Meridia - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-20, 13:37   #2701
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka
Dot.: Meridia

pewnie, ze dostaniesz ja tez juz powoli zapominam o braniu M, ostatnio biore co 2 dni
szpurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 13:39   #2702
Anielska
Raczkowanie

Candy Killer
booooosz dobrze ze tu wlazlam do was bo zapomnialam ze mam M od dzisiaj brac znowu ale cos nie bardzo mi sie chce...moze od jutra hmm?? dostane rozgrzeszenie?:P
ja też znowu od 3 dni nie biorę z powodu okresu i zaparć... a kg idą w dól
Stary 2008-10-20, 14:24   #2703
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
booooosz dobrze ze tu wlazlam do was bo zapomnialam ze mam M od dzisiaj brac znowu ale cos nie bardzo mi sie chce...moze od jutra hmm?? dostane rozgrzeszenie?:P
heheh ojojoj dziewuszki ale oszukujecie nie ładnie....

Candy wiem że to nie wątek na to ale nie wiem czy wchodzić na plotkowy.... robisz ŚLICZNE makijaże! widzę że znasz się na tym i stąd moje pytanie, właśnie szukam jakiegoś fajnego tuszu do rzęs i sama nie wiem na jaki się zdecydować, masz jakiś który Twoim zdaniem jest godny polecenia? (na KWC nie ma nic ciekawego... :/)

Edytowane przez Faficzkowa
Czas edycji: 2008-10-20 o 15:05
Faficzkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 16:01   #2704
charmiss
Przyczajenie

GG do charmiss

hej dziewczynki

Wlazłam na chwilkę, bo ostanio w ogóle nie mam czasu..
Widzę, że ten week wszystkim dał się we znaki mi też oczywiście.. Ja od piątku odstawiłam M, bo czułam OGROMNĄ potrzebę spania, poza tym chciałam się wyleczyć innymi lekami i chciałam przestać czuć mdłości i taki łepek ciężki. W sumie wszystko przeszlo od razu, odwiedziłam nawet wc Zaczne znowu brać może jutro albo w środę kiedy skończe już inne leki szamać. Ale powiem Wam, że nawet po odstawieniu nie chce się jeść.. Może to żołądek się skurczył ale na prawdę nie czuje się tego głodu co kiedyś.
Ja też zjadłam kebaba w sobotę!! Ale jakoś już się z tym pogodziłam, bo w sobotę nic więcej do ust nie wzięłam poza tym niezdrowym kebabichem wczoraj zjadłam pół ananasa mniam a dzisiaj już znowu to co zwykle - czyli sucho i niskokalorycznie choć po tym weekendzie boję się wejść na szklaną wyrocznię.. Na obiadek miałam kotlety sojowe a szkołę jakoś przeżyłam.
Jej jak weszłam do największej sali na naszym wydziale usiadłam i się rozejrzałam jak mało osób przetrwało to aż normalnie mnie wcięło. W zeszłym roku było nas 140 a teraz nas jest jakies 80-90.. jakaś parodia normalnie a po egz. z prawa karnego będzie nas jeszcze mniej
Dobra dziołchy miłego dnia Wam życzę i 3majmy się razem to nie pękniemy ściskam mocno Meridianki kochane i nie tylko buziaczki!!
charmiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 16:18   #2705
Tereskaa
Zakorzenienie

A ja dziś zważyłam się z bólem, wchodziłam na tą wagę jak na ścięcie I mam 1 kg mniej Chyba muszę częściej tak folgować

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 16:50   #2706
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
A ja dziś zważyłam się z bólem, wchodziłam na tą wagę jak na ścięcie I mam 1 kg mniej Chyba muszę częściej tak folgować
hahaha brawo! może coś w tym jest że jak się je więcej kalorii to się chudnie przy Meridii? nie jest zbyt logicznie ale jak widać to się sprawdza! jutro wejdę na wagę z ciekawości (dzisiaj z premedytacją nie weszłam bo obawiałam się że bedzie ŹLE )

Stary 2008-10-20, 17:46   #2707
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Faficzkowa Pokaż wiadomość
hahaha brawo! może coś w tym jest że jak się je więcej kalorii to się chudnie przy Meridii? nie jest zbyt logicznie ale jak widać to się sprawdza! jutro wejdę na wagę z ciekawości (dzisiaj z premedytacją nie weszłam bo obawiałam się że bedzie ŹLE )
Faficzku, to dojedz sobie jakimiś chipsami kochana, jutro będzie lepszy efekt i większa adrenalinka
Ale powaga, ponoć Meridia ma właściwości podnoszące temperaturę (termogeniczne) i ponoć także w taki sposób spala nasz tłuszczyk Ciekawe czy to prawda

Stary 2008-10-20, 18:02   #2708
Faficzkowa
Wtajemniczenie

hahaahah ale wymyśliłaś

Stary 2008-10-20, 18:09   #2709
Tereskaa
Zakorzenienie

Wszamałam właśnie kawałek pizzy własnoręcznie upieczonej Ale wcale nie mam wyrzutów, bo ciasto miało 1 mm grubości a farsz zrobiłam z grzybków leśnych i serka Więc chyba nie powinno być źle

Stary 2008-10-20, 19:22   #2710
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

no nie, z wami to jak z dziecmi tylko na chwile zostawic i juz pizza czasami trzeba sobie wszamac cos takiego. pociesze was i powiem, ze bylam w sobote na imprezie i wypilam 3 piwa i zjadlam kebaba, ale sam srodek bez bulki( chociaz to i tak lekkie przegiecie). w kazdym razie zjadam dziennie minimum 1200kcal i chudne, moze rzeczywiscie tzreba jesc wiecej przy M...
Stary 2008-10-20, 19:26   #2711
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szpurka Pokaż wiadomość
no nie, z wami to jak z dziecmi tylko na chwile zostawic i juz pizza czasami trzeba sobie wszamac cos takiego. pociesze was i powiem, ze bylam w sobote na imprezie i wypilam 3 piwa i zjadlam kebaba, ale sam srodek bez bulki( chociaz to i tak lekkie przegiecie). w kazdym razie zjadam dziennie minimum 1200kcal i chudne, moze rzeczywiscie tzreba jesc wiecej przy M...
No właśnie ponoć im się mniej je tym waga tym bardziej nie spada Organizm jakoś sie na oszczędności przestawia, ciekawe tylko jak można jednym razem wydać więcej kalorii a innym razem na tą samą czynność zaoszczędzić, w końcu skądś trzeba tą energię mieć

Stary 2008-10-20, 19:43   #2712
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

Cytat:
No właśnie ponoć im się mniej je tym waga tym bardziej nie spada Organizm jakoś sie na oszczędności przestawia, ciekawe tylko jak można jednym razem wydać więcej kalorii a innym razem na tą samą czynność zaoszczędzić, w końcu skądś trzeba tą energię mieć
wszystkie moje szczuple kolezanki nie zaluja sobie jedzenia, a w szczegolnosci slodyczy, jakos im nie szkodzi, a ja w tluszcz obrastam jak tylko zaczne slodycze jesc, a jeszcze jak ziemniaczki, chlebek, to juz wogole masakra...
Stary 2008-10-20, 19:45   #2713
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

a teraz ide poskakac na trampolinie i od dzisiaj zaczynam robic 200 brzuszkow dziennie zobaczymy jak w praktyce
Stary 2008-10-20, 20:02   #2714
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkie moje szczuple kolezanki nie zaluja sobie jedzenia, a w szczegolnosci slodyczy, jakos im nie szkodzi, a ja w tluszcz obrastam jak tylko zaczne slodycze jesc, a jeszcze jak ziemniaczki, chlebek, to juz wogole masakra...
To jest niesprawiedliwe, że jedni mogą jeść co chcą a inni od samego patrzenia tyją

Cytat:
a teraz ide poskakac na trampolinie i od dzisiaj zaczynam robic 200 brzuszkow dziennie zobaczymy jak w praktyce
Trzymam

Stary 2008-10-20, 20:09   #2715
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
no niestety czasami tak jest, pamiętam jak moja pierwsza endokrynolog mi powiedziała CÓŻ TAKA PANI URODA, KOLEŻANKA ZJE CIACHO I NIC JEJ NIE BĘDZIE A PANI OD RAZU W BIODERKA PÓJDZIE, bardzo mnie pocieszyła...

Cytat:
powodzenia i motywacji życzę baw się dobrze

Cytat:
no ciekawe to jest, tylko że trochę nielogiczne... bo przecież nawet jeśli mniej jemy bo bierzemy M to wiadomo że jest mniej kalorii, oczywiście większość z nas chce też utrzymywać przy tym zdrową dietę czyli jadać jeszcze mniej kalorii więc powinno się zrzuć te kilogramy... ale z drugiej strony tak sobie myślę że organizm może faktycznie odczuł duży szok i teraz jak ograniczamy jedzenie to on magazynuje i dlatego nie chudniemy, a jak zjemy trochę więcej niż 1200 co jest NORMA to schudniemy, bo przed braniem meridii to z pewnością pochłaniałyśmy więcej..... mam nadzieję że coś z tego zrozumiałyście bo trochę zamieszałam :P

Stary 2008-10-20, 20:41   #2716
Tereskaa
Zakorzenienie

Jednym słowem mówiąc, najgorsze co możemy zrobić to nie jeść Tak się na pewno nie schudnie 1200 kcal to chyba będzie optymalnie

Stary 2008-10-20, 20:49   #2717
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

dobra ja juz pocwiczylam, na dzisiaj styka 15 min trampoliny i 20 streczingu. na dobry poczatek moze byc
Faficzku zrozumialam co pisalas o kaloriach i mysle, ze masz 100% racje
Stary 2008-10-20, 20:56   #2718
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jednym słowem mówiąc, najgorsze co możemy zrobić to nie jeść Tak się na pewno nie schudnie 1200 kcal to chyba będzie optymalnie
nadal jetem w szoku z tymi kaloriami, oczywiście nie jest to udowodnione naukowo ale z tego co piszemy, nasze wrażenia i to jak spada waga i kiedy to chyba COŚ W TYM MUSI BYĆ zobaczymy jak to będzie

Teresko dopiero teraz zobaczyłam Twoje zdjęcia które masz w profilu, KOBIETO JAKIE TY MASZ OCZYYY jednym słowem BOSKIE

Cytat:
dobra ja juz pocwiczylam, na dzisiaj styka 15 min trampoliny i 20 streczingu. na dobry poczatek moze byc
Faficzku zrozumialam co pisalas o kaloriach i mysle, ze masz 100% racje
przypomniałaś mi że trzeba ćwiczyć a jak ćwiczyć to i smarować brzusio kremem ujędrniającym idę się balsamować...

Stary 2008-10-20, 21:35   #2719
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
nadal jetem w szoku z tymi kaloriami, oczywiście nie jest to udowodnione naukowo ale z tego co piszemy, nasze wrażenia i to jak spada waga i kiedy to chyba COŚ W TYM MUSI BYĆ zobaczymy jak to będzie

Teresko dopiero teraz zobaczyłam Twoje zdjęcia które masz w profilu, KOBIETO JAKIE TY MASZ OCZYYY jednym słowem BOSKIE

przypomniałaś mi że trzeba ćwiczyć a jak ćwiczyć to i smarować brzusio kremem ujędrniającym idę się balsamować...
Dzięki kochana A moi rodzice oboje mają ciemne włoski i piwne oczki Ciekawe jakie miał listonosz 27 lat temu

Stary 2008-10-21, 08:26   #2720
Anielska
Raczkowanie

Smile Dot.: Meridia

Cytat:
TereskaaDot.: Meridia

też tak słyszałam...trzymam się tych kalorii jestem od 3 tygodni na meridii, ale wzięłam ich dopiero 10 sztuk, bo robię przerwy, ćwiczę ile mogę, ale spacer to też ruch!
i wiecie co...pierwszy raz tak spadam z wagi i baaaardzo mnie to cieszy
żeby tylko potem w górę nie poszło
buziczki dla Was z rana
Stary 2008-10-21, 09:00   #2721
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anielska Pokaż wiadomość
też tak słyszałam...trzymam się tych kalorii jestem od 3 tygodni na meridii, ale wzięłam ich dopiero 10 sztuk, bo robię przerwy, ćwiczę ile mogę, ale spacer to też ruch!
i wiecie co...pierwszy raz tak spadam z wagi i baaaardzo mnie to cieszy
żeby tylko potem w górę nie poszło
buziczki dla Was z rana
Gratuluję kochana

Stary 2008-10-21, 10:32   #2722
Faficzkowa
Wtajemniczenie

wy mnie chyba oszukujecie....

serio jakoś strasznie dużo nie jadłam przez ten weekend, a tu lipa... weszłam na wagę pełna optymizmu ale z lekkim stresikiem myśląc że chociaż ta 7 jednak pozostała......a tu co? 80,7!!!!!!!!!!!!!!!! ;( wiem że moja waga bardzo się waha no ale mimo wszstko to mnie przeraziło..

siostra z mama zabierają się za dietę Montigniaca chyba zacznę z nimi bo zaczynam się dołować...

ale wydaje mi się że schudłam w cm, ale co z tego jak waga tego nie pokazuje? od razu mam myśli że to TYLKO MI SIĘ WYDAJE!

Stary 2008-10-21, 10:57   #2723
wredka
Raczkowanie

ja od początku brania schudłam tylko 2 kg, od ponad tygodnia waga ani drgnie.
wredka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 10:59   #2724
Anielska
Raczkowanie

Cytat:
FaficzkowaDot.: Meridia

serio jakoś strasznie dużo nie jadłam przez ten weekend, a tu lipa... weszłam na wagę pełna optymizmu ale z lekkim stresikiem myśląc że chociaż ta 7 jednak pozostała......a tu co? 80,7!!!!!!!!!!!!!!!! ;( wiem że moja waga bardzo się waha no ale mimo wszstko to mnie przeraziło..
może jesteś przed okresem, mi tez stanęła waga przed, albo za dużo słonego i zatrzymało się trochę wody w organiźmie... pozcekaj z 2 dni i później dopiero wejdź na wagę... to moja propozycja
i nie załamuj się na mnie pewnie też przyjdzie taka chwila impasu, ale liczę wtedy na Was i damy rade....
W KUPIE RAŹNIEJ
Stary 2008-10-21, 11:27   #2725
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:

siostra z mama zabierają się za dietę Montigniaca chyba zacznę z nimi bo zaczynam się dołować...

ale wydaje mi się że schudłam w cm, ale co z tego jak waga tego nie pokazuje? od razu mam myśli że to TYLKO MI SIĘ WYDAJE!
Wystarczy, że nie byłaś dzisiaj w kibelku, albo więcej się napiłaś czegoś Spokojnie, wiem, że to denerwujące, ale nie ma co się tak od razu łamać

Cytat:
Napisane przez wredka Pokaż wiadomość
ja od początku brania schudłam tylko 2 kg, od ponad tygodnia waga ani drgnie.
Wredziu kochana ja też jakoś tak super dużo nie schudłam, bo ok 3 kg Ech, to może ta jesień paskudna

Stary 2008-10-21, 11:46   #2726
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anielska Pokaż wiadomość
może jesteś przed okresem, mi tez stanęła waga przed, albo za dużo słonego i zatrzymało się trochę wody w organiźmie... pozcekaj z 2 dni i później dopiero wejdź na wagę... to moja propozycja
i nie załamuj się na mnie pewnie też przyjdzie taka chwila impasu, ale liczę wtedy na Was i damy rade....
W KUPIE RAŹNIEJ
w sumie nie jestem przed okresem tak jakoś blisko, kurde... ale widzisz ty już schudłam 5 kg a w zaczęłaś 10 dni później niż ja... wiem że przez moje hormony i insulinooporność na pewno ta waga bardziej opornie mi spada ale to jest strasznie dołujące, chyba jednak będę musiała zacząć się więcej ruszać... ale nie mam pomysłu na ten ruch... ajć...

Cytat:
Wystarczy, że nie byłaś dzisiaj w kibelku, albo więcej się napiłaś czegoś Spokojnie, wiem, że to denerwujące, ale nie ma co się tak od razu łamać
no dzisiaj nie byłam ale wczoraj to chyba ze 3 razy!
nie ma na to wyłumaczenia za dużo jadałam i tyle... dzisiaj się ograniczę z tym podjadaniem....

dziewczyny jak macie problemy z zaparciami to polecam herbatki RECEPTURY NATURY wspomagające przemianę materii... dziwne bo to nie są herbatki przeczyszczające a jednak rusza co trzeba wypijam 2-4 herbatek dziennie i jakoś to idzie! dzisiaj ograniczam żeby znowu nie siedzieć na toalecie tyle czasu

Stary 2008-10-21, 12:59   #2727
Candy Killer
Zakorzenienie

Cytat:
heheh ojojoj dziewuszki ale oszukujecie nie ładnie....

Candy wiem że to nie wątek na to ale nie wiem czy wchodzić na plotkowy.... robisz ŚLICZNE makijaże! widzę że znasz się na tym i stąd moje pytanie, właśnie szukam jakiegoś fajnego tuszu do rzęs i sama nie wiem na jaki się zdecydować, masz jakiś który Twoim zdaniem jest godny polecenia? (na KWC nie ma nic ciekawego... :/)
a dziekuje dziekuje bawie sie makijazem a czy sie znam to nie wiem..jeszcze sporo nauki przede mna
a co do tuszy to az takiej znajomosci wielkiej nie mam..ja bardzo lubie loreal architect carbon black..obecnie go uzywam i na tych nowszych makijazach go widac jak chcesz zobaczyc jak wyglada z tym ze ja nie lubie lekko nalozonego tuszumusi byc wyrazisty
z maybelline xxl tez lubie a z tych drogich to nie znam sie
bynajmniej polowa z nich nie warta swej ceny jest
aaa i rimmela i astora osobiscie nie lubie
wszystko zalezy czego szukaszczy ma byc efekt delikatny czy konkretny podkrecone czy jakie

Cytat:
no gratuluje

a mi sie nie chce brac tej M.. ide do pracy i mam tam menopauze normalnie..uderzenia goraca jakies:/ to jak sobie pomysle ze ma mi sie jeszcze chciec pic to wykorkuje ale dobraaa bo mnie zatluczecie tu..ide po tablete:P

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 14:53   #2728
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
a dziekuje dziekuje bawie sie makijazem a czy sie znam to nie wiem..jeszcze sporo nauki przede mna
a co do tuszy to az takiej znajomosci wielkiej nie mam..ja bardzo lubie loreal architect carbon black..obecnie go uzywam i na tych nowszych makijazach go widac jak chcesz zobaczyc jak wyglada z tym ze ja nie lubie lekko nalozonego tuszumusi byc wyrazisty
z maybelline xxl tez lubie a z tych drogich to nie znam sie
bynajmniej polowa z nich nie warta swej ceny jest
aaa i rimmela i astora osobiscie nie lubie
wszystko zalezy czego szukaszczy ma byc efekt delikatny czy konkretny podkrecone czy jakie
ostatnio też lubię mocno wytuszowane rzęsy więc raczej naturalny wygląd opada od kilku osób słyszałam że właśnie Loreal jest ok różne tusze ale ogólnie ta marka jest ok sama byłam zadowolona tylko że tam była ta gumowa szczoteczka a wole chyba te klasyczne

wybieram się dzisiaj na kosmetyczne zakupy bo oczywiście już wszystko na raz się skończyło, pooglądam co mają w sklepie

kurde ale mnie dzisiaj siostra wkurza, co gadamy to się kłócimy... oczywiście ona uważa że ja się wszystkiego czepiam i w ogóle nic sobie nie dam powiedzie... ja pierdo....wrrr zawsze jak sie wkurzam mam chodzę coś JEŚĆ żebym tylko się nie złamała....

Stary 2008-10-21, 15:56   #2729
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio też lubię mocno wytuszowane rzęsy więc raczej naturalny wygląd opada od kilku osób słyszałam że właśnie Loreal jest ok różne tusze ale ogólnie ta marka jest ok sama byłam zadowolona tylko że tam była ta gumowa szczoteczka a wole chyba te klasyczne

wybieram się dzisiaj na kosmetyczne zakupy bo oczywiście już wszystko na raz się skończyło, pooglądam co mają w sklepie

kurde ale mnie dzisiaj siostra wkurza, co gadamy to się kłócimy... oczywiście ona uważa że ja się wszystkiego czepiam i w ogóle nic sobie nie dam powiedzie... ja pierdo....wrrr zawsze jak sie wkurzam mam chodzę coś JEŚĆ żebym tylko się nie złamała....
A ja używam Mac Factor 2000 Calorii Hahahaha, ostatnio wszystko się wiąże w moim życiu z kaloriami
zyczę udanych zakupków i cierpliwości dla siorki

Stary 2008-10-21, 16:39   #2730
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

Cytat:

oj tam...jest tak jak dziewczyny wczesniej napisaly, woda zatrzymala sie w organizmie albo cos innego wejdz na wage za kilka dni to zobaczysz sama. ostatnim razem jak sie mierzylam to tez nie bylam zadowolona, ale dzisiaj z ciekawosci sprawdzilam i suprajs a wydaje sie, ze to tylko kilka dni. w koncu mam wymarzone 99 w pasie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości