Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27. - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-23, 10:59   #2701
Nikaaa152
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27.

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
moze coś takiego
https://www.youtube.com/watch?v=2M2K6faOzCw
jest banalne i mało rzeczy potrzeba

tak.
Dzięki Chyba ostatecznie zrobię dwie: jedną z jabłkami, a drugą z brzoskwiniami.
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 10:59   #2702
9cf1d31d279bad27b001c12cbf2de6a056fa95f2_6583802d27f04
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Najprawdopodobniej zasilacz .
No właśnie zasilacz był wymieniany chwilę temu (niecały miesiąc) i było dobrze,bo nikt go w sumie nie odlaczal, a teraz znowu lipa, bo go wczoraj na chwilę odlaczono. Możliwe,żeby tak szybko by się eksploatował?
9cf1d31d279bad27b001c12cbf2de6a056fa95f2_6583802d27f04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 11:00   #2703
Kasiek1987
Zakorzenienie

Czy w blenderze 600W z rozdrabniaczem mogę zmielić orzechy (nie na mąkę, raczej jak posiekane)?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 11:01   #2704
wiolusia00
Zakorzenienie

Gdzie kupie stacjonarnie folie magnetyczną?
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 11:16   #2705
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez okapi Pokaż wiadomość
To w praktyce realne, żeby nie dostać miejsca w akademiku?
Mieszkalam przez 2 lata na miasteczku studenckim agh-zawsze byl problem z dostaniem miejsca. W dniu kiedy mozliwe bylo dostanie 'zwolnionych miejsc' (bo ktos sie nie zameldowal itd) byly kilometrowe kolejki..a piersi ludzie ustawiali sie juz dzien wczesniej.
Stary 2014-11-23, 11:18   #2706
kraina _chichow
Rozeznanie

Dziewczyny, ma albo miała któraś z was doczepiane rzęsy Xtreme Lashes? Warto? Co ile trzeba uzupełniać? Nie wypadną własne przy okazji? Kuszą mnie bardzo...
Stary 2014-11-23, 11:44   #2707
IzzieSt
Zakorzenienie

Kupiłam w Niemczech krem w jakimś małym sklepie kosmetycznym, nie ma go na allegro ani ebayu naszym, na niemieckim ebayu znalazłam ale nie ta wersję, którą ja mam. Znacie jakieś strony gdzie mogłabym spróbować poszukać?
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 11:46   #2708
Juli_Juli
Zadomowienie

Mam głupie pytanie dotyczące śpiewania: odkąd pamiętam gdy śpiewam sobie (np. będąc sama w domu) to na początku bardzo chce mi się śpiewać i dobrze mi to wychodzi, a po jakiś 5- 10 min tak strasznie mi się nie chce, pojawiają się mega fałsze itp. Nawet czasami kręci mi się po tym w głowie. Żeby nie było, nie uważam że mam jakiś dobry głos, ale jest raczej w porządku w tej pierwszej fazie No i nie wiem z czego to wynika. Przecież nawet ludzie, którzy śpiewają w np. w kościele to potrafią i całą Msze św. i nie słyszę żeby po 5 min dużo gorzej im wychodziło i przestawali. Dodam, że przy innych ludziach rzadko mogę śpiewać tak jak w pierwszej fazie gdy jestem sama, bo mam "gulę" w gardle i niechęć. Tutaj akurat mogę mieć opory psychiczne
Myślałam, że może nie tak oddycham. Ale nie wiem jak to poznać.
Dlatego pytam tak bardziej z ciekawości- z czego wynika mój "problem" ze śpiewem tylko w swojej obecności?
Juli_Juli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 11:47   #2709
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Ostatnio zauważyłam, że co raz więcej pojawia mi się na ciele takich czerwonych punkcików: http://bi.gazeta.pl/im/fc/30/c1/z126...tami-rubin.jpg głównie na brzuchu, ma któraś z Was? Podejrzewam, ze się już tego nie pozbędę ale może da się zrobić coś by powstrzymać pojawianie się nowych. Z tego co czytałam to zalecane jest dużo witaminy c i rutyny, z tym, że ja właśnie staram się spożywać dużo cytrusów i biorę witaminę c w tabletkach ze względu na naczynka już od dość długiego czasu
Nie wiem co zrobić aby się nie pojawiały, ale pozbyć się da bardzo łatwo. Jak byłam na laserowym zamykaniu naczynek (na twarzy), to pokazałam i te zmiany. Jedna była nawet dość duża i mocno wypukła. Na brzuchu i piersiach miałam. Pani potraktowała je laserem... i nie mam . Nawet tej dużej-bałam się, że tam możliwe że blizna zostanie. Ale nie, naczyniaki się pięknie usunęły. A naczynia na twarzy, zwłaszcza przy nosie, nadal mam
Byłam na 2 wizytach. Naczyniaki pięknie zeszły od 1 razu, naczynka na twarzy po 2 razach nadal są :-\
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 12:08   #2710
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
A jak nie ma klientów to możesz usiąść i poczytać/pouczyć się?

Jeśli musisz tak krążyć cały czas po tej sali to pozostaje obmyślanie np planów wakacyjnych, planów zmiany pracy na fajniejszą i strategii z tym związanej albo wymyślanie scenariuszy bajek dla dzieci aby później przelać to na papier
wlasnie nie mogę...haha już zaplanowałam chyba całe moje zycie

Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
Ćwiczenia umysłowe Czytasz, a później sobie ćwiczysz. Ja osobiście nie czytałam, tylko fragmenty, ale z tego co mi mówiono są tam właśnie ćwiczenia, które usprawniają "pracę" mózgu, poprawianą pamięć itp. http://lubimyczytac.pl/ksiazka/17109/rusz-glowa http://lubimyczytac.pl/autor/358/tony-buzan

Jeśli masz możliwość noszenia słuchawek to może audiobooki?
oo super, poszukam czegoś w takim razie. Niestety nie mogę...

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Kiedy pracowałam jako hostessa też miałam problem z nudą. Z reguły czytałam etykiety produktów, liczyłam rzeczy na półce, myślałam co muszę kupić do domu albo planowałam sobie coś (jeżeli miałam, gdzieś wyjść np wieczorem to układałam sobie wszystkie czynności od powrotu do domu). Możesz też szkolić język obcy opisując sobie to co widzisz np. po angielsku.
spoko dzięki dziewczyny za wszelkie porady!

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Nie wiem co zrobić aby się nie pojawiały, ale pozbyć się da bardzo łatwo. Jak byłam na laserowym zamykaniu naczynek (na twarzy), to pokazałam i te zmiany. Jedna była nawet dość duża i mocno wypukła. Na brzuchu i piersiach miałam. Pani potraktowała je laserem... i nie mam . Nawet tej dużej-bałam się, że tam możliwe że blizna zostanie. Ale nie, naczyniaki się pięknie usunęły. A naczynia na twarzy, zwłaszcza przy nosie, nadal mam
Byłam na 2 wizytach. Naczyniaki pięknie zeszły od 1 razu, naczynka na twarzy po 2 razach nadal są :-\
ja tez mam pelno naczyniaków.. czyli laser? będę się musiała się wybrać w takim razie..
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 12:17   #2711
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Czy w blenderze 600W z rozdrabniaczem mogę zmielić orzechy (nie na mąkę, raczej jak posiekane)?
tak mysle ze tak

NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 12:18   #2712
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Macie pomysł, co dobrego można zrobić z gruszek? Mam prawie kilogram, bez dwóch sztuk, Tż marudzi, że za twarde, żeby je normalnie jeść. Co można z nich zrobić? To, że kompot, to wiem, ale może jakieś ciasto? Macie sprawdzony pomysł?
Może deser z gotowanych w winie gruszek, oblanych czekoladą?

Też mam jednego naczyniaka na piersi, myślałam najpierw, że to jakaś krostka, więc chciałam wycisnąć, no i mi się powiększył
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 12:43   #2713
Kala713
Zakorzenienie

Chcąc nosić kolorowe soczewki kontaktowe powinnam iść do okulisty i on mi już dopasuje odpowiednie i powie co i jak?Dodam,że nie mam żadnej wady wzroku po prostu chciałabym mieć ładny kolor oczu.
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna
Kala713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 13:12   #2714
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Chcę zrobić tartę owocową, ale nie mam pomysłu na "farsz". Polecicie coś? Mam jabłka, brzoswkinie w puszce, orzechy włoskie, krem czekoladowy i przetwory w słoikach (dżemy i całe owoce: wiśnie, czereśnie, renklody, maliny)
Może już za późno ale tarta z brzoskwiniami i bezą
http://pieczarkamysia.blox.pl/2013/0...mi-i-beza.html
ja uzywam do niej własnie brzoskwiń w puszce, osuszam z syropu, podpiekam i dopiero wykładam pianę - wtedy wychodzi pyszna beza. O jeżu, zaśliniłam się na samą myśl

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 13:26   #2715
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kala713 Pokaż wiadomość
Chcąc nosić kolorowe soczewki kontaktowe powinnam iść do okulisty i on mi już dopasuje odpowiednie i powie co i jak?Dodam,że nie mam żadnej wady wzroku po prostu chciałabym mieć ładny kolor oczu.

Do optometrysty
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 13:32   #2716
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Większe i dwa są wypukłe, a ze 4 takie jak zwykłe pieprzyki tylko czerwone. Jedyne co do siebie jakoś mogę podpasować to problemy hormonalne, dzięki, poczytam jeszcze

Naprawdę wchłonęło? Fajnie by było Moja mama też ma kilka takich, podejrzewałam, że genetycznie na mnie to przeszło
wchłonęło się a było dość wypukłe, musiałam sobie plastrem zaklejać żeby np przy ubieraniu paznokciem nie zahaczać

Cytat:
powinien dać radę, mam 700W i robię masło orzechowe
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 13:45   #2717
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
Może już za późno ale tarta z brzoskwiniami i bezą
http://pieczarkamysia.blox.pl/2013/0...mi-i-beza.html
ja uzywam do niej własnie brzoskwiń w puszce, osuszam z syropu, podpiekam i dopiero wykładam pianę - wtedy wychodzi pyszna beza. O jeżu, zaśliniłam się na samą myśl
Dzięki za przepis Jak na razie zrobiłam tylko tą z jabłkami, a z brzoskwiniami mam zamiar robić po obiedzie
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 15:22   #2718
201605041146
Konto usunięte

dziewczyny w przepisie mam na zapiekanke makaronową śmietankę 12%, jak się domyslacie nie mam takiej na stanie w domu..

czym mogłabym ją zastąpic?
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 15:26   #2719
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
dziewczyny w przepisie mam na zapiekanke makaronową śmietankę 12%, jak się domyslacie nie mam takiej na stanie w domu..

czym mogłabym ją zastąpic?
Jakąkolwiek śmietaną.
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 15:27   #2720
201605041146
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Jakąkolwiek śmietaną.
a nie będzie różnicy jakiejs drastycznej, że słodką 12% zastąpię kwaśną 12%?
Stary 2014-11-23, 15:32   #2721
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
a nie będzie różnicy jakiejs drastycznej, że słodką 12% zastąpię kwaśną 12%?
Jak jej strasznie dużo nie musisz dawac to raczej, ewentualnie możesz dać jogurt/ jogurt grecki.
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 15:35   #2722
201605041146
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Jak jej strasznie dużo nie musisz dawac to raczej, ewentualnie możesz dać jogurt/ jogurt grecki.
dzięki !
Stary 2014-11-23, 15:36   #2723
khloe
Strzelaj lub emigruj!

jak sprawić by wyprostowane włosy 'trwały' na dłużej?

jak sobie wyprosuję włosy to są idealnie gładkie, b łyszczące, a po kilku godzinach się trochę puszą i defasonują

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 17:07   #2724
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
ja tez potrzebuję porady informatycznej

od kilku dni żaden z naszych domowników nie może się połączyć z WIFI ze swojego telefonu (mamy różne marki telefonów). Wczesniej nie było z tym najmniejszego problemu. Próbowaliśmy 'kasować' z pamięci telefonu nasz ruter i zapisywać sieć on nowa.. nic

z tego samego rutera bez problemu łapiemy sieć na wszystkich kompach domu- działa bez zarzutu

poszliśmy do dostarczyciela internetu, on 'zdalnie' sprawdził działanie sieci i rutera, powiedział że wszystko jest w doskonałym porzadku. Powiedzieliśmy mu o naszym problemie z niemożnością połączenia się z wifi za pomocą telefonu, a on nam powiedział, że jak przyniesiemy swoej telefony to on może nam zrobić, żeby w telefonie działało- ale za opłatą

miał ktoś już tak?
Ja miałam tak po zainstalowaniu Wi-Fi, że najpierw telefon mi się nie łączył. Potem jakoś załapał i kawał czasu było ok, a potem przestał. Laptopy normalnie działają. Chyba z tydzień telefon nie mógł się połączyć, a potem przeszło samo.
W każdym razie nie płaciłabym nikomu za "naprawę" na twoim miejscu.
Czasem mam "brak połączenia z siecią" na laptopie, a na telefonie działa.
Mam wrażenie, ze to uroki wf-fi.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 18:16   #2725
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny w innym wątku pisały, że spokojnie taką mocą robią masło orzechowe więc nie powinno być problemu

Dziewczyny, jeśli zamawiasz coś przez net wraz z dostawą to czy oczywiste jest, że ktoś to wniesie do mieszkania? Czy samemu trzeba dokładnie na tę godzinę zorganizować jakichś ludzi? Mówię o większych sprzętach (mebel/zmywarka). czy trzeba to po prostu ustalić telefonicznie z firmą?
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Ja kiedyś zamówiłam orbitrek, przyjechał skręcony na palecie i był problem..Kierowca dzwonił po kolegę który był w pobliżu i wnieśli mi, ale myślę, że to było po prostu coś ponad ich obowiązki, a wolałabym wiedzieć jak to jest abym nie została ze zmywarką na drodze przed domem..
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 18:22   #2726
Charmain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Dziewczyny w innym wątku pisały, że spokojnie taką mocą robią masło orzechowe więc nie powinno być problemu

Dziewczyny, jeśli zamawiasz coś przez net wraz z dostawą to czy oczywiste jest, że ktoś to wniesie do mieszkania? Czy samemu trzeba dokładnie na tę godzinę zorganizować jakichś ludzi? Mówię o większych sprzętach (mebel/zmywarka). czy trzeba to po prostu ustalić telefonicznie z firmą?
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Ja kiedyś zamówiłam orbitrek, przyjechał skręcony na palecie i był problem..Kierowca dzwonił po kolegę który był w pobliżu i wnieśli mi, ale myślę, że to było po prostu coś ponad ich obowiązki, a wolałabym wiedzieć jak to jest abym nie została ze zmywarką na drodze przed domem..
Ostatnio gdy zamawiałam babci kuchenkę to w opcjach dostawy wniesienie do samego mieszkania było dodatkowo płatne, w niektórych sklepach nawet 50 zł. Generalnie chyba jest limit kg do których wnoszą bez opłat. Ewentualnie jeśli kurier jest ok i np. mieszkasz na parterze to może wniesie za dodatkową opłatą poza oficjalnymi

Edytowane przez Charmain
Czas edycji: 2014-11-23 o 18:23
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 18:25   #2727
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Ostatnio gdy zamawiałam babci kuchenkę to w opcjach dostawy wniesienie do samego mieszkania było dodatkowo płatne, w niektórych sklepach nawet 50 zł. Generalnie chyba jest limit kg do których wnoszą bez opłat. Ewentualnie jeśli kurier jest ok i np. mieszkasz na parterze to może wniesie za dodatkową opłatą poza oficjalnymi
No właśnie tak byłoby najprościej, zapłacić coś ekstra i niech mi wniesie, tylko niestety to będzie za duże i za ciężkie dla jednej osoby więc muszę jakoś inaczej to zorganizować.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 18:30   #2728
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Macie pomysł, co dobrego można zrobić z gruszek? Mam prawie kilogram, bez dwóch sztuk, Tż marudzi, że za twarde, żeby je normalnie jeść. Co można z nich zrobić? To, że kompot, to wiem, ale może jakieś ciasto? Macie sprawdzony pomysł?
możecie polecić jakąś kosmetyczkę? w sensie torebkę na kosmetyki, nie człowieka :p
chciałabym kupić mamie coś pod choinkę, ale większość ma taki dziadowski ten materiał w środku. no i ważne, żeby była duża.

100 lat temu mama kupiła mi super kosmetyczkę w galerii centrum, ale nie ma już tych sklepów a większość tych w drogeriach wydaje mi się tandetna.
może być sklep internetowy jak najbardziej.
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 19:27   #2729
phideaux
Wtajemniczenie

A ja powtarzam pytanie, polecacie od siebie jakiś krem na blizny? Mam wstrętną fioletową bliznę po przecięciu szkłem.
Stary 2014-11-23, 19:37   #2730
WhiteCherry
Zakorzenienie

mam problem dotyczący listu motywacyjnego, bo nie wiem kto właściwie rozpatruje papiery, mogę napisać po prostu "Szanowni Państwo"? jeśli na początku ogłoszenia jest:

Wojewódzki Inspektorat Ochrony Środowiska w Krakowie
Małopolski Wojewódzki Inspektor Ochrony Środowiska
poszukuje kandydatów na stanowisko...

Małopolskim inspektorem jest mężczyzna, ale wątpie, żeby on osobiście rozpatrywał setki CV

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości