Mamusie listopad 2019- cz. 3 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-07-16, 17:46   #2731
Miss_Bow
Zadomowienie

Mamusie listopad 2019- cz. 3

Cytat:
Napisane przez Jaguś Pokaż wiadomość
Moja mama też mówi, że w tych butelkach wychodzą lepsze niż w szkle. Nawet w zwykłych po mleku robi. Ja się nie znam, nie umiem w przetwory.
Edit: jeżeli zastanawiacie się ile powinnyście przytyć, to tutaj jest kalkulator.
https://www.calkoo.com/pl/przyrost-wagi-w-ciazy

Ja pod kreską, ale szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie, żebym na koniec miała ważyć 70g!

Ja tam wg tych wszystkich kalkulatorów za mało ważę

A wiecie, wyczytałam właśnie, że po porodzie można przez jakiś czas odczuwać fantomowe kopnięcia, czyli dzidzi nie ma już w brzuchu, a wydaje się, że dalej kopie! Jestem ciekawa czy któraś z naszych mamuś miała tak w poprzedniej ciąży/ciążach?

Cytat:
Dziewczyny, wy w ogóle odczuwacie brzuch? Mnie codziennie ciągnie i jest raczej twardy, wieczorami twardszy. Na szczęście to stałe napięcie a nie skurcze więc staram się nie martwić, ale boję się chodzić dużo czy coś robić

Mnie ciągnie jak za szybko chodzę, musiałam zwolnić tempo I jak za dużo się schylam, kucam, więc staram się oszczędzać w tej kwestii. Ale wystarczy, że chwilę posiedzę i mi przechodzi, chyba, że przesadzę to wtedy już czuję, że trzeba resztę dnia przeleżeć i odpoczywać Brzuch mi rośnie jak szalony, więc podejrzewam, że to więzadła.

24 września 2016 r.

Edytowane przez Miss_Bow
Czas edycji: 2019-07-16 o 17:58
Miss_Bow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 18:17   #2732
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Moja mama też mówi, że w tych butelkach wychodzą lepsze niż w szkle. Nawet w zwykłych po mleku robi. Ja się nie znam, nie umiem w przetwory.
Edit: jeżeli zastanawiacie się ile powinnyście przytyć, to tutaj jest kalkulator.
https://www.calkoo.com/pl/przyrost-wagi-w-ciazy

Ja pod kreską, ale szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie, żebym na koniec miała ważyć 70g!

Jakbyś ważyła pod koniec 70 gram to faktycznie byłby dramat

Cytat:
Napisane przez babeczki Pokaż wiadomość
A ze wszystkich wycieczek od rodzicow i tesciowej dostajemy mase kubkow z napisami miejscowości, figurek, stateczkow, magnesow na lodowke (a lodówka zabudowana i nie ma jak przyczepić ani jednego)

zawsze dostajemy dziękujemy i chowam w jakas głęboka szuflade a potem i tak laduje w koszu, nie wyobrazam sobie miec wszstkiego z 'innej parafii' poustawiane na polkach (tym bardziej ze często to nie jest cos przepieknego, tylko ciekawego z wakacji - ale nie moich wiec ja nie muszę na to patrzec i wspominac)

Na szczescie od jakiegoś czasu moi sie ogarneli i przywoza jakis ciekawy tamtejszy alkohol i mi jakąś bransoletke /bluzke z flaga norwegii czy gdzie tam akurat byli itp

ale od tesciowej tydzien temu dostalismy kolejna latarenke ze swieczka do okoła przyczepione jakieś kola ratunkowe itp bo przyjechali z polskiego morza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

A nie można im powiedzieć, żeby pamiątek nie przywozili? Ja moim tak powiedzialam i poskutkowało. Nie dostaje nic z cudzych podróży

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 18:21   #2733
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3

Cytat:
Napisane przez owocowykoktajl Pokaż wiadomość
Oj Likka Likka. Hormony buzuja, czy co?

Powiedz z ręką na sumieniu, że polog go najlepsze wydarzenie w życiu :d

Ja połóg sam w sobie wspominam ok. Poród też. Kp to nie moja bajka, ale spróbuje znów.
Po porodzie niestety nie przeszła rwa kulszowa i to był koszmar. Mam nadzieję, że nie doswiadcze tego znowu.
Cytat:
Napisane przez Catherine07 Pokaż wiadomość
Ja to mam chyba inna podejście i według niektórych ciężarnych koleżanek "chore". Poród, połóg, czy tam kp pomimo tego że jestem pierwszy raz w ciąży to dla mnie coś co musze jakoś przejść i nikt tego za mnie nie zrobi. Będzie jak będzie, staram się o tym nie myśleć baaaardzo negatywnie. Bardziej martwię się perspektywa szukania nowej pracy po macierzynskim, żłobka, koniecznością przeprowadzki do innego miasta. No ale każdy ma swoje podejście i zmartwienia

Ja też miałam takie podejście. Zawiodłam się jedynie kp.
Cytat:
Napisane przez Catherine07 Pokaż wiadomość
Tak apropo działania na nerwy, tez macie takie sytuację że rodzina/ znajomi obrzucaja Was jakimiś niepotrzebnym rzeczami dla dziecka? Bo mam wrażenie ze ostatnio dostaje same niechciane "prezenty", które chyba ktoś dostał, zawadzaly w mieszkaniu i ludzie uznali ze nam się przydadzą

My nic nie dostaliśmy ani przy pierwszej córce ani teraz. Moja mama czasem coś kupi, ale to są nowe rzeczy i żadnych zbędnych gadżetów.
Cytat:
Jak ja nienawidzę takich rzeczy! Moją jedyną pamiątką z wakacji są jedzenie, zdjęcia i magnesy, ale tylko z miejsc w których sama byłam. Szwagierka lubi takie ety kupować, dzięki nim mam szklanego kotka z Krosna albo jakieś sole do kąpieli z Rabki. To drugie jeszcze ujdzie, tylko że ja nie kąpię się w wannie

Moja mama na szczęście uznaje, że przed porodem się nic nie kupuje, powiedziała tylko że kupi wózek, chociaż skrzywiła się na wieśc że chcę używany. Pewnie jeszcze nie wie ile kosztują te, które mnie na razie interesują

Zawsze to lepiej startować z niższej półki zastanawiam się ile bym przytyła, gdyby nie dieta.

Dziewczyny, wy w ogóle odczuwacie brzuch? Mnie codziennie ciągnie i jest raczej twardy, wieczorami twardszy. Na szczęście to stałe napięcie a nie skurcze więc staram się nie martwić, ale boję się chodzić dużo czy coś robić
Mi twardnieje momentami i niestety boli mnie dość mocno spojenie lonowe.

Stary 2019-07-16, 18:26   #2734
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babeczki Pokaż wiadomość
A mnie najbardziej denerwuje to, ze wszyscy wiedza ze jestesmy chociaz w malym stopniu "minimalistami"

staramy sie wyrzucac niepotrzebne rzeczy, nie miec tysiąca pierdół na każdej komodzie, mamy meble pozamykane nie otwarte /witryny zeby bylo czysto i wszystko latwo się sprzątało

A ze wszystkich wycieczek od rodzicow i tesciowej dostajemy mase kubkow z napisami miejscowości, figurek, stateczkow, magnesow na lodowke (a lodówka zabudowana i nie ma jak przyczepić ani jednego)

zawsze dostajemy dziękujemy i chowam w jakas głęboka szuflade a potem i tak laduje w koszu, nie wyobrazam sobie miec wszstkiego z 'innej parafii' poustawiane na polkach (tym bardziej ze często to nie jest cos przepieknego, tylko ciekawego z wakacji - ale nie moich wiec ja nie muszę na to patrzec i wspominac)

Na szczescie od jakiegoś czasu moi sie ogarneli i przywoza jakis ciekawy tamtejszy alkohol i mi jakąś bransoletke /bluzke z flaga norwegii czy gdzie tam akurat byli itp

ale od tesciowej tydzien temu dostalismy kolejna latarenke ze swieczka do okoła przyczepione jakieś kola ratunkowe itp bo przyjechali z polskiego morza

Jak ja nie lubię takich kurzołapów! Na szczęście znajomi i rodzina zazwyczaj przywożą alkohole albo jakieś przysmaki i to jest super. [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87001205]Ja w ogóle na kalkulatory nie patrzę. Na tej diecie raczej za dużo nie przytyję. Jak mówiłam - najlepiej do 69.9 max Więc mogę pozwolić sobie na 8 z kawałeczkiem.
Jutro znowu robię sernik, bo dostałam tonę borówek od koleżanki z pracy Przyniosę do apteki, całego sobie nie zostawię bo zjem
Moje cycki doszły kilka lat temu do rozmiaru 70HH. Schudłam i już nie zmalały. Póki co w ciąży nie urosły, może są troszkę bardziej napięte. Liczę na to, że mocno nie zwiększą objętości, bo przy mojej figurze i tak wyglądają karykaturalnie

Ja jeszcze żadnego prezentu nie dostałam Wszystko kupuję za swoje.[/QUOTE]My mamy kilka najbliższych osób, które już się zapowiedziały, że chcą zrobić większy prezent (jak np. wózek). Ale my wybieramy, oni płacą kasę. No i moja mama szaleje na zakupach ciuchowych, ale ją to odpręża
Cytat:
Jak ja nienawidzę takich rzeczy! Moją jedyną pamiątką z wakacji są jedzenie, zdjęcia i magnesy, ale tylko z miejsc w których sama byłam. Szwagierka lubi takie ety kupować, dzięki nim mam szklanego kotka z Krosna albo jakieś sole do kąpieli z Rabki. To drugie jeszcze ujdzie, tylko że ja nie kąpię się w wannie

Moja mama na szczęście uznaje, że przed porodem się nic nie kupuje, powiedziała tylko że kupi wózek, chociaż skrzywiła się na wieśc że chcę używany. Pewnie jeszcze nie wie ile kosztują te, które mnie na razie interesują

Zawsze to lepiej startować z niższej półki zastanawiam się ile bym przytyła, gdyby nie dieta.

Rzadko, ale zdarza się, że jak jestem dłużej aktywna to trochę pociągnie, chociaż wystarczy że chwilę usiądę i dyskomfort znika.

A co do kalkulatora, to ja grubo pod kreską. Ale tak naprawdę teraz zaczniemy najwięcej tyć, także ciekawa jestem, jaki będzie bilans

Edytowane przez misiaa91
Czas edycji: 2019-07-16 o 18:27
misiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 18:41   #2735
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:

Ja z kurzołapów to tylko magnesy na lodówkę

Brzuch czuje od wczoraj, tj wydaje mi się, że rośnie, więc oliwka poszła w ruch.
I twardnieje od jakiegoś czasu, jest tak jakby nabrzmiały.

owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 18:43   #2736
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miss_Bow Pokaż wiadomość

A wiecie, wyczytałam właśnie, że po porodzie można przez jakiś czas odczuwać fantomowe kopnięcia, czyli dzidzi nie ma już w brzuchu, a wydaje się, że dalej kopie! Jestem ciekawa czy któraś z naszych mamuś miała tak w poprzedniej ciąży/ciążach?

Mnie ciągnie jak za szybko chodzę, musiałam zwolnić tempo I jak za dużo się schylam, kucam, więc staram się oszczędzać w tej kwestii. Ale wystarczy, że chwilę posiedzę i mi przechodzi, chyba, że przesadzę to wtedy już czuję, że trzeba resztę dnia przeleżeć i odpoczywać Brzuch mi rośnie jak szalony, więc podejrzewam, że to więzadła.
To bardziej ruchy, takie przechodzenie niż kopniaki - ja miałam takie odczucia ale to jelita układały się na swoje stare miejsce jak pozbyły się lokatora

Mikaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 18:59   #2737
kapewa
Raczkowanie

Cytat:

Ja nie czułam czegoś takiego. Za to dla mnie takim przykrym obrazem było usg po porodzie-przez te kilka miesięcy patrzysz na rosnące dziecko a później taka pustka, taki dziwny ten obraz. Wielka radość, że jest obok maluszek prawdziwy, ale mi do głowy też przychodzą takie straszne scenariusze gdy matka traci dziecko-brrr.
Ja po urodzeniu drugiej Córki w 3 i 5 tyg miałam dwa razy takie straszne ataki bólu brzucha, ja mam wysoki próg bólu a zwijałam się na podłodze i tchu nie mogłam złapać. Mąż stał i nie wiedział co robić, drugim razem byłam sama z dziećmi bezradna. Całe szczęście to było chwilowe. Rodzinny nic nie mógł wymyślić jedynie ginekolog, albo gastryczne coś, ginowi w badaniu nic nieprawidłowego nie wychodziło. Dodał jeszcze taką hiotezę, że to wnętrzności się przestawiają na swoje miejsce i jakiś skręt się zrobił.

A mój BARTUŚ (chyba będzie Bartosz) od kilku dni juz się obrócił głową do dołu-zupełnie inaczej czuję ruchy i widze przede wszystkim uwypuklenia, falowania

Mi w pierwszej ciąży urosły piersi do C i ponad pół roku miałam duże i nosiłam wkładki laktacyjne. Wiec w drugiej ciąży w promocji 2+2 nakupiłam sobie zapas i co ... potrzebowałam może przez pierwszy tydzień. Potem biust wrócił do B, nic nie kapało, a karmiłam 20 m-cy. Wkładki cały czas czekają-ciekawe czy teraz je zuzyje?
kapewa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-07-16, 19:02   #2738
Sarahxoxo
Zadomowienie

Wg kalkulatora powinnam przytyć do dziś minimum 8kg. Zważę się wieczorem ale coś wątpię, żeby aż 8 się pojawiło. Chociaż ostatnio było 6,5 więc kto wie

Edytowane przez Sarahxoxo
Czas edycji: 2019-07-16 o 19:04
Stary 2019-07-16, 19:08   #2739
kapewa
Raczkowanie

A ja już dawno mam ochotę na jagody- i dzisiaj pojechałam z Dzieciakami do lasu. O jak miło, takie wspomnienie dzieciństwa-100 lat nie byłam. I jak mi smakują-miało być ciasto, ale niewiele zostało
Stary 2019-07-16, 19:11   #2740
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapewa Pokaż wiadomość
A ja już dawno mam ochotę na jagody- i dzisiaj pojechałam z Dzieciakami do lasu. O jak miło, takie wspomnienie dzieciństwa-100 lat nie byłam. I jak mi smakują-miało być ciasto, ale niewiele zostało
I były? Wybrałabym się do lasu ale nie chce wrócić z pustą ręką
Cytat:
Napisane przez kapewa Pokaż wiadomość
Ja nie czułam czegoś takiego. Za to dla mnie takim przykrym obrazem było usg po porodzie-przez te kilka miesięcy patrzysz na rosnące dziecko a później taka pustka, taki dziwny ten obraz. Wielka radość, że jest obok maluszek prawdziwy, ale mi do głowy też przychodzą takie straszne scenariusze gdy matka traci dziecko-brrr.
Ja po urodzeniu drugiej Córki w 3 i 5 tyg miałam dwa razy takie straszne ataki bólu brzucha, ja mam wysoki próg bólu a zwijałam się na podłodze i tchu nie mogłam złapać. Mąż stał i nie wiedział co robić, drugim razem byłam sama z dziećmi bezradna. Całe szczęście to było chwilowe. Rodzinny nic nie mógł wymyślić jedynie ginekolog, albo gastryczne coś, ginowi w badaniu nic nieprawidłowego nie wychodziło. Dodał jeszcze taką hiotezę, że to wnętrzności się przestawiają na swoje miejsce i jakiś skręt się zrobił.

A mój BARTUŚ (chyba będzie Bartosz) od kilku dni juz się obrócił głową do dołu-zupełnie inaczej czuję ruchy i widze przede wszystkim uwypuklenia, falowania

Mi w pierwszej ciąży urosły piersi do C i ponad pół roku miałam duże i nosiłam wkładki laktacyjne. Wiec w drugiej ciąży w promocji 2+2 nakupiłam sobie zapas i co ... potrzebowałam może przez pierwszy tydzień. Potem biust wrócił do B, nic nie kapało, a karmiłam 20 m-cy. Wkładki cały czas czekają-ciekawe czy teraz je zuzyje?
Po porodzie jest usg? Może głupie pytanie, ale ja miałam robione tylko raz, wizytę przed zajściem w ciążę

Stary 2019-07-16, 19:14   #2741
Catherine07
Raczkowanie

Dziewczyny nie dobijajcie z tym wzrostem wagi, ja nie chce, już powoli wyglądam jak mała kulka

Catherine07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-07-16, 19:20   #2742
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Po porodzie jest usg? Może głupie pytanie, ale ja miałam robione tylko raz, wizytę przed zajściem w ciążę

Też pierwsze o tym słyszę. Ja nie miałam żadnego usg po porodzie

Stary 2019-07-16, 19:29   #2743
kapewa
Raczkowanie

Cytat:
I były? Wybrałabym się do lasu ale nie chce wrócić z pustą ręką Po porodzie jest usg? Może głupie pytanie, ale ja miałam robione tylko raz, wizytę przed zajściem w ciążę

Nie zaraz po porodzie tylko po 6 tyg po połogu
Ja dodatkowo miałam wcześniej z racji tych bóli.

W moich stronach są jagody, bo widziałam, że na rynku mają. Ale nie ma jak samemu zebrać, tymbardziej że moje dzieci nigdy nie były i myślały że ich "nie dosięgną".
Jest na krzaczkach zatrzęsienie, tylko że drobne bo susza
Stary 2019-07-16, 19:46   #2744
Miss_Bow
Zadomowienie

Jagody, ale bym zjadła Domowe pierogi z jagodami! Marzenie

To rzeczywiście musi być dziwny widok patrzeć na obraz USG po ciąży

24 września 2016 r.
Miss_Bow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 20:01   #2745
misiaa91
Zakorzenienie

A za mną chodzą te poziomki...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-16, 20:04   #2746
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Ja mam cały kosz. Chyba spróbuję zrobić pierogi na mące gryczanej + pełnoziarnistej pszennej. Ciekawe czy będą zjadliwe Naleśniki na gryczanej są ok, ale dosyć suche i wymagają sosu.
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 20:11   #2747
Mikaa92
Zadomowienie

U mnie też po połogu wizyta kontrolna z usg była i to chyba normalne. No bo jak inaczej sprawdzić czy nie zostały jakieś części w macicy co się nie oczyscily albo jak zobaczyć blizne po cc czy się goi od środka

Stary 2019-07-16, 20:23   #2748
piano2019
Raczkowanie

Cytat:

Nie czułam żadnych ruchów ale po skończonym kp jeszcze trochę czasu czułam to rozkoszne mrowienie w sutkach.

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja połóg sam w sobie wspominam ok. Poród też. Kp to nie moja bajka, ale spróbuje znów.
Po porodzie niestety nie przeszła rwa kulszowa i to był koszmar. Mam nadzieję, że nie doswiadcze tego znowu. Ja też miałam takie podejście. Zawiodłam się jedynie kp. My nic nie dostaliśmy ani przy pierwszej córce ani teraz. Moja mama czasem coś kupi, ale to są nowe rzeczy i żadnych zbędnych gadżetów.Mi twardnieje momentami i niestety boli mnie dość mocno spojenie lonowe.

Mnie tez boli spojenie często.

Cytat:
Jagody, ale bym zjadła Domowe pierogi z jagodami! Marzenie

To rzeczywiście musi być dziwny widok patrzeć na obraz USG po ciąży

Jagody dziś jadłam. Mniam !

piano2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 20:38   #2749
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość
U mnie też po połogu wizyta kontrolna z usg była i to chyba normalne. No bo jak inaczej sprawdzić czy nie zostały jakieś części w macicy co się nie oczyscily albo jak zobaczyć blizne po cc czy się goi od środka

Myślałam, że usg zaraz po

Pierwsze usg, które widziałam pokazało mi tylko jajeczko gotowe do owulacji, więc widok pustego usg nie będzie niczym niezwykłym

A teraz kolejne z głupich pytań: łyzeczkuja macice po sn?

Stary 2019-07-16, 20:55   #2750
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:

Coooo? jeśli wszystko idzie dobrze i łożysko jest całe to nie ma takiej potrzeby

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość

To może dlatego, że miałaś cc. Ja po sn nie miałam usg ani na wizycie kontrolnej po 8 tygodniach ani później.

Dopiero w klinice jak się staraliśmy o druga ciążę to miałam usg, ale to było 5 miesięcy później i miało związek wyłącznie ze staraniami.

A jest tu ktoś kto miał usg po sn?

Stary 2019-07-16, 20:59   #2751
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarahxoxo Pokaż wiadomość
Coooo? jeśli wszystko idzie dobrze i łożysko jest całe to nie ma takiej potrzeby

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

To może dlatego, że miałaś cc. Ja po sn nie miałam usg ani na wizycie kontrolnej po 8 tygodniach ani później.

Dopiero w klinice jak się staraliśmy o druga ciążę to miałam usg, ale to było 5 miesięcy później i miało związek wyłącznie ze staraniami.

Gdzieś czytałam, że czasami się je wykonuje poza przypadkami, w których nie urodziło się całego łożyska.

Stary 2019-07-16, 21:04   #2752
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Myślałam, że usg zaraz po

Pierwsze usg, które widziałam pokazało mi tylko jajeczko gotowe do owulacji, więc widok pustego usg nie będzie niczym niezwykłym

Jeżeli udało się urodzić łożysko i jest ono całe to nie

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:

Nie pamiętam czy miałam usg
agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 21:06   #2753
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Gdzieś czytałam, że czasami się je wykonuje poza przypadkami, w których nie urodziło się całego łożyska.

Nie wiem jaki to miałby być przypadek. Słyszałam tylko o takich sytuacjach, gdy łożysko urodzi się niepełne (żona przyjaciela mojego TZ tak miała i to nawet w zeszłym roku i ja lyzeczkowali 20 minut po porodzie pod narkozą).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-16, 21:17   #2754
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jaki to miałby być przypadek. Słyszałam tylko o takich sytuacjach, gdy łożysko urodzi się niepełne (żona przyjaciela mojego TZ tak miała i to nawet w zeszłym roku i ja lyzeczkowali 20 minut po porodzie pod narkozą).
Nie wiem czy to nie było w jakiejś prywatnej klinice. I w sumie jakoś mnie to nie zdziwiło, bo wiadomo, że się płaci to i pewnie większe wymagania i oczekiwania.

Bo to z niepełnym urodzeniem łożyska lub jak zostaną jakieś resztki to wiem.

Stary 2019-07-16, 21:20   #2755
pandawielka87
Przyczajenie

Smile Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3

Cytat:
Brawo

Ja sie na otulaczach/rozkach nie znam. Nasza mala spala od poczatku w spiworku.
Z tego co czytałam to bardzo dobry wybór!

Śpiworki są bezpieczniejsze podobno - nie krępują ruchów maluszka.

pandawielka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-17, 05:06   #2756
Nurek1119
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nie mam czasu ostatnio na wizaż to jedyny mankament powrotu do pracy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 05:06 ---------- Poprzedni post napisano o 04:48 ----------

Kurczę moja waga zaczela niepokojąco rosnąć a raczej nie jest to kwestia objadania się jestem już +5,5kg

Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-17, 05:51   #2757
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nie mam czasu ostatnio na wizaż to jedyny mankament powrotu do pracy

---------- Dopisano o 05:06 ---------- Poprzedni post napisano o 04:48 ----------

Kurczę moja waga zaczela niepokojąco rosnąć a raczej nie jest to kwestia objadania się jestem już +5,5kg

Dzień dobry

A ja się zastanawiałam gdzie nasz Nureczek się podziewa, bo oprócz dzień dobry to mało Cie

Może w weekend nadrobisz?

Stary 2019-07-17, 05:58   #2758
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

A ja się zastanawiałam gdzie nasz Nureczek się podziewa, bo oprócz dzień dobry to mało Cie

Może w weekend nadrobisz?

Nadrabiać jakoś tam nadrabiam ale albo już jakiś temat się skończył albo już jestem padnięta i idę spac. Tak wiec wiem co u Was bo czytam w miarę na bierząco

Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-17, 06:11   #2759
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
Nadrabiać jakoś tam nadrabiam ale albo już jakiś temat się skończył albo już jestem padnięta i idę spac. Tak wiec wiem co u Was bo czytam w miarę na bierząco

Czgli musimy wcześniej wstawać?

Stary 2019-07-17, 06:12   #2760
Mikaa92
Zadomowienie

Dzień dobry

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości