|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Raczkowanie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Dzień dobry!!
Ale pędzicie!! Arida!!! Kciuki!! Oby mało bolało i krótko trwało!! Już niedługo będziesz tulić Maluszka!! Cudnie!! Kattoo współczuję opuchlizny..a chałka wyszła Ci o wiele apetyczniej wyglądająca niż z piekarni ![]() Nutik wielkie gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Miqesi świetnie sobie radzicie ![]() ![]() Mezz zazdroszczę, że już całkiem jesteś po..w domku z Królewną. Brawa za Kp!! Ja wczoraj byłam na SR (tak dodatkowo, bo za darmo) a potem obejrzeć porodówkę i pogadać z moją położną i od tamtej pory chodzę i płaczę. Przeraża mnie to, że totalnie jestem niegotowa (psychicznie i wyprawkowo) i boję się porodu - że Małej coś się stanie..jakieś niedotlenienie..że za mało ćwiczę i źle ją urodzę ![]() Też macie takie fisie? Jadę na wielkie zakupy, bo oczywiście uznałam, że zakupy internetowe nie dojdą na czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam czasu nad tym za bardzo rozmyslac 😂 ot wszedl to i wyjsc musi. Nakrecanie sie nigdy nie prowadzi do niczego dobrego.
Mimi a ktory masz tc? ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zadomowienie
|
Arida zaciskam z całych sił
![]() Mimi000 ja mam to samo! Strasznie się boję porodu, ale wlasnie w sensie, zeby wszystko było ok. I tego co bedzie potem... Alloffkowa Ty się jeszcze do sierpniowek dopisz, tam bedziesz tą pierwszą do porodu to może mniej sie bedziesz niecierpliwić innymi porodami ![]() Edytowane przez Yousthyna Czas edycji: 2016-06-21 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ciagle się nie boję porodu... Mam wrażenie że wszyscy wokół mnie boją się bardziej niż ja... Czuje się gotowa, no poza stanikami do karmienia 😂 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa zabrała córkę do szkoły. A ja kończę chałkę. W planach mam dzisiaj sprzątanie. Mąż niby sprzątał w niedzielę, ale nie widać... Nie wiem jak on to robi. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 |
Rozeznanie
|
Arida trzymam mocno kciuki
![]() ![]()
#2709 |
Wtajemniczenie
|
Witam się laseczki!!! Powoli wracam do żywych, niestety nie dam rady was nadrobić chyba że spędzę pół dnia na tel,
![]() ![]() Wyczytałam tylko że Miqesi ma opiekuńczego synka, Mezz już jest e domku a Arida zaraz będzie tulic Maluszka ![]() U mnie ostatni dzień z goscmi, jutro rano lecą, potem ode na wizytę do gina, zobaczymy ile Laila przypakowala, wczoraj byłam u poloznej, wszystko wzorowo, główka nizuiutko. Brakowało mi was, nie wiem co się dzieje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Raczkowanie
|
Arida, oby poszło sprawnie z tym balonikiem.
Ja dziś o 15 wizyta u gina. |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaa witam nowe mamusie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
Hejo.
Miałam dziś najlepiej przespana noc od x dni...😍 Arida - kciuki. Czekamy na info. Ja się porodu nie boję bardzo. Trochę się obawiam wiadomo ale to dziwne jak na mnie, więc się boję że spanikuje jak się zacznie dopiero 😝 Bardziej boję się że trafie na wredna i niemiłą położna albo że sama będę 😄 |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
Aglo_mammy, ja też
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#2714 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() , lekarze o was zadbaja ![]() Cytat:
![]() ![]() stronie brzuszka już ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Wtajemniczenie
|
Kamila o której ma dziś wizytę??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
Kamila wczoraj pisała że na 8 jedzie 😄
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Wtajemniczenie
|
To kciuki duże za nią o Małego, na pewno będzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zadomowienie
|
Kamila chyba miała na 8, zreszta juz sie meldowała po KTG, ze skurczybykow brak
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zadomowienie
|
nusia ja meza mam cały czas przy sobie, ale tez bym chciała urodzi najlepiej w piątek po południu, zeby w weekend mógł siedzieć ze mna w szpitalu a od pl wziął wolne, bo moze wziąć tylko tydzien. A ja sie obawiam, ze bez jego wsparcia nie dam rady z niczym.
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Spokojnie, najwazniejsze wiesz! A goście pojada to bedziesz juz na bieżąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Raczkowanie
|
Heh..staram się nie nakręcać, tylko kumulacja opowieści o porodach znajomych (których słuchać nie chcę, ale czasem się nie da tego uniknąć), ta szkoła rodzenia + porodówka i hormony ruszyły wyobraźnię..a no i nie pisałam Wam..zaczynam tracić czop;/.
Ale macie rację..trzeba się opanować ![]() Jesteście niezastąpione!! Dziękuję ![]() ![]() Kattoo Jak Kamila mam 35+6d. Czyli jeszcze 29 dni. Wesoła Ania chciałabym na Kamieńskiego z opcją wykupionej położnej. Już wszystko mam tam dogadane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja po koszmarnej nocy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arida mocno ściskam kciuki za sprawne, bezbolesne i owocne założenie balonika! Mimi ja też łapię czasami takie stresy. Ogólnie staram się myśleć pozytywnie bo wiem, że wszystko jest do przejścia. Wiadomo że lęk o dziecko jest silny, ale staram się z nim walczyć. Pszczolinka kciukasy za dobre wieści na wizycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zadomowienie
|
Inka,współczuję słabej nocy,a ten tekst z chałka bezcenny 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- No w sumie ja też jak spakowalam torbę i popralam,poprasowalam zaczęłam się mniej stresować,nawet jak w sob miałam skurcze przepowiadajace o dziwo regularne to zero paniki,aż jestem z siebie dumna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Wtajemniczenie
|
Jestem w UM po dowód rejestracyjny, przede mną 6 chłopa.. oby kiedys wyrosla im wielka brzyszna kulka!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki Kattoo i Dziewczyny. Naprawdę mi lepiej, gdy wiem, że nie tylko ja mam takie myśli. Już powoli mi przechodzi. Olutka zapomniałam napisać o książce "język niemowląt". Mam ją od szwagierki, która ją ubóstwia. Po 10 str przestałam czytać, na SR też odradzali, a małżeństwo i życie szwagierki dzięki wskazówkom z tej książki (chodzi o sztywne rytuały) wisi wg mnie na włosku. Ciągle się kłócą i myślę, że to też przez zmęczenie, bo mają dwójkę dzieci (1,5 i 4 lata), a od 4 lat nie widzę u nich innych czynności jak wyliczanie, że 5 min temu dziecko miało zjeść owoc, a za 20 musi mieć kąpiel. Zero własnego życia. Ich kłótnie oczywiście odbijają się na dzieciach. Jakieś to chore. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Marcylina ja wczoraj na poczcie tak miałam... Pojechałam do jednej a tam właśnie męska kolejka.. I nic popatrzyli na mnie i żaden nie drgnal. Pojechałam do drugiej a tam tylko do 19.. 3 przesyłki zdążyłam wysłać i pani powiedziała, że musi zamykać.. :-(
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.