Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-03, 20:54   #2701
zakonna
Naczelna Nastolatka

Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV

NIE WDAWAJCIE SIĘ W DYSKUSJE Z ONNAA, ignorujcie, bo zaraz się na wątku burdel zrobi.
Stary 2016-06-03, 21:27   #2702
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Dofinansowanie żłobków, przedszkoli, szkół, alimenty od państwa (gdy facet jest niewypłacalny i ma dziecko w dupie), elastyczne godziny pracy - tak. Ale nie wiem, czy darmowe obiady, podręczniki, darmowe wyjazdy na obozy, darmowe korepetycje byłyby ok. Dla dziecka tak. Ale jeśli dziecko dostanie od szkoły darmowe obiady, to przecież "w szkole się najadło to nie trzeba kupować / gotować do domu". Podręczniki? szkoła da. Darmowe korepetycje - tak, ale dla wszystkich dzieci, nie dla wybranych, bo normalnie rodzice wywalaja kupę kasy na korki różnego rodzaju, dlaczego mamy odciążyć patolę? Darmowe obozy to już w ogóle dla mnie kpina. Nie raz dzieci osób normalnie pracujących nie mogły pojechać, a dzieci patoli jeździły za darmo. Normalnie by nie pojechały, bo matka z ojcem wolą chlać, ale tak szkoła odciąży, zapłaci, zajmie się to po co sie w jakimś stopniu wysilać?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 07:27   #2703
Trufla_16
Podła wiedźma ;)

Cytat:
Napisane przez aKatia Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podobają takie kolory na włosach, żałuję w liceum nie eksperymentowałam z kolorem za bardzo. Teraz turkusowe będę mogła sobie zrobić jak wygram w totka albo wyjdę za milionera i nie będę musiała chodzić do pracy.
Ja z moim fryzem lecę po taniości Płukanka z gencjany, co prawda trzeba odpowiednio włosy też natłuszczać przed stosowaniem jej, bo wysusza. Ale mi ogólnie włosy się nie przetłuszczają i myję je raz na kilka dni, więc dla mnie opcja świetna, tym bardziej, że po 4 myciach nadal trzymała mi się na włosach.

Cytat:
Napisane przez aKatia Pokaż wiadomość
A, weź. Koleżanka z pracy (w wieku mojej babci) nie daje mi zapomnieć że miałabym takie śliczne dzieci z kręconymi włoskami. Nic straconego, mogę się podzielić komórkami i moje cudowne DNA nie zostanie zmarnowane. Tylko nie przyjmuję reklamacji .
U mnie w pracy kilka razy próbowali coś na ten temat zagadać i moja standardowa odzywka to albo "ja już mam kota", "moja kocica nie lubi dzieci", "moja kocica jest zazdrosna" albo "w ciąży z kotem?". Przyzwyczaili się, że ja już mam swoje dziecko i nie męczą.

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
Mialas wyluzowanych nauczycieli/ wychowawce klasy?
Ja w 8 klasie podstawowki to sobie pierdyklam rozowe pasemko na moich, wtedy bardzo jasnych, blond wlosach. Chcialam sobie robic ta fioletowa poswiate plukanka, ale niestety mimo ze wlosy byly jasny blond to sie to nie chcialo przyjmowac, wiec wymyslilam sobie ktoregos razu, ze zrobie sobie rozowe i kupilam wersje rozowa. To samo, wiec wsadzilam pasemko z dlugiej grzywki do butelki z plynem i w ten sposob wkoncu mi kolor zlapal, bo plynu nie rozcienczylam. trzymalo sie to troche. Moja wychowawczyni nie robila problemu, ani tez inni nauczyciele. Za to w rok pozniej w pierszej klasie liceum, zapragnelam miec rude wlosy. Wogole na poczatku lat 90-tych byla moda na kasztany. Kupilam sobie kasztan, ale balam zrobic, bo na tak jasnym blondzie moze wyjsc za jasno i to samo nanioslam farbe tylko na kosmyk grzywki zobaczyc jak wyjdzie. Wyszlo czerwono, krwisto czerwono moja mama sie smiala i chyba nawet mnie glupia nazwala, ze takie eksperymenty to powinnam robic na wlosach pod spodem, na karku i jak by kolor nie wyszedl jak chce, to reszta rozpuszczonych wlosow je przykryje i nie widac. Mnie sie nawet podobalo, mialam to samo co w osmej klasie, tylko czerwone, a nie pink i do tego na dluzej, kolor sie duzo wolniej wymywal. na drugi dzien jeszcze dobrze do autobusu szkolnego nie wsiadlam to juz mnie paluchem wytykano, wysmiano, a ja mialam to wiadomo gdzie niestety w szkole wyladowalam u wychowawczyni na dywaniku w drugiej klasie zrobilam sobie trwala, zaczelam myc wlosy w pokrzywiowym szamponie i zaczely mi naturalnie ciemniec. jak byly juz myszowato blond, to kupilam sobie pianke koloryzujaca w kolorze ciemnego kasztanu i na tych ciemnych blond wyszedl piekny , zimny kasztan. Pozniej , moze juz nie wysmiewano, ale dziewczyny( mialam zenska klase) robily sobie zarty, ze rude to wredne. zarty byly krotko, cos gadalismy o kolorach wlosow, dziewczyny mi sie pytaly czym robilam bo tak ladnie wyszlo i mi tak ladnie, a na koncu w smialysmy sie ze teraz bede wredna bo rude to wredne i wiecej dowcipow nie bylo.
Nie za bardzo rozumialam, czemu rok wczesniej to czerwone pasemko, ktore nosilam miesiacami, bylo problemem, a jak zrobilam sobie caly rudy leb, to juz nikogo nie dziwilo Moze przywykli, ze czasami szokowalam, albo poporstu moda poszla tak daleko, ze kasztany u licealistek na glowach nie byly niczym nowym. Duzo mlodych dziewczyn sie farbowalo wtedy. Fakt nie w mojej klasie( tylko ja taka ruda bylam, reszta probowala utrzymac jasny blond wlosow, ktore z wiekiem im ciemnialy), ale w innych klasach w mojej szkole dziewczyn bylo wiecej ktore farbowaly wlosy na "nienaturalne" kolory. Zieleni , niebieskosci wtedy wogole nie bylo( a marzylam o niebieskim pasemku, ale pewnie by mnie ze szkoly dyscyplinarnie wywalili )
Monika ja to na włosach miałam już wszystkie kolory tęczy W szkole nie nadążali za mną, bywałam ruda, czarna, platynka, kolorowa, a'la emo itd. Zresztą nie tylko z tym, w LO miałam kolczyk w brwi i w ogóle, na wszystko wy*ebane, ale że dobrze się uczyłam to nigdy żaden nauczyciel nie zwrócił mi uwagi.

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Dofinansowanie żłobków, przedszkoli, szkół, alimenty od państwa (gdy facet jest niewypłacalny i ma dziecko w dupie), elastyczne godziny pracy - tak. Ale nie wiem, czy darmowe obiady, podręczniki, darmowe wyjazdy na obozy, darmowe korepetycje byłyby ok. Dla dziecka tak. Ale jeśli dziecko dostanie od szkoły darmowe obiady, to przecież "w szkole się najadło to nie trzeba kupować / gotować do domu". Podręczniki? szkoła da. Darmowe korepetycje - tak, ale dla wszystkich dzieci, nie dla wybranych, bo normalnie rodzice wywalaja kupę kasy na korki różnego rodzaju, dlaczego mamy odciążyć patolę? Darmowe obozy to już w ogóle dla mnie kpina. Nie raz dzieci osób normalnie pracujących nie mogły pojechać, a dzieci patoli jeździły za darmo. Normalnie by nie pojechały, bo matka z ojcem wolą chlać, ale tak szkoła odciąży, zapłaci, zajmie się to po co sie w jakimś stopniu wysilać?
Tutaj nie zgodzę się ze wszystkim, ja wiem, że dla nas to jest nie fair, że rodzice, którzy zarabiają dają sami na korki dla dzieci, a tacy patole mieliby finansowane z państwa, ale z drugiej strony weź pod uwagę, że to ma na celu wyrównanie poziomu wśród dzieci. Nie dziecka wina, że w takiej, a nie innej rodzinie się urodziło i, że jego rodzice mają gdzieś rozwój swojego dzieciaka. Nie mam nic przeciwko finansowaniu dzieciom różnych udogodnień, ale jestem przeciwko temu aby to rodzice z tego korzystali. Oni nie mają prawa. Dziecko ma.

"Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty."

Trufla_16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 07:28   #2704
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
NIE WDAWAJCIE SIĘ W DYSKUSJE Z ONNAA, ignorujcie, bo zaraz się na wątku burdel zrobi.
Dokładnie. Już się zrobił dla mnie, dlatego milczę.
Stary 2016-06-04, 07:30   #2705
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ja mówię, że dla dziecka to dobre i fajne bo ma szansę najeść się, ma z czego odrabiać lekcje, może wyjechać na wakacje i odpocząć od patodomu, darmowe korki pomagają.
Ale od strony dorosłych to dziecko ma zapewniony byt od państwa - książki, wakacje, jedzenie, nauka, a patorodzice mogą sobie siedzieć i chlać i robić kolejne rumiane buzie bo ktoś się zajmie, ktoś da, ktoś zaopiekuje.
Stary 2016-06-04, 07:57   #2706
Onnaa88
BAN stały

Żadnego tutaj burdelu nie zrobię wyraziłam swoje zdanie

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
Ale jaka szansa... Na pewno nie na normalne życie
Nie wiem sama pomogłam i wysłałam tam SMS,liczę na to że będzie szansa dla tego dziecka i podziwiam jednak ta kobietę,że dziecka nie usunęła
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 07:58   #2707
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w 8 klasie podstawowki to sobie pierdyklam rozowe pasemko na moich, wtedy bardzo jasnych, blond wlosach. Chcialam sobie robic ta fioletowa poswiate plukanka, ale niestety mimo ze wlosy byly jasny blond to sie to nie chcialo przyjmowac, wiec wymyslilam sobie ktoregos razu, ze zrobie sobie rozowe i kupilam wersje rozowa. To samo, wiec wsadzilam pasemko z dlugiej grzywki do butelki z plynem i w ten sposob wkoncu mi kolor zlapal, bo plynu nie rozcienczylam. trzymalo sie to troche. Moja wychowawczyni nie robila problemu, ani tez inni nauczyciele. Za to w rok pozniej w pierszej klasie liceum, zapragnelam miec rude wlosy. Wogole na poczatku lat 90-tych byla moda na kasztany. Kupilam sobie kasztan, ale balam zrobic, bo na tak jasnym blondzie moze wyjsc za jasno i to samo nanioslam farbe tylko na kosmyk grzywki zobaczyc jak wyjdzie. Wyszlo czerwono, krwisto czerwono moja mama sie smiala i chyba nawet mnie glupia nazwala, ze takie eksperymenty to powinnam robic na wlosach pod spodem, na karku i jak by kolor nie wyszedl jak chce, to reszta rozpuszczonych wlosow je przykryje i nie widac. Mnie sie nawet podobalo, mialam to samo co w osmej klasie, tylko czerwone, a nie pink i do tego na dluzej, kolor sie duzo wolniej wymywal. na drugi dzien jeszcze dobrze do autobusu szkolnego nie wsiadlam to juz mnie paluchem wytykano, wysmiano, a ja mialam to wiadomo gdzie niestety w szkole wyladowalam u wychowawczyni na dywaniku w drugiej klasie zrobilam sobie trwala, zaczelam myc wlosy w pokrzywiowym szamponie i zaczely mi naturalnie ciemniec. jak byly juz myszowato blond, to kupilam sobie pianke koloryzujaca w kolorze ciemnego kasztanu i na tych ciemnych blond wyszedl piekny , zimny kasztan. Pozniej , moze juz nie wysmiewano, ale dziewczyny( mialam zenska klase) robily sobie zarty, ze rude to wredne. zarty byly krotko, cos gadalismy o kolorach wlosow, dziewczyny mi sie pytaly czym robilam bo tak ladnie wyszlo i mi tak ladnie, a na koncu w smialysmy sie ze teraz bede wredna bo rude to wredne i wiecej dowcipow nie bylo.
Nie za bardzo rozumialam, czemu rok wczesniej to czerwone pasemko, ktore nosilam miesiacami, bylo problemem, a jak zrobilam sobie caly rudy leb, to juz nikogo nie dziwilo Moze przywykli, ze czasami szokowalam, albo poporstu moda poszla tak daleko, ze kasztany u licealistek na glowach nie byly niczym nowym. Duzo mlodych dziewczyn sie farbowalo wtedy. Fakt nie w mojej klasie( tylko ja taka ruda bylam, reszta probowala utrzymac jasny blond wlosow, ktore z wiekiem im ciemnialy), ale w innych klasach w mojej szkole dziewczyn bylo wiecej ktore farbowaly wlosy na "nienaturalne" kolory. Zieleni , niebieskosci wtedy wogole nie bylo( a marzylam o niebieskim pasemku, ale pewnie by mnie ze szkoly dyscyplinarnie wywalili )
Ja się pierwszy raz zafarbowalam w drugiej klasie liceum na czerwono i od tamtej pory miałam wszelkie odcienie czerwieni lub rudosci przez najbliższe 12 lat a reakcji nie było żadnej bo w plastyku to nie takie rzeczy na głowie się nosiło ;D

Raz miałam chwilę jasny blond, ale paskudnie mi w nim było, z tego blond przeszłam na kolor młodej marchewki, taki jasny pomarańcz, super był, ale bardzo ciężki do utrzymania.

Teraz od kilku lat noszę swoje własne i bardzo je polubiłam, mam fajny, chłodny, bardzo ciemny blond. Ale jak zobaczyłam ten piękny róż Zakonnej to teraz za mną chodzi i kto wie co zrobię z włosami za chwilę ;D

Zakonna , jak zafarbuje to będzie twój wpływ
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 08:25   #2708
zakonna
Naczelna Nastolatka

Favianna, dawaj dawaj . Ja ogólnie trochę wszystko na odwrót. Do 30 roku życia szara myszka. A teraz, 10 lat później, czerwone trampki i kolory na włosach różne. Rok temu poszłam w blond nawet.
Stary 2016-06-04, 09:44   #2709
Trufla_16
Podła wiedźma ;)

Cytat:
Ja mówię, że dla dziecka to dobre i fajne bo ma szansę najeść się, ma z czego odrabiać lekcje, może wyjechać na wakacje i odpocząć od patodomu, darmowe korki pomagają.
Ale od strony dorosłych to dziecko ma zapewniony byt od państwa - książki, wakacje, jedzenie, nauka, a patorodzice mogą sobie siedzieć i chlać i robić kolejne rumiane buzie bo ktoś się zajmie, ktoś da, ktoś zaopiekuje.
Rozumiem, ale niestety w tej sytuacji nie ma złotego środka. Ludzie się nie zmieniają, a patologia zawsze będzie istnieć.

"Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty."

Trufla_16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 12:25   #2710
201608040942
Konto usunięte

Dokladnie, dla tych dzieci to byla by jedyna szansa zeby w przyszlosci wyjsc na ludzi i nie byc dalej patolami jak ich rodzice. Inaczej mamy kolejne pokolenia zyjace z panstwa.

za "moich czasow" (i jak widze zakonnej tez, bo z tego co napisala to chyba jestesmy z tego samego rocznika), mam na mysli dziecinstwa za czasow komuny, takia pomoc byla. Sama jeden rok korzystalam z niej i mialam obiady w szkole za darmo( u mnie to bylo samotna matka z dzieckiem). Szkola sama zauwazyla, ze by sie nam pomoc przydala i zaproponowali obiady, my sie o nic nie staralysmy. nie wygladalam na zaniedbana, wrecz przeciwnie, mama i babcia robily na drutach wiec mialam w czym chodzic i bylam zadbana i czysta.
Ksiazki, wtedy byly co roku te same i dostawalo sie je ze szkoly, pozniej zdawalo zeby kolejne klasy mialy. Wszyscy dostawali po poprzednich klasach, nawet ci ktorych bylo by na zakup stac. ja pamietam mialam od kuzany jakas ksiazke i tej jednej nie wzielam ze szkoly, ale reszte, tak jak wszyscy mialam po poprzednich klasach. Wraz z koncem komunizmu, rok po roku bylo coraz mniej tej pomocy. Fakt ksiazki nadal byly co roku te same, wiec mialam po kuzynie, ale jak skonczylam liceum w polowie lkat 90-tych i zobaczylam ze ludzie co roku musza dzieciom nowe ksiazki kupowac, bo ciagle je zmieniaja, to do dzis twierdze ze to paranoja. Nawet dla wielu rodzin, ktorych pozornie stac na komplet ksiazek, jest to jednak obcoazeniem, ze za rok albo dwa, czy tez 4 lata pozniej musza kupic kolejny inny komplet, po po rodzenstwie sie juz nie nadaja, nauczyciel chce nowe. A tych ksiezek pozniej tez odsprzedac nie mozna, albo jest to trudne, bo kolejne roczniki tez korzystaja z innych, mimo ze to ta sama podstawowka i ci sami nauczyciele. Dla mnie glupota ;-(
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 13:00   #2711
aKatia
Zadomowienie

Cytat:
Ja w 8 klasie podstawowki to sobie pierdyklam rozowe pasemko na moich, wtedy bardzo jasnych, blond wlosach. Chcialam sobie robic ta fioletowa poswiate plukanka, ale niestety mimo ze wlosy byly jasny blond to sie to nie chcialo przyjmowac, wiec wymyslilam sobie ktoregos razu, ze zrobie sobie rozowe i kupilam wersje rozowa. To samo, wiec wsadzilam pasemuko z dlugiej grzywki do butelki z plynem i w ten sposob wkoncu mi kolor zlapal, bo plynu nie rozcienczylam. trzymalo sie to troche. Moja wychowawczyni nie robila problemu, ani tez inni nauczyciele. Za to w rok pozniej w pierszej klasie liceum, zapragnelam miec rude wlosy. Wogole na poczatku lat 90-tych byla moda na kasztany. Kupilam sobie kasztan, ale balam zrobic, bo na tak jasnym blondzie moze wyjsc za jasno i to samo nanioslam farbe tylko na kosmyk grzywki zobaczyc jak wyjdzie. Wyszlo czerwono, krwisto czerwono moja mama sie smiala i chyba nawet mnie glupia nazwala, ze takie eksperymenty to powinnam robic na wlosach pod spodem, na karku i jak by kolor nie wyszedl jak chce, to reszta rozpuszczonych wlosow je przykryje i nie widac. Mnie sie nawet podobalo, mialam to samo co w osmej klasie, tylko czerwone, a nie pink i do tego na dluzej, kolor sie duzo wolniej wymywal. na drugi dzien jeszcze dobrze do autobusu szkolnego nie wsiadlam to juz mnie paluchem wytykano, wysmiano, a ja mialam to wiadomo gdzie niestety w szkole wyladowalam u wychowawczyni na dywaniku w drugiej klasie zrobilam sobie trwala, zaczelam myc wlosy w pokrzywiowym szamponie i zaczely mi naturalnie ciemniec. jak byly juz myszowato blond, to kupilam sobie pianke koloryzujaca w kolorze ciemnego kasztanu i na tych ciemnych blond wyszedl piekny , zimny kasztan. Pozniej , moze juz nie wysmiewano, ale dziewczyny( mialam zenska klase) robily sobie zarty, ze rude to wredne. zarty byly krotko, cos gadalismy o kolorach wlosow, dziewczyny mi sie pytaly czym robilam bo tak ladnie wyszlo i mi tak ladnie, a na koncu w smialysmy sie ze teraz bede wredna bo rude to wredne i wiecej dowcipow nie bylo.

W liceum raczej nie miałabym problemów z kolorem włosów. Szkoła byla świetna, kadra nauczycielska raczej młoda i sama pani wicedyrektor nosiła oczo☠☠☠nie niemal czerwone włosy. A ja testowałem tylko rude, czerwone i fioletowe kolory na głowie.

Teraz mi się zachciało bardziej pokombinować z kolorem ale nie bardzo mogę bo pracuję jako doradca finansowy. Nie mamy jakiegoś mega sztywnego dress codu ale odcienie czerwieni i rudego to najwięcej na co mogę sobie pozwolić bez o☠☠☠☠☠☠☠u od dyrekcji. Muszę zmienić pracę żeby pofarbować włosy
aKatia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-04, 13:57   #2712
malgo96
Zadomowienie

Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV

Dziewczyny tak was czytam to tez mam ochotę zrobic sobie jakis kolor, tylko jakieś pasma od spodu na wakacje tylko nie wiem jakie kolor wybrać, doradźicie mi jaki by pasował? (Sorki jeszcze w pidżamie jestem)ImageUploadedByWizaz Forum1465045018.350894.jpg[ATTACH]6463081
Włosy mam wycieniowane i koncówki zdrowe i podcięte jakieś 1.5 miesiąca temu. Troche jaśniejszych pasemek fryzjerka mi zrobiła. Moje włosy sa naturalnie proste jak druty ImageUploadedByWizaz Forum1465045808.558381.jpg[ATTACH]6463156
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByWizaz Forum1465045029.511518.jpg (381,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByWizaz Forum1465045823.062885.jpg (65,5 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez malgo96
Czas edycji: 2016-06-04 o 14:10
malgo96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:22   #2713
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie, dla tych dzieci to byla by jedyna szansa zeby w przyszlosci wyjsc na ludzi i nie byc dalej patolami jak ich rodzice. Inaczej mamy kolejne pokolenia zyjace z panstwa.

za "moich czasow" (i jak widze zakonnej tez, bo z tego co napisala to chyba jestesmy z tego samego rocznika), mam na mysli dziecinstwa za czasow komuny, takia pomoc byla. Sama jeden rok korzystalam z niej i mialam obiady w szkole za darmo( u mnie to bylo samotna matka z dzieckiem). Szkola sama zauwazyla, ze by sie nam pomoc przydala i zaproponowali obiady, my sie o nic nie staralysmy. nie wygladalam na zaniedbana, wrecz przeciwnie, mama i babcia robily na drutach wiec mialam w czym chodzic i bylam zadbana i czysta.
Ksiazki, wtedy byly co roku te same i dostawalo sie je ze szkoly, pozniej zdawalo zeby kolejne klasy mialy. Wszyscy dostawali po poprzednich klasach, nawet ci ktorych bylo by na zakup stac. ja pamietam mialam od kuzany jakas ksiazke i tej jednej nie wzielam ze szkoly, ale reszte, tak jak wszyscy mialam po poprzednich klasach. Wraz z koncem komunizmu, rok po roku bylo coraz mniej tej pomocy. Fakt ksiazki nadal byly co roku te same, wiec mialam po kuzynie, ale jak skonczylam liceum w polowie lkat 90-tych i zobaczylam ze ludzie co roku musza dzieciom nowe ksiazki kupowac, bo ciagle je zmieniaja, to do dzis twierdze ze to paranoja. Nawet dla wielu rodzin, ktorych pozornie stac na komplet ksiazek, jest to jednak obcoazeniem, ze za rok albo dwa, czy tez 4 lata pozniej musza kupic kolejny inny komplet, po po rodzenstwie sie juz nie nadaja, nauczyciel chce nowe. A tych ksiezek pozniej tez odsprzedac nie mozna, albo jest to trudne, bo kolejne roczniki tez korzystaja z innych, mimo ze to ta sama podstawowka i ci sami nauczyciele. Dla mnie glupota ;-(
Od jakiegoś czasu książki są za darmo.
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:50   #2714
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malgo96 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak was czytam to tez mam ochotę zrobic sobie jakis kolor, tylko jakieś pasma od spodu na wakacje tylko nie wiem jakie kolor wybrać, doradźicie mi jaki by pasował? (Sorki jeszcze w pidżamie jestem)Załącznik 6463076[ATTACH]6463081
Włosy mam wycieniowane i koncówki zdrowe i podcięte jakieś 1.5 miesiąca temu. Troche jaśniejszych pasemek fryzjerka mi zrobiła. Moje włosy sa naturalnie proste jak druty Załącznik 6463151[ATTACH]6463156
Pewnie nie bede orginalna, ale powiem tak

" takie piekne, zadbane wlosy szkoda niszczyc/marnowac"

Jesli chcesz bardzo coz zmienic, to moze delikatny balejaz, ktory bedzie wygladal jak wlosy naturalnie rozjasnione przez slonce. Odswiezysz kolor, a przy okazji nie zniszczysz calych wlosow i nie bedzie problemu z odrostami, bo calosc bedzie wygladac naturalnie
Ale wiem ze w tak mlodym wieku, to moze sie chciec i radykalnych zmian. Sama kiedys szalalam
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:53   #2715
zakonna
Naczelna Nastolatka

Bardzo fajne włosy, ja bym się tam nie cackała, że niby zniszczysz. Bez przesady, teraz są dobre farby, nie każda zniszczy włosy. A kolor rób jaki ci serce podpowiada.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-04, 16:55   #2716
malgo96
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny No właśnie mi sie bardzo podobają błękitne ale nie wiem czy do mojego odcienia by pasowały bo tak jak pisałam wczesniej, chciałabym zrobic ten kolor od spodu. Moze lepiej by wyglądały z różowym/czerwonym
Stary 2016-06-04, 16:57   #2717
zakonna
Naczelna Nastolatka

Pamiętaj tylko, że żeby zrobić kolor wyraźny jak czerwień czy róż albo błękit, to włosy musi fryzjerka zdekoloryzować najpierw. To już faktycznie włosy trochę męczy.
Osobiście wolę czerwienie i róże od błękitów i zieleni, ale to kwestia gustu.
Stary 2016-06-04, 19:49   #2718
effcia82
Zakorzenienie

Włosy nie zęby - odrosną.
Byle cebulek nie uszkodzić
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 20:43   #2719
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
Włosy nie zęby - odrosną.

Ale ile czasu? Ja mam do tyłka i jakbym miała od nowa zapuszczać ileś tam lat,to chyba bym się pochlastała

Farby itp omijam szerokim łukiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-04, 21:29   #2720
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ja zgolilam włosy z "za łopatki" do 1-2 cm i to była jedna z lepszych decyzji w moim życiu. Nigdy nie zalowalam. Miałam zapuszczać do talii, ale przy długości "zaobojczykowej" zaczęły mnie denerwować i scielam do boba i czuje się świetnie
Stary 2016-06-04, 22:37   #2721
aKatia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgo96 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak was czytam to tez mam ochotę zrobic sobie jakis kolor, tylko jakieś pasma od spodu na wakacje tylko nie wiem jakie kolor wybrać, doradźicie mi jaki by pasował? (Sorki jeszcze w pidżamie jestem)Załącznik 6463076[ATTACH]6463081
Włosy mam wycieniowane i koncówki zdrowe i podcięte jakieś 1.5 miesiąca temu. Troche jaśniejszych pasemek fryzjerka mi zrobiła. Moje włosy sa naturalnie proste jak druty Załącznik 6463151[ATTACH]6463156
Piękne masz włosy. Co do koloru nie pomogę ale żeby wyszedł ładnie jakiś intensywny kolor to trzeba będzie je najpierw rozjaśnić.

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Ale ile czasu? Ja mam do tyłka i jakbym miała od nowa zapuszczać ileś tam lat,to chyba bym się pochlastała

Farby itp omijam szerokim łukiem
Też kiedyś miałam długie włosy, prawie na nich siadałam i ścięcie ich do ramion uważam za świetną decyzję. Zaczęły się ładniej kręcić i suszenie nie zajmuje mi już godziny. W sumie żałuję że tak długo ich nie ścinałam, były ciężkie i okazało się że w krótkich mi lepiej.

Edytowane przez aKatia
Czas edycji: 2016-06-04 o 22:39
Stary 2016-06-05, 09:53   #2722
faeria
she-wolf

Cytat:
Ja zgolilam włosy z "za łopatki" do 1-2 cm i to była jedna z lepszych decyzji w moim życiu. Nigdy nie zalowalam. Miałam zapuszczać do talii, ale przy długości "zaobojczykowej" zaczęły mnie denerwować i scielam do boba i czuje się świetnie
też kiedyś miałam włosy prawie do tyłka, ale tyle, co się z nimi namęczyłam sprawiło, że zupełnie mi to obrzydło chyba w pierwszej liceum obcięłam do ramion no i raczej trzymam się tej długości, no raz już zapuściłam jakoś do łokci i nawet fajnie to wyglądało, ale dłuższych już nie chcę

tłumaczę
faeria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 10:06   #2723
201803090921
Konto usunięte

Ja miałam juz rudości, czerwienie, fiolety, rozmaite kasztany, brązy i czernie Co do długości, to tez miałam różne, ale najlepiej czuję się w takiej do ramion (teraz mam asymetryczne i pracowicie hoduję). Jeśli tylko możecie, to bawcie się kolorami i fryzurami, włosy nie kapusta i odrosną
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 10:55   #2724
faeria
she-wolf

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Ja miałam juz rudości, czerwienie, fiolety, rozmaite kasztany, brązy i czernie Co do długości, to tez miałam różne, ale najlepiej czuję się w takiej do ramion (teraz mam asymetryczne i pracowicie hoduję). Jeśli tylko możecie, to bawcie się kolorami i fryzurami, włosy nie kapusta i odrosną
ja właśnie zastanawiam się nad strzeleniem sobie zaraz po ostatnim egzaminie całych włosów na blond - już to będzie dla mnie sporym szaleństwem, biorąc pod uwagę fakt, że od roku dopiero coś z włosami kombinuję, od pół roku mam porobione blond pasemka (moje naturalne włosy to ciemny brąz aktualnie, z roku na rok mi ciemnieją), a teraz próbuję odważyć się właśnie na to waham się jeszcze, bo martwią mnie odrosty, a nie chcę sobie na starcie włosów poniszczyć
jak w ten sposób myślę, to nie wiem, czy lepiej póki co nie pozostać przy tych pasemkach, które nawet z odrostami fajnie wyglądają i nie trzeba co chwilę ich ruszać
problemy

tłumaczę
faeria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 16:14   #2725
201607040946
Konto usunięte

< podczytuje >
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 16:17   #2726
malgo96
Zadomowienie

Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV

Hm No moze i sie troche zniszcza ale tylko troche bym od spodu zrobiła fiolet albo błękitny
Stary 2016-06-05, 16:24   #2727
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
< podczytuje >

Malgo, rób, rób. Ja jutro myję głowę i nakładam toner wymieszany z odżywką, wg wskazówek fryzjerki. Toner jest wściekle różowy, mam nadzieję, że te włosy, które mam na ciemno, pozostaną ciemne. Bo całej różowej głowy nie chcę.
Kaguya, jaka jest Twoja profesjonalna opinia, wyjdę cała na różowo??
Stary 2016-06-05, 16:26   #2728
malgo96
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość

Malgo, rób, rób. Ja jutro myję głowę i nakładam toner wymieszany z odżywką, wg wskazówek fryzjerki. Toner jest wściekle różowy, mam nadzieję, że te włosy, które mam na ciemno, pozostaną ciemne. Bo całej różowej głowy nie chcę.

Kaguya, jaka jest Twoja profesjonalna opinia, wyjdę cała na różowo??

Aha a taki toner sie kupuje u fryzjerki? On jest do utrwalenia koloru, tak?
I ile mniej więcej taki kolorek by sie utrzymał na włosach wczesniej nie farbowanych?
Stary 2016-06-05, 16:33   #2729
zakonna
Naczelna Nastolatka

Toner kupiłam u fryzjera, ale można kupić online. Tak, ma za zadanie utrzymać kolor. Bo takie nietypowe kolory, które się kładzie na włosy zdekoloryzowane, szybko się wypłukują.

Nie wiem ile się utrzyma kolor u Ciebie. To zależy od farby i Twoich włosów.
Stary 2016-06-05, 18:54   #2730
aKatia
Zadomowienie

To totalnie niezwiązane z tematem ale pisałam jakiś czas temu że miałam problem z plastrem anty i była opcja że jestem w ciąży. Oczywiście bałam się zrobić test (wiem, jestem głupia) bo póki nie wiem na pewno, to mogę mieć nadzieję że ciąży nie ma. No i dostałam dziś okres, właściwie to krwawienie z odstawienia ale tak ze mnie leci i tak mnie brzuch napierdziela że nie ma szans żebym była w ciąży. Także ten. Ulżyło mi, nie macie pojęcia jak. I mam nadzieję że to pierwsza i ostatnia taka stresująca sytuacja.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości