Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 07:58   #2701
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No ja tez slyszalam ze na tej diecie na poczatku sie chudnie. Wiec poki co mozesz byc spokojna a w razie czego chyba lekarz zareaguje.

Ja siedze w Medicover bo mam dzis test obciazenia glukoza i kilka innych badan krwii wiec pewnie niedlugo dostane do wypicia ta pyszna ( ble) glukoze.

Co do Darka to sie okaze. Wszywtko znow zalezy od kompetencji lekarza. Bo my bylibysmy juz zdrowi gdyby po zakonczeniu poprz.antybiotyku Ktos podal dalsze zalecenia bo szmerow juz nie bylo ale niestety lekarze ucieli i tyle.
Dzis mamy wizyte kontrolna to zobaczymy. Na pewno postapie tak jak powiedzial lekarz ze szpitala tzn.utrzymam antybiotyk i ten drugi lek jeszcze 2 dni a pozniej w zaleznosci co zaradzi teraz lekarz ale bede molestowala o kompetentne zalecenia a nie znow uciecie. Daro na obecnym etapie kaszle sporadycznie i juz sucho a nie mokro, ale kaszle. Ma tez katar od 2 tyg.i tak widze na zmiane ze raz jest bakteryjny ( bo zielony) a raz bialy. Wiec tutaj tez poprosze o zalecenia. No i budzi nam sie nieco w nocy z pojekiwqniem wiec tes niech przemysli sprawe czy to zeby czy co?
Mam nadzieje ze trafie na kogos konkretnego i zanim Darek pojdzie znow do zlobka to bedzie zdrow na 100% i bedzie to po nim widac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cholera już któryś raz słyszę o niekompetencji rodzinnych..albo niepotrzebnie dają antybiotyk albo znowu oleja sprawę..i jak tu im zaufać. A przecież to oni sa po medycynie, aż taka rutyna ?
Oby tym razem już wyleczył się Darek do końca :-*

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 07:59   #2702
201704210903
Konto usunięte

Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Cholera już któryś raz słyszę o niekompetencji rodzinnych..albo niepotrzebnie dają antybiotyk albo znowu oleja sprawę..i jak tu im zaufać. A przecież to oni sa po medycynie, aż taka rutyna ?
Dokładnie. Tylko antybiotyki dają i nic więcej

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 08:05   #2703
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Cześć
Ringo moja mała ma jeszcze czas więc może się przekręcać ale chyba jest jej dobrze z główką w dół

Sonia pierwsze ruchy poczułam w 17 tc - poniedziałek a gin od końca 14tc pytał się o ruchy

Gryzia gratuluję udanego kupna działki, teraz dobry projekt i można zacząć działać

Konsternacja moja koleżanka po karmieniu przecierała córce dziąsła i teraz jej nastolatka nie ma problemów.

Magusia może teraz w końcu Daro wyzdrowieje

Jalouse jak mdłości?

Buu jak się czujesz, jak głowa?

Mlebi jeszcze parę dni i dieta wejdzie ci w krew

Co do tycia to od wagi z przed ciąży jestem na plusie jakieś 7,5kg
Hehe to musze pcczekac... buu

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Dzisiaj idę na wizytę. Mam nadzieję że zacznę tyc bo chce chociaż 7 kg mieć na plus

Kochana kciuki za wizyte,daj znac;*

Cytat:
No ja tez slyszalam ze na tej diecie na poczatku sie chudnie. Wiec poki co mozesz byc spokojna a w razie czego chyba lekarz zareaguje.

Ja siedze w Medicover bo mam dzis test obciazenia glukoza i kilka innych badan krwii wiec pewnie niedlugo dostane do wypicia ta pyszna ( ble) glukoze.

Co do Darka to sie okaze. Wszywtko znow zalezy od kompetencji lekarza. Bo my bylibysmy juz zdrowi gdyby po zakonczeniu poprz.antybiotyku Ktos podal dalsze zalecenia bo szmerow juz nie bylo ale niestety lekarze ucieli i tyle.
Dzis mamy wizyte kontrolna to zobaczymy. Na pewno postapie tak jak powiedzial lekarz ze szpitala tzn.utrzymam antybiotyk i ten drugi lek jeszcze 2 dni a pozniej w zaleznosci co zaradzi teraz lekarz ale bede molestowala o kompetentne zalecenia a nie znow uciecie. Daro na obecnym etapie kaszle sporadycznie i juz sucho a nie mokro, ale kaszle. Ma tez katar od 2 tyg.i tak widze na zmiane ze raz jest bakteryjny ( bo zielony) a raz bialy. Wiec tutaj tez poprosze o zalecenia. No i budzi nam sie nieco w nocy z pojekiwqniem wiec tes niech przemysli sprawe czy to zeby czy co?
Mam nadzieje ze trafie na kogos konkretnego i zanim Darek pojdzie znow do zlobka to bedzie zdrow na 100% i bedzie to po nim widac.

matko wspolczuje badania glukozy, ja juz sie boje tego badania:/
Kurcxe obys znalazka dobrego lekqrza,ja na ssczescie mam bo tez bym zwariowala..kiedys chodzilam do rodzibnnego mowilqm o mojej chorobie i dostawalam leki ktorych przy tej chorobie brac nie moge
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 08:11   #2704
Trusiulandia
Zakorzenienie

Moja koleżanka urodziła ponad miesiąc temu córeczkę, mała dostała kataru a lekarz od razu że antybiotyk! Dobrze że to już doświadczona mama i powiedziała że jak nie ma żadnych szmerow to się nie zgadza. No i wyleczyla małą i cisza spokój jak narazie. Ja bym chyba taka odważną nie umiała być przy takim noworodku i co wtedy? Antybiotyk na katar ? Wrr

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 08:19   #2705
simonee
Zakorzenienie

Mlebi Trusia dobrze pisze ważne by maluszek dobrze się rozwijał

Trusia antybiotyk na katar? Co to za pediatra

Sonia doczekasz się ruchów
Stary 2014-10-29, 08:20   #2706
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Mlebi Trusia dobrze pisze ważne by maluszek dobrze się rozwijał

Trusia antybiotyk na katar? Co to za pediatra

Sonia doczekasz się ruchów
No dzis mam wizyte i polozna sprawdzi czy serduszko bije wiec nie moge sie docxekac bo cala noc sie martwikam
Stary 2014-10-29, 08:30   #2707
simonee
Zakorzenienie

Sonia pewnie wszystko jest ok!
Pamiętam poki nie czułam ruchow to też się denerwowałam czy wszystko ok.
Stary 2014-10-29, 08:33   #2708
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
No dzis mam wizyte i polozna sprawdzi czy serduszko bije wiec nie moge sie docxekac bo cala noc sie martwikam
Sonia ją ruchy czułam od 21 tyg więc się nie martw. Na pewno jest dobrze

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 08:37   #2709
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sonia pewnie wszystko jest ok!
Pamiętam poki nie czułam ruchow to też się denerwowałam czy wszystko ok.
Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Sonia ją ruchy czułam od 21 tyg więc się nie martw. Na pewno jest dobrze

dzieki mooocne dziewczyny za wsparcie;*
ja przed kazda wizyta w nocy spac nie moge ze stresu
Stary 2014-10-29, 08:45   #2710
buu007
Zakorzenienie

Gryzelda mala lepiej,dziekuje
ta biegunka co teraz miala byla taka slabiutka,wiec mam nadzieje ze to jakies jednorazowe bylo

simonee dzieki,wlasnie sie wczoraj zastanawialam czy to nie zatoki i czy cos w ciazy mozna na zatoki brac?ale ja trafiam na lekarzy kompetentnych nie ma co
a Ty jak sie czujesz?

sonia kciuki za wizyte,bedzie tez usg?
na pewno wszystko jest dobrze,nie denerwuj sie

magiusa ty tez juz na glukoze?mam wrazenie ze u mnie to badanie bedzie starsznie pozno

kurcze znow mnie cos swedzi,ja nie wiem od czego,moze mam tam cos przesuszone czy jak?zglupiec juz mozna

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 08:52   #2711
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
ta biegunka co teraz miala byla taka slabiutka,wiec mam nadzieje ze to jakies jednorazowe bylo

simonee dzieki,wlasnie sie wczoraj zastanawialam czy to nie zatoki i czy cos w ciazy mozna na zatoki brac?ale ja trafiam na lekarzy kompetentnych nie ma co
a Ty jak sie czujesz?

magiusa ty tez juz na glukoze?mam wrazenie ze u mnie to badanie bedzie starsznie pozno

kurcze znow mnie cos swedzi,ja nie wiem od czego,moze mam tam cos przesuszone czy jak?zglupiec juz mozna
mega Ci wspolczuje kolejnego swedzenia;/
tfu tfu ja sie uchowalam na szczescie
a co do wizyty to raczej bez usg bo miala usg 2tyg temu na prenatalnych.
ale polozna szuka serduszka na usg,wiec na jakas minute zobacze dzidzie.
mam wizyte na 16,ale wiadomo ze pewnie wejde pozniej
Stary 2014-10-29, 09:01   #2712
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Bo sa niekompetentni. Mega. Jak dziecko male i nie mowi to sami cienko wiedza o co chodzi, chyba ze jest mega osluchowo brzydko albo cos innego ewidentnego ale jak nie wiqdomo co dokladnie to sami rozkladaja rece a na badania skapia.

