|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Ooo NIEIDEALNA woasńie marzy mi sie takie coś z moja Hanka
my tez sporo rozmawiamy to bardzo ważne miec czas dla dzieci a nie tylko byc obok wodze, ze twój tez Kuba Ale polejecie ze mnie i pani mowi do Hani zeby przyszła szybko jeszcze zjeść zupkę, bo jest akurat nalana, weszłam z ja, a pani mi postawiła miseczkę i kazała mi jeść A co do tego łóżeczka, stuva z ikei. Fakt, kosztuje 600 zł, ale z niego można potem zrobic łóżeczko dla starszaka. Wiec nie trzeba znowu potem wydawać na kolejne łóżko. Dlatego ja sie właśnie na nie zdecydowałam... Chyba, ze potem chcecie zupelńie inne, ja bardzo lubię meble z ikei i do 5 roku maluch bedzie mail to, a potem idzie na gore do rodzeństwa i bedzie we własnym pokoju miec pewnie juz większe, takie co dla nastolatka sie nada |
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek i Nieidealna
mam wrażenie, że jesteście wspaniałymi mamami takimi jak moja hehehehe ![]() Jak byłam nastolatką to jak pokłóciłam się z chłopakiem, albo jak mnie rzucił no albo cokolwiek to leciałam do mamy najpierw ale też do taty. Dużo rozmów przeprowadzaliśmy wtedy bardzo mi pomagali![]() Np: pamiętam do dziś jak mi tato powiedział, że faceci nie będą mnie szanować i za mną latać jak będę na każde ich skinienie (bił do tego, że chłopak z którym byłam - dzowni czy wyjde i ja od razu lecę). Powiedział mi też, że nie ma we mnie za nic tajemniczości, że kompletnie nie mam swoich spraw tylko od razu biegnę na spotkanie gdy tylko on chce. No a ja byłam taka zaaakochana i tak bardzo chciałam sie wtedy widzieć z tym chłopakiem heh... z nim robiłam głupie błędy. Ale dzięki tacie to wzięłam lekcję i zmieniłam to i w następnych związkach już było całkiem inaczej .Raz nawet wróciłam jakoś późno, że oni juz spali, a zerwał ze mną facet i poleciałam do nich do łóżka zapłakana heheh przytulili mnie a ja już wtedy no koło 17 lat miałam .Ja z mamą nawet o moim pierwszych zbliżeniach z facetem rozmawiałam, ona mi też swoje młodzieńcze lata opowiadała, nie dokładnie jak mama z córką.Życzę wam takich relacji! Moim rodzicom nie udało się już zbudować podobnej relacji z moim bratem ;/ Nic im nie chce mówić... (teraz ma 19 lat). To już ja więcej się od niego dowiem niż oni.
|
|
#2703 |
|
Raczkowanie
|
No ja z moją mamą kontakt miałam nie specjalny..i jak dowiedziałam sie o ciąży to obmyślałam plan co i jak będe robić ale w praktyce to wygląda zupełnie inaczej jednak po częsci mi sie udało i oby tak dalej.
Taaak Kuba to fajne imie ![]() Syn za to ma lepszy kontakt z mężem,idzie pogadać o "męskich" sprawach a do mnie ma dystans,mówi że już mężczyzną sie staje i szuka owłosienia na klacie ![]() Z ogórkową faktycznie jaja,dobrze że ci tak smakowało
|
#2704 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
![]() Przez kolejne 6 lat nie tknęłam ani kieliszka ![]() Za to mój Tata na tę sytuację powiedział: "Ja też bym chciał mieć taką głupią, co na każde moje skinienie i widzimisię do mnie biegnie i to za darmo, nic nie muszę robić czy dawać". Do dziś mi dzwonią te słowa i dzięki temu znam swoją wartość i już się nigdy nie dałam tak wykorzystywać. Z moim bratem też się niestety nie dogadują, ale cóż.. On jest młodszy i głupszy. Mam też taką teorię, że jest tak wysoki, ze na pewną wysokość tlen już nie dociera, mózg u się nie dotlenia, więc nie pracuje ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Podzielam tez zdanie Polinezyjki, ze Gosia i (Nie)Idealna muszą być super Mamami. Z Waszych opisów wynika, ze chcecie mądrze wykorzystać Wasze braki z dzieciństwa i nie dopuścić do sytuacji, w której Waszym Dzieciom czegoś zabraknie. Ja chcę swojej chyba-córce dać na imię Zuza
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Asia :-* widze ze bylysmy za malolata podobne hehehe :
8-) a opis brata 8-) smicham po cichutku bo na open Space siedzę hihi 8-)
|
|
#2706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki poluje na mate edukacyjna uzywana, polecacie jakies firmy lub cos konkretnego na co zwracać uwagę ? NP niektóre maja możliwość takiego zamknięcia na okolo co tworzy mini kojec, nie wiem czy to istotne.
Inne maja szeleszczący materiał na macie jak i wiszące zabawki. Inne maja jakies lusterka widzace i zabawki piszczące itp. Za duży wybór i głupieje
|
|
#2708 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Smarrita życzę by Ci się udalo :-*
|
|
#2710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- dzięki |
|
|
|
|
#2711 |
|
Raczkowanie
|
RELACJE z naszymi mamami są jeszcze lepsze jak sie ma własne dzieci i samą jest sie mamą,tak było w moim przypadku
![]() I zapomniałam dodać że moja Zuza i Kuba bardzo sie cieszyli z ciąży,córa ze szczęścia sie poryczała a teraz wymyślają imiona ![]() Między moimi dziećmi jest i będzie duża różnica wieku...no ale wszystko ma plusy i minusy
|
#2712 |
|
Wtajemniczenie
|
teściowa nawiozła córce kider delice itp batonów mimo, że doskonale wie że nie dajemy słodyczy córce bo jest jeszcze za mała na takie rzeczy. Zresztą nie popieram dawania słodyczy małym dzieciom. Zjadłam jedno i tak mi alkoholem zalatuje, masakra!
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Nieidealna miedzy mną a bratem jest 8 lat różnicy, i mamy super kontakt teraz
mysle ze im bedzie starszy tym ten kontakt bedzie lepszy wiec różnicą wieku nie ma co się martwic![]() Smarrita no właśnie to mnie wpienia to dawanie słodyczy! Kolega mój opowiadal ze nawet sąsiadka zawsze ma przy sobie czekoladki i jak on rano idzie z dzieckiem do auta to ich zatrzymuje i musi mu dać slodycza!!! A on jej mówi ze maly nie je słodyczy bo się uzaleznil od nich i ze to nie zdrowe :| Ja chyba sciemnie calej rodzinie ze lekarz zabronił bo cos tam cos - na mnie zadzialalo jak powiedziałam ze lekarz mi zabronił cukru to przestali mi rak wciskać hehehe :P
|
|
#2714 |
|
Zadomowienie
|
Danika Hahahaha to tak jak u mnie z kwiatkami
nie mam ani jednego Super relacje z rodzicami! Ja aż takich nie miałam bo zawsze byłam madrzejsza i robiłam swoje ale za to moja siostra ma takie
|
#2715 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za koniec wymiotów. Cytat:
![]() Linka pewnie wykorzystam po weekendzie. Dziś zaliczyłam orbitreka to pewnie te czekoladki z wtorku Cytat:
O różnicę się nie martw- myśmy z siostrami miały róznice mniej wiecej, jak u Ciebie i się super dogadujemy. Relacje z rodzicami to temat rzeka, a niestety składa się na nie mnóstwo czynników... U mnie zimno i pada, a ma być jeszcze gorzej. Byle do wiosny
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2717 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do teściowej, to myślę, że moja będzie robić to samo... wg mnie rodzice powinni decydować o tym co je dziecko i jak są ludzie świadomi, to nie powinni takich rzeczy dawać... opier.łaś ją? ![]() Cytat:
![]() Jak dobra zupa, to trzeba korzystać!! ![]() Polinezyjka ja miałam takie same relacje, ale jedynie z mamą. Jest moją mama, przyjaciółką i będzie niedługo babcią. Wiele osób mi zawsze mamy zazdrościło, nawet ze względu na wygląd. Mama to laska, bez żadnego poprawiania siebie itp. a ma 60 lat...więc jak czasem patrzę na te babcie 60letnie to sobie myślę, że moja mama ma jednak dobre geny. Chciałabym ze swoimi dziećmi też mieć taki kontakt, jak ja mam z Nią. Z tym, że z chłopakami jest gorzej ![]() dzieć chyba lubi diabolo pomidoro, bo kupiłam (ślinka mi leciała w sklepie) i jem teraz...a on się CHYBA rusza
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Trisodom
Ja już na razie się nie ważę :p zawsze chciałam mieć w domu orbitreka ale nie mam zbytnio na niego miejsca muszą wystarczyć mi hantelki i mata do ćwiczeń---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
|
#2719 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny potwornie boli mnie dół brzucha i krzyże. Ale to taki ból, że nawet leżeć nie mogę. Nie wiem co to, co robić.??!!
