugim filtr różnica w cenie to 70zł
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 21:14   #2708
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Aha kucyk truskawkowy zamówiłam też te nocne do karmienia, mam nadzieję, że nie będą badziewiadte...

Trzymajcie się
Po praniu wyglądają nadal ok

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 21:22   #2709
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
waham sie głównie pomiędzy Twoim a Syriusem. Za Twoim przemawia waga za tym drugim filtr różnica w cenie to 70zł
obydwa maja te same filtry
chyba że jakiś inna końcówka modelu, ale porównywałyśmy z teściową, to syrius od odyssey różni się w budowie tylko tym plastikiem, syrius ma jakby plastik abs, taki miękki, choć ja tez już nie raz przydzwoniłam w ścianę, futrynę i obudowa nie pękła
za syriusem przemawia obrotowe łączenie rury z odkurzaczem, mnie się czasem ta rura wyrywa, gdy np. nie chce mi się przenieśc odkurzacza przez próg, tylko ciągnę za ta rurę
Stary 2014-03-17, 21:25   #2710
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
a to my właśnie przez jego wielkość zdecydowaliśmy się na Jedo i jak się sprawuje odkurzacz?
Odkurzacz super, niedozajechania, a mamy go już kupe lat No nie powiem, że bezawaryjny, no ale to bardziej z mojego powodu, np. potknęłam się o kabel, no i nie chciał się zwijać. Wszystko serwisowaliśmy

Cytat:
Jak już jest opcja dla starszego dziecka to dla mnie jest ok, ale mi chodzi o gondolę i wydaje mi się, że utrudniony dostęp do dziecka jak oglądałam tak na żywo. Trzeba jakoś tak wsunąć dziecko od tyłu. No i dziecko nas nie widzi. Generalnie to nic nie widzi, bo z każdej strony jest materiał. Jak śpi to pewnie nie ma problemu, ale jak nie śpi to sama nie wiem jak to się sprawdza.

Jest to na fotce na dole podpisanej jako "etap trzeci"

http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2010

Tak szczerze to nawet jak zobaczę krzywą minę to jakoś nie przejmuję się tym Nikt nie zmusza do bycia położną. Jak się nie chce oglądać kup tudzież innych wydzielin to trzeba było wybrac inny zawód

A to ja na Towarowej

Fajne są te stojące, tylko obawiam się, że moja jeszcze jest za mała na nie. Ona jest w wieku, że albo siedzi albo chodzi czy biega i obawiam się, że nie ustoi mi za długo. Ale może się mylę
Jejku te dostawki dla mniejszego dziecka takie krzywdzące. Ja bym swojego w takiej nie posadziła
Najlepszy chyba ten co pokazywała Kakusia ten TFK
Co do położnych, racja. Choć moja kazała się takimi rzeczami nie przejmować, bo to normalka. Jedna piardnie, druga rzygnie a inna zrobi kupkę, wielkie mi rzeczy taka natura

Cytat:

jakbyśmy się dogadały z tymi odpowiedziami

ooo ciągle sobie obiecuję, że wyhoduję kiełki i zapominam. Napisz proszę jakiś krok po kroku jak kobiecie w ciąży

mnie wtedy też to było obojętne bo modliłam się o to, żeby mała już wyszła ale po porodzie - było mi strasznie wstyd, że ktoś się mną brzydził

co do pogrubionego święta prawda
A TŻ jeszcze nie potrafi tego zrozumieć, zarzucając mi, że tylko czekam aż on wróci, żeby mógł się zająć dzieckiem a ja uciekam im wtedy do pokoju i olewam wszystko... No ale tak jest i ciągle mu się tłumaczę, że to nic złego i nienormalnego po całym dniu siedzenia z dzieckiem (jak np Mała jest chora).

Ale dziś przyszedł dopiero teraz po kurde 1,5h kawki z koleżanką gdzie miał być tyyylko 20min.... i dziwi się czemu się do niego nie odzywam
Siostro przybij pionę
Kiełki ... nie ma nic prostszego. Kupujesz np. w obi kiełkownik, do tego torebzeczki z ziarenkami. Wsypujesz i zalewasz 1xna dzień. Po około 4 dniach wcinasz Najbardziej uwielbiam rzodkiewkę i słonecznik. Nawet chłopaków moich nauczyłam jeść (Adaś tylko słonecznik)

Cytat:
ja używam worków flizelinowych, sa droższe, ale na dłużej starcza, bo papierowe szybko "męczą" silnik i od razu zapala się lampka kontrolna, na tych materiałowych nieraz jade pół roku mam odkurzacz ponad 1,5 roku (we wrzesniu kupiony), a jestem w trakcie 3 worka, gdzie moja teściowa zuzywa 1 papierowy na miesiąc, czasem częściej, więc nieraz wychodzi ją drożej ja za podóbki 4 flizelinowcyh płąciłam 16 zł, papierowe kosztują 8-10 zł i jest ich 5 szt. (kupowałam zawsze firmy K&M) .
My też jedziemy na materiałowych

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie! Chyba zdążę coś jeszcze napisać przed M jak m

Majkela Buciki są super, a najważniejsze, że zarąbiście pasują Młodemu do kurtki Trochę tam klej widać, ale za tą cenę to nie wymagam nie wiadomo czego Pewnie i tak max do jesieni starczą
Ty masz tego Termomixa co wszystko sam robi? Byłam kiedyś na prezentacji i strasznie mi się podobał, tylko nie wiem czy ja się go kiedyś dorobię
A ja M jak love sobie nagrałam i po kąpieli obejrzę sobie w piżamce.
Nom mam tego wariata. Męczyłam męża o niego 3 lata. Wzięliśmy na raty, ale było warto. Mam go od grudnia, tak że uczę się go dopiero. Koleżanki co chwila podrzucają mi do niego książki, sama nie wiem co mam gotować tyle tego jest Polecam dla każdej pracującej mamy
Stary 2014-03-17, 22:05   #2711
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Nom mam tego wariata. Męczyłam męża o niego 3 lata. Wzięliśmy na raty, ale było warto. Mam go od grudnia, tak że uczę się go dopiero. Koleżanki co chwila podrzucają mi do niego książki, sama nie wiem co mam gotować tyle tego jest Polecam dla każdej pracującej mamy
No to teraz rozumiem skąd te dwudaniowe obiady Zazdraszczam

Ja w tym tygodniu muszę na glukozę jechać, ale właśnie zjadłam kanapkę z nutellą więc jutro odpada Może czwartek... Czas się nastawić psychicznie
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 22:05   #2712
Ramona_85
Zakorzenienie

Brzuchatki ja idę już nyny, wykąpałam się i jakoś mnie zmuliło, poza tym mam za sobą wybitnie nieprzespaną nockę

dobrej nocy życzę
Stary 2014-03-18, 07:39   #2713
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za propozycje Muszę sobie oblukac.
Ogólnie chodzi też o to, że mam jeszcze schody. Jest ich moze z 10, ale obawiam się, że jak kupię za duży nieporęczny wózek to będę mieć problem na nich, bo nie wciągnę go ani nie zjadę i skończy się jak z moją gondolą z którą wyszłam parę razy, bo nie miałam siły się z nią szarpać. Już nawet nie chodziło o wagę, ale była nieporęczna.
no wiesz, wydaje mi się, że w takiej sytuacji kiedy człowiek musi kupić podwójny (bliźniaki czy rok po roku) to trzeba niektóre rzeczy spuścić na drugi tor... coś za coś. O TFK kiedyś bardzo dużo czytałam i bardzo sobie chwalą te wózki, drogie są, ale używki na ebayu chodzą jak świeże bułeczki na allegro też się zdarzają.
Poczytaj może na forach o wózkach rok po roku - tam wiele mamusiek ma różne rozwiązania z praktyki
Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Kakusia Maly wazyl 4kg,mial spora glowke.Teraz na szczescie po tych 2 pomiarowych usg Mala nie odstaje z niczym.A Maly od samego poczatku byl z glowa o 1- 2 tyg do przodu
no to moja prawie 4kg a ta główka to była większa ale wciąż w normie? taka była poprostu Jego uroda?
Cytat:
prawda
no właśnie, a już kiedyś tu nawet pisałam, że przy drugim dziecku mamuśki raczej już dużych smoków nie kupują zmieniają się oczekiwania po min. rocznym użytkowaniu smoka
Cytat:
Siostro przybij pionę
Kiełki ... nie ma nic prostszego. Kupujesz np. w obi kiełkownik, do tego torebzeczki z ziarenkami. Wsypujesz i zalewasz 1xna dzień. Po około 4 dniach wcinasz Najbardziej uwielbiam rzodkiewkę i słonecznik. Nawet chłopaków moich nauczyłam jeść (Adaś tylko słonecznik)

aaaa czyli Ty masz kiełkownik ja myślę najpierw zabawę zacząć tak naturalnie - w słoiku bo podobno wcale tanie nie są takie nawet najzwyklejsze kiełkowniki?
I dobre to jest w smaku?

A ja się rozbudziłam i nie mam co robić zaraz idę śniadanko sobie kombinować ale czekam na DDTVN bo tak milej się je
Dzisiaj chyba zrobię koszyk w ApteceGemini, trochę mi się nazbierało niby większość mogłabym na allegro kupić, ale tak już jest - sprawdziłam jedną rzecz że kupiłabym w aptece to i pociągnęło się kilka rzeczy i zrobiła się tam niezła lista

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 07:56   #2714
Aldrin
Zakorzenienie

cześć mamuśki witam się ze śniadankiem

mam coraz mniej ochoty wstawania rano do pracy ale wiem, że w domu bym zwariowała

musze się zabrać za zrobienie koszyka w aptece ale jakoś nie mam ani ochoty ani weny na to
Stary 2014-03-18, 08:11   #2715
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz, wydaje mi się, że w takiej sytuacji kiedy człowiek musi kupić podwójny (bliźniaki czy rok po roku) to trzeba niektóre rzeczy spuścić na drugi tor... coś za coś. O TFK kiedyś bardzo dużo czytałam i bardzo sobie chwalą te wózki, drogie są, ale używki na ebayu chodzą jak świeże bułeczki na allegro też się zdarzają.
Poczytaj może na forach o wózkach rok po roku - tam wiele mamusiek ma różne rozwiązania z praktyki
Zdaję sobie sprawę, dlatego rozważam tyle opcji łącznie z nosidłem i będę musiała się na coś zdecydować
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 08:12   #2716
karolkya
Wtajemniczenie

majkela12 ja miałam jakiś czas temu fazę na rzeżuchę... wyhodowałam jej tyle, ze hoho..

Kamila myślę ze zjedzenie kanapki z nutellą dzień wcześniej nie powinno być powodem do odłożenia glukozy... Nie chodzi o to żeby przed badaniem zrobić sobie post a jak wyjdzie ok to znowu jeść normalnie tylko żeby wynik był miarodajny.

Kakusia kiełki nie dość że dobre to jeszcze zdrowe

Dzień dobry

Ja już od 6:15 na nogach. Zjedliśmy z mężem śniadanko on do pracy a ja do Was Pogoda paskudna nadal... ale dziś już chyba mniej wieje...
Jakaś śpiąca się teraz robię, ale jak tylko się położę to pewnie Mała zacznie szaleć.... wczoraj tak mi dała popalić i w nocy też, chyba jej ciasno...
Stary 2014-03-18, 08:23   #2717
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Gratulacje za zakup wózka ile w końcu płaciłaś za kosmetyki Hippa? to w najmniejszej tubce to krem z filtrem? I podkład pod materac jednak z motherhood ?
W najmniejszej tubce to krem ochronny na wiatr i niepogodę. kosztował 12,99 oliwka hipp 14,99 mleczko pielęgnacyjne 350 ml 18,90 no i żel do mycia ciała i włosków z pompką 20,99

Ten podkład pod materac to jakaś firma FikiMiki. To właściwie ochraniacz na materac (nakładka higieniczna) - tak napisali na etykiecie. Rozmiar 120/60. Można prać. W sklepie mieli jeszcze jeden ale jakiś taki frotowy Ten ma gumki na rogach to zaczepi się o materac i nie powinien się jakoś suwać.
Nie wiem może podejść jeszcze do smyka i rzucić okiem na ten z motherhood

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
śliczny jest to jest 2w1 ? bez fotelika ?
da się do tego modelu wpiąc fotelik?
Ja brałam wersję 2w1 bo fotelik od szwagra mamy dostać. Da się do niego wpiąć fotelik. Można dokupić z tej serii albo wpiąć inny z tym że jeśli nie będzie pasować to trzeba dokupić specjalne adaptery, koszt ok. 70 zł

Cytat:
oo dziękuję za pamięć i recenzje
A nie wiem czy już pytałam czy nie - ale masz proszek do białego czy do koloru? bo ja dziś kupiłam do białego i zastanawiam się czy muszę to użyć tylko i wyłącznie do białych ubrań czy mogę poprostu do jasnych?
Kupiłam sobie i do białego i do koloru. Do białego wrzuciłam nawet takie delikatne kolory jak żółty, różowy, niebieski. A jak miałam niebieską bluzeczkę z różowymi lamówkami z tym że tym razem kolory były intensywne to dałam już do koloru. Do rzeczy których nie moczyłam tylko rozrobiłam proszek to użyłam tego do koloru bo akurat miałam głównie kolory (ochraniacz na łóżeczko, kołderka do wózka). Miałam też jedną białą kołderkę i nie chciało mi się specjalnie rozrabiać na jedną sztukę proszku do białego więc użyłam tego do koloru i po plamie ani śladu

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 08:39   #2718
_Maya_
Zakorzenienie

Dzieeeń dobry
ja już po kawce, ale jeszcze w szlafroku

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Ja w tym tygodniu muszę na glukozę jechać, ale właśnie zjadłam kanapkę z nutellą więc jutro odpada Może czwartek... Czas się nastawić psychicznie
możesz jechać jutro - nie powinno sie robić "specjalnej" diety dzień przed
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
musze się zabrać za zrobienie koszyka w aptece ale jakoś nie mam ani ochoty ani weny na to
kurcze, a ja wczoraj siedziałam, wrzucałam do koszyka i koniec końców wyczyściło mi go i zostałam z 1 produktem nie wiem co zrobiłam :P ale nie pododawało mi rzeczy do koszyka, wiec straciłam zapał jak zobaczyłam tylko 1 szt.
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Kamila myślę ze zjedzenie kanapki z nutellą dzień wcześniej nie powinno być powodem do odłożenia glukozy... Nie chodzi o to żeby przed badaniem zrobić sobie post a jak wyjdzie ok to znowu jeść normalnie tylko żeby wynik był miarodajny.
o! dokładnie to samo miałam pisać
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:06   #2719
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
A ja się rozbudziłam i nie mam co robić zaraz idę śniadanko sobie kombinować ale czekam na DDTVN bo tak milej się je
Dzisiaj chyba zrobię koszyk w ApteceGemini, trochę mi się nazbierało niby większość mogłabym na allegro kupić, ale tak już jest - sprawdziłam jedną rzecz że kupiłabym w aptece to i pociągnęło się kilka rzeczy i zrobiła się tam niezła lista
Ja też codziennie DDTVN muszę choćby chwile oglądnąć i czekam ze śniadaniem czasem na 8. Ale jak Jolka prowadzi to jest żenada i po zapowiedziach nie oglądam zazwyczaj dalej.

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
cześć mamuśki witam się ze śniadankiem

mam coraz mniej ochoty wstawania rano do pracy ale wiem, że w domu bym zwariowała

To Ty jeszcze do pracy chodzisz? Dzielna kobietka jestes.

A ja też już po śniadanku, mąż wrócił z Niemiec i odsypia więc siedze cicho.

Nie wiem czy po tej luteinie czy po czym ale dużo śpie teraz. Wczoraj wstałam przed 7. O 9 zasnęłam, obudziłam się o 11. Po południu też trochę się zdrzemnęłam i wieczorem od 19 do 21 spałam. Później o 23.30 poszłam spać dalej.

Musze męża później pogodnić do sklepu na zakupy bo od niedzieli już nie mam żadnych owoców ani nic na zachcianki.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:08   #2720
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry w końcu i my doczekałyśmy się 100-dniówki
z tej okazji mam lody nugatowe na deser

Z mniej przyjemnych spraw, wczoraj wieczorem znowu zaczął mi się brzuch napinać dzisiaj rano też jakoś bez szału było, niby po no spie trochę przeszło ale boje się tyłka z łóżka ruszyć. Mam nadzieję, że to tylko lekkie przemęczenie, może warto jednak trochę przystopować Niby w zaleceniach ze szpitala mam no spe 3 razy dziennie a ja brałam tylko na noc. Wątroba mi wysiądzie od tych leków

Idę jeść śniadanko bo już 9 a ja zwykle o 6 jem

Cytat:
Jeśli masz lekarkę z tego szpitala to nie będzie problemu. W sumie w każdym szpitalu mogą odesłać rodzącą z ulicy jak nie mają miejsc, zawsze trzeba mieć wyjście awaryjne, szczególnie w dużych miastach

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Dzieki Dziewczyny za komplementy
ogolnie jak patrze na siebie,to widze,ze podbrudek sie powieksza.Nogi mam takie bardziej zbite,ale ogolnie nie czuje tych 12 kg.
Wydaje mi sie tez,ze przez to,ze jest to druga ciaza to organizm inaczej raguje i wszystko przychodzi z "lekkoscia" bez wiekszych oporow.Np w tej ciazy jak dotad prawie wogole nie czulam naciagania sie macicy i wszystkiego innego.
W piatek mam wizyte z usg,to zobaczymy ile moja Niunia wazy
Mojej lekarce ostatnio narzekałam, że mi uda przytyły i jakim cudem
Nie żebym narzekała bo za bardzo kobiecej sylwetki nie miałam ale taki podobno urok ciąży, czy chcemy czy nie wszystko się zaokrągla
Stary 2014-03-18, 09:12   #2721
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja też codziennie DDTVN muszę choćby chwile oglądnąć i czekam ze śniadaniem czasem na 8. Ale jak Jolka prowadzi to jest żenada i po zapowiedziach nie oglądam zazwyczaj dalej.

To Ty jeszcze do pracy chodzisz? Dzielna kobietka jestes.

A ja też już po śniadanku, mąż wrócił z Niemiec i odsypia więc siedze cicho.

Nie wiem czy po tej luteinie czy po czym ale dużo śpie teraz. Wczoraj wstałam przed 7. O 9 zasnęłam, obudziłam się o 11. Po południu też trochę się zdrzemnęłam i wieczorem od 19 do 21 spałam. Później o 23.30 poszłam spać dalej.

Musze męża później pogodnić do sklepu na zakupy bo od niedzieli już nie mam żadnych owoców ani nic na zachcianki.
chodzę, chodze i jeszcze trochę pochodzę

jak się chce spać to trzeba spać, organizm wie czego potrzebuje

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość

no to jemy lody gratuluje studniówki
Stary 2014-03-18, 09:18   #2722
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
z tej okazji mam lody nugatowe na deser

Z mniej przyjemnych spraw, wczoraj wieczorem znowu zaczął mi się brzuch napinać dzisiaj rano też jakoś bez szału było, niby po no spie trochę przeszło ale boje się tyłka z łóżka ruszyć. Mam nadzieję, że to tylko lekkie przemęczenie, może warto jednak trochę przystopować Niby w zaleceniach ze szpitala mam no spe 3 razy dziennie a ja brałam tylko na noc. Wątroba mi wysiądzie od tych leków
świętujemy lodami

Odpoczywaj więcej... mi też wątroba padnie po tych lekach, ale cóż zrobić...
Stary 2014-03-18, 09:18   #2723
sylvuniaa84
Zadomowienie

Lody hymmm ? świetny pomysł

Witam sie z rana.. ja juz po śniadanku
O 12 wyruszam z domku,smigam po wyniki glukozy i do okulisty na 14.00 po drodze jeszcze odwiedzę rosmana
Stary 2014-03-18, 09:23   #2724
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Witam sie z rana.. ja juz po śniadanku
O 12 wyruszam z domku,smigam po wyniki glukozy i do okulisty na 14.00 po drodze jeszcze odwiedzę rosmana

kup nam coś po drodze i wracaj szybko z wynikami
Stary 2014-03-18, 09:34   #2725
__Sylwia__88
Zadomowienie

http://mataja.pl/2014/01/nie-taki-po...y-piekny-film/ oglądnijcie

Piękny poród. I mąż idealny. Aż się popłakałam.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:46   #2726
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Ten podkład pod materac to jakaś firma FikiMiki. To właściwie ochraniacz na materac (nakładka higieniczna) - tak napisali na etykiecie. Rozmiar 120/60. Można prać. W sklepie mieli jeszcze jeden ale jakiś taki frotowy Ten ma gumki na rogach to zaczepi się o materac i nie powinien się jakoś suwać.
u mnie w mieście maja w sklepach dziecięcych materacyki z tej firmy, bo są tanie i w miarę dobrej jakości, siostra miała do obydwóch pociech i nie narzekała
w niedzielę nawet z ciekawości żeśmy sprawdzały, czy po tylu latach nic się tam nie zalęgło i czyste były
Stary 2014-03-18, 09:55   #2727
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w mieście maja w sklepach dziecięcych materacyki z tej firmy, bo są tanie i w miarę dobrej jakości, siostra miała do obydwóch pociech i nie narzekała
w niedzielę nawet z ciekawości żeśmy sprawdzały, czy po tylu latach nic się tam nie zalęgło i czyste były
Czyli nie wybrałam źle. Zobaczę w praktyce jak się sprawdzi

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-03-18, 09:58   #2728
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Mąż mi wczoraj 1,5 litrowy kubeł kupił a wysłałam go po rożka orzechowego

Brzuszek na razie się uspokoił. No ale już zaplanowałam, że w czwartek jedziemy wózek wybierać. W końcu odpukać zostanę uziemiona w łóżku a nic nie mam wybrane
Stary 2014-03-18, 10:06   #2729
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż mi wczoraj 1,5 litrowy kubeł kupił a wysłałam go po rożka orzechowego

Brzuszek na razie się uspokoił. No ale już zaplanowałam, że w czwartek jedziemy wózek wybierać. W końcu odpukać zostanę uziemiona w łóżku a nic nie mam wybrane

Dobrego masz męża Mój nie chce mi kupić lodów bo mówi że zimno a mam taką straszną ochotę

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-03-18, 10:08   #2730
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Necro super gratulacje
no to świętujemy

to juz pewnie jedna z ostatnich studniówek

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
ja znowu PnŚ
i tez zawsze wstaję wczesniej, tableteczka i akurat 8 godzinę zaczynam kawką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości