|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam tę stronę![]() Staram się nie stresować. Chcę żeby z małą było ok, wytrzymam dla niej wszystko ale nerek nie chcę sobie rozwalić.. Ale...będzie dobrze ![]() Cytat:
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
podajcie przepis na ten biszkopt rzucany
Laski, kupować szlafrok czy ta narzutka wystarczy? szczerze bo nie chce wyglądać jak wieśniak Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-04-20 o 15:23 |
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to daje radę
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie kupowała
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
mehja wg mnie nie potrzebujesz szlafroka mając taką narzutkę
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kapci w szpitalu nie chce. Potem i tak nie zalozylabym takich brudnych z nie wiadomo jakim gratisem w domu. Klapki to klapki, wyszoruje i bedzie ok. Poza tym 2 pary bo klapki i tak trzeba to za duzo do malej torby.
|
|
|
|
#2708 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja juz po wizycie u poloznej. Pomacala mi brzuch i mala dalej glowa do gory, wogole stwierdzila, ze jest dziwnie ulozona. Za 3 tyg mam nastepna wizyte i jak do tego czasu sie nie obroci to wysle mnie na usg, jak usg to poteierdzi to czeka mnie cesarka. Mowila, ze moga probowac ja obracac ale nie musze sie na to zgodzic to nie wiem jak to wyglada, musze o tym poczytac. Wiecie cos p tym obracaniu dziecka? Wasze dzieciaczki sa juz glowa w dol. Do tego zelazo mam niskie, niby w dolnej granicy, powiedziala ze jeszcze mi nie da zelaza w tabletkach. Sprobuje dieta to zelazo podciagnac. W sumie nie ma sie co dziwic jak nie jem miesa. No i brzuch o 1 cm mniejszy niz powinnien ale mowila, zeby tez sie tym nie przejmowac bo one zawsze daja 3 cm margines. Niby mam sie nie przejmowac tym wszystkim a jednak jakos mnie to tak lekko trzepnelo i mi smutno ehhhh. Mam Nadzieje, ze tylko z mala wszystko dobrze. |
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
Jutro ostatni kurier przywiezie pieluchy i prześcieradła na przewijak Cos co u Ciebie?
|
|
#2710 | ||
|
Zakorzenienie
|
nooo normalnie robie zupe, wrzucam mrożony szpinak a potem dodaje rozbełtane ciasto z jajka i mąki i robią sie takie kluseczki
![]() Cytat:
![]() wyszło mi że z musze zrobić z połowy składników- tak myślałam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Aika, bedzie dobrze o matko...wam też znów wizaż szaleje?
|
|
#2711 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj rano padło na mnie z tym żołądkiem, musiałam położną przełożyć, bo ciągle do wc... i słabo mi strasznie. za to brzuch od wczoraj niżej i znowu mogę oddychać
|
||
|
|
|
#2713 |
|
Raczkowanie
|
ja tez tak mam, a jak ide i rozmawiam to juz w ogóle mnie zadyszka łapie, nie mogę dorównać kroku tżtowi
widzę, że nie tylko ja będę sama siedziec w domku jak to mówią w kupie raźniej
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Puściłam dziś rano kolejne (nie wiem już które) dziecięce pranie, mam 2 suszarki zawieszone mikro-ciuszkami, z kartonu po pampersach wysypują się ciuszki do prasowania. Jeszcze 1 pranie ciuszków i pranie całej tetry, no i sterta prasowania. Generalnie prawie wszystko mam kupione tylko nie ogarnięte jeszcze. Pieluchy jeszcze muszę kupić, mam 2 paczki 1 to do szpitala i na początek do domu będą a na później muszę ogarnąć.
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Wizaż znowu szaleje
![]() industria no muszę spróbować ![]() monika jakie masz pampersy? Na mnie czeka sterta prasowania rzeczy dla małej ale dzisiaj już się nie nadaję. Brzuch boli :/ Muszę z samego rana się za to wziąć.
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rano zaczęłam prasować, ale syn szybko się znudził samodzielną zabawą, podchodził mi pod deskę i tyle było. nie mam kiedy prasować bez niego.. jeszcze próbował zakładać czapeczki, kaftaniki, zdejmował mi pranie z suszarki, wczoraj mokre i ledwo uprane rozrzucił po podłodze... bardzo sterylnie będzie się córa wychowywać
|
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Monika prasuj wieczorem jak młody pójdzie spać. Ja prasuję podczas serialu. szybko się wtedy prasuje.