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość

kciuki. Na pewno bedzie bilo. Super ze juz masz wizyte.

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość

a Ty jak sie czujesz?

No ja jestem w 22 i mi zlecili. W sumie dobrze ze bede miala to juz za soba.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:06   #2713
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Bo sa niekompetentni. Mega. Jak dziecko male i nie mowi to sami cienko wiedza o co chodzi, chyba ze jest mega osluchowo brzydko albo cos innego ewidentnego ale jak nie wiqdomo co dokladnie to sami rozkladaja rece a na badania skapia.

kciuki. Na pewno bedzie bilo. Super ze juz masz wizyte.

No ja jestem w 22 i mi zlecili. W sumie dobrze ze bede miala to juz za soba.

no pewnie, tez bym hcciala juz miec to za soba;/

no fajnie ze wizyta,tylko pewnie bez usg buu :P
hehehe
Stary 2014-10-29, 09:07   #2714
simonee
Zakorzenienie

Sonia będzie dobrze

Buu może być sucha skóra.
Ja zatoki mam ok wiec nie pomogę ale może jakiś sposób nagrzewania pomoże
U mnie ok ale zaczynam czuć "koncowke" ciąży
Stary 2014-10-29, 09:09   #2715
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sonia będzie dobrze

Buu może być sucha skóra.
Ja zatoki mam ok wiec nie pomogę ale może jakiś sposób nagrzewania pomoże
U mnie ok ale zaczynam czuć "koncowke" ciąży
to sie cieszymy ze u Ciebie wszystko dobrze;*

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 09:31   #2716
nowa8686
Zakorzenienie

Mag dobrze ze ok z obojgiem

Dziewczynki kciuki za/wizyty.
Dopoki nie ma ruchow czlowiek sie martwi, potem sa to i tak sie martwi...

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:40   #2717
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Mag dobrze ze ok z obojgiem

Dziewczynki kciuki za/wizyty.
Dopoki nie ma ruchow czlowiek sie martwi, potem sa to i tak sie martwi...
Dzieki
Stary 2014-10-29, 09:41   #2718
Ringo6
Zadomowienie

Maggusia... Ciesze sie, ze trafilas na ogos kto moze pomoc i jest juz poprawa. Niestety coraz mniej jest lekarzy z powolania. Sonia kciuki za wizyte. Daj znac jak tam. Konsternacja ciesze sie, ze juz po rehabilitacjach i walcz z prochnica bo to zaowocuje w przyszlosci, wiem cos o tym, bo ja tylko 4 zeby mam bez plomb, a tak to majatek juz zostawilam u stomatologow. A czym sie przemywa zeby takim maluszkom, ktore jeszcze nie maja za wiele w buzi lub same dziasla czym sie przemywa?
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:53   #2719
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ringo6 Pokaż wiadomość
Maggusia... Ciesze sie, ze trafilas na ogos kto moze pomoc i jest juz poprawa. Niestety coraz mniej jest lekarzy z powolania. Sonia kciuki za wizyte. Daj znac jak tam. Konsternacja ciesze sie, ze juz po rehabilitacjach i walcz z prochnica bo to zaowocuje w przyszlosci, wiem cos o tym, bo ja tylko 4 zeby mam bez plomb, a tak to majatek juz zostawilam u stomatologow. A czym sie przemywa zeby takim maluszkom, ktore jeszcze nie maja za wiele w buzi lub same dziasla czym sie przemywa?
DObrze dam znac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 10:48   #2720
201606011622
Konto usunięte

hej
u mnie wizyta ok, maluch przegonił termin z OM o jeden dzien, dziś jesteśmy w 12 tyg 6 dniu
maluch jest zdrowy, strasznie się wiercił na badaniu.
co do tarczycy, mam niezwłocznie zgłosić się do endo, bo to górna granica normy i ginka chciałaby, zebysmy zbiły ta tarczycę przynajmniej do 1,2 .. jak na razie mam 3,76

zrobiła cytologię, dała skierowanie na mocz [ powtórzyć przez ten cukier w nim ] i na toxo . we wtorek idę do niej z wynikiem z usg [ robiłam gdzie indziej wczoraj, a byłam tez u niej ] no i z wynikami tego moczu i toxo.
i na 20 listopada będę szła odebrac cytologię no i jak juz załatwię sobie rodzinnego lekarza, zeby wypisał mi skierowanie do endo, bo u mnie taki problem, ze swojego rodzinnego mam 100 km stad i muszę coś pokminić, zeby założyć kartę w osrodku tam gdzie tz. i poprosić o skierowanie.

wysyłam zdj szkraba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0663.jpg (118,3 KB, 6 załadowań)
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:53   #2721
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ola super, że wizyta ok mam nadzieję, że ten cukier to tylko przypadek!

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Ale fajny już Fasol mój po wizycie pewnie będzie podobny jeszcze 15 dni oby dobrze było...

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:57   #2722
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
hej
u mnie wizyta ok, maluch przegonił termin z OM o jeden dzien, dziś jesteśmy w 12 tyg 6 dniu
maluch jest zdrowy, strasznie się wiercił na badaniu.
co do tarczycy, mam niezwłocznie zgłosić się do endo, bo to górna granica normy i ginka chciałaby, zebysmy zbiły ta tarczycę przynajmniej do 1,2 .. jak na razie mam 3,76

zrobiła cytologię, dała skierowanie na mocz [ powtórzyć przez ten cukier w nim ] i na toxo . we wtorek idę do niej z wynikiem z usg [ robiłam gdzie indziej wczoraj, a byłam tez u niej ] no i z wynikami tego moczu i toxo.
i na 20 listopada będę szła odebrac cytologię no i jak juz załatwię sobie rodzinnego lekarza, zeby wypisał mi skierowanie do endo, bo u mnie taki problem, ze swojego rodzinnego mam 100 km stad i muszę coś pokminić, zeby założyć kartę w osrodku tam gdzie tz. i poprosić o skierowanie.

wysyłam zdj szkraba
super!
a o z prenatalnym??
Stary 2014-10-29, 11:01   #2723
201606011622
Konto usunięte

będzie dobrze

no i ja mam nadzieję, ze za te 3 tyg jak pójdę po wynik cyto to może spróbuje juz podejrzeć płeć
jak myślicie. jest szansa?

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

znaczy poszłam prywatnie, zapłaciłam no i babka pomierzyła przezierność, rączki, nóżki, kość nosową, serce, wody, pępowinę i całą resztę, nie pamiętam dokładnie co, później sprawdzę na wydruku . powiedziała, że wszystko w najlepszym porządku jest
Stary 2014-10-29, 11:02   #2724
buu007
Zakorzenienie

ola ale dzidzius slodki
dobrze ze wszystko w miare ok,a ten cukier tez mam nadzieje ze pomylka

gryziu na pewno bedzie dobrze

kurcze,ja chyba tez dzis musze isc,bo to swedzenie mnie dobija

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:03   #2725
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
będzie dobrze

no i ja mam nadzieję, ze za te 3 tyg jak pójdę po wynik cyto to może spróbuje juz podejrzeć płeć
jak myślicie. jest szansa?

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

znaczy poszłam prywatnie, zapłaciłam no i babka pomierzyła przezierność, rączki, nóżki, kość nosową, serce, wody, pępowinę i całą resztę, nie pamiętam dokładnie co, później sprawdzę na wydruku . powiedziała, że wszystko w najlepszym porządku jest
a no to spoko, a masz wypisane ryzyko?
Stary 2014-10-29, 11:05   #2726
201606011622
Konto usunięte

o ile pamiętam to chyba nie
a powinno byc?
Stary 2014-10-29, 11:09   #2727
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
o ile pamiętam to chyba nie
a powinno byc?
jesli bys miala takie usg prenatalne u lekarza ktory ma certyfikat to bys miala tez ocene ryzyka i dodatkowo bys robila badania z krwi

ale widocznie Twoja lekarka nie ma uprawnien, wiec zrobila Ci tylko takie dokladne kontrolne usg ze sprawdzeniem tego co trzeba, wiec sie nie martw
Stary 2014-10-29, 11:24   #2728
201606011622
Konto usunięte

nom byłam jeszcze u innej, niz u tej co prowadzi moją ciążę, u mnie w mieście z tego co się zorientowałam żaden nie ma tego certyfikatu więc d..a
Stary 2014-10-29, 11:25   #2729
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
nom byłam jeszcze u innej, niz u tej co prowadzi moją ciążę, u mnie w mieście z tego co się zorientowałam żaden nie ma tego certyfikatu więc d..a
no to dobrze,ze wybralas i tak najlepszy wybor z mozliwych
Stary 2014-10-29, 11:32   #2730
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Mój gin na szczęście ma certyfikat

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości