|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47155896]Wita się z rana z kanapeczkami i koktajlem truskawkowym
Mecia trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, na pewno będzie ![]() Prześliczne! Wczoraj wieczorkiem zawitali u nas teście i przywieźli nam świeżo zebrane grzyby i wiaderko jagód Mam jagódki, mam jagódki Na 11:00 mam ginekologa Mam nadzieję, że wsio oki...I na wadze już +12kg waga leży pod balkonem Tyc dziewczyny tyc Witam ![]() Zdjęć nie widzę ale po śniadaniu zobaczę ![]() My jeszcze lezakujemy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2702 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47155896]Wita się z rana z kanapeczkami i koktajlem truskawkowym
Mecia trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, na pewno będzie ![]() Prześliczne! Wczoraj wieczorkiem zawitali u nas teście i przywieźli nam świeżo zebrane grzyby i wiaderko jagód Mam jagódki, mam jagódki Na 11:00 mam ginekologa Mam nadzieję, że wsio oki...I na wadze już +12kg waga leży pod balkonem Właśnie sie zwarzylam u mnie 8,5 na plusie jeszcze złe nie jest aż tak. Ale pocieszam sie ze to wszystko zrzucimy i bedzie wszystko u gina ;-)---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Dzisiaj wychodzę na słońce i sie opalam bo opalenizna juz prawie zeszła ;-) |
|
|
|
|
#2703 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja powinam sama sie biczowac Jest krotko po 8 a ja juz pomylam okna, kurze wytarlam, kuchnia wysprzatana, kot wyczesany juz smiga po dworze,zmywarka chodzi, lazienka umyta jeszcze tylko wc i odurzyc. Jestem ciekawa ile ja jeszcze tak pociagne, w sumie sprzatac codziennie nie musze ale lubie jak jest czysto i na raz do sprzatania duzo nie ma bo jestem na bierzaco. Odkurzac katy jest mi coraz trudniej no ale trzeba. Niby o 5:30 wstalam a czuje sie extra. Ide konczyc ogarniac i zjem sobie ciacho
|
|
|
#2704 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mialam kiedys taki w domuCytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się ja noc mialam okropną... ze wzgledu na te pachwiny, myslalam ze będę wyć do księzyca całą noc stękałam,biedny Tz...I wiecie co mi pomoglo?jak zasnelam na plecach,no obudzilam sie rano i zadnego bolu!Tyle ze na plecach spac nie mozna i bądź tu czlowieku mądry Jeszcze rozważam opcję spania na siedząco
|
|
#2705 |
|
Konto usunięte
|
Niestabilna zazdroszczę tej chęci do sprzątania
Ja sprzątać nie-na-widzę co zresztą widać np dzisiaj. Sprzątamy z mężem w piątki lub soboty tak dokładnie, w tygodniu to tylko na bieżąco co się nabrudzi. Także do nas najlepiej przychodzić w sobotę wieczór, ewentualnie w niedzielę |
|
|
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przypomniala mi sie sytuacja z nocy Hehe śpimy sobie z mężem a tu ktoś wchodzi do pokoju maz sie przestraszył ja sie domyslilam ze najmłodsza siostra wołam Iza Iza ona nic usiadła na łóżku i chciała sie położyć spac u nas nic sie nie odzywala. Wiec ja nie budzilam tylko zaprowadziłam do łóżka swojego i poszła spac. Hehe pierwszy raz tak zrobiła. Pewnie jak jej powiem to nie bedzie pamiętać.muszę zamykać pokój na klucz bo straszy w nocy nas
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47156076]Niestabilna zazdroszczę tej chęci do sprzątania
Ja sprzątać nie-na-widzę co zresztą widać np dzisiaj. Sprzątamy z mężem w piątki lub soboty tak dokładnie, w tygodniu to tylko na bieżąco co się nabrudzi. Także do nas najlepiej przychodzić w sobotę wieczór, ewentualnie w niedzielę Hehe moge pomoc :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2708 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą pewnie by nie pamiętała HeheA Ty co to za obawy masz ze sie nie nadajesz do ciąży ?? Hym chyba prawie każda tak ma obawy ciągle i w ogóle Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajna kołyska i całe wnetrze ![]() Cytat:
![]() tez bym musiŁA nowe sobie kupic ale trza kase na razie na maluszka przeznaczyc ![]() Ja nie wiem co wy tak codziennie sprzatacie ![]() Ja po obiedzie ogarniam kuchnie, a tak wszystko czyste jest w sobote kurze, podłoga itd. czasami w tygodniu odkurze jak widze "koty" i juz
|
|
#2712 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Parę lat temu po weselu mojej kuzynki obudziliśmy się z moim jeszcze wtedy nie mężem w łóżku z... moim przyszłym szwagrem Do dziś nie wiemy jak się tam znalazł, byliśmy mocno wstawieni wszyscy, przypuszczamy, że poszedł w nocy siku i zamiast wrócić do wyra siostry walnął się do wyrka z nami |
|
|
|
|
#2713 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47156134]Haha też mi się przypomniała taka anegdotka z życia wzięta
Parę lat temu po weselu mojej kuzynki obudziliśmy się z moim jeszcze wtedy nie mężem w łóżku z... moim przyszłym szwagrem Do dziś nie wiemy jak się tam znalazł, byliśmy mocno wstawieni wszyscy, przypuszczamy, że poszedł w nocy siku i zamiast wrócić do wyra siostry walnął się do wyrka z nami Hehe dobrxe ze Ty potem nie pomylilas przyszłego męża ze szwagrem ;-) wtedy by było Hehe no czasami sie tak zdarza mialas niespodziewany trojkacik Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47156099]No niby najlepiej spać na lewym boku, ale jak Ci wygodnie na plecach to śpij na plecach, co sie masz katować. Jak sie dobrze czujesz śpiąc na plecach to jest ok. Mi się najlepiej śpi na boku prawym, tak zwykle zasypiam, a budzę się też często leżąc na plecach
[/QUOTE]ja juz nie spie np. na prawym, bo moja mała jest na prawym i sie boje ze ja przycisne ![]() Ale tez budze sie na plecach i dlatego pod plecy kladę sobie dodatkowo poduszki ktore nie pozwalaja mi sie obrocić
|
#2715 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mało ruchliwy Justek wizyta dopiero 7, ciągle rozmyslam i sie zastanawiam czy wszystko ok z pempowina. Cytat:
no i oczywiście nie trwa to nie wiadomo ile bo nue codziennie sprzatam wszystko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Niestabilna podziwiam Cie za sprzątanie. Ja nie lubię, a najgorsze że lubię jak jest czysto I okna też muszę umyć, ale zagonie do tego męża. Mimo mojego ogólnie dobrego samopomoczucia jestem pewna że nie mogę myć okien Meta trzymam kciuki za wizytę ![]() Elffirka no zalecenie to nie to samo co skierowanie. Wydaje mi się, że mogą tego nie respektować. Chyba, że jeszcze dostaniesz skierowanie, może inny lekarz wypisze. Nie mam pojęcia jakie sa procedury przy cc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2718 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy ja nie jestem ta z tych zagrożonych. Cytat:
Nie myj okien :p maz nuech myje, potem mu podziekujesz ładnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczymy co teraz powie. Mu bardziej ufam niz mojej dr ... ups Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2722 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja to zawsze muszę mieć jakieś kolorowe oprawki Cytat:
więc za wszystko zapłaciłam 150 zł więc szkoda, aby z takiej promocji nie skorzystać ![]() Co do sprzątania to ja to jakoś na raty sobie rozkładam najlepsze, że wczoraj pojechałam po okulary i Małż był w domu sam z 3 godziny to normalnie byłam w szoku po powrocie poodkurzane, rzeczy które parę miesięcy leżały i szału dostawałam - wyniesione, ogarnięty salon no normalnie szok muszę częściej Tżta zostawiać samego w domu ![]() ja właśnie siadam na allegro i zabieram się za końcowe zamawianie i będzie z bani pranie Milenki wstawione i po allegro zabieram się za prasowanie...
|
||
|
|
|
#2723 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się w 30 tc
Ana mnie też często po wizycie boli ten ząb który mi robił, potem jest już ok. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47156134]Haha też mi się przypomniała taka anegdotka z życia wzięta Parę lat temu po weselu mojej kuzynki obudziliśmy się z moim jeszcze wtedy nie mężem w łóżku z... moim przyszłym szwagrem Do dziś nie wiemy jak się tam znalazł, byliśmy mocno wstawieni wszyscy, przypuszczamy, że poszedł w nocy siku i zamiast wrócić do wyra siostry walnął się do wyrka z nami Kurcze ja mam skłonności do lunatykowania w nocy Nie raz szukałam rano kołdry u rodziców albo u rodzeństwa bo tak wędrowałam w nocy.Teraz już chyba mi przeszło.
|
||||
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak czytam to po kilka pralek pierzecie ![]() Ja jeszcze sie za to nie zabieram, bo troche mam w pl ( pościele itd.) a ciuszkow mam hmm... same bodziaki, troszke śpiochów, brakuje kawtaników, pół śpiochów, pajaców - ale czekam z tym do usg w przyszły piatek, moze moja dziecina pokaze mi ciposzkę to odrazu zaszalaje z rózowym ![]() A prac bede chyba wszystko na poczatku września ![]() Co do imienia to chyba na pewno będzie Marika jak dziewczynka, no chyba że znowu powie mi że to chłopak to Oliver
|
|
#2725 |
|
Konto usunięte
|
Witamy i dziś rozpoczynamy 32 tydz
![]() Blisko, blisko ... coraz bliżej ![]() Ale musze tutaj dołączyć do tych dziewczyn, ktore dobrze przechodzą ciąże... u mnie tylko jak sie przeforsuje to czuje taki dyskomfort w dole brzucha ale to mnie wtedy bardziej martwi psychicznie niz doskwiera fizycznie a tak to jest naprawdę ok tz nawet mowi, ze bedzie mu dziwnie jak nie bede miała tego brzuszka Mecia-trzymam kciuki ale bedzie dobrze...pewnie jakiś słabszy dzień ale ja tez bym poleciała sprawdzić ![]() Elfirka-mam taki wzór na przewijaku jak Ty na pościeli ![]() Niestabilna-normalnie szał sprzątania mam czasem takiego powera ale z naciskiem na słowo "czasem" ![]() Katerina-tez tak mam ze sprzątaniem ogarnę codziennie kuchnie bo cos tam sie robi cały czas, odkurzacz i kurze jakos co 3 dni no i z głowy łazienkę z grubsza ogarniam w sumie na bieżąco a dokładne "chemiczne" mycie tz wziął na siebie zebym nie wdychala chociaż jak wyskakuje z wanny to i tak prawie codziennie łapie cilit bang i myje wannę Dopiero od wczoraj czy przedwczoraj czuje jak chyba rozchodzi mi sie spojenie lonowe...lekko to czuje po całym dniu jak jakos dziwnie sie ruszę Zaraz bułeczka pełnoziarnista z masełkiem i łososiem wędzonym no i zrobię ta herbatke na laktację... Katerina mam nadzieje, ze smak jest ok bo ona chyba składem jest bardzo podobna do Twojej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nic nie musieliśmy z ciuchów kupować bo wszystko dostaliśmy na pewno Mili wszystkiego nie założy :P ja już chyba z 7 pranie Małej robię :P teraz jeszcze wrzuciłam ciuszki i do prania zostały mi tylko pieluchy tetrowe, rożki, kocyki i pościel i koniec...ja wolę teraz poprać i poprasować bo już teraz trochę ciężko stać i prasować,a a co dopiero później. Zresztą jeszcze pogoda znośna do prasowania Piękne imiona i niech Dzidzia się już ujawnia, a nie trzyma w niepewności
|
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Mecia kochana 3mam mocno kciuki
Dzień dobry Jest duży i piękny, a mnie mimo radości smutek ogarnął czy aby na pewno z moim maleństwem wszystko będzie okej i znowu się zdołowałam moim wiecznie twardym brzuchem.. Przez to leżenie czuję się bezużyteczna, choć robię to dla mojej kruszynki. Głupio myślę, bijcie mnie
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaz na razie przestalam ja pić, bo jednak ma ziola a teraz to zapylenie i boje sie alergii, ale niech tylko pylenie zelżeje i znowu zaczynam picie ![]() Cytat:
![]() Ja to nic nie dostałam Chociaz jeszcze zyje nadzieja ze jak bedzie dziewczynka to moze kuzynka tż ta da nam ciuszki po swojej malej, ktora we wrzesniu bedzie miała 8 miesiecy - ale nadzieja matką glupich ona pewnie bedzie wolała sprzedać a nie oddać Pokupuje jeszcze ta reszte po kilka sztuk i już, przynajmniej bedzie czesto nosic wszystko
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana.
Jestem, żyję, mam się w miarę dobrze, ale jakaś zabiegana cusik. Właśnie dzwonił Pan od neta, uzgadnialiśmy warunki przedłużenia umowy. Jakoś mnie złapał bakcylek na dłubanie i wczoraj wózeczek zrobiłam z pampersów, rejestracje dodrukuję dziś i będzie git. Jeszcze mam kilka zamówień, ale to już same kartki raczej, może się wyrobię w terminach. Wciągnęło mnie ostro, hehe. Jednak już zrobię co komu obiecałam i będę miała spokój i więcej czasu dla siebie i na przygotowywanie się od września, a tak jedno w międzyczasie w drugim. Zaraz się zbieram do sklepu, bo mąż dziś kończy o 13, a obiadek trzeba ukręcić. Potem Was nadrobię, bo dziś jeszcze nic nie poczytałam, ale mówię wejdę dam znak, że nie przepadłam Trzymajcie się zdrowo i ciepło. Buźka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

żeby wszystko było dobrze, na pewno będzie 
i wiaderko jagód
Mam nadzieję, że wsio oki...
waga leży pod balkonem 

całą noc stękałam,biedny Tz...

no i oczywiście nie trwa to nie wiadomo ile bo nue codziennie sprzatam wszystko. 

Chociaz jeszcze zyje nadzieja ze jak bedzie dziewczynka to moze kuzynka tż ta da nam ciuszki po swojej malej, ktora we wrzesniu bedzie miała 8 miesiecy - ale nadzieja matką glupich 
:tasaczek :