Ja czekam na ładną pogodę i też wstawię pranie ciuszków |
|
|
|
#2718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
Dziecko jak się nie obróci to z jakiegoś powodu, typu mięśniak, za mało wód itp. Znalazłam coś takiego, może się przyda Jakie są sposoby, aby zmienić położenie maleństwa? Niektórzy lekarze lub położne zalecają wykonywanie w ostatnich ośmiu tygodniach ciąży specjalnych ćwiczeń. Choć nie ma dostatecznych dowodów, że taki trening pomaga, można próbować. Dwa razy dziennie układaj się tak, żebyś miała miednicę wyżej niż żołądek. Gdy leżysz na plecach, podłóż pod pośladki kilka poduszek albo klękając na podłodze i podpierając się na zgiętych ramionach, jak najwyżej unieś pośladki. Trzeba pozostać w takiej pozycji przez minimum 10 minut. Wypróbuj też wizualizację. Będąc na czczo, skup się na rozluźnieniu mięśni brzucha i wyobraź sobie, że dziecko się obraca. Powinnaś tak robić dwa razy dziennie przez dziesięć minut. Lekarka, autorka tej metody, ocenia jej skuteczność na 89%. Jest też inna możliwość – obrót zewnętrzny. Wykonuje go jedynie lekarz pod kontrolą aparatu USG. Nie jest to jednak obojętny zabieg i może go robić tylko doświadczony położnik.
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje tez wlasnie czytam o tym zabiegu obracania. Wydaje sie to dodc ryzykowne i z tego co czytam bardziej skuteczne przy drugiej ciazy. Sprobuje te cwiczenia i zobaczymy co bedzie za 3 tyg. Dziekuje za pomoc.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2720 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie nic fajnego bo byłam ściągnąc żele i stopy doprowadzić do porządku bo u nas w szpitalu trzeba mieć wszystko naturalnie bo ponoć krzywo patrzą
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zjadłam własnie przepyszne naleśniki z serem i nutellą
o takie
|
|
|
|
#2722 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie zrobiłam sobie zupkę ogórkowa Ale Kurde dobra.... Chodziła za mną jak mleczna kanapka w reklamie : P
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poważnie też planuję dzisiaj naleśniki.Wymyłam podłogę już chyba z pięc razy a ona dalej jest biała z gładzi. |
|
|
|
|
#2724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zjadlam mlode ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone i cwikla. Teraz za mna cos slodkiego chodzi a nic w donmu nie ma. Oj talkie nalesniki to bym zjadla wygladaja pysznie
|
|
|
|
|
#2725 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam się po weekendzie,
Od rana Was czytam i nie mogłam cytować ani nic napisać a dopiero teraz zauważyłam że nie jestem zalogowana ![]() Jedyne co pamiętam co chciałam napisać to to, że po tych Waszych rozmowach coraz częściej myślę o porodzie ... to już tak niedługo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ps. Szlafrok Ci nie potrzebny mając taką narzutkę. Swoją drogą kupiłaś ją może przez internet ? Cytat:
![]() Cytat:
najgorsze zostało ...Cytat:
Cytat:
chyba ostatnio słodkie za mną chodzi ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Jeszcze miałam Wam napisać o drobnych przecena w hm on line http://m2.hm.com/m/pl_pl/sezonowe-ra...0&page-size=32
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy : - cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajęty i domagać się ze wszystkich sił, tego czego pragnie Edytowane przez kika1989wroc Czas edycji: 2015-04-20 o 19:23 |
||||||
|
|
|
#2726 |
|
Rozeznanie
|
hej laski!
mialam juz pocytowane i mi wszystko wcielo powoli zaczynam miec dosc tego nowego kompa!!poza tym to mam mega dola dzis... to sa urodziny mojego taty i tak mi strasznie zle ze nie moge do niego zadwonic nie wiem juz ile razy sie dzis poplakalam. w pracy jeszcze jakos dawalam rade, bo wiem ze musze (to przede wszystkim dlatego pracuje - mniej wtedy mysle o wszystkim co sie wydarzylo), ale rano przed praca i juz po powrocie to poplynelam...
|
#2727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyszedł do mnie już laktator.. ale to jest dojarka! ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze możesz wrócić z pracy i nam się wyrzalic, my tu chętnie posłuchamy i doradzimy a Tobie będzie lżej ...
|
|
#2729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do gładzi to kochana możesz umyć jeszcze 10 razy i bedzie wyłazić. dodaj do wody mleko i tym umyj podłogi 2 razy- gładź zniknie Cytat:
|
||
|
|
|
#2730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak Ci lepiej na duszy to płacz czasem to pomaga
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.

jak to mówią w kupie raźniej 
tez wlasnie czytam o tym zabiegu obracania. Wydaje sie to dodc ryzykowne i z tego co czytam bardziej skuteczne przy drugiej ciazy. Sprobuje te cwiczenia i zobaczymy co bedzie za 3 tyg. Dziekuje za pomoc.
to jego chyba nie da się pomylić z nawet intensywną wydzieliną, hm?
czasem to pomaga