![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
Cytat:
![]() Nie naciskam go, ale bliżej 40tc nie będzie miał wyboru :-P
![]() |
#2702 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Wzięłam przykład z fasolki i zabrałam się za uzupełnianie wiedzy ![]() ![]() Lekarz, który od razu nie przepisuje antybiotyku to skarb ![]() ![]() Jeśli szukacie pomysłów na naturalne sposoby na przeziębienie to polecam bloga klaudyny hebdy. No i rosół, który jest dobry na wszystko ![]() Jeszcze tylko odniosę się do herbaty z liści malin, czy innych ziołowych. Na rynku jest cała masa firm które pchają w saszetki co popadnie i nie koniecznie to co powinny. Warto patrzeć w skład i to skąd dana firma pozyskuje surowiec. Każda roślina działa jak gąbka i absorbuje wszystko ze swojego otoczenia. W dobrych zielarniach personel raczej wie co w której herbatce siedzi ![]()
#2703 | |
Raczkowanie
|
Emma, Moonunit uwielbiam czytać jak piszecie o Waszych córeczkach
![]() Cytat:
![]() Ja też nie uznaję takiego podziału, jestem zdania że każdy niezależnie od płci powinien umieć zrobić podstawowe rzeczy wokół siebie i domu, i im wcześniej zacznie się dzieci z tym oswajać tym lepiej. Przy czym do podstaw zaliczam zarówno zrobienie prania czy prostego obiadu jak i wbicie gwoździa czy wymianę przepalonej żarówki. Jak inaczej ma człowiek potem rozpocząć samodzielne życie, np. po wyjeździe na studia do innego miasta? Więc i dziewczynkę i chłopca wychowywałabym tak samo, podobnie zresztą jak zrobili to moi rodzice. Ani mi nikt nie kazał sprzątać w pokoju brata, ani jemu pompować opon w moim rowerze itp. Kciuki za wizyty i badania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
Nieznajoma
U nas tylko na bilans i szczepienie dzieci są przyjmowane przed chorymi. A jeśli przychodzi się do lekarza z bólem nogi to siedzi się z kaszlącymi itp.
#2705 |
Zadomowienie
|
Słoneczko, Lewek super, że macie porody tuż tuż
strasznie mi się kręci w głowie i ręka mi drętwieje. ide spać
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny, czopki odpadaja bo ja mam po prostu strach, zeby zrobic 2
![]() ![]() Cytat:
W ogole w czasie skurczy krzyczalam na tż jak mnie chciał dotknąc, pomasować czy coś. Za to rece to mu mogłam spokojnie polamac jak mi kazali lezec, a mnie skrecalo z bolu, jedną reka trzymalam się lozka, druga trzymal mnie maż ![]() ![]() Ej to co, na sloneczko teraz czekamu z rodzeniem? ![]() My chyba w czwartek wyjdziemy bo wszystko idzie w dobrym kierunku. Tylko noc mialam ciezka, mloda malo jadla, wiec co godzine sie budzila. A dzisiaj probujemy wiecej przystawiać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry. Dziękuję za odpowiedzi w sprawie gbs. Poczytałam trochę w internecie i chodzi chyba o to, że są różne paciorkowce, ale w ciąży sprawdza się właśnie te z grupy gbs, jeśli dobrze rozumiem.
Życzę wszystkim miłego dnia i jak najlepszych humorów. Zdrówka dla chorujących mam i dzieciaków. Kciuki za wizyty i za dziewczyny w szpitalach. Co do antybiotyków, to ja na szczęście mam świetną lekarkę, która nie szaleje z antybiotykami i moja czteroletnia córka NIGDY antybiotyku nie brała. Ja wiem, że czasem nie ma wyjścia, ale cieszę się, że u nas do tej pory się udało. |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja
![]() Też pospałam dziś aż do 7 obejrzałam 4 odcinki serialu zjadłam kanapki zapiłam kawą i przegryzłam drożdżówkę zaraz pękne ![]() ![]() Monikmi ja też proponuję stopery to nawet w dzień możesz używać ![]() Dziewczyny kciuki za wizyty i za wyniki wymazu ja mam jutro wynik sama jestem ciekawa ![]() Zauważyłam że mi również brzuch coraz częściej się napina mimo że nic nie robię ![]() U nas dziś paskudna pogoda 2 stopnie i deszcz tak więc szybkie zakupy i później błogie lenistwo może jeszcze włosy zafarbuję ![]() Miłego dnia dziewczyny i dużooooo zdrówka dla Was wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Dziewczynki
![]() Aleee miałam śpiączkę dzisiaj, normalnie nie mogłam się podnieść z łóżka ![]() ![]() Dzisiaj mi się śniło, że pojechaliśmy z mężem na weekend gdzieś wyjazdowo, a mi nagle opadł brzuch, recepcjonistka mi mówi żebym jechała do nich do szpitala bo zaraz będę rodziła, a ja ani dokumentów ani torby nie wzięłam ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty i pobyty w szpitalach. Niedługo Nam się posypią te porody jeden za drugim ![]() Wszędzie trąbią, że antybiotyki są nadużywane. Ja dawałam tylko jak była wysoka gorączka albo ewidentnie gardło zawalone, migdałki rozpulchnione, powiększone, albo płuca. Ale UWAGA są matki/ojcowie, którzy nie wyjdą z gabinetu bez antybiotyku, Oni przyszli po antybiotyk i koniec , masz im wypisać receptę "na wszelki wypadek" bo od tego siedzisz ![]() ![]() ![]() ![]()
#2710 |
Zadomowienie
|
Moniaaa z kazdym dniem bedzie juz lepiej
![]() Oj tak mam moc do sprzatania dzis , wskazany mi juz wysilek i ruch wiec trzeba wszystko ogarnac do konca i isc sie rozpakowac ![]() Dzis 38+0. !!!!!!!! I 14 dni do tp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zadomowienie
|
hejka wczoraj bolaly mnie troche zebra ale dalo sie zniesc dopuki nagle cos mnie nie rabnelo mocno w bolace zebro, potem juz caly wieczor mialam przerabany lezalam plakalam wnocy niemoglam spac..obudzilam sie o 3 i sobie lezalam do 6 potem zasnelam troche mi przeszlo ale co ztego jak dalej boli.. dobrze ze mam wsyztsko poprane i poprasowane jesli chodzi o ubranka bo niedam rady sie ruszac za bardzo..
ja niewiem jak ja wytrzymam jeszcze te dwa tygodnie do cc ;/ musimy zalatwic materac i tz bedzie spal na podlodze, bo ja zasne tylko od sciany a z lozka nie zejde jak spi ze mna, a jak probowalismy pare dni zebym spala od zewnatrz to masakra ;/ ciagle mam wrazenie ze zaraz spadne niemoge zasnac koldra mi spada ;/ koszmar zamówilam fieranke pod materac do lozeczka moze jutro przyjdzie to juz chyba poscielimy lozeczko na tip top i zakryejmy zeby sie niekurzylo, kupilismy baze pod fotelik maxi cosi uzywke za 300 zl i jestem zadowolona bo po co nówka ![]() ![]() dzis spakuje juz cala torbe do szpitala bo nie wszystko jeszcze tam wsadzilam a na dniach powyparzamy butelki laktator itd i chyba sie bede modlic zeby mala chcial wczesniej wyjsc bo przez te zebra nie wytrzymam ani dnia dluzej;/ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fjolek Czas edycji: 2016-02-16 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Ja nie uzywam antybiotykow bo zaraz mam srake albo wymioty. Lecze sie gripexem i innym go.wnem ale nie antybiotykiem bo sie nie da. Po 2 h od zarzycia moj organizm je "wydala z hukiem"
![]() a co dn sprzatania .. np moj maz od 15 roku sam wieszal sobie w pokoju firanki i myl okna bo jego mama to miala w du.pie. To samo pranie, sam robil, wieszal itp. Jeszcze pomagal ogarniac to mlodszej siostrze. Teraz moge smialo pow ze moj maz to skarb ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kurcze cały czas walczę żeby mi cyce nie obwisły po tej ciąży bo urosły wielkie melony i boję się , że obwisną ![]() Ja mam nadzieję, że te położne coś pomogą, a nie będą się tylko patrzyły jak będę próbowała przystawić. W końcu nawet jak ja im nie zapłacę to płaci im szpital pensje i dlaczego ja im mam dodatkowo płacić za porady laktacyjne ![]() Moooniaaaa z jednej strony zazdroszczę , że masz już Tosię z sobą i możesz już "ogarniać temat", poznawać swoją księżniczkę. A z drugiej ja chcę żeby moja jeszcze tam siedziała i nie czuję się gotowa na ten moment. To pewnie taki szok, że nagle jest mały człowiek i trzeba się nim zająć całodobowo. ![]() Kopniaki dzidka- już nie są przyjemne, rozciąga się , że tylko czekać aż mi rozwali brzuch i będę miała rozstępy, teraz to się już boję bo to wygląda jakbym miała obcego w sobie i Ona chce już wyjść tylko ma ciemno i nie wie którędy ![]()
![]() |
#2715 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2716 |
Konto usunięte
|
Witajcie,
ja nie wiem co się ze mną dzieje?- okropnie się czuje ![]() Dziecko w brzuchu również takie strasznie niespokojne, -dosłownie, tak kopie nerwowo. No chyba zdechne w tym stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
U nas są wyznaczone godziny dla dzieci zdrowych i chorych tak że nie nakładają się na siebie.
#2720 |
Rozeznanie
|
Mamy marzec 2016 - cz. 10
Hej dziewczyny
![]() Wczoraj przeczytałam ze w szpitalu w którym mam rodzic zmarła dziewczyna 31 lat w okresie połogu, u ktorej wykryto świńska grypę!!Akurat wczoraj odbierałam tam wynik gbs(negatywny) i widziałam jedna babkę w maseczce Edytowane przez sowa2806 Czas edycji: 2016-02-16 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym chciała wychować synków na pomocnych i ogarniętych w temacie robót domowych. Nie wiem tylko jak będzie gdy zaczną brać przykład z tatusia, który woli czas spędzać przed tv. Choc czasem mi w czymś pomoże, nie powiem, i techniczne sprawy on ogarnia. Ale fajnie byłoby się czasem w kuchni wymienić. Mój mały (niecałe 2 lata) ma fazę ostatnio na odkurzanie. Jak zobaczy odkurzacz to już będzie z nim chodził, tylko niestety wkurza się jak nie daje się ciągnąc albo gdzieś się zaklinuje.. Emma i inne zawirusowane polecam http://qchenne-inspiracje.blogspot.c...ci-jak-je.html o tym blogu już kiedyś wspominałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2723 |
Zadomowienie
|
Moooniaaaa ja słyszałam , że dziewczyny po SN robiły kupkę w wannie z wodą i ponoć wtedy mniej boli. Może nalej sobie do miski czy czegoś wody i spróbuj tak w wodzie, ponoć wtedy nie boli. Szwy na pewno utrzymają także nic się nie bój, że Ci coś "pęknie". Wiem, że brzmi to okropnie no ale co zrobić. Takie uroki porodu. Po CC też pewnie napierdziela blizna i weź się porządnie wysraj
![]()
#2724 |
Rozeznanie
|
Nieee
![]() ![]()
#2725 | ||||
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie problemem jest żelazo. Zapytam o to dziś rodzinną (fak, teraz sobie przypomniałam, że całe badania mam wsadzone u ginekolożki, a w karcie ciąży mam wpisane tylko niektóre. Fak, fak, fak) Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno wychowasz ich na wartościowych facetów. Pozwalasz im gotować i sprzątać, nie robisz wszystkiego za nich, a to później zaprocentuje na Twoją korzyść zobaczysz ![]() ![]()
![]() |
#2727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2728 |
Zadomowienie
|
Nadia - ja mam czesto rwacy.bol.rak.i.nog ostatnio.mama mowila ze pod koniec ciazy miala to samo i spala na siedzaco bo.nie wiedziala gdzie wsadzic nogi tak bolaly. Ja w takim wupadku amolem sie ratuje przynosi mi szybko ulge bo nogi i.rece robia sie moment chlodne.
Moze jakies zakupy? Albo cos slodkiego poprawi nastroj. Jedyne pocieszenie to,ze za chwile bedzie koniec blizej jak dalej juz teraz. Ja tez.miewam takie dni , rowniez wszystko mnie boli ledwo chodze bozena ciagnie, spojenie jeszcze gorzej, siara leje sie jak z kranu. Maka nie daje spac ba boku , mecze sie na plecach w dodatku ten pecherz. Do 24 tyg ciazy wymiotowalam po kazdym posilku i mimo to jestem szczesliwa,ze tak juz blisko.konca i musze dac rade tyle juz wytrzymalam to teraz juz pestka ![]() Wczoraj rozmawialam z tz siostra ta ktora stracila malucha w 26 tyg teraz na 20 lutego.miala termin , oczywiscie nie mowilam jej ze.mi ciezko itd ze koncowka jest fatalna, a ona sama powiedziala ze mogla by oddac milion dolarow by czuc sie tak jak ja teraz. Lzy same cisnely sie do oczu. Ma 36 lat i to bylo jej 4dziecko ktore stracila, a czula juz ruchy itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Wtajemniczenie
|
Jejku a ja nawet nie myślałam o kupie po porodzie a to faktycznie nie bedzie do przyjemnosci należało ale i tak lepiej ta kupa mala niz taki człowiek przez mala dziurke
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Sowa masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.