|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
![]() Ja mam na 17.30. Moja ginekolog nie robi USG 3D, dlatego umówiłam się do innego... Mam nadzieję, że wszystko będzie ok ![]() Co do tej dostawki do łóżka... Mój Tż zrobiła taką dostawkę dla mojej siostry jak Młody się urodził. Koszt takiej dostawki to 30 zł + materacyk... Zrobił to z odpadów, jakie zostały po robieniu mebli, dostawka była śliczna, teraz robi jako półko-siedzisko w pokoju Młodego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Etusia ten twoj tesc to by dostal ode mnie nie zle z☠☠☠ki za taki tekst
![]() ![]() ![]() Musze sie pochwalic, ze moj maz byl wczoraj bohaterem ![]() ![]() ![]()
#2703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Wtajemniczenie
|
ZygaEffka nie ze nie chce ale nie mam aparatu a zreszta i tak bym nie dala moich zdjęc nago zboczuchu
![]() ![]() ![]() A ja zrobilam pranko i teraz gram w bomberman ![]() ![]()
#2705 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja koleżanka straciła dziecko w 6 miesiącu ciązy przez zator w malutkim żylaku , który był praktycznie nie widoczny.. Lekarka w miejscu gdzie będę teraz mieszkać straciła dziecko przy porodzie bo dostała uwaga "Zawału macicy " dziecko się udusiło.. Koleżanka wiedziała że ma martwe dziecko w brzuchu i musiała je urodzić naturalnie... Mogłabym wymieniać jeszcze więcej i przez to co wiem , kupić wszystko dla dziecka po porodzie bo jak widać życie może spłatać figla... Ale uważam że trzeba być odważnym i wierzyć że się uda ![]() I tak jak piszesz takie pierdo...lenie to niech ludzie zachowaja dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie czekam aż tż wstanie po nocnej zmianie i jedziemy zawieźc papiery do jego nowej starej firmy a potem na zakupy a potem obiad ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2707 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Wtajemniczenie
|
ZygaEffka łee w ciuszkach tylko?
![]() 88Ekaterina88 tak sobie tłumacz ![]() jakbyscie mnie zobaczyly to by ruszyla fundacja "na rozstępy małejPauliny" i byście zbieraly skladki ![]()
#2709 |
Zakorzenienie
|
wróciłyśmy z młodą ze spacerku i ze sklepu
![]() ![]() ![]()
#2710 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny proszę o opinie na temat nosidelek do wózka , które są najlepsze , może maci ejakies doswiadczenie i wiedzę na ten temat , chodzi oto żeby dziecko się nie pociło , żeby była wkładka do noworodka ale taka żeby spelniała swoją funkcję
![]()
![]() |
#2711 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Tragicznie spalam. Ale rano jeszcze ba chwile sue położyłam i wstałam godzine temu. Staram sie nie brać tabletek bo chce jak najmniej lekarstw brać w ciąży. Dzisiaj boli ale nie tak jak wczoraj. Zjadłam śniadanko z tz i lezymy na kanapie. Dostal wolne ze względu na mnie. Dziękuję wam ze jesteście ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Latte śliczne te ubranka
![]() I ten otulacz boski ![]() ![]() A powiedz ten pas ortopedyczny to zalecił Ci lekarz? będziesz go nosić w porozumieniu czy sama? gdzie kupiłaś? Pytam ponieważ ja mam skrzywienie kręgosłupa w odcinku lędźwiowym. Misstic co do eurowizji to właśnie czytałam na ten temat. Ja dla mnie to jakaś kampania homoseksualistów... Kochana jaki laktator będziesz kupowała? Niestabilna bardzo się ciesze, że lekarz rozwiał Twoje wątpliwości i że wszystko w porządku! Natalusia14 super, że udało Ci się dostać na taką kampanię ![]() dzanet super! moi rodzice też zaoferowali się, że kupią wózek ![]() - Pisałyście o rozstępach etc o wyglądzie... mi niestety pękają naczynka na nogach i nie mam pojęcia co z tym zrobić ![]() Witamy się i zaczynamy 23 tydzień ![]() W sobotę i niedzielę zrobiliśmy niuniowy maraton ![]() ![]() Na ten moment ustalenia są takie. Wózek wybieramy tańszy, tzn. odrzuciliśmy m.in. x-landera i wózki w tych cenach... Skłaniamy się ku tutek ambero - wózek polski ale na najnowszy model ponieważ dopiero on ma mieć gondolę click on... czego mi jeszcze brakuje to tego aby stelaż był srebrny a niestety w tym modelu jest w kolorze i czytałam że lakier odpryskuje. W wózkach podobnej ceny (w innym sklepie) facet zachęcał nas też do baby design lupo. Rzeczywiście spacerówka wygląda na wielgachną po rozłożeniu! ale obawiam się że lepsza dla starszego niż dla młodszego dziecka.... A tym samym po jakimś 1,5 roku (pół roku gondola, z rok spacerówka) kupilibyśmy lepszą spacerówkę... może coś w rodzaju tego mclaren? dość chwalony jest... ![]() Trochę boję się o wielkość gondoli (bo gondole lżejszych wózków to 75-78cm...) i żeby te pół roku mała przejeździła...(a nie np. 3-4 miesiące) ale wszyscy nas "zapewniają" że dziecko powinno się zmieścić bo ani ja ani mąż nie jesteśmy jacyś bardzo wysocy (choć brat tż już tak ![]() W niedzielę byliśmy w ptaku i natargaliśmy trochę ubranek tym bardziej ze facet nam policzył w naprawdę fajnych cenach ![]() Trochę się podłamałam na wieczór jak zaczęłam to wszystko układać bo rozmiar rozmiarowi w ogóle nie równy... jedne body 56 a myślę że są 50 a pajac 56 a oceniam go na 62... (w porównaniu z ciuszkami innych firm) wkurza mnie, bo stworzyłam sobie "kompleciki" i mi się sypnęły :P
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-05-12 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale musisz poczytać, czy Ci odpowiada ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że mężuś dostał wolne, żeby się Tobą poopiekować troszeczkę ![]() Teraz dużo odpoczywaj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Wtajemniczenie
|
Ana*** ja to akurat jeszcze wózkow nie oglądalam i nie znam sie ale mi zalezy na jak najwiekszej gondoli no bo jak my rodzimy we wrzesniu to co ja zrobie jak dziecko sie nie zmiesci w wozek w styczniu czy w lutym?
przeciez spacerowka to dopiero gdzies na maj... wiec jak dla mnie dziecko musi sie w nim zmiescic duzej niz 6m-cy.
#2715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawo dla tz ![]()
![]() |
#2716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
Zwróćcie uwagę jak duże są spacerówki w wózkach, ktróe zamierzacie kupić...
Moja gondola jest dość duża, ale w razie, gdyby Mała nie mieściła się w niej, a na dworze byłoby jeszcze zimno, to u mnie spacerówka się sprawdzi... Jest bardzo duża i masywna, a dodatkowo mocno zabudowana, jest dodatkowy śpiworek więc mała nie zmarznie. Ale mam nadzieję, że gondola starczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miss gratuluję bohatera w domu ![]() W ogole dziewczyny ja chce do domu do mojego łoża ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast jako fotelik samochodowy należy zwrócić przede wszystkim uwagę na bezpieczeństwo dziecka. Pierwsze foteliki dedykowane sa dla dzieci do 12 miesiąca życia lub do 13kg. Pierwszy fotelik zmienia się gdy dziecku wystaje główka poza obręb fotelika. Nie powinno się kUpować używanych fotelików, bo nie wiadomo cży nie braly udziału w wypadku. Na pierwszy rzut oka może wyglądac dobrze a konstrukcja fotelika moŻe być naruszona. Nie powinno używać się starych fotelików, producent - przynajmniej tak jest w przypadku Maxi Cosi, daje 5 lat gwarancji na materiał którego jest wykonany fotelik. Po tym czasie nie naleŻy go używać. Tyle teoria, ale wiadomo nie zawsze jest kasa na zakup. Acha i fotelik przed zakupem należy przymierzyc do samochodu, zdarza się, że pasy w samochodzie sa za które aby prawidłowo zamontować fotelik. My mieliśmy Maxi Cosi Cabrio Fix. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A druga sprawa jest taka, ze jak dziecko się podnosi to i tak go już nie chcę w gondolce bo niej nie ma pasów... A co z dziewczynami z czerwca...? one by musiały wozić dziecko 11 miesięcy w gondoli jeżeli do maja, są w jeszcze gorszej sytuacji ![]() Liczę na to że w marcu zima zacznie odpuszczać, dziecko nie zmarznie a spacerówka na płasko wystarczy ![]() A jak reszta uważa? ja niedoświadczona to sobie gdybam na mój rozumek ![]() Cytat:
![]() ja mam lordozę, zbyt wklęsłe plecy w stronę brzucha ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wozenia w spacerowce to teraz są takie śpiworki i zabudowania do spacerówki, że nawet w zimie jak wyrośnie z gondoli to można będzie przejechać w spacerowce. Poza tym przy mrozie powyżej 5 st nie wyobrażam sobie spacerów z dzieckiem w wózku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
ana i late zgadzam się z wami co do opini wożenia dziecka w gondoli do momentu aż zacznie sie zbytnio ruszać i przenieść do spacerówki są faktycznie te śpiworki zawsze można przenieść dziecko do spacerówki , a tak jak latte pisze za niska temperatura to sie siedzi w domu ;-)
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dżanet super ze dostanieie kase na wózek ![]() reszta mi sie nei pocytowała nooo ![]() co do wózków to ja woziłam małego w gondoli do ok 7 miesiaca zycia i w zupełności wystarczyło ![]() a co do temperatury to własnei na odwrót ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja słyszałam same superlatywy właśnie na temat fotelików maxi cosi. Moja szwagierka ma, poleca i nam da. Tak się zastanawiam, czy jest szansa dopasować taki fotelik do wózka nie z maxi cosi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Im zimniej, tym lepiej?
Mroźna zima to prawdziwe błogosławieństwo - jest szansa, że wiosną pojawi się mniej wirusów i bakterii. Ale i kłopot - jeśli termometr wskazuje poniżej -10°C, codzienny spacer z dzieckiem jest niewskazany, a przecież trzeba z nim wyjść, choćby po to, by zaprowadzić je do przedszkola. Jeśli malec opuszcza ciepły dom czy nagrzane wnętrze samochodu, to chłód powietrza odczuwa podwójnie. Szczypie buzia, a ciało w grubej kurtce szybko się poci, bo organizm stara się jak najszybciej oddać ciepło, by wyrównać różnicę temperatur. Po pół godzinie wychłodzony malec zaczyna się trząść z zimna. Kilka takich poranków i choroba gotowa. Co zatem robić? Wyjść, ale rozsądnie. Przede wszystkim, jeśli na dworze jest mróz, nie podkręcajmy kaloryferów - wysoka temperatura w mieszkaniu nie służy ani dziecku, ani nam. Starajmy się, aby nie przekraczała 20-21°C. W nocy może być nawet niższa, warto wyrobić sobie nawyk przykręcania termostatów i wietrzenia sypialni przed snem. Orzeźwiające, lekko mroźne powietrze zapewni dziecku głęboki, regenerujący siły sen. Okno warto otwierać także rano i przed wyjściem na dwór (co najmniej na 20 minut wcześniej) - unikniemy w ten sposób szoku termicznego. Kiedy wybieramy się na dwór, musimy przede wszystkim zadbać, by dziecku nie zmarzły stopy, ręce ani głowa. Oprócz czapki, ciepłych skarpet i rękawiczek nie zapominajmy o kremie ochronnym - niewielką warstwę nakładamy na odsłonięte części ciała na 20 minut przed planowanym wyjściem, by kosmetyk zdążył się wchłonąć. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Tu juz nawet o starszym dziecku a co dopiero niemowlak. Nikt mnie nie przekona do wyjścia na spacer przy minus 15 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm u nas się sprawdziło. Mała się nie pocila, myślę że to pocenie mogło wynikac ze zbyt grubego ubierania dziecka do samochodu. Generalnie dziecko nie powinno jeździć w kurtce, bo wtedy pasów z fotelika nie da się prawidłowo zapisać. Ciężko mi to opisać, ale oglądałam jakieś filmiki na yt. Główka dziecka raczej nie opadała, przynajmniej nie pamiętam aby tak się działo. Może to też wynikac z kąta pod jakim jest przypiety fotelik. Sprzedawca w sklepie powinien pokazać jak prawidłowo go zamontować. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Rozeznanie
|
witam się i ja
![]() dziś zaczynamy 24 tydzień i też dziś piłam kakao... ![]() dostałam wczoraj od bratowej i brata takie fajne małe buciki... ![]() ![]() ![]() już zaczynam się cieszyć ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.