Schudnij z Jillian Michaels - część IV - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-03, 21:50   #2701
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Dot.: Schudnij z Jillian Michaels - część IV

Alem krejzol - 5 dzien pod rząd byłam biegac, w tym tygodniu mam zrobione juz 50 km, plus cwiczenia rano, normalnie determinat ze mnie jakis sie zrobił

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-04, 12:10   #2702
aleksad
Raczkowanie

Ja mam urlop od Jillian i ćwiczę 30 dniowe wyzwanie Millionaire Hoy. Codziennie coś innego tylko rozgrzewka i rozciąganie prawie zawsze takie same. Podoba mi się, że on wszystkie ćwiczenia ćwiczy przez cały czas. W sumie to ćwiczy sam. Ważne też, że ćwiczenia są ok 30 minut i jak kończę to mokra jestem Jego pompki te pulsacyjne to mnie wykańczają
Oprócz tego jeżdżę na rowerze i hulam.
Gorąc taki, że gdybym rano nie ćwiczyła, to pewnie nie dałabym rady teraz, bo niskociśnieniowiec ze mnie i czuję się jakby ze mnie powietrze spuszczono
aleksad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-04, 20:00   #2703
stotek
Zakorzenienie

BodyShred Workout1 - dzisiaj wciaz bylo ciezko, ale lepiej niz za pierwszym razem - tylko jedna, krotka przerwa.
Stary 2015-07-04, 20:01   #2704
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Ja to jestem ciekawa, czy po Bodyshredzie bedą takie efekty, jak obiecuje Jill, czy nie. Z drugiej strony, ja już tyle cwiczę, ze u mnie pewno różnicy nie będzie widać

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-04, 22:30   #2705
stotek
Zakorzenienie

Corii, jesli go ukoncze w calosci, to na pewno dam znac. Ale pewnie mi się to nie uda - jeszcze nigdy zadnego programu nie ukonczylam, zwykle po miesiącu trace regularnosc, a potem to juz w ogole przestaje cwiczyc :/

A co ona tam obiecuje w ogole?

Edytowane przez stotek
Czas edycji: 2015-07-04 o 22:34
stotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-04, 22:32   #2706
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Moze sama coś zauważe u siebie, chociaż ja cwicze jeszcze inne programy dodatkowo, biegam, wiec nie wiaodmo czego to zaśługa ewentualnie będzie
Obiecuje ni mniej ni wiecej tylko szesciopak zamiast sadełka

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-04, 23:11   #2707
aleksad
Raczkowanie

Zrobiłam całego Bodyshreda i efektów żadnych. No może niemiły, rozstęp mięśnia prostego brzucha.
Stary 2015-07-05, 08:40   #2708
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

U mnie nie było tak, żebym nie miała efektów po programach Jill - sa i sie utrzymuja. Ale ja na maxa jadę zawsze.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-05, 10:37   #2709
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Obiecuje ni mniej ni wiecej tylko szesciopak zamiast sadełka
E to nie wydaje mi sie. Tutaj jednak trzeba tez czysto jesc, zeby zredukować galaretę, tak mi sie wydaje :P

Dziewczyny ja mam problem. Strasznie bolą mnie dzisiaj lydki, ale to masakrycznie - ledwo sie z lozka moglam podniesc. Jestem po 4 dniach BodyShreda. Cwiczyc dzisiaj czy sobie odpuscic...?
Stary 2015-07-05, 12:17   #2710
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
E to nie wydaje mi sie. Tutaj jednak trzeba tez czysto jesc, zeby zredukować galaretę, tak mi sie wydaje :P

Dziewczyny ja mam problem. Strasznie bolą mnie dzisiaj lydki, ale to masakrycznie - ledwo sie z lozka moglam podniesc. Jestem po 4 dniach BodyShreda. Cwiczyc dzisiaj czy sobie odpuscic...?
No ja ostatnio jem mniej śmieciowo, ale nie wiem jak długo mi sie to uda

Ćwiczyć dalej!!! Mnie po 3 dniach biegania strasznie bolały uda, ze ledwo rano nogi mogłam ugiąć, ale zabiłam klina klinem - ćwiczyłam i biegałam dalej i przeszło jak ręka odjął.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-05, 12:20   #2711
stotek
Zakorzenienie

Corii, ale akurat Ty nie masz ani galarety, ani sadła. :P

Sprobuje pocwiczyc, ale serio nie wiem, czy dam radę. Zobaczymy. Obym tylko jutro w pracy mogla chodzic.
Stary 2015-07-05, 12:25   #2712
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Corii, ale akurat Ty nie masz ani galarety, ani sadła. :P

Sprobuje pocwiczyc, ale serio nie wiem, czy dam radę. Zobaczymy. Obym tylko jutro w pracy mogla chodzic.
Ale jeść zdrowiej nie zaszkodzi

Nie poddawaj sie.
Ja nigdy sie poddałam, choćby nie wiem jak mnie cos bolało po treningach. Na tym to polega tez - zagryźć zeby i do przodu bez jęczenia No chyba, ze kontuzja dopadła jakaś, albo ból niewiadomej etiologii - wtedy wiadomo - odpuścić.

U mnie kolejny trening pozwalał rozruszać bolące mięśnie.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-05, 18:07   #2713
stotek
Zakorzenienie

Jednak nie dam rady z tymi łydkami dzisiaj cwiczyc :/ Robie rest i kolejne podejscie jutro.
Stary 2015-07-05, 22:32   #2714
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie mów o temperaturze, bo mi juz słabo
Dzisiaj na bank nie pójde piąty raz pod rzad biegac, bo żebym czuła sie w miare komfortowo musiałabym iść w trase o północy bo nawet o 21 dla mnie za ciepło o ziemi

Co do ćwiczeń, ćwiczę rano, jak zawsze, wtedy sie jeszcze jako tako da
Tak, mieszałam i mieszam dalej workouty. Z tym ze teraz głownie Jogę dodaje do BS. Już nie pamietam kiedy robiłam jeden sam pojedyńczy. Dla mnie to obecnie za mało.
Nie kierowałam sie zadna zasada - brałam te workouty, na które mialam ochote, albo nad którymi partiami ciała chciałam pracować.
Z tym, ze na bank jak robimy np. cardio i siłowe na brzuch, to cardio pierwsze, na brzuch na końcu. Tak czytałam u Jill chyba nawet.

Jesli nie chcesz przerywać 6w6p a chcesz zaczac BR to rób własnie oba Tez łaczyłam jeden z drugim z powodzeniem
Dzięki Tylko chodzi o to, że pewnie nie miałabym takich efektów ćwicząc 6w6p 3-4 razy w tygodniu (jeśli ćwiczyłabym cyklem brzuch-tyłek&uda-brzuch itd.) zamiast obecnych 5-6 razy w tygodniu. Sama nie wiem, jak się za to zabrać

Podkreślone mnie zdziwiło- nawet wpisając w google haslo "cardio siłowe kolejność(kali jeść, kali pić)" wyskakują mi informacje, że najpierw siłowe, potem cardio. Chyba, że na brzuch jest inna zasada

Cytat:
Napisane przez aleksad Pokaż wiadomość
Zrobiłam całego Bodyshreda i efektów żadnych. No może niemiły, rozstęp mięśnia prostego brzucha.
Co? Jak to wygląda? I akurat po ćwiczeniach zrobił Ci się rozstęp?

Skończyłam drugi tydzien pierwszego lvlu 6w6p. Do tego jeszcze zrobiłam 15 km na rolkach. Jutro będę miała trudności z chodzeniem, ale było warto!
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 22:40   #2715
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Postanowiłam, ze od jutra do biegania, BS i Jogi dołączam 6-tygodniowe wyzwanie A6W

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Podkreślone mnie zdziwiło- nawet wpisając w google haslo "cardio siłowe kolejność(kali jeść, kali pić)" wyskakują mi informacje, że najpierw siłowe, potem cardio. Chyba, że na brzuch jest inna zasada
Bo normalnie najpierw siłowe potem cardio, ale w przypadku ćwiczeń na brzuch jest odwrotnie - też sie zdziwiłam. Ale chodzi o jakieś tam ryzyko ewentualnego urazu mięsni kręgosłupa, czy coś w ten deseń i stad ta kolejność.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-05, 23:02   #2716
aleksad
Raczkowanie

Cytat:

Co? Jak to wygląda? I akurat po ćwiczeniach zrobił Ci się rozstęp?

Skończyłam drugi tydzien pierwszego lvlu 6w6p. Do tego jeszcze zrobiłam 15 km na rolkach. Jutro będę miała trudności z chodzeniem, ale było warto!
Nie wiem czy akurat po Body shred, ale mam rozstęp
Żeby sprawdzić trzeba położyć się na płaskiej powierzchni, ugiąć nogi w kolanach i stopy postawić na podłodze. Podnieść głowę tak jak do brzuszków, ale tylko kawałek i jeżeli na wysokości pępka i poniżej i powyżej masz przerwę między mięśniem na 2,5 palca to masz rozstęp. Przeważnie kobiety po ciąży mają, ale ja w ciąży to byłam blisko 8 lat temu.
Ja dziś 14 km rolek i ćwiczenia z Hoyem Pewnie ok 5 km na rowerze i 30 min hulania
Ja też nigdy przy zakwasach nie przestaję ćwiczyć
Stary 2015-07-05, 23:06   #2717
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cenna informacja. Dzięki!

Czyli dzisiaj ćwiczyłam zgodnie z zasadami: najpierw rolki(z dodatkową atrakcją pt. "stado ponad 30 jeleni i saren patrzy się na Ciebie), potem 6w6p

Dążę do Twojej kondycji, Corii Wiem, że to jest realny cel- już widzę widoczną poprawę w wyglądzie, jak i wydajności mojego ciała A co dopiero będzie za, dajmy na to, pół roku
Stary 2015-07-05, 23:14   #2718
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Cenna informacja. Dzięki!

Czyli dzisiaj ćwiczyłam zgodnie z zasadami: najpierw rolki(z dodatkową atrakcją pt. "stado ponad 30 jeleni i saren patrzy się na Ciebie), potem 6w6p

Dążę do Twojej kondycji, Corii Wiem, że to jest realny cel- już widzę widoczną poprawę w wyglądzie, jak i wydajności mojego ciała A co dopiero będzie za, dajmy na to, pół roku
Pewno, że realny. Grunt zeby systematycznie i zdroworozsądkowo A efekty przyjdą prędzej czy później

Ja za to musze pomyśleć, co by tu wykombinować, bo w sumie, ze tak powiem, utknełam w martwym punkcie - w sensie efekty sa, utrzymują się, ale poza tym nic nowego. Widzę nawet ze mniejsze ramiona mam teraz, ale nic dziwnego, bo Killer Body był nastawiony na konkretny wycisk miesni, a BS jest bardziej uniwersalny, no a do tego joga zamiast inncyh siłówek i w sumie powoli mam bardziej slim figure, niźli umiesniona. W sumie taki był ostatni mój zamysł i cel, ale już myślę o kolejnym
Chciałabym konkretniejsze zmiany, jeszcze mocniejszy sześciopak stad pomysł dorzucenia A6W

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2015-07-05 o 23:16
Stary 2015-07-06, 06:15   #2719
aleksad
Raczkowanie

Corii gdzieś wyczytałam, że A6W jest właśnie bardzo dobry jak już się ma chudy brzuch, więc dla Ciebie jak znalazł
ja się za chwilę za ćwiczenia biorę
Stary 2015-07-07, 09:37   #2720
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Dopiero drugi dzien A6W ale powiem, ze super sie zpowiada, miesnie czuć i to bardzo, nie wyobrazam sobie co to będzie, przy coraz wiekszej ilosci powtórzen

I polubiłam Joge! Najbardziej chyba lubie Meltdown Jill I wrescie stanełam na rękach z przukucu

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-07, 09:56   #2721
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Mnie za to dopadł syndrom znudzenia się pierwszym poziomem 6w6p. Lubię go, ale... No ileż można Jeszcze 6 workoutów i przechodzę do drugiego levelu

Wczoraj miałam resta (jednak rest w poniedziałek u mnie ma większy sens niż w niedzielę), a dzisiaj 6w6p+joga+Mel B na pośladki

Corii, przez Twoje pisanie o jodze chyba powrócę do szkoły jogi Ale jeszcze nie w wakacje, bo będę mieć dużo wyjazdów, więc bez sensu kupować karnet
Stary 2015-07-07, 09:59   #2722
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

U mnie znudzenie już dawno jest, w końcu caly czas wałkuje Jill od połtora roku Dlatego co dzien inny workout podpinam do Bodyshreda. Ja wiem, ze na YT mnóstwo innych, ale jakos tak ...lubie Jill

He he, ja do szkoły jogi bym nie poszła, ale chyba poszukam na necie jakiś innych fajnych workoutów jogi też, bo wciagło mnie

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-07, 10:08   #2723
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie znudzenie już dawno jest, w końcu caly czas wałkuje Jill od połtora roku Dlatego co dzien inny workout podpinam do Bodyshreda. Ja wiem, ze na YT mnóstwo innych, ale jakos tak ...lubie Jill

He he, ja do szkoły jogi bym nie poszła, ale chyba poszukam na necie jakiś innych fajnych workoutów jogi też, bo wciagło mnie
Ciekawe, czy też będę tak długo wierna Jill. No chyba, że wypuści kilka nowych workoutów

Chyba się zapiszę, ale chyba zdradzę jogę metodą Iyengara na rzecz hatha lub ashtangi- mijałam czasami ludzi wychodzących z tego typu szkół- wyglądali często jak po długim biegu. Czyli zachęcająco

Przypomniały mi się dwa fajne kanały jogowe, może coś znajdziesz dla siebie

https://www.youtube.com/user/SarahBethShow/videos
https://www.youtube.com/user/yogawithadriene/videos

Edytowane przez Olkaaaa_s
Czas edycji: 2015-07-07 o 10:10
Stary 2015-07-07, 10:17   #2724
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Ciekawe, czy też będę tak długo wierna Jill. No chyba, że wypuści kilka nowych workoutów

Chyba się zapiszę, ale chyba zdradzę jogę metodą Iyengara na rzecz hatha lub ashtangi- mijałam czasami ludzi wychodzących z tego typu szkół- wyglądali często jak po długim biegu. Czyli zachęcająco

Przypomniały mi się dwa fajne kanały jogowe, może coś znajdziesz dla siebie

https://www.youtube.com/user/SarahBethShow/videos
https://www.youtube.com/user/yogawithadriene/videos
Ja ją po prostu lubie..jak przegladałam innych kanały to wkurzali mnie, poza moze Ewką(ona mnie wkurza jakos) i MelB.
Jill ostatnio 2 programy wypuscila, wczesniej jeden lub tez dwa, myślę, ze pewno coś jeszcze nowego będzie, w koncu z tego zyje

Dziękuję slicznie Przejrze sobie na spokojnie, a nuż coś mi sie bardzo spodoba

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-07, 10:46   #2725
201605161428
Konto usunięte

Napewno wyda cos nowego Ja ostatnio kupilam jej ksiazke o metabolizmie i od roku jestem wierna jej treninga na przemian z silownia i rowerem A Jillian glownie dlatego, ze trafia do mnie jej motywacja i co najwazniejsze dzieki jej sekwencja silowie-cardio-abs doslownie splywam potem i czuje wtedy ze zyje
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 10:48   #2726
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Ksiazki Jill mnie nudziły niestety. Moze dlatego, ze nie trzymam diety. Ale czytałam jej wszystkie i zadna nie była ani odkrywcza zbytnio ani wciagajaca

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-07, 22:17   #2727
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Oesu, miałam ochotę dzisiaj rzucić ćwiczenia w diabły, bo kiedy przyszłam przed 20, to w moim mieszkaniu było chyba 30 stopni. W moim pokoju (w którym ćwiczę) było tak gorąco, że olej kokosowy zmienił stan na ciecz Dodam, iż słoik z nim nie był gdzieś na wierzchu, tylko na ocienionej półce. Jak dobrze, że za dwa dni będzie jakies 10 stopni mniej, bo w takiej temperaturze ja ledwo żyje (wesołe życie niskociśnieniowca, który w dodatku musi się uczyć ).

W związku z powyższym, cwiczyłam dzisiaj li i jedynie 6packa. I wymyśliłam kolejną koncepcję- po 6packu chyba wezmę się za Ripped, bo przyda mi się ogólnorozwojówka, że tak to określę Do tego jakiś krótki workout na brzuch (chociażby pan w trykocie) i będzie fajnie
Stary 2015-07-07, 22:35   #2728
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Oesu, miałam ochotę dzisiaj rzucić ćwiczenia w diabły, bo kiedy przyszłam przed 20, to w moim mieszkaniu było chyba 30 stopni. W moim pokoju (w którym ćwiczę) było tak gorąco, że olej kokosowy zmienił stan na ciecz Dodam, iż słoik z nim nie był gdzieś na wierzchu, tylko na ocienionej półce. Jak dobrze, że za dwa dni będzie jakies 10 stopni mniej, bo w takiej temperaturze ja ledwo żyje (wesołe życie niskociśnieniowca, który w dodatku musi się uczyć ).

W związku z powyższym, cwiczyłam dzisiaj li i jedynie 6packa. I wymyśliłam kolejną koncepcję- po 6packu chyba wezmę się za Ripped, bo przyda mi się ogólnorozwojówka, że tak to określę Do tego jakiś krótki workout na brzuch (chociażby pan w trykocie) i będzie fajnie
No jakbym miala cwiczyć ok 20 to watpie aby mi sie chcialo - taka duchota, gorac, ze koszmar Na szczescie 6-7 cwiczę i wtedy fajnie się da jeszcze

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-08, 20:41   #2729
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Jestem ofiarą losu Stałam dziś na schodach(na pierwszym schodku!), noga mi się w jakiś dziwny omsknęła do tyłu i wykręciłam sobie kostkę, która mnie teraz boli. Próbowałam ćwiczyć, ale ledwo mogę stać na tej nodze, więc bez przesady. Zła jestem, bo 1. ominął mnie workout 2. w razie, gdyby obrzęk utrzymałby się/ pogorszył się, to jechać gdzieś z tym będę miała czas dopiero w piątek 3. w piątek czeka mnie b. ważny egzamin, więc nie chce żeby dodatkowo mnie coś rozpraszało.

Zła jestem, bardzo
Stary 2015-07-11, 10:18   #2730
stotek
Zakorzenienie

Olkaaaa_s i jak? Lepiejc czy gorzej?
Corii, Ty cwiczysz codziennie czy robisz jakies przerwy?

Ja wrocilam do cwiczen, po 3-dniowej przerwie na regenerację łydki, ale nie do Jillian, tylko czegos bardziej hmmm... statycznego. :P

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości