Kieleckie Panny Młode część XII :) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-08, 18:31   #2701
mahoniowa
Zadomowienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode część XII :)

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
Hejka,
Ile razy ogladam filmy w lozku tak za kazdym razem zasypiam.. co jest :p
Wytrzeźwiałaś mahoń? :P
ha ha ha śmieszne, nie pyskuj bo w końcu wstawię to zdjęcie
ja spełniałam dziś i wczoraj obowiązek zapraszania - ciąg dalszy, dopiero niedawno wróciliśmy z Krk

Cytat:
Napisane przez Edebedowa Pokaż wiadomość
Hejo dziewczyny
Kiedyś napisałam w starym wątku kilka postów Teraz chyba na serio zacznie się czytanie forum bo ślub za równe pół roku Czy któraś z Was ma do polecania kwiaciarkę, która zajmie się dekoracją kwiatami samochodu, kościoła, sali i bukietami? Ile mogą kosztować takie usług? Tak +/- ?
Zaczynam się stresować !
Ja jestem umówiona z Czterolistną Koniczyną, bardzo fajna, miła dziewczyna, która kocha to co robi i rozsądnie podchodzi do dekoracji, jest świadoma tego ile co kosztuje
za kwiaty dla mnie, świadkowej, butonierki, samochód, bukiety na salę i przystrojenie kościoła powiedziała mi ok 1000zł, także wydaje mi się, że bardzo rozsądna cena

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 18:37   #2702
Edebedowa
Rozeznanie

Cytat:
tu już kilka dziewczyn robi zdalnie a inne miasto w PL to w Twoim wypadku pikuś

ja już jestem PO i nie miałam dekoratorki, ale trzeba poczekać aż dziewczyny się pojawią na forum to może któraś się wypowie
nie wiem czy to się dekoratorka nazywa czy kwiaciarka- pierwszy raz biorę ślub i w ogóle się nie orientuje. Chodzi mi o babeczkę co kwiaty mi ogarnie

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

mahoniowa 1000?! Jak ja napisałam do jednej Pani to 2000-3000 tys to podobno średnia cena za kwaity.. Masakra.
Stary 2015-02-08, 18:41   #2703
mahoniowa
Zadomowienie

tak 1000
ja jej powiedziałam też, że nie chcę wydawać fortuny na kwiaty więc powiedziała, że coś się na pewno wymyśli do tego dała mi do domu mnóstwo magazynów, z których mogę sobie wybrać co mnie interesuje, wypadałoby je już tak w ogóle oddać

09.05.2015
Stary 2015-02-08, 19:29   #2704
lyoness
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edebedowa Pokaż wiadomość
Hejo dziewczyny
Kiedyś napisałam w starym wątku kilka postów Teraz chyba na serio zacznie się czytanie forum bo ślub za równe pół roku Czy któraś z Was ma do polecania kwiaciarkę, która zajmie się dekoracją kwiatami samochodu, kościoła, sali i bukietami? Ile mogą kosztować takie usług? Tak +/- ?
Zaczynam się stresować !

ja planuje wziac DekoracjeVanilla, cena zalezy od kwiatow, ilosci stolow, itd, ale tam na pewno trzeba dac przynajmniej 2000-2500. Maja duzo propozycji na stronie. Najlepiej napisac do nich, powidziec ktora sie podoba i podadza orientacyjna cene
lyoness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 20:54   #2705
Oluniuniunia
Rozeznanie

Kurcze, muszę się wziąć za te kwiatki.. Zostały mi niby same drobiazgi do załatwienia, ale chyba na tym najłatwiej polec :P I to zapraszanie... echhhh...

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 23:56   #2706
Escorpio
Zakorzenienie

Padam na twarz… Sprawdziłam moje ukochane projekty i dopiero weszłam na forum Dziękuję Wam dziewczyny za miłe popołudnie Kochane jesteście
No i spadam spać, bo się zmęczyłam Dobraaaanooooc
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 06:05   #2707
mikonada
Zakorzenienie

Wlasnie widac ze tempo zwolnione jest na forum
Dzis znow poniedzialek- naplyw nowych ofert pracy po weekendzie
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 08:23   #2708
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Wlasnie widac ze tempo zwolnione jest na forum
Dzis znow poniedzialek- naplyw nowych ofert pracy po weekendzie
Miko, Ty to jak w pracy - 7 rano i już działasz
Wracając do ślubnych spraw: potwierdziłam dziś samochód - muszę poszukać jakichś ozdób A mój TŻ jedzie po wódżitsu dzisiaj, więc czeka mnie też obmyślenie i robienie ozdóbek na butelki.. A póki co nawet zaproszeń nie ruszyłam. Zaraz się właśnie za to biorę. I dziś też zadzwonię do tej dziewczyny od makeupu i fryzury, może w tym tygodniu umówię się na próbną

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2015-02-09, 09:01   #2709
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oluniuniunia Pokaż wiadomość
Wracając do ślubnych spraw: potwierdziłam dziś samochód - muszę poszukać jakichś ozdób A mój TŻ jedzie po wódżitsu dzisiaj, więc czeka mnie też obmyślenie i robienie ozdóbek na butelki.. A póki co nawet zaproszeń nie ruszyłam. Zaraz się właśnie za to biorę. I dziś też zadzwonię do tej dziewczyny od makeupu i fryzury, może w tym tygodniu umówię się na próbną
dzieńdoberek!
oj napięty plan masz Ola dziś

nam dziś stuka 3 miesiące DO!
ze spraw ślubnych: TŻ dostał wczoraj przykaz streszczenia się z załatwianiem samochodu i dziś idzie do księdza po zezwolenie i zaświadczenie - o chrzcie jest ważne 6 miesięcy, tak?

dziewczęta mam pytanie - co w końcu trzeba załatwić w USC? Bo zaczęłam czytać w necie i się pogubiłam - czy to musi być tylko zaświadczenie o braku okoliczności wykluczających zawarciu małżeństwa czy coś jeszcze?? bo na jednej ze stron jest coś o skróconych aktach urodzenia, na które się czeka ok 2 tyg...

09.05.2015

Edytowane przez mahoniowa
Czas edycji: 2015-02-09 o 09:12
Stary 2015-02-09, 09:24   #2710
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
dzieńdoberek!
oj napięty plan masz Ola dziś

nam dziś stuka 3 miesiące DO!
ze spraw ślubnych: TŻ dostał wczoraj przykaz streszczenia się z załatwianiem samochodu i dziś idzie do księdza po zezwolenie i zaświadczenie - o chrzcie jest ważne 6 miesięcy, tak?

dziewczęta mam pytanie - co w końcu trzeba załatwić w USC? Bo zaczęłam czytać w necie i się pogubiłam - czy to musi być tylko zaświadczenie o braku okoliczności wykluczających zawarciu małżeństwa czy coś jeszcze?? bo na jednej ze stron jest coś o skróconych aktach urodzenia, na które się czeka ok 2 tyg...
Nam zostało 80 dni...
Zaświadczenia o chrzcie są ważne 3 m-ce - tak mówił ksiądz na naukach, nasz ksiądz i tak też czytałam. Papiery z USC też 3 m-ce są ważne. Nam ksiądz powiedział, żeby obliczyć te 3 m-ce z kilkudniowym zapasem. Nasz ksiąsz nie chciał nic z parafii TŻta - tylko to zaświadczenie o chrzcie i trzeba tylko się upewnić, że jest tam wpis o bierzmowaniu. Do USC idziesz z aktami urodzenia skróconymi i dają Ci te zaświadczenia. Z tego, co się orientuję, to oba te świstki wydają od ręki, aczkolwiek jutro idziemy do USC, to się przekonamy jak to wygląda w praktyce - dam znać. My mamy te odpisy aktów urodzenia, co prawda wydane w Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej, ale to chyba nie ma znaczenia.. Jutro się przekonamy. Te zaświadczenia też są ważne 3 m-ce.
Dzwoniłam do dziewczyny, ale mam dzwonić po 17, bo teraz nie mogła gadać. Zaproszeń nadal nie ruszyłam.
Kurde, ale sypie, jak ja wyjadę na tych moich łysych oponach.. Chyba dziś czeka mnie ZTM i sporo łażenia...

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2015-02-09, 09:32   #2711
mahoniowa
Zadomowienie

dzięki Ola powiedzmy, że ogarniam

..czyli jeśli posiadam w domu akt urodzenia to nie muszę go już wyciągać, tak? a może muszę, bo stracił ważność i przez kolejny odpis trzeba udowodnić, że się urodziłam
No ja wiem, że trzeba wziąć zapas w końcu to durna papierologia, dlatego idziemy pod koniec lutego, a TŻ się rozchorował więc do księdza się dziś nie wybierze

09.05.2015
Stary 2015-02-09, 09:50   #2712
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
dzięki Ola powiedzmy, że ogarniam

..czyli jeśli posiadam w domu akt urodzenia to nie muszę go już wyciągać, tak? a może muszę, bo stracił ważność i przez kolejny odpis trzeba udowodnić, że się urodziłam
No ja wiem, że trzeba wziąć zapas w końcu to durna papierologia, dlatego idziemy pod koniec lutego, a TŻ się rozchorował więc do księdza się dziś nie wybierze
Akt urodzenia chyba jest ważny bezterminowo, TŻ często potrzebuje swojego i nikt się go nie czepiał, że stary jest (akt, nie TŻ :P ). To zaświadczenie o braku przeciwwskazań jest ważne 3 m-ce. Jutro to potwierdzę, albo ewentualnie skoryguję

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2015-02-09, 10:19   #2713
ZakochanaZabka
Zadomowienie

dzień doberek muszę Wam powiedzieć ze mój TŻ sie dziś pochwalił, że miał ślubny koszmar, że zapomniał kupić obrączek musieliśmy pożyczać od jego brata i bratowej, i że sie samochód popsuł i musieliśmy iść taki kawał na piechotę haha i dobrze niech sie i im śnią, nie tylko nam
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 10:21   #2714
mahoniowa
Zadomowienie

a pewnie, że dobrze!
oni tacy twardziele tylko z pozoru, a tak to na ślubie będą się bardziej trząść niż my, zobaczycie!

09.05.2015
Stary 2015-02-09, 10:30   #2715
ZakochanaZabka
Zadomowienie

żebyś wiedziała, mój mi sie kiedyś przyznał, że on to sie chyba popłacze na ślubie... huuuura ale to będzie piękne
Stary 2015-02-09, 10:33   #2716
mahoniowa
Zadomowienie

haha, też tak chcę!

ja wczoraj nuciłam naszą piosenkę na 1-szy taniec i patrząc na TŻ się już pobeczałam więc postanowiłam zacząć się katować tą piosenką, żeby już nie było czym płakać w maju

09.05.2015
Stary 2015-02-09, 10:37   #2717
ZakochanaZabka
Zadomowienie

no tak może jak sie przyzwyczaisz to nie bedzie juz tyle emocji... dziewczyny widziałam na fb w jednej z grup ślubnych, dziewczyna wstawiła post o butach ślubnych, na zamówienie dowolny rodzaj, model ze zdj, kolor, i jest sporo fajnych ( i mój kolor co nigdzie nie spotkałam ) zaraz wypytam skad ona jest
Stary 2015-02-09, 10:39   #2718
mahoniowa
Zadomowienie

o to ja bym z chęcią chciała się też dowiedzieć!!

09.05.2015
Stary 2015-02-09, 10:42   #2719
ZakochanaZabka
Zadomowienie

niestety kolo Rybnika :/
Stary 2015-02-09, 10:48   #2720
mikonada
Zakorzenienie

Ajjj pisalam o tym usc i sie skasowalo :/

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Chodzilo mi o to ze tam tylko z dowodami szlismy (nie pamietam dokladnie), wklepali nas do systemu, potem mielismy rozmowe z kierownikiem usc, zadawal pytania o nazwisko jakie ja bede miala i dzieci, czy jest zasadzona rozdzielnosc majatkowa itp. Takie formalne sprawy.
Wydal nam 3 takie same papierki, ktore sa potrzebne do protokołu ślubnego sposywanego w kosciele i wtedy to zaswiedczenie o chrzcie i bierzmowaniu (tym drugim- zalezy gdzie) jest potrzebne
Stary 2015-02-09, 11:16   #2721
Millsy
Raczkowanie

Mahon i Mogg pamietacie na kiedy krawcowa z nowin ma termin? Bo ja nie moge sie dodzwonic do niej a musze podjechac tamw srode...
Millsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 11:17   #2722
mogg
Zakorzenienie

Powinna miec wlasnie jakos tak teraz bo w sume niewiadomo czy nie spoznil jej sie termin

moj telefon zjada literki i polskie znaki :/
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 11:26   #2723
mahoniowa
Zadomowienie

mi mówiła, że koniec stycznia/początek lutego

09.05.2015
Stary 2015-02-09, 11:39   #2724
ttunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oluniuniunia Pokaż wiadomość
rzeczywiście napięty plan dnia a dziewczyny co do samochodu to kombinujecie jakies inne auta typu limuzyny albo zabytkowe czy tylko jakies ładniejsze wieksze czarne zwykłe? Bo to chyba jednak dosc duze kolejne koszty;/

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
dzień doberek muszę Wam powiedzieć ze mój TŻ sie dziś pochwalił, że miał ślubny koszmar, że zapomniał kupić obrączek musieliśmy pożyczać od jego brata i bratowej, i że sie samochód popsuł i musieliśmy iść taki kawał na piechotę haha i dobrze niech sie i im śnią, nie tylko nam
Cytat:
żebyś wiedziała, mój mi sie kiedyś przyznał, że on to sie chyba popłacze na ślubie... huuuura ale to będzie piękne
moj sie przyznal po zareczynach ze sie stresuje i boi bo nie zdawał sobie sprawy ze tak szybko wszystko trzeba zalatwiac (w sensie sala, muzyka, foto) i że sie wystraszył tego wszystkiego :P teraz juz zalatwione to co najwazniejsze wiec mu pewnie chwilowo przeszlo, tak jak i mi musi tylko poczekac miesiac jak zaczne mu truc o motywach przewodnich i innych

Cytat:
haha, też tak chcę!

ja wczoraj nuciłam naszą piosenkę na 1-szy taniec i patrząc na TŻ się już pobeczałam więc postanowiłam zacząć się katować tą piosenką, żeby już nie było czym płakać w maju
hahaha to też jest jakaś metoda ja na pewno bede ryczec i ma przysiedze i na pierwszym tancu bo jestem zbyt hmm...wrażliwa? chociaz moze predzej przewrażliwona
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 11:40   #2725
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
haha, też tak chcę!

Jezu, ja nie cierpię jak facet płacze. Mam nadzieję, że mój się powstrzyma, aczkolwiek jak patrzę na niego właśnie przy trenowaniu tańca i przysięgi to ma takie maślane oczy, a jak ja zaczynam płakać, to on ucieka, bo wie, że nie toleruję męskich łez :P
Ale ja też katuję Elvisa i tańczę "w myślach" i nic z tego - świeczki w oczach nadal mam :P

Cytat:
no tak może jak sie przyzwyczaisz to nie bedzie juz tyle emocji... dziewczyny widziałam na fb w jednej z grup ślubnych, dziewczyna wstawiła post o butach ślubnych, na zamówienie dowolny rodzaj, model ze zdj, kolor, i jest sporo fajnych ( i mój kolor co nigdzie nie spotkałam ) zaraz wypytam skad ona jest
Może internetowo te buty można zamówić?

Cytat:
Ajjj pisalam o tym usc i sie skasowalo :/

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Chodzilo mi o to ze tam tylko z dowodami szlismy (nie pamietam dokladnie), wklepali nas do systemu, potem mielismy rozmowe z kierownikiem usc, zadawal pytania o nazwisko jakie ja bede miala i dzieci, czy jest zasadzona rozdzielnosc majatkowa itp. Takie formalne sprawy.
Wydal nam 3 takie same papierki, ktore sa potrzebne do protokołu ślubnego sposywanego w kosciele i wtedy to zaswiedczenie o chrzcie i bierzmowaniu (tym drugim- zalezy gdzie) jest potrzebne
Yyyy, a ta rozmowa to tego samego dnia? Powiedz, że tak...
Cytat:
Napisane przez Millsy Pokaż wiadomość
Mahon i Mogg pamietacie na kiedy krawcowa z nowin ma termin? Bo ja nie moge sie dodzwonic do niej a musze podjechac tamw srode...
Jak ja tam byłam, to mówiła, że nawet jak urodzi i jej nie będzie, to zakład będzie działał. Tyle, że możesz się nie spotkać z nią, tylko z jakąś inną panią, która szyje. Napisz jej smsa może, to się odezwie w wolnej chwili. Bo faktycznie może być teraz "w trakcie"

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2015-02-09, 11:42   #2726
mikonada
Zakorzenienie

Tak- od razu jak przyjdziesz, jesli nie ma kolejki
Stary 2015-02-09, 11:43   #2727
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
rzeczywiście napięty plan dnia a dziewczyny co do samochodu to kombinujecie jakies inne auta typu limuzyny albo zabytkowe czy tylko jakies ładniejsze wieksze czarne zwykłe? Bo to chyba jednak dosc duze kolejne koszty;/

moj sie przyznal po zareczynach ze sie stresuje i boi bo nie zdawał sobie sprawy ze tak szybko wszystko trzeba zalatwiac (w sensie sala, muzyka, foto) i że sie wystraszył tego wszystkiego :P teraz juz zalatwione to co najwazniejsze wiec mu pewnie chwilowo przeszlo, tak jak i mi musi tylko poczekac miesiac jak zaczne mu truc o motywach przewodnich i innych

hahaha to też jest jakaś metoda ja na pewno bede ryczec i ma przysiedze i na pierwszym tancu bo jestem zbyt hmm...wrażliwa? chociaz moze predzej przewrażliwona
Kurde siedzę tu z wami na forum, a zaproszenia leżą.. To może i ja poleżę? :P My od razu szukaliśmy samochodu po znajomych, żeby w koszta nie iść i będziemy jechać dużą białą octavią w końcu. TŻ będzie prowadził (przynajmniej na teraz jest taki plan), chociaż nie wiem, jak to się ma do tego, że otwarcie mówi, że przed ślubem sobie coś chlapnie na uspokojenie nerwów :P No, zobaczymy

Miko, oby tak się udało

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2015-02-09, 11:45   #2728
mogg
Zakorzenienie

My jedziemy lexusem kolegi - super autko
Ja tez musze dokonczyc zaproszenia :/

moj telefon zjada literki i polskie znaki :/
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 11:46   #2729
mahoniowa
Zadomowienie

ja bym chciała ładne autko białe lub czarne, marka i model nie mają dla mnie znaczenia, ma być ładne! TŻ nie chce powiedzieć, co mu po głowie chodzi ale mam nadzieję, że się spisze chłopak
no i wiem, że zdecydowanie nie chcę żadnych limuzyn, czy zabytkowych wynajmować - dla mnie szkoda kasy..

09.05.2015
Stary 2015-02-09, 11:47   #2730
Asia1029
Raczkowanie

Hej dziewczyny
A ja tez dzisiaj miałam koszmar ślubny, że miałam sukienkę ,brudną biel, która bardzo mi się nie podobała i gdy przyjechaliśmy pod kościół okazało się ,że nie mamy spowiedzi przedślubnej ,a już nie było czasu żeby to nadrobić dobrze że to tylko sen....
Dziewczyny czy będziecie mieć oprawę muzyczną w kościele? Własnie szukam i kiepsko mi to idzie
Asia1029 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości