Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-05, 08:56   #2701
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Uaoo lepiej sprawdzić niż kombinować :-*
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 08:57   #2702
Dotka90
Zakorzenienie

Czarnula, biedaku
Ale ja to znam, mnie jak już coś złapie to amen.
2 lata temu we wrześniu miałam najpierw zapalenie oskrzeli, potem doszło zapalenie tchawicy i zaraz (też równocześnie) zapalenie ucha. Normalnie ekstra było
W tym roku też miałam jakieś kombo

A co do basenu, to byłam wczoraj w aptece i chciałam o te tampony probiotyczne zapytać, wiec pytam, czy maja takie tampony, żeby na basen chodizć itp. i laska mówi, że tak tak. No to ja zadowolona, bo czytałam, że ciężko je dostać, a tu pierwsza apteka i som
Po czym się okazało, że laska mówiła o tamponach OB

Jezu, lubię tą aptekę bo jest tania, ale pracuje tam jedna dziewczyna dość krótko i jest tak nieogarnięta, że szok. Wczoraj miałam odebrać lek z recepty, z której już dwa inne kupiłam. Najpierw szukała go 5 minut, a potem zniknęła na jakieś 10 minut na zapleczu
Po czym mi powiedziała, że na recepcie była jakaś poprawka, którą lekarz powinien podbić, ale tego nie zrobił no i w sumie nie powinna uznać takiej recepty. A ja mówię, że spoko, ale w piątek wykupiłam i tak dwa leki z tej recepty, więc jakby 'po ptakach'...
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 08:58   #2703
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeżeli pozwolicie to chętnie do Was dołączę.
Obecnie 16tc, termin porodu 22.01.
Witaj

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Hej

A ja mam dalej te dziwne sny.. Dzis przysnilo mi sie ze dziecko zaczynało sie ruszac było takie małe i widzialam je przez skóre brzucha Szybko je urodziłam na ulicy on gdzies uciekł odnalazłam go za chwile i okazało sie że ma 2 metry i brode haha taki dorosły mężczyzna. I mowie do męża: robimy drugie bo ja chce bobasa O co mi chodzi z tymi snami i to takie realne
Ja z 3 dni temu miałam podobny ze mi to dziecko na dorosłego mężczyznę w jakieś 30 min doroslo. Przerażają mnie te sny

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Gratuluję nowych tygodni

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-08-05 o 09:29
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 09:07   #2704
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Rowniez gratuluje dziewczynki. Jeszcze 2 dni i tez zaczne nowy

Ja juz dawno na nogach. Najpierw do sklepu po buleczki na sniadanie a pozniej zakisilam wiadro ogorasow takze teraz sie juz rozplywam bo za oknem zar

Mnie jakos sny sie nie trzymaja. Bardzo rzadko mi sie cos przysni...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 09:10   #2705
czarnulax
Zakorzenienie

Ciąża dostarcza mi dużo różnych emocji. Tak bym się za bardzo nie zdążyła ponudzić. A pilnuję wszystkiego milion razy bardziej. Nawet zaplanowałam, że na wakacje biorę ze sobą rureczki i będę przez nie wszystko piła w restauracjach/knajpach itd. no to mam.
Dotka ale kombo choć wolałabym mieć takie atrakcje nie w czasie ciąży
a ta laska w aptece mega na mnie w niektórych aptekach jak o nie pytałam baby patrzyły mniej więcej tak - także

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

swoją drogą próbuję to podleczyć czosnkiem i mąż się rano śmiał, że będę śmierdzieć jak staruszka spoko, nie dość, że czasem tak się czuję, to teraz jeszcze będę tak pachnieć
Stary 2015-08-05, 09:13   #2706
kinga1701
Zakorzenienie

czarnulax spałaś z poduszka już, i jak ten kocyk ?
Stary 2015-08-05, 09:14   #2707
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Czosnkiem, miodem, cebula. Próbuj wszystkim byle zeszło :-D
A po co są te tampony? pierwsze słyszę hahaha :-D

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Co do snów - mi się śni czasem się malutki dzidziuś. Ale ze sobie leży, nie płacze a ja na niego po prostu patrzę ;-)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-05, 09:14   #2708
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
czarnulax spałaś z poduszka już, i jak ten kocyk ?
kocyk jest fajny, milutki
a z poduszką spałam, ale na razie jesteśmy w fazie poznawania się, jeszcze nie wiem czy się polubimy
Stary 2015-08-05, 09:16   #2709
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

W ogóle tz chce bardzo chłopczyka. I on to już wymyślił że będzie go zabierał na treningi że pokaże mu różne sporty i że będzie go wysyłał byle dalej. Z tym że jak odziedziczy geny po mamusi to będzie mała fajtlapa hahaha :-D tatuś chyba tego by nie zniósł hahaha :-D a pytałam go wczoraj co będzie jak będzie dziewczynka. To mi powiedział że i tak będzie starał się zarazić sportem i że bez różnicy :-D
Stary 2015-08-05, 09:18   #2710
czarnulax
Zakorzenienie

magda zaczęłam od czosnku, potem mam zaplanowaną cebulę. O miodzie już też wyczytałam Ale przypuszczam, że bez leku sie nie obejdzie, bo od rana dziad się powiększył zamiast zmaleć. A też się zastanawiam czy nawet jakby zeszło od tych magicznych składników, to czy to można tak zostawić, bo chyba wirusa i tak mi z organizmy nie wytępi?
A tampony z probiotykiem, jak na basen na przykład idziesz, by uniknąć niechcianych infekcji, o które w ciąży znacznie łatwiej.
Stary 2015-08-05, 09:23   #2711
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Ja tez nigdy nie slyszalam o tych tamponach. A powiedzcie one wygladaja jak normalne zwykle tampony?
I nie podraznia sie nic aplikujac je i wyciagajac takie suche?

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 09:24   #2712
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Wirusa nie wytepi ale bakterie tak ;-)

O kurcze pierwsze słyszę Haha :-D powinnam się gdzieś schować
Stary 2015-08-05, 09:27   #2713
mojakaren
Zakorzenienie

uaoo wydaje mi się tak jak piszą dziewczyny, że to jakas infekcja, może coś związanego z zapaleniem pęcherza? Miałaś jakoś ostatnio mocz badany?

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Ja tez się ostatnio budzę 4-5 rano :/ a mam urlop i chciałbym trochę pospac, odpocząć od pobudek po 5:/ a tu nic...
a ja własnie mam drugi tydzień urlopu i spię jak zabita do 10

Cytat:
witaj!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 09:27   #2714
czarnulax
Zakorzenienie

Ja ich jeszcze nie otworzyłam, więc nie wiem jak wyglądają, ale przypuszczam, że wyglądają jak normalne. A czy podrażniają, jak zastosuję to powiem Ale polecił mi je lekarz.
Stary 2015-08-05, 09:31   #2715
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tych bodziaków!
Jakby coś, to w Tesco mają komplet 6 body z długim rękawkiem za 29 złotych. Białe z czerwono-różowym lub niebieskim napisem np. "one little duck" i rysunek kaczki, na następnych "two little cośtam" itd
Całe białe śpiochy 3 sztuki za 39 zł, co przy cenie w innych sklepach ok. 30 zł za śpiochy wydaje się dobrą opcją
UU nas w Tk-maxx też nie było takich zestawów body.
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Może to ten sam

Z piwem 0% ja nie ryzykuję, chyba jestem sfiksowana, ale jakoś no nie. Czytałam też o tym, że właśnie ono jest 0,0% a nie 0,00% i że tam po przecinku jeszcze coś może być, dlatego podają tylko 1 miejsce.
Mi się też w ciul chce piwa zimnego, zwlaszcza w te upaly, ale stwierdzam, ze ten czas jakos przezyję i tyle
Chyba muszę z kimś porozmawiać

