|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Little, da sobie radę
![]() Debrah, Dawid |
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Co do lizakow - zgadzam sie z Debrah.
Nie daje i zamierzam jak najdluzej nie dawac ![]() Inne slodycze czasem Kuba je. Inne tzn domowe ciasto, herbatniki, kostke czekolady itp. Jak sie nie upomina to nie daje, jak zawola to daje malo ![]() Sama jestem uzalezniona od slodyczy (mialam totalne przyzwolenie w domu) i wolalabym zeby on tego uniknal.... Kuba dostal dziwnej wysypki,tzn ma ja od kilku dni, myslalam ze sama przejdzie, ale widze, ze sie roznosi, wiec chyba jedziemy na dyzur do przychodni.... |
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie chcę by coś jadła - nie kupuję, rzadko mam w domu. Domowe ciasta je, nie widze przeszkód. ZJADŁA KIWI |
|
|
|
|
#2704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super jest, jak kupowałam to jeszcze nie było tego z turkusem. Bardzo go lubię ![]() Padłam ![]() Cytat:
Staram się coś upiec zdrowszego, nie kupuję jakichś wafelków czy takich rzeczy. Wiem że nie uchronię, ale jak najdłużej chcę żeby jadł zdrowsze. Lizaków nie zna wcale.Cytat:
Sporo ma cennych minerałów. Stewii się boję ![]() Miś 2 razy u babci spał Miał problem z zaśnięciem, ale dał radę ![]() Cytat:
![]() Miśka oddałam na służbę do babci a ja maluję drzwi, już po pierwszej warstwie widzę że ślicznie będzie Męża też do roboty zagoniłam
|
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
Debrah, jeśli chodzi o delikatne sukieneczki to polecam Ci żebyś sobie zobaczyła profil Ma Lini na facebooku, mi kiedyś Bokeh polecała i u siebie miała zdjęcie Hani w takiej różowej sukieneczce. Te sukienki są takie trochę wizytowe ale nieprzegiete, bardzo delikatne i dziewczęce.
Ja wzięłam taką, ona jest dwustronna w ogóle, bardzo bardzo dziewczęca. Rozmiar brałam 92 bo taki akurat był na stanie a zależało mi na czasie ale poprosiłam o skrócenie przed wysyłką, a moja też z drobniejszych, teraz waży 11kg więc u Ciebie pewnie też w zależności od sukieneczki byłoby to 86 albo 92. https://www.facebook.com/15068739295...type=1&theater |
|
|
|
#2706 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest tez stricte kontrola slodkiego; owszem Yae poznala smak czekolady czy lodow, ale wybieramy tylko te dobre i zdrowe. No i tylko przy jakiejs waznej okazji: czyt. urodziny, BN czy podroz. I tez jestem zdania, ze nie ma potrzeby dawac. Przez pierwsze trzy lata tworza sie nawyki zywieniowe na cale zycie, takze pokazujemy jej co zdrowe. Jak fast food to tylko zdrowy a jak prosi o sok to wybiera miedzy pomidorowym a wielowarzywnym ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Odbije w doroslym zyciu ;-) Ja bylam takim dzieckiem; w ogole bylam niejadkiem, ale slodyczy zwlaszcza tknac nie chcialam. Odmienilo mi sie w okresie dojrzewania i od tego czasu moglabym zyc tylko czekolada ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Teraz mamy nowa pralke i nie siegnie, ale poprzednio sama robila ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Baw sie dobrze! ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Yae jesc slodyczy nie chce, ale zawsze musi powachac; wszystko!! |
||||
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Pomalowałam drzwi
co prawda myślałam że będą bardziej szare, trochę zbyt zachowawczo wybrałam odcień, no ale podoba mi się Następnym razem zrobię ciemniejsze.
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, Pietraszko nastawia
razem z wrzuceniem brudnych ciuchow, przekreceniem koleczka na program przycisnieciem roznych opcji i start kochane to!!!Piotrus zna slodycze, ale w domu nie je w ogole, mial mega faze na Robaczki (kruche ciasteczka) ale mu przeszlo, w weekendy sie jedynie zdarza u ktorejs z babc ze cos mu dadza ale ja juz odpuscilam. W domu je zdrowo. Little baw sie dobrze!!! :-* Tosia sobie poradzi! ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Laurko fajnie Cie widziec tak czesto! Jakie drzwi malujesz?
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Yae Magda Gessler
DEBRAH, Kuba tez nastawia ![]() Bylismy w przychodni. Uff ta wysypka to nic groznego, jakis zlobkowy wirus. Juz sie balam, ze to ospa czy cos. W czwartek jedziemy do mnie do domu na drugi koniec PL, takze gdyby nam teraz ospa wyskoczyla to dramat by byl... Moja mala siostra z avatara ma juz komunie kiedy to polecialo!
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie gadaj! Ciekawe czy tez miala to od dziecinstwa? Tylko ona chyba na samym wachaniu nie poprzestaje ;-) |
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiałam zaległości bo ostatnio kilka postów tylko przeleciałam wzrokiem,dziś musiałam się poprawić i przeczytałam od dechy do dechy i natrafiłam jak pisałyście o kapuście kiszonej i rabarbarze
Idę po pranie a w drodze powrotnej wstąpie na ogródek-rabarbar jest już dorodny omnomnom ![]() Moje dziecko przechodzi dziś samego siebie. Ile on dzisiaj sobie krzywdy narobił ... Jest zdecydowanie zagrożeniem dla siebie.Laurka-Witaj kochana fajnie że jesteś. Michaś cudny
|
|
#2712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest mnie więcej bo mam kilka dni wolnego Maluję drzwi z pokoju Michałka i łazienki, pięknie wyszło! Jutro przy lepszym świetle obfocę i pokażę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pokażę Wam jak na rowerku pomyka filmik sprzed 1-2 miesięcy nie zwracajcie na mój głos uwagi ![]() https://www.youtube.com/watch?v=YHUPN-PPuf8
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq podeslij adres moge Ci wyslac paczkowana kapuste i ogorki co to za problem?
Fewciu super ze juz w domku Co do slodyczy to Leo kocha absolutnie slodki smak zarowno owoce jak i slodyczr i co gorsza nie ma umiaru.Moglby rzygac i jesc dalej.Niestety z otoczenia tylko moja matka wie ze mozna mu dawac tylko owoce.Reszta ma to gdzies i mlody dostaje zwykle jak nie widze ((Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2714 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
takie to trochę okrutne - zabrać jej coś, co bardzo lubi i uzasadnić "dasz komuś innemu" ![]() U nas było odcinanie - ząbki pogryzły odcinałam nie przy niej, kilka razy po kawałeczku, no i Agatka mówi: wyrzuć, bo juz zepsuty, pogryziony - tu sama młoda widziała, że smoczek zepsuty.Cytat:
bywa coś słodkiego na deser, dzieciaki przynoszą na urodziny, nieraz na placu zabaw któraś mama częstuje - i... nie chcę, by moje dziewczyny były jedynymi, które nigdy nic nie mogą, bo to też niefajne. Inaczej, gdy wkoło słodkiego nie ma, a inaczej, gdy każde dziecko ma.Natomiast nie, to też nie tak, że daję ciągle = ostatnio np. kinder czekoladę dostały od naszej sąsiadki, P. zabrał, mówi - teraz wieczór, nie dostaniecie na wieczór, będzie jutro - i ok, dostały po 2 czekoladki (te małe wąskie), miały frajdę bo bardzo rzadko jedzą czekoladę, ale bez problemu była akceptacja tego, że nie dostały od razu i calego opakowania. Cytat:
![]() dasz radę ![]() fajnie Cytat:
np. uwielbiam zapach popcornu, a jeść nie cierpię, wpienia mnie (no chyba, że przypalony mocno, to skubnę) zapach ciasta lubię, ale nie przepadam ogólnie w ogóle wiele rzeczy pachnie mi cudnie, a nie są do jedzenia
|
||||
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah Leo moj uwielbia w rekach prac i to wogole jest rytual,ze jak idzie sie kapac to bierze cos do przeprania.No i dzis byl niefart bo wzial do kapieli do prania swoje .....skarpetki w ktorych nota bene biegal po ogrodzie.Masakra
Moge sie pochwalic?Wiem ze to glupota ale moja coreczka jest taka cudna i grzeczna ze nie moge w to uwierzyc.Jest zupelnie inna niz moje chlopaki.Jaram sie tym jak glupia.Czym sie bardzo rozni?nie wisi mi na cycku tylko je lub pije,konkretnie.Kiedy jest spiaxa to po prostu zasypia (nigdy nie przy cycku hihi) i potrafi patrzec godzinami co robie.Normalnie widze roznice w budowie mozgu )))No i prawie wogole nie placze.Fakt ze w dzien spi 3xpo 10-15 min ale jak nie spi to nie jest wogole absorbujaca Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-05-16 o 20:35 |
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez odcielam smoka (nie przy nim). Powiedzialam: patrz Kuba co sie stalo ze smoczkiem. Chyba wyrzucimy go, co?
Wzial i pobiegl do kosza ![]() Pierwsza noc krecil sie przeokrutnie przy zasypianiu. Przy kolejnych problem znikl kiedy to bylo hmm w marcu chyba.Kuba spi, jestesmy u t., mamy dzis z TZ wychodne
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihi wlasnie mała przy cycku wogole nie wisi nawet mnie to ntroche martwi ze mało je, I sama polezy zupelne przeciwieństwo Julka w innych spra wach też Gdyby nie kolki ktore wrocily w ostatnim czasie to ideał
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Nafiqa i jakie plany na dzis?
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Mika hihi Moj S i L traktowali mnie jak zywy smoczek.A ta piersi traktuje tylko jako pokarm.Podoba mi sie to. Nie wiecie gdzie mofe znalezc bank mleka??mam nadwyzki kurcze i chetnie oddam Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2719 |
|
Raczkowanie
|
Marsi, w Warszawie jest bank mleka w szpitalu Św. Rodziny na Madalińskiego ale nie wiem jak z oddawaniem mleka na odległość, czy jest to możliwe.
https://szpitalmadalinskiego.pl/node/1273 |
|
|
|
#2720 |
|
Konto usunięte
|
Jako ciekawostka:
https://www.pinterest.com/pin/173107179403720520/ |
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Majul.Szkoda ze w moim miescie nie na banku.Czytam link i zastanawiam sie czemu karmienie ponad rocznego dziecka dyskwalifikuje????
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do prania - zapytałam jak akurat mnie młoda od pralki przegoniła, ma obsesję prawdziwą i oczywiście musi sama od początku do końca. Widzę że to jakaś częsta faza. Dziś Ami kp lalkę , swój swoimi mini uu , potem stwierdziła ze dzidziuś musi sobie resztę na później zostawić bo mało ma
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, ta sukieneczka jest śliczna, ALE - wysyłka zza granicy, termin realizacji do 45 dni roboczych, a to oznacza, że może przyjść Ci chińskie gówno, w minimalnym stopniu podobne do tego, co jest na zdjęciu aukcji. Nie brałabym tego.
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, Szaja, Neti, dziękuje za odp w sprawie dywanów
![]() Neti, właśnie czegoś takiego szukam. I cena super. Dziękuję ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51424373]bo wiesz, niby czemu miałaby dawać? takie to trochę okrutne - zabrać jej coś, co bardzo lubi i uzasadnić "dasz komuś innemu" ![]() [/QUOTE] czyli źle się do tego zabrałam ... :/ zasnęła bez smoka ale ciężko było. Zobaczymy jak będzie dalej. Może jednak odetnę? .... ![]()
|
#2725 |
|
Konto usunięte
|
Silver, odcinaj po kawałeczku - Agatka np. od razu nie chciała odciętego, nawet czubek ścięty jej przeszkadzał, i zasypiałam trzymając w ręce i mówiąc, że zepsuty. Dorotka - kilka dni ssała
w nosie mając, że zepsuty Debrah, to mam pomysł na dd u was: http://allegro.pl/pralka-automatyczn...344749164.html http://allegro.pl/smoby-e-duza-deska...327616913.html |
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Pralka odpada bo mamy - dostała po synku kuzynki jakąś używkę i leży - prawdziwej chce
![]() Nad deską pomyślę Black : już wyczytałam i nie biorę, nie miałoby szans dojść, znalazłam inny typ i my ślę dalej, bo dwa są |
|
|
|
#2727 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Debrah - Młoda bardzo lubi robić pranie. Od wrzucania ciuchów do kosza na brudne rzeczy (to na co dzień), potem wrzucanie do pralki, wlewanie wszystkiego, włączanie itp. Little, Nawijko - udanego wychodnego Marsi - brawa dla Marinki Konkretna dziewczyna ![]() Laurko - ale Michaś śmiga na rowerku. Czad! Silver - kciuki za odsmoczkowanie! My dziś na dworze cały dzień. Młoda chodziła za rękę z koleżanką Popołudniu tz rozstawił w końcu trampolinę i jest SZAŁ! Mamy taką dużą, to my też sobie poskaczemy ![]() Co do słodyczy - jeśli jem coś przy niej, to daję. Czasem zje wafelka, czasem, jeśli my też jemy, dostaje np. dwie łyżeczki lodów w miseczce albo herbatnika itp. Młoda jeszcze parę miesięcy temu prawie wcale nie tykała słodkiego, teraz już zje i widać, że lubi, ale ma też tak, że np. potrafi nie zjeść ciastka do końca, bo ma już dosyć. Lizaka też próbowała, skończyło się na 3 liźnięciach. W zeszłym tygodniu wygrzebała z szafki zajączka czekoladowego i też chciała "dwa gryzy". Co ciekawe, po tych dwóch gryzach oddała resztę bez problemu ![]() Miłego wieczoru
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj spedzilismy super dzien
pol dnia na dworze, cudownie bylo, mlode odpadlo jak kawka o 19 ![]() Ja juz po treningu w tylek se dalam konkretnie. Ale nogi mi w koncu wracaja do siebie po maratonie, miesiac im to zajelo!!! Masakra. Teraz target Wroclaw (Marsi, Cala )Naklejki wieli to hit glupiam, ze dopiero teraz je kupilam Oczywiscie w auta i samoloty
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha, mówiłam? chyba ze 2 miechy robiłam im tutaj mega reklamę na wizażu
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny, pytac mialam, bo dzisiaj taka sytuacja na placu, ze chlopczyk w wieku Pietraszka (rowno, bo ze stycznia obydwaj) zaczal bic mlodego, ale tak konkretnie, najpierw go popchnal obiema raczkami w klatke (Piotrus polecial na drewniane barierki) potem zaczal go bic po glowce i twarzy potem szczypal w buzke, zarwagowalam dopiero po chwili bo dzialo sie to w takim domku przy zjezdzalni bylo bardzo duzo dzieci i nie mialam jak dojsc szybciej, krzyknelam tylko od razu cos w rodzaju "no halo!!!"
ale juz przy objawie takiej agresji do Piotrusia no kurcze musialam cos zrobic, i jak, zwrocic uwage rodzicowi? (tata chlopca widzial cale zdarzenie ale zareagowal dopiero jak ja zaczelam ich rozdzielac stal obok patrzyl i sie smial) potem tylko powiedzial swojemu synowi zeby przeprosil Piotrusia i go przytulil (chlopczyk przez pol h potem co przechodzil obok mojego synka mowil 'cacy cacy' i go glaskal tulil) no ale kurcze niefajna sytuacja ja szczerze mowiac bylam w szoku bo jak popchnal,Piotrusia i szczypnal w policzki to naprawde mocno:/pierwszy raz sie spotkalam z takim czyms (moze przewrazliwiona jestem ale szoku na buzi Piotrusia ze ktos mu robi krzywde z niczego nie zapomne)
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

Super jest, jak kupowałam to jeszcze nie było tego z turkusem. Bardzo go lubię
i jestem okropna, bo ja nie lubię jak obcy ją częstują jedzeniem, najczęściej badziewiem jakimś , i jeszcze ten aspekt brania czegoś od obcych w ogóle, tylko mi to przeszkadza?
Staram się coś upiec zdrowszego, nie kupuję jakichś wafelków czy takich rzeczy. Wiem że nie uchronię, ale jak najdłużej chcę żeby jadł zdrowsze. Lizaków nie zna wcale.

kiedy to polecialo!
Idę po pranie a w drodze powrotnej wstąpie na ogródek-rabarbar jest już dorodny
fajnie że jesteś. Michaś cudny 

Oczywiscie w auta i samoloty