|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
Cytat:
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale miałam noc. Nie miałam jeszcze nigdy zgagi a wczoraj mnie dopadła i to ze zdwojoną siłą |
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- a skad sciagasz? bo na torrenty . pl nie ma ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- czachy widze ;/ |
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie pomagało, tylko spanie na siedząco było jakimkolwiek rozwiązaniem :/Dziś już było lepiej, ale ost posiłek zjałdłam o 19 więc dość wcześnie.
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
juz poprawiłam. - ja wszytsko oglądam na zalukaj lub alekino. tv ( muszę ze spacjami pisać.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2706 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo ja absolutnie nie byłam w stanie juz przy skurczach tam dosięgnąć,uprzedziłam położne i wogole nie było problemu, powiedziały że to zrobią w odpowiednim momencieCytat:
cierpliwo ści życzeCytat:
właśnie się miałam pytać czy po braniu doustnym też robi się wilgotniej mi to by sie akurat przydało, biore od wczoraj 4 dziennie
|
|||||
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2708 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze wyszukuje przez torrentz . eu
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
Nie, właśnie o to biega że nic mnie nie boli. W zeszłym tyg miałam 2 razy bolesny. A tak to coś sie tam dzieje bo szyjka zgładzona, ale bólu nic a nic, o właśnie się spiął.
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robi robi Ja u siebie zauważyłam
|
|
#2711 | |||
|
Zadomowienie
|
Ale te z naturalnych olejow chyba nie?
Bo mam i uwielbiam tylko Diptyque, a one są kompozycjami naturalnych olei i pchną bosko Cytat:
Jak 2x w ciąży mi pękło naczynko od przesilenia, to właśnie tak wyglądało (mleczny śluz podbarwiony na różowo, po zaschnięciu robił się taki łososiowo-brunatny), kilka h później już tylko mleczna wydzielina Cytat:
Chociaz wkurza mnie syf wszędzie w domu (już coraz mniej wyrabiam ze sprzątaniem), to zaczynam to olewać zbierając sily na później. Szczególnie salon olałam, który mąż ostatnio w przypływie nerwów samozwańczo nazwał "swoim pokojem" - jak jego, to niech sprząta. Od trzech dni nic tam nie ruszylam i dziś rano jak wstał to pierwsze co "Bożee, ale tu syf!"; a niech sobie ogarnia, dla mnie jeden pokój do sprzątania (i zmartwienia) mniej ![]() Cytat:
Jak brałam doustnie to miałam potop a jak dołączyłam dowcipnie to ledwo nadążam z wkładkami, po nocy i wkładka. i gacie mokre ![]() Dziewczyny, widzę że nie tylko u mnie dziś była ciężka noc... Wszędzie piszą, ze na końcówce ciąży czekają nas "fantastyczne sny", ale ja dziękuję za takie realistyczne schizy Śnilo mi się, że widziałam przez okno, jak spada samolot, prawie spadł na nasz dom ale w koncu się rozbił w zatoce... Az sie zerwalam z kolataniem serca. Ledwo usnęłam, to kolejne sny: że przyjechala w odwiedziny cala moja rodzina i 55-letnia ciotka była też w ciąży, a 65-letni wujek był gwiazdą jakiegos internetowego teledysku... i w necie ludzie w komentarzach pod nim pytali MNIE "dlaczego matki dają dzieciom do buzi takie duże smoczki?" ... Przyszła moja matka i przyniosla wór żelków Haribo, które kupiła w lesie A ja poszlam do tego lasu na grzyby i zamiast nich, to zbierałam nasze sztućce bo wszędzie leżaly... No padaka.A jeszcze drugą noc spałam bez robala i już nie wiem czy gorzej z nim czy bez, bo bez niego nie bolą mnie biorda i nogi, ale znowu spojenie tak napitala że masakra I jak zbudzilam sie po tym "samolocie" i jęcząc próbowałam odwrócic na drugi bok, jeszcze TŻ mi podniosł cisnienie, bo się tez obudzi i zacząl marudzic... Ze "nie mam teraz rodzic bo on jest zmęczony" i że jak pojawi sie dziecko, to on bedzie spal w salonie bo mu przeszkadzaja dzwieki, wrrr... I jak tu sie nie denerwowac
|
|
#2712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja od paru dni 6 szt biore, wcześniej mniej ale u mnie nie ma potopu. Koleżance mówiłam żeby brała, wczoraj urodziła i powiedziała ze wiesiołek nic jej nie pomógł. Ale juz nie wiem ile i jak długo brała. Miała wywoływaną ciąże oraz próżnociąg. |
|
|
|
|
#2713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas jest różnica taka, że teściowie dają sobie dosłownie wejść na głowę (pierwszy i jedyny wnuk i to o silnym charakterze ) a moja mama z kolei poświęca mu 100% uwagi i potrafi się z nim bawić, zająć go, więc w obu przypadkach młody wygrywa Wczoraj mu włączyliśmy bajkę, powiedzieliśmy że jedziemy coś załatwić, buziak i papa ![]() A co do mojej mamy - nauczyłam się, że ignoruje to po prostu. Tzn wyrażam zgodę na pewne działania, ale nie uczestniczę w nich, bo byśmy się pożarły. Skoro ją uszczęśliwi rozmrożenie zamrażalnika, to niech ma
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś nie mogę się tam zalogować, nie wiem czy hasło źle piszę czy co ; / a przypomnienie nie trybi... kurde ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- o a to darmowy jakiś serwis? bezpieczny? |
|
|
|
|
#2715 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To jest wyszukiwarka. Odsyła do konkretnych serwisów np. piratebay, monova itp. Nigdy mi się nic złego nie przytrafiło, a często korzystam.
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biore 3x2 wiesiolka i raz dowcipnie od wtorku i nie zauwazylam zwiekszonej ilosci sluzu...
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po badaniach :P wszystko ok, miałam pod ktg leżeć pół godziny a leżałam ponad godzinę bo mały uparciuch spał i nie chciał się ruszać
najgorzej z pobieraniem krwi.. 3 wkłucia bo krew nie chciała lecieć ;/ zaraz mi się słabo zrobiło a teraz ręce tak bolą usg nie miałam , bo robili w poniedziałek więc jest "świeże" w niedziele po 17 mam zadzwonić i zapytać o której przyjść na cięcie w poniedziałek no i ostatni posiłek o 18 , pić do 22 MAX 24... umrę z głodu |
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
oki dzięki
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
pasztetnik - ja też miałam dziś porypany sen
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No pewnie, a jeszcze jak mnie mąż uświadomił, to niedlugo po porodzie bedzie lepiej bo już nie bede miec brzucha Chyba przystawie raz na jakis czas mu Małego do cycka żeby mu obgryzł ![]() Wy po niedzieli a u mnie dziś wizyta Prawdopodobnie ostatnia, bo kolejna ma byc ewentualnie za 2tyg tuz przed TP a on nie wróży że dotrwam, ciekawe czy już cos tam sie dzieje, oby tak
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizytę Pasztetnik
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2724 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no super 10stron od mojej ostatniej wizyty
przepraszam ale nie jestem w stanie nadrobić ![]() melduje tylko, że żyję i dzisiaj ciąg dalszy szykowania pokoiku dla mojej córeczki
|
|
|
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jakie kosmetyki dla dziecka kupowałyście? póki co mam tylko szampon+płyn w 1 z hippa i sudocrem :P
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli tylko dajesz rade usuwać się jej z drogi to niech robi to co lubi dobrze że umiesz to ignorować ![]() a co do młodego to on bardzo chętnie zostanie prawie z każdym ale na trochę, jak wie, że ja po niego przyjadę, ale musze go uprzedzić że u babci teraz zostałby na noc, nie chce go oszukać że przyjade a nie przyjade :/ i pewnie coś jest w tym że wie, że za chwilke bedzie siostrzyczka, juz sie pyta czy jak ją urodzę to będę go mogła znowu podnosic...dzis tż ma z nim pporozmawiać ![]() PS. a dzis do tżta zadzwoniła mama (czyli moja teściowa) że na 17 gdzieś do 20 w sobote musi iść do pracy. I tak to właśnie wygląda. Przez to też m.in. mi sie odechciewało z nimi umawiać na jakieś podrzucanie go. Ale ma byc dziadek w domu wiec młody pojedzie, chociaż na troche. |
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gdybym nie wiedziała, że Twój Tż jest wykształconym facetem, to ale mój też miewa takie pomysły czasem. Tylko jak widzi mój wzrok to od razu odwołuje, że żartował Rzadko masz wizyty. Ja teraz co tydzień i niestety kasa leci, ale wolę sprawdzać co i jak.
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tylko oliatum, sudocrem, sól fizjologiczną (do przemywania oczek) i ostanisept (do pępka) ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- okej. biorę się za robotę, bo zaraz mi wszystkie kości zesztywnieją od siedzenia na dupce przed kompem ; p chyba sobie poprasuję to co się na bieżąco zebrało |
|
|
|
|
#2730 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pusci pusci, jestem ze tak powiem zaznaczona ![]() Cytat:
ja w czwartek ale licze po cichu ze w poniedzialek urodze ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

Nic nie pomagało, tylko spanie na siedząco było jakimkolwiek rozwiązaniem :/
) trochę pomarudził bo miał kryzys przed zaśnięciem, ale było ok.
bo ja absolutnie nie byłam w stanie juz przy skurczach tam dosięgnąć,uprzedziłam położne i wogole nie było problemu, powiedziały że to zrobią w odpowiednim momencie
cierpliwo ści życze

Ja u siebie zauważyłam
... Przyszła moja matka i przyniosla wór żelków Haribo, które kupiła w lesie
A ja poszlam do tego lasu na grzyby i zamiast nich, to zbierałam nasze sztućce bo wszędzie leżaly... No padaka.
I jak tu sie nie denerwowac 
no i ostatni posiłek o 18 , pić do 22 MAX 24... umrę z głodu