Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-01, 14:04   #2701
malenstfo24
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Te wszelkie preparaty są dobre gdy już pojawi się problem popękanych brodawek. Szybko je naprawią Maltan jest dość zapychający i słyszałam, że lubi powodować grzybice. Maści z czystej lanoliny są polecane - przede wszystkim nie trzeba ich zmywać przed karmieniem. Hartowanie brodawek to mit i nie ma takiej potrzeby. Robienie tego może uszkodzić przewody mleczne.

Mam ten A+E i chce go używać od czasu do czasu nawilżająco do ciałka wedle potrzeb

Oj to niedobry TŻ Toć lody to jest idealny posiłek dla ciężarnego żołądka!

Taka ilość brzmi dobrze Spróbuj z domowymi sposobami - czosnek, wit C, maliny, sok z cebuli. Jak nie pomoże to lepiej do lekarza podjedź. Zdrówka

Jest prze idealny! A mówię Ci to ja
Dzięki za rady już miałam wcierać maści zgodnie z instrukcją a to aż tak,że uszkadza

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:08   #2702
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Od rana z niewyspania boli mnie głowa, próbowałam się zdrzemnąć ale nic z tego

tylko, że ja ruszam się naprawdę sporo

Ooo i świetny pomysł, podsyłaj teściowej , ciekawe co Ona na to
Moja też się nie wychyla, wczoraj wieczorem przypomniała sobie że dziś Dzień Dziecka i co ma kupić wnuczce

Ja jem truskawki w mega ilościach odkąd się pojawiły i od 3 dni niestety dopadł mnie problem

Wszystko stosuję i du.pa

W sumie racja, kupię 1 paczkę a potem na bieżąco będzie sie uzupełniać zapasy pieluszek

Afrodita, ja zaczęłam 29 tc w poniedziałek i mam +9 kg .
Od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu przybyło mi 0,5 kg.
Podejrzewam że dobiję niebawem do do 10 kg ....
spokojnie spokojnie, ja zaczynałam z wagą 52,4 - z miesiączki w sobotę skończyłam 28 tygodni - dzisiaj waga pokazała 63,2 :P także spodziewam się dobić minimum do 18 kg:P

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:08   #2703
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam się i ja

też mam takie przypuszczenia ale nie będę winić dziecka

Melduję na szybko bo dziś na wszystko mało czasu

Brzuszek w nocy idealnie. Zero jakichkolwiek dolegliwości ale wieczór zaaplikowałam luteinę, wzięłam magnez i poszłam spać. Rano znów luteina i odpukać do teraz jakby nigdy nic ale Jasio też kopie w zupełnie innym miejscu więc może coś jest w tym, że to jednak jego wina

Na szkole rodzenia położna dotykała mojego brzuszka i powiedziała, że mam MEGA wyluzowany Najmniej spięty z wszystkich dziewczyn co tam były więc chyba nie jest źle

Na szkole byłam do 13.00 a teraz wpadłam na 3h do pracy zrobić przelewy i ogarnąć co muszę i lecę do domku odpoczywać
fajnie,że się odezwałaś..Jasio na dzień dziecka zrobił Ci prezent i sie przukulał na drugi bok

aha i melduję,że wyciągnęłam wniosek,że żadna nie obejrzała prezentu na dzień dziecka ode mnie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:09   #2704
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Tija, hihi- dobry, dobry, bo jak na razie te lody funduje jednak (kochany ZUS <3). Dobrze, ze napisalas o tych masciach- w ogole o tym nie myslalam jeszcze.

Napisalam Wam, ze kupilam sobie naklejki silikonowe na sutki. Przy sciaganiu mnie bolalo :/ Znow popadam w watpliwosci, czy dam rade karmic piersia. Kurde, szkoda, ze to mleko musi akurat przez sutki leciec. Matka Natura cos nawalila u mnie, ze mam takie wrazliwe :/

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
A to zwracam honor

Możesz sobie kupić nakładki silikonowe na piersi, na pewno będzie mniejszy ból. Ogólnie baaaardzo istotne jest prawidłowe dostawienie dziecka do piersi, które nie spowoduje poranienia brodawek. Dlatego warto by ktoś dostawił dziecko po raz pierwszy i pokazał co i jak

Cytat:

Brzuszek w nocy idealnie. Zero jakichkolwiek dolegliwości ale wieczór zaaplikowałam luteinę, wzięłam magnez i poszłam spać. Rano znów luteina i odpukać do teraz jakby nigdy nic ale Jasio też kopie w zupełnie innym miejscu więc może coś jest w tym, że to jednak jego wina

Na szkole rodzenia położna dotykała mojego brzuszka i powiedziała, że mam MEGA wyluzowany Najmniej spięty z wszystkich dziewczyn co tam były więc chyba nie jest źle

Na szkole byłam do 13.00 a teraz wpadłam na 3h do pracy zrobić przelewy i ogarnąć co muszę i lecę do domku odpoczywać
Za wyluzowany brzuszek

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

a propos lodów to Wam powiem,że ja jestem udu..piona.. do zamrażarki mamy przesunięty taki stolik/barek kuchenny i jest dość ciężki, a nie mogę dźwigać i sam się nie obsłużę narobiłyście mi ochotya wiem ,że mam tam sorbet mango-marakuja
No masz!

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Dzięki za rady już miałam wcierać maści zgodnie z instrukcją a to aż tak,że uszkadza
Nie nie, smarowanie nic nie uszkodzi, ale też nic nie pomoże Smaruj kremami/olejami coby skóra była nawilżona. Hartowanie to mam na myśli jakieś tarcie po brodawkach tak jak kiedyś zalecali.
Stary 2016-06-01, 14:10   #2705
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Melduję skończony 31 tydzień i plus 7 kg....byłam bardzo niegrzeczna przez ostatnie 3 tygodnie.....
a 7kg to nie dużo!

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A poza tym dzisiaj Zaczynam 3 semestr według moich wyliczeń jeee w dniu dziecka

Właśnie: wszystkiego najlepszego dla wszystkich Waszych dzieciaczków i tych w brzuchach i tych które już są na świecie

mówię TŻ że trzeba coś kupić córce na dzień dziecka (np. jakieś dobre ciacho ) a on od razu przypomniał że 23 czerwca jest dzień ojca jaki bystry i jemu też prezent się należy

Podsunę TŻowi pomysł o lodach na dzień dziecka chociaż pewnie nie będzie chciało mi się nigdzie jechać. U mnie skwar na dworze, więc się w domu bunkruję.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Mi podali w szpitalu hydroxizine. Nie wiem po co. Noc w Nowym miejscu (dla mnie zawsze problem ze snem), zarwane łóżko i położna robiaca pobudkę kilka razy w nocy. Następnego dnia czułam się okropnie, zmęczona, nie wyspana, z bolacą głową. W moim życiu wzięłam moze 2 razy cos na uspokojenie (w stylu valerin sen) i dla mnie to była masakra. Przed wyjściem dostałam jeszcze jedną. I mimo przespanej nocy obudziłam się tak calkiem około południa. G.. mi to na skurcze pomogło. Powiedziałam że nie wezmę tego więcej.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Co zrobiła żona licząc ruchy o poranku??
Ja dostawałam hydroxizine na wymioty i pomagało (zazwyczaj )

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Fajnie, że zakupy w Ikei udane. Podasz nazwy mebli na jakie się zdecydowaliście? Oglądałam ostatnio fotele i nawet mi się podobał taki bujany Poang, ale zastanawiam się czy nie lepiej brać czegoś z miękkimi podłokietnikami, a z tych jakoś nie miałam faworyta. :P
Kciuki za wyniki i wizytę u gina.

Nam teściowa powiedziała, że chciałaby zakupić bazę Isofix, jak jej mąż opowiedział jak kupowaliśmy fotelik i się nad nią zastanawialiśmy. Weźmiemy więc bazę dodatkowo jak będziemy odbierać wózek i fotelik. Fajnie, będę się jednak bezpieczniej czuła z tym.
Dla dziecka łóżeczko Gulliver białe + materac lateksowy VYSSA SOMNAT (był tu przez kogoś polecany, w sklepie pani też powiedziała że najlepszy)
Do tego narożnik EKTORP 2+2 szary i fotel do pokoju małej JENNYLUND- chcieliśmy biały, ale nie było tego kolory to wzieliśmy w kwiatki bo ten akurat był w promocji o 120zł taniej
JENNYLUND wzieliśmy bo jest dużo węższy od tego prawdziwego fotela Ektorp, a pokój mamy malutki.
POANG też fajny, braliśmy go pod uwagę.
dla teściowej

Niestety hemoglobina niska - 10,1 dobrze że z moczem ok.

Cytat:
Do szpitala na pewno kupię bepanthen dla dziecka w domu zamierzam używać krochmalu raz na jakiś czas do kąpieli, wszystko zweryfikuje się oczywiście po wyjściu Brzdąca a macie coś na piersi? mam maltan i ostatnio gratis do balsamu na rozstępy ziaja dostałam lano-maść. Myślę czy już nie smarować napisali,że 2miesiące przed w celu hartowania brodawek na tym ziaja
U mnie na sr położna mówiła że hartowanie brodawek przed porodem nic nie daje.

Dziś w rossmannie pani przy kasie wywołała mnie z kolejki szkoda że Biedrze tak nie robią
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:10   #2706
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

aha i melduję,że wyciągnęłam wniosek,że żadna nie obejrzała prezentu na dzień dziecka ode mnie
Ja widziałam! Znam te słodziaki od dawna
Stary 2016-06-01, 14:13   #2707
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
uff..trochę mi ulżyło..

rozwalasz system...

a propos lodów to Wam powiem,że ja jestem udu..piona.. do zamrażarki mamy przesunięty taki stolik/barek kuchenny i jest dość ciężki, a nie mogę dźwigać i sam się nie obsłużę narobiłyście mi ochotya wiem ,że mam tam sorbet mango-marakuja
ooo ten sorbet z biedry? on jest super pyszny

na 16 30 idę do szkoły rodzenia (Pierwszy raz! ) to po drodzę zajdę do Biedronki i też się w niego zaopatrzę! a co!

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

widziałam też, że któraś z Was czekała z miesiąc temu na promocję śpiworków z poofi - melduję, że na mamissima,pl jest promocja na dzień dziecka z 119 zł na 101 :P zawsze coś!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 14:16   #2708
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

ajajaj.. no szkoda szkoda..

Cytat:
Ja widziałam! Znam te słodziaki od dawna
no.. masz wybaczone..

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
ooo ten sorbet z biedry? on jest super pyszny

na 16 30 idę do szkoły rodzenia (Pierwszy raz! ) to po drodzę zajdę do Biedronki i też się w niego zaopatrzę! a co!

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

widziałam też, że któraś z Was czekała z miesiąc temu na promocję śpiworków z poofi - melduję, że na mamissima,pl jest promocja na dzień dziecka z 119 zł na 101 :P zawsze coś!
tak,z biedry..weź dwa..jeden dla siebie , drugi dla dziecka...

o kurde..nie powiem ile za niego dałam.. Krefetka go chciała..
idę zobaczyć czy coś jeszcze mają taniej
Stary 2016-06-01, 14:23   #2709
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Oo to ja się nie potrzebnie wstrzymuje mam wyjęte ciuszki na 56 i 62 podzieliłam w szafce prasowanie miałam zlecić teściowej, ale coś ma ostatnio z nogami problemy i czuję,że zostanę z tym sama Tż nie znosi żelazka
Pewnie ze sie nie ma co wstrzymywac dobrze jak ubranka tez najda domowymi meblami ;-) ja zaczynam w przyszlym tyg jeski pogoda pozwoli ;-)

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:25   #2710
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
ajajaj.. no szkoda szkoda..

no.. masz wybaczone..

tak,z biedry..weź dwa..jeden dla siebie , drugi dla dziecka...

o kurde..nie powiem ile za niego dałam.. Krefetka go chciała..
idę zobaczyć czy coś jeszcze mają taniej
do jutra jest promocja -15% na wybrane marki ja się czaiłam na tej stronie na torbę do wózka i liczyłam , że na dzień matki albo na dzień dziecka przecenią a tu lipa

Stary 2016-06-01, 14:30   #2711
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
do jutra jest promocja -15% na wybrane marki ja się czaiłam na tej stronie na torbę do wózka i liczyłam , że na dzień matki albo na dzień dziecka przecenią a tu lipa
nie wiem czy to dobrze,że o tym wiem
mój budżet dziś mocno ucierpi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 14:36   #2712
wiewioreczka
Wtajemniczenie

ja skorzystałam też dziś z promocji w sklepie hm -25% na wybraną rzecz + darmowa wysyłka, a jak już się komponuje koszyk to ciężko wybrać tylko jedną rzecz...

Stary 2016-06-01, 14:36   #2713
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Tija chcialabym przyjmować wit C w tabletkach czy 200mg to za duzo? 2 tyg temu skończyłam antybiotyk a dzis wstalam z mega katarem i chrypka do tego pokaszluje zalamka :-( lecze sie domowymi sposobami poki co i mam nadzieje ze to minie szybko : prosi:
Cytat:
Taka ilość brzmi dobrze Spróbuj z domowymi sposobami - czosnek, wit C, maliny, sok z cebuli. Jak nie pomoże to lepiej do lekarza podjedź. Zdrówka
200mg to prawie tyle co nic, jak chcesz to zdrowotnie to trzeba sporo większej dawki... wit c jest rozpuszczalna w wodzie i jak organizmowi jej będzie za dużo to ją po prostu wydali razem z moczem ja sobie profilaktycznie biorę 2g co rano w formie napoju ( ja polecam od siebie to: http://www.ceneo.pl/29093382 ).

Do tego wszystkiego jeszcze co tija napisała to dodałabym imbir ale tylko wg tego sposobu: http://klaudynahebda.pl/imbir-przeziebienie/ i syrop z pędów sosny (do kupienia w aptece). I dużo wietrzenia mieszkania jeszcze jak masz możliwość to możesz sobie zrobić inhalację, nawet na kominku zapachowym olejkiem z tymianku (tymianek ma bardzo silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne, świetnie odkaża powietrze i górne drogi oddechowe).

Powodzenia!
Stary 2016-06-01, 14:40   #2714
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
200mg to prawie tyle co nic, jak chcesz to zdrowotnie to trzeba sporo większej dawki... wit c jest rozpuszczalna w wodzie i jak organizmowi jej będzie za dużo to ją po prostu wydali razem z moczem ja sobie profilaktycznie biorę 2g co rano w formie napoju ( ja polecam od siebie to: http://www.ceneo.pl/29093382 ).

Do tego wszystkiego jeszcze co tija napisała to dodałabym imbir ale tylko wg tego sposobu: http://klaudynahebda.pl/imbir-przeziebienie/ i syrop z pędów sosny (do kupienia w aptece). I dużo wietrzenia mieszkania jeszcze jak masz możliwość to możesz sobie zrobić inhalację, nawet na kominku zapachowym olejkiem z tymianku (tymianek ma bardzo silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne, świetnie odkaża powietrze i górne drogi oddechowe).

Powodzenia!
No i mamy odpowiedź profesjonalisty!
Stary 2016-06-01, 14:50   #2715
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
a 7kg to nie dużo!

Podsunę TŻowi pomysł o lodach na dzień dziecka chociaż pewnie nie będzie chciało mi się nigdzie jechać. U mnie skwar na dworze, więc się w domu bunkruję.

Ja dostawałam hydroxizine na wymioty i pomagało (zazwyczaj )

Dla dziecka łóżeczko Gulliver białe + materac lateksowy VYSSA SOMNAT (był tu przez kogoś polecany, w sklepie pani też powiedziała że najlepszy)
Do tego narożnik EKTORP 2+2 szary i fotel do pokoju małej JENNYLUND- chcieliśmy biały, ale nie było tego kolory to wzieliśmy w kwiatki bo ten akurat był w promocji o 120zł taniej
JENNYLUND wzieliśmy bo jest dużo węższy od tego prawdziwego fotela Ektorp, a pokój mamy malutki.
dla teściowej

Dziś w rossmannie pani przy kasie wywołała mnie z kolejki szkoda że Biedrze tak nie robią
Rossman chyba jako jedyny dba o Mamusie mi ostatnio na badaniu krwi wepchnęła się zakonnica a jeszcze jedno badanie przed facet, już nie chciałam się denerwować i kłócić bo szkoda nerwów
Cytat:

Powodzenia!
Ja dopiszę maść majerankowa pod nosek do końca marca też non stop łapałam infekcje

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2016-06-01, 14:50   #2716
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Może jakieś dodatkowe witaminy będą potrzebne ja miesiąc w miesiąc mam dodawane nowe najpierw magnez plus B6, potem żelazo oby w tym miesiącu wyszło wszystko dobrze
kurczę no właśnie może coś powinnam brać jeszcze...zapytam jutro gina bo nie chcę być łysa
Cytat:

buahahahahah..żeby Cię do zoo nie odwieźli..

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:51   #2717
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
ja skorzystałam też dziś z promocji w sklepie hm -25% na wybraną rzecz + darmowa wysyłka, a jak już się komponuje koszyk to ciężko wybrać tylko jedną rzecz...
zgadzam się.. na mamissima jest darmowa dostawa powyżej 299zł - udało mi się przekroczyć tą kwotę
w hm robiłam przegląd rano, bo też wpadła mi w oko ta promocja co piszesz, ale na szczęście nic nie wypatrzyłam..a właściwie to stwierdziłam,że co bym nie kupiła to i tak będe wyglądać jak qpa i że lepiej kupic coś dziecku
Stary 2016-06-01, 14:52   #2718
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ale słuchajcie wracam z basenu, weszłam do lidla bo mnie na banana naszło a tam są w promocji w środku mega kolejka i co? ludzie mnie z uśmiechem przepuścili na początek nie upominałam się, chyba już mocno widać brzuch bo sami zaproponowali
potem wracałam przez ruchliwe ulice i na przejściach też mnie przepuszczali kierowcy ale miło

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-06-01 o 14:53
Stary 2016-06-01, 14:59   #2719
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie sobie przejechałam ręką po włosach i wylazł mi dosłownie ich pęk cudownie. Może mi czegoś brakuje dobrze że jutro wizyta i badanie krwi to zobaczymy jak wyniki
Ojej. :/ Może jutro coś Ci zaleci jeszcze do brania.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Kilka dobrych lat tych foteli uzywałam, tylko to nie jest do końca bujany, a tzw. gięty fotel. Bardzo wygodny, ale nie wiem czy do karmienia faktycznie miękkie podłokietniki nie byłyby wskazane

Dzieki, na pewno sie przydadzą

W moim wypadku mamusia sama zabrała Helenkę na lody do Macka

Ja tez jem codziennie. A co więcej, Tz sie przyłaczył i jak kupuje zapas dla mnie, to z uwzględnieniem siebie
To jak będziesz pierwsza w Żeromie, to daj znać co sie dowiedziałaś

Idź, korzystaj z pogody i przyrody

Wstałaś:brzydal :
Jak tak spoglądam na karteczkę z SR z pozycjami do karmienia, to chyba sobie odpuszczę Poanga, a rzeczywiście wygodny jest bardzo.

Cytat:
idź idź..fajny spacerek, kup po drodze loda,żeby Ci cukier nie spadł za bardzo..
Spacerek do biblioteki zaliczony, dałam radę. Chodziło mi po głowie, żeby jakiegoś loda nabyć, w parku posiedzieć, ale zaniepokoiły mnie chmury burzowe na horyzoncie i konieczna była szybka ewakuacja.

Cytat:
Pod warszawą całe szczęście chłodniej niż przez ostatnie parę dni, polecam kefiry i maślanki(bez ogórka konserwowego) genialnie schładzają organizm, chłodniki mniam
O tak, kefirek jest super opcją.

Cytat:
Witam się i ja

To bardzo się cieszę, że z brzuszkiem już ok.

Cytat:
uff..trochę mi ulżyło..

rozwalasz system...

O nie. TŻ koniecznie będzie musiał przeorganizować sprzęty!

Cytat:
dla teściowej

Dzięki, pooglądam sobie te mebelki.

Ech, ale te dzieciaki z nas ciągną żelazo. :/

Dokładnie, w Biedrze powinni wziąć przykład z Rossmanna!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 15:10   #2720
malenstfo24
Rozeznanie

U mnie już burza zaczyna szaleć czas odłączyć neta dobrze,że chociaż leżąc mogę zająć się malowaniem figurek do warhammera, teraz do antares-a akurat taka dodatkowa robota chociaż drętwiejące łapy i kopy Malca nie pomagają w tym

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2016-06-01, 15:11   #2721
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie już burza zaczyna szaleć czas odłączyć neta dobrze,że chociaż leżąc mogę zająć się malowaniem figurek do warhammera, teraz do antares-a akurat taka dodatkowa robota chociaż drętwiejące łapy i kopy Malca nie pomagają w tym
o to byś miała zajęcie razem z moim TŻ bo on też to bardzo lubi

Stary 2016-06-01, 15:16   #2722
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:

Powodzenia!
Dziekuje Wam bardzo ;-)

Cytat:
Rossman chyba jako jedyny dba o Mamusie mi ostatnio na badaniu krwi wepchnęła się zakonnica a jeszcze jedno badanie przed facet, już nie chciałam się denerwować i kłócić bo szkoda nerwów
Ja dopiszę maść majerankowa pod nosek do końca marca też non stop łapałam infekcje

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:10   #2723
gosiaczkam
Raczkowanie

chyba wizaż sie popsuł... 2 godziny ciszy ;p

Edytowane przez gosiaczkam
Czas edycji: 2016-06-01 o 17:12
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 17:16   #2724
natalia_23
Zakorzenienie

witam wszystkiego najlepszego dla naszych dzieci

robię gofry z truskawkami i bitą śmietaną, ktoś chętny- zapraszam

Cytat:
A ja właśnie odkryłam u siebie mega odparzenie pod lewą piersią okropnie to wygląda pewnie przez te upały teraz plus to że po domu chodzę bez stanika no i skóra się o skórę ociera
jak dziś to odparzenie? smarujesz czymś?

Cytat:
Hej

Od wczoraj wieczora próbuje odpisać, a nie wyświetla mi się opcja "odpowiedz"

Dzisiaj mam 50 dni do donoszonej ciąży! Coraz lepiej to wygląda

U mnie dzisiaj brzydko, pada.

Obiecałam świętowanie nowej pracy TŻta

Jako, że większość z nas się tak czuje
to świetujemy

Cytat:
Dzień dobry

Dzięki dziewczyny! Właśnie, dobry pomysł, i tak miałam coś kupić w razie gdyby u Zuzi pojawiły się odparzenia to wypróbuję jakiś krem/ maść wcześniej na sobie
A jak już jesteśmy przy temacie piersi to wiecie co na brodawce, w tym miejscu gdzie mleko wypływa mam takie zaschnięte żółte grudki malutkie, jak sobie zmyję to znowu się pojawiają za jakiś czas. Myślicie że to takie początki siary?
to siara też tak mam

Cytat:
A poza tym dzisiaj Zaczynam 3 semestr według moich wyliczeń jeee w dniu dziecka

Właśnie: wszystkiego najlepszego dla wszystkich Waszych dzieciaczków i tych w brzuchach i tych które już są na świecie

mówię TŻ że trzeba coś kupić córce na dzień dziecka (np. jakieś dobre ciacho ) a on od razu przypomniał że 23 czerwca jest dzień ojca jaki bystry i jemu też prezent się należy
za 3 semestr

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Nadrobilam uff. ;-)

Gratuluje wczorajszych wizyt duze juz dzieciaki

Tz pojechal w nd i tak pusto w domu :-( jak bede rodzic to moze sie uda z 3 tyg urlopu wziac.

Tija chcialabym przyjmować wit C w tabletkach czy 200mg to za duzo? 2 tyg temu skończyłam antybiotyk a dzis wstalam z mega katarem i chrypka do tego pokaszluje zalamka :-( lecze sie domowymi sposobami poki co i mam nadzieje ze to minie szybko : prosi:

Ja z wyprawka jestem w d... mam tylko posortowane ubranka poprac poprasowac musze i pokupic wszystko do szpitala i dla dzidzi w przyszlym tyg sie musze zabrac.

Wszystko inne mam po pierwszyn synku i lozeczko i wozek tylko odswiezyc musze.
jestem na podobnym etapie z wyprawką

Cytat:
Witam się i ja

odpoczywaj

Ja dziś byłam na wizycie . Gin szacuje wagę urodzeniową koło 2500-2600g. Raczej będzie szczypior po bratu - brzuszek 2 tyg później niż tp, kość udowa tydzień do tyłu, tylko głowa w miarę w tp .
Morfologia trochę lepsza, ale żelazo zostaje ze mną do końca ciąży.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:18   #2725
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
o to byś miała zajęcie razem z moim TŻ bo on też to bardzo lubi
Serio a czym gra? My mamy necrony i grey knighty oraz space hulka i teraz wyszła świetna planszówka silwer tower warhammera mam teraz też zlecenie na pomalowanie do niej figsów, droga jest niestety ogólnie gram tylko w space hulka wolę maziać

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2016-06-01, 17:41   #2726
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

odpoczywaj

Ja dziś byłam na wizycie . Gin szacuje wagę urodzeniową koło 2500-2600g. Raczej będzie szczypior po bratu - brzuszek 2 tyg później niż tp, kość udowa tydzień do tyłu, tylko głowa w miarę w tp .
To faktycznie maleństwo Ci się szykuje Chociaż nie powiedziane, że jeszcze nie wystrzeli z wagą. Zwłaszcza, że największy przyrost masy ciała jeszcze przed dzieciakami
Stary 2016-06-01, 18:15   #2727
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
ogląda któraś mecz Polska - Chiny w siatkówkę?
ja nie ale moi żołnierze mi relacjonowali na zajęciach

Cytat:
Lecę na basen
hehe ja się wybieram już od tygodnia ale z tym przeziębieniem to nie wiem czy dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Wyszlam na chwile na poczte (po drodze zjadlam loda :p) i nie zyje Jak zyc, pytam sie?!
ja dziś wpadłam na genialny pomysł - poszłam na ciuchy po kursach . Już mi się ciemno robiło przed oczami...

Cytat:
te z Tesco? bardzo lubię!!!!

Cytat:
za udaną wizytę! To rzeczywiście maluszek ale może jeszcze coś się zmieni?

Ja dziś po kursach wyciągnęłam babcię na plażę. Natalka pławiła się w wodzie. Poszła w mamę jak nic - też trzeba było ją siłą wyciągać .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 18:43   #2728
florencee
Zadomowienie

Cytat:
witam wszystkiego najlepszego dla naszych dzieci

robię gofry z truskawkami i bitą śmietaną, ktoś chętny- zapraszam

jak dziś to odparzenie? smarujesz czymś?

to świetujemy

to siara też tak mam

za 3 semestr

jestem na podobnym etapie z wyprawką

odpoczywaj

Maluszek! Ale faktycznie może się jeszcze pozmieniać.
Dobrze, że w morfo wystąpiła poprawa.

A siarę mam i ja w takim razie.

Gofra chciałoby się zjeść.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
ja nie ale moi żołnierze mi relacjonowali na zajęciach

hehe ja się wybieram już od tygodnia ale z tym przeziębieniem to nie wiem czy dobry pomysł

ja dziś wpadłam na genialny pomysł - poszłam na ciuchy po kursach . Już mi się ciemno robiło przed oczami...

za udaną wizytę! To rzeczywiście maluszek ale może jeszcze coś się zmieni?

Ja dziś po kursach wyciągnęłam babcię na plażę. Natalka pławiła się w wodzie. Poszła w mamę jak nic - też trzeba było ją siłą wyciągać .
O, fajnie że się mogła Natalka popławić.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 18:47   #2729
TinkerrBell
Zadomowienie

Wróciłam
Wygrzałam się na słońcu, było dziś bosko cudnie! Widzę, że przypiekłam dekolt

Laktator jest, muszę sprawdzić co muszę sobie w nim wymienić.
Po drodze do domu, stwierdziłam, że taka piękna pogoda to strzelę sobie Bawarię....a tam w sklepie puste półki z piwem...zupełnie się nie dziwię w taką pogodę
A moja ulubiona pani ekspedientka podaje mi bezalkoholowe białe wino. Omnomnomnomnomnom

Także ja mam dziś wieczór przy butelce:P Tylko ciekawe co mój cukier na to
Stary 2016-06-01, 19:00   #2730
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
może być po prostu drobina ale wagowo wyżej.. są dzieci, które rozmiarowo malutkie,ale nabite.. ja po swojej córce też nie spodziewam się dużych gabarytów..z resztą lekarz też..

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
z biedry..

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Wróciłam
Wygrzałam się na słońcu, było dziś bosko cudnie! Widzę, że przypiekłam dekolt

Laktator jest, muszę sprawdzić co muszę sobie w nim wymienić.
Po drodze do domu, stwierdziłam, że taka piękna pogoda to strzelę sobie Bawarię....a tam w sklepie puste półki z piwem...zupełnie się nie dziwię w taką pogodę
A moja ulubiona pani ekspedientka podaje mi bezalkoholowe białe wino. Omnomnomnomnomnom

Także ja mam dziś wieczór przy butelce:P Tylko ciekawe co mój cukier na to
no! super wieczór u Ciebie , tylko,żebys kaca rano nie miała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości