|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Schudnij z Jillian Michaels - część IV
Alem krejzol - 5 dzien pod rząd byłam biegac, w tym tygodniu mam zrobione juz 50 km, plus cwiczenia rano, normalnie determinat ze mnie jakis sie zrobił
|
|
#2702 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam urlop od Jillian i ćwiczę 30 dniowe wyzwanie Millionaire Hoy. Codziennie coś innego tylko rozgrzewka i rozciąganie prawie zawsze takie same. Podoba mi się, że on wszystkie ćwiczenia ćwiczy przez cały czas. W sumie to ćwiczy sam. Ważne też, że ćwiczenia są ok 30 minut i jak kończę to mokra jestem
Jego pompki te pulsacyjne to mnie wykańczają![]() Oprócz tego jeżdżę na rowerze i hulam. Gorąc taki, że gdybym rano nie ćwiczyła, to pewnie nie dałabym rady teraz, bo niskociśnieniowiec ze mnie i czuję się jakby ze mnie powietrze spuszczono |
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
BodyShred Workout1 - dzisiaj wciaz bylo ciezko, ale lepiej niz za pierwszym razem - tylko jedna, krotka przerwa.
|
|
|
#2704 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ja to jestem ciekawa, czy po Bodyshredzie bedą takie efekty, jak obiecuje Jill, czy nie. Z drugiej strony, ja już tyle cwiczę, ze u mnie pewno różnicy nie będzie widać
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Corii, jesli go ukoncze w calosci, to na pewno dam znac. Ale pewnie mi się to nie uda - jeszcze nigdy zadnego programu nie ukonczylam, zwykle po miesiącu trace regularnosc, a potem to juz w ogole przestaje cwiczyc :/
A co ona tam obiecuje w ogole?
Edytowane przez stotek Czas edycji: 2015-07-04 o 22:34 |
|
|
|
|
#2706 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Moze sama coś zauważe u siebie, chociaż ja cwicze jeszcze inne programy dodatkowo, biegam, wiec nie wiaodmo czego to zaśługa ewentualnie będzie
![]() Obiecuje ni mniej ni wiecej tylko szesciopak zamiast sadełka
|
|
#2707 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam całego Bodyshreda i efektów żadnych. No może niemiły, rozstęp mięśnia prostego brzucha.
|
|
|
|
|
#2708 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
U mnie nie było tak, żebym nie miała efektów po programach Jill - sa i sie utrzymuja. Ale ja na maxa jadę zawsze.
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
E to nie wydaje mi sie. Tutaj jednak trzeba tez czysto jesc, zeby zredukować galaretę, tak mi sie wydaje :P
Dziewczyny ja mam problem. Strasznie bolą mnie dzisiaj lydki, ale to masakrycznie - ledwo sie z lozka moglam podniesc. Jestem po 4 dniach BodyShreda. Cwiczyc dzisiaj czy sobie odpuscic...?
|
|
|
#2710 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ćwiczyć dalej!!! Mnie po 3 dniach biegania strasznie bolały uda, ze ledwo rano nogi mogłam ugiąć, ale zabiłam klina klinem - ćwiczyłam i biegałam dalej i przeszło jak ręka odjął.
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Corii, ale akurat Ty nie masz ani galarety, ani sadła. :P
Sprobuje pocwiczyc, ale serio nie wiem, czy dam radę. Zobaczymy. Obym tylko jutro w pracy mogla chodzic.
|
|
|
#2712 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Nie poddawaj sie. Ja nigdy sie poddałam, choćby nie wiem jak mnie cos bolało po treningach. Na tym to polega tez - zagryźć zeby i do przodu bez jęczenia No chyba, ze kontuzja dopadła jakaś, albo ból niewiadomej etiologii - wtedy wiadomo - odpuścić. U mnie kolejny trening pozwalał rozruszać bolące mięśnie.
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak nie dam rady z tymi łydkami dzisiaj cwiczyc :/ Robie rest i kolejne podejscie jutro.
|
|
|
#2714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podkreślone mnie zdziwiło- nawet wpisając w google haslo "cardio siłowe kolejność(kali jeść, kali pić )" wyskakują mi informacje, że najpierw siłowe, potem cardio. Chyba, że na brzuch jest inna zasada Cytat:
Jak to wygląda? I akurat po ćwiczeniach zrobił Ci się rozstęp?Skończyłam drugi tydzien pierwszego lvlu 6w6p. Do tego jeszcze zrobiłam 15 km na rolkach. Jutro będę miała trudności z chodzeniem, ale było warto!
|
||
|
|
|
|
#2715 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Postanowiłam, ze od jutra do biegania, BS i Jogi dołączam 6-tygodniowe wyzwanie A6W
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Bo normalnie najpierw siłowe potem cardio, ale w przypadku ćwiczeń na brzuch jest odwrotnie - też sie zdziwiłam. Ale chodzi o jakieś tam ryzyko ewentualnego urazu mięsni kręgosłupa, czy coś w ten deseń i stad ta kolejność.
|
|
#2716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żeby sprawdzić trzeba położyć się na płaskiej powierzchni, ugiąć nogi w kolanach i stopy postawić na podłodze. Podnieść głowę tak jak do brzuszków, ale tylko kawałek i jeżeli na wysokości pępka i poniżej i powyżej masz przerwę między mięśniem na 2,5 palca to masz rozstęp. Przeważnie kobiety po ciąży mają, ale ja w ciąży to byłam blisko 8 lat temu. Ja dziś 14 km rolek i ćwiczenia z Hoyem Pewnie ok 5 km na rowerze i 30 min hulania![]() Ja też nigdy przy zakwasach nie przestaję ćwiczyć
|
|
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Cenna informacja. Dzięki!
Czyli dzisiaj ćwiczyłam zgodnie z zasadami: najpierw rolki(z dodatkową atrakcją pt. "stado ponad 30 jeleni i saren patrzy się na Ciebie ), potem 6w6p![]() Dążę do Twojej kondycji, Corii Wiem, że to jest realny cel- już widzę widoczną poprawę w wyglądzie, jak i wydajności mojego ciała |
|
|
|
|
#2718 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ja za to musze pomyśleć, co by tu wykombinować, bo w sumie, ze tak powiem, utknełam w martwym punkcie - w sensie efekty sa, utrzymują się, ale poza tym nic nowego. Widzę nawet ze mniejsze ramiona mam teraz, ale nic dziwnego, bo Killer Body był nastawiony na konkretny wycisk miesni, a BS jest bardziej uniwersalny, no a do tego joga zamiast inncyh siłówek i w sumie powoli mam bardziej slim figure, niźli umiesniona. W sumie taki był ostatni mój zamysł i cel, ale już myślę o kolejnym Chciałabym konkretniejsze zmiany, jeszcze mocniejszy sześciopak stad pomysł dorzucenia A6W
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2015-07-05 o 23:16 |
|
|
|
|
|
#2719 |
|
Raczkowanie
|
Corii gdzieś wyczytałam, że A6W jest właśnie bardzo dobry jak już się ma chudy brzuch, więc dla Ciebie jak znalazł
![]() ja się za chwilę za ćwiczenia biorę |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2720 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dopiero drugi dzien A6W ale powiem, ze super sie zpowiada, miesnie czuć i to bardzo, nie wyobrazam sobie co to będzie, przy coraz wiekszej ilosci powtórzen
![]() I polubiłam Joge! Najbardziej chyba lubie Meltdown Jill
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie za to dopadł syndrom znudzenia się pierwszym poziomem 6w6p. Lubię go, ale... No ileż można
Jeszcze 6 workoutów i przechodzę do drugiego leveluWczoraj miałam resta (jednak rest w poniedziałek u mnie ma większy sens niż w niedzielę ), a dzisiaj 6w6p+joga+Mel B na pośladkiCorii, przez Twoje pisanie o jodze chyba powrócę do szkoły jogi Ale jeszcze nie w wakacje, bo będę mieć dużo wyjazdów, więc bez sensu kupować karnet
|
|
|
|
|
#2722 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
U mnie znudzenie już dawno jest, w końcu caly czas wałkuje Jill od połtora roku
Dlatego co dzien inny workout podpinam do Bodyshreda. Ja wiem, ze na YT mnóstwo innych, ale jakos tak ...lubie Jill ![]() He he, ja do szkoły jogi bym nie poszła, ale chyba poszukam na necie jakiś innych fajnych workoutów jogi też, bo wciagło mnie
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się zapiszę, ale chyba zdradzę jogę metodą Iyengara na rzecz hatha lub ashtangi- mijałam czasami ludzi wychodzących z tego typu szkół- wyglądali często jak po długim biegu. Czyli zachęcająco ![]() Przypomniały mi się dwa fajne kanały jogowe, może coś znajdziesz dla siebie https://www.youtube.com/user/SarahBethShow/videos https://www.youtube.com/user/yogawithadriene/videos Edytowane przez Olkaaaa_s Czas edycji: 2015-07-07 o 10:10 |
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Jill ostatnio 2 programy wypuscila, wczesniej jeden lub tez dwa, myślę, ze pewno coś jeszcze nowego będzie, w koncu z tego zyje ![]() Dziękuję slicznie
|
|
|
#2725 |
|
Konto usunięte
|
Napewno wyda cos nowego
Ja ostatnio kupilam jej ksiazke o metabolizmie i od roku jestem wierna jej treninga na przemian z silownia i rowerem A Jillian glownie dlatego, ze trafia do mnie jej motywacja i co najwazniejsze dzieki jej sekwencja silowie-cardio-abs doslownie splywam potem i czuje wtedy ze zyje
|
|
|
|
|
#2726 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ksiazki Jill mnie nudziły niestety. Moze dlatego, ze nie trzymam diety. Ale czytałam jej wszystkie i zadna nie była ani odkrywcza zbytnio ani wciagajaca
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Oesu, miałam ochotę dzisiaj rzucić ćwiczenia w diabły, bo kiedy przyszłam przed 20, to w moim mieszkaniu było chyba 30 stopni. W moim pokoju (w którym ćwiczę) było tak gorąco, że olej kokosowy zmienił stan na ciecz
Dodam, iż słoik z nim nie był gdzieś na wierzchu, tylko na ocienionej półce. Jak dobrze, że za dwa dni będzie jakies 10 stopni mniej, bo w takiej temperaturze ja ledwo żyje (wesołe życie niskociśnieniowca, który w dodatku musi się uczyć ). W związku z powyższym, cwiczyłam dzisiaj li i jedynie 6packa. I wymyśliłam kolejną koncepcję- po 6packu chyba wezmę się za Ripped, bo przyda mi się ogólnorozwojówka, że tak to określę Do tego jakiś krótki workout na brzuch (chociażby pan w trykocie ) i będzie fajnie
|
|
|
|
|
#2728 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Na szczescie 6-7 cwiczę i wtedy fajnie się da jeszcze
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ofiarą losu
Stałam dziś na schodach(na pierwszym schodku!), noga mi się w jakiś dziwny omsknęła do tyłu i wykręciłam sobie kostkę, która mnie teraz boli. Próbowałam ćwiczyć, ale ledwo mogę stać na tej nodze, więc bez przesady. Zła jestem, bo 1. ominął mnie workout 2. w razie, gdyby obrzęk utrzymałby się/ pogorszył się, to jechać gdzieś z tym będę miała czas dopiero w piątek 3. w piątek czeka mnie b. ważny egzamin, więc nie chce żeby dodatkowo mnie coś rozpraszało.Zła jestem, bardzo
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Olkaaaa_s i jak? Lepiejc czy gorzej?
Corii, Ty cwiczysz codziennie czy robisz jakies przerwy? Ja wrocilam do cwiczen, po 3-dniowej przerwie na regenerację łydki, ale nie do Jillian, tylko czegos bardziej hmmm... statycznego. :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.

Jego pompki te pulsacyjne to mnie wykańczają

Jak to wygląda? I akurat po ćwiczeniach zrobił Ci się rozstęp?

Dlatego co dzien inny workout podpinam do Bodyshreda. Ja wiem, ze na YT mnóstwo innych, ale jakos tak ...lubie Jill