Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 10:42   #2701
nmartyna
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość

No pogoda dziś zmienna jak nasze humory chciałam wystawić pranie na balkon no i
Gratuluję 24 tygodnia jak ten czas leci
Też mam dziś USG na godzi 19.45

Łózeczko jak najbardziej fajne ale to samo można zrobić ze zwykłym spuścić lub odkręcić jedną barierkę

Ja dziś wstałam o 9 razem z mężulkiem jak już pisałam dziś wizyta u Gina na 19.45 do tego czasu zamierzam się trochę lenić i odpoczywać żeby dzidzia się pokręciła na USG Nawet nie wiem czy to juz bedzie połówkowe bo jakoś się specjalnie nie umawiałyśmy na dzień ale jak byłam na kontroli u innego to mi mówił że to już czas na połówkowe . Mam nadzieję że ta cholerna choroba która jeszcze mnie trzyma nie doprowadziła do jakiś powikłań...
To wizytujemy razem
Ja mam na 17.30. Moja ginekolog nie robi USG 3D, dlatego umówiłam się do innego... Mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Co do tej dostawki do łóżka... Mój Tż zrobiła taką dostawkę dla mojej siostry jak Młody się urodził. Koszt takiej dostawki to 30 zł + materacyk... Zrobił to z odpadów, jakie zostały po robieniu mebli, dostawka była śliczna, teraz robi jako półko-siedzisko w pokoju Młodego

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
co do kupowania przez narodzinami moj tesc jest chyba tego samego zdania, bo kupilismy juz wozek a on wczoraj do moich rodzicow, zebysmy sie tak nie cieszyli bo moze nie bedziemy miec co do niego wsadzic no masakra jakas !!
Teścia to bym chyba udusiła Jak w ogóle można tak powiedzieć?!
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:44   #2702
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Etusia ten twoj tesc to by dostal ode mnie nie zle z☠☠☠ki za taki tekst jak mozna cos takiego powiedziec co za ludzie

Musze sie pochwalic, ze moj maz byl wczoraj bohaterem ide sie myc o 2 w nocy patrze a cos mi miga za oknem. Ja podchodze do szyby, patrze a tam pozar w smietniku. I to nie jakis maly tylko dach juz sie zaczal zajmowac ogniem, a samochody staly w odstepnie metra, wiec bliziutko. Powiem wam ze pierwszy raz widzialam tak duzy pozar w smietniku.. wolam meza a on odrazu zadzwonil na straz pozarna nawet sid nie zajakna moj zuch. Szybciutko przyjechali. Ale troche to gasili. Jakis debil musial specjalnie cos podrzucic, zeby wywolac ogien. Ludzie to w ogole nie mysla.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:47   #2703
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Etusia ten twoj tesc to by dostal ode mnie nie zle z☠☠☠ki za taki tekst jak mozna cos takiego powiedziec co za ludzie

Musze sie pochwalic, ze moj maz byl wczoraj bohaterem ide sie myc o 2 w nocy patrze a cos mi miga za oknem. Ja podchodze do szyby, patrze a tam pozar w smietniku. I to nie jakis maly tylko dach juz sie zaczal zajmowac ogniem, a samochody staly w odstepnie metra, wiec bliziutko. Powiem wam ze pierwszy raz widzialam tak duzy pozar w smietniku.. wolam meza a on odrazu zadzwonil na straz pozarna nawet sid nie zajakna moj zuch. Szybciutko przyjechali. Ale troche to gasili. Jakis debil musial specjalnie cos podrzucic, zeby wywolac ogien. Ludzie to w ogole nie mysla.
Gratuluję bohatera
Stary 2014-05-12, 10:48   #2704
małaPaulina
Wtajemniczenie

ZygaEffka nie ze nie chce ale nie mam aparatu a zreszta i tak bym nie dala moich zdjęc nago zboczuchu czy nawet w bikini no bo rozumiem ze chcialabys zobaczyc moje piękne uda i posladki

A ja zrobilam pranko i teraz gram w bomberman z pegazusa stara gra ale mam na kompie pogoda taka ze tez mi sie dupska nie chce ruszac z domu

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:52   #2705
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Moja teściowa też coś wspominala ze wczesniej się nie powinno nic kupowac dla dzidzi ech ale to kiedy? po porodzie mamy na zakupy lecieć? juz naprawde mam dosyc mądrych rad wszystkich wokół..
zawsze przeciez moze sie cos stac i to nie tyle co dziecku ale co kazdemu czlowieku na ziemi... bez sensu takie pier**lenie za przeproszeniem
Ja pierwsze dziecko straciłam , i faktycznie miałam wszystko zaplanowane od a do z ... jak zaszłam w drugą ciążę zaczęłam wchodzić na allegro , do sklepów i planować dopiero po tym jak się z Wami zżyłam czyli około 13 tc .
Moja koleżanka straciła dziecko w 6 miesiącu ciązy przez zator w malutkim żylaku , który był praktycznie nie widoczny..
Lekarka w miejscu gdzie będę teraz mieszkać straciła dziecko przy porodzie bo dostała uwaga "Zawału macicy " dziecko się udusiło..
Koleżanka wiedziała że ma martwe dziecko w brzuchu i musiała je urodzić naturalnie...
Mogłabym wymieniać jeszcze więcej i przez to co wiem , kupić wszystko dla dziecka po porodzie bo jak widać życie może spłatać figla...
Ale uważam że trzeba być odważnym i wierzyć że się uda
I tak jak piszesz takie pierdo...lenie to niech ludzie zachowaja dla siebie

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
ZygaEffka nie ze nie chce ale nie mam aparatu a zreszta i tak bym nie dala moich zdjęc nago zboczuchu czy nawet w bikini no bo rozumiem ze chcialabys zobaczyc moje piękne uda i posladki

A ja zrobilam pranko i teraz gram w bomberman z pegazusa stara gra ale mam na kompie pogoda taka ze tez mi sie dupska nie chce ruszac z domu
Kochana w ciuszkach chcialam cie zobaczyc i twoj brzuszek :P wiem ze nie ma aparatu a co do tego czy jestem zboczuchem to już kiedyś tu pisałam że udowodnione jest że każda kobieta jest "Bi sexualna" tak wiec hue hu hue hu
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:58   #2706
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

Ekaterina ja bym nie byla taka pewna ze to przez tesciow ta pusta lodowka hehe
ale taka prawda teść kupił ser, niby dla wszystkich, zrobili sobie bułki na podróż itd. tż po ich wyjeździe pyta sie mnie czy jakies bułki zostawili, bo na 6 godzin jazdy kupił ich chyba z 20 scia my do kuchni, a tam bułek brak i lodówke tez opróżnili z ogólnych, ale raczej ich porduktów obecnie mam masło, ogórki kiszone, camemberta i serek topiony dobrze, ze mam z czego obiad zrobic

Właśnie czekam aż tż wstanie po nocnej zmianie i jedziemy zawieźc papiery do jego nowej starej firmy a potem na zakupy a potem obiad

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:

to jednak te twoje uda i pośladki takie tragiczne nie są, skoro mówisz że są piekne i tylko brak aparatu hamuje cie przed pokazaniem ich tutaj

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:58   #2707
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witam sie z Wami po.. niespodziewanej długiej przerwie...
Miałam rodzinne problemy, nawet nie myslalam zeby wchodzic na forum.
Ale juz jestem, stesknilam sie !
Ps. chyba nigdy Was nie nadrobie
O w końcu się pojawiłaś ! Mam nadzieję,że już lepiej jest
Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Dziewczyny obiecałam że napiszę jak było na akcji organizowanej przez "Fundację Szczęśliwe macierzyństwo" w galerii. Akcja oferowała konsultacje specjalistów (była położna, pani od chustowania i przedstawicie różnych firm) I oczywiście bezpłatne USG 4d o którym Wam też wspominałam. Godziny akcji 11-16.30.
Wraz z mężem byłam w galerii ok.9.30 by zająć kolejkę bo wiedziałam że w takiej akcji będzie sporo chętnych i.... się nie pomyliłam. przede mną w kolejce do zapisu było już ok.20 kobietek. Fundacja o 11 nastej zaczęła zapisywać na listę. Były 2 aparaty usg. Każda dostała swoją godzinę o której miała się zgłosić. Ja byłam 23 cia, a godzinę miałam na 14.15. Za mną zapisali jeszcze 20 kobiet, tak że do 16.30 co piętnaście minut był komplet. Reszcie kobiet (a stało ich jeszcze w kolejce z 50) podziękowano mówiąc że już limit wyczerpany i zapraszamy jutro. I to wszystko działo ok.11.30, więc kobiety które przychodziły w ciągu dnia na spokojnie ok.12,13 przekonane że zrobią usg były zawiedzione. W galerii roiło się od ciężarnych.
Ogólnie dostałam jakieś gazetki, wygrałam płytkę. A dla szczęśliwych 40 kobiet które miały usg były podusie firmy navington.
Co do samego badania Usg: sympatyczny młody lekarz zapytała jakie są moje oczekiwania co do usg, powiedziałam że ogólnie chciałabym wiedzieć jak się rozwija, czy serduszko bije ( martwiłam się bo ruchy czuję słabo) ile waży. Lekarz wszystko posprawdzał, powiedział że wszystko jest w porządku i zaczął próbować zrobienie zdjęcia 4d które chciałam mieć w ramach pamiątki. Córka, mimo wielu starań gina przytuliła się do łożyska i nie chciała się odwrócić Ale szczerze mówiąc cieszyłam się że jest wszystko ok i mniej myślałam o tym zdjęciu. Aaaa i dopytałam o łożysko, jest na przedniej ścianie- prawdopodobnie dla tego amortyzuje ruchy małej. Aaa nie tak do końca małej 608 g (22 tc) raczej dużej
ale się rozpisałam
O to duży szkrab Dobrze,że się uspokoiłaś z tymi ruchami Jeszcze chwila a będzie kilogramek w brzuszku

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
To tak samo jak nasz 5cio letni niemiecki kuzynek
tata okrył go kocem, po czym mowi, że moze juz go sciagnąć, a mały do niego po niemiecku oczywiście - jesteś popier dolony ? Myslałam, że oczy mi wyjda z orbit
Haha Niby nie ma z czego się śmiać ale jednak mnie zawsze bawi jak z ust takiego małego brzdąca rozbrzmiewa się nawet takie soczyste kur...

Cytat:

Co do rozstępów jeszcze przeczytalam w "Ciężarówce"
Relaksyna to ten sam hormon ktory powoduje rozluźnianie ścięgien w czasie ciązy,zmniejsza też zawartość kolagenu w komórkach skóry,przez co staje sie delikatniejsza.Rozstępy to właśnie skutek pękania i rwania się włókien kolagenowych.Rozstępów nie można powstrzymać ani wyleczyć To ile będziesz ich miała zależy od typu skory i budowy ciała.Niektóre kobiety maja więcej elastyny i kolagenu w skórze niż inne.Mnóstwo kobiet namiętnie stosujemy kremy,ale ich działania nie potwierdzają żadne naukowe badania i u wielu z nich rozstępy i tak się pojawią!Ech...
Dodatkowo to na co nie mamy wplywu to kresa czarna,plamy,włókniaki skórne,pękające naczynka i widoczne zyły,żylaki czasami muszą byc usuwane chirurgicznie a no i wysypka i pryszcze...
Ach to by było na tyle

Witam się
Widzisz,to jednak masz teraz dowód,że nie tylko Tobie się to przytrafiło i jest to po prostu zdarzenie losowe
Cytat:
co do kupowania przez narodzinami moj tesc jest chyba tego samego zdania, bo kupilismy juz wozek a on wczoraj do moich rodzicow, zebysmy sie tak nie cieszyli bo moze nie bedziemy miec co do niego wsadzic no masakra jakas !!
Porażka... Chyba bym go udusiła... Jak można być takim prymitywnym człowiekiem.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 11:05   #2708
małaPaulina
Wtajemniczenie

ZygaEffka łee w ciuszkach tylko? jak będę miała aparat to na pewno coś wstawię
88Ekaterina88 tak sobie tłumacz
jakbyscie mnie zobaczyly to by ruszyla fundacja "na rozstępy małejPauliny" i byście zbieraly skladki

Stary 2014-05-12, 11:11   #2709
Aliszcze
Zakorzenienie

wróciłyśmy z młodą ze spacerku i ze sklepu pochodziłybyśmy jeszcze ale wiatr sie zerwał i ciemne chmury przyszły no i obiad czas robić

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:25   #2710
ZygaEffka
Zadomowienie

Dziewczyny proszę o opinie na temat nosidelek do wózka , które są najlepsze , może maci ejakies doswiadczenie i wiedzę na ten temat , chodzi oto żeby dziecko się nie pociło , żeby była wkładka do noworodka ale taka żeby spelniała swoją funkcję , duże , żeby starczyło chociaż do 15 miesiąca ale tak na prawdę a nie że w 5 miesiącu już nie może w nim oddchać :P
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-12, 11:26   #2711
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Tragicznie spalam. Ale rano jeszcze ba chwile sue położyłam i wstałam godzine temu. Staram sie nie brać tabletek bo chce jak najmniej lekarstw brać w ciąży. Dzisiaj boli ale nie tak jak wczoraj. Zjadłam śniadanko z tz i lezymy na kanapie. Dostal wolne ze względu na mnie.

Dziękuję wam ze jesteście

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-12, 11:29   #2712
Ana***
Zakorzenienie

Latte śliczne te ubranka
I ten otulacz boski ten szerszy mi bardziej odpowiada - minky
A powiedz ten pas ortopedyczny to zalecił Ci lekarz? będziesz go nosić w porozumieniu czy sama? gdzie kupiłaś?
Pytam ponieważ ja mam skrzywienie kręgosłupa w odcinku lędźwiowym.

Misstic
co do eurowizji to właśnie czytałam na ten temat. Ja dla mnie to jakaś kampania homoseksualistów...
Kochana jaki laktator będziesz kupowała?

Niestabilna bardzo się ciesze, że lekarz rozwiał Twoje wątpliwości i że wszystko w porządku!

Natalusia14 super, że udało Ci się dostać na taką kampanię

dzanet super! moi rodzice też zaoferowali się, że kupią wózek

-

Pisałyście o rozstępach etc o wyglądzie... mi niestety pękają naczynka na nogach i nie mam pojęcia co z tym zrobić i czy w ogóle cokolwiek można.

Witamy się i zaczynamy 23 tydzień

W sobotę i niedzielę zrobiliśmy niuniowy maraton tzn w sobotę jeździliśmy po sklepach oglądaliśmy dalej wózki i łóżeczka również i rozeznawaliśmy się w cenach

Na ten moment ustalenia są takie. Wózek wybieramy tańszy, tzn. odrzuciliśmy m.in. x-landera i wózki w tych cenach...
Skłaniamy się ku tutek ambero - wózek polski ale na najnowszy model ponieważ dopiero on ma mieć gondolę click on... czego mi jeszcze brakuje to tego aby stelaż był srebrny a niestety w tym modelu jest w kolorze i czytałam że lakier odpryskuje.
W wózkach podobnej ceny (w innym sklepie) facet zachęcał nas też do baby design lupo. Rzeczywiście spacerówka wygląda na wielgachną po rozłożeniu! ale obawiam się że lepsza dla starszego niż dla młodszego dziecka....
A tym samym po jakimś 1,5 roku (pół roku gondola, z rok spacerówka) kupilibyśmy lepszą spacerówkę... może coś w rodzaju tego mclaren? dość chwalony jest...
Trochę boję się o wielkość gondoli (bo gondole lżejszych wózków to 75-78cm...) i żeby te pół roku mała przejeździła...(a nie np. 3-4 miesiące) ale wszyscy nas "zapewniają" że dziecko powinno się zmieścić bo ani ja ani mąż nie jesteśmy jacyś bardzo wysocy (choć brat tż już tak)

W niedzielę byliśmy w ptaku i natargaliśmy trochę ubranek tym bardziej ze facet nam policzył w naprawdę fajnych cenach body, pajace itp.
Trochę się podłamałam na wieczór jak zaczęłam to wszystko układać bo rozmiar rozmiarowi w ogóle nie równy... jedne body 56 a myślę że są 50 a pajac 56 a oceniam go na 62... (w porównaniu z ciuszkami innych firm)
wkurza mnie, bo stworzyłam sobie "kompleciki" i mi się sypnęły :P

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-05-12 o 11:31
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:32   #2713
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny proszę o opinie na temat nosidelek do wózka , które są najlepsze , może maci ejakies doswiadczenie i wiedzę na ten temat , chodzi oto żeby dziecko się nie pociło , żeby była wkładka do noworodka ale taka żeby spelniała swoją funkcję , duże , żeby starczyło chociaż do 15 miesiąca ale tak na prawdę a nie że w 5 miesiącu już nie może w nim oddchać :P
Ja, gdybym nie miała nosidełka do kompletu z wózkiem, kupiłabym nosidełko z Recaro. Szczególnie, że teraz w smyku jest promocja i kosztuje ok 390zl... (promocja z racji tego, że niedługo wypuszczają nowy model, który różni się tylko tapicerką)
Ale musisz poczytać, czy Ci odpowiada

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Tragicznie spalam. Ale rano jeszcze ba chwile sue położyłam i wstałam godzine temu. Staram sie nie brać tabletek bo chce jak najmniej lekarstw brać w ciąży. Dzisiaj boli ale nie tak jak wczoraj. Zjadłam śniadanko z tz i lezymy na kanapie. Dostal wolne ze względu na mnie.

Dziękuję wam ze jesteście

Kochana, na nas zawsze możesz liczyć
Fajnie, że mężuś dostał wolne, żeby się Tobą poopiekować troszeczkę
Teraz dużo odpoczywaj
Stary 2014-05-12, 11:37   #2714
małaPaulina
Wtajemniczenie

Ana*** ja to akurat jeszcze wózkow nie oglądalam i nie znam sie ale mi zalezy na jak najwiekszej gondoli no bo jak my rodzimy we wrzesniu to co ja zrobie jak dziecko sie nie zmiesci w wozek w styczniu czy w lutym?
przeciez spacerowka to dopiero gdzies na maj... wiec jak dla mnie dziecko musi sie w nim zmiescic duzej niz 6m-cy.

Stary 2014-05-12, 11:41   #2715
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

brawo dla tz

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:43   #2716
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Ja, gdybym nie miała nosidełka do kompletu z wózkiem, kupiłabym nosidełko z Recaro. Szczególnie, że teraz w smyku jest promocja i kosztuje ok 390zl... (promocja z racji tego, że niedługo wypuszczają nowy model, który różni się tylko tapicerką)
Ale musisz poczytać, czy Ci odpowiada

Kochana, na nas zawsze możesz liczyć
Fajnie, że mężuś dostał wolne, żeby się Tobą poopiekować troszeczkę
Teraz dużo odpoczywaj
Dzieki poczytam
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-12, 11:46   #2717
nmartyna
Zadomowienie

Zwróćcie uwagę jak duże są spacerówki w wózkach, ktróe zamierzacie kupić...
Moja gondola jest dość duża, ale w razie, gdyby Mała nie mieściła się w niej, a na dworze byłoby jeszcze zimno, to u mnie spacerówka się sprawdzi... Jest bardzo duża i masywna, a dodatkowo mocno zabudowana, jest dodatkowy śpiworek więc mała nie zmarznie. Ale mam nadzieję, że gondola starczy
Stary 2014-05-12, 11:50   #2718
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Latte śliczne te ubranka
I ten otulacz boski ten szerszy mi bardziej odpowiada - minky
A powiedz ten pas ortopedyczny to zalecił Ci lekarz? będziesz go nosić w porozumieniu czy sama? gdzie kupiłaś?
Pytam ponieważ ja mam skrzywienie kręgosłupa w odcinku lędźwiowym.
Ja mam też skrzywienie kręgosłupa w odcinku ls i wypadanie krążka między kręgowego czy coś tam. Przy podnoszeniu czegoś na kręgosłup jak mnie złapie tak wygina jak babunie. Pomagał mi tylko mydoclam ale wątpię że w ciąży zaleca mi cokolwiek rozkurczowego. Wiec się zabezpiecze pasem. Póki co sama zamówiłam z allegro za ok 90 zł. Dziś wysłali ale zobaczę dopiero w sobotę :/ mam nadzieje ze będzie dobry i ze faktycznie będzie odciązal.

Miss gratuluję bohatera w domu

W ogole dziewczyny ja chce do domu do mojego łoża nie sądziłam ze tak będę tęsknić
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:01   #2719
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Taka mała uwaga, to nie jest nosidelko do wózka, a fotelik samochodowy. No, chyba że nie macie samochodu i chcesz używać tego jako element wózka.
Natomiast jako fotelik samochodowy należy zwrócić przede wszystkim uwagę na bezpieczeństwo dziecka. Pierwsze foteliki dedykowane sa dla dzieci do 12 miesiąca życia lub do 13kg. Pierwszy fotelik zmienia się gdy dziecku wystaje główka poza obręb fotelika.
Nie powinno się kUpować używanych fotelików, bo nie wiadomo cży nie braly udziału w wypadku. Na pierwszy rzut oka może wyglądac dobrze a konstrukcja fotelika moŻe być naruszona. Nie powinno używać się starych fotelików, producent - przynajmniej tak jest w przypadku Maxi Cosi, daje 5 lat gwarancji na materiał którego jest wykonany fotelik. Po tym czasie nie naleŻy go używać.
Tyle teoria, ale wiadomo nie zawsze jest kasa na zakup.
Acha i fotelik przed zakupem należy przymierzyc do samochodu, zdarza się, że pasy w samochodzie sa za które aby prawidłowo zamontować fotelik.
My mieliśmy Maxi Cosi Cabrio Fix.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 12:16   #2720
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Taka mała uwaga, to nie jest nosidelko do wózka, a fotelik samochodowy. No, chyba że nie macie samochodu i chcesz używać tego jako element wózka.
Natomiast jako fotelik samochodowy należy zwrócić przede wszystkim uwagę na bezpieczeństwo dziecka. Pierwsze foteliki dedykowane sa dla dzieci do 12 miesiąca życia lub do 13kg. Pierwszy fotelik zmienia się gdy dziecku wystaje główka poza obręb fotelika.
Nie powinno się kUpować używanych fotelików, bo nie wiadomo cży nie braly udziału w wypadku. Na pierwszy rzut oka może wyglądac dobrze a konstrukcja fotelika moŻe być naruszona. Nie powinno używać się starych fotelików, producent - przynajmniej tak jest w przypadku Maxi Cosi, daje 5 lat gwarancji na materiał którego jest wykonany fotelik. Po tym czasie nie naleŻy go używać.
Acha i fotelik przed zakupem należy przymierzyc do samochodu, zdarza się, że pasy w samochodzie sa za które aby prawidłowo zamontować fotelik.

Hej dzięki za rady , używanę nie wchodzi w rachubę , co do tego fotelika no to szukając go w internecie trzeba wpisać nosidełko bo nazwa fotelik to już dla dzieci wiekszych tylko wyskakuje, ma ono służyć do samochodu jak i do wózka ,ale ma spęłniać własnie obie funkcje i to wzorowo bo ceny są kosmiczne , nie które są droższe od wózków .. co do maxi cosi to włąsnie ma najwiecej opinii ale tez bardzo słabych że dziecko sie nie miesci i sie poci że głowka zwisa , że wkładka nie odpowiednia że pasy za krótkie... jak na razie nie znalazłam ideału , więc bedzie trzeba coś wśród tych złych opinii jednak wybrać .
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-12, 12:25   #2721
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana*** ja to akurat jeszcze wózkow nie oglądalam i nie znam sie ale mi zalezy na jak najwiekszej gondoli no bo jak my rodzimy we wrzesniu to co ja zrobie jak dziecko sie nie zmiesci w wozek w styczniu czy w lutym?
przeciez spacerowka to dopiero gdzies na maj... wiec jak dla mnie dziecko musi sie w nim zmiescic duzej niz 6m-cy.
To nie wiem czy taką znajdziesz w 80% gondola ma do 80cm długości, chodzi o pomiar wewnątrz a nie z zewnątrz (x-landery mają tylko 75cm) a do tego jeżeli już ma ponad 80cm to wózek wazy 17kg

A druga sprawa jest taka, ze jak dziecko się podnosi to i tak go już nie chcę w gondolce bo niej nie ma pasów...

A co z dziewczynami z czerwca...? one by musiały wozić dziecko 11 miesięcy w gondoli jeżeli do maja, są w jeszcze gorszej sytuacji

Liczę na to że w marcu zima zacznie odpuszczać, dziecko nie zmarznie a spacerówka na płasko wystarczy byle tylko dziecko wielkie nie było i zmieściło się przez te 6 miesięcy.

A jak reszta uważa? ja niedoświadczona to sobie gdybam na mój rozumek

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Ja mam też skrzywienie kręgosłupa w odcinku ls i wypadanie krążka między kręgowego czy coś tam. Przy podnoszeniu czegoś na kręgosłup jak mnie złapie tak wygina jak babunie. Pomagał mi tylko mydoclam ale wątpię że w ciąży zaleca mi cokolwiek rozkurczowego. Wiec się zabezpiecze pasem. Póki co sama zamówiłam z allegro za ok 90 zł. Dziś wysłali ale zobaczę dopiero w sobotę :/ mam nadzieje ze będzie dobry i ze faktycznie będzie odciązal.
a konsultowałaś to z lekarzem? nie zrobi to więcej szkody niż pożytku? też bym zamówiła, ale trochę się boję... no i cz wygodne to :P
ja mam lordozę, zbyt wklęsłe plecy w stronę brzucha

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

też tak uważam i zamierzam się tym sugerować
Stary 2014-05-12, 12:30   #2722
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
To nie wiem czy taką znajdziesz w 80% gondola ma do 80cm długości, chodzi o pomiar wewnątrz a nie z zewnątrz (x-landery mają tylko 75cm) a do tego jeżeli już ma ponad 80cm to wózek wazy 17kg

A druga sprawa jest taka, ze jak dziecko się podnosi to i tak go już nie chcę w gondolce bo niej nie ma pasów...

A co z dziewczynami z czerwca...? one by musiały wozić dziecko 11 miesięcy w gondoli jeżeli do maja, są w jeszcze gorszej sytuacji

Liczę na to że w marcu zima zacznie odpuszczać, dziecko nie zmarznie a spacerówka na płasko wystarczy byle tylko dziecko wielkie nie było i zmieściło się przez te 6 miesięcy.

A jak reszta uważa? ja niedoświadczona to sobie gdybam na mój rozumek

a konsultowałaś to z lekarzem? nie zrobi to więcej szkody niż pożytku? też bym zamówiła, ale trochę się boję... no i cz wygodne to :P
ja mam lordozę, zbyt wklęsłe plecy w stronę brzucha

też tak uważam i zamierzam się tym sugerować
Nie konsultowalam jeszcze ale nie sądzę, żeby mogło zaszkodzić ma podtrzymywać brzuszek o odciążyć kręgosłup. Jak będzie niedobry to odesle. Bo są jeszcze takie pasy zakładane na ramiona ale one są już dużo drozsze.jak ten co zamówiłam nie zda egzaminu to będę musiała zamówić, bo nie widzi mi się leżeć do porodu

Co do wozenia w spacerowce to teraz są takie śpiworki i zabudowania do spacerówki, że nawet w zimie jak wyrośnie z gondoli to można będzie przejechać w spacerowce. Poza tym przy mrozie powyżej 5 st nie wyobrażam sobie spacerów z dzieckiem w wózku
Stary 2014-05-12, 12:33   #2723
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dzięki za rady , używanę nie wchodzi w rachubę , co do tego fotelika no to szukając go w internecie trzeba wpisać nosidełko bo nazwa fotelik to już dla dzieci wiekszych tylko wyskakuje, ma ono służyć do samochodu jak i do wózka ,ale ma spęłniać własnie obie funkcje i to wzorowo bo ceny są kosmiczne , nie które są droższe od wózków .. co do maxi cosi to włąsnie ma najwiecej opinii ale tez bardzo słabych że dziecko sie nie miesci i sie poci że głowka zwisa , że wkładka nie odpowiednia że pasy za krótkie... jak na razie nie znalazłam ideału , więc bedzie trzeba coś wśród tych złych opinii jednak wybrać .
ja zamierzam wybrać coś z maxi cosi bo mają testy i crashtesty że są bezpieczne, a do tego nie az tak drogie w porównaniu do inncyh z testami. Widziałam filmik gdzie dziecko w foteliku firmy no name siedziąc przodem do kierunku jazdy spowodował przy uderzeniu 50km/h skręcenie karku, i przerwanie rdzenia kręgowego. Dlatego wózek wezmę 2 w 1 a fotelik dobiorę maxi cosi.
Stary 2014-05-12, 12:37   #2724
ZygaEffka
Zadomowienie

ana i late zgadzam się z wami co do opini wożenia dziecka w gondoli do momentu aż zacznie sie zbytnio ruszać i przenieść do spacerówki są faktycznie te śpiworki zawsze można przenieść dziecko do spacerówki , a tak jak latte pisze za niska temperatura to sie siedzi w domu ;-)
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-12, 12:42   #2725
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
ana i late zgadzam się z wami co do opini wożenia dziecka w gondoli do momentu aż zacznie sie zbytnio ruszać i przenieść do spacerówki są faktycznie te śpiworki zawsze można przenieść dziecko do spacerówki , a tak jak latte pisze za niska temperatura to sie siedzi w domu ;-)
Może przesadziłam z tymi 5 stopniami ale już doczytałam, że jak jest powyżej minus 10 to zakaz wychodzenia także myślę, że jak coś to bobas w śpiworek i do samochodu
Stary 2014-05-12, 12:42   #2726
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
fajne łóżeczko http://www.ceneo.pl/17507283 ale tak do max 6go miesiaca jak dziecko duże, ale jak ktoś moze kupic dwa łóżeczka jedno takie a drugie standardowe to fajna opcja
fajne, ale drogie jak na taki mały czas my spalismy po prostu z malutkiem

Cytat:
super ze rodzice chca kupic wózeczek, to w sumie jeden z najdrozszych zakupów.

żart, brak wyczucia i ło matko chyba bym sie neiźle wkurzyła

dżanet super ze dostanieie kase na wózek

reszta mi sie nei pocytowała nooo

co do wózków to ja woziłam małego w gondoli do ok 7 miesiaca zycia i w zupełności wystarczyło
a co do temperatury to własnei na odwrót ja łaziłam nawet jak było do -15 , powietrze fajne rzeźkie i brak tylu zarazków w powietrzu-super sie spacerowało
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:46   #2727
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
ja zamierzam wybrać coś z maxi cosi bo mają testy i crashtesty że są bezpieczne, a do tego nie az tak drogie w porównaniu do inncyh z testami. Widziałam filmik gdzie dziecko w foteliku firmy no name siedziąc przodem do kierunku jazdy spowodował przy uderzeniu 50km/h skręcenie karku, i przerwanie rdzenia kręgowego. Dlatego wózek wezmę 2 w 1 a fotelik dobiorę maxi cosi.
Dlatego dzieciaczki wozi się tyłem do kierunku jazdy

Ja słyszałam same superlatywy właśnie na temat fotelików maxi cosi. Moja szwagierka ma, poleca i nam da. Tak się zastanawiam, czy jest szansa dopasować taki fotelik do wózka nie z maxi cosi?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:48   #2728
Latte88
Zakorzenienie

Im zimniej, tym lepiej?

Mroźna zima to prawdziwe błogosławieństwo - jest szansa, że wiosną pojawi się mniej wirusów i bakterii. Ale i kłopot - jeśli termometr wskazuje poniżej -10°C, codzienny spacer z dzieckiem jest niewskazany, a przecież trzeba z nim wyjść, choćby po to, by zaprowadzić je do przedszkola. Jeśli malec opuszcza ciepły dom czy nagrzane wnętrze samochodu, to chłód powietrza odczuwa podwójnie. Szczypie buzia, a ciało w grubej kurtce szybko się poci, bo organizm stara się jak najszybciej oddać ciepło, by wyrównać różnicę temperatur. Po pół godzinie wychłodzony malec zaczyna się trząść z zimna. Kilka takich poranków i choroba gotowa. Co zatem robić? Wyjść, ale rozsądnie. Przede wszystkim, jeśli na dworze jest mróz, nie podkręcajmy kaloryferów - wysoka temperatura w mieszkaniu nie służy ani dziecku, ani nam. Starajmy się, aby nie przekraczała 20-21°C. W nocy może być nawet niższa, warto wyrobić sobie nawyk przykręcania termostatów i wietrzenia sypialni przed snem. Orzeźwiające, lekko mroźne powietrze zapewni dziecku głęboki, regenerujący siły sen. Okno warto otwierać także rano i przed wyjściem na dwór (co najmniej na 20 minut wcześniej) - unikniemy w ten sposób szoku termicznego. Kiedy wybieramy się na dwór, musimy przede wszystkim zadbać, by dziecku nie zmarzły stopy, ręce ani głowa. Oprócz czapki, ciepłych skarpet i rękawiczek nie zapominajmy o kremie ochronnym - niewielką warstwę nakładamy na odsłonięte części ciała na 20 minut przed planowanym wyjściem, by kosmetyk zdążył się wchłonąć.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Tu juz nawet o starszym dziecku a co dopiero niemowlak. Nikt mnie nie przekona do wyjścia na spacer przy minus 15
Stary 2014-05-12, 12:49   #2729
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
O to mnie zaskoczyłas że sprzedawcy z all nazywają fotelik dla maluszkow nosidelkiem
Hmmm u nas się sprawdziło. Mała się nie pocila, myślę że to pocenie mogło wynikac ze zbyt grubego ubierania dziecka do samochodu. Generalnie dziecko nie powinno jeździć w kurtce, bo wtedy pasów z fotelika nie da się prawidłowo zapisać. Ciężko mi to opisać, ale oglądałam jakieś filmiki na yt.
Główka dziecka raczej nie opadała, przynajmniej nie pamiętam aby tak się działo.
Może to też wynikac z kąta pod jakim jest przypiety fotelik.
Sprzedawca w sklepie powinien pokazać jak prawidłowo go zamontować.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:52   #2730
Paulina Darek
Rozeznanie

witam się i ja
dziś zaczynamy 24 tydzień
i też dziś piłam kakao... kakaowy dzień dziś jak nic...
dostałam wczoraj od bratowej i brata takie fajne małe buciki... ale mój brat stwierdził, że on sam siostrzeńcowi coś kupi i to będzie za☠☠☠iaszcze...:hahaha : oni mieszkają w dojczlandi i bratowa zaproponowała, że coś mi tam pokupuje, jakieś ubranka czy coś i w sumie fajnie, bo tu zawsze może się powtórzyć, a z de nikt w rodzinie nie będzie miał... a ona często na jakieś przeceny trafia i jest oszczędna, więc nie przepłacimy...
już zaczynam się cieszyć

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości