|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Raczkowanie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
a ja widzę że mały to 2 minuty pije i potem juź tylko ciumka i zasypia z piersią w buzi, jak chce go odstawić to płacze i tak w kólko przez cały dzien. Czyli zrobił sobie smoczka z mojej piersi. Próbowałam kilka razy dać mu smoczka i on nie chce, wypluwa, denerwuje się. Nie wiem co mam zrobić, jak go tego oduczyć
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Moderatorka z pazurem
|
Lambada jak to pyskowal???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
mój też dziś szalał i w końcu z frustracji zasadziłam kopa w kosz na pranie, nawet nie miałam jak zębów umyć, bo zostawiłam śpiącego a zaraz ryk. teraz nie dał się uśpić tacie, ryczał coraz głośniej,w końcu żal mi się obydwu zrobiło i ja go wzięłam, ale widać było, że mężowi przykro że nie dał rady...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo proszę. Ja używam wełnianych otulaczy na pieluszki wielorazowe dla Małej i one są najwygodniejsze, nie trzeba ich często prac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
My po wizycie w przychodni. Wojtus ma zaczerwienione gardelko ale na szczescie plucka czyste. Jest strasznie marudny. Uspokaja sie przybmnie, przy tacie ma problem. Teraz zasnal. Ja tez padam. Jak patrze na syf w domu to mam ochote sobie walnac. Choc najchetniej walnelabym drinka.
Przyszla tez chusta. Zamotalam dwa razy na misiu, teraz ja piore. Chusta jest boska, samo motanie nie tak straszne. Ale zobaczymy jak mi pojdzie jutro na marudzacym Wojtku.
Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było. Edytowane przez _itakinie_ Czas edycji: 2016-06-29 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pampersów to dostałam smsa że w Super Pharm Premium Care są po 34,99zł do 01.07 Btw, czy wam Premium Care też tak śmierdzą czy tylko mi się wydaje? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
patrzył na misia.. cap go rączka.. i nagle bardzo glośne gaworzenie ale w takim tonie jakby byl zly (cos w stylu jak dostaje czkawki, wtedy tez sie denerwuje i glosno "krzyczy") ;D Co do GOT.. to jest tyle spoilerow na necie i ich fb ze chyba nikt juz tego nie uniknie ![]() Cytat:
U mnie w sobote, w parku obok szykuje sie ogromny festiwal techno.. az dostalam informacje ze od 8:30 do 22 bedzie glosno ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 |
Wtajemniczenie
|
Fruzjape chodzisz do poradni laktacyjnej na zelaznej?
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Zadomowienie
|
Premium care kupowałam w Rossmanie ( bez promocji - cena regularna) po 0,46gr! Tylko w małej paczce (9,99) w dużej wychodziły o wiele drozej. Jeszcze nigdzie nie widziałam taniej
A zielone pampersy kupuje po 0,43 w aptece Gemini (100 szt po 43zl). Cytat:
Tak.mnie śmierdzą! Tak jakoś chemicznie. Ale jak dla mnie to jedyna ich wadą ![]()
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-07-05 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, do dr Rubik. Bardzo spoko jest. Czytałam na fb o nietolerancji laktozy u Was. Szczerze mówiąc jesli delicol nie działa, to obstawialabym, ze cos innego jest na rzeczy. Bo delicol nie ma prawa nie działać, on po prostu trawi laktozę bez udziału organizmu dziecka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
Clio, te ceny dotycza 1 czy 2?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za wsparcie
![]() Goraczka nadal jest mimo ibuprofenu i paracetamolu. Nie wiadomo co to jest. Podejrzewaja wirusa. Rotawirus nie- te powszechne sa wykluczone. Najwazniejsze, ze to nie zapalenie opon mozgowych. Posiedzimy tu jakis czas pewnie-do poniedzialku minimum. Jedzenie (musialam wykupic) nawet zjadliwe ![]() A jeszcze jutro musze wyskoczyc do lekarza z palcem. Dobrze, ze mam rzut beretem (5 min autem). Ale tu jest goraco... bo dzis chyba ogolnie bylo goraco? W ukryciu popijam Karmi, zeby mnie nikt nie pogonil. Mysle nad wypozyczenuem znow laktatora bo mala malo je a recznym laktatorem nue dam rady z uwagi na moj palec..i tak to...wybaczcie, nie nadrobir Was ![]() Bylam na tym oddziale 2 lata temu to zbytnio sie nie zmienilo (na Nieklanskiej). |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Rozeznanie
|
Właśnie wyczailam w śmiesznej cenie pampery premoim care 2 w ross w tym opakowaniu po 22 sztuki za 8.99 (10%rabatu karty rossne). Do tego uzywamy rozmiaru 3 z baby dream, ciut luzne, ale 2 za male a luzne dobre na odparzenia Igi.
Pisalam dlugi post, ale q skrócie - od tygodnia siedzimu w szpitalu z zapaleniem pluc. I do poniedziałku posiedzimy ze wzgledu na to, ze jutro Iga kończy 8 tygodni. Serio myslalam, ze o takie dzieciaki sie dba ale po mojej walxe o odpowiedni probiotyk na biegunke po tym.konkretnym antybiotyku to watpie. Iga świetnie sobie teraz radzi, od tygodnia ma te sama wage (trafilismy z goraczka w największe upaly), ale juz delikatnie przybiera Ma 5700, strach pomyśleć ile by wazyla bez choroby. Starsza corka codziennie do mnie przychodzi, ale siostry zobaczyc nie moze, bo jest za mala. Tata bierze mlodsza w chustę i zostaje na sali a ja ze starsza idę na rowerku pojeździć, porysowac itd na terenie szpitala. A i mlodsza wcale nie jest gruba, ona jest normalna, tylko pediatra mi tłumaczyla, ze to miesnie tyle ważą, i ze na piersi tak jest, ze dziecko ma inna budowe. To tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze z testu wyszla nietolerancja wiec to jest napewno. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Niestety, poradnie laktacyjne nigdy nie są na NFZ...co do terminów to się nie wypowiem. Można umówić się w przychodni, można też w domu.
http://przychodnia.szpitalzelazna.pl...a-w-przychodni |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
#2718 |
Zakorzenienie
|
Ogarnęliśmy dziś temat chrzcin, lokal zaklepany, ksiądz również. Chrzcimy 20 sierpnia, na 5 dni przed naszą rocznicą ślubu
![]() Teraz zostanie tylko kwestia kreacji dla bohaterki dnia i dla mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
Dzwoniłam w czwartek i dostałam termin na poniedziałek. Nie jest na NFZ. Pierwsza wizyta 120 złotych, kolejne (chyba?) 80. To jest ten test, który wykrywa cukry redukujące? Jak wyglądał wynik? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A dla siebie to już zupełnie nie wiem.. Tzn. mam upatrzoną sukienkę, którą bym założyła potem jeszcze na dwa wesela, ale w niej na pewno nie dam rady karmić... Chociaż zastanawiam się czy podczas chrzcin będę karmiła ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W Instytucie Matki i Dziecka jest bezpłatna, tylko trzeba miec skierowanie od lekarza POZ do Poradni Neonatologicznej: http://www.imid.med.pl/pl/main-menu/...urzen-laktacji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Moderatorka z pazurem
|
Nikt nie karmi? Ja wybudzam malizne co 2h na ciumkanie. Nie ma za bardzo apetytu bidula. Troche goraczkuje po tej szczepionce. Wieczorem bylo 38.5 i podalam pedicetamol. Od razu dziecko zrobilo sie energiczne i nawet zachcialo jej sie z nami gadac, w ruch poszly grzechotki.
![]() Teraz ma 37.7, spie dzis w trybie czuwania i chyba co pol godz sprawdzam temperaturę |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Ja karmię
![]() No właśnie, co robić w przypadku gorączki? Od razu jechać do lekarza czy na pomoc doraźną? Czy najpierw samemu próbować zbijać? Jeżeli samemu, to czym??? Przy 38 st. Zaczynać się martwić?
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak to ten test wynik: Cukry redukujace obecne ++++ Cukry nieredukujace - Cytat:
![]() Biedula, strasznie sie boje szczepionki ![]() Cytat:
Ja znalazlam fajna sukieneczke dla malej na dawandzie. Tez sie wstrzymam jeszcze chwile z rozmiarem. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najlepsza była bitwa! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
U nad tez coś około tego
![]() ![]() ![]()
#2729 |
Wtajemniczenie
|
A u mnie dopiero drugie karmienie a ja durna od 3 nie spie. Ide dzis na kontrole
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Rozeznanie
|
Konsternacja trzymam kciuki, oby diagnozę się udalo wykonac. Jak ja tu widzę, że im się czasami tylko cos wydaje to tak słabo mi się robi. Zazdro wykupionych posiłków, w naszym szpitalu nie ma takiej możliwości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.