|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
|
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Ale u mnie to teść
teściowa jest wporzo. Znaczy się jak na teściową
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2703 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wstręt do grzybów..a to przez to ze kiedyś rodzice ugotowali zupę na suszonych.Jedzac zdałam sobie sprawę ze pływa w niej ogromną ilość białych robaków..blee . ogólnie to ja mam pecha jeśli chodzi o tego typu robale.raz jadłam u mojej św pamięci babci obiadek . po pewnej chwili zauważyłam że razem z kurczakiem zjadam ruszające się larwy..od razu poleciałam do wc
..babcia stwierdzila ze nic w tym kurczaku nie widzi i wrzucila go do pomidorowki.. miała juz wtedy początki(jeszcze nie podejzewalismy) Alzheimera a ja nie wnikałam czy ten obiad był świeży bo dziecko byłam . od tamtego momentu nie cierpię much. mam głupią schizę ze zaraz gdzieś w moim mieszkaniu złoża jaja i z których powstaną te obrzydliwe robale.bllllee
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Nena u mnie oba egzemplarze teściów bardzo ciekawe
9.09.2013 30.07.2015 Edytowane przez MsLullaby Czas edycji: 2014-08-23 o 11:06 |
|
|
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tam grzybow nie lubie ![]() to tak jak u mnie...
|
|
|
|
|
#2707 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() A propos jedzenia, to Miłosz dziś na obiad będzie miał szpinak z cyckami kury i pierwszy raz zasmakuje w czosnku,bo ja zawsze do szpinak dodaje
|
|
|
#2708 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny szybkie pytanie, czy ubralybyście dziecku cienkie rajstopy w wietrzny dzień?na dworzu jest około 19 stopni..
|
|
|
|
#2709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także na roczek go weźmiemy.Cytat:
![]() Cytat:
idźie sie wykończyć![]() Cytat:
a mrózilaś surowe czy po obrobce? Bo jakbyś porobila np jakis farsz do krokietow czy mięsa to mniej miejsca by zajęło.Ja tez musze miec do szpinaku czosnek.
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Poli ja z a klad a m j a k chlodniej
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Sto lat i zdrówka dla Roczników! ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
Edytowane przez Poziomkowa89 Czas edycji: 2014-08-23 o 13:08 |
|
|
|
#2712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pospałam dziś ładnie, bo 22-8 o 8 wszyscy wstaliśmy. O 10 byłam już na fitnessie, potem sprzątałam. Jak Adas się obudzi, zjemy obiad i zabieram go na zakupy. Choć dziś już był z tatą w tesco i wrócił z 3 nowymi autkami, w tym traktor. Traktor robi szał, Adaś potrafi go pokazać w książeczce z pojazdami i najbardziej przypadł mu do gustu ![]() Najlepszego dla roczniaków!
|
|
#2713 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest to fotelik mojego brata, znaczy mój brat kupił dla syna, czyli mojego chrześniaka także jak był użytkowany to wiem i ile ma też wiem. hmmmm. Ola dostanie jakąś kaskę pewnie na roczek to zamierzam i tak coś kupić ![]() tylko proszę Was teraz o małą pomoc w wyborze ![]() czy lepiej maxi cosi mobi, bo jest tyłem i przodem, czy romer king plus któy jest tylko przodem? boję się o jej szyjkę, chciałabym aby tyłem jeszcze jeździła Cytat:
Cytat:
|
|
#2715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za tydzień będziemy oglądać te foteliki, więc jeśli mobi będzie na stanie to mogę luknąc na niego
|
|
#2716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szkoda że pewnie nie da się na raty ![]() ponoć maxi cosi to tylko renoma firmy a foteliki wcale nie są nie wiadomo jakie tak chyba bajka pisała, a mi chodzi o to że jest w obu kierunkach i mogłaby Ola jeszcze tyłem jeździć no i tańszy niż axkid romera tutaj też polecacie jako alternatywa dla fotelika tyłem do kierunku jazdy a teraz chciałabym poznać Wasze zdanie czy lepiej ten romer czy maxi cosi mobi
|
|
#2717 |
|
Wtajemniczenie
|
U biorę i najwyżej jak mocno zawieje przykryje kocykiem .Chce by Lilcia poszła dziś na urodziny chrzestnego w swojej slowiance
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż mówi, że skoro kupujemy tyłem to po co ma być też przodem, skoro tyłem ma jeździć te tylko tyłem są jednak trochę tańsze... Na tapecie mam axkida minikid i kidzone i britaxy max-way i multitech 2, zobaczymy co pan nam poleci, jak to do naszego auta będzie pasowało i jakA na raty się pewnie da, teraz nawet sklepy internetowe mają zakupy na raty, tylko że to wtedy jeszcze drożej wychodzi
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
na allegro są raty, bardzo proste to przy zakupie
|
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
czeszko
![]() wyslalam chlopakow na spacer a sama odpoczywam...leb mi napinkala od wczoraj... masakra.... wczoraj mielismy szczepionke MMR... rany jak sie balam, ale na szczescie poki co malemu nic nie ma.... ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- a w ogole to mnie lekarz wczoraj rozlozyl bo u nas jest tak: mleko PRE lub jeden do 6 mscy zycia - i niby jak dziecko najada sie PRE to nie nalezy przechodzic na 1 potem od 6 msca jest mleko 2 itd... ale mi lekarz powiedzial ze jak maly bedzie sie najadal to mam mu dawac PRE nawet do konca 1 roku zycia i tak daje... no i wczoraj sie go pytam czy powinnam zmienic i jesli tak to na jakie... a ten mi mowi, ze moge powoli zmieniac ale nie na 2 czy 3 tylko na normalne krowie mleko... jestem w szoku...tym bardziej ze moj 4 letni chrzesniak, codziennie na sniadanie pije butelke mm... co z kolei uwazam juz za przesade ale sie nie wtracam ![]() a tak w ogole to maly ma 77 cm i wazy 9,5 kg... znalazlam moja ksiazeczke zdrowia i ja wazylam tyle majac 6 mscy lekarz powiedzial ze chudzielec z niego ale widac taka uroda
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() juz po zakupach i sprzataniu ![]() Kahunia pan 8* ma tego multitecha tylko na zamowienie bo w sumie cena ta sama co kidzone ![]() Laryska jak masz pieniazki to kup tylem (niech szanowny Ci da polowe) przepraszam, ze nie na bialo ale nadaje z telefonu ![]() Tasia ja mam teraz 5" telefon i juz mniejszego sobie nie wyobrazam
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-08-23 o 14:18 |
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść!
Ja na chwilę,jak zwyke pracowity dzionek. Sto lat dla Amelki i Filipa! Bajka widziałam Twoje dzieło, super! Ja to w ogóle nie mam talentu więc zamówimy w cukierni. Tyle,że czerwony w białe kropy i resztę dekoracji też z Minnie zrobimy. W końcu będzie 20 osób i jednak robimy urodziny u rodziców, bo u nas się nie pomieścimy. super, coś dla nas przynajmniej dopóki Natka nie zażyczy sobie różu i księżniczek. no ale w sumie dlatego mamy naklejki na ścianach, a nie namalowane![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#2723 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wam :ziewa: normalnie ta nocka to była koszmarna już nie pamiętam kiedy tak mi się Lena budziła
masakra w końcu po 2 dostała czopka bo ani mleka ani wody nie chciała tempki brak no nie mam pojęcia co jej było brzuszek sprawdzałam raczej ok nie był twardy nie prykała nie miała żadnej rewolucji bo nie słyszałam jeszcze zanim poszła spać to zrobiła kupke no wychodzi że może zęby bo tak widać jakby już za niedługo miały wyjść jedynki górne...no nie wiem sama
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
spoko Kaśka nie trzeba na biało
![]() nie wiem gdzie ja to wyczytałam że maxi cosi mobi jest i przodem i tyłem, on jest tylko tyłem hmm. chciałam i tyłem i przodem bo w razie niechęci do jazdy tyłem, przełożyłabym po jakimś czasie na przód w razie czego teraz ja będę męczyła bułę
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek moze Tusia nie bedzie wielbicielka rozu
a nawet jakby to co zrobic u niemowlecia masz na to wplyw a u 3- 4 latki... ![]() Dobrze, ze mam juz fotelik bo wiem jaki to ciężki temat Larysko tanszy i dobry jest max-way tylko nie jestem pewna czy do niego zmiesci sie 4_5 letnie dziecko no i on jest tylko tylem
|
#2726 |
|
Wtajemniczenie
|
LARYSA powiem tak
WG MNIE, JEŚLI MASZ WYBÓR TASSIA ja mam teraz 5,7 '' i też już poniżej 5 nie zejdą
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2727 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak wiem, też męczę bułę
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Kahunia max_way jest mniejszy jak patrzylam w sklepie, tak on poleca axkida , no i tez pozytywne wrazenie odnioslam bo pytalam czy kidzon czy duofix to polecil kidzona tanszego (na pasy a nie isofix) ale ten nasz sie fajnie trzyma i chyba faktycznie iso niepotrzebne
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
ja to mam zagwozdke, bo my auta nie mamy na razie, i jaki fotelik kupic jak mlody jezdzi raz na ruski rok? kurde
a 1500 zl to ja nie mam ![]() chyba tez przejde sie do tego facia ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTÓW
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Lola jak nie macie auta to ja na Twoim miejscu bym nie kupowala tak drogiego fotelika
nasze kochane maluchy, ktore kończą dzisiaj roczek, sto lat dla Was, zdrowka przede wszystkim i szczęścia
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-08-23 o 17:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

także ten...

..babcia stwierdzila ze nic w tym kurczaku nie widzi i wrzucila go do pomidorowki.. miała juz wtedy początki(jeszcze nie podejzewalismy) Alzheimera a ja nie wnikałam czy ten obiad był świeży bo dziecko byłam . od tamtego momentu nie cierpię much. mam głupią schizę ze zaraz gdzieś w moim mieszkaniu złoża jaja i z których powstaną te obrzydliwe robale.bllllee

a tż dzisiaj stwierdził że jak już nie ma na co wejść to na jego stopy włazi