![]() |
#2701 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
Ja mialam niecale 16lat. .
Wiem, ze wczesnie, ale bylam wtedy z chlopakiem już ponad rok. Myslalam, ze to ten.. ale jednak sie pomylilam. Po 2 latach nasza milosc wygasla, teraz jestem juz prawie 2 lata z innym. Zrobilam to pierwszy raz...(uwaga) w piwnicy na materacu. Masakra co? W domu sie balismy, ze ktoś wejdzie, nawet jakby nikogo nie bylo, a on mial taka wielka piwnice. Trwalo to moze z 5 minut, bo bardzo sie balam ciązy, mimo ze mialam dni nieplodne,prezerwatywe i globulke dopochwowa. O dziwo, nic nie bolalo(moze za sprawą globulki, ktora dala mega nawilżenie?) Ale nie wspominam dobrze mojego pierwszego razu i mozna powiedziec zego zaluje...ze z tą osobą i ze w takich warunkach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
To co napisałaś jest moim zdaniem nie prawdą. Rzeczywiście gdy szybko zacznie się sex, albo szybko zacznie się brać pigułki to można zostać bezpłodnym, ale... Nie sądzę by dopiero w wieku 21 lat osiągnęło się dojrzałość płciową. Będąc u ginekologa poinformowała mnie ona, że kobieta osiąga dojrzałość płciową i jest w pełni płodna 5 lat po pierwszym okresie. Więc myślę, że większość z wizażanek już tą dojrzałość osiągnęła. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym przypadkiem nie znam takiej, która wpadłaby na gumkach, które nie pękły i się nie zsunęły. Cytat:
Nie odciągam od tabletek. Ja na chwilę obecną za bardzo się boję, żeby inne spróbować. Natomiast uważam je za świetną sprawę jak ktoś się po nich dobrze czuje. Natomiast pisanie, że: pigułki są super, nowe to w ogóle żadnych skutków ubocznych itd. jest bez sensu. Bo każdy na nie zareaguje zupełnie inaczej. Oby tobie służyły. Cytat:
Dla kogoś kto nie może brać hormonów, nie chce itd. to dobre zabezpieczenie. W plemniki terminatory i ciążę przez mikro dziury zwyczajnie nie wierzę. Myślę, że jak ktoś tak mówi to głupio mu się przyznać, że trafił się tam kiedyś przerywany, albo, że w ogóle zaczynali na przerywanym a dopiero potem gumkę zakładali, albo, że pękła itd.
![]() |
#2704 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
BAN stały
|
zagubiona89r: Nigdzie nie napisałam, że po tabletkach nie ma skutków ubocznych, wręcz przeciwnie. Napisałam, że gdy występują takie środki to tabletki zmienia się na inne. Moja Mama dopiero za 3 zmianą dobrała sobie odpowiednie dla siebie, ale teraz jest mega zadowolona, bo oprócz swojej głównej roli podziałały na nią pozytywnie także w kilku innych sferach. Pisałam o tym, że tabletki nie są szkodliwe, jeśli kobieta spełnia wymienione przeze mnie warunki, dba o siebie i robi regularne badania, nie wspominając już o badaniach, które powinny być zrobione PRZED przepisaniem antykoncepcji hormonalnej, ale niestety niektórzy lekarze ich nie zlecają więc same musimy tego planować.
Dla osób które np. mają chore wątroby są stworzone plastry, krążki czy zastrzyki i to też jest wyjście z sytuacji. Przeczytałam trochę stron tego wątku zanim się zarejestrowałam i widzę, że wiele osób bardzo broni tu prezerwatyw. Ja nikogo nie namawiam na stosowanie tabsów, zalecam tylko ostrożność i nie sieję paniki, że zaraz wszystkie dostaniecie zakrzepow i poumieracie(zresztą ryzyko zakrzepowe tez jest badanie, zapytajcie lekarzy). Fajnie, że dajecie radę z prezerwatywami, ja sobie tego nie wyobrażam jak na razie. Może kiedyś zmienie zdanie. Co do znajomych-nie było mnie przy tym jak zrobili bobaska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Rozeznanie
|
Ja też nie uważam, żeby kwestia założenia gumki jakoś szczególnie psuła nastrój. Ot sekunda, partner zakłada, ja w tym momencie albo go jeszcze pieszczę po szyi na przykład, albo przygotowuję otoczenie
![]() ![]() Ale zanim rozpoczęłam współżycie, to uważałam tak samo, że gumka psuje nastrój, osłabia wrażenia itd. Niezłe, nie? Nie widziałam jeszcze na oczy rozpakowanej prezerwatywy a już wszystko o niej wiedziałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
BAN stały
|
My próbowaliśmy z gumką i wyszło tragicznie. Na pewno gdyby mój chłopak był doświadczony to by było lepiej, ale ja o to do niego pretensji nie mam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 |
Rozeznanie
|
To trzeba było wcześniej poćwiczyć na sucho. Wtedy nie byłoby tragedii.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
BAN stały
|
Wątek jest o pierwszym razie, więc z reguły dla osób niedoświadczonych, albo ja coś przeoczyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja humor mam rewelacyjny ![]() ![]() ![]() ![]() A gumki da się wyćwiczyć ![]() ![]() A.... a my chyba inni jesteśmy bo kurcze pieczone u nas to zawsze ja zakładam gumkę ![]()
![]() |
#2711 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dużo osób broni prezerwatyw, bo dla młodych osób, dopiero zaczynających, to najlepsza metoda - nie trzeba iść do ginekologa, pamiętać o nich codziennie jak o tabletkach, nie ma skutków ubocznych ani ryzyka zdrowotnego - jednak większość moich znajomych zrezygnowała z gumek, po tym jak nabrała doświadczenia i porównała sobie jak to jest bez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Wtajemniczenie
|
Witam,
podczytuje was, wiadomości niektóre jeszcze sprzed kilku lat... Co do 1 razu to widze,że coraz młodsze dziewczyny się decydują.... Ja osobiście bardzo póżno się zdecydowałam, a 1 pocałunek miałam mając 17 lat.... Czytając to uważam, że niektore sa naprawde odważne, ja wtedy w wieku 16 czy 15 lat bym się bała wpadki... ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Co do zabezpieczeń to ja z moim Tż nie uznaje żadnych.
#2713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Wtajemniczenie
|
Nie, absolutnie, poprostu nie stosujemy zadnych zabezpieczen, a na dziecko jeszcze przyjdzie czas.
#2715 |
Rozeznanie
|
Żebym dobrze zrozumiała - nie chcecie dziecka, nie stosujecie antykoncepcji, czyli nie uprawiacie seksu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Wtajemniczenie
|
Nie stosujemy antykoncepcji, kochamy się bez niczego, poprostu nie uznajemy zabezpieczeń, w sierpniu się pobieramy, pomyślimy o dziecku niebawem , ale jeszcze nie teraz.
![]()
#2717 |
Zakorzenienie
|
oj nie przejmuj się; nie stosujecie zabezpieczeń w sensie stosujecie kalendarzyk ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Rozeznanie
|
aha
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Wtajemniczenie
|
nic, kompletnie NIC
![]() to takie dziwne???jej, chyba na zły wątek zawiatłam...
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Tak, dziwne i bezsensowne.
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochacie się kiedy tylko wam się podoba z końcem w Tobie? Od jak dawna? To dość ciekawe jest... ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Ja tym razem staram się na spokojnie dowiedzieć czym się tacy ludzie kierują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Wtajemniczenie
|
A czy ja napisałam , że z końcem we mnie??
Dziewczyny nic takiego nie pisałam, poprostu chodzi mi , że sie nie zapezpieczamy. Widze ze jakos nie bardzo jestescie miłe co do mojej osoby...czemu tak?
#2723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem że się nie zabezpieczacie. A możesz napisać dlaczego nie uznajecie żadnej metody antykoncepcji? Ja jestem bardzo miła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Kto tu jest niemiły? To, że napisałam, że jest to dziwne i bezsensowne (bo jest, skoro twierdzisz, że dziecka nie chcesz jeszcze) to nie znaczy od razu, że jestem niemiła czy chamska czy coś. To była moja opinia.
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Wtajemniczenie
|
Stosowaliśmy, na początku chyba ze 3 razy, i na tym się skończyło.
Kidys brałam tabletki ( jeszcze z poprzednim partnerem jak byłam) i teraz odczuwam ich złe skuptki w moim organizmie, wiec nigdy więcej, Gumek też nie uzywamy, niczego. Kiedys wszedł do pokoju teść i dał nam 40 minutowe kazanie na temat tego zeby się nie zabezpieczac, bo to tylko psuje zdrowie. Ja tez tak uważam, może dlatego ze znam kogoś, kto przez spirale , która miał założona, zmarł....bo wkradł się w to miejsce nowotwór, lekarze stwierdzili, że od tej spirali.
#2726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Prezerwatywa też ma negatywny wpływ na zdrowie? Bo moim zdaniem nie kosztuje ani odrobiny zdrowia i parę złotych. Nie uważasz że to mniejszy niż stres przed każdą miesiączką czy się pojawi czy nie i jednocześnie mniej kasy niż wychowanie dziecka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz, że taki stosunek przerywany (bo zrozumiałam, że facet w Tobie nie kończy) też źle działa na zdrowie? Szczególnie faceta, bo musi myśleć o tym, żeby wyjść, stres, później mogą być jakieś zaburzenia zarówno fizyczne jak i psychiczne.
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie mam 18 lat, i nie od koleżanek, a od ciotki , która jest ginekologiem, i nie mam wyssanego z palca tego.
Poprostu ja uważam,że mi żadne zabezpieczenia nie są potrzebne, wy myślicie inaczej. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, to w końcu formu...
#2729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No cóż, i nadal się nie dowiedziałam jak to jest z tymi co się nie zabezpieczają BO TAK ![]() I jeszcze zawsze mnie ciekawiło jak ludzie się zabezpieczają i nagle zupełnie nieoczekiwanie okazuje się że są w trzecim miesiącu ciąży... I jakoś krępowało mnie żeby zapytać znajomych o to wprost. Ja się zabezpieczam i dziecka nie mam- znajomi też(tak twierdzą) i dzieci mają... Ale to chyba pozostanie tajemnicą dla mnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Wtajemniczenie
|
Ja myśle,że Ci, którzy się nie zabezpioeczają, tak jak ja z moim Tż, poprostu potrafią w pewien sposób panować nad sytuacją.
Może to dla was dziwnie zabrzmi ale mi gumka przeszkadzała, więc zrezygnowaliśmy z niej,a tabletki odstawiłam 2 lata temu i do tej pory mam problemy z okresem, może jakoś tak niefortunnie jestem pechowa pod względem zabezpieczeń... A co do tych, co się zabezpieczają a mają dzieci to już nie odpowiem chyba...Bo zabezpieczać się nie bedę nigdy, chyba , że jak bede miała już swoja wymarzona 3 maluszków ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.