![]() |
#2701 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Cytat:
![]() ![]() coz to za promocje tam dzi¶ maj±?
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 513
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Dziewczyny czy które¶ z Was maj± dzieci powy¿ej 10 lat?
#2704 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Ja co najwy¿ej siê zachowujê jak dziecko [nieco] powyzej 10 lat ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 009
|
Cytat:
Cytat:
Spoko, ja te¿ wygl±dam jak kulka, tyle ¿e na patyku :-P bo mam do¶æ szczup³e nogi a wszystko kumuluje siê u góry. Wieczorem jak odpalê komputer to napiszê wam wiêcej o mojej przygodzie z dietetyczk±. Ona oczywi¶cie te¿ na mnie zarabia, ale jak kto¶ nie wie jak powinien siê od¿ywiaæ itp. I nie umie sam zdecydowaæ ile i co powinien je¶æ to czasem potrzebuje pomocy... A za cudz± wiedzê trzeba p³aciæ. To te¿ zale¿y na kogo siê trafi bo s³ysza³am, ¿e niektórzy id± do dietetyka, zap³ac± i dostaj± jakie¶ marne kserowki z internetu i nic ponad to. Ja na szczê¶cie trafi³am bardzo dobrze, opowiem wam potem:-D Ale z tego co widzê to jej pogl±dy pokrywaj± siê z waszymi ;-) I nie, nie wykonywa³am ¿adnych badañ, ale wszystko dzia³o siê pod okiem lekarza, który zna mnie od ma³ego. To znajomy mojej mamy, który "prowadzi³ mnie" od dziecka i niedawno otworzy³ w³asn± przychodnie i ma tam w³a¶nie dietetyczkê ;-) Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 009
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Rozeznanie
|
Zgaduje ze chodzi o cos takiego jak w za³±czniku
![]()
- Jest. S±siad, który posiada pozwolenie na broñ i ¿ó³te papiery." 27.02.2012 ![]() Edytowane przez aamidale Czas edycji: 2014-07-24 o 11:24 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Nurku, jaki masz rozmiar stópki ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
A bo ostatnio mia³am ma³e spiêcie z te¶ciow± i chcia³am poznaæ inn± opiniê na dany temat. Najlepiej jakie¶ matki jak ona podchodzi do tematu (nie chce powiedzieæ, ¿e inne opinie nie s± wa¿ne, tylko mi chodzi o tak± "wypróbowan± na w³asnym materiale" )
#2714 | |
Rozeznanie
|
Zobaczy³am ¿e te¿ niedu¿y jak moja stópka, no ale ja niestety mam trochê mniejsz±
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam po dwutygodniowej nieobecno¶ci, têskni³am
![]() ![]() Przede wszystkim gratuluje amidale i LadyDaga spadków uwiecznionych na zdjêciach, naprawdê jak widaæ warto robiæ sobie zdjêciowe metamorfozy bo kilka kilo mniej a jaka ró¿nica w wygl±dzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do daktyli, nie cierpie, za s³odkie dla mnie, ale ja wogóle nie potrafie je¶æ owoców suszonych b±d¼ kandyzowanych ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam równie¿ wszystkie nowe odchudzaj±ce ![]() Jutro wa¿enie, póki co wiem ¿e przyty³am po urlopie 1 kg (waga z wczoraj po przylocie wieczorem), ale przy takich posi³kach i alko cieszê siê ¿e tylko tyle! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zak³adam wszystkie konta w PKO. Jestem paranoik trochê i przymykam oko na ch... kijowo¶æ, powiedzmy, ich us³ug na koszt tego, ¿e s± bankiem pañstwowym i jest z tego wiele plusów co do mojego komfortu psychicznego ![]() [2 godziny w kolejce do kasy w oddziale z o¶mioma okienkami, no pjona za rozplanowanie ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- W³a¶nie wyczyta³am ¿e mój problem z cer± [trochê grudek na linii ¿uchwy] nie zniknie wraz z oczyszczzeniem sie po papierosach, tylko równie¿ jest efektem zmian hormonalnych...bo¿e dopomó¿
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Konto oszczêdno¶ciowe te¿ mam w BG¯optima ![]() ![]() ![]() te wagi s± ¶liczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |||||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 192
|
Cze¶æ
![]() Witam nowe kole¿anki ![]() Cytat:
![]() Odchudzanie to nie dieta a styl ¿ycia. Trzeba zmieniæ swoje nawyki ¿ywieniowe na zdrowe i trzymaæ siê ich do koñca ¿ycia. £atwo przytyæ, a schudn±æ jest o wiele trudniej. Jak to mówi± " Nie przyty³am wczoraj i nie schudnê jutro ". Odchudzanie zaczyna siê w g³owie, trzeba dojrzeæ do tej decyzji. Ja odchudzam siê dla siebie, dla mojego zdrowia. Chcê piêknie wygl±daæ w Nowy Rok. Nie chcê znowu zrobiæ postanowienie na Nowy Rok " Schudn±æ ", tylko " Utrzymaæ idealn± dla mnie wagê " ![]() Ka¿dy z nas robi b³êdy, ale trzeba siê na nich uczyæ. Cytat:
![]() ![]() Mam nadziejê, ¿e damy radê. Wierzê, ¿e razem nam siê uda, oboje tego chcemy ![]() Cytat:
![]() Chcia³abym tyle zobaczyæ na wadze ![]() Bêdê bardzo szczê¶liwa je¶li znowu zobaczê na wadze 65 kg ![]() Cytat:
![]() Lubiê takie kolorowe sprzêty kuchenne ![]() Cytat:
![]() Pierwszy raz s³yszê o no¿yczkach do pizzy ![]() Mój T¿ dzisiaj mi zapowiedzia³ codzienne bieganie przez dwa tygodnie ![]() ![]() Nie wiem jak ja to wytrzymam ![]()
![]() Edytowane przez Zaczarowana_Truskawka Czas edycji: 2014-07-24 o 17:03 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | ||||||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Cytat:
![]() ![]() Ja czipsów nigdy nie kupowa³am, ale s³odycze i fast foody to ju¿ inna bajka ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() Nie no, te¿ nie mo¿na mieæ takiego podej¶cia, ¿e ka¿dy na nas zarabia i to ¼le ... No tak, hydraulik te¿ zarabia, jak Ci kapi±cy kran naprawi, a mechanik, jak Ci samochód padnie i to te¿ s± rzeczy, których mog³aby¶ siê nauczyæ i sama wykonaæ ... tylko po co? Szkoda czasu, energii i stresu na to wszystko ![]() Je¿eli to jest dietetyk, który s³ucha Twoich potrzeb, potrafi Ci doradziæ, a jeszcze jego plan daje efekty to dlaczego mia³aby¶ nie korzystaæ? Wszystko jest dla ludzi ![]() Co innego, gdyby to by³a pani, która w³a¶nie daje Ci jakie¶ wydruki z internetu, nie uwzglêdniaj±c Twoich preferencji i kaza³a Ci kupowaæ tony suplementów . ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szczerze mówi±c póki co nawet nie planujê. Gdybym kupi³a karnet na si³owniê to na pewno bym biega³a na bie¿ni, bo lubiê ![]() ![]() Zreszt± trochê siê obawiam o to moje t³uste cielsko, ¿e jednak za du¿o tego na moje biedne kolana, z którymi ju¿ miewa³am ró¿ne problemy ... Nie wiem, jak widaæ mam same wymówki i zero chêci. Na bie¿ni chêtnie, na zewn±trz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chocia¿ chcia³abym móc powiedzieæ, ¿e skoñczy³am shreda ... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Szczególnie karmelowe ![]() ![]() W ogóle zaczynam my¶leæ, ¿e trochê inaczej muszê podej¶æ do tego mojego odchudzania. Niestety, jestem perfekcjonistk± i jak wiem, ¿e co¶ mo¿na lepiej to nie satysfakcjonuje mnie ju¿ "dobrze". Na pocz±tku mia³am podej¶cie - zdrowo je¶æ, bia³e zamieniæ na ciemne, du¿o warzyw, du¿o wody, ¿adnych napojów, fast foodów, s³odyczy. I jak siê tego trzyma³am to mnie cieszy³o. Ale pó¼niej siê okaza³o, ¿e prawdopodobnie nie s³u¿y mi gluten, wiêc dobrze by by³o i to odstawiæ. Potem siê dowiedzia³am, ¿e fajnie by by³o wykluczyæ równie¿ nabia³. No i tak gdzie¶ mi to w tyle g³owy zawsze zostaje, ¿e co nie zrobiê to mog³oby byæ lepiej i przez to zawalam totalnie. Bez sensu. Swoj± drog±, zastanawiam siê, czy wszystkie wegetarianizmy itp. te¿ siê tak zaczynaj±. Najpierw nie jemy samego miêsa, pó¼niej wykluczamy ryby (albo jedno i drugie na raz, s± ró¿ne podej¶cia), potem przechodzimy na weganizm i nie jemy nic pochodzenia zwierzêcego, potem jest ju¿ dieta ro¶linna, a na koniec dieta surowa / raw till 4. Czasem siê zastanawiam, gdzie jest ta granica zdrowego rozs±dku i co faktycznie jest takie zdrowe, a co nie. Przy czym dodam tylko, ¿e sama nie planujê zostaæ wegetariank±(ani niczym w dalszym stopniu) w najbli¿szym czasie (póki co sobie nie wyobra¿am w ogóle kiedykolwiek, ale niczego nie wykluczam), ale te¿ nie negujê takich wyborów innych. Po prostu to teraz nie dla mnie, ale wrêcz podziwiam niektórych za taki styl ¿ycia ![]() Tak¿e wracaj±c do mojego perfekcjonizmu, na pewno chcê kiedy¶ spróbowaæ czy bezglutenowo i beznabia³owo bêdzie mi siê dobrze ¿y³o, ale póki co bez spiny i zaczynam od klasycznego zdrowego od¿ywiania z cheat mealem/cheat dayem, jeszcze zobaczê, co tam wymy¶lê ![]() Wspomina³am Wam, ¿e kiedy¶ uda³o mi siê w zasadzie bez problemu schudn±æ, wtedy moja polityka by³a w³a¶nie taka - skoñczy³am ze s³odyczami i fast foodami, col±, sokami z kartonów itd, jad³am po prostu zdrowo, a ¿eby mi smutno nie by³o to codziennie (tak, codziennie) pi³am sobie jak±¶ mro¿on± kawê albo shake'a czy co¶ w tym stylu, co¶ co tak bardzo lubi³am. Codziennie æwiczy³am 8 min legs (jak sama nazwa wskazuje to tylko 8 minut) i widzia³am efekty. Prawda, nie mia³am wtedy problemów z hormonami, ale mo¿e teraz te¿ nie muszê siê tak strasznie wszystkim spinaæ ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-07-24 o 19:03 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 835
|
Cytat:
A co do wagi to ogólnie zaczyna³am z ciê¿arem 94,6kg. po trzech miesi±cach by³o 87,1kg i potem zastój, wzrost do 88,6 a w poniedzia³ek 87,3kg wiêc ju¿ sama nie wiem co uznaæ za moj± wagê startow±. Chyba tê ostatni±. Wzrost 165cm. Chcê schudn±æ etapami. Na pocz±tek zadowoli mnie mniej ni¿ 85kg, potem mniej ni¿ 80 itd. Powiedzmy do 68kg ![]() A co do g³odówki to ogl±da³am program doktora Mosleya i on stosowa³ g³odówkê dwa razy w tygodniu nie maj±c ¿adnych skutków ubocznych. Cytat:
![]() Cytat:
Pozdrawiam |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tez kiedy¶ chud³am inaczej, wpierdziela³am lody, w ogole nie liczy³±m kalorii tylko siê usportowia³am. Teraz po prostu eliminujê ¶mieci, lody itp tylko w okres jak ju¿ muszê, ¿eby nie zapomnieæ jak to smakuje.
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
By³am dzi¶ u lekarza. Poniewa¿ refluks mo¿e braæ siê od oty³o¶ci (jak równie¿ od infekcji, przepukliny i innych), przy okazji mnie zwa¿y³. Wa¿ê 85 z groszami po ¶niadaniu i w ubraniu. To oznacza, ¿e... schud³am 1,7 kilo przez ostatni miesi±c
![]() oczywi¶cie ta g³odówka siê przyczyni³a. Teraz nie wiem co je¶æ. pe³nego ziarna nie mogê, surowych owoców i warzyw nie, gotowane: tylko niektóre. odpadaj± ostre, bogate w b³onnik i rozdymaj±ce. Za miesi±c dopiero badanie usg i gastroskopia (urlopy), wcale siê nie cieszê, ¿e bêd± we mnie wsadzaæ rurê a potem wezm± sobie kawa³ek mojego ¿o³±dka. Niestety jest to konieczne. Mo¿e mnie u¶pi±, co? Nie no trzeba po mêsku tam pój¶æ, albo siê bêdê mêczyæ do koñca ¿ycia. Cokolwiek zjem umieram a brzuch nied³ugo wybuchnie. Ale mam rower. Kupi³am za 840 ze zmian± osprzêtu na lepszy. Taka miejsko-turystyczna damka. Niedawno jecha³am rowerem kole¿anki i czu³am jakbym w kisielu jecha³a. Taki ciê¿ki. Pomy¶la³am - 12 lat temu ostatni raz mia³am siode³ko pod sob±, mo¿e tak byæ. A ten jak burza idzie. Jednak czuæ brak kondycji. Obecnie jestem na etapie "je¿d¿enia nim wszêdzie gdzie tylko mogê". Narzeczony siê ¶mieje, ¿e do toalety bêdê nim je¼dziæ. Niestety d³u¿szych wycieczek nie uprawiam z powodu brzucha. Je¿d¿ê po wiosce - droga lepsza i l¿ej idzie ![]()
![]() |
#2726 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A roweru zazdroszczê!
![]() |
#2727 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny za mn± dwa okropne dni. Sajgon jak w brzuchu wieloryba wypchanego bobem i fasolk± i zapitego gazowan± kol±.
Z uwagi na powy¿sze nie liczy³am kalorii. Dumna jestem z siebie, ¿e w ogóle jad³am, bo wiedzia³am ¿e tak trzeba i ¿e stres nie mo¿e mnie zablokowaæ. ¶roda ser chudy, plaster szynki, pomidor kawa z mlekiem ogromna nektarynka x 2 serek ziarnisty, pomidor jajecznica (2 jaja) jajko na twardo szklana mleka czwartek kawa³eczek cha³ki z mas³em, kubek mleka kawa z mlekiem x 2 kefir 450 g jab³ko kanapka z mas³em, serek o smaku czekoladowym 165 g nektarynka fasolka szparagowa maliny Mo¿e lista wydaje siê d³uga, ale przewa¿nie to by³y wmuszone ma³e porcje. Wiedzia³am, ¿e jak siê nie przemogê i nie zjem naleci mnie jutro wilczy g³ód.
#2728 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
Do klubu wstawi³am zdjecie z rowerem na tle zamku w Malborku
![]() ![]() Malinko ominê³o mnie: co to za sajgon siê dzieje?
![]() |
#2729 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój 18 letni chrze¶niak te¿ ma refluks przyczyna zbyt du¿a ilo¶æ poch³oniêtych i poch³anianych nadal czipsów i koli - diagnoza. Teraz ju¿ wie czego mu nie wolno i jest du¿o lepiej. Tak, ¿e trzymam kciuki i¿ u Ciebie co¶ siê wyja¶ni. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Nie pisa³am, poniewa¿ to jest tajemnica zawodowa. Z nikim nie mogê rozmawiaæ na takie tematy. Ale uwierzcie mi na s³owo, jakby¶cie wiedzia³y nawet s³ówkiem by¶cie nie krzycza³y gdybym nawet przez dwa dni nic nie jad³a. ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Zauwa¿y³am, ¿e obr±czka któr± poszerza³am - aby mi na grubym paluchu nie utknê³a. Teraz ma siê lu¼niej. ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Która¶ narzeka³a ¿e pod biustem ma prawie 80, uprzejmie donoszê, ¿e ja mam 85. W biodrach 102 cm. Moje biodra to spokojnie do równika przyrównaæ mo¿na. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() |
#2730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.