|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki już gotowe na dwie kreski wyjątkowe - cz. 14
Bo mam zle doswiadczenia z ginami na nfz.. Never again.
Cytat:
musze poszperac w roznych ofertach, moze cos sie wybierze.. Cytat:
![]() Ja mam nadzieje, ze te moje jajca to popekaja same z siebie.. no, ale dzis znow zaczynamy trzydniowy maraton.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ona od czego tam była? ![]() Co do maratonu... no cóż - niech moc będzie z wami...
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio do endo nie chodziłam, bo TSH utrzymywało mi się poniżej 2 samo z siebie. A teraz najwyraźniej na nowo tarczycy odwidziało się prawidłowe funkcjonowanie
![]() Cytat:
Słucha się mnie tak samo jak TŻ-a i zdecydowanie bardziej, niż swojej matki, która zainteresuje się nim raz na 3 tygodnie Rany, jak mnie ta kobieta do szału doprowadza Zazdroszczę Ci, że córeczka mówi do Ciebie "mamo" A ile miała lat jak się poznaliście?
|
|
#2704 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już w domu. O dziwo dałam sobie z tym radę. Dobra opieka to chyba podstawa w takich przypadkach. Gdyby nie moja lekarka, która dała mi poczucie bezpieczeństwa zniosłabym to dużo gorzej. Trzeba ponownie włączyć pozytywne myślenie i za 3 cykle powtórka z rozrywki. Buziaki
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko bedzie OK.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2708 |
|
Wtajemniczenie
|
No ciężko było, tym bardziej, że wszędzie były noworodki
Chyba dobrze, że miałam odstęp czasu między wiadomością, a zabiegiem. Mogłam się na to przygotować psychicznie. Poczytałam artykuły o badaniach, przyczynach, opróżniłam głowę z myśli 'to moja wina', Meire mi pomogła organizacyjnie Na szczęście nic mnie nie boli i nie przypomina o tym. Za 4 tygodnie do kontroli i ustalenie planu działania. Tż powiedział, że teraz to mi już nie odpuści.
|
#2709 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Myślę, że to całkiem fajne miejsce, żeby razem się wspierać i radzić sobie, w walce (bo inaczej się nie da tego nazwać:/) o swoje wymarzone dziecko... Więc pytam grzecznie czy można się dokleić do waszego grona? Wiem, że jestem nowa, ale mam nadzieję, że z czasem będę trochę "swoja"... Fajnie byłoby mieć takie miejsce, bo nie mam z kim nawet porozmawiać o swoich obawach ani zapytać o radę... Czytam was od jakiegoś czasu, bo chciałam najpierw jakoś się tu ogarnąć. Strasznie mi smutno, że takie straszne rzeczy się u was teraz dzieją To nie do pomyślenia jak wiele kobiet ma teraz problem z zajściem w ciążę lub z jej utrzymaniem...Debra - wiem, że ani ja nie znam Ciebie, ani Ty mnie, ale jako kobieta z całego serducha Ci współczuję i wierzę mocno, że już niedługo będziesz tulić swoje małe szczęście. Mam nadzieję, że nie obrazisz się, że ktoś obcy Ci tak bezpośrednio pisze, ale nie potrafiłabym tutaj przyjść i was zagadywać a obok takiej informacji przejść obojętnie. Super, że miałaś dobrą opiekę, to bardzo, bardzo ważne. |
|
|
|
#2710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Grunt, żeby kontrola wyszła w porządku i do dzieła![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
. Może opowiesz coś więcej o sobie, o Was, o waszych staraniach?
|
|
#2711 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzieś mi post Meire znikł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
i znowu słyszałam ten straszny szum zamiast uderzeń serduszka.Dziękuję, za pamięć
|
|
#2712 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od jakoś roku się nie zabezpieczaliśmy zbyt przykładnie. Działaliśmy na zasadzie : jak się uda to będzie fajnie, a jak nie to też całkiem spoko. Jednak i we mnie i w TŻ zaczyna się budzić taki mocny instynkt do zostania rodzicami... i chcemy to zrobić "porządnie". Trochę też martwimy się tym, że przez rok nie zdarzyła się żadna "wpadka". W chwili obecnej jesteśmy na etapie przygotowania do badań. Podliczyłam, że wyjdzie nas na dzień dobry 300zł... a to tylko takie podstawy jak tarczyca, toxo, różyczka, morfo... bez hormonów czy typowo płodnościowych rzeczy. Końcem maja idę też do gina, na cytologię (bo ostatnia 4-ry lata temu to była II grupa) i usg kontrolne. No i zaczynamy konkretnie działać Oboje bierzemy kwas foliowy, kompleks witamin i ja magnez bo czasami mnie łapią skurcze łydek w nocy, a ponoć to pomaga.Staram się nie myśleć o minionym roku.... a wierzyć, że jak wsłucham się w swój organizm, zrobię badania, będę uważać by były przytulańce w okolicach owu to się uda ![]() To się rozpisałam... ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Ona mówi po wielu latach i z 2-ką dzieciątek już przy boku, że widocznie tamta dzidzia była chora, lub coś poszło nie tak, i to było dla niej lepsze wyjście, niż jakby miało się urodzić chore i, że kiedyś swojego Aniołeczka poprzytula w niebie, a teraz nosi go w sercu. |
||
|
|
|
#2713 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczęta
Nadrobiłam trochę zaległości.... God gratuluję córeczki Córeczka to moje i męża największe marzenie ![]() Meire i Nuno Wam gratuluję okazałych jajek i endometrium ![]() Zielinko, nie łam się ![]() Aga przykro mi, że test nie wyszedł... ![]() MalinOla, super że już jesteś po operacji. Teraz tylko musisz dojść do siebie, brać leki i mam nadzieję, że szybko zaciążysz Debra, jesteś bardzo dzielna Życzę Ci szybkiego powrotu do starań ![]() migotka_m witaj
|
#2714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że szybko miną te 3 cykle, badania będą w porządku i znowu się uda... ![]() Cytat:
powodzenia życzę
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Hej picze!
Meire brzuch i jajcor bolą może na owulkę ![]() Debra, podoba mi się Twoje podejście mam nadzieję, że odczekacie te trzy cykle i od razu zaskoczycie wystarczająco długo się staraliście i przeszłaś swoje...Lea jo to miałaś dobre przeczucie, dostaniesz euthyrox i zbijesz ![]() Aga przykro mi, że jedna krecha ![]() Zielinka nie smuć się Witam nową staraczkę Jagatka fajny taki pakiet, moim zdaniem niedrogo za miesiąc, a teraz w ciąży wiele zyskasz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córka do tż też mówi tato, ale ona go poznała jak miała 3 lata więc to jakoś samo przyszło Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2717 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Dziewczyny, na podstawie forum i linków z googla zrobiłam listę badań. Dorzuciłybyście coś jeszcze? Morfologia, Poziom żelaza, Cholesterol, Pakiet tarczycowy i przeciwciała na cytonegalię, toxo i różyczkę. A dla Tż-ta mocz i morfo. Hormony badałam jakiś rok z hakiem temu, bo jakoś tak mnie natchnęło. I z hormonami wsio ok, czasami tylko progesteron nie domaga, ale to farmakologicznie sobie pomagam. No i w maju jeszcze idę na cytologię i usg do gina i do dentysty na przegląd i oczyszczanie paszczy
|
|
|
|
#2718 | |||
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór, byłam sobie po pracy u rodziców i trochę posiedziałam,a teraz w domku i patrzę co jutro będę musiała ogarniać.. bo znowu mi się nazbierało..
Cytat:
Cytat:
![]() :brawa: dla meire Cytat:
![]() Lea dobrze czułaś z tą tarczycą, teraz szybko leki i powinno znowu wrócić do normy. Ty to masz "wewnętrznego" lekarza w sobie Jagatka kupiłaś jakieś butki? meire nie zazdroszczę dolegliwości, podejrzewam,że wiem co czujesz, przynajmniej nie jestem jedyna, która czuje różne dziwności miłego wieczoru! ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- a Leine dziś była??? bo jakoś chyba mi umknęła? dalej pierdoła nie odblokowała wykresu..
lista ników na ovu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=46327800&p ostcount=2183 Edytowane przez agnieszkaK Czas edycji: 2014-05-09 o 20:46 |
|||
|
|
|
#2719 |
|
Rozeznanie
|
Pisałyście o cenach wizyt u ginekologów... masakra jakaś...
Ja mam naprawdę fajnego ginka na NFZ. W dodatku to ordynator szpitala w którym potencjalnie chcę rodzić. Super fajny facet, zawsze ma czas, zawsze wysłucha, jak potrzebuje usg to robi, nie ma problemu ze skierowaniami na badania, tyle, że na termin wizyty się czeka ok 2 tygodnie. Więc uświadomiłyście mi ile oszczędzam... Chociaż zanim go znalazłam to zwiedziłam chyba z 15 ginekologow... |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2720 |
|
Rozeznanie
|
debra cieszę sie że jakoś sie trzymasz, 3 cykle szybko zlecą odpoczniesz, zregenerujesz się i do boju, dacie radę
![]() zielinka może sie pochwalisz nową fryzurą? Lea tsh troche skoczyło, ale nie jest tragicznie, szybko zrzucisz na lekach ![]() migotka_m witaj z badań proponuję dla Tż badanie nasienia bo to sie okazuje czasem bardzo przydatne
|
|
|
|
#2721 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sama w rudym wyglądam bardzo kiepsko , ale rude babki budzą u mnie podziw dla ich piękna![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2722 |
|
Rozeznanie
|
migotka_m u mnie podstawowe badanie nasienia to ok 70 zł więc u ciebie to i tak tanio, a myślę że to sie może bardziej przydać niż badanie moczu
a propo witamin to Tż możesz podrasować cynkiem i selenem.
|
|
|
|
#2723 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sprawdzałaś ginów w szpitalu? Ja byłam na NIE, ale jednak się przekonałam i dałam szansę ..mój i wielu innych ze szpitala przyjmują i na nfz i prywatnie ceny za wizytę też są różne od 80 zł do 200zł Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja właśnie zaczynam 1 cykl starań Cytat:
No i skończył mi się urlop powoli trzeba wracać do rzeczywistości ... dostałam @ także zaczynamy z tż starania... niedługo mam wizytę u gin i ciekawe co on na to ..
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka witaj
powodzonka ![]() Debra dobrze ze masz to juz za sobą ale przykro mi ze w ogóle musial to przechodzić.. A Leine dzisiaj wcale nie bylo. Moze sie cos stalo?
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To kciuki za 1 cykl!!.. Oby sie szybko i bezproblemowo udalo.. Debra, ciesze sie, ze chociaz tak moglam pomoc.. i Twoj maz ma racje, odczekacie ile trzeba i do roboty!.. Uda Wam sie na pewno.. ![]() Migotka, witaj.. Ja sie pytam, gdzie jest parowa Leine??!!.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu przewijał się temat długich spódnic. Jeżeli jeszcze szukacie to w Mango są w promocji
![]() http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/...=1399662817310
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem już. Emagi ja tylko farbowałam, właściwie z naciskiem na odrosty i nic więcej. Kolor 2 raz ten sam wzięłam... Zaraz zarzucę fotkę Migotka Powitać i powodzenia Debra jaka Ty dzielna jesteś Leinówa focha zarzuciła na ten cykl pewno, bo chyba z tego krawężnika się nie rzuciła
|
|
#2728 |
|
Rozeznanie
|
no to maciejka
za ten pierwszy cykl
|
|
|
|
#2729 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak witaminy, które teraz bierze już są z tym cynkiem i selenem to to nie będzie za dużo? Czy nie da się tego "przedawkować" ? Cytat:
A co do urlopu to ja mam dopiero w sierpniu A ostatnie wolne miałam w majówkę i kolejne się nie zapowiada. A urlop to najfajniejsza część pracy ![]() Powodzenia w staraniach i u ginka;* |
||
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka no to powodzenia
![]() A Leine to chyba chce dupę dostać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

musze poszperac w roznych ofertach, moze cos sie wybierze..
Czyli w ciągu 1,5 miesiąca skoczyło prawie o 1 
no, ale dzis znow zaczynamy trzydniowy maraton..

a ona od czego tam była? 
A Ty nie byłaś pod kontrolą endo?
Słucha się mnie tak samo jak TŻ-a i zdecydowanie bardziej, niż swojej matki, która zainteresuje się nim raz na 3 tygodnie 

Córeczka to moje i męża największe marzenie 

23.06.2011
01.06.2013