![]() |
#2731 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Sprawa jest o tyle skomplikowana, że w badaniach wyszło, że toxo przechodziłam. Moja dr prowadząca jednak jest mocno dociekliwa i poleciła mi jeszcze badanie na "awidność" - żeby sprawdzić, kiedy to przechodziłam. No i wyszła niska awidność, co znaczy, że zakażenie jest w miarę świeże - mogło być np. tuż przed ciążą i to już może mieć jakiś wpływ na dziecko. Dlatego moja ginekolog dała mi od początku rovamycynę, ale skierowała też do poradni patologii ciąży, a oni stamtąd do poradni chorób zakaźnych. No i tam zaczął się cyrk, bo wszystkiego w sumie były cztery wizyty, na każdej przyjmował mnie ktoś inny, każdemu opowiadałam historię od początku i każdy się pytał "a po co pani robiła tą awidność?". Powtórzyli badania, jakiś pan profesor od chorób zakaźnych napisał, iż "można wnioskować, że do zakażenia doszło przed obecną ciążą", odesłali mnie do poradni patologii. Tam lekarz najpierw mnie zapytał, czy chcę amniopunkcję i powiedział jakie jest ryzyko poronienia
![]() No i dzisiaj konsultowałam to z moją lekarką - ona była załamana takim podejściem, stwierdziła, że wyniki nie są do końca jednoznaczne i ona nie jest w stanie podjąć decyzji o odstawieniu tego leku, ale też z drugiej strony nie chce mnie niepotrzebnie faszerować antybiotykiem do końca ciąży. Liczyła też na to, że specjaliści od chorób zakaźnych zrobią jeszcze inne pogłębione badania, że wypowiedzą się w sposób jednoznaczny - a tu nic takiego nie miało miejsca. Jej to nie daje spokoju, ale stwierdziła, że w Krk nie ma mi już kogo polecić w tej dziedzinie, ale jest właśnie ta pani profesor w Łodzi - i że może warto by było, żeby ona zinterpretowała te wyniki... Tak więc zasadniczo nudy nie ma ![]() Dziewczyny, a jak ze szkołą rodzenia? Wybieracie się? Większość moich przyjaciółek nie chodziła, ja sama nie wiem... Póki co wybieram się od jutra na "fitness dla ciężarnych", bo w moim klubie ruszyły od niedawna takie zajęcia, dla kobiet po 15-stym tygodniu, a dr prowadząca powiedziała, że nie widzi przeciwwskazań. To się trochę poruszam, bo już mi brakuje sportu - sezon snowboardowy brutalnie przerwałam, zumbę też, taniec brzucha (fantastyczne zajęcia) też sobie odpuściłam ![]()
#2732 |
Magda ;)
|
madzieeek o matko ale cyrk
![]() To podejście lekarzy do pacjentów mogłoby się trochę zmienić, bo teraz to człowiek z internetu więcej się dowie niż od "specjalisty". Ja bym spróbowała jeszcze z tą Łodzią, faktycznie bezsensu faszerować się antybiotykiem jeżeli nie ma takiej konieczności. Ja również przerwałam zumbę ![]() ![]() Dzisiaj zaczynam 19 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pytam bo ja też mam zrobić awidnosc, jutro idę do gin po skierowanie, wspominał ostatnio o jakiejś poradni chorób zakaźnych albo zwierzęcych. Boje się że coś będzie nie tak 😔 Myślałam że w Krk są dobrzy specjaliści a tak cię Madziek potraktowali ![]()
![]() |
#2734 |
Zadomowienie
|
Ja się wybieram do szkoły rodzenia, kolezanki polecają
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Rozeznanie
|
Ja tez polecam szkole rodzenia - oswaja przed porodem. My mimo ze mamy już jedno dziecko i chodziliśmy to i tak się wybieramy drugi ra
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2736 |
Zadomowienie
|
Melduję się po wizycie i dziękuję za kciuki
![]() U nas dzisiaj dokładnie 18t3d, dzidzia ładnie rośnie, tętno 150, i najprawdopodobniej jest to dziewczynka, wyniki badań też dobre ![]() Zapisałam się na połówkowe na 2 maja, bo dopiero wtedy będzie doktor, który wykonywał mi pierwsze prenatalne usg, nie wiem tylko, czy nie zmienię terminu i nie pójdę do innego, bo w sumie to już będzie ostatni dzwonek na połówkowe. Szalejecie z ciuszkami ![]() Blond Princeska śliczna szczególnie ta bluza w gwiazdki i misio pajacyk ![]() madzieeek masakra ci lekarze :/ Ja na szkołę rodzenia się nie wybieram, ale polecam, chodziliśmy przy mojej pierwszej ciąży i kilku fajnych rzeczy się dowiedzieliśmy.
AMELKA 02.02.2014 ![]() ![]() NATALKA 04.09.2017 ![]() ![]() Edytowane przez Asik1604 Czas edycji: 2017-04-03 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Wtajemniczenie
|
ewelinkaa2401 pierwsze badania robiłam w Diagnostyce - najpierw właśnie IgM i IgG, potem awidność. A potem miałam powtarzane dokładnie te same badania w poradni chorób zakaźnych w szpitalu uniwersyteckim na Kopernika.
Tylko żeby się tam dostać, to miałam skierowanie najpierw do poradni patologii ciąży i oni dali mi dopiero skierowanie do zakaźnych. Plusem jest to, że zgodnie z niedawnymi zmianami w prawie, zostałam przyjęta do specjalisty już tego samego dnia! Mało tego - kiedy byłam za wcześnie i czekałam na lekarza, to pani z recepcji zaprowadziła mnie w "odosobnione" miejsce, żebym nie czekała wśród innych chorych.
![]() |
#2738 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje udanej wizyty ☺ bardzo sie cieszę ze wszystko Ok ☺ My tez wybieramy sie do szkoły rodzenia - juz nie moge sie doczekać ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Spotkało mnie dzisiaj coś niesamowitego ☺ 2 tygodnie temu byliśmy z mężem na targach "Mama i ja" i kupiłam sobie ta cudowna poduchę c- kształtna do spania. Jak juz płaciliśmy za zakupy to Pani przy kasie dała jakiś kupon konkursowy do wypełnienia teraz na miejscu, nigdy nie bawię sie w takie rzeczy ale tym razem pod wpływem euforii wynikającej z oglądania wózków itp wypełniłam. No i dzisiaj rano telefon ze zostaliśmy wylosowani i ze zapraszają po odbiór nagrody ! Szok i niedowierzanie ale pojechaliśmy. W czasie jazdy cały czas sie śmiałam ze pewnie dostaniemy smoczek i garść ulotek ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja juz dwa razy robiłam igg i im i wynik taki sam, jutro pewnie dostane skierowanie do specjalisty chorób zakaźnych
![]() |
#2740 |
Zadomowienie
|
Kasia, dziękuję za miłe słowa
![]() Super Wam się udało z nagrodą, gratulacje ![]() Ja jakbym wygrała taki prezent, to bym chyba skakała z radości pod sufit, bo też nigdy nic nie wygrałam, aczkolwiek też rzadko próbuję ![]() Marta, jak Twoja wczorajsza wizyta, wszystko dobrze?
#2741 |
Rozeznanie
|
Asik super, że wizyta udana ☺
Madziek jedź do tego specjalisty, żebyś wiedziała co robić. Może niepotrzebnie bierzesz antybiotyk. Ja będę robila sesję i brzuszkową i noworodkową 😊 ale u kogo i za ile, to jeszcze nie wiem ![]() Do szkoły rodzenia chyba nie idę. Mąż i tak nie ma jak ze mną chodzić, a sama nie chcę 😉 Co do ubioru, to ja przez pierwszy miesiąc zakładałam kaftanik + śpioszki. Jakoś lepiej mi to wychodziło niż przeciąganie body przez główkę. Teraz może będę miała więcej wprawy ![]() Tojestkasia ekstra nagroda 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | |
Konto usunięte
|
Madziek powodzenia z wyjaśnieniem sprawy
![]() Cytat:
Ja jeszcze nigdy nic nie wygrałam ![]() ![]() Nawet głupiej butelki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy mierzycie sobie ciśnienie? Ja od paru dni mam wrażenie ze tłucze mi sie serce i dzisiaj mierze ciśnienie a tu puls 116!! Czy to nie jest za dużo? A ciśnienie mam bardzo niskie... moze powinnam to skonsultować z lekarzem ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny usuńcie mnie z klubu, ja się żegnam z forum. Nie dam rady z wami pisać. Nie dam rady nawet czytać co u was, za dużo się u nas dzieje. Pewnie zajrzę do was w gorący czas porodów, żeby poczytać jak cieszycie się maluchami, a na razie życzę wam zdrowia i spokoju
#2745 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szkoły ja się zastanawiam właśnie, bo liczę na cesarkę, ale gdybym miała jej nie mieć, to wolałabym chodzić ![]() Cytat:
![]() Otojestkasia - ale super! Ja też nigdy nic nie wygrałam. Miła niespodzianka, że Ci się udało ![]() Cytat:
![]() ![]() Termin porodu zmienił się na 28.08, wychodzi że dziś niby 19t1d, no ale ja nadal trzymam się terminu 31.08. Łożysko nadal nisko położone, ale po prostu mamy to kontrolować co wizytę, nie jest przodujące, ale niestety nisko. Lekarz wyraził zgodę na współżycie ![]() ![]() ![]() otojestkasia - tętno nie wiem jakie mam i ciśnienie mierze tylko u lekarza, wczoraj miałam 102/50, tętno w ciąży ma się chyba wyższe, ale na wizycie możesz spytać ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Mąż był dziś u siostry, mówiła że już kupiła sporo rzeczy dla małej i że chcę kupić łóżeczko, ale mąż jej powiedział że ja wybrałam po swojemu i łóżeczka żeby nie kupowała. Stwierdziła, że kupi w takim razie kocyk minkie i szumisia, kocyk fajnie (i tak chciałam kupić), ale ja do tych szumisiów nie jestem przekonana... Mama jak usłyszała, że dziewczynka na pewno to stwierdziła 'ooo to mogę już kupować' ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |
Konto usunięte
|
Rudaska
![]() ![]() Cytat:
To wiele innych zagadnień jak kąpiel czy przewijanie ![]() Super że wszystko w porządku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i pewnie, niech kupują, a najlepiej delikatnie pokazać co Cię interesuje, żeby było po Twojemu ![]() Cytat:
Edytowane przez poli230 Czas edycji: 2017-04-04 o 14:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mogę się wyżalić?Cały czas liczyłam że na jesień mąż będzie na miejscu.Okazuje się że raczej nie mam co liczyć.Wpadłam w panikę i siedzę i ryczę jak bóbr.Boje się że zacznę rodzić i jak dojadę do szpitala?Jestem kompletnie sama.Tak bardzo mi zależało na porodzie z mężem.Nawet mi do głowy nie przyszło że mogłabym być sama w tak ważnym dniu.Co prawda mąż będzie rozmawiał z szefem o urlopie.Ale jak ma wziąć urlop?Przecież mogę urodzić kilka tyg wcześniej czy później i tego nie przewidzę.Gdyby był na miejscu to po prostu dzwoni z dnia na dzień że bierze urlop i już.A tak?Nie ma takiej opcji żeby był przy mnie.Jestem załamana.Mąż oczywiście czemu przeżywam już że przecież jeszcze pół roku i wszystko może się zmienić.I że on nic na to nie poradzi jedyne co może zrobić to pogadać o tym urlopie dużo wcześniej.Nie wyobrażam sobie samotnego porodu.Wiem też że służba zdrowia inaczej się zachowuje jak jest mąż w razie jakichś komplikacji czy czegokolwiek.Bo zawsze jest świadek a nie sama bezbronna kobieta..Źle zrobiłam ale wykrzyczałam meżowi że przez jego j*bana pracę nie dość że będę rodzić sama to jeszcze potem sama wychowywać..Bo jego wiecznie nie będzie..I że w dupie mam te pieniądze i wszystko...Nie potrafie się opanować i czuje że małe daje znać w brzuchu żeby matka się uspokoiła..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A u mnie dół, dół, dół i nic więcej!!!
![]() |
#2750 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ALE sama piszesz że jeszcze nie wszystko przesądzone. Zazwyczaj jest tak że pierwszą ciąże się raczej przenosi a poród wywołuje niż jedzie do szpitala po odejściu wód. Może niech mąż weźmie urlop na termin porodu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Zadomowienie
|
juka_juka a co z urlopem okolicznościowym? Nie należy się w firmie Twojego męża? Z tego co wiem, to w każdej firmie taki urlop obowiązuje.
#2752 | |
Wtajemniczenie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72562986]Oj współczuję i rozumiem nerwy
![]() ALE sama piszesz że jeszcze nie wszystko przesądzone. Zazwyczaj jest tak że pierwszą ciąże się raczej przenosi a poród wywołuje niż jedzie do szpitala po odejściu wód. Może niech mąż weźmie urlop na termin porodu?[/QUOTE] Jeśli poród będzie w terminie to nie będzie problemu.Weźmie urlop i będzie ze mną.Ale właśnie boję się sytuacji że coś się wydarzy wcześniej..A tego chyba się nie przewidzi..W mojej rodzinie i męża każda kobieta rodziła sama.Jak ja mówie że chcemy razem to patrzą jak na kosmitów..No nie jest przesądzone.Ale w tej pracy jest tak że dowiaduje się max miesiąc wcześniej gdzie będzie...Do tej pory taka praca mi nie przeszkadzała.Teraz strasznie podchodzę do tego emocjonalnie..W ogóle ostatnio nie potrafię opanować emocji.Dzięki dziewczyny.Już się uspokoiłam.Najwyżej będę sama oby tylko z dzieckiem było wszystko ok.. ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Co do urlopu to w firmie nigdy nie robią problemu.Jestem pewna że pójdą na ręke i dadzą napewno.Tylko gorzej jak poród złapie np w połowie września a nie pod koniec a mąż akurat będzie gdzieś tam..Nie zdąży dojechać.Napewno urlop dostanie jak powie że dziecko się urodziło i spedzi trochę czasu z nami.Szefa ma bardzo wyrozumiałego.Tylko ta wizja samotnego porodu jest najgorsza.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Konto usunięte
|
Wiem rozumiem... a w razie jakby męża nie było miałabyś taką osobę zastępczą? Mama, przyjaciółka?
No i pomyśl o wykupieniu położnej. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 |
Zadomowienie
|
My kobiety musimy być silne, całe życie wszystko na naszej glowie...
Juka musisz trochę ochłonąć, nie denerwować się na zapas, chociaż pewnie doskonale o tym wiesz. Hormony robią z nas co chcą. Trzeba wierzyć, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i urodzisz w terminie! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedna <tuli> miałaś prawo sie zdenerwować wcale Ci sie nie dziwie. Ale z drugiej strony jest jeszcze sporo czasu i dużo rzeczy moze sie jeszcze zmienić. Chociaż rozumiem twój lek doskonale. Pozostaje nie martwić sie na zapas i byc dobrej myśli ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017D
Dziękuję dziewczyny
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Czemu dół?Co się dzieje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | ||||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratuluję Zosi i tętna ![]() Fajnie, że rodzinka chce pomóc ![]() Cytat:
![]() Jak się uda to się uda, a jak nie to na pewno poradzisz sobie świetnie sama ![]() ![]() Doszły moje new balance, pasują i są super ![]() Poza tym moja poduszka z kauflandu pozbijała się okropnie i kupiliśmy Cebuszkę ![]() ![]() Poza tym odkupiłam od koleżanki leżaczek bujaczek Tiny Love więc kolejny zakup mam odhaczony ![]() Ale powiem Wam, że rozmawiałam z tą koleżanką, ona rodziła w prywatnym szpitalu i była zachwycona. Opieka super, jej córeczka zdrowa, miała komfort psychiczny. Mówiła, że teraz jej szwagierka rodziła w naszym szpitalu, dziecko ułożone poprzecznie, kazali jej rodzić naturalnie, znieczulenia nie chcieli podać ehh ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2758 | |||
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72558591]Rudaska
![]() ![]() Ale szkoła rodzenia to nie tylko nauka oddychania podczas porodu. To wiele innych zagadnień jak kąpiel czy przewijanie ![]() Super że wszystko w porządku ![]() Nie no to jest oczywiste, że uczą tam dużo więcej i przekazują różne informacje - czytam różne wątki i to co dziewczyny piszą (naprawdę uczą się wielu ciekawych rzeczy), ale jednak ja do swojej szkoły rodzenia miałabym ponad 60km, a najbardziej w chodzeniu do niej zależałoby mi na przygotowaniu się do ewentualnego porodu. Cytat:
Ja dlatego trzymam się terminu, który na początku ciąży powtórzył się chyba na 3 usg pod rząd ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dostałam bujak - oczywiście różowy. A że jestem u mamy to robię naleśniki ze szpinakiem i serem + sosem serowym. Mąż w pracy i wraca jutro a on w domu tego nie jada, tutaj docieniają moje danie ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() Z tą pomoca rodzinki to się boję, siostra jak jechałam po wózek strasznie nie chciała żebym jechała, bo 'może KTOŚ chcę mi kupić' itp. a wiecie to pierwsze dziecko i sama chciałabym wszystko po SWOJEMU mieć ![]() Moja poduszka z kauflanda się trochę zbiła, ale odkąd mąż zaczął używać, przy mnie była okej i nic się nie działo. Pokaż bujaczek ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Czyli będziesz miała 2 połówkowe, bo to jest właśnie to drugi prenatalne ![]() Zrób jakąś listę z konkretnymi linkami dla rodzinki, jak chcą to niech kupują ![]() ta cebuszka ma w ogóle inne wypełnienie, tam są takie małe kuleczki. A bujaczek ten https://e-zabawkowo.pl/pl/p/TINY-LOV...FRJlGQodgi0CxA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017D
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.