Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-07-24, 09:03   #2701
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
ja chodzê prywatnie do endo-gin i dlatego nie bêdê mia³a równie¿ skierowania na badania

kupi³am dzi¶ w Lidlu super opiekacz, blender, rondelek i nó¿
aha no rozumiem

coz to za promocje tam dzi¶ maj±?

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:05   #2702
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
aha no rozumiem

coz to za promocje tam dzi¶ maj±?
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-482F5...rta.htm?id=358
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:11   #2703
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Dziewczyny czy które¶ z Was maj± dzieci powy¿ej 10 lat?

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:28   #2704
aamidale
Rozeznanie

Jakie ³adne to wszystko, kolorowe Waga fajna ale ja wolê analoga Nie ma tego co szukam, taki silikonowy pêdzelek do smarowania. Jak widzia³am gdzie¶ to zawsze kosztowa³ gdzie¶ 17 z³ czajê siê na promocjê bo nie bêdê p³aciæ dwóch dych za kawa³ek gumy nawet ¿ebym mia³a miliony

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny czy które¶ z Was maj± dzieci powy¿ej 10 lat?
Ja co najwy¿ej siê zachowujê jak dziecko [nieco] powyzej 10 lat Czemu pytasz bom ciekawa

27.02.2012
Stary 2014-07-24, 09:44   #2705
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Nawet nie wiesz, jak bardzo Twoja historia podobna jest do mojej. Doskonale Ciê rozumiem. To jedzenie w tajemnicy, wstyd przed przyznaniem siê do tego, problemy z cer±, która by³a idealna, to "odchudzam siê od jutra, dzisiaj ostatni raz zjem w Mc", to ¿e ca³e ¿ycie mi mówili, ¿e jestem gruba, a kompletnie nie by³am i wiele bym da³a, ¿eby znów wygl±daæ jak wtedy ...
No i odchudzanie siê z osobami, które maj± 5 wyimaginowanych kilogramów do zrzucenia - dramat.

A kaza³a Ci robiæ jakie¶ badania?

Swoj± drog±, ja rozwa¿a³am i rozwa¿am nadal i dietetyka i trenera personalnego. Ale najzwyczajniej w ¶wiecie siê wstydzê i bojê. To dopiero jest g³upie.

Cytat:
Wiemy wszyscy, ¿e na naszej nadwadze chce zarobiæ m³ody pan dietetyk, który wybuduje sobie dom za nasze t³uste dupska

Piona za podej¶cie. Dobrze ze chesz z tym skonczyæ. zaczyna³am od wagi 106, ale nie jestem taka wysoka jak Ty, mam ledwie 160 Tak¿e wygl±da³am jak kula do krêgli
Nikt Ciê nie bêdzie obje¿dza³, dosz³a¶ do momentu w ¿yciu w którym co¶ Ci zaczê³o przeszkadzaæ i nale¿a± Ci siê za to raczej gratulacje a nie obje¿d¿anie.
Dziêkujê bardzo za serdeczne przyjêcie, naprawdê nie spodziewa³am siê, ¿e znajdê tutaj tyle warto¶ciowych i m±drych osób, które w dodatku tak dobrze mnie rozumiej±.
Spoko, ja te¿ wygl±dam jak kulka, tyle ¿e na patyku :-P bo mam do¶æ szczup³e nogi a wszystko kumuluje siê u góry.
Wieczorem jak odpalê komputer to napiszê wam wiêcej o mojej przygodzie z dietetyczk±.
Ona oczywi¶cie te¿ na mnie zarabia, ale jak kto¶ nie wie jak powinien siê od¿ywiaæ itp. I nie umie sam zdecydowaæ ile i co powinien je¶æ to czasem potrzebuje pomocy... A za cudz± wiedzê trzeba p³aciæ. To te¿ zale¿y na kogo siê trafi bo s³ysza³am, ¿e niektórzy id± do dietetyka, zap³ac± i dostaj± jakie¶ marne kserowki z internetu i nic ponad to. Ja na szczê¶cie trafi³am bardzo dobrze, opowiem wam potem:-D
Ale z tego co widzê to jej pogl±dy pokrywaj± siê z waszymi ;-)
I nie, nie wykonywa³am ¿adnych badañ, ale wszystko dzia³o siê pod okiem lekarza, który zna mnie od ma³ego. To znajomy mojej mamy, który "prowadzi³ mnie" od dziecka i niedawno otworzy³ w³asn± przychodnie i ma tam w³a¶nie dietetyczkê ;-)

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-24, 09:50   #2706
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie ³adne to wszystko, kolorowe Waga fajna ale ja wolê analoga Nie ma tego co szukam, taki silikonowy pêdzelek do smarowania. Jak widzia³am gdzie¶ to zawsze kosztowa³ gdzie¶ 17 z³ czajê siê na promocjê bo nie bêdê p³aciæ dwóch dych za kawa³ek gumy nawet ¿ebym mia³a miliony
ja na akesoria kuchenne wydaje bardzo du¿o kasy ale póki co nie ¿a³uje ostatnio kupi³am super no¿yczki do pizzy szkoda ze pizzy nie moge jesc
Stary 2014-07-24, 09:58   #2707
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê bardzo za serdeczne przyjêcie, naprawdê nie spodziewa³am siê, ¿e znajdê tutaj tyle warto¶ciowych i m±drych osób, które w dodatku tak dobrze mnie rozumiej±.
Spoko, ja te¿ wygl±dam jak kulka, tyle ¿e na patyku :-P bo mam do¶æ szczup³e nogi a wszystko kumuluje siê u góry.
Wieczorem jak odpalê komputer to napiszê wam wiêcej o mojej przygodzie z dietetyczk±.
Ona oczywi¶cie te¿ na mnie zarabia, ale jak kto¶ nie wie jak powinien siê od¿ywiaæ itp. I nie umie sam zdecydowaæ ile i co powinien je¶æ to czasem potrzebuje pomocy... A za cudz± wiedzê trzeba p³aciæ. To te¿ zale¿y na kogo siê trafi bo s³ysza³am, ¿e niektórzy id± do dietetyka, zap³ac± i dostaj± jakie¶ marne kserowki z internetu i nic ponad to. Ja na szczê¶cie trafi³am bardzo dobrze, opowiem wam potem:-D
I nie, nie wykonywa³am ¿adnych badañ, ale wszystko dzia³o siê pod okiem lekarza, który zna mnie od ma³ego. To znajomy mojej mamy, który "prowadzi³ mnie" od dziecka i niedawno otworzy³ w³asn± przychodnie i ma tam w³a¶nie dietetyczkê ;-)

Ja wiem ¿e bardzo krzywdz±co generalizujê, ale niestety tacy s± teraz ludzie, mentalno¶æ Ferdka Kiepskieg- jak zarobiæ zeby siê nie narobiæ. I niestety lekarze te¿ tacy s±. U mnie w rodzinie jest mnóstwo przyk³adów lekarskich zaniedbañ,dlatego unikam ich jak ognia a zalecenia analizujê i konsultujê niekiedy wielokrotnie.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
ja na akesoria kuchenne wydaje bardzo du¿o kasy ale póki co nie ¿a³uje ostatnio kupi³am super no¿yczki do pizzy szkoda ze pizzy nie moge jesc
poszukaj w necie przepisów, jest mnóstwo dietetycznych spodów z otr±b itp, zamiast sera dasz mozarelle i bêdzie ¶wietny posi³êk

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

27.02.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 11:11   #2708
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
ale póki co nie ¿a³uje ostatnio kupi³am super no¿yczki do pizzy szkoda ze pizzy nie moge jesc
No¿yczki do pizzy!? :O

Stary 2014-07-24, 11:21   #2709
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

tak
http://dukapolska.com/prezenty/parap...-do-pizzy.html
Stary 2014-07-24, 11:23   #2710
aamidale
Rozeznanie

Cytat:

Zgaduje ze chodzi o cos takiego jak w za³±czniku
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg dddd.jpg (19,1 KB, 4 za³adowañ)

27.02.2012

Edytowane przez aamidale
Czas edycji: 2014-07-24 o 11:24 Powód: literowka
Stary 2014-07-24, 12:13   #2711
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
no i mia³am racjê

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Nurku, jaki masz rozmiar stópki ?

27.02.2012

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 12:18   #2712
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
no i mia³am racjê

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Nurku, jaki masz rozmiar stópki ?
38 a co?
Stary 2014-07-24, 12:19   #2713
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:

Ja co najwy¿ej siê zachowujê jak dziecko [nieco] powyzej 10 lat Czemu pytasz bom ciekawa
A bo ostatnio mia³am ma³e spiêcie z te¶ciow± i chcia³am poznaæ inn± opiniê na dany temat. Najlepiej jakie¶ matki jak ona podchodzi do tematu (nie chce powiedzieæ, ¿e inne opinie nie s± wa¿ne, tylko mi chodzi o tak± "wypróbowan± na w³asnym materiale" )

Stary 2014-07-24, 12:37   #2714
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
38 a co?
Zobaczy³am ¿e te¿ niedu¿y jak moja stópka, no ale ja niestety mam trochê mniejsz± Wiesz, ja mam problem z dobieraniem butów bo wiele wygl±da na mnie po prostu ¶miesznie

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
A bo ostatnio mia³am ma³e spiêcie z te¶ciow± i chcia³am poznaæ inn± opiniê na dany temat. Najlepiej jakie¶ matki jak ona podchodzi do tematu (nie chce powiedzieæ, ¿e inne opinie nie s± wa¿ne, tylko mi chodzi o tak± "wypróbowan± na w³asnym materiale" )
Aaa no spoko, rozumiem Spiêcie, hm? jak chcesz siê wygadaæ to ja chêtnie poczytam

27.02.2012
Stary 2014-07-24, 13:09   #2715
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892
Witam po dwutygodniowej nieobecno¶ci, têskni³am ale na bie¿±co podczytywa³am Was, teraz w pracy w koñcu nadrobi³am te kilkana¶cie stron co naskroba³y¶cie
Przede wszystkim gratuluje amidale i LadyDaga spadków uwiecznionych na zdjêciach, naprawdê jak widaæ warto robiæ sobie zdjêciowe metamorfozy bo kilka kilo mniej a jaka ró¿nica w wygl±dzie super!

Cytat:
Ja studiuje obecnie jeden kierunek z którego mam juz licencjat a teraz robiê magisterke i od pa¼dziernika zaczynam drugi zaocznie +pracuje
Pochwal siê co studiujesz i na jaki drugi kierunek idziesz

Cytat:
Wiem co¶ o tym biu¶cie, ale wystarczy dobry stanik sportowy i na nowo mo¿na pokochaæ bieganie i skakanie . Serio, niesamowite uczucie .
Melonade przekona³a¶ siê ju¿ do biegania?

Cytat:
Dodkladnie, tez uwazam ze dobry stanik to klucz do sukcesu mowi to rozmiar 65HH
.
Jak ja wam zazdroszcze tych wymiarów pod biustem, ja mam swtrasznie szerok± gorê, spory biust i pod biustem prawie 80 cm

Cytat:
Ja by³am za³o¿yc sobie w koncu konto oszczêdno¶ciowe. 9 stówek ju¿ mam, co trzy miesi±ce bêdê dok³adaæ kolo 1000, to moje kolejne postanowienie. W tym kraju trzeba mieæ zapas, chod¼by malutki.

odkry³am kolejny genialny sk³adnik - daktyle
s± s³odkie, zdrowe, mo¿na sobie zje¶æ 3 i ochota na s³odkie przechodzi. Chyba spróbujê nimi s³odziæ!
Gdzie za³o¿y³a¶ konto oszczêdno¶ciowe? Ja mam w BG¯Optima, polecam napewno

Co do daktyli, nie cierpie, za s³odkie dla mnie, ale ja wogóle nie potrafie je¶æ owoców suszonych b±d¼ kandyzowanych

Cytat:
Te¿ siê obawiam ¿e mi jakie¶ alkoholowe spotkanie z kim¶ wyskoczy ale nie mam zamiaru piæ tak czy inaczej.
Ja na urlopie nie mia³am wieczoru bez chocia¿by pó³ zimnego piwka po upalnym dniu ale przez ca³e 2 tygodnie pogoda by³a po prostu rewelacyjna, ani jednego dnia deszczu wiêc naprawde zimne piwko to by³o to

Cytat:
W ogóle to przysz³am tu nadrobiæ zaleg³o¶ci i zapytaæ Was o zdanie, bo nie wiem co zrobiæ ze swoimi æwiczeniami.
Jako¶ kompletnie "nie czujê" ju¿ tego shreda. Wcze¶niej mnie cieszy³o, fajnie, ¿e zrobi³am w koñcu co¶, co postanowi³am, ¿e sz³am z tym programem. 1 level trochê mnie nudzi³ (nie myliæ z tym, ¿e by³am za dobra w nim), zacz±³ siê drugi i zachwyca³y mnie te æwiczenia. Tylko przesta³am po 2 dniach (nie z lenistwa, o dziwo). I wczoraj do tego wróci³am i w ogóle mi siê nie podobaj± te æwiczenia, poza kilkoma. Nie wiem co zrobiæ - robiæ na si³ê ten level do koñca (czyli jeszcze 7 razy ) i 3 level do koñca (kolejne 10 razy) i mieæ satysfakcjê, ¿e to skoñczy³am w koñcu czy wybraæ jakie¶☠inne æwiczenia?
Melonade skoro nie czujesz ju¿ shreda to nie ma co siê zmuszaæ wed³ug mnie i znale¼æ co¶ co znów da Ci kopa do æwiczeñ i bêdzie sprawia³o rado¶æ a nie tylko poczucie obowi±zku ja musze te¿ do czego¶ wróciæ, ale póki co mam na g³owie szukanie pokoju, przeprowadzkê znów, pracê po urlopie wiêc te¿ nie wiem kiedy uda mi siê poæwiczyæ lub pobiegaæ

Cytat:
ja chodzê prywatnie do endo-gin i dlatego nie bêdê mia³a równie¿ skierowania na badania

kupi³am dzi¶ w Lidlu super opiekacz, blender, rondelek i nó¿
Ale fajna gazetka, zaczajê siê na wagê kuchenn± i ten blender, czekam na opinie wiêc jak u¿yjesz

Witam równie¿ wszystkie nowe odchudzaj±ce
Jutro wa¿enie, póki co wiem ¿e przyty³am po urlopie 1 kg (waga z wczoraj po przylocie wieczorem), ale przy takich posi³kach i alko cieszê siê ¿e tylko tyle!
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-24, 14:24   #2716
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam po dwutygodniowej nieobecno¶ci, têskni³am ale na bie¿±co podczytywa³am Was, teraz w pracy w koñcu nadrobi³am te kilkana¶cie stron co naskroba³y¶cie
Przede wszystkim gratuluje amidale i LadyDaga spadków uwiecznionych na zdjêciach, naprawdê jak widaæ warto robiæ sobie zdjêciowe metamorfozy bo kilka kilo mniej a jaka ró¿nica w wygl±dzie super!

Jak ja wam zazdroszcze tych wymiarów pod biustem, ja mam swtrasznie szerok± gorê, spory biust i pod biustem prawie 80 cm

Co do daktyli, nie cierpie, za s³odkie dla mnie, ale ja wogóle nie potrafie je¶æ owoców suszonych b±d¼ kandyzowanych

Ja na urlopie nie mia³am wieczoru bez chocia¿by pó³ zimnego piwka po upalnym dniu ale przez ca³e 2 tygodnie pogoda by³a po prostu rewelacyjna, ani jednego dnia deszczu wiêc naprawde zimne piwko to by³o to

Melonade skoro nie czujesz ju¿ shreda to nie ma co siê zmuszaæ wed³ug mnie i znale¼æ co¶ co znów da Ci kopa do æwiczeñ i bêdzie sprawia³o rado¶æ a nie tylko poczucie obowi±zku ja musze te¿ do czego¶ wróciæ, ale póki co mam na g³owie szukanie pokoju, przeprowadzkê znów, pracê po urlopie wiêc te¿ nie wiem kiedy uda mi siê poæwiczyæ lub pobiegaæ

Ale fajna gazetka, zaczajê siê na wagê kuchenn± i ten blender, czekam na opinie wiêc jak u¿yjesz

Witam równie¿ wszystkie nowe odchudzaj±ce
Jutro wa¿enie, póki co wiem ¿e przyty³am po urlopie 1 kg (waga z wczoraj po przylocie wieczorem), ale przy takich posi³kach i alko cieszê siê ¿e tylko tyle!
Noooo kurcze witaj za piwko to baty siê nale¿± i to ostre

Ja zak³adam wszystkie konta w PKO. Jestem paranoik trochê i przymykam oko na ch... kijowo¶æ, powiedzmy, ich us³ug na koszt tego, ¿e s± bankiem pañstwowym i jest z tego wiele plusów co do mojego komfortu psychicznego
[2 godziny w kolejce do kasy w oddziale z o¶mioma okienkami, no pjona za rozplanowanie ]

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

W³a¶nie wyczyta³am ¿e mój problem z cer± [trochê grudek na linii ¿uchwy] nie zniknie wraz z oczyszczzeniem sie po papierosach, tylko równie¿ jest efektem zmian hormonalnych...bo¿e dopomó¿

27.02.2012
Stary 2014-07-24, 14:24   #2717
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

teraz bêdê na 5 roku magisterki z socjologii na UW a zaczynam zarz±dzanie na SGH
Konto oszczêdno¶ciowe te¿ mam w BG¯optima i te¿ nie lubie daktyli ani nie zjem owoców suszonych ani kandyzowanych tak¿e mamy wiele ze sob± wspólnego
te wagi s± ¶liczne ale ja kupi³am sobie ze 2 miesi±ce temu wiêc teraz ju¿ nie by³o sensu
Stary 2014-07-24, 17:02   #2718
Zaczarowana_Truskawka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 192

Cze¶æ

Witam nowe kole¿anki

Cytat:

Objechaæ Ciê? Za co? Ka¿da z nas ma jak±¶ przesz³o¶æ, nikt siê nie rodzi z wag± 100/90/80/70 kg ... W±tpiê, ¿eby "objechanie" cokolwiek pomog³o. Ani to nie motywuje, ani nie zmusza do my¶lenia, tylko wkurza albo smuci, a to prowadzi do kolejnego jedzenia w tajemnicy.
Najwa¿niejsze to rozumieæ swoje b³êdy i siê do nich przyznawaæ! A potem siê z nich uczyæ, nawet je¿eli je powielamy ...
I szukaæ rozwi±zañ. Nic siê niestety nie stanie "ju¿". Ale "ju¿" mo¿na zmieniæ my¶lenie i siê staraæ. Pewnie Ci o tyle ³atwiej, ¿e masz gotowy jad³ospis, wiêc korzystaj z tego .
Zgadzam siê
Odchudzanie to nie dieta a styl ¿ycia. Trzeba zmieniæ swoje nawyki ¿ywieniowe na zdrowe i trzymaæ siê ich do koñca ¿ycia. £atwo przytyæ, a schudn±æ jest o wiele trudniej. Jak to mówi± " Nie przyty³am wczoraj i nie schudnê jutro ". Odchudzanie zaczyna siê w g³owie, trzeba dojrzeæ do tej decyzji. Ja odchudzam siê dla siebie, dla mojego zdrowia. Chcê piêknie wygl±daæ w Nowy Rok. Nie chcê znowu zrobiæ postanowienie na Nowy Rok " Schudn±æ ", tylko " Utrzymaæ idealn± dla mnie wagê "
Ka¿dy z nas robi b³êdy, ale trzeba siê na nich uczyæ.

Cytat:
No to podziwiam Was i jestem mile zaskoczona, niewielu m³odych ludzi po¶wiêci³oby w obecnych czasacj cokolwiek dla zaczynaj±cego siê zwi±zku. ¯yczê Wam powodzenia i wytrwa³o¶ci ;*
Dziêkujê
Mam nadziejê, ¿e damy radê. Wierzê, ¿e razem nam siê uda, oboje tego chcemy

Cytat:
Ja jeszcze w kwietniu wa¿y³am 83 kg, teraz 70 - da siê (mój wzrost 160)
Napisz wiêcej o sobie co¶ wymy¶limy.
Zazdroszczê i gratulujê 70 kg
Chcia³abym tyle zobaczyæ na wadze
Bêdê bardzo szczê¶liwa je¶li znowu zobaczê na wadze 65 kg

Fajna waga kuchenna
Lubiê takie kolorowe sprzêty kuchenne

Cytat:
No¿yczki do pizzy?
Pierwszy raz s³yszê o no¿yczkach do pizzy

Mój T¿ dzisiaj mi zapowiedzia³ codzienne bieganie przez dwa tygodnie
Nie wiem jak ja to wytrzymam

01.05.2014

Edytowane przez Zaczarowana_Truskawka
Czas edycji: 2014-07-24 o 17:03
Zaczarowana_Truskawka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-24, 18:40   #2719
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
ja do id±c do Pani dietetyk te¿ siê trochê wstydzi³am ale nie bardziej ni¿ jak sz³am na depilacjê bikini woskiem

te¿ jad³am chipsy przez wiele lat w ukryciu i nikt o tym nie wiedzia³....
ja i na to siê jeszcze nie odwa¿y³am .

Ja czipsów nigdy nie kupowa³am, ale s³odycze i fast foody to ju¿ inna bajka ...
Cytat:
jedno ze sobie ludzie nie zdaj± sprawy z zagro¿eñ zwi±zanych z hormonami, inna sprawa - lenistwo. Jak mo¿na kupowaæ w supermarkecie, je¶li ma siê mo¿liwo¶æ i¶æ na ryneczek?! [mówiê tu o moim mie¶cie, nie ka¿dy inny ma mo¿liwo¶æ, to oczywiste] Znam takie leniwe osoby, co nie pracuj± ani nic, jedz± ¶wiñstwa a potem p³acz± ¿e s± otyli. Konserwanty nie ka¿demu szkodz±, niestety ja nale¿ê do grupy osób wra¿liwych. Trochê dziêki mojej rodzinie, trochê genetycznie. Potrafiê spuchn±æ i czuæ siê s³abo po skrzyde³ku z KFC albo niektórych jogurtach tak dla przyk³adu - nie mam ¿adnej alergii, po prostu tak reagujê na du¿± ilo¶æ chemii. Nie ¿alê siê tutaj, chodzi mi po prostu o to, ¿e ka¿dy organizm jako¶ na tê chemiê zareaguje - i to jest potworne, nie staraæ siê tego nie je¶æ. Pewnie, nigdy do koñca nie wiemy co ³adujemy do dzioba o ilesami tego nie wyhodujemy - ale przynajmniej siê starajmy. bo to wchodzi w nawyk, a potem jest ju¿ ³atwiej. Ja skoñczy³am z chemi± na tyle na ile mog³am. Jest mi lepiej, co wiêcej - psychicznie równie¿

W moim bloku mieszka³a d³ugi czas dziewczyna z cukrzyc±, która na kazdej wiêkszej przerwie w szkole kupowa³a s³odycze i cole:O Domy¶lacie siê chyba, jak obecnie wygl±da. I nie chodzi mi o sam± ni± [dzieciak to dzieciak] ale o jej rodzinê - wszyscy mieli cukrzycê i wszyscy ¿arli jak opêtani. Ona sama w wieku piêciu lat jad³a jajecznicê z jedenastu jajek i pó³torej d³ugiej bagietki - chwali³a siê mojej babci, która potem z przera¿eniem opowiada³a to w domu. Którego¶ lata ca³a ich rodzina mocno schud³a - poza ni± oczywi¶cie. Nawyki jakie jej wpoili zostan± z ni± prawdopodobnie do koñca ¿ycia. T³umaczyli siê, ¶mieli siê t³umaczyæ ¿e u nich "tusza jest genetyczna". Genetyczny debilizm prêdzej.
Piszê to dlatego, ¿e spora czê¶æ m³odych oty³ych ludzi ma nadwagê dziêki swoim rodzicom. Nie twierdzê, ¿e wszyscy s± debilami, oczywi¶cie - chodzi mi o niewiedzê, moim zdaniem celow± niewiedzê która czêsto prowadzi do tragedii. Wiemy wszyscy, ¿e na naszej nadwadze chce zarobiæ m³ody pan dietetyk, który wybuduje sobie dom za nasze t³uste dupska, na naszej nadwadze zarabiaj± producenci produktów "light" które czêsto s± bardziej szkodliwe ni¿ tynk ze ¶ciany, w koñcu na naszym wstydzie i chêci szybkiego pozbycia siê kilogramów zarabiaj± wszelkiej masy oszu¶ci sprzedaj±cy najró¿niejsze ¶rodki, wyniszczaj±ce nasz organizm bardziej lub mniej. Kto¶ mi kiedy¶ powiedzia³, ¿e mam paranojê bo my¶lê, ¿e ci±gle kto¶ chce mnie oszukaæ lub skrzywdziæ. Ten kto¶ nie rozumia³, jak du¿o na mojej krzywdzie mog± zarobiæ osoby trzecie.
Dlatego czytajcie etykiety, pijcie zio³a, chod¼cie do dobrych lekarzy, uczcie siê swojego cia³a na dobre i na z³e - chemii ju¿ nie unikniemy ca³kowicie, co nie znaczy ¿e nie mo¿emy jej je¶æ mniej. Warto sie staraæ. Mo¿na rozwi±zaæ wiele problemów zdrowotnych.

Cytat:
Znajd¼ co innego bo jak bêdziesz siê mia³a zmuszaæ to nic z tego nie bêdzie.
Nie, ¿ebym narzeka³a, ale to mi daje kolejne poczucie pora¿ki, ¿e znowu tego nie skoñczy³am . No i klops . Z psychik± ciê¿ko walczyæ .

Cytat:
Piona za podej¶cie. Dobrze ze chesz z tym skonczyæ. Co do kasy zostawionej w maku to ja mam teraz tak samo, tyle ze kasa wydana na papierosy jak patrze w przesz³o¶æ to siê za³amujê jaka by³am "m±dra".
Te¿ wpad³am w depresjê po ¶mierci bliskiej osoby. zaczyna³am od wagi 106, ale nie jestem taka wysoka jak Ty, mam ledwie 160 Tak¿e wygl±da³am jak kula do krêgli
Nikt Ciê nie bêdzie obje¿dza³, dosz³a¶ do momentu w ¿yciu w którym co¶ Ci zaczê³o przeszkadzaæ i nale¿a± Ci siê za to raczej gratulacje a nie obje¿d¿anie.
Ja tak my¶lê o kasie wydanej na s³odycze i na wszelkie s³odkie kawy ...

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:

Nie no, te¿ nie mo¿na mieæ takiego podej¶cia, ¿e ka¿dy na nas zarabia i to ¼le ... No tak, hydraulik te¿ zarabia, jak Ci kapi±cy kran naprawi, a mechanik, jak Ci samochód padnie i to te¿ s± rzeczy, których mog³aby¶ siê nauczyæ i sama wykonaæ ... tylko po co? Szkoda czasu, energii i stresu na to wszystko . Nie da siê wiedzieæ wszystkiego o wszystkim, nawet je¶li niektóre rzeczy s± ³atwe do nauczenia siê i ogólnodostêpne.
Je¿eli to jest dietetyk, który s³ucha Twoich potrzeb, potrafi Ci doradziæ, a jeszcze jego plan daje efekty to dlaczego mia³aby¶ nie korzystaæ? Wszystko jest dla ludzi .
Co innego, gdyby to by³a pani, która w³a¶nie daje Ci jakie¶ wydruki z internetu, nie uwzglêdniaj±c Twoich preferencji i kaza³a Ci kupowaæ tony suplementów .

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
S± i zdrowe przepisy na pizzê, a te¿ jak zjesz raz na miesi±c kilka kawa³ków pizzy to nic siê nie stanie .

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 18:44   #2720
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
ja i na to siê jeszcze nie odwa¿y³am .

Ja czipsów nigdy nie kupowa³am, ale s³odycze i fast foody to ju¿ inna bajka ...

Nie, ¿ebym narzeka³a, ale to mi daje kolejne poczucie pora¿ki, ¿e znowu tego nie skoñczy³am . No i klops . Z psychik± ciê¿ko walczyæ .

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Nie no, te¿ nie mo¿na mieæ takiego podej¶cia, ¿e ka¿dy na nas zarabia i to ¼le ... No tak, hydraulik te¿ zarabia, jak Ci kapi±cy kran naprawi, a mechanik, jak Ci samochód padnie i to te¿ s± rzeczy, których mog³aby¶ siê nauczyæ i sama wykonaæ ... tylko po co? Szkoda czasu, energii i stresu na to wszystko . Nie da siê wiedzieæ wszystkiego o wszystkim, nawet je¶li niektóre rzeczy s± ³atwe do nauczenia siê i ogólnodostêpne.
Je¿eli to jest dietetyk, który s³ucha Twoich potrzeb, potrafi Ci doradziæ, a jeszcze jego plan daje efekty to dlaczego mia³aby¶ nie korzystaæ? Wszystko jest dla ludzi .
Co innego, gdyby to by³a pani, która w³a¶nie daje Ci jakie¶ wydruki z internetu, nie uwzglêdniaj±c Twoich preferencji i kaza³a Ci kupowaæ tony suplementów .

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

S± i zdrowe przepisy na pizzê, a te¿ jak zjesz raz na miesi±c kilka kawa³ków pizzy to nic siê nie stanie .
Nie my¶l o tym jak o pora¿ce, tylko "przetestowa³am - nie pasowa³o - wyrzuci³am". POra¿k± by by³o jakby¶ siê na tydzieñ po³o¿y³a do ³ó¿ka i napycha³a fastfoodami.

27.02.2012
Stary 2014-07-24, 18:44   #2721
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cytat:

Uwielbiam s³odkie kawy, z syropami, szczególnie bia³± mocc± jak pracowa³am w kinie to przynajmniej mia³am za pó³ darmo, wiêc siê nie wykosztowa³am, ale napewno troche mnie podtuczy³y teraz kawka to pó³ ³y¿eczki cukru, maks jedna
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-24, 18:58   #2722
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Helloooo .
Cytat:
Nie .
Szczerze mówi±c póki co nawet nie planujê. Gdybym kupi³a karnet na si³owniê to na pewno bym biega³a na bie¿ni, bo lubiê . Natomiast na razie wychodzenie z domu i bieganie jako¶ mnie nie przekonuje, nie lubiê biegaæ w plenerze . Poza tym ani pogoda nie dopisuje (albo upa³ albo ulewy), ani czas (mam czas w ¶rodku dnia - upa³ - albo pó¼nym wieczorem - niebezpiecznie).
Zreszt± trochê siê obawiam o to moje t³uste cielsko, ¿e jednak za du¿o tego na moje biedne kolana, z którymi ju¿ miewa³am ró¿ne problemy ...
Nie wiem, jak widaæ mam same wymówki i zero chêci. Na bie¿ni chêtnie, na zewn±trz .

Cytat:

No ³adnie, ³adnie . A jak z jedzeniem?

Cytat:
Chyba tak zrobiê i po prostu poszukam czego¶☠innego ... Jak nic mi siê☠nie bêdzie podoba³o to z podkulonym ogonem wrócê do shreda
Chocia¿ chcia³abym móc powiedzieæ, ¿e skoñczy³am shreda ...

Cytat:
No to przyznaj siê co tam takiego jad³a¶ .

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
W³a¶nie wyczyta³am ¿e mój problem z cer± [trochê grudek na linii ¿uchwy] nie zniknie wraz z oczyszczzeniem sie po papierosach, tylko równie¿ jest efektem zmian hormonalnych...bo¿e dopomó¿
Faktycznie to mog± byæ hormony, ale to mo¿e byæ te¿ alergia/nietolerancja pokarmowa .

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Nie my¶l o tym jak o pora¿ce, tylko "przetestowa³am - nie pasowa³o - wyrzuci³am". POra¿k± by by³o jakby¶ siê na tydzieñ po³o¿y³a do ³ó¿ka i napycha³a fastfoodami.
Racja! Tak zrobiê .

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Uwielbiam s³odkie kawy, z syropami, szczególnie bia³± mocc± jak pracowa³am w kinie to przynajmniej mia³am za pó³ darmo, wiêc siê nie wykosztowa³am, ale napewno troche mnie podtuczy³y teraz kawka to pó³ ³y¿eczki cukru, maks jedna
Oo tak, hektolitrami bym mog³a piæ.
Szczególnie karmelowe . Wszystkie mro¿one, ciep³a mnie a¿ tak nie krêci (chocia¿ zim± ró¿nie bywa) .Zreszt± nadal czasem pijê, ale staram siê ograniczaæ jak najbardziej. Chocia¿ teraz mnie bardziej boli, ¿e tyle pieniêdzy na to idzie ni¿ zdrowie/tusza .

W ogóle zaczynam my¶leæ, ¿e trochê inaczej muszê podej¶æ do tego mojego odchudzania. Niestety, jestem perfekcjonistk± i jak wiem, ¿e co¶ mo¿na lepiej to nie satysfakcjonuje mnie ju¿ "dobrze".
Na pocz±tku mia³am podej¶cie - zdrowo je¶æ, bia³e zamieniæ na ciemne, du¿o warzyw, du¿o wody, ¿adnych napojów, fast foodów, s³odyczy.
I jak siê tego trzyma³am to mnie cieszy³o.
Ale pó¼niej siê okaza³o, ¿e prawdopodobnie nie s³u¿y mi gluten, wiêc dobrze by by³o i to odstawiæ. Potem siê dowiedzia³am, ¿e fajnie by by³o wykluczyæ równie¿ nabia³. No i tak gdzie¶ mi to w tyle g³owy zawsze zostaje, ¿e co nie zrobiê to mog³oby byæ lepiej i przez to zawalam totalnie. Bez sensu.
Swoj± drog±, zastanawiam siê, czy wszystkie wegetarianizmy itp. te¿ siê tak zaczynaj±.
Najpierw nie jemy samego miêsa, pó¼niej wykluczamy ryby (albo jedno i drugie na raz, s± ró¿ne podej¶cia), potem przechodzimy na weganizm i nie jemy nic pochodzenia zwierzêcego, potem jest ju¿ dieta ro¶linna, a na koniec dieta surowa / raw till 4. Czasem siê zastanawiam, gdzie jest ta granica zdrowego rozs±dku i co faktycznie jest takie zdrowe, a co nie.
Przy czym dodam tylko, ¿e sama nie planujê zostaæ wegetariank±(ani niczym w dalszym stopniu) w najbli¿szym czasie (póki co sobie nie wyobra¿am w ogóle kiedykolwiek, ale niczego nie wykluczam), ale te¿ nie negujê takich wyborów innych. Po prostu to teraz nie dla mnie, ale wrêcz podziwiam niektórych za taki styl ¿ycia .

Tak¿e wracaj±c do mojego perfekcjonizmu, na pewno chcê kiedy¶ spróbowaæ czy bezglutenowo i beznabia³owo bêdzie mi siê dobrze ¿y³o, ale póki co bez spiny i zaczynam od klasycznego zdrowego od¿ywiania z cheat mealem/cheat dayem, jeszcze zobaczê, co tam wymy¶lê .

Wspomina³am Wam, ¿e kiedy¶ uda³o mi siê w zasadzie bez problemu schudn±æ, wtedy moja polityka by³a w³a¶nie taka - skoñczy³am ze s³odyczami i fast foodami, col±, sokami z kartonów itd, jad³am po prostu zdrowo, a ¿eby mi smutno nie by³o to codziennie (tak, codziennie) pi³am sobie jak±¶ mro¿on± kawê albo shake'a czy co¶ w tym stylu, co¶ co tak bardzo lubi³am. Codziennie æwiczy³am 8 min legs (jak sama nazwa wskazuje to tylko 8 minut) i widzia³am efekty. Prawda, nie mia³am wtedy problemów z hormonami, ale mo¿e teraz te¿ nie muszê siê tak strasznie wszystkim spinaæ .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-07-24 o 19:03
Stary 2014-07-24, 19:16   #2723
ch_aga
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 835

Cytat:
Ale ile kg? W ogóle w domu æwiczysz jaki¶ konkretny zestaw czy na si³owni czy jak? Zastanawiam siê czy kupiæ ... Chocia¿ wydaje mi siê, ¿e ju¿ lepiej zainwestowaæ w sztangê

Wa¿yæ siê mo¿esz kiedy chcesz, ale tabelkê robiê na podstawie danych, które dostanê w pi±tek, ewentualnie w sobotê, jak siê kto¶ za³apie, zanim tu wklejê (a to raczej wyczyn nie jest, bo nie robiê tego zazwyczaj rano ). Tak¿e mo¿esz podaæ swoj± wagê z poniedzia³ku w pi±tek, mo¿esz siê wa¿yæ drugi raz do tabelki, jak chcesz ...

¯adnych g³odówek . Nastêpnego dnia trzeba po prostu wróciæ do zdrowego od¿ywiania, jak gdyby nigdy nic! Albo siê mocno trzymaæ i nie piæ alkoholu i nie je¶æ ¶wiñstw albo potraktowaæ to jako cheat meal/cheat day i tyle.
(znowu, takie to proste, nie? )
Rok temu natrafi³am na blog Angeli Przyby³ek, instruktorki. http://powerworkout.blog.pl/ Ma swoje filmiki na you tube. Kupi³am kettla 8kg i na razie mi starcza.
A co do wagi to ogólnie zaczyna³am z ciê¿arem 94,6kg. po trzech miesi±cach by³o 87,1kg i potem zastój, wzrost do 88,6 a w poniedzia³ek 87,3kg wiêc ju¿ sama nie wiem co uznaæ za moj± wagê startow±. Chyba tê ostatni±. Wzrost 165cm. Chcê schudn±æ etapami. Na pocz±tek zadowoli mnie mniej ni¿ 85kg, potem mniej ni¿ 80 itd. Powiedzmy do 68kg
A co do g³odówki to ogl±da³am program doktora Mosleya i on stosowa³ g³odówkê dwa razy w tygodniu nie maj±c ¿adnych skutków ubocznych.
Cytat:
W ogóle to przysz³am tu nadrobiæ zaleg³o¶ci i zapytaæ Was o zdanie, bo nie wiem co zrobiæ ze swoimi æwiczeniami.
Jako¶ kompletnie "nie czujê" ju¿ tego shreda. Wcze¶niej mnie cieszy³o, fajnie, ¿e zrobi³am w koñcu co¶, co postanowi³am, ¿e sz³am z tym programem. 1 level trochê mnie nudzi³ (nie myliæ z tym, ¿e by³am za dobra w nim), zacz±³ siê drugi i zachwyca³y mnie te æwiczenia. Tylko przesta³am po 2 dniach (nie z lenistwa, o dziwo). I wczoraj do tego wróci³am i w ogóle mi siê nie podobaj± te æwiczenia, poza kilkoma. Nie wiem co zrobiæ - robiæ na si³ê ten level do koñca (czyli jeszcze 7 razy ) i 3 level do koñca (kolejne 10 razy) i mieæ satysfakcjê, ¿e to skoñczy³am w koñcu czy wybraæ jakie¶☠inne æwiczenia?
Ja bym znalaz³a jakie¶ inne æwiczenia, bo bêdziesz siê tylko mordowaæ. Ja tak mia³am z chodakowsk± - po dwóch tygodniach nudzi³y mnie te æwiczenia wiêc przesta³am. Ale kilkana¶cie lat temu æwiczy³am z Cindy Croford i ³adnie chud³am. O w³a¶nie - a mo¿e znów bym zaczê³a Bardzo lubi³am te æwiczenia.
Cytat:
Widzia³am tkaie pêdzelki w sklepach typu " wszystko po 5z³". A swój kupi³am kiedy¶ w biedronce, kosztowa³ na pewno mniej ni¿ dychê bo wiêcej bym nie zap³aci³a. By³ w komplecie z ³opatk± silikonow±.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 19:24   #2724
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Helloooo .

Nie .
Szczerze mówi±c póki co nawet nie planujê. Gdybym kupi³a karnet na si³owniê to na pewno bym biega³a na bie¿ni, bo lubiê . Natomiast na razie wychodzenie z domu i bieganie jako¶ mnie nie przekonuje, nie lubiê biegaæ w plenerze . Poza tym ani pogoda nie dopisuje (albo upa³ albo ulewy), ani czas (mam czas w ¶rodku dnia - upa³ - albo pó¼nym wieczorem - niebezpiecznie).
Zreszt± trochê siê obawiam o to moje t³uste cielsko, ¿e jednak za du¿o tego na moje biedne kolana, z którymi ju¿ miewa³am ró¿ne problemy ...
Nie wiem, jak widaæ mam same wymówki i zero chêci. Na bie¿ni chêtnie, na zewn±trz .

No ³adnie, ³adnie . A jak z jedzeniem?

Chyba tak zrobiê i po prostu poszukam czego¶☠innego ... Jak nic mi siê☠nie bêdzie podoba³o to z podkulonym ogonem wrócê do shreda
Chocia¿ chcia³abym móc powiedzieæ, ¿e skoñczy³am shreda ...

No to przyznaj siê co tam takiego jad³a¶ .

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Faktycznie to mog± byæ hormony, ale to mo¿e byæ te¿ alergia/nietolerancja pokarmowa .

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Racja! Tak zrobiê .

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Oo tak, hektolitrami bym mog³a piæ.
Szczególnie karmelowe . Wszystkie mro¿one, ciep³a mnie a¿ tak nie krêci (chocia¿ zim± ró¿nie bywa) .Zreszt± nadal czasem pijê, ale staram siê ograniczaæ jak najbardziej. Chocia¿ teraz mnie bardziej boli, ¿e tyle pieniêdzy na to idzie ni¿ zdrowie/tusza .

W ogóle zaczynam my¶leæ, ¿e trochê inaczej muszê podej¶æ do tego mojego odchudzania. Niestety, jestem perfekcjonistk± i jak wiem, ¿e co¶ mo¿na lepiej to nie satysfakcjonuje mnie ju¿ "dobrze".
Na pocz±tku mia³am podej¶cie - zdrowo je¶æ, bia³e zamieniæ na ciemne, du¿o warzyw, du¿o wody, ¿adnych napojów, fast foodów, s³odyczy.
I jak siê tego trzyma³am to mnie cieszy³o.
Ale pó¼niej siê okaza³o, ¿e prawdopodobnie nie s³u¿y mi gluten, wiêc dobrze by by³o i to odstawiæ. Potem siê dowiedzia³am, ¿e fajnie by by³o wykluczyæ równie¿ nabia³. No i tak gdzie¶ mi to w tyle g³owy zawsze zostaje, ¿e co nie zrobiê to mog³oby byæ lepiej i przez to zawalam totalnie. Bez sensu.
Swoj± drog±, zastanawiam siê, czy wszystkie wegetarianizmy itp. te¿ siê tak zaczynaj±.
Najpierw nie jemy samego miêsa, pó¼niej wykluczamy ryby (albo jedno i drugie na raz, s± ró¿ne podej¶cia), potem przechodzimy na weganizm i nie jemy nic pochodzenia zwierzêcego, potem jest ju¿ dieta ro¶linna, a na koniec dieta surowa / raw till 4. Czasem siê zastanawiam, gdzie jest ta granica zdrowego rozs±dku i co faktycznie jest takie zdrowe, a co nie.
Przy czym dodam tylko, ¿e sama nie planujê zostaæ wegetariank±(ani niczym w dalszym stopniu) w najbli¿szym czasie (póki co sobie nie wyobra¿am w ogóle kiedykolwiek, ale niczego nie wykluczam), ale te¿ nie negujê takich wyborów innych. Po prostu to teraz nie dla mnie, ale wrêcz podziwiam niektórych za taki styl ¿ycia .

Tak¿e wracaj±c do mojego perfekcjonizmu, na pewno chcê kiedy¶ spróbowaæ czy bezglutenowo i beznabia³owo bêdzie mi siê dobrze ¿y³o, ale póki co bez spiny i zaczynam od klasycznego zdrowego od¿ywiania z cheat mealem/cheat dayem, jeszcze zobaczê, co tam wymy¶lê .

Wspomina³am Wam, ¿e kiedy¶ uda³o mi siê w zasadzie bez problemu schudn±æ, wtedy moja polityka by³a w³a¶nie taka - skoñczy³am ze s³odyczami i fast foodami, col±, sokami z kartonów itd, jad³am po prostu zdrowo, a ¿eby mi smutno nie by³o to codziennie (tak, codziennie) pi³am sobie jak±¶ mro¿on± kawê albo shake'a czy co¶ w tym stylu, co¶ co tak bardzo lubi³am. Codziennie æwiczy³am 8 min legs (jak sama nazwa wskazuje to tylko 8 minut) i widzia³am efekty. Prawda, nie mia³am wtedy problemów z hormonami, ale mo¿e teraz te¿ nie muszê siê tak strasznie wszystkim spinaæ .
Ja wiem, ale najbardziej prawdopodobne s± hormony bo mam mnóstwo innych objawów. Có¿, dowiem siê u lekarza Ciekawa jestem tylko przez co to, mam nadziejeze znajdê kogo¶, kto bêdzie mi umia³ na to odpowiedzieæ. Bojê siê najgorszego, ze co¶ jest nie tak z moim uk³adem rozrodczym i nie bêdê mog³a mieæ dzieci :/ póki co staram siê tym nie przejmowaæ ale trochê wkurza, te¿ jestem perfekcjonistk± i skoro juz siê wzie³am za siebie to chcê byæ idealna a tu duupa.

tez kiedy¶ chud³am inaczej, wpierdziela³am lody, w ogole nie liczy³±m kalorii tylko siê usportowia³am. Teraz po prostu eliminujê ¶mieci, lody itp tylko w okres jak ju¿ muszê, ¿eby nie zapomnieæ jak to smakuje.

27.02.2012
Stary 2014-07-24, 21:14   #2725
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

By³am dzi¶ u lekarza. Poniewa¿ refluks mo¿e braæ siê od oty³o¶ci (jak równie¿ od infekcji, przepukliny i innych), przy okazji mnie zwa¿y³. Wa¿ê 85 z groszami po ¶niadaniu i w ubraniu. To oznacza, ¿e... schud³am 1,7 kilo przez ostatni miesi±c
oczywi¶cie ta g³odówka siê przyczyni³a. Teraz nie wiem co je¶æ. pe³nego ziarna nie mogê, surowych owoców i warzyw nie, gotowane: tylko niektóre. odpadaj± ostre, bogate w b³onnik i rozdymaj±ce.

Za miesi±c dopiero badanie usg i gastroskopia (urlopy), wcale siê nie cieszê, ¿e bêd± we mnie wsadzaæ rurê a potem wezm± sobie kawa³ek mojego ¿o³±dka. Niestety jest to konieczne. Mo¿e mnie u¶pi±, co? Nie no trzeba po mêsku tam pój¶æ, albo siê bêdê mêczyæ do koñca ¿ycia. Cokolwiek zjem umieram a brzuch nied³ugo wybuchnie.

Ale mam rower. Kupi³am za 840 ze zmian± osprzêtu na lepszy. Taka miejsko-turystyczna damka. Niedawno jecha³am rowerem kole¿anki i czu³am jakbym w kisielu jecha³a. Taki ciê¿ki. Pomy¶la³am - 12 lat temu ostatni raz mia³am siode³ko pod sob±, mo¿e tak byæ. A ten jak burza idzie. Jednak czuæ brak kondycji. Obecnie jestem na etapie "je¿d¿enia nim wszêdzie gdzie tylko mogê". Narzeczony siê ¶mieje, ¿e do toalety bêdê nim je¼dziæ. Niestety d³u¿szych wycieczek nie uprawiam z powodu brzucha. Je¿d¿ê po wiosce - droga lepsza i l¿ej idzie

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-24, 21:24   #2726
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Ja wiem, ale najbardziej prawdopodobne s± hormony bo mam mnóstwo innych objawów. Có¿, dowiem siê u lekarza Ciekawa jestem tylko przez co to, mam nadziejeze znajdê kogo¶, kto bêdzie mi umia³ na to odpowiedzieæ. Bojê siê najgorszego, ze co¶ jest nie tak z moim uk³adem rozrodczym i nie bêdê mog³a mieæ dzieci :/ póki co staram siê tym nie przejmowaæ ale trochê wkurza, te¿ jestem perfekcjonistk± i skoro juz siê wzie³am za siebie to chcê byæ idealna a tu duupa.

tez kiedy¶ chud³am inaczej, wpierdziela³am lody, w ogole nie liczy³±m kalorii tylko siê usportowia³am. Teraz po prostu eliminujê ¶mieci, lody itp tylko w okres jak ju¿ muszê, ¿eby nie zapomnieæ jak to smakuje.
Nie zak³adaj od razu najgorszego!
Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
By³am dzi¶ u lekarza. Poniewa¿ refluks mo¿e braæ siê od oty³o¶ci (jak równie¿ od infekcji, przepukliny i innych), przy okazji mnie zwa¿y³. Wa¿ê 85 z groszami po ¶niadaniu i w ubraniu. To oznacza, ¿e... schud³am 1,7 kilo przez ostatni miesi±c
oczywi¶cie ta g³odówka siê przyczyni³a. Teraz nie wiem co je¶æ. pe³nego ziarna nie mogê, surowych owoców i warzyw nie, gotowane: tylko niektóre. odpadaj± ostre, bogate w b³onnik i rozdymaj±ce.

Za miesi±c dopiero badanie usg i gastroskopia (urlopy), wcale siê nie cieszê, ¿e bêd± we mnie wsadzaæ rurê a potem wezm± sobie kawa³ek mojego ¿o³±dka. Niestety jest to konieczne. Mo¿e mnie u¶pi±, co? Nie no trzeba po mêsku tam pój¶æ, albo siê bêdê mêczyæ do koñca ¿ycia. Cokolwiek zjem umieram a brzuch nied³ugo wybuchnie.

Ale mam rower. Kupi³am za 840 ze zmian± osprzêtu na lepszy. Taka miejsko-turystyczna damka. Niedawno jecha³am rowerem kole¿anki i czu³am jakbym w kisielu jecha³a. Taki ciê¿ki. Pomy¶la³am - 12 lat temu ostatni raz mia³am siode³ko pod sob±, mo¿e tak byæ. A ten jak burza idzie. Jednak czuæ brak kondycji. Obecnie jestem na etapie "je¿d¿enia nim wszêdzie gdzie tylko mogê". Narzeczony siê ¶mieje, ¿e do toalety bêdê nim je¼dziæ. Niestety d³u¿szych wycieczek nie uprawiam z powodu brzucha. Je¿d¿ê po wiosce - droga lepsza i l¿ej idzie
Ech, Ty nasz biedaku z tym ¿o³±dkiem! B±d¼ dzielna, trzymamy za Ciebie kciuki! Mo¿e trzeba szukaæ czego¶ dobrego we wszystkim i mo¿e dziêki temu ³atwiej Ci bêdzie zdrowo siê☠od¿ywiaæ? Mam nadziejê, ¿e siê wszystko szybko u³o¿y!

A roweru zazdroszczê!

Stary 2014-07-24, 22:18   #2727
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Dziewczyny za mn± dwa okropne dni. Sajgon jak w brzuchu wieloryba wypchanego bobem i fasolk± i zapitego gazowan± kol±.
Z uwagi na powy¿sze nie liczy³am kalorii.
Dumna jestem z siebie, ¿e w ogóle jad³am, bo wiedzia³am ¿e tak trzeba i ¿e stres nie mo¿e mnie zablokowaæ.
¶roda
ser chudy, plaster szynki, pomidor
kawa z mlekiem
ogromna nektarynka x 2
serek ziarnisty, pomidor
jajecznica (2 jaja)
jajko na twardo
szklana mleka

czwartek
kawa³eczek cha³ki z mas³em, kubek mleka
kawa z mlekiem x 2
kefir 450 g
jab³ko
kanapka z mas³em, serek o smaku czekoladowym 165 g
nektarynka
fasolka szparagowa
maliny

Mo¿e lista wydaje siê d³uga, ale przewa¿nie to by³y wmuszone ma³e porcje. Wiedzia³am, ¿e jak siê nie przemogê i nie zjem naleci mnie jutro wilczy g³ód.

Stary 2014-07-24, 22:29   #2728
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Do klubu wstawi³am zdjecie z rowerem na tle zamku w Malborku widaæ tam ¿e jest co zrzucaæ

Malinko ominê³o mnie: co to za sajgon siê dzieje?

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-24, 22:40   #2729
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:

Na pewno badania pomog± w okre¶leniu przyczyny Twoich k³opotów.
Mój 18 letni chrze¶niak te¿ ma refluks przyczyna zbyt du¿a ilo¶æ poch³oniêtych i poch³anianych nadal czipsów i koli - diagnoza.
Teraz ju¿ wie czego mu nie wolno i jest du¿o lepiej.
Tak, ¿e trzymam kciuki i¿ u Ciebie co¶ siê wyja¶ni.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Malinko ominê³o mnie: co to za sajgon siê dzieje?
Nie pisa³am, poniewa¿ to jest tajemnica zawodowa.
Z nikim nie mogê rozmawiaæ na takie tematy.
Ale uwierzcie mi na s³owo, jakby¶cie wiedzia³y nawet s³ówkiem by¶cie nie krzycza³y gdybym nawet przez dwa dni nic nie jad³a.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Zauwa¿y³am, ¿e obr±czka któr± poszerza³am - aby mi na grubym paluchu nie utknê³a. Teraz ma siê lu¼niej.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Która¶ narzeka³a ¿e pod biustem ma prawie 80,
uprzejmie donoszê, ¿e ja mam 85.
W biodrach 102 cm. Moje biodra to spokojnie do równika przyrównaæ mo¿na.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Musisz koniecznie zrobiæ te badania i koniecznie wybraæ siê do dobrego gina.

Stary 2014-07-24, 23:30   #2730
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny za mn± dwa okropne dni. Sajgon jak w brzuchu wieloryba wypchanego bobem i fasolk± i zapitego gazowan± kol±.
Z uwagi na powy¿sze nie liczy³am kalorii.
Dumna jestem z siebie, ¿e w ogóle jad³am, bo wiedzia³am ¿e tak trzeba i ¿e stres nie mo¿e mnie zablokowaæ.
¶roda
ser chudy, plaster szynki, pomidor
kawa z mlekiem
ogromna nektarynka x 2
serek ziarnisty, pomidor
jajecznica (2 jaja)
jajko na twardo
szklana mleka

czwartek
kawa³eczek cha³ki z mas³em, kubek mleka
kawa z mlekiem x 2
kefir 450 g
jab³ko
kanapka z mas³em, serek o smaku czekoladowym 165 g
nektarynka
fasolka szparagowa
maliny

Mo¿e lista wydaje siê d³uga, ale przewa¿nie to by³y wmuszone ma³e porcje. Wiedzia³am, ¿e jak siê nie przemogê i nie zjem naleci mnie jutro wilczy g³ód.
Czemu obiadów nie jesz? I w ogóle tak malutko?

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.