|
|
#2701 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Ja brałam sinupret jest super, w ciazy pod koniec mnie złąpały zatoki i pytalam gin prowadzacej to mowila zeby nie brac bo jej sklad sie nie podoba taki ziołowy, ale ona jakas dziwna byla jakby sie nie znala nawet na temat rumianku mi nic powiedziec nie umiała :/ ale nie wytrzymalam i bralam przez pare dni sinupret, malemu nic sie nie stalo, no ale na 100% to nie wiem czy mozna :/
ja tez mam straszny ślinotok, nie moge ksiazki na głos małemu poczytać bo az mi leci po bokach my jak tesciom powiedzielismy ze chcemy Nikodema eh... od razu zaczeli je obrzydzac, mowic ze nie i w ogole ze mamy sobie wybic z glowy takie imie teraz myslimy nad Ksawerym to im ani nie mowie, powiemy dopiero jak sie urodzi zeby za dlugo nam nikt nie obrzydzal :P a jak chcielismy Filipa..boshe to juz wszyscy sie udzielili jakie to okropne imie.
|
|
|
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
Nie rozumiem jak można tak brzydzic komuś imię. Przecież to Rodziców decyzja i nikt nie powinien się wtrącać. Nie wymyslacie przecież jakiś dziwnych imion. Mi nie zawsze się podoba czyjś wybór, ale nigdy nie mowie tego na głos. Każdy ma inny gust i trzeba to uszanować. No niestety ludzie lubią się wtrącać, a już szczególnie w sprawy nie swoich dzieci ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2703 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny macie jakiś sprawdzony sklep internetowy z ubraniami ciążowymi? oczywiście w przystępnych cenach? jeszcze się mieszczę w swoje bluzki ale któregoś pięknego dnia się obudzę, że trzeba wyjść do ludzi a ja nie mam się w co ubrać
przeglądałam H&M, C&A ale albo nic mi sie nie podoba albo ceny z kosmosu.
39/40 Edytowane przez basiabasia989 Czas edycji: 2014-07-24 o 13:00 |
|
|
|
#2704 | ||
|
Raczkowanie
|
Jejku, dziewczyny ale miałam koszmarną noc i wieczór. Jakieś bóle brzucha mnie dopadły..:/ Myślę, że to mogły być skurcze BraxtonaHicksa, ale na dodatek tak góra brzucha mnie bolała tam gdzie jest żołądek, że nie mogłam leżeć w ogóle, strasznie chyba dziecko mnie uciska czy coś, albo coś zjadłam... Rano znowu mnie zaczęło ściskać, więc wzięłam nospę i od razu lepiej... Zjadłam coś i też pomogło... Mam nadzieję, że to nic poważnego tzn. czuję że nie, ale jest to bardzo uciążliwe. Jak już teraz brzuch mi tak uciska na wnętrzności to co będzie za 2 miesiące?? Maskara jakaś :/
Co do imion to w pierwszej ciąży po prostu powiedzieliśmy jak już byliśmy pewni i koniec. Bo wcześniej jak chciałam wybierać wspólnie z mamą to totalnie nie mogłyśmy się na nic zgodzić Teściowa moja to w ogóle reaguje średnio na informacje o dziecku (czyt. nie jest totalnie zainteresowana) ![]() Cytat:
zawsze tak jest ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki!
|
|
#2705 | |
|
Rozeznanie
|
Hello
Ale dziś miałam cieżką noc- ciągle mi sie sniły koszmary, uciekałam wiecznie i nigdzie nie moglam sie schowac, bo mój ogromny brzuch sie nigdzie nie mieścił Aż kilka razy mąż mnie w nocy budził, bo krzyczałam![]() Dziewczyny, a nie wiecie czy mozna depilowac okolice bikini woskiem Nie chodzi o ból, tylko o inne przeciwskazania- są jakieś?---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Czytalam w sumie co to jest, ale zastanawiam czy to jakis charakterystyczny ból? inaczej to sie czuje niz rozciąganie sie macicy?
|
|
|
|
|
#2706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam iść na depilację pastą cukrową, ale okazało się, że byłoby to za słabe i pani zrobiła mi wosk.Na moje oko żadnych przeciwwskazań nie widzę… Ani tego nie jesz, ani nic ci się nie wchłania… Może rzeczywiście ten ból i stres z tym związany, ale to zależy od kobiety i jej możliwości =) Basjena się chyba też wybierała
|
|
|
|
|
#2707 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na pocieszenie siedzę i wybieram kafelki do łazienki
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
KASIENKA to masz fajnie, że wybieranie płytek Cię cieszy. Dla mnie to koszmar.
Co do imion to kiedyś zażartowałam sobie, ze jak będę mieć synka to będzie Gniewko. Oho wrzawa się taka podniosła jakbym chciała Hitler nazwać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza pralka sie pierze jeszcze z dwie bo kolorami w miare rozdzielalam. Jak to wypiore to bede wiedziec co trzeba dokupic. Bo tam wiecej ciuchow dla starszego bobo
ale zawsze cos.
|
|
#2711 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2712 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziąsła też mi krwawią dlatego stosuję również płyn do płukania a mniej szoruję szczoteczką.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie imię podoba się albo jednym albo drugim. Mam sporą rodzinę. Także z tż podjęliśmy decyzję, że wybierzemy imię które nam się podoba a oni będą musieli je zaakceptować i tyle. Nigdy nie dogodzimy wszystkim.
|
|
#2713 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak dziwne, że do kuchni wybrałam. Ostatnio chodziłam 4 godziny po sklepie i nic mnie nie zachwyciło a łazienka czeka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak byłam u kosmetyczki to dopiero jak wstałam z fotela mogłam ocenić efekty jej pracy - w lustrze śmiałyśmy się jak głupie, co będzie później ![]() a to było 2 tygodnie temu prawie, to brzuszek ciutkę mniejszy miałam!!! ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- eh, skleroza. wpadłam się linkiem do artykułu podzielić ---> http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...ecko_Sary.html
|
|
|
|
|
#2717 |
|
Rozeznanie
|
właśnie przeczytałam http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-..._wysokieobcasy i łzy mi same popłynęły chociaż ja bardziej z tych niepłaczących, nie wyobrażam sobie siebie na miejscu tej matki
|
|
|
|
#2718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie bardziej wzruszył tekst o Sarze. Ten artykuł, który podlinkowałaś - owszem, poruszające… Ale takich tekstów nie lubię. |
|
|
|
|
#2719 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2720 |
|
Wtajemniczenie
|
To Ja mam juz ciuszki dla dziewczynki 1-4 latka posegregowane i schowane u mamy
Dzisiaj jedziemy po siatkę ciuchow takich maleńkich i pytanie do was ta koleżanka co mi daje te ciuchy to taka dalsza znajoma,i ona na córki trochę starsze takie na jakie Ja mam akurat ciuszki... Myslicie ze do słodyczy dla małych mogę dołożyć trochę ciuchow z tych co Ja dostalam ?? Bo i tak minie ładnych parę lat zanim Emilka do nich by urosła
|
#2721 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podoba mi sie najwyższa półka i potem mam problem, jak nie mogę znaleźć czegoś podobnego taniej...Cytat:
|
|
#2722 |
|
Rozeznanie
|
Inka pewnie, bardzo fajny pomysł, na pewno ich mama się ucieszy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2723 |
|
Rozeznanie
|
Inka moim zdaniem jak najbardziej
|
|
|
|
#2724 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze mam problem w takich sytuacjach
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Inka mi sie wydaje ze jak chcesz to mozesz dorzucic jakis ciuszek do tego
piore kolejna pralke ciuszkow jeszcze jedna ale juz nie bede miala gdzie powiesic wiec bede musiala jutro to zrobic. Jutro lub pojutrze posegreguje i zobacze czego mi brakuje dla maluszka.
|
|
#2726 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() nie mogłam pół nocy zasnąć, nie wiem co się dzieje, ale od kilku dni totalna bezsenność, choć nie śpię w dzień. Do tego oczywiście ciężki dzień w pracy. Dobrze, że jutro już piątek Byle do urlopu ![]() A i ruchów dziecka nadal nie czuję. |
|
|
|
#2727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a że zapytam nietaktownie-poleciałaś po całości? moja kosmetyczka powiedziała że nie ma rpzeciwwskazań do wosku oprócz odczuwania bólu. babki podobno przed porodem też przychodzą. 2 to nawet w nocy albo na następny dzień zaczęły rodzić:P jednak przed całością mnie delikatnie uprzedziła. u mnie zawsze był trochę obrzęk więc zasugerowała że może sobie darować tak dla bezpieczeństwa... ale to decyzja jest indywidualna |
|
|
|
|
#2728 |
|
Rozeznanie
|
Mam zdrową, śliczną dziewczynkę!!
|
|
|
|
#2729 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiedziałam Kochana
![]() Mamy niesamowite szczęście ze mamy zdrowe dzieci... Sasia zajrzyj na klub
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

teraz myslimy nad Ksawerym to im ani nie mowie, powiemy dopiero jak sie urodzi zeby za dlugo nam nikt nie obrzydzal :P a jak chcielismy Filipa..boshe to juz wszyscy sie udzielili jakie to okropne imie.

przeglądałam H&M, C&A ale albo nic mi sie nie podoba albo ceny z kosmosu.
Teściowa moja to w ogóle reaguje średnio na informacje o dziecku (czyt. nie jest totalnie zainteresowana) 

Nie chodzi o ból, tylko o inne przeciwskazania- są jakieś?
i pani zrobiła mi wosk.

ale daleko już jesteś. Fajnie