|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!
Cytat:
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-08-24 o 08:02 |
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka moze
dzieci rosna w swoim tempie ...jedne duzo inne malo i nic sie na to nie poradzi![]() Madziara przebijasz mojego juhuuuu
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
My chyba cały czas prowadzimy
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Dzisiaj przynierzyłam Ewce sukienkę, którą moja chrześniaczka miała na roczek i jest na styk
|
|
|
|
|
#2706 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahaha, niezle Madziara
przyznaj sie lepiej ze blendujesz krulika z marchewka i dajesz przez butle! bo ja to karmie schabowymi
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2708 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze chipsy blenduje ale ciiiii
![]()
|
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
Mój ma 69cm i waży 8100 takze tez kawal chlopa wypasionego na kotlecie
jeszcze troche i krulika dostanie z marfetka---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- A swoja droga to nie wiem jak ja go tak upaslam.. Daje mu 7 minut cyca co 3 godziny, w nocy przerwy i do 7-8h, siora mnie wyzywa : Daj żesz dziecku pojeść a nie szczujesz
|
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Ineso, nic nie mówiłam, bo pół dnia szukała go na strychu. A z drugiej strony, to już się przyzwyczaiłam do jej charakteru.
☆☆☆
|
|
#2712 |
|
Wtajemniczenie
|
Tabaska moj je 5 minut co 3h, ale w nocy tez
po prostu smietana 36% w cycach
|
|
#2713 |
|
Rozeznanie
|
Chyba faktycznie kremówkę macie w tych cyckach
![]() Adek wazy 7800 na mm 🤓 Madziara sukienka na roczek mnie powaliła Dziś była u mnie bratowa i zabrała 4 torby ciuchów łącznie z rozmiarem 68, bo rodzi za 7 tyg a co dopiero oznajmili ciąże... A my w 74 wskakujemy jak w masło
|
|
|
#2714 |
|
Zadomowienie
|
Kejka a pomyśleć ze na poczatku karminia pil 45 minut i wydawalo mi sie ze wisial na cycach cale dnie. Teraz to marzenie, rarytas miec w cycach śmietanę
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no padlam po tych kotletach kremowjach itd...
az ciekawa jestem ile moja wazy. Ale my rozmiar 68 niektory mamy na styk wiec 74 mile widziany.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2716 |
|
Wtajemniczenie
|
Malos Twoj Adamo na MM to chudzinka dluga
![]() Tabaska no niezle wisial Twoj mlody. Moj na poczatku, dwa tygodnie jadl 15 minut, pozniej dlugo jadl 10 minut a teraz 5 wiec loozik. Juz nie prosze go nawet o spanie cala noc, bo usypiac w nocy nie musze. Przebieram tylko raz wiec spoko. Zdaze nadrobic wizaz, czat na fb, fb, olx i czasem aliex ogarne ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- A co do rozmiarow to moj np nosi spodnie baggy z F&F rozm "up to 3m"
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
Mój z 3-6 wyrasta :co jest: Hahah
Kejka a Miki sam po 5 min puszcza cyca bo najedzony? Mój przy 7 minucie zaczyna sie szarpać, wiec twierdze ze albo mleko przestaje lecieć albo brzuch ma pelen i wiecej nie moze ale by sobie nadal pociumkal u mnie z czasem wolnym kiepsko ale to przez to ze malo zorganizowana jestem, najpierw bawię sie z dzieckiem, jak wyjde na spacer to mnie kilka godzin nie ma a w wolnym czasie sprzątam i gotuje w wolniejszym czytam książki i jeżdżę na rolkach albo biegam.. Eh matka wariatka
|
|
#2718 |
|
Wtajemniczenie
|
Sam puszcza cyca albo zasypia. Ale oproznia calego
ja w nocy przebieram raz kolo 23 jak nie spie jeszcze niezle cwiczysz ja m w dooopie cwiczenia
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Tabaska też czasem nie potrafię się zorganizować i jak Ewka śpi to zamiast coś w tym czasie posprzątać, to siedzę na internetach albo zapatrzę się na tv
|
|
|
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
Ja tv prawie w ogóle nie włączam, bo maly by sobie głowę okrecil żeby tylko pooglądać
od dzisiaj znowu mam dodatkowo 4latka ale beda 2 baby do pomocy takze mysle sie byczyć nad jeziorem bo pogoda super.Mój maly wczoraj doznal nieba teściową mu postawila łóżeczko turystyczne na dworze, w wózku ma mega ciasno a w nim fikal jak szalony, co go obrocilam na plecy to znowu byl na brzuchu i ostatnio ciągle robi samolot czy kolyske
|
|
#2721 |
|
Matka Smoka
|
Ołał
Mój chyba spauzował - ledwo 7200, jeszcze niektóre ciuchy 62, a 68 idealne. Nie chciałam zapeszać, ale kilka dni temu przestawił się na krótsze jedzenie - tak do 15 min. Ale jest jak u Tabaski - to ja decyduję, że koniec bo ten chyba z łakomstwa by ciumkał dalej. I ewidentnie mocniej zaczął ssać, bo dwa dni to mnie aż brodawki bolały - musiałam odkopać maść.Ale je krótko i strzela oczami wokół, więc internetów już nie nadrabiam jak kiedyś Za to z laktatorem porażka - nie leci jak dawniej, muszę się namęczyć i rozłożyć to w czasie na kilka podejść. Wczoraj w dwóch podejściach ledwo 125ml. A myślałam, że z elektrycznym będzie: pyk i jest butla. Choć podejrzewam, że teraz ręcznym to bym z 15 wyciągnęła![]() Choroba mnie bierze. Zatoki. W nocy na kp o 24 czułam już symptomy, o 2 była masakra - wzięłam 1000 wit c., jakieś naturalne coś z czosnkiem i maliną i ibuprom. Mieliśmy dziś lub jutro jechać na szczepienie, ale wczoraj postanowiliśmy że przekładamy na przyszły tydzień i zrobimy wyjątkowo rota i pneumo razem - i dobrze, bo bym się stresowała, że mały coś może chwycił. |
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można ibuprom przy KP?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Ineso mam z laktatorem elektrycznym identyczny problem, 150 na dwa lub 3 razy:/ a składam na kaszki i zamierzam jeździć na siłownię wiec kazda ilość na wagę złota. Maly tez mega mocno ssie, czasem tak zaciągnie dla zabawy ze aż kwiczę.
Ineso obyś sie nie pochorowala Ibuprom raczej nie, lepiej paracetamol albo apap
|
|
#2724 |
|
Matka Smoka
|
Mozna ibuprom przy kp a przynajmniej przeciwzapalny tez.
Na mnie czeka 25 torebek do mrozenia pokarmu, nie wiem jak to zrobie. |
|
|
|
|
#2725 |
|
Mama Land
|
Mój Krasnal biega w 62, niektóre są za małe, ale większość 68 stanowczo za duża.
Ja lubię ją ubierać w luźniejsze rzeczy, wiec zakładam często zbyt duże body. U mnie chyba "okres", bo gdy widzę czekoladę to aż kwiczę. A w końcu (wczoraj!) kupiłam idealną sukienkę na nieszczęsne wesele, które mamy 03.09, wiec nie mogę zaprzepaścić mojej wywalczonej figury (mówiąc to jem Toffeeffee chyba za dużo tych E i F Martysia nadal prowadzi bunt i strajk głodowy, gdy dostanie butelkę, a nie cyca, więc jestem przerażona wizją wesela. Od dwóch tygodni nigdzie nie wychodzę, bo Maż sobie z Nią nie radzi, gdyż jak Mała poczuje butlę to drze się jak poparzona Ineso współczuję choroby
|
|
#2726 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszcze Wam takiego szybkiego karmienia. U nas coraz gorzej z kp. Antek zawsze długo wisiał na piersi i wolno jadł. Potrzeby ma coraz większe a pokarmu ewidentnie za mało bo sie rzuca jak szalony. Podaje dodatkowo mm a przez to mam jeszcze mniej mleka. Ehhh
|
|
|
|
|
#2727 |
|
Wtajemniczenie
|
Harmonijca a lekar sprawdzal czy Antek nie ma czasem za duzego wedzidelka? Bo u wiekszosci dzieci tak jest i pozniej z tego powodu laktacja siada.
Przy nawale pokarmu mozna co 8h wziac ibuprom max na zlagodzenie bolu wiec i przy innych dolegliwosciach mozna
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
A, bo mi przy nawale dali ketonal (coś tam jeszcze niby dalej wymieniały, ale ja się uparłam na ketonal, bo mi łzy z bólu leciały) i jakos tak mi się zakodowało chyba jeszcze pociążowo, że tylko te leki z paracetamolem. Dobrze wiedzieć, bo mnie ibuprom zatoki ratuje jak zaczynają mi nawalać (póki co wiosnę i lato bez problemów przechodzę, ale czekam na jesień...).
U nas za to Żaba chorowała, katar i jeden dzień gorączka, plus kaszelek od tego kataru ją męczy(ł?). Dzisiaj póki co tylko raz odciągałam więc chyba będzie dobrze...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
"Ibuprofen zaliczany jest do kategorii L1 – leków najbezpieczniejszych w czasie laktacji (wg kategorii ryzyka laktacyjnego Prof. Hale’a)"
Przenika do mleka, ale nie stwarza zadnego zagrozenia dla dziecka. Oczywiscie trzeba uzywac z glowa jak wszystko ![]() Kciuki za mloda
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam dziś paczkę z EnfaMama, książeczka kontrastowa i śliczna grzechotka Babyono, ale bez żadnych próbek mleka ani poradników, tylko prezent. Miło
Ale upał
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

Ewka waży 8600

jeszcze troche i krulika dostanie z marfetka

a co dopiero oznajmili ciąże... A my w 74 wskakujemy jak w masło
az ciekawa jestem ile moja wazy. Ale my rozmiar 68 niektory mamy na styk wiec 74 mile widziany.
Za to z laktatorem porażka - nie leci jak dawniej, muszę się namęczyć i rozłożyć to w czasie na kilka podejść. Wczoraj w dwóch podejściach ledwo 125ml. A myślałam, że z elektrycznym będzie: pyk i jest butla. Choć podejrzewam, że teraz ręcznym to bym z 15 wyciągnęła