![]() |
#2701 |
Raczkowanie
|
Dot.: test gimnazjalny
Ja kupiłam w kiosku.
W sprzedaży jest już kilka dni (tak mi sprzedawczyni mówiła) ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Aha i na ostatniej stronie Victora z opracowaniami lektur jest reklama kolejnego dodatku specjalnego: "WYPRACOWANIA W GIMNAZJUM" I napisane tam jest, że w nim jest omówiony: Opis Sprawozdanie Rozprawka Artykuł Wywiad Reportaż List Podanie Protokół Plan Recenzja Zaproszenie Ogłoszenie Notatka Opowiadanie Dedykacja CV Przemówienie Jak się tylko pojawi u mnie w kiosku od razu go kupię ![]()
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Mnie to niepotrzebne, bo nam polonistka kazała założyć oddzielne zeszyty i tam pisaliśmy właśnie wszystko o tych 'krótkich formach ilterackich', i niedługo mamy z tego wszystkiego spr^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2703 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękowac ![]() Cytat:
Muszę po niego pogrzać do kiosku koniecznie ![]() Cytat:
Oby było w mojej małej mieścinie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2704 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2705 |
Konto usunięte
|
Juttro mam zamiar kupić tego Victora http://www.victor.com.pl/index.php?l=pl&r=1
![]() prawie 5zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2706 |
Raczkowanie
|
szczerze mowiac dziewczyny, mi nie oplaca sie kupywac tego dodatku i nastepnego...
Na poczatku gimnazjum lubilam bywac na kiermaszu ksiazek i gazet wlasnie i wtedy nabylam sobie z 2004 roku (of course gimnazjaliste) formy wypowiedzi itd. za 2.50 ![]() Bynajmneij kasy zaoszczedzilam bo na kiermaszach kupywalam victory pod 2 zeta i mam kilka, ale zawsze cos mnie skusilo do zakupu ![]() Ps. ja skaner mi zadziala (jak bedziecie chciec ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- tfu literowki niezle robilam... obrazy Matejki! grrr:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2708 |
Przyczajenie
|
Lektury jako tako czytałam przez całe trzy lata, więc coś tam z nich zapamiętałam, dodatkowo robiła ostatnio zadania powtórkowe dotyczące postaci literackich ( na polskim, oczywiście).
Szczerze wątpię, że na egzaminie będzie coś z lektur, wystarczyło już zamieszania w zeszłym roku. Chociaż z nimi nigdy nic nie wiadomo.... A Victora dzisiaj kupię, bo ostatni numer mam chyba z lutego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2709 |
Raczkowanie
|
wlasnie tak mi sie zdawalo, kto by umial na temat obrazow cos napisac, ja np. zupelnie ze sztuki jestem tepa... :-P
to jak tylko bede na odpowiednim komputerze to zeskanuje (bo teraz jestem na laptopie :-P rozwiazuje jakis banalny test na necie dla rozrywki i zastanawiam sie, w jaki sposob ja mam zapamietac jednostki? Naprawde, ja mam problem z dm, a jak dochodza w kwadracie albo szescienne to umieram. :P :-P wiem, wyszlam na glupia... ja nie wiem w jaki sposob mam piatke z matematyki.... to cud jest normalnie :-P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2710 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Na plastykę musiałam nawet uczyć się jaki artysta był z jakiej epoki, jaki styl reprezentował, cechy charakterystyczne dzieł, jak zmieniały się jego prace na przestrzeni życia, kto wywierał na niego wpływ, średnio po 3/4 obrazy lub rzeźby do artysty. W rezultacie było tego tak dużo, że teraz umiem już tylko tych najważniejszych. -,- A środki wyrazu plastycznego mogą być bo tutaj bardziej trzeba iść na logikę niż wiedzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2711 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam problem z trzema zadaniami
![]() ![]() 1. Podaj liczbę n, jeżeli 16x 10(do n potęga) = 0,0000016 A. 7 B -7 C -5 D nie da się tego dokładnie obliczyć (mi się wydaje, że D) 2. Co jest rozwiązaniem równania |m|=-3? 3. Kupiono 3,5kg czereśni. Gdyby cena była o 80gr niższa, to za tę samą kwotę można byłoby kupić 0,5kg więcej czereśni niż poprzednio. Jaka była cena jednego kilograma czereśni? Z góry dziękuję ![]()
![]() |
#2713 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja dzisiaj powtórzyłam ekologię i typy oddziaływań między organizmami. Człowieka cały rok powtarzamy, więc go sobie odpuszczę i tak an wszelki wypadek wypisałam wzory na fizykę, chociaż też cały rok je wałkujemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2714 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam do was jeszcze pytanie. 300 mA (mega amperów) to ile amperów? Bo zawsze byłam do tyłu z tym przeliczaniem ![]()
![]() Edytowane przez little_bad_girl Czas edycji: 2009-04-14 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. będzie chyba 3 ? 3. mam koncepcje na to zadanie ale gubie sie caly czas... lece na obiad bo mama nie moze sie dobic, jak wroce to powalkuje je chyba ze ktos zrobi... odp. nie jestem pewna, nie masz klucza?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo 16 * 10 (do -7 potęgi) = 16 *0,0000001=0,0000016
![]() Edytowane przez little_bad_girl Czas edycji: 2009-04-14 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muszę lecieć, sorka :P. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2718 |
Raczkowanie
|
little_bad_girl
oto link, ale jeszcze nei doszlam do klucza wiec cos mi sie zdaje ze klucza nie bedzie hehe ![]() a 300 MA ma 300 000 000 A... 1 MA = 1 000 000 A 1 kA= 1000 A chyba tak:P A ja z tymi mili amperami itd nie wyrabiam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na końcu ![]()
![]() |
![]() |
#2720 |
Raczkowanie
|
no jeszcze nie doszlam to nie wiem hhehe
![]() zatrzymalam sie na tym zadaniu i nie wiem jak je ruszyć... Zadanie 27. 3 p. Odległość z Krakowa do Dębicy wynosi 120 km. O godzinie 800 z Dębicy wyjechał samochód jadący z prędkością o średniej wartości 60 km/h . O tej samej godzinie z Krakowa wyjechał samochód jadący z prędkością o średniej wartości 40 km/h . Oblicz, w jakiej odległości od Krakowa i po jakim czasie oba samochody miną się na trasie. niby mam koncepcje, ale jakos nie moge go zrobic... :/ ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- zrobilam je na logike i jak na moja :P logike... no nie sugerowalam sie raczej obliczeniami tylko robilam ze po 10 h to on bedzie tutaj a ten tutaj, a to jest 60 km polowa trasy dla tamtego.. itd. itd..... no i tak mi wyszlo 45 km. Byloby super, ale na egzaminie nie potrafilabym tego pokazac w obliczeniach, bo ja to robilam na logike... pryzszlo co do czego, a w kluczu (od razu spradzialam, nei moglam sie powstrzymac ![]() grrr... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2721 |
Zadomowienie
|
co do tych czereśni to wyszło mi 1,83 zł /kg
![]()
![]() |
#2722 |
Raczkowanie
|
tanie, az mam ochote
![]() ja w ogole przez to uczenie sie mam takie zachcianki jak kobieta w ciazy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- dziewczyny potrzebuje waszej pomocy... bo sie juz pogubilam... wiem ze mam braki w matematyce, no ale... myslalam ze to zrobilam dobrze, i co? i nico... zad. Na parkingu stoją samochody i motocykle. Wszystkie pojazdy mają razem 56 kół, a samochodów jest 3 razy więcej niż motocykli. Jeśli przez s oznaczymy liczbę samochodów, a przez m liczbę motocykli, to zadanie można rozwiązać za pomocą układu: http://portalwiedzy.onet.pl/_i/matgimobraz.jpg odp. prawidlowa to d.... ? moze ktos mi wyjasnic czemu to wszystko na gorze jest podzielone przez dwa? Dlatego, ze po prostu dalo sie to podzielic? i tyle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o próbne, to ja miałam:
human- z pierwszego 42, z drugiego 48 angielski- 49 mat-przyr 32 pasuje mi wszystko oprócz mat-przyr, bo chciałabym mieć chociaż 40.. ![]() ![]() jutro muszę poszukać tego Victora i przejrzeć ![]() a teraz spadam do nauki bieżącej i na testy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za pomoc
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2725 |
Konto usunięte
|
Czereśnie trzeba chyba odwrotnie proporcjonalnymi rozwiązać
![]() Mnie ciągnęli na dwór,by pograć w kosza,ale tyle nauki mam,że szok . ![]() Do testów nie wyjdę chyba nigdzie;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, nie znalazłam Victora z lekturami ;/
No nic, jeszcze będę szukać ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2727 |
Raczkowanie
|
amelss mam to samo...
ale patrząc na wasze wyniki czuję się głupio, że wy się uczycie mając wyniki takie o jakie ja "walczę" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2728 |
Zadomowienie
|
A może na matematycznym się skupią właśnie na ochronie środowiska etc.?
W końcu dzień przed Dzień Ziemi jest ![]() W sumie temat taki, że jak ktoś na świecie żyje, jakiś program czasem obejrzy i się orientuje, że można pójść ładnie na logikę, wystarczy podstawowa wiedza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2729 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny,u was na chemii były przerabiane mole?
![]() U mnie nie,bo podobno nadprogramowe to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
U mnie nie było moli, ale my nawet węglowodorów pochodnych nie mieliśmy;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.