Ja też nie, ale mnie nie ciągnie do alkoholu. Z resztą przed ciążą też mnie nie ciągnęło.
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja zalegam jeszcze w łóżku... Jest taki gorąc że nic mi się nie chce
Mi się w ciąży w ogóle bardzo dobrze śpi No i jak 9 godzin nie prześpię, to muszę przez dzień nadrabiać. Spałam w nocy JEDYNE 8 godzin? To po powrocie skądśtam będę nieżywa przez 3
Cytat:
Hej hej
Cytat:
A co do basenu, to byłam wczoraj w aptece i chciałam o te tampony probiotyczne zapytać, wiec pytam, czy maja takie tampony, żeby na basen chodizć itp. i laska mówi, że tak tak. No to ja zadowolona, bo czytałam, że ciężko je dostać, a tu pierwsza apteka i som
Po czym się okazało, że laska mówiła o tamponach OB
He he. He he he he he

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-05, 09:33   #2716
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
W ogóle tz chce bardzo chłopczyka. I on to już wymyślił że będzie go zabierał na treningi że pokaże mu różne sporty i że będzie go wysyłał byle dalej. Z tym że jak odziedziczy geny po mamusi to będzie mała fajtlapa hahaha :-D tatuś chyba tego by nie zniósł hahaha :-D a pytałam go wczoraj co będzie jak będzie dziewczynka. To mi powiedział że i tak będzie starał się zarazić sportem i że bez różnicy :-D
To tak jak moj maz,bedzie niepocieszony jesli dziecko nie bedzie usportowione. Ja za to już zapowiedzialam ze posle do pobliskiego domu kultury na zajecia z tanca i spiewu regionalnego :-D

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
magda zaczęłam od czosnku, potem mam zaplanowaną cebulę. O miodzie już też wyczytałam Ale przypuszczam, że bez leku sie nie obejdzie, bo od rana dziad się powiększył zamiast zmaleć. A też się zastanawiam czy nawet jakby zeszło od tych magicznych składników, to czy to można tak zostawić, bo chyba wirusa i tak mi z organizmy nie wytępi?
A tampony z probiotykiem, jak na basen na przykład idziesz, by uniknąć niechcianych infekcji, o które w ciąży znacznie łatwiej.
Mówisz o opryszczce? Jesli tak,to wirusa juz zawsze bedziesz miec w organizmie, nie ma.mozliwosci pozbycia sie go,nawet jakbys stosowala leki na opryszczke zamiast miodu i cebuli. Ja ze swojej strony polecam plasterki,jedyne co na mnie dziala.

Aaa i dzieki za wspomnienie o tych tamponach,zapytam sie lekarza czy moge je stosowac w trakcie ciazy, chcialabym na basen chodzić zeby kregoslup odciazyc.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 09:34   #2717
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba przybieram cykl dobowy jak nasze dziecko. Koniec spania
kurcze to wczesna pobudka a o której spać chodzisz?
Ja to bym spała i spała, chyba mój organizm wie ze musi nadrobić sen na najbliższych klika lat jak mnie nikt nie budzi w weekend to potrafię do 11 spać
z tym ze jest mi coraz bardziej niewygodnie i wstaję obolała.... czekam aż poduszka przyjdzie, mam nadzieję że się nie zawiodę na niej
Cytat:
witaj
Cytat:
Ja też mam dalej jakieś dziwaczne sny, czasem się zastanawiam co się w tej mojej głowie za bzdury tworzą
ja tak samo
i to potrafię na chwilę zasnąć i już mam jakieś debilne sny, np dziś między tym jak TŻ wychodził do pracy, a tym jak ja wstawałam (pracuję dziś z domu) minęło może z 0,5 godziny a już za ten czas zdążyłam zasnąć i przyśniło mi się ze mnie wampiry goniły
Cytat:
Przy okazji załapałam opryszczkę na buzi. Także mix wszystkiego. Przy okazji mój gin jak do niego zadzwonię to umrze ze śmiechu chyba, bo wczoraj wzięłam receptę na lek - profilaktycznie, żebym na wakacjach w razie czego nie biegać i szukać lekarza, z zastrzeżeniem że dzwonię jak się coś takiego zdarzy. No to nawet nie zdążyłam na wakacje wyjechać ... Także chyba muszę mieć dość mocno osłabiony organizm. I powiem szczerze, że o to jestem za przeproszeniem zes.rana ze strachu. Zanim dojdę do końca ciąży, to na prawdę osiwieję.

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Dzięki wam dziewczyny, dzisiaj zadzwonię do innego ginekologa, tego co byłam na samym początku ciąży i się umówię. On mi wszystko powie, wyjaśni i myślę, że już on będzie dalej prowadził moją ciąże. Wczoraj znów zasnąć przez to nie mogłam, to jest męczące.
Po za tym witam się w 19 tygodniu! I witam nową mamusię.
oby ten nowy lekarz cos zaradził
Cytat:
Po czym mi powiedziała, że na recepcie była jakaś poprawka, którą lekarz powinien podbić, ale tego nie zrobił no i w sumie nie powinna uznać takiej recepty. A ja mówię, że spoko, ale w piątek wykupiłam i tak dwa leki z tej recepty, więc jakby 'po ptakach'...

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Ja tez nigdy nie slyszalam o tych tamponach. A powiedzcie one wygladaja jak normalne zwykle tampony?
I nie podraznia sie nic aplikujac je i wyciagajac takie suche?
też mnie to ciekawi również nigdy o tym nie słyszałam
ja bym się chyba bała stosować w ciąży

Ja dziś idę do kosmetyczki a później, o ile sił mi wystarczy do galerii zapolować w TK Maxx i może jeszcze gdzieś muszę skorzystać z okazji na samotne zakupy bo TŻ uważa że jeszcze za wcześnie na polowanie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 09:42   #2718
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
A po co są te tampony? pierwsze słyszę hahaha :-D
Nie jesteś sama

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
uaoo wydaje mi się tak jak piszą dziewczyny, że to jakas infekcja, może coś związanego z zapaleniem pęcherza? Miałaś jakoś ostatnio mocz badany?
Już pisałam wcześniej, że mam silny stan zapalny.

Jak na złość ten ginekolog nie odbiera telefonu!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2015-08-05 o 09:43
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 09:43   #2719
czarnulax
Zakorzenienie

baby fakt, masz rację, no ale po coś te leki się stosuje, żeby to paskudztwo znikło. W ciąży tym bardziej ponoć tego tak nie można zostawić. A plasterki nie wiem czy w ciąży można, zresztą one na mnie nigdy nie działały.
ewusia różnie, ostatnio 23-24.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja tak samo
i to potrafię na chwilę zasnąć i już mam jakieś debilne sny, np dziś między tym jak TŻ wychodził do pracy, a tym jak ja wstawałam (pracuję dziś z domu) minęło może z 0,5 godziny a już za ten czas zdążyłam zasnąć i przyśniło mi się ze mnie wampiry goniły

też mnie to ciekawi również nigdy o tym nie słyszałam
ja bym się chyba bała stosować w ciąży
jak zasnę jeszcze kiedy mąż wyjdzie do pracy, to mam to samo

ja pytałam lekarza czy w ciąży można je stosować, to powiedział, że tak
Stary 2015-08-05, 09:49   #2720
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Hej dziewczyny. Za mną paskudna noc, ledwo żywa jestem. Pokłóciłam się z Tż strasznie.. Aż powiedZiałam w nerwach, że to koniec z tym wszystkim, ahh. Już nie wyrabiam. Od wczoraj przy zbyt szybkim ruchu czuje ból brzucha, nie wiem czy to normalne czy to tak powinno być.
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 09:49   #2721
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Jakby coś, to w Tesco mają komplet 6 body z długim rękawkiem za 29 złotych. Białe z czerwono-różowym lub niebieskim napisem np. "one little duck" i rysunek kaczki, na następnych "two little cośtam" itd
Całe białe śpiochy 3 sztuki za 39 zł, co przy cenie w innych sklepach ok. 30 zł za śpiochy wydaje się dobrą opcją
UU nas w Tk-maxx też nie było takich zestawów body.

Mi się w ciąży w ogóle bardzo dobrze śpi No i jak 9 godzin nie prześpię, to muszę przez dzień nadrabiać. Spałam w nocy JEDYNE 8 godzin? To po powrocie skądśtam będę nieżywa przez 3

patrzyłam w Tesco. Komplety to spoko ale takie pojedyncze potrafią kosztować od 20 zł

Ja też bym spała i spała.. Nie zasypiam w dzień tylko dlatego że później mam problem z zaśnięciem. Ale.kładę się jak Olka drzemie i odpoczywam bo inaczej jest koszmar.. Ale jutro już wolne!

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja tak samo
Ja jak sir kładę na tak krótko to też mam dziwne sny :-D ostatnio mi się śniło że mieliśmy z Tz 3 dzieci i rozwiedlismy się. W złości zostawiłam mu dzieci żeby się przekonał jak to jest i siedziałam w pokoju i patrzyłam jak się mota. Później znalazłam sobie nowego męża, a Tz utrudnial nam ciągle życie doprowadzając do rozwodu. Gdy z płaczem go zapytałam czemu niszczy mi życie powiedział że to z miłości! Hahaha dobrze ze mama mnie obudziła bo aż strach pomyśleć co byłoby dalej. Ale emocje podczas snu były tak mocne że obudziłam się mega zmęczona..
Stary 2015-08-05, 09:54   #2722
kinga1701
Zakorzenienie

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52312608]Hej dziewczyny. Za mną paskudna noc, ledwo żywa jestem. Pokłóciłam się z Tż strasznie.. Aż powiedZiałam w nerwach, że to koniec z tym wszystkim, ahh. Już nie wyrabiam. Od wczoraj przy zbyt szybkim ruchu czuje ból brzucha, nie wiem czy to normalne czy to tak powinno być.[/QUOTE]

Co się stało, tż w domu porozmawiajcie, wyjaśnijcie, żebyś zdenerwowana nie chodziła, bo to maleństwu teraz nie służy. Tak ból brzucha przy szybkiej zmianie pozycji jest normalny.
Stary 2015-08-05, 09:57   #2723
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52312608]Hej dziewczyny. Za mną paskudna noc, ledwo żywa jestem. Pokłóciłam się z Tż strasznie.. Aż powiedZiałam w nerwach, że to koniec z tym wszystkim, ahh. Już nie wyrabiam. Od wczoraj przy zbyt szybkim ruchu czuje ból brzucha, nie wiem czy to normalne czy to tak powinno być.[/QUOTE]

Ojejku pogadacie i będzie spoko po prostu na spokojnie musicie sobie wyjaśnić :-*

Ja jak szybko wstanę, podniose ręce do góry i w ogóle to też mnie boli. No i jak kichne to już w ogóle ;-) miałam też tak ze jak szybko wyszłam z samochodu to musiałam kucnac z bólu w boku..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-05, 09:58   #2724
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
baby fakt, masz rację, no ale po coś te leki się stosuje, żeby to paskudztwo znikło. W ciąży tym bardziej ponoć tego tak nie można zostawić. A plasterki nie wiem czy w ciąży można, zresztą one na mnie nigdy nie działały.
ewusia różnie, ostatnio 23-24.

jak zasnę jeszcze kiedy mąż wyjdzie do pracy, to mam to samo

ja pytałam lekarza czy w ciąży można je stosować, to powiedział, że tak
Nie no,wazne jest zeby ci opryszczka zeszła bo latwo ja na inne miejsca przeniesc,ale musisz sie liczyć z tym ze wirusa juz zawsze bedziesz miec w organizmie, jedyne co możesz zrobic zeby nie pojawialy sie objawy to wzmocnic odpornosc. Jestem nalogowym opryszczkowcem wiec cos o tym wiem i chyba wszystkie mozliwe opcje wyprobowalam :-D

Nie ma co sie klocic,ani tobie ani dziecku nerwy nie sluza,jesli faktycznie macie jakiś problem to lepiej usiasc i o tym porozmawiac.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 10:00   #2725
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

No to tyle dobrego w tym, że nic się nie dzieje. Nie potrafię do niego dotrzeć, a rozmowy już nie skutkują, on nie chce czegoś zmienić.. Coraz częściej jednak zastanawiam się nad tym by pójść "w dwie strony" chociaż to zły moment, ale już nie mam sił do tego. Już zaczęłam trzeźwo na to patrzeć i chyba tak będzie najlepiej ,bo nerwy nie są potrzebne ani jemu ani mi.
No nie wszystko w życiu wychodzi.
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 10:01   #2726
hariett
Zadomowienie

Cytat:
patrzyłam w Tesco. Komplety to spoko ale takie pojedyncze potrafią kosztować od 20 zł
Niestety... Takie rzeczy proste, bez super nadruków mają w ciekawych cenach, ale już np. komplet body czy śpioszków w biało-szare, modne ostatnio wzory jest drogi, jakieś zestawy z np. Kubusia Puchatka na wyprzedaży droższe niż ich basicowe zestawy w regularnej cenie, no i pojedyncze sztuki w cenach jak we wszystkich sieciówkach.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 10:02   #2727
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Joanna, ważne, żebyście pogadali i się pogodzili na pewno każde z was jest poddenerwowane nową sytuacją i dlatego tak. U nas też było przez chwilę ciężko, bo jak mąż sam przyznał- martwił się finansami itp. więc po prostu był dla mnie opryskliwy i nie chciał ze mną rozmawiać. Pomogło dopiero moje 1.5H wyjście z domu, spanie na kanapie, potem 4 dni mojej ciszy a na końcu 3-dniowy wyjazd z dala od niego. Zatesknil, pogadaliśmy i jest już ok. A U nas nigdy nie było problemów z komunikacją do tej pory ...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 10:04   #2728
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

No dlatego kupie ten uniwersalny w Tesco a jakieś kolorowe to na allegro bo mam zamiar Nie wydać więcej niż 5 zł na jednego bodziaka

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Joanna - Nie wszystko wychodzi niestety. Spróbuj jeszcze porozmawiać.. Taka decyzja zawazy na całym życiu nie tylko twoim ale i dzidziusia..
Stary 2015-08-05, 10:10   #2729
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Co do snów - mi się śni czasem się malutki dzidziuś. Ale ze sobie leży, nie płacze a ja na niego po prostu patrzę ;-)

Mi też się najczęściej takie sny śnią
Ale dzisiaj mi się śniła dziewczynka tak około 2latek a była tak niegrzeczna i nieusłuchana że szok

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
To tak jak moj maz,bedzie niepocieszony jesli dziecko nie bedzie usportowione. Ja za to już zapowiedzialam ze posle do pobliskiego domu kultury na zajecia z tanca i spiewu regionalnego :-D

Mój TŻ oczywiście też liczy na chłopca z tym, że on bardziej planuje jakie motorki będzie kupował. Dla dziewczynki oczywiście też

Cytat:
kocyk jest fajny, milutki

a z poduszką spałam, ale na razie jesteśmy w fazie poznawania się, jeszcze nie wiem czy się polubimy

Ja z moją poduchą też musiałam się zaprzyjaźnić ale siedziałam cicho bo najpierw marudziłam TŻ, że koniecznie potrzebuję takiej poduchy a jak już ją dostałam to nie mogłam się przekonać Ale teraz już śpimy razem calutki czas i nawet jak jadę do rodziców na weekend to ją zabieram obowiązkowo

Cytat:

Ja miałam to paskudztwo na początku ciąży i gin mi pozwolił przyklejać plasterki ale tak mi się pod tym paprała ta opryszczka że szok...

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Joanna ja mojemu od początku ciąży ze dwa razy kazałam iść diabły. Nawet powiedziałam, że żałuje, że w tej ciąży jestem, a już na pewno żałuję, że z nim. Nie myślę tak oczywiście ale hormony gadają swoje
Pogodziliśmy się od razu i jest okej, także wy też się prędko pogodzicie na pewno

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 10:12   #2730
czarnulax
Zakorzenienie

Już mi się chce od zapachu tego czosnku. Ohyda!

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja z moją poduchą też musiałam się zaprzyjaźnić ale siedziałam cicho bo najpierw marudziłam TŻ, że koniecznie potrzebuję takiej poduchy a jak już ją dostałam to nie mogłam się przekonać Ale teraz już śpimy razem calutki czas i nawet jak jadę do rodziców na weekend to ją zabieram obowiązkowo
mój się śmiał, bo też mu mówię, że muszę ją mieć już najlepiej na wczoraj, bo nie mogę spać, a ona NA PEWNO mi w tym pomoże, a on mówi, że znając mnie to kupie a potem wyrzucę w kąt i dzisiaj rano on wstaje a ja poducha gdzieś na koniec łóżka i mówi "wiedziałem"

joanna

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości