|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
Ewa my myjemy włosy babydreams i płynem do mycia ciała jak i samym szamponem. Nic nie smierdzialo. Czasami stosuje Johnson&Jonsons, Garnier dla dzieci i każdy inny, ale najczęściej babydreams
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
jelonku sciskam mocno
![]() mmgi my mamy taki! też taki macie? no okropnie głowa "pachniała" aż głupio pisać...
|
#2703 |
|
Wtajemniczenie
|
jelonku - ściskam mocno! tak widać miało być, to jeszcze nie był ten czas, lecz już wkrótce nadejdzie
ewka1368-my myjemy Bobini 2 w 1, ma super zapachy - żelki, oranżada, borówki, kokos, maliny, truskawki. jest ok i nie szczypie w oczy. a może kupiłaś przeterminowany?
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
jelonku, przykro mi. cmok
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonku przykro mi :-(
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za wsparcie. Jestem już w domu. Hani jeszcze nie widziałam, bo siostry moje ją zgarneły i zaprowadzą do lekarza. Ma oczka zaropiałe od 2 dni. Ja nie mam na to siły. Staram się doprowadzić do porządku. Wiem, że widocznie coś nie tak było, że lepiej teraz niż później. Ja to wszystko wiem, tylko po prostu nie mogę przestać płakać.
|
|
|
|
#2707 |
|
Zadomowienie
|
Jelonku bardzo mi przykro
sciskam mocno
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonku tak mi przykro
jeszcze sie uda, ważne byś byka zdrowa i nie tracila nadziei ![]() Ewka1368 może jakiś wystany kupilas i śmierdzi plastik, tak jak czasmi potrafi zastany, dlugi trzymany cuchnąć. Lepszy jest z babydream w formie kremowej dla mnie, Werki nie szczypią oczy nawet jak jej dziubek myje Ale ogólnie do wlosow używam Dżonsons Bejbi
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
Jelonek - bardzo mi przykro
![]() |
|
|
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
Jelonku, sciskam mocno!
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonek przykro mi bardzo ..
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze raz dziękuję. Ja już sobie wszystko wytłumaczyłam i jestem pogodzona z tym co się stało. Odczekam i próbuję dalej. Zostawiam to za sobą i wracam do rzeczywistości.
No, bo przecież los mi nie daje odpocząć. Małej ropieje oczko. Dostała antybiotyk w kropelkach. Teraz dostała lekkiej gorączki, kręci się, jęczy. |
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
jelonku jak corcia?
zdrówka dla H i siły dla Ciebie
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka z córcią w porządku. Gorączka się nie podwyższyła, oczy już nie ropieją, tylko bardzo kiepsko spała.
|
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Pepa - masz racje !! pewnie będę bardziej tęsknić niż mój syn. Powoli zaczynam się denerwować
ale myślę, że będzie w fajnym miejscu z ludźmi z którymi jest zżyty więc mam nadzieje, że będzie dobrze.Jelonek - dobrze, że z córą lepiej ale mogłaby mamie dać trochę pospać ![]() Ewa - jak u was ?
|
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonek to super
Paulineczka będzie dobrze😚 Kto ogląda mecz?😁
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
Oglądamy z tż
Cała Polska pewnie kibicuje
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas burza idzie😞
Cza będzie pewnie tv wylaczyc ...
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina - do mnie?
U nas spoko, tzn walczyliśmy z kupkami młodego, robił po 10-15 i sie balam ze to biegunka, ze się odwodni itd,do tego dupka odparzona ale tz pytal pediatry, kazala nie panikować i dala maść na rp z apteki. Ja zaczelam podawać mu biogaie i jest juz lepiej. A ogólnie Zuzia ma dzikie pomysły, ciagle cos broi, a młody grzeczniutki w nocy sie budzi co 3h, czasem co 4h, w ciagu dnia ma dwie drzemki po 3h, a tak to krótsze po 30min, godzinkę ![]() Tz w weekend idzie do pracy, zostaje cala sob i niedz sama z nimi, ciekawe czy nie zwariuje 😁 a ogólnie potem tz tez będzie kilka dni pracował, moze moja mama przyjedzie nam pomoc bo ja dopiero jutro wózek podwójny zamówię wiec nie miałabym jak wyjść z dwojka. Wczoraj byliśmy na spacerze, młody w gondoli a Zuzka 40min dreptala. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka555 wyjście z dwojka dzieci to będzie prawdziwe przedsięwzięcie logistyczne
dobrze ze jest lato, ominie cie najgorsze chyba ubieranie...Mąż z ojcami pojechal po samochód, 5 godzin jazdy w jedna str, mam nadzieję ze będzie warte takiej podróży bo czuje ze może się nie uda ![]() Werce po ost gorączkach nocnych wyszy.... Czubki trójek! A gdzie reszta ??? Najgorsze z możliwych zębów pod względem dlugosci przebić
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2722 |
|
Rozeznanie
|
Oj dziewczęta współczuję tych trójek- u nas chyba dłużej niż mc szły a w międzyczasie 2 choroby, w czerwcu moje dziecko więcej przesiedzialo w domu niż w przedszkolu. Teraz mam nadzieje, ze będzie z górki.
Jelonku my też zaliczylysmy jakoś chorobę z ropiejacymi oczkami u nas był jakiś typowo przedszkolny wirus. Ale całe szczęście szybko przeszło, wiec mam.nadzieje ze i królewna zaraz będzie zdrowa Siedzę w pracy i taaak mi się nic nie chce |
|
|
|
#2723 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas jakieś choróbsko się przyplątało chyba, no albo przegrzanie, bo od rana 37,4 - 38. maruderstwo itp., no albo też jakiś ząb.
a jeszcze jutro idziemy na wesele z tż, dziadki opiekują się w domu i pewnie na szpilkach będę siedzieć, albo po mszy i obiedzie zostawię tż i wrócę...... zdrówka dla chorowitków!
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
U nas druga noc prawie nie przespana. Drzemka też krótka. Mogłyby już te zęby wyjść.
Ewka555 niedawno Zuza zaczęła chodzić, a już maratony wykręca ![]() Linda dzieci na wygnaniu grzeczniejsze. Miłej zabawy. |
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wasze dzieci jak chodzą to patrzą pod nogi?bo M nom stop utyka w ogóle nie patrzy pod nogi nom stop leży jak by słoń leżał to pewnie by na niego weszla
U nas tez marudzenie Czekamy na czwartą trójkę
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
Aniela też nie patrzy, ale to jest normalne w takim wieku, że dziecko patrzy na cel a nie pod nogi. Lekarz od reh powiedział mi że jakby już ok 2, 3 lat jakby się często potykala to warto skontrolowac wzrok
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- A ja się cieszę, bo u nas od dłuższego czasu 16 zębów i nawet nie była brak źle przy trójkącik jak u Was Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
U nas też zębowy horror jak narazie zakończony, ale nocki dalej bez rewelacji...
Z jak chodzi, a raczej biega to biegnie w przód a patrzy w tył i kolanka pozdzierane...dopiero teraz doczytałam... Jelonek bardzo współczuje Ściskam mocno, następnym razem będzie dobrze, obyś szybko tego doświadczyła Naamarelle za samochód, aby udało się kupić upatrzony, bo kupno samochodu to niestety wielka loteria...paulineczka182 podziwiam Cię, bo ja to taka chyba matka wariatka, że nie zostawiłabym Z z nikim na dłużej, bo bym się zapłakała... Ewka555 super że Mały daje Ci troszkę luzu, a Z nie jest jakoś mega zazdrosna, też bym tak chciała, ale moja panna mega zazdrosna więc nie wiem jak to u nas będzie...
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona dziękuję. A ty jak się czujesz?
Czym smarujecie ukąszenia? |
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
heeeejoooo!!!
przyjechali moi rodzice i siostra! jupi! wakacje pełną parą ![]() Janu tez kilometry przemierza, az czasem zastanawiam sie skad te male nozki maja tyle sily. i podobnie jak u Was - chodzi jak czołg. każda przeszkoda jego wyszla nam nagle jedna czworka. stan obecny - 2 czworki, 2 trojki no i jdynki i dwojki. Jas zakochal sie w czeresniach - wcina, woła 'kulka' i wypluwa pestke. na konia nie mówi juz 'i-haa" tylko kuń chłopak ze wsi.pogoda piekna wiec pluskamy sie w basenie. nocki całkiem znosne - 1, 2 pobudki. chyba synek mi dorosleje powoli ![]() linda, udanego wesela! choroba mam nadzieje sie nie rozkrecila. paulina, wyjechalas? podziwiam za decyzje. ja bym Jaska nie zostawila. to taka moje huba drzewna
|
|
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
Jelonku moja gwiazde chyba jeszcze nic nie ukasilo i zaczelam sie zastanawiac po czym chcesz smarowac, czy komary juz sa.. ale zaraz sobie przypomnialam, ze moja mame tak cos ugryzlo, ze jakies zastrzyki dostala nawet... tak czy siak ja na razie nie mam takiego specyfiku w swojej apteczce
Aczka u nas tez czeresnie to obiekt pozadania, jak na stole leza ciastka i czeresnie zawsze wola o te drugie. Juz sie nawet zaczelam zastanawiac czy je drylowac, bo juz kilka mamus zwrocilo mi uwage, ze trzeba ostroznie z ta pestka itp. ale pomyslalam- ladnie wypluwa pestki, a poza tym jak byla malutka juz bananem i jablkiem przewidywali ze bedzie sie krztusic i dusic, wiec opcja len matki i doroslosc dziecka wygrala zreszta rozmemlany owoc podejrzewam nie byl by juz tak kuszacyIwona moja tez jak idzie to patrzy do tylu- szlag mnie trafia, bo juz zdarzylo jej sie w futryne zasunac z tego powodu, albo czasem zarzuci pieluche czy koc na glowe i idzie przed siebie zadowolona. ale jak idzie normalnie przed siebie to niby nie patrzy pod nogi, ale ta przeszkode jakos nawet sprawnie probuje ominac i podnosi noge, no a czasem jak taran- byle przed siebie. Ja dalej przewrazliwona po naszym malym wypadeczku i drzeniu o zeby i nie moge patrzec jak ciagle biega na milimetry omijajac jakies szafki i inne przeszkadzacze, wiem ze musze zluzowac, ale prawie zawalu dostaje jak widze ze wprawie wpada na komode Namarell kciuki za auto- moja kolezanka ze swoim autem objezdziala juz kilkanascie mechanikow i nikt nie jest w stanie rozgryzc jej auta, wymienione pol auta a dalej szwankuje Linda baw sie dobrze! A dla wszystkich chorujacych- szybkiego powrotu do zdrowia!! Ewka cyknij fote jak zakupicie ten wozek i zapakujesz swoja parke- bedzie sloooodko ![]() fajnie, ze udaje ci sie tak wszystko elegancko poukladac, a jak Ty sie czujesz? przechodza juz te bole, o ktorych pisalas? moje dziecko jeszcze spi, ostatnio do zlobka to musze ja dluuuuugo wybudzac, bo nie chce wstawac, ale myslalam ze standardowo w weekend to wstanie po 6 a tu niespodzianka a dzis jedziemy do kolezanki poznac malego koteczka a potem do dziadkow- mam nadzieje ze bede mogla oddac sie blogiemu nic nierobieniu i troszke sie poopalac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

sciskam mocno 

A gdzie reszta ??? Najgorsze z możliwych zębów pod względem dlugosci przebić

i kolanka pozdzierane...
za samochód, aby udało się kupić upatrzony, bo kupno samochodu to niestety wielka loteria...
13.08.2011r.