|
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Jedź lepiej na IP..
|
#2721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2722 |
|
Winter is coming
|
Sunmade na IP ale już!!!
|
#2723 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2724 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż, rodziny się nie wybiera, jak jest tak jest trzeba się jakoś tolerować Ale jajka tam macie pewnie niezłe :d jak się podejdzie z dystansem i się pośmieje z tego to da się przeżyć Chyba w każdej rodzinie są różnego typu przeboje Brat mojej mamy z żona i dziećmi wiecznie nam wszystkiego zazdrościli i sami uważali o sobie, że oni są gorsi LOL i do tej pory tak uważają ja tego nigdy nie ogarniałam![]() Oni w ogóle uważali, że my tak uważamy. Cytat:
Cytat:
jak bracholek miał 13 lat to nooo nie powiem byśmy się super dogadywali ![]() Uciekaj do lekarza! I daj znać szybciutko co i jak !
|
|
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
Sunmade- na izbę się pokazać- nigdy nie wiesz od czego to.
MiniMonix- orbitka mam na siłce, w domu też bym chciała, ale pewnie by był wieszakiem na pranie...
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Polinezyjka
Siorka ma 12 lat, więc jeszcze poczekam na jej rodzinę. Ale na pewno będę ją namawiała żeby szybciej zdecydowała się na dziecko jak znajdzie odpowiedniego partnera fajne relacje macie z rodzicami, u mnie niezbyt fajna sytuacja z ojcem, ale z mamą i rodziną z jej strony jest super. Zawsze mogę na nich liczyć.. A szwagra i szwagierki nie rozumiem zupełnie. To takie zesraj się a pokaż się.. ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
ja nie chcę na siłownię chodzić, wstydzę się :p
|
|
#2727 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zuza to ladne imię- Zuzanna? Cytat:
Np. moich sasiadow corka bedzie miec w styczniu 3 latka a spi nadal w ty niemowlecym lozeczku (pisalam juz) i sasiadka mowi, ze ma sporo miejsca dlatego nie zmieniaja. Ale dla mnie to juz przesada, bo z tego ich lozeczka nie da sie zrobic normalnego, nie sciaga sie boku ze szczebelkami... i siedzi ten trzylatek za kratkami ![]() ORBITREK ja mam w domu. Poki sie nie poposul to sporo cwiczylismy na nim. Maz dostal tez na uroziny "silownie" taka lawweczke ze sztangą z decathlonu, zestaw gryfów i obciazen, ja mam step, pilke, skakanke i kettla swego czasu robilam silowke w domu, potem sie przenioslam na zajeia z trenerem. Ale po porodzie na pewno bede wolala cwiczyc domu
Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2015-11-20 o 14:49 |
||||
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
no dziewczynki szalejecie ale weekend pewnie będzie spokojny to odetchnę trochę bo wiecznie z językiem na brodzie Was nadrabiam.
Kurka nie pamiętam która chciała kupić łóżeczko używane za 300 zł z odbitymi ząbkami.... Uważam że to zdecydowanie za dużo ja nowe drewniane kupiłam wraz z kołdrą poduszką poszewką pościelą i otulaczem, oraz materac za 700 zł za łóżeczko nowe było 380 zł ale dostaliśmy 100 zł rabatu jeśli zakupiliśmy odrazu w/w rzeczy
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
Czekam na ip na swoją kolej...
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Między mną a bratem jest tok różnicy. A między siostra 19 lat i wychowuje się jak takie moje dziecko małe ale pamiętam ogromną złość jak się dowiedziałam że mam mieć siostrę. .
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

my tez sporo rozmawiamy
i pani mowi do Hani zeby przyszła szybko jeszcze zjeść zupkę, bo jest akurat nalana, weszłam z ja, a pani mi postawiła miseczkę i kazała mi jeść 
takimi jak moja hehehehe 
.

mysle ze im bedzie starszy tym ten kontakt bedzie lepszy

to pewnie te czekoladki z wtorku