|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dziś zaliczyliśmy pierwszy spacer w chuście - wyszłam oczywiście z chustą i z wózkiem. Pół godzinki najpierw sobie patrzyła na świat. Później zasnęła na jakieś 40 min a później już do wózka ją dałam. Także całkiem udane wyjście.
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
kasa z becikowego pewnie na wakacje pojdzie chyba wezme dzisiaj Hanię w tym nosidle na dwór. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze mogę chociaż wyrazić tu swoja opinie ![]()
![]() |
#2704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chce ją do wody przyzwyczaić, żeby mi ją później piła. Tak mnie gardło boli, że masakra - myślałam, że już będę zdrowa a wczoraj jakiś nawrót choroby mi przyszedł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i ile się działo ![]() Cytat:
![]() A ja na zakupach kupiłam tylko 2 sztuki leginsów dla Liwii, oczywicie różowe przecież małe dziewczynki w innych kolorach nie chodzą ![]() ![]()
![]() |
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwróciłam Ci uwagę w poprzednim poście, ponieważ zasugerowałaś, że bany zostały rozdane przypadkowo, na oślep, a tak nie jest ![]() udanego wieczoru! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zadomowienie
|
Nie oddam ani jednego ani drugiego
![]() Wiesz, on tak całkiem sam na to nie wpadł, bo pytał się mnie co na urodziny chcę. To mu powiedziałam, że żadnych ciuchów, tylko jakieś SPA. A masaż podobno robiony tam przez tamtejszych ludzików - jak ja się tam dogadam w razie co ![]() Co do spaceru w chuście - na początku tak do końca nie była przekonana, później sobie obserwowała świat, potem chciała zasnąć, ale chyba nie wiedziała, jak w tym spać, ale w końcu usnęła i było jej wszystko jedno ![]() A tak poza tym to Iga ma dzisiaj przejaw skoku chyba - no caaaały czas na rączkach musi być. Wyspana, najedzona, pielucha sucha a ta niezadowolona wiecznie. Co ją się chce odłożyć to minę w podkówkę robi. I z innych ciekawostek: w ostatnim tygodniu wydaliśmy 1700 zł na naprawę auta, które właśnie wystawiamy na sprzedaż ![]()
![]() |
#2708 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może nie ma skoku ale wymusza? No coż, obyście dobrze auto sprzedali ![]() ![]() Ide robić sobie pedicure, oddałam Liwie tatusiowi. ma sie nią zając. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Rusałka co u ciebie???????? jak dziewczynki? ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- zrobiłam paznokcie u rąk i nóg, wypiłowałam, wymalowałam, złuszczyłam naskorek ![]() ![]() w międzyczasie jeszcze Liwie musiałam uspać, tatuś nie umiał. A wam jak idzie dbanie o siebie przy dziecku? już jest lepiej jak dzieciaki są starsze?
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
O matko, ja jeszcze ani razu od porodu nie malowalam paznokci.
Moze jutro? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() Zdecydowaliście się już na jakieś autko? Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W Smyku są za tą cene ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
Hejo wieczornie.
Mała śpi, mąż wybyl na piwo z przyszłym szwagrem, a jak siedzę i gapię się w TV chociaż nic ciekawego nie ma. Chyba zaraz pójdę spać, ale najpierw troszkę nadrobię. ![]()
![]() |
#2713 |
Raczkowanie
|
kyte to jak duży jest Twoj dzidziuś??
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Też chciałam właśnie zaopatrzyć się w nosidełko lub hustę do noszenia... Co jest lepsze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |||||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze Ci idzie z tymi oknami. Jak skończysz u siebie to wpadnij do mnie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro marudna zmieni się w anioleczka. Bedzie dobrze. Cytat:
![]() A tak poza tym zawsze marzyłam o kominku i takich leniwych, zimowych wieczorach z kubkiem herbatych w ręce i trzaskajacym ogniu w kominku. Zazdroszczę! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() Brawo za pierwszy chustowy spacer. Chyba się Małej podobał skoro się rozgladala, a później zasnęła bez marudzenia. To teraz wózek pójdzie w odstawkę chyba. Cytat:
Cytat:
Widocznie nie wyzdrowialas do końca i spowrotem choroba Cie dopadła. Życzę dużo zdrówka! Oby zakończyło się tylko na bólu gardła. Cytat:
![]() Na opalanie topless jeszcze przyjdzie czas, a teraz to bym tylko sąsiadów wystraszyła porozciagana skóra, faldkami i celulitem. ![]() Brawo za zakupy, oczywiście różowe. Małe dziewczynki muszą być tylko w różowym. Cytat:
![]() A może to nie skok tylko chęć przytulanek? Jeśli jednak to skok to mam nadziei że szybko się zakonczy. Współczuję wydatków na samochód, ale niestety jest to jeżdżąca skarbonka bez dna, co rusz trzeba coś wymieniać, dokładać. Mam nadzieję, że uda Wam się jej korzystnie sprzedać i choćby w części pokryć koszta nowego autka. A wybraliście już jakiś konkretny model czy na razie będziecie się na spokojnie zastanawiac? Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Mezul jeszcze nie wrócił, a mi się już oczy przymykajac więc uciekam spać. Kolorowych snów życzę!
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Szkoda siedzieć w domu w tak piękną pogodę, ale jak mus to mus ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam najwięcej ledżinsów dla Mai z tesco, są w różnych kolorach i tanie a na dodatek często w przecenach ![]() Cytat:
![]() Marudka ![]() Ehh...te naprawy ![]() Na co zmieniacie?? Cytat:
![]() Ja dbam o siebie tak jak zawsze ![]() ![]() Cytat:
![]() Huczało wiatrem nie ogniem ![]() Po tamtej akcji z brakiem prądu jeszcze kominka nie odpalaliśmy... mamy wstręt ![]() Oo tak sielankowy obrazek mmmm.... Maja przed chwilą zaczęła płakać przez sen, chyba się coś bidulce złego przyśniło, bo wcześniej trochę się kręciła i pomrukiwała ![]() Dobrej nocy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zadomowienie
|
Autko zmieniamy albo na mazde 6 albo skode octavia. Oczywiscie kombi. I wiecej nie napisze bo Iga zasnela wiec i ja lece spac dalej
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2717 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() A co to jeszcze wszyscy leniuchują? ![]() Pogoda do bani nie wiem co mi wyjdzie z dzisiejszych spacerowych planów. A jutro ma siostra przyjechać z córeczką i miał być taki rodzinny spacer, a zapowiadają zimnice ![]() Cytat:
Fajna sprawa z kominkiem ![]() o i dziecki mi płacze Miłego dnia mamusie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Rozeznanie
|
Hej hej, witamy sie z Marysia
![]() Teraz padła na drzemkę. Kyte - u nas tez ponuro ale jakieś przeblyski słońca widać. Miss - ale ta Twoja córka punktualna z tymi drzemkami. Wiesz czego sie spodziewać ![]() Beatka - ja mam wrażenie że wiecej czasu dla siebie miałam jak była malutka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Miss - jak sytuacja na froncie laktacyjnym? 3mam cały czas kciuki za mleczko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Kociak jaką masz chustę? Skąd sie uczylas wiązania? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Mao - super że choroba już ustępuje. Niedługo znów będziecie smigac na spacerki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zadomowienie
|
Chustę mam elastyczną z Lenny Lamb, aczkolwiek zastanawiam się nad kupnem tkanej. Tą dostałam w spadku po kuzynce. A wiązania z internetu się uczyłam - filmiki/opisy. Ale też zastanawiam się nad pójściem na warsztaty,a le to jak się zdecyduję już na tą chustę tkaną i ją kupię to wtedy pójdę. W weekend idę do koleżanki zobaczyć właśnie tkaną chustę i będę miała porównanie.
Czy to już wiosna się skończyła??? ![]()
#2720 |
Raczkowanie
|
U mnie 19 stopni:d
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za wszystkie życzenia zdrówka
![]() ![]() ![]() Zdrówka dla reszty chorujących ![]() Mao dzięki za instrukcje, ten gluten to dla mnie jakaś masakra, a dziś zaczynamy, bo kończymy 5 miesięcy ![]() Kyte to u Was jak u jaskiniowców ![]() Kociak najlepszego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to jest twoja subiektywna opinia ![]() ![]() Ale już koncze dyskusje na ten temat, bo nie chce podpasc ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem może, nie umiałam prawidłowo zawiazac, ale to było mega niewygodne, reka musiałam jeszcze podtrzymywać i wrocilam zmachana jak nie wiem co ![]() A w ogole powiedz- ty kupowalas chyba taka gondole z przezroczystymi wstawkami, jak to się sprawdza, Iga korzysta z tych widokow? U nas znowu leje ![]() ![]()
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
Taszanta, może coś źle zawiązałaś, bo dla mnie w chuście w ogóle nie czułam ciężaru. A jaka dumna byłam, że ja taka "postępowa" mama jestem. Niby Wrocław duże miasto ale powiem Wam, że w ogóle nie widać chustujących mam. Za to słyszałam, jak jakaś dziewczynka do swojej mamy powiedziała: "Mamo, a ta pani ma dwa dzidziusie" i tak sobie pomyślałam, ze faktycznie to może dziwnie wyglądać
![]() I dobrze pamiętasz - ja mam taki wózek z okienkami. Szczerze? Zbędny bajer. Iga jak nie śpi to patrzy do góry na budkę albo jak odsłonięta budka to na drzewa. A jak śpi to i tak nic nie widzi. Zresztą wydaje mi się, że takiemu małemu dziecku ciężko byłoby się zorientować, że tam coś widać z zewnątrz ![]() ![]() Mąż na spacerze, ja wróciłam z biegania. Idę robić sałatkę bo mamy dzisiaj urodzinowy zlot znajomych (ja miałam, kolega miał i koleżanka ma jutro).
#2725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkiem fajne jest. Hania po 15 min zasnela. Bylam dzisiaj u fryzjera podciąć końcówki. Kupilam sobie jeszcze baleriny takie łososiowe. A paznokcie sie wlasnie suszą - fioletowe :p ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Przeczytałam chustę elekrtryczna ![]() Siedze i pije kawe na balkonie. Dzisiaj jedziemy na urodziny do ciotki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie nie widać za bardzo chust, nosidelek więcej, za to w internecie tych chust pelno za grosze, TZ się smieje ze wszyscy kupuja, raz zaloza a potem wystawiają na sprzedaż ![]() Kurde sąsiad cos przybija do sciany i zaraz mi dziecko zbudzi ![]() ![]() ![]() A w ogole to snilo mi się ze u nas w domu mieszkali inni ludzie, mielismy wspolna lazienke i palili papierosy przed domem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2727 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]()
#2728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2729 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też mam wózek z możliwością tego okienka, i ani razu nie użyłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Miałam dziś sobie coś kupić, ale pech mnie prześladował. Tam gdzie chciałam zajść sklepy pozamykane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
![]() iga zdrowka, maomami zdrowka dla Zuzi, Cytat:
co do becikowego ta ja juz 3 razy zmienialam date na wniosku i jakos nie moge sie wybrac zeby go zaniesc ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.