|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
A i jeszcze jedno, KAsiulek gratuluję walki ze smokiem
. Musi nam na to wystarczyć weekend, bo jak go nie odzwyczaimy to w żłobku da popis. A ja już nawet myślałam, czy by go do żłobka nie wysłać bez smoczka, to by panie mnie przeklinały. MAm nadzieję, że będziemy twardzi. ALe już czas, bo zauważyłam, że on coraz bardziej się przyzwyczaja
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry o poranku
![]() Jak tam nocka? U nas w miarę, gorzej z zasypianiem . Natalka nauczyła się wczoraj używania ust do artykuowania różnych dźwięków . Tak jej się to spodobało, że nie miała najmniejszej ochoty usnąć, tylko cały czas w różnej tonacji wydawała dźwięki typu bła...bła...bła...bo...bo ...bła...bła...ba...ba... i tak w kółko . W końcu chyba się już zmęczyła....no bo ileż można Kasiulko co do karmienia, to jeszcze Natalki nie odstawiam. Na razie póki co karmię ją 3 razy dziennie. Z tym że do wieczornego karmienia, tak jak pisałam wcześniej dokładam butlę, ale ostatnio wypija z niej około 40 ml tylko. To tak na dopchanie przed nocą Ode mnie również gratulacje dotyczące oduczania smoczka. Twój mąż muszę przyznać twardy facet , mało teraz takich...Agiko, no...no...żeby nasze chłopaki nie biły sie o nasze dziewczyny
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny moja Oliwka przespała dzis całą noc, oczywiscie bez smoka
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Agiko nie bij
. Agiko zgłoś w żłobku, że Kamilek ma często bule brzucha, może coś tam mu podali po czym dokuczają mu te dolegliwości . Ach te ząbki kolejna noc nieprzespana, już nie pamiętam ile razy wstawałam więc to napewno ich wina. Jestem cała połamana i boli mnie głowa z niewyspania. Wganiałam o 3.00 tż na materac, ale powiedział, że się już nie opłaca i dalej spał . Mati kopał mnie w brzuch, szarpał za włosy i kopał. Rano jak odkryliśmy z niego kołdrę miał całe śpiochy zdjęte tak wyrzywał się na biednej matce .Śliczne są nasze dziewczynki |
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
własciwie to nie wiem czy juz sobie poradzilismy, bo pewnie jeszcze sie bedzie o smoka upominac dopóki o nim całkiem nie zapomni, no ale jest juz dużo lepiej
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale na listopad mamy zaplnowany odwyk , brawa w takim razie dla męzusia, mój jest własnie tą osoba która mówi poczekaj jeszcze troche, ....
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Płatku, mnóstwo całusków dla Mateuszka
|
|
#2740 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
U nas w miare spokojna noc, tylko jedna pobudka o 3. Kasiulka ale jesteście konsekwentni podziwiam i gratuluje. Zainspirowałaś mnie i też będe odstawiać smoczek. Z tym bedzie w miare łatwo bo Julka dostaje go tylko jak jest w wielkim szale ale mamy za to inny problem. Zasypia tylko przy butelce W dzień też tak zasypia i nie chce inaczej. Z drugiej strony szkoda mi ją męczyc bo i tak mało śpi.Agika ja też myśle że może dali coś Kamilowi w żłobku. Płatku mam nadzieje że wyśpisz się wcześniej niż za 5 lat. Jutro mój TŻ ma wolne
|
#2742 |
|
Wtajemniczenie
|
Wypijmy zdrówko Mateuszka
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzonka wszystkim ciociom
, a jedno zdjęcie z soboty z mamą :
|
|
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
właśnie przydałoby się coś mocniejszego od rana, a super okazja nam się trafiła. Moc buziaczków
Czekamy na zdjęcia solenizanta. A swoją drogą - jak ten czas leci, normalnie zawsze czuję się zaskoczona jak czytam, że któreś z dzieciaczków już skończyło 10, 8, 7 miesięcy..........
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
Dla Mateuszka buziaki od Mateuszka
Pozdrawiam |
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Uff usnął ciekawe czy znowu na 10min.
moje dziecko nie lubi spać, a ma za rodziców śpiochówKasiulko dziękuje Nie wytrzmałam i kupiłam wczoraj Matiemu butki na allegro http://www.allegro.pl/item132650101_...cena_gwar.html wybraliśmy wersje nr5 .
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
A nie mówiłam
.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tu widze tańsze troszkę są
|
|
|
|
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne zdjęcia, Płatku bardzo ładnie wyglądasz, Mateusz z tą roześmianą buzią też super, wygląda na bardzo pogodne dziecko
![]() Ja też odliczam czas do pobudki Julki. Zasnęła o 10.35 ciekawe ile pośpi. Mogłaby tak z godzinke Butki super, chyba kupie jeszcze jakieś Julce, bo te co mam bardzo się sprawdzają. U nas dziś całkiem ładnie, 15 stopni. Julaczek się obudzi to idziemy na spacer.
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzie jest Alien??? Pewnie chora leży bidulka
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
u nas tez ciezka nocka. przeszlam sie wczorajna dlugi spacer o 13. Wiktoria usnela i przespala godzine. myslalam ze ja przestawie i normalnie bedzie szla spac a nie o 23. o 19 zaczela mialczec bo juz byla spiaca. o 20.30 juz slodko spala we wlasnym lozeczku. wykompalam sie, umylam sobie glowke, wymodelowalam wlosy, nasmarowalam sie balsamem. poscielilam lozeczko i szczerze to tylko przylozylam glowke do poduchy i zasnelam. ale jak to - tak szcesliwie ma sie wszystko skonczyc? Wiktoria obudzila sie o 21.30 i przez kolejne trzygodziny nie poszla spac tylko szalala po lozku. normalnie mnie oslabia moje dziecko. kopala wierzgala i sciagala sobie pajaca. szok. odkrylam powod wczorajszej temperatury. idzie nam dolny lewy siekacz. to juz 18sty zabek. a siekacz to wielki zab i tez Wiki troszku wkurzona jest ostatnio. nie dziwie sie jej. teraz Wiki osadza wklad kominkowy z tata. jak tylkoTZ zaczyna cos tam robic to ona jest pierwsza. mlotek w dlon i do dziela zdrówko Mateuszka
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Joasiu, Jastin dziękuje
Jak Mati jest wyspany co niestety rzadko się zdaża to jest wesołym i pogodnym dzieckiem, ale co z tego jak marudzenie ma we krwi aby tylko starym dokuczyćJoasiu miałam nie kupować butów bo siostra dostała dla niego kozaczki od koleżanki, ale jest tak zimno, a te co ma to jednak są za krótkie i za zimne. |
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Płatku, ślicznie uśmiechnięty Mati, mama też super kobietka
Właśnie przed chwilą nabyłam butki różowe, te ostatnie, które dodano 14.10. A tak w ogóle to wszystkie są śliczne.
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
My zmykamy na spacerek, bo ładna pogoda, miłego dnia
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
Płatku śliczne zdjęcia. BArdzo ładnie wyglądasz chudzielcu
Ale twój MAti robi się blondasek. Jeszcze raz Lecę na 13 na szkolenie - nawet nie pytajcie jaki temat
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
Płatku -- ślicznie wyglądacie z Mateuszkiem
![]() Ja siedzę w domu bo bolał mnie żołądek i latałam do kibelka ![]() Muszek zasnął o 13.00, ciekawe jak długo pośpi. Ale chyba jak się obudzi to wyjdziemy chociaż na godzinę, szkoda słoneczka marnować ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje wszystkim za miłe słowa
Agiko "chudzielcu"? Chudzielec to ja byłam przed ciążą czasami ważyłam nawet 46-47kg, teraz mam niezły zadek i uda i oczywiście brzuch . Najważniesze, że choć na chwile oderwałam się od codzienności i dowiedziałam się co w pracy słychać . Pogoda jest super |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

. Musi nam na to wystarczyć weekend, bo jak go nie odzwyczaimy to w żłobku da popis. A ja już nawet myślałam, czy by go do żłobka nie wysłać bez smoczka, to by panie mnie przeklinały. MAm nadzieję, że będziemy twardzi. ALe już czas, bo zauważyłam, że on coraz bardziej się przyzwyczaja

. Natalka nauczyła się wczoraj używania ust do artykuowania różnych dźwięków
.
więc to napewno ich wina. Jestem cała połamana i boli mnie głowa z niewyspania. Wganiałam o 3.00 tż na materac, ale powiedział, że się już nie opłaca i dalej spał
. Mati kopał mnie w brzuch, szarpał za włosy i kopał. Rano jak odkryliśmy z niego kołdrę miał całe śpiochy zdjęte tak wyrzywał się na biednej matce