|
|
#2701 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXV
Ja się koleguje (bo przyjaźń to chyba jednak za duże słowo) z jednym z moich byłych już prawie cztery lata. Nie wiem jak to wyszło nawet. Pamiętam, że to on mnie zostawił, ale w bardzo kulturalny sposób i po jakimś czasie się odezwał i się zaczęło koleżeństwo. Uczucia, które było już nie ma. Fajnie nam się razem rozmawia, spędza czas. Związek nam nie wyszedł, ale koleguje nam się bardzo dobrze
|
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2703 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie dalabym rady się przyjaznic. Chociaz przeciez jak niektóre z was pametaja, zostala mi przez niego zaoferowana przyjazn. Nawet probowalam ta przyjaznia odbudowac ten zwiazek, ale szybko mnie zgasil tekstem, ze jest juz w nowym związku...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie, u mnie tak to wygląda wiadomość na święta, urodziny, imieniny, czasami zwykłe "co słychać", jakieś piwo od czasu do czasu. Czasem pół roku bez żadnego kontaktu, na luzie, jak zwykli znajomi
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy jakbym napisala do kumpla bylego z zapytaniem czy cos mu mowil na moj temat to to by byl strzal w stope tamten by mu mogl powiedziec ze wypytuje go i jeszcze bardziej by sie utwierdzil w tym ze dobrze ze sie rozstalismy?
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-17 o 22:36 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
#2706 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie tak, wyszłoby że jesteś ofiarą losu, myślisz o nim i nie umiesz ruszyć dalej bez niego. Żadna z tych cech nie jest atrakcyjna
|
|
|
|
#2707 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2709 |
|
Dzik
|
Przypominają, moim zdaniem tak, strzelisz sobie tym w stopę, ale głównie dlatego że sama jatrzysz w swojej ranie w ten sposób. Wiem, że to KORCI, oj wiem, ale...odpuść gada.
Sent fra min D2403 via Tapatalk ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Przypominajko miało być, to mój telefon jest jak zwykle mądrzejszy. Pozdrawiam Sent fra min D2403 via Tapatalk Edytowane przez magbeth Czas edycji: 2016-08-02 o 21:31 Powód: mistrzyni literowek :P |
|
|
|
#2710 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za szybki odzew
![]() bo to rozstanie to moja wina. on byl ok. chcialabym zeby jakoś zmiękł
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-17 o 22:30 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(to tak z góry mówię, bo wiem, jakie się ma na początku ciągoty)
|
|
#2712 |
|
Raczkowanie
|
A to ze o nim mysle i nie moge ruszyc dalej to wie
![]() Zwalil na mnie cala wine a zakochany byl szalenie ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Martwi mnie to strasznie ze znajdzie sobie szybko zastepstwo za mnie i za trzy lata bede ogladac zdjecia ze slubu na facebooku Bo on jest z tych co chcialby bardzo rodzine zakladac szybko a ja bede wzdychac co stracilam ![]() stad ta okropna desperacja Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-17 o 22:29 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wypytywanie jego znajomych sobie odpuść. Łatwo powiedzieć, wiem. Ale odpuść. Bądź silna. To nie ma sensu. Pokaże tylko Twoją słabość. Po Ci to. |
|
|
|
|
#2715 |
|
Raczkowanie
|
Odpuszcze.
Wiem desperacja calkowita ale tak sie nienaturalnie zachowywalam w zwiazku ze po czasie dociera do mnie jak to wszystko z jego strony wygladalo i jak bardzo zle przekazywalam to co chcialam. Chce miec sumienie czyste ze zrobilam wszystko co moglam. Bedzie mi po tym latwiej. Moze faktycznie do mnie dotrze ze ten zwiazek nie mial sensu a on tez moze iedalem nie byl jak wejde w jakis inny Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-17 o 22:29 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
#2716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2717 |
|
Raczkowanie
|
Ja stwierdzilam, ze jak znowu do mnie napisze (on zerwał) żeby pytać "co tam, jak tam" to mu powiem, ze jestem gotowa na rozmowę (bo na razie nie wiadomo czy to rozstanie czy jeszcze nie, mielismy to sobie przemyśleć) i zeby do mnie napisal jak tez będzie gotow, to porozmawiamy wreszcie szczerze, bo taka gadka o niczym mnie bolk cholernie. Ile można czekac? Powoli to do mnie dociera, ze tak czy siak łatwo nie będzie.... A ja z nim czy bez niego, muszę zacząć układać sobie życie. Bo trwanie w takim zawieszeniu kiedy nie wiadomo jak będzie mnie już wykańcza psychicznie i fizycznie. Ja wale, żeby tak czas odwrócić, żeby to wszystko się nie wydarzyło. I wykrakalam, znowu do mnie napisał, w tym czasie jak do Was pisałam dziewczyny.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Jak mam mu delikatnie dać znać że jestem gotowa na rozmowę i chcę juz wiedzieć na czym stoje? Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#2719 |
|
little hungry lady
|
Cześć dziewczyny.
Nie chciałam tu pisać, bo chciałabym jak najszybciej się z tym uporać, nie myśleć, zacząć normalnie żyć. Nie żyję od dwóch dni. Zerwalam ja - mój facet był egoista, oklamywal mnie, utrzymywal relacje z byłymi, spotykał się z jedną, żerowal na mnie ekonomicznie, seksualnie, psychicznie. Dlaczego ekonomicznie? Wypominal mi każdy grosz. Chciał, bym mu wiele rzeczy stawiała. Po części to moja wina. Od początku nie zalowalam na niego grosza. Wydawałam pieniądze na spotkania, dojazdy, na prezenty dla niego. Ja nie dostawałam praktycznie nic. Dlaczego seksualnie? Bo miał wszystko co chciał, czasem wbrew mnie. Dlaczego psychicznie? Bo wmawial mi (do ostatniej rozmowy), że wina jest po mojej stronie, że to ja jestem egoistka, że to przez to, że nie jestem w stanie się zmienić i zmienić swojego zachowania to wszystko się popsuło. Ostatnia rozmowa, kiedy wypomnial mi dwie bułki, które mu zjadłam i 5zl które mu wisialam za tabletki przeciwbólowe wpłynęła na to, że zareagowalam bardzo emocjonalnie. Powiedziałam ze to pievdole i zaczęłam się na jego oczach pakować. W międzyczasie on robił sobie jajecznice. Co nas łączy i nie da nam od siebie odejść? Mieszkanie. Na min. rok. Czyli do przyszłego roku. Nie wytrzymam. On chce tu zostać, bo ma pracę, a zależy mu na kasie. Zaproponował mi mieszkanie mimo rozstania, "możemy się nawet do siebie nie odzywać" byleby mieszkać razem, bo on chce sobie zarobić, a potem wrócić do siebie i mi chatę zostawić. A ja jej nie chce. Chcę stąd uciec i się uwolnić. Jestem dopiero w połowie drogi. Przede mną kolejne pół. Planuje rozmowę i oznajmienie, że wyprowadzam się mimo wszystko, a on niech robi co chce. Nie wiem co z tego będzie. Jest mi bardzo źle.
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Floydka, zakładam, że umowa (wy)najmu jest podpisana na niego?
|
#2721 |
|
little hungry lady
|
Na nas obojga. Dlatego jestem w dvpie.
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki macie w umowie okres wypowiedzenia? Nie zwlekaj z tym. Jeśli macie okres miesięczny to lepiej pomęczyć się miesiąc, aniżeli cztery. A on niech się cmoknie ze swoim zarabianiem. Z tego co mówisz to Wasz związek jest już tylko formalnością, zatem zarabia on tylko na SIEBIE, Ty z tego grosza nie zobaczysz. A po okresie wypowiedzenia zasadź mu siarczystego kopa w
Edit: chociaż jeśli umowa jest na czas określony to chyba tak to nie działa, cholera
'Uwierz w siebie! Nie w takie rzeczy ludzie wierzą.' Edytowane przez nyana89 Czas edycji: 2016-08-02 o 23:02 |
|
|
|
#2723 |
|
little hungry lady
|
Niby mamy miesiąc z tego co pamiętam. Właścicielka średnio uczciwa, wiec boje się, że po 1 - nie odda kaucji, której suma jak na to mieszkanie jest kosmiczna, a po 2 - ze będzie kazała szukać kogoś na swoje miejsce. Więc musiałabym ogłaszać, kontaktować się. To nie na moje nerwy.
On nie chce zrywać umowy, bo ma robotę. A nie wiem czy sama mogę ją wypowiedzieć. Nie wiem czy mam dzwonić do właścicielki czy najpierw rozmawiać z nim i pytać, czy ugodowo możemy oboje zrezygnować
|
#2724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zrobilam jak mi radzilyscie, jak napisal znowu, powiedzialam mu ze chce porozmawiać i wyjaśnic wszystko. Widzkmy sie w piatek lub sobote. Chce miec to za sobą. Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymaj się, Floydka
Cieszę się, że skończyłaś związek z człowiekiem, który Cię dręczył i wykorzystywał.
|
#2726 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wybaczam ![]() Zostawił mnie "normalnie" bez kłótni, bez gorzkich żali, wypominania, gadania bzdur, robienia ze mnie "tej złej". Próbowaliśmy to ratować, rozmawialiśmy o tym wcześniej, nie wyszło, choć przy nim czułam się jak prawdziwa kobieta, do miłości nikogo nie zmusze. Podziękował za wspólny czas i rozstaliśmy się jak ludzie.Nie było żadnego kontaktu przez jakiś czas i może jak byśmy na siebie nie wpadli przypadkowo to nawet by nigdy nie napisał. Od kiedy mamy kontakty czysto koleżeńskie nigdy nie było żadnych wspominek, tematu o tym co było. *** W sumie jak porównam swoje dwa rozstania to niebo, a ziemia ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Czytając Twój post jestem pewna, że to rozstanie wyjdzie Ci tylko na dobre. Toksyczny związek zjadałby Cię powoli od środka. Trzymaj się |
||
|
|
|
#2727 |
|
little hungry lady
|
Dzięki dziewczyny.
Mimo wszystko nadal nie czuję, by to było skończone. Może dlatego, że on śpi za ścianą na łóżku a ja w kuchni na podłodze, bo nie chce już być blisko niego.
|
#2728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oni żerują na kobietach... To że śpisz w kuchni a on w sypialni-dramat... To nie jest facet... aż ręka mi się zaciska jak o tym pomyśle! Floydka kończ to i stawiaj na siebie )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2729 | |
|
little hungry lady
|
Cytat:
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogadaj z zuomkie. Powiedz ze chcesz wypowiedziec umowe. Bedziesz uczciwa. Dlaczego mialaby nie oddac kaucji? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

bez kłótni, bez gorzkich żali, wypominania, gadania bzdur, robienia ze mnie "tej złej". Próbowaliśmy to ratować, rozmawialiśmy o tym wcześniej, nie wyszło, choć przy nim czułam się jak prawdziwa kobieta, do miłości nikogo nie zmusze. Podziękował za wspólny czas i rozstaliśmy się jak ludzie.