|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
Pur, Kasia zawsze matki cos wynajda, czym beda soe martwic...
Mamy szczepienie po 28.01 to te bede pytac i pytac. Co do chrZcin, mielis,my tez w swieta. 85 zl. Przystawka, obiad, zimna plyta, 3 salatki, cieple danie. Napoje. Alko, tort , placki we wlasnym zakresie.
#2702 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
Cytat:
![]() O proszę: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10159278/ (królik jest straszny) ![]() Ogólnie w Ikea są fajne zabawki dla dzieci. Jakbym miała wymienić wszystko co mi się podoba to byłoby chyba 90% asortymentu zabawkowego. Mamy (dla starszej) kilka zabawek z serii MULA (foremki i sorter-domek) i kilka innych chcieliśmy kupić w grudniu ale asortyment był przebrany bo to było przed świętami. Ale lada moment nadrobię!!! Podobają mi się bo są z jednej strony takie zwykłe i jednocześnie oryginalne i takie "inne". Ale jestem logiczna. I zwykłych pacynek (na całą dłoń) też duży wybór. Ja kupiłam kilka pacynek na lumpeksie. Np. kurę i zebrę z Magadaskaru. Zebra robi szał bo ma pysk z zębami i zjada moim dzieciom nosy ![]() Edytowane przez Putkas Czas edycji: 2015-01-20 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Wtajemniczenie
|
Putkas mojej też nie idzie wytłumaczyć, chociaż rozumna juz jest to ostatnio tak zbuntowana, że wręcz specjalnie go budzi
![]() Szkoda, że do najbliższej ikei mam 200km. Może ewentualnie zamowie cos u cioci żeby przywiozła. Chociaż do zabawy pacynkami to ja się średnio nadaje... Zawsze czuje sie jak glupek jak mam odgrywac jakies role ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie nastawiam na jakiś termin, dopóki będę chyciała lub młody będzie chciał. Wyjdzie w praniu. Co do glutenu, to mi już mózg paruje. Mój mąż jest bezglutenowcem i dzieci mają szansę odziedziczyć po nim chorobę, więc się tego glutenu boję jak cholera. Żaden lekarz mi nie umie powiedzieć, czy powinnam czekać dłużej czy szybciej wprowadzać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas znowu był wieczór ciężki. Usypianie po kilka razy. Nałożyło nam się szczepienie ze skokiem ![]() Tymek chyba obraził się na prawą pierś. Szarpie mnie, stęka i pluje jak go do niej przystawiam ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co polecacie na dziąsła jak zęby pójdą?
#2706 |
Zakorzenienie
|
https://www.google.pl/search?q=metki...ml%3B534%3B409
My mamy takiego typu metke minky, szelesci, jest kolorowa. Majcia lubi. Dzien dobry. Nocka super. Maja spala 22-4-7.30 ![]()
#2707 |
Zadomowienie
|
Isgaard nam pani w aptece polecila dentinox i od razu cos na goraczke po 3 m.z.
![]() nowa super ![]() a my juz dzisiaj 3 kupy od rana ![]() ![]()
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
A Maja wlasnie zrobila ze sluzem. Mam sie martwic ? Jezu masakra. Zawsze cos
#2709 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U naas nocka nie była tragiczna ale jestem zmęczona i chyba dziś nie pojedziemy na spacer. MICHAŁ ŚPI juz ponad godzinę, liczyłam spanie to wychodzi około 12 godzin oczywiście jakieś przerwy na karmienie nocne
#2710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
Ale czytam ze trzeba obserwowac. I moze to byc alergia. Np nietolerancja nabialu. Ehhhhh sama nie wiem.
![]() |
#2712 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
póki tylko jedna to sie nie martw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Putkas ja zglupialam. Bo ogolnie jak robi kupke to takie tasiemki w sumie sa czesto ale dzis wrecz jedno takie wieksze pasmo sluzu. I jnie wiem cp robic. :-( martwie sie
#2715 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie wiem gdzie Wy tak tanio załatwiacie te chrzciny. Ja płacę 100 zł za osobę, w tym mamy obiad (barszcz z kołdunami, kaczkę, kluski i kapustę), do tego tort i na stole mają byc jakieś małe babeczki. Poza tym kawa, herbata, soki, woda.
Co do zębów to ja się jeszcze nie martwie, co prawda jedna koleżanka mówiła, ze jej syn miał pierwszego jak miał 3,5 miesiąca, ale pozostałe dzieci z okolicy ![]() Jak tam spędzacie dzień babci i dziadka? i jakie prezenty? Moja mama jest za granicą i będzie dopiero w przyszłym tyg. więc dzień babci przełożony, druga babcia niestety nie żyje. Dziadek natomiast wpadnie jutro na kawkę, mamy dla niego ramkę ze zdjęciem na którym jest razem z małym i bombonierkę z napisem dla mojego dziadka. Dla babci prezent podobny, tylko napis inny ![]() http://www.colian.pl/profil_produkto...mojego-dziadka
![]() |
#2716 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
My tak samo! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Wtajemniczenie
|
U mnie z tego co slyszalam to ok. 80 zł za osobę są cenniki. My ostatecznie wstrzymany się z chrzcinami do wakacji, bo chrzestna za granicą i trzeba zgrac termin z jej przyjazdem.
A dzisiaj pospalismy do 9.30 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Raczkowanie
|
Też się zastanawiam!!! Ja przy Grażce w 2013 r. płaciłam 120 zł za obiad z 2 dań, duuużo było przekąsek na zimno, ciasto którego było lekko za mało i na koniec jeszcze jedno ciepłe danie (barszcz+ krokiety). I nie mogłam negocjować ceny żeby było taniej! Fakt że lokal tuż obok naszego domu i kościoła, dosłownie 2 min. piechotą i klimatyzacja (był upał) i bardzo elegancki lokal więc miał dla nas same zalety. Ale jak czytam że da radę za 90 zł to... wrrr...
Z Ewcią się na razie wstrzymujemy z chrzcinami, pewnie zrobimy na wiosnę lub latem więc się na razie nie dowiaduję. ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() U nas pobudka o 9 a teraz drzemka. Mam nadzieje ze chociaż na trochę. .. nocka jak zawsze ok,kilka karmien,przewijanko i sen. Zastanawiam się kiedy Malentas przespi noc bez karmienia.. Dzień babci i dziadka urzadzalam w niedziele. Cala 6 na spacer pozniej do nas na obiad i kawe i ciasto. A w prezencie kazdy dostal kubek ze zdjeciem wnuka z imiennym podpisem kochanej babci/kochsnemu dziadkowi... mysle ze sie podobalo ![]() ![]() Nowa u nad tez jest czasem sluz w kupie. Staram sie nie panikowac i cieszyc jak w ogole kupa jest. Ostatnia byla w niedziele ![]() Musze zakupic te pacynki. Oli jest zafascynowany jak mu czytam bajki. Wpatrzony we mnie jak w obraz. Wvzoraj az mama nagrywala bo gadal na kazde moje slowo jakby ze mna czytal ![]() ![]()
#2720 |
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do poloznej, kazala obserwowac. Bo sluz to nic dobrego. Jakby sie powtorzylo mam podjechac pampkiem.
Kupic lakcid jak cos. Teraz to pod lupa bede chyba ogladac qpy
#2721 |
Wtajemniczenie
|
Z tą kupa to doszlam do wniosku, że u mojego syna jest sterowana glosowo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A prezentów nie robie dla dziadków. Łucja laurki narysuje i tyle. I jak nie zapomni z przedszkola, to naszyjnik z makaronu ma dla mojej mamy ![]() Szczerze powiedziawszy nie chce mi się wymyślać prezentów - oni też się jakoś specjalnie na dzień dziecka nie starają. Na inne okazje zresztą też nie, musimy podpowiadać co mają kupić. Jeszcze moja mama się czasem postara i kupi coś fajnego, bez okazji nawet, ale teściowa to już zero inwencji, zresztą pisałam jak Tymka potraktowała w święta ![]() Cytat:
![]() Będę obserwować i jak coś to zrobię tak jak mówisz ![]() Cytat:
![]() Wilk ma dziurę w pysku i może "zjeść" babcię, a potem można "rozpruć" brzuch (też jest dziura) i ją wyjąć ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() U nas ostatnie dwie nocki to średniawki.. Juliuszek strasznie się wierci.. Nie wiem czemu... Może brzuszek bo ostatnio zaczęłam wprowadzać do swojej diety nowe rzeczy.. jadłam surówkę z kapusty czerwonej i kotleta mielonego.. A w dzień super. Julek średnio chodzi spać co 2h na 2h mw, także mam czas zeby ogarnąć dom i odpocząć.. tylko jak śpi to czasem się wierci i przbudza więc muszę dolatywać z cycolem. Pisałyście o tej zabawce kuli- SUPER ona jest Julek ją uwielbia i fajna bo może dziecko w łatwy sposób ją chwycić. Kupiła mu ją moja mam w Biedrze ![]() Nowa u nas też raz się zdarzyło że Julinek zrobił kupę z wielkim pasmem śluzu.. przejęłam się troszeczkę ale później się to nie powtórzyło i teraz widzę że ma normalne kupy z tym że może bardzieć zwarte, bo wcześniej były bardziej luźne. Co do dnia babci i dziadka mu pokupowaliśmy ramki złożone z 3 części z lewej odcisk nóżki z prawej rączki a w środeczku zdjęcie Julinka. ![]() Co do chrzcin ja powoli zaczynam myśleć... planujemy maj czerwiec. U nas stawka jest chyba koło 100zł ale są chyba ze 3 gorące posiłki, wiem od znajomych bo robili tam gdzie my chcemy. Na dwór Julinka ubieram w kombinezon misiowy.. Mi jest łatwiej a on się nie denerwuje tak bo z kurteczką więcej gimnastyki jest. Chociaż zaczynam się rozglądać dla niego za kurteczką na wiosnę w tym misiowym kombinezonie jest mu chyba troszkę za gorąco.. Kutki mamy chba 3 ale On już z nich praktycznie wyrósł- z czego 1 wcale nie była zakładana :/ Farminka to słucha się Ciebie ten Twój synuś troszkę ![]() PurBlanuś U nas też zawsze jak się obudzi i nieważne czy to drzemka w dzień czy spanie na noc jest gigantyczny uśmiech aż dziąsełka widać ![]() Julek z tego co wyliczyłam to śpi ok 13-14h na dobę
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Swap coins privately exchange aggregator Trade cryptocurrency Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
farminka kupa na zawolanie
![]() gosiak super masz. ja mam 3 drzemki po 30 min :P a spi Ci ladnie Julek w nocy? Wam tez nie dziala aplikacja na telefonie? dostaje powiadomienia o wpisach, ale nie moge wejsc. nudze sie podczas karmienia ![]()
#2725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Swap coins privately exchange aggregator Trade cryptocurrency Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zadomowienie
|
ale swietnie Ci spi w dzien! ja mam male drzemki i nic nie zrobie :/ ale za to w nocy spi, to tez wazne.
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- spi ponad godzine, ale nie wiedzialam, ze tak bedzie i tak nic nie zrobilam :P:P
#2727 |
Rozeznanie
|
Czy są tu m my dzieci które nie bardzo lubią jeździć samochodem?? Julek zależy jak ma humor w miarę to dajemy radę ale musze go zagadywać a jak nie to drze sie.
I jak na razie wcale nie jest zainteresowany matą edukacyjną... Wiecie co zastanawiałam się jak to by było gdybyśmy na jeden dzień pozamieniały się dziećmi ![]() ![]() Wyżaliłam się w KLUBIE no waśnie tak to czaem jest ja czase szykuję się na wielkie sprzątanie.. a tu za chwilę pobudka. Także trzeba doceniać co się ma.
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Swap coins privately exchange aggregator Trade cryptocurrency Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() Edytowane przez gosiakk23 Czas edycji: 2015-01-21 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Może i u was to kwestia tego co jesz albo bezresztkowe trawienie Co do Dnia Babci to wysłałyśmy laurki z odbitą rączką Marysi i nóżką Tosi. Doszły idealnie na czas ![]() Chrzciny planujemy na czerwiec, ale u rodziców w domu. Stawki w lokalach są horrendalne ![]() Spokojnego popołudnia Mamusie! Edytowane przez aluap987 Czas edycji: 2015-01-21 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Gosiu mam nadzieje, ze to jednorazowe. A u Was zdarzaja sie Takie cieniutkie pasemeczka ? Ja wnikliwie ogladam kazda qpke .
![]() Hafija twierdzi, ze takie klaczki to normalne na cycusiu. Oby. U nas juz druga drzemka. I to zasniecie przy cycusiu. A mialam ja ubrac i werandowac. Jutro idziemy z Mai kolezanka Gabi na spacer. Poznaja sie. Maja starsza o mc ![]() ![]()
#2730 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myslisz ze powinnam zmienic diete? Sama juz nie wiem...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.