![]() |
#2731 |
na przekór do celu
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019 ❤ cz. 2
Pije. Ale różnie... Był czas, kiedy budził się raz i pił 150/180 ml. Teraz wrócił do dwóch pobudek na jedzenie 2 x 150 ml. To drugie to już tak nad ranem, więc po wstaniu nie pije od razu tylko po 1-2 h.
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
Samego banana to talabym gdIekolwwiek jest ale banan go zatwardza wiec unikamy
Dzis nawet owsianka byla w locie bo upralam pokrowce z krzeselka i nie wyschly Ja tez na spacerowce z 3in1 jest ok tylko klamot wielki ciezko do bagaznika wlozyc i duzo miejsca zajmuje Myslalam o kupieniu osobnej spacerowki alee czekam az sklepy w londynie nam otworza bo jedan chce zobaczyc a nie ufac opiniom w necie Tyllo mimo ze moj dziec jest duzy to zeby glowa dotykal daszku to daleko Tez sprola nam sie szelka ale producent doslal nowa. No i zlamalam uchwyt na kubek ale to moje wina Jakks u nas postepy. W ciagu paru dni mamy dwa zeby, siedzi bez podparcia, i zaczail w koncu brawo! ![]() Jaka ma radoche jak ubiore okulary ![]() ![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() |
#2733 |
na przekór do celu
|
No w naszym bagażniku to tylko wózek, nic więcej się nie mieści
![]() U nas dziś małe szaleństwo, bo bank dał ciała i jakieś babole z kredytem wyszły (aż mam ochotę wysmarować skargę), nie mogłam od razu zająć się małym więc został dłużej w łóżeczku i się rozpłakał, po chwili słyszę: "yyyyyy mama, yyyyyyyyyy mama" - uznałam, że to przypadek, jakieś takie jego płaczkowe wołanie. Ale później znowu go tam zostawiłam i sytuacja się powtórzyła. Dalej nie jestem przekonana czy to świadomie było, ale ten moment, kiedy składał "mama" - nie do opisania ![]()
![]() |
#2734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Zakorzenienie
|
Niedawno mialysmy usg i nasze dzieci mialy po kilka cm a teraz juz raczkaja, goworza masakra zaraz beda do szkoly isc
Sent from my I3312 using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Alleluja Zasnal sam, odlozony do lozeczka, i drzemie! Obyvtak mu zostalo Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() |
#2736 |
Wtajemniczenie
|
Może jak mój będzie szedł do szkoły to wtedy też w końcu sam zaśnie
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Zadomowienie
|
Kasia, dziekuje, sprawdze! Z nieba mi spadasz, bo nawet nie wiedzialam od czego zaczac szukanie, nie cierpie takich zakupow
![]() Kamila, Ty wez mi podrzuc swoje dziecie zamiast do zlobka, bede tansza, a moze wreszcie dostane wycisk jak nalezy i przestanie mi sie w dupie przewracac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Zakorzenienie
|
To jak Ty wypoczywasz jak jest nieodkladalny?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja poszłam na zwolnienie pod koniec kwietnia.. Mmm to były czasy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wypoczywam zajmujac sie nim. To chyba jak z gotowaniem, jednych relaksuje, innych meczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No a teraz to dla nas te tableki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
na przekór do celu
|
Ja poszłam na l4 jakoś +/- 24 czerwca i wiem, że głupia byłam, gin mi miesiąc wcześniej już proponowała. Ale w II trym czułam się świetnie, dobrze mi się do pracy chodziło. No i poznałam moją zastępczynię, fajna laska, kontakt mamy do dziś. Jednak przy drugiej ciąży wcześniej sobie zrobię labę
![]() My też już usypiamy młodego, bo w dzień miał tylko 2 drzemki i to dawno, więc jest zmęczony. Ale dziwnie mi, bo za oknem słońce świeci ![]() ![]()
![]() |
#2744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
na przekór do celu
|
A to już wskakujecie w następny fotelik?
![]() |
#2747 |
Rozeznanie
|
Mój ma motto życiowe sen jest dla słabych i nadal szaleje. Po dwóch strasznych dniach przebiła się jedna górna jedynka. Czekam na pozostałe 3 zęby i może będzie z miesiąc spokoju. A co do proszków na uspokojenie to ja w tamtym tygodniu brałam bo mały jęczał całymi dniami przez te zęby zanim zasnął w dzień próbowałam go położyć po kilkanaście razy i już miałam dość a po tabletce totalny luz jakbym się czegoś nabrała ;D
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Wtajemniczenie
|
Ja na jesieni szukałam czegoś dla siebie na uspokojenie ale przy kp nic zbytnio nie było do wyboru 🤪
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zadomowienie
|
Stopy ma juz na rowno z krancem fotelika i caly jest taki wcisniety w niego. Jeszcze chwile pojezdzi, ale lepiej, zeby kolejny polezal miesiac w domu niz zeby sie nagle okazalo, ze fotelika nie mamy. Nie wiem czemu tak szybko wyrasta, moje dziecko jest tak kompaktowe, ze spodziewalam sie, ze bedziemy uzywac tego fotelika dluzej niz inni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
Hmm, a nie mówią, że stopy mogą wystawać? Grunt, żeby głowa była chroniona?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Wg fotelik.info: Jeśli maluch szybko rośnie i przybiera na wadze pojawia się kolejny dylemat - kiedy zmienić fotelik na większy? Po pierwsze: kiedy waga dziecka przekracza dopuszczalny limit dla tego fotelika, czyli 13 kg. 13,1 to już za dużo. Dla fotelików 0-13 kg takim czynnikiem do zmiany fotelika jest także wystawanie głowy dziecka ponad górną krawędź oparcia fotelika. Punktem trzecim, który może nas skłaniać do zmiany jest fakt, że pasy uprzęży fotelika nie dają się poprawnie zapiąć. Problem nie występuje latem, a jest istotny zimą. Mówiąc najprościej – pasy uprzęży są zbyt krótkie, żeby objąć i zapiąć ciało dziecka. Zamiast używać grubych kurtek – proponujemy oryginalne śpiworki. Problem staje się bardzo istotny w przypadku fotelików z większych grup wagowych. Jak przewozić dziecko w foteliku zimą Czynnikiem, który nie ma żadnego znaczenia jest wystawanie nóżek z fotelika 0-13 kg. Wielu rodziców próbuje z tego powodu zmieniać fotelik. Jeśli pozostałe kryteria są spełnione, to dziecko powinno nadal używać tego fotelika – w żadnym wypadku wystawanie nóżek i trzymanie ich na oparciu fotela nie jest sygnałem do zmiany fotelika na większy. Samodzielne siadanie czy trzymanie główki również nie jest takim kryterium. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Wtajemniczenie
|
Mojemu stopy już dawno wystają
![]() My mamy tą bazę i następny fotelik chyba do niej będziemy szukać. Ale jeszcze o tym nie myślę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
U nas plan jest, żeby potem była baza obrotowa.
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
Ja tez patrzylam na joie spin ale musze zobaczyc czybdo leona sie zmiesci bo to male auto
Teraz tak zadko jezdze ze zapomne jak prowadzic ![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() |
#2755 |
Zadomowienie
|
Tez bym teraz obrotowa chciala
![]() Nie wiem jak bardzo stopy moga wystawac za fotelik, ale tak na czuja, to jesli dziecko musi miec podkurczone nogi, to chyba juz nie jest ok, a moj juz pomalu dostaje do oparcia siedzenia. Poza tym caly juz sie ledwo wciska, wiem, ze sie nie wozi dzieci w kurtkach, ale nawet jakbym chciala, zeby mial na sobie jakis kombinezon, to juz nie ma szans, w samym body w barach jest od krawedzi do krawedzi. Moze faktycznie sie okaze, ze jeszcze spokojnie do zimy dojezdzimy w tym foteliku, bo dzieci teraz inaczej rosna niz przez pierwsze pol roku, ale chce miec przynajmniej wybrany model, zeby na ostatnia chwile potem nie miec ognia w dupie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Zadomowienie
|
Ej no nie przesadzaj
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 |
Rozeznanie
|
Mój zaczął dawać namiętnie buziaki przyciąga mnie za głowę i przywiera oślinioną mordką do mojej twarzy
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.