![]() |
#2701 |
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
NIE WDAWAJCIE SIĘ W DYSKUSJE Z ONNAA, ignorujcie, bo zaraz się na wątku burdel zrobi.
#2702 |
Konto usunięte
|
Dofinansowanie żłobków, przedszkoli, szkół, alimenty od państwa (gdy facet jest niewypłacalny i ma dziecko w dupie), elastyczne godziny pracy - tak. Ale nie wiem, czy darmowe obiady, podręczniki, darmowe wyjazdy na obozy, darmowe korepetycje byłyby ok. Dla dziecka tak. Ale jeśli dziecko dostanie od szkoły darmowe obiady, to przecież "w szkole się najadło to nie trzeba kupować / gotować do domu". Podręczniki? szkoła da. Darmowe korepetycje - tak, ale dla wszystkich dzieci, nie dla wybranych, bo normalnie rodzice wywalaja kupę kasy na korki różnego rodzaju, dlaczego mamy odciążyć patolę? Darmowe obozy to już w ogóle dla mnie kpina. Nie raz dzieci osób normalnie pracujących nie mogły pojechać, a dzieci patoli jeździły za darmo. Normalnie by nie pojechały, bo matka z ojcem wolą chlać, ale tak szkoła odciąży, zapłaci, zajmie się to po co sie w jakimś stopniu wysilać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | ||||
Podła wiedźma ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"- Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE." ![]() "Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty." ************** |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Dokładnie. Już się zrobił dla mnie, dlatego milczę.
#2705 |
Konto usunięte
|
Ja mówię, że dla dziecka to dobre i fajne bo ma szansę najeść się, ma z czego odrabiać lekcje, może wyjechać na wakacje i odpocząć od patodomu, darmowe korki pomagają.
Ale od strony dorosłych to dziecko ma zapewniony byt od państwa - książki, wakacje, jedzenie, nauka, a patorodzice mogą sobie siedzieć i chlać i robić kolejne rumiane buzie bo ktoś się zajmie, ktoś da, ktoś zaopiekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
BAN stały
|
Żadnego tutaj burdelu nie zrobię wyraziłam swoje zdanie
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Nie wiem sama pomogłam i wysłałam tam SMS,liczę na to że będzie szansa dla tego dziecka i podziwiam jednak ta kobietę,że dziecka nie usunęła |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz miałam chwilę jasny blond, ale paskudnie mi w nim było, z tego blond przeszłam na kolor młodej marchewki, taki jasny pomarańcz, super był, ale bardzo ciężki do utrzymania. Teraz od kilku lat noszę swoje własne i bardzo je polubiłam, mam fajny, chłodny, bardzo ciemny blond. Ale jak zobaczyłam ten piękny róż Zakonnej to teraz za mną chodzi i kto wie co zrobię z włosami za chwilę ;D Zakonna , jak zafarbuje to będzie twój wpływ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Naczelna Nastolatka
|
Favianna, dawaj dawaj
![]()
#2709 | |
Podła wiedźma ;)
|
Cytat:
![]() ![]()
"- Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE." ![]() "Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty." ************** |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Konto usunięte
|
Dokladnie, dla tych dzieci to byla by jedyna szansa zeby w przyszlosci wyjsc na ludzi i nie byc dalej patolami jak ich rodzice. Inaczej mamy kolejne pokolenia zyjace z panstwa.
za "moich czasow" (i jak widze zakonnej tez, bo z tego co napisala to chyba jestesmy z tego samego rocznika), mam na mysli dziecinstwa za czasow komuny, takia pomoc byla. Sama jeden rok korzystalam z niej i mialam obiady w szkole za darmo( u mnie to bylo samotna matka z dzieckiem). Szkola sama zauwazyla, ze by sie nam pomoc przydala i zaproponowali obiady, my sie o nic nie staralysmy. nie wygladalam na zaniedbana, wrecz przeciwnie, mama i babcia robily na drutach wiec mialam w czym chodzic i bylam zadbana i czysta. Ksiazki, wtedy byly co roku te same i dostawalo sie je ze szkoly, pozniej zdawalo zeby kolejne klasy mialy. Wszyscy dostawali po poprzednich klasach, nawet ci ktorych bylo by na zakup stac. ja pamietam mialam od kuzany jakas ksiazke i tej jednej nie wzielam ze szkoly, ale reszte, tak jak wszyscy mialam po poprzednich klasach. Wraz z koncem komunizmu, rok po roku bylo coraz mniej tej pomocy. Fakt ksiazki nadal byly co roku te same, wiec mialam po kuzynie, ale jak skonczylam liceum w polowie lkat 90-tych i zobaczylam ze ludzie co roku musza dzieciom nowe ksiazki kupowac, bo ciagle je zmieniaja, to do dzis twierdze ze to paranoja. Nawet dla wielu rodzin, ktorych pozornie stac na komplet ksiazek, jest to jednak obcoazeniem, ze za rok albo dwa, czy tez 4 lata pozniej musza kupic kolejny inny komplet, po po rodzenstwie sie juz nie nadaja, nauczyciel chce nowe. A tych ksiezek pozniej tez odsprzedac nie mozna, albo jest to trudne, bo kolejne roczniki tez korzystaja z innych, mimo ze to ta sama podstawowka i ci sami nauczyciele. Dla mnie glupota ;-( |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W liceum raczej nie miałabym problemów z kolorem włosów. Szkoła byla świetna, kadra nauczycielska raczej młoda i sama pani wicedyrektor nosiła oczo☠☠☠nie niemal czerwone włosy. A ja testowałem tylko rude, czerwone i fioletowe kolory na głowie. Teraz mi się zachciało bardziej pokombinować z kolorem ale nie bardzo mogę bo pracuję jako doradca finansowy. Nie mamy jakiegoś mega sztywnego dress codu ale odcienie czerwieni i rudego to najwięcej na co mogę sobie pozwolić bez o☠☠☠☠☠☠☠u od dyrekcji. Muszę zmienić pracę żeby pofarbować włosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Dziewczyny tak was czytam to tez mam ochotę zrobic sobie jakis kolor, tylko jakieś pasma od spodu na wakacje
![]() Włosy mam wycieniowane i koncówki zdrowe i podcięte jakieś 1.5 miesiąca temu. Troche jaśniejszych pasemek fryzjerka mi zrobiła. Moje włosy sa naturalnie proste jak druty ![]() Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-06-04 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() " takie piekne, zadbane wlosy szkoda niszczyc/marnowac" ![]() Jesli chcesz bardzo coz zmienic, to moze delikatny balejaz, ktory bedzie wygladal jak wlosy naturalnie rozjasnione przez slonce. Odswiezysz kolor, a przy okazji nie zniszczysz calych wlosow i nie bedzie problemu z odrostami, bo calosc bedzie wygladac naturalnie ![]() Ale wiem ze w tak mlodym wieku, to moze sie chciec i radykalnych zmian. Sama kiedys szalalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Naczelna Nastolatka
|
Bardzo fajne włosy, ja bym się tam nie cackała, że niby zniszczysz. Bez przesady, teraz są dobre farby, nie każda zniszczy włosy. A kolor rób jaki ci serce podpowiada.
![]() |
#2716 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Naczelna Nastolatka
|
Pamiętaj tylko, że żeby zrobić kolor wyraźny jak czerwień czy róż albo błękit, to włosy musi fryzjerka zdekoloryzować najpierw. To już faktycznie włosy trochę męczy.
Osobiście wolę czerwienie i róże od błękitów i zieleni, ale to kwestia gustu.
#2718 |
Zakorzenienie
|
Włosy nie zęby - odrosną.
Byle cebulek nie uszkodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
Ale ile czasu? Ja mam do tyłka i jakbym miała od nowa zapuszczać ileś tam lat,to chyba bym się pochlastała ![]() Farby itp omijam szerokim łukiem ![]()
#2720 |
Konto usunięte
|
Ja zgolilam włosy z "za łopatki" do 1-2 cm i to była jedna z lepszych decyzji w moim życiu. Nigdy nie zalowalam. Miałam zapuszczać do talii, ale przy długości "zaobojczykowej" zaczęły mnie denerwować i scielam do boba i czuje się świetnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też kiedyś miałam długie włosy, prawie na nich siadałam i ścięcie ich do ramion uważam za świetną decyzję. Zaczęły się ładniej kręcić i suszenie nie zajmuje mi już godziny. W sumie żałuję że tak długo ich nie ścinałam, były ciężkie i okazało się że w krótkich mi lepiej. Edytowane przez aKatia Czas edycji: 2016-06-04 o 22:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Konto usunięte
|
Ja miałam juz rudości, czerwienie, fiolety, rozmaite kasztany, brązy i czernie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]() jak w ten sposób myślę, to nie wiem, czy lepiej póki co nie pozostać przy tych pasemkach, które nawet z odrostami fajnie wyglądają i nie trzeba co chwilę ich ruszać problemy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Konto usunięte
|
< podczytuje >
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zadomowienie
|
Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Hm No moze i sie troche zniszcza ale tylko troche bym od spodu zrobiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Naczelna Nastolatka
|
![]() Malgo, rób, rób. Ja jutro myję głowę i nakładam toner wymieszany z odżywką, wg wskazówek fryzjerki. Toner jest wściekle różowy, mam nadzieję, że te włosy, które mam na ciemno, pozostaną ciemne. Bo całej różowej głowy nie chcę. ![]() Kaguya, jaka jest Twoja profesjonalna opinia, wyjdę cała na różowo??
#2728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha a taki toner sie kupuje u fryzjerki? On jest do utrwalenia koloru, tak? I ile mniej więcej taki kolorek by sie utrzymał na włosach wczesniej nie farbowanych? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Naczelna Nastolatka
|
Toner kupiłam u fryzjera, ale można kupić online. Tak, ma za zadanie utrzymać kolor. Bo takie nietypowe kolory, które się kładzie na włosy zdekoloryzowane, szybko się wypłukują.
Nie wiem ile się utrzyma kolor u Ciebie. To zależy od farby i Twoich włosów.
#2730 |
Zadomowienie
|
To totalnie niezwiązane z tematem ale pisałam jakiś czas temu że miałam problem z plastrem anty i była opcja że jestem w ciąży. Oczywiście bałam się zrobić test (wiem, jestem głupia) bo póki nie wiem na pewno, to mogę mieć nadzieję że ciąży nie ma.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.