Staraczkowe grono 2020 - cz. 3 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-07, 17:48   #2731
_littleone
Raczkowanie

Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
Beta 144

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Pięknie! Trzymajcie się zdrowo!
_littleone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-07, 18:00   #2732
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a
Konto usunięte

Cytat:
Hej dziewczyny dziękuję za wszystkie gratulacje modlę się żeby wszystko teraz się udało. Musi być dobrze. Po ostatnim stwierdziliśmy z tztem że narazie nikomu nie mowimy, narazie będzie wiedziała tylko moja przyjaciolka bo jakoś muszę jej wytłumaczyć dlaczego nie mogę napić się winka za nią w weekend. Bo wyprawia urodziny
Rano zrobilam bete, wyniki wieczorem ale już mnie skręca a i zrobilam rano dwa testy jeden to Pink a drugi jakiś strumieniowy z DOZ i zobaczcie że ten Pink który ma być super hiper czuly nie pokazał prawie nic 🤣

Alicze wybacz jeśli coś przegapilam bo ostatnio nie ogarniam u Ciebie kiedy ostatnia @?Załącznik 7729308

U mnie @ był 29 sierpnia

Ej kurde! Dziwne te testy, skoro z taką super betą ledwo kreska Ci na Pinku wyszła.. przecież to już jednak dość wysoki poziom.

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Super wiadomość też dla mnie, jutro mam Ovarin do odbioru Jego trzeba jakoś odpowiednio zacząć brać czy po prostu od razu? U mnie prog już dwa razy wyszedł ok 7 kilka dni po owu, więc trochę niski. Dałaś mi nadzieję, że u mnie też szybciutko podniesie proga i zamieszka u mnie maluszek

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Ja to zaczęłam brać od razu jak mi przyszło, chyba to był 3 dzień cyklu brałam 2 tabletki dziennie, ale na raz, z tego co pamiętam, to chyba tak można.
Oooo to mam nadzieję,że Ci pomoże! ten myo inozytol ma super działanie
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-07, 18:06   #2733
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awulaz Pokaż wiadomość
Gratulacje Życzę Ci spokojnej ciąży, a reszcie dziewczyn żeby zasiliły z Tobą czerwcówki
Mi jeden pink nie wyszedł, a w następnych dniach jak robiłam kilka różnych testów to pink wychodził zdecydowanie najbardziej blady.
Ja dziś dostałam wynik SANCO i będzie genetycznie zdrowy chłopak a w piątek zaczynam drugi trymestr

Gratulacje już 2 trymestr, szu
Cytat:
Napisane przez Frezjan Pokaż wiadomość
Cudowne wieści! Przepraszam że pytam, ale czy miałaś jakieś wskazania do dodatkowych badań? W ciąży nie jestem, więc mi do tego hoho daleko, ale czytałam kiedyś o USG, pappa i całej reszcie tych badań sanco, nifty itd i stwierdziłam że ja chyba właśnie dla własnego spokoju ducha jestem w stanie wyskoczyć z kasy i zrobić nifty/sanco. A widzę po forach że to raczej niepopularna opinia

Btw dziewczyny, ten ovarin jest na co?na owulację? To jest suplement czy o co z tym chodzi?

Ja czekam teraz na okres (nawet za dużo powiedziane bo jeszcze 9 dni do @), ale już myślę że z kolejnym cyklem zaczniemy znów na poważnie starania. W końcu musi się udać

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
Trochę odpowiem na to pytanie bo przez to przechodziłam. Nie miałam wskazań do bardziej zaawansowanych badań, chciałam je zrobić dla własnego spokoju, ale 2 różnych lekarzy mi to nie tyle odradziło, co zasugerowali, że skoro nie ma wskazań to jest to zbędne, zdecydowana większość dzieci rodzi się zdrowa i nie mam panikować. I mnie to przekonało, ale długo czekalam na wynik pappy (ok) i żałowałam, ze posłuchałam lekarek. Więc jeśli ma się pieniądze, to myślę, że dla spokoju i szybkiego wyniku warto zapłacić.

Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-07, 19:17   #2734
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a
Konto usunięte

Frezjan, Ovarin ma za zadanie wyregulować gospodarkę hormonalną, w składzie ma myo inozytol, ale też kwas foliowy. Głównie jest przypisywany kobietom z PCOS i pomaga w przywróceniu owulacji. To są suplementy, dostępne bez recepty.
Myo inozytol poprawia też stosunek LH do FSH (u mnie to było 1.69), zmniejsza poziom testosteronu.
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-07, 19:23   #2735
Kruszyna89
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje Życzę Ci spokojnej ciąży, a reszcie dziewczyn żeby zasiliły z Tobą czerwcówki
Mi jeden pink nie wyszedł, a w następnych dniach jak robiłam kilka różnych testów to pink wychodził zdecydowanie najbardziej blady.
Ja dziś dostałam wynik SANCO i będzie genetycznie zdrowy chłopak a w piątek zaczynam drugi trymestr

Chłopak
Cytat:
Nie miałam żadnych wskazań, ale jak dowiedziałam się, że takie badania istnieją to praktycznie w ogóle się nie zastanawialiśmy tylko wiedzieliśmy, że zrobimy. Na szczęście mogliśmy sobie pozwolić finansowo także stwierdziliśmy, że spokój ducha jest tego wart. Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że mogą być wady wrodzone, których takie testy nie wykryją...Poza SANCO robiłam tylko USG, papa odpuściłam.

Też nie słyszałam i takich Badaniach
Cytat:
Beta 144

Cudownie ty jesteś jeszcze przed terminem @,albo jakoś teraz powinna być?

Stary 2020-10-07, 19:57   #2736
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Cudowne wieści! Przepraszam że pytam, ale czy miałaś jakieś wskazania do dodatkowych badań? W ciąży nie jestem, więc mi do tego hoho daleko, ale czytałam kiedyś o USG, pappa i całej reszcie tych badań sanco, nifty itd i stwierdziłam że ja chyba właśnie dla własnego spokoju ducha jestem w stanie wyskoczyć z kasy i zrobić nifty/sanco. A widzę po forach że to raczej niepopularna opinia

Btw dziewczyny, ten ovarin jest na co?na owulację? To jest suplement czy o co z tym chodzi?

Ja czekam teraz na okres (nawet za dużo powiedziane bo jeszcze 9 dni do @), ale już myślę że z kolejnym cyklem zaczniemy znów na poważnie starania. W końcu musi się udać

Z własnego doświadczenia powiem, to co pisałam już Karo, pappa to nie tylko statystyka ale też daje informacje o stanie lozyska i jego ewentualnej niewydolności, więc warto zrobić. Co do pozostałych badań statystycznych (sanco, nifty itp) to stawiam jednak na amniopunkcje. Pisałam Wam, że moj syn był chory i tylko jedno z tych badań ma w pakiecie rozpoznanie tej choroby. Gdybym zamiast na amniopunkcje zdecydowała się na któreś z tych badań ktore choroby syna nie miało "w pakiecie" to bym otrzymała wynik, że syn jest zdrowy... Wiem, że amnipunkcja jest obarczona ryzykiem, ale jak się robi u porządnego specjalisty, który wykonuje te badania od lat i na dobrym sprzęcie to ryzyka praktycznie nie ma. Wiem tez, że są historie, że kobiety ronily zdrowe dzieci, dlatego mówię o porządnym specjaliscie. Taki np. Roszkowski w Warszawie wykonuje setki amnipunkcji miesięcznie i poronien/komplikacji u niego po tym badaniu nie ma (sama w poprzedniej coazy u niego robiłam amniopunkcje).

Super, że jestescie zdeterminowani do dalszej walki w końcu będzie dobrze
Cytat:
Dziękuję ️ Nie i będzie z tym duży problem, bo mąż jest za standardowymi imionami z naszych roczników czyli Michał, Paweł, Łukasz itd., a ja nie Dla dziewczynki udało nam się wybrać, ale syn to chyba do momentu rejestracji będzie CHŁOPIEC

Hehe zawsze to jakieś rozwiązanie a może jednak coś Was przed porodem natchnie i wcześniej się uda wybrać a Ty jakie byś chciała imiona?
Cytat:
Beta 144

Pięknie Kochana 🥳 badasz przyrost? [1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88188950]U mnie @ był 29 sierpnia

Ej kurde! Dziwne te testy, skoro z taką super betą ledwo kreska Ci na Pinku wyszła.. przecież to już jednak dość wysoki poziom.

Ja to zaczęłam brać od razu jak mi przyszło, chyba to był 3 dzień cyklu brałam 2 tabletki dziennie, ale na raz, z tego co pamiętam, to chyba tak można.
Oooo to mam nadzieję,że Ci pomoże! ten myo inozytol ma super działanie [/QUOTE]Zgadza się osobiście zastanawialam się czy brać ovarin/proovulin, czy czysty mi-inositol i stanęło na tym drugim mi-inositol dodatkowo działa też na IO, pomaga uwrazliwic tkanki na insuline

MoszKa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-07, 20:21   #2737
Frezjan
Raczkowanie

Moszka, dziękuję za odpowiedź! Bardzo dużo wiedzy, aż ja sobie zapisze w galerii

Powodzenia również dla was, już wystarczająco przeszliście

Frezjan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-07, 20:50   #2738
cichazabka
...

Cytat:

Świetne wieści!
Cytat:
Beta 144

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-07, 20:55   #2739
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Moszka, dziękuję za odpowiedź! Bardzo dużo wiedzy, aż ja sobie zapisze w galerii

Powodzenia również dla was, już wystarczająco przeszliście

Proszę i dziekuję, wierzę, że będzie dobrze ☺

Stary 2020-10-07, 21:57   #2740
uno_deluxe
Rozeznanie

awulaz, gratulacje!! Mi sie tak bardzo marzy synek <3
uno_deluxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-07, 22:36   #2741
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi na moje wątpliwości

Chyba faktycznie najlepiej będzie jak udam się do gina i zapytam o ten monitoring owulacji. Bo sam do tej pory w sumie mi tego nie zaproponował. W sumie chyba dopiero koło grudnia się u niego pojawię, bo tak się z nim ostatnio umawiałam, że mam teraz brać ovarin, a jak w przeciągu 3 m-cy nie uda mi się zajść w ciążę to będziemy robić badanie nasienia u mojego TŻ
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-08, 06:34   #2742
Nikaa1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kruszyna89 Pokaż wiadomość
I druga. To wszystko z krwi Załącznik 7729284

Kruszyna super że są lekarze którzy na NFZ przepisują te wszystkie badania aż jestem w szoku. Gdybym ja miała je zrobione przed ciążą to nasz Synek zapewne by żył.

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Cytat:
Napisane przez MoszKa88 Pokaż wiadomość
Jeju Dziewczyny, jesteście takie Kochane tyle miłych słów, naprawdę dziękuję Wam wszystkim
Cieszę się też, że mnie rozumiecie, i też uwazacie, że dobra decyzje podjęliśmy a faktycznie trzy miesiące minie szybko .
Theali, mam nadzieję, że uda się nam raaem do wrześniowek trafić kciuki za to

Kruszyna, zacna ta lista i zacna ilość fiolek ile będziesz czekała na wyniki?

Moszka, Theali ja z Wami za trzy miesiące juz powinnam być po szczepieniach i ruszamy z kopyta

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny dziękuję za wszystkie gratulacje modlę się żeby wszystko teraz się udało. Musi być dobrze. Po ostatnim stwierdziliśmy z tztem że narazie nikomu nie mowimy, narazie będzie wiedziała tylko moja przyjaciolka bo jakoś muszę jej wytłumaczyć dlaczego nie mogę napić się winka za nią w weekend. Bo wyprawia urodziny
Rano zrobilam bete, wyniki wieczorem ale już mnie skręca a i zrobilam rano dwa testy jeden to Pink a drugi jakiś strumieniowy z DOZ i zobaczcie że ten Pink który ma być super hiper czuly nie pokazał prawie nic 🤣

Alicze wybacz jeśli coś przegapilam bo ostatnio nie ogarniam u Ciebie kiedy ostatnia @?Załącznik 7729308

Malinka mega gratulacje!!! Niech beta pięknie przyrasta

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

Cytat:
Z własnego doświadczenia powiem, to co pisałam już Karo, pappa to nie tylko statystyka ale też daje informacje o stanie lozyska i jego ewentualnej niewydolności, więc warto zrobić. Co do pozostałych badań statystycznych (sanco, nifty itp) to stawiam jednak na amniopunkcje. Pisałam Wam, że moj syn był chory i tylko jedno z tych badań ma w pakiecie rozpoznanie tej choroby. Gdybym zamiast na amniopunkcje zdecydowała się na któreś z tych badań ktore choroby syna nie miało "w pakiecie" to bym otrzymała wynik, że syn jest zdrowy... Wiem, że amnipunkcja jest obarczona ryzykiem, ale jak się robi u porządnego specjalisty, który wykonuje te badania od lat i na dobrym sprzęcie to ryzyka praktycznie nie ma. Wiem tez, że są historie, że kobiety ronily zdrowe dzieci, dlatego mówię o porządnym specjaliscie. Taki np. Roszkowski w Warszawie wykonuje setki amnipunkcji miesięcznie i poronien/komplikacji u niego po tym badaniu nie ma (sama w poprzedniej coazy u niego robiłam amniopunkcje).

Super, że jestescie zdeterminowani do dalszej walki w końcu będzie dobrze Hehe zawsze to jakieś rozwiązanie a może jednak coś Was przed porodem natchnie i wcześniej się uda wybrać a Ty jakie byś chciała imiona? Pięknie Kochana 🥳 badasz przyrost? Zgadza się osobiście zastanawialam się czy brać ovarin/proovulin, czy czysty mi-inositol i stanęło na tym drugim mi-inositol dodatkowo działa też na IO, pomaga uwrazliwic tkanki na insuline

Ja też byłam namawiana na Nifty ale wolałam juz zrobić amniopunkcje zeby mieć większą pewność. Amnio to nic strasznego jak robi się u specjalisty

Nikaa1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-08, 06:39   #2743
safie
Raczkowanie

Nikaa, Kruszyna to chyba w ramach, jakiegoś programu ma, a nie od lekarza samego z siebie.
Ja patrzyłam i jest jakiś program dla kobiet poniżej 35 rż, ale oczywiście trzeba być bezrobotną albo alkoholiczką ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
safie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-08, 07:05   #2744
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BittersweetCocaine Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi na moje wątpliwości

Chyba faktycznie najlepiej będzie jak udam się do gina i zapytam o ten monitoring owulacji. Bo sam do tej pory w sumie mi tego nie zaproponował. W sumie chyba dopiero koło grudnia się u niego pojawię, bo tak się z nim ostatnio umawiałam, że mam teraz brać ovarin, a jak w przeciągu 3 m-cy nie uda mi się zajść w ciążę to będziemy robić badanie nasienia u mojego TŻ
A myślałaś żeby się załapać na taki program jak Kruszyna? Wtedy przepadają Was oboje i nie wydacie miliona monet. Oczywiście trzymam kciuki żeby po monitoringu się udało może Ci jajeczka np nie pękają i wystarcza jakie leki/zastrzyki i się uda tak czy siak wizyta u lekarza to bardzo dobry pomysł
Cytat:
Napisane przez Nikaa1987 Pokaż wiadomość
Kruszyna super że są lekarze którzy na NFZ przepisują te wszystkie badania aż jestem w szoku. Gdybym ja miała je zrobione przed ciążą to nasz Synek zapewne by żył.

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Moszka, Theali ja z Wami za trzy miesiące juz powinnam być po szczepieniach i ruszamy z kopyta

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Malinka mega gratulacje!!! Niech beta pięknie przyrasta

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

Ja też byłam namawiana na Nifty ale wolałam juz zrobić amniopunkcje zeby mieć większą pewność. Amnio to nic strasznego jak robi się u specjalisty

Czyli piąteczka i czekamy grzecznie, kiedy nastanie nasz czas

Dokładnie! Dlatego dziwi mnie, ze sami lekarze demonizuja amnio... Zamiast straszyć i odradzać powinni wskazać specjaliste w tym zakresie i zachecac żeby do niego pojsc, informując, że jak się pójdzie do pierwszego lepszego to potem płacz, że komplikacje są.
Wkurzylam się jak ostatnio