![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Czarnula, biedaku
![]() Ale ja to znam, mnie jak już coś złapie to amen. 2 lata temu we wrześniu miałam najpierw zapalenie oskrzeli, potem doszło zapalenie tchawicy i zaraz (też równocześnie) zapalenie ucha. Normalnie ekstra było ![]() W tym roku też miałam jakieś kombo ![]() A co do basenu, to byłam wczoraj w aptece i chciałam o te tampony probiotyczne zapytać, wiec pytam, czy maja takie tampony, żeby na basen chodizć itp. i laska mówi, że tak tak. No to ja zadowolona, bo czytałam, że ciężko je dostać, a tu pierwsza apteka i som ![]() Po czym się okazało, że laska mówiła o tamponach OB ![]() Jezu, lubię tą aptekę bo jest tania, ale pracuje tam jedna dziewczyna dość krótko i jest tak nieogarnięta, że szok. Wczoraj miałam odebrać lek z recepty, z której już dwa inne kupiłam. Najpierw szukała go 5 minut, a potem zniknęła na jakieś 10 minut na zapleczu ![]() Po czym mi powiedziała, że na recepcie była jakaś poprawka, którą lekarz powinien podbić, ale tego nie zrobił no i w sumie nie powinna uznać takiej recepty. A ja mówię, że spoko, ale w piątek wykupiłam i tak dwa leki z tej recepty, więc jakby 'po ptakach'... |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Gratuluję nowych tygodni Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-08-05 o 09:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Wtajemniczenie
|
Rowniez gratuluje dziewczynki. Jeszcze 2 dni i tez zaczne nowy
![]() Ja juz dawno na nogach. Najpierw do sklepu po buleczki na sniadanie a pozniej zakisilam wiadro ogorasow takze teraz sie juz rozplywam bo za oknem zar ![]() Mnie jakos sny sie nie trzymaja. Bardzo rzadko mi sie cos przysni...
#2705 |
Zakorzenienie
|
Ciąża dostarcza mi dużo różnych emocji. Tak bym się za bardzo nie zdążyła ponudzić. A pilnuję wszystkiego milion razy bardziej. Nawet zaplanowałam, że na wakacje biorę ze sobą rureczki i będę przez nie wszystko piła w restauracjach/knajpach itd. no to mam.
Dotka ale kombo ![]() ![]() a ta laska w aptece mega ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- swoją drogą próbuję to podleczyć czosnkiem i mąż się rano śmiał, że będę śmierdzieć jak staruszka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
czarnulax spałaś z poduszka już, i jak ten kocyk ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Czosnkiem, miodem, cebula. Próbuj wszystkim byle zeszło :-D
A po co są te tampony? ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Co do snów - mi się śni czasem się malutki dzidziuś. Ale ze sobie leży, nie płacze a ja na niego po prostu patrzę ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
kocyk jest fajny, milutki
![]() a z poduszką spałam, ale na razie jesteśmy w fazie poznawania się, jeszcze nie wiem czy się polubimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
W ogóle tz chce bardzo chłopczyka. I on to już wymyślił że będzie go zabierał na treningi że pokaże mu różne sporty i że będzie go wysyłał byle dalej. Z tym że jak odziedziczy geny po mamusi to będzie mała fajtlapa hahaha :-D tatuś chyba tego by nie zniósł hahaha :-D a pytałam go wczoraj co będzie jak będzie dziewczynka. To mi powiedział że i tak będzie starał się zarazić sportem i że bez różnicy :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
magda zaczęłam od czosnku, potem mam zaplanowaną cebulę. O miodzie już też wyczytałam
![]() A tampony z probiotykiem, jak na basen na przykład idziesz, by uniknąć niechcianych infekcji, o które w ciąży znacznie łatwiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez nigdy nie slyszalam o tych tamponach. A powiedzcie one wygladaja jak normalne zwykle tampony?
I nie podraznia sie nic aplikujac je i wyciagajac takie suche?
#2713 | ||
Zakorzenienie
|
uaoo wydaje mi się tak jak piszą dziewczyny, że to jakas infekcja, może coś związanego z zapaleniem pęcherza? Miałaś jakoś ostatnio mocz badany?
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Ja ich jeszcze nie otworzyłam, więc nie wiem jak wyglądają, ale przypuszczam, że wyglądają jak normalne. A czy podrażniają, jak zastosuję to powiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||||
Zadomowienie
|
Jakby coś, to w Tesco mają komplet 6 body z długim rękawkiem za 29 złotych. Białe z czerwono-różowym lub niebieskim napisem np. "one little duck" i rysunek kaczki, na następnych "two little cośtam" itd
![]() Całe białe śpiochy 3 sztuki za 39 zł, co przy cenie w innych sklepach ok. 30 zł za śpiochy wydaje się dobrą opcją ![]() UU nas w Tk-maxx też nie było takich zestawów body. Cytat:
![]() Ja też nie, ale mnie nie ciągnie do alkoholu. Z resztą przed ciążą też mnie nie ciągnęło. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aaa i dzieki za wspomnienie o tych tamponach,zapytam sie lekarza czy moge je stosowac w trakcie ciazy, chcialabym na basen chodzić zeby kregoslup odciazyc.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | ||||||
Zakorzenienie
|
kurcze to wczesna pobudka
![]() Ja to bym spała i spała, chyba mój organizm wie ze musi nadrobić sen na najbliższych klika lat ![]() ![]() z tym ze jest mi coraz bardziej niewygodnie i wstaję obolała.... czekam aż poduszka przyjdzie, mam nadzieję że się nie zawiodę na niej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i to potrafię na chwilę zasnąć i już mam jakieś debilne sny, np dziś między tym jak TŻ wychodził do pracy, a tym jak ja wstawałam (pracuję dziś z domu) minęło może z 0,5 godziny a już za ten czas zdążyłam zasnąć i przyśniło mi się ze mnie wampiry goniły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja bym się chyba bała stosować w ciąży ![]() Ja dziś idę do kosmetyczki a później, o ile sił mi wystarczy do galerii zapolować w TK Maxx i może jeszcze gdzieś ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Nie jesteś sama
![]() Cytat:
Jak na złość ten ginekolog nie odbiera telefonu! ![]()
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 ![]() Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-08-05 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
baby fakt, masz rację, no ale po coś te leki się stosuje, żeby to paskudztwo znikło. W ciąży tym bardziej ponoć tego tak nie można zostawić. A plasterki nie wiem czy w ciąży można, zresztą one na mnie nigdy nie działały.
ewusia różnie, ostatnio 23-24. Cytat:
![]() ![]() ja pytałam lekarza czy w ciąży można je stosować, to powiedział, że tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny. Za mną paskudna noc, ledwo żywa jestem. Pokłóciłam się z Tż strasznie.. Aż powiedZiałam w nerwach, że to koniec z tym wszystkim, ahh. Już nie wyrabiam. Od wczoraj przy zbyt szybkim ruchu czuje ból brzucha, nie wiem czy to normalne czy to tak powinno być.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzyłam w Tesco. Komplety to spoko ale takie pojedyncze potrafią kosztować od 20 zł ![]() Ja też bym spała i spała.. Nie zasypiam w dzień tylko dlatego że później mam problem z zaśnięciem. Ale.kładę się jak Olka drzemie i odpoczywam bo inaczej jest koszmar.. Ale jutro już wolne! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52312608]Hej dziewczyny. Za mną paskudna noc, ledwo żywa jestem. Pokłóciłam się z Tż strasznie.. Aż powiedZiałam w nerwach, że to koniec z tym wszystkim, ahh. Już nie wyrabiam. Od wczoraj przy zbyt szybkim ruchu czuje ból brzucha, nie wiem czy to normalne czy to tak powinno być.[/QUOTE]
Co się stało, tż w domu porozmawiajcie, wyjaśnijcie, żebyś zdenerwowana nie chodziła, bo to maleństwu teraz nie służy. Tak ból brzucha przy szybkiej zmianie pozycji jest normalny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52312608]Hej dziewczyny. Za mną paskudna noc, ledwo żywa jestem. Pokłóciłam się z Tż strasznie.. Aż powiedZiałam w nerwach, że to koniec z tym wszystkim, ahh. Już nie wyrabiam. Od wczoraj przy zbyt szybkim ruchu czuje ból brzucha, nie wiem czy to normalne czy to tak powinno być.[/QUOTE]
Ojejku pogadacie i będzie spoko ![]() Ja jak szybko wstanę, podniose ręce do góry i w ogóle to też mnie boli. No i jak kichne to już w ogóle ;-) miałam też tak ze jak szybko wyszłam z samochodu to musiałam kucnac z bólu w boku.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52312608]Hej dziewczyny. Za mną paskudna noc, ledwo żywa jestem. Pokłóciłam się z Tż strasznie.. Aż powiedZiałam w nerwach, że to koniec z tym wszystkim, ahh. Już nie wyrabiam. Od wczoraj przy zbyt szybkim ruchu czuje ból brzucha, nie wiem czy to normalne czy to tak powinno być.[/QUOTE] Nie ma co sie klocic,ani tobie ani dziecku nerwy nie sluza,jesli faktycznie macie jakiś problem to lepiej usiasc i o tym porozmawiac.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Konto usunięte
|
No to tyle dobrego w tym, że nic się nie dzieje. Nie potrafię do niego dotrzeć, a rozmowy już nie skutkują, on nie chce czegoś zmienić.. Coraz częściej jednak zastanawiam się nad tym by pójść "w dwie strony" chociaż to zły moment, ale już nie mam sił do tego. Już zaczęłam trzeźwo na to patrzeć i chyba tak będzie najlepiej ,bo nerwy nie są potrzebne ani jemu ani mi.
No nie wszystko w życiu wychodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zadomowienie
|
Niestety... Takie rzeczy proste, bez super nadruków mają w ciekawych cenach, ale już np. komplet body czy śpioszków w biało-szare, modne ostatnio wzory jest drogi, jakieś zestawy z np. Kubusia Puchatka na wyprzedaży droższe niż ich basicowe zestawy w regularnej cenie, no i pojedyncze sztuki w cenach jak we wszystkich sieciówkach.
#2727 |
Zakorzenienie
|
Joanna, ważne, żebyście pogadali i się pogodzili
![]()
#2728 |
Zakorzenienie
|
No dlatego kupie ten uniwersalny w Tesco a jakieś kolorowe to na allegro bo mam zamiar Nie wydać więcej niż 5 zł na jednego bodziaka
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Joanna - Nie wszystko wychodzi niestety. Spróbuj jeszcze porozmawiać.. Taka decyzja zawazy na całym życiu nie tylko twoim ale i dzidziusia.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też się najczęściej takie sny śnią ![]() Ale dzisiaj mi się śniła dziewczynka tak około 2latek a była tak niegrzeczna i nieusłuchana że szok ![]() Cytat:
Mój TŻ oczywiście też liczy na chłopca z tym, że on bardziej planuje jakie motorki będzie kupował. Dla dziewczynki oczywiście też ![]() Cytat:
Ja z moją poduchą też musiałam się zaprzyjaźnić ale siedziałam cicho bo najpierw marudziłam TŻ, że koniecznie potrzebuję takiej poduchy a jak już ją dostałam to nie mogłam się przekonać ![]() ![]() Cytat:
Ja miałam to paskudztwo na początku ciąży i gin mi pozwolił przyklejać plasterki ale tak mi się pod tym paprała ta opryszczka że szok... ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Joanna ja mojemu od początku ciąży ze dwa razy kazałam iść diabły. Nawet powiedziałam, że żałuje, że w tej ciąży jestem, a już na pewno żałuję, że z nim. Nie myślę tak oczywiście ale hormony gadają swoje ![]() Pogodziliśmy się od razu i jest okej, także wy też się prędko pogodzicie na pewno ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Już mi się chce
![]() Cytat:
![]() ![]() joanna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.