|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...:::Świnki Morskie:::...
troche sie pochwale chlopakami
![]() jemy trawke http://images28.fotosik.pl/154/fcfb7e82eb78ea64.jpg trawka znika http://images33.fotosik.pl/134/a46b0f4d7f2168b8.jpg no gdzie ta trawka, gdzie.. http://images32.fotosik.pl/133/1e5add70e917fc8f.jpg odpoczywamy.. http://images24.fotosik.pl/154/b7677dc2724a2f2a.jpg pyszczek Bibiego http://images30.fotosik.pl/154/52abeeaf12cd30d0.jpg pyszczek Czandora http://images33.fotosik.pl/134/ac83659a48ee4bc0.jpg teraz troche filmików ![]() odgłos Czandora http://motylek1007.wrzuta.pl/film/wYsjTFHxq3/odglos jak sie myję http://motylek1007.wrzuta.pl/film/b6...0K/cz_sie_myje pyszna trawa http://motylek1007.wrzuta.pl/film/4w...H/jedza_trawke
|
#2732 |
|
Raczkowanie
|
Witam,juz swinki sie troszke bardziej oswoily razem ale jeszcze nie jest tak dobrze jak trzeba ale wszystko bedzie ok powoli
Mam pytanie do specjalistek co oznacza strzelanie w mlodsza sikami?
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy o tym nie slyszalam u świnek ale u królikow to pokazywanie kto dominuje i oznaczenie terenu wiec u prosiakow podobnie
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczne prosiaczki
|
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczne prosiaczki
|
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczne prosiaczki jak już wczesniej pisałam
|
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co to znaczy jak swinki tak burczą i kręcą tylkami??
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie to zaloty
moj Czandor zawsze tak robi na Bibiego ale to tez znaczy ze pokazuje kto rzadzi w klatce
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi, fajnie to wygląda ja myslałam ze u mnie nie będzie takiego problemu, ale chłopaki zaczynają sie gwałcić jeden dugiemu wskakuje na pyszczek i go gwałci a drugi go strzepuje i robi to samo![]()
|
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Motylku swinki sliczne. Najbardziej to mi sie Bibi podoba. Poprzytulalabym go
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz go poprzytulac
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj taki mały a takie niedobry![]() a wogóle zauważyłam, że odkąd mam dwie świnki, to Gwiazdek się ode mnie oddalił, jak kiedyś wyciągałam go z klatki to sam wchodził mi na rękę, a teraz ucieka i pazurami się zapiera ![]() a wy dziewczynki tez tak macie, że codziennie zamiatacie mate a i tak cały czas jest pełno bobków? ![]() oj chyba zgapiłam za tobą imie, wcześniej nie zwróciłam uwagi, ale czasem tak jest, że myśle, ze sama coś wymyśliłam a to nieprawda:/ ale nie specjalnie
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
a kto tak mowi? mama?
ja sprzątam raz dziennie i jest oki, ale jak kogos denerwuje jeden bobek na macie to cóz
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma co, to nie jest jeden bobek, to prawie cała klatak, moje swinki maja chyba za dużo odchodów ciekawe dlaczego? ja przed chwilą zamiatałam i już jest koło 20... czym to jest spowodowane? bo ja juz niewiem
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
to normalne hehe świnki to taka fabryka bobkow hihi
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
jasne
zmiote mate i zaraz musza zostawic cos po sobie
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
nom, głupie jest to, że na macie wszystko jest baardzo widoczne... choć świnki i tak zostawiają mniej bobków od królików
![]() a twoje swinki tez tyle jedzą? moje jedzą dziennie: jedną kolbe miske suchego pokarmu duuuużo sianka 2 marchewki i np. jabłko |
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje jedza duzo i caly czas wiec nie ma co sie dziwic ze potem taka produkcja bobkow idzie
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam nadzieje ze pod koniec tygodnia uda mi sie zrobic fotki, bo chce pokazac wam moje cudowne prosiaczki
![]()
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Tak sobie czytam ten wątek i przyznam,że bardzo ciekawy. Ja też mam dwie świnki, w sumie od niedawna bo kupiliśmy po świetach Bożego Narodzenia. Na poczatku mieszkaly w akwarium ale w tamtym tyg. kupilismy im juz duza klatke bo sporo podrosly. Na poczatku byly bardzo cichutkie i spokojne. A teraz...co sie dzieje w tej klatce. Biegaja w kółko, piszczą, chrochają...są cudne. Do tej pory nie wiem jaka to płeć bo pani w sklepie sie nie znala. Jedna świnka nazywa sie Bobek i ma takie skręcone futerko a druga nazywa się Kalapeta i do świnka rozetka. Właśnie niedawno zaczely gody bo Kalapeta chodzi za Bobkiem, obwąchuje go, i wskakuje na nia a ona piszczy. Świnki to cudowne stworzenia.
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie ze masz 2 swinki ale przerażające ze nie wiesz jaka płec. Idz szybciutko do weta niech obejrzy i stwierdzi.
nie boisz sie ze masz parke i sie rozmnoży?
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz pani w zoologicznym zdeklarowala sie, że wezmie każda ilość. Ale i tak bede musiala w koncu sprawdzic plec.
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oddasz je do zoologa? chyba nie czytalas watku uwaznie....oddanie swinek do sklepu to NAJGORSZA rzecz jaka moze je spotkac....a pani w sklepie oczywiscie bedzie sie cieszyla bo to dla niej zysk
|
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
Cassandro , oddac swinke do sklepu to najgorsze co moze byc.
Owszem , wydaje sie byc tak pieknie . Przyjdzie ktos , kupi ja i zabierze do szczesliwego domu , gdzie bedzie zyla rozpieszczana i lubiana przez wszystkich . Tak sobie kazdy mysli ... Jednak ja znam to troszke z innej strony , bo mialam kogos z rodziny pracujacego w zoologiku i znajacego sie na rzeczy.Tyle co sie nasluchalam , to tu podaruje , bo lza cieknie. Swinki maja szanse na dom jesli sa male , szkoda tylko ze tak szybko rosna. Nie maja prawa na nic zachorowac . Pozniej sa przeceniane i slabo schodza , wiec najczesciej kupuje sie je na karmowke . Taka swinka pozniej jest pokarmem np. dla weza . Zyje tak krotko a ginie w potwornych meczarniach. Mialabys sumienie rozmnazac i powolywac na swiat niewinne , malenkie prosiaczki , wesolo gruchajace do wlasnej mamy , calkiem ufne ...oddac do zoologika na poniewierke i tulaczke ?! Nie balabys sie , ze te malenstwa kupi jakis wariat co bedzie sie nad nimi znecac lub rzuci wezom na pozarcie ?! Warto sprowadzac na swiat tyle nowych swinek aby miec je zaledwie 3 tygodnie po czym pozbyc sie na zawsze. Przeciez to EGOIZM , chec posiadania malej swinki . A co bedzie potem niewazne. Prosze Cie zastanow sie nad tym.Wiem , ze i tak pewnie Cie nikt nie przekona ale jak masz sumienie , to choc pomysl ile korzysci przyniesie rozdzielenie parki lub wykastrowanie samca. |
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Mirelka u mnie tez zawsze jest pelno bobkow. Zmiatam nieraz trzy razy dziennie. Co do jedzenia to daje moim jedna miseczke suchej karmy rano i wieczorem, to samo z siankiem, oprocz tego co chwila jakas salate, marchewke czy ogorka (staram sie raz dziennie im dawac ale jak one tak wszystkie cztery stana i sie na mnie patrza jakby mnie mialy zabic wzrokiem to co ja mam zrobic?). A oprocz tego moja mama znalazla taka kolbe ktora u dziewczyn znika w jeden dzien, innych jesc nie chca a chlopaki to wogole
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja wolałabym żeby stały i patrzyły niż mają obudzić mnie w nocy bo skończył się im suchy pokarma
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
a dzisiaj Kukuś zowu wszedł pod meble, dałam kawałek marchewki, ale Kukuś jej nie tknął, wyszedł, ale jak chciałam go złapać to znów wszedł pod meble, zabrałam marchewke, bo pomyslałam, ze jak zgłodnieje to wróci do klatki i zostawiłam otwarte drzwiczki
jak po chwili przyszłam to Kukuś był koło klatki i próbował dostrać się do niej odgryzajac druty a Gwiazduś mu w tym pomagał, jak podeszłam to znów chciał uciec pod meble, więc zastawiłam mu droge i włożyłam do klatki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

Mam pytanie do specjalistek 

Oj taki mały a takie niedobry

chyba nie czytalas watku uwaznie....oddanie swinek do sklepu to NAJGORSZA rzecz jaka moze je spotkac....a pani w sklepie oczywiscie bedzie sie cieszyla bo to dla niej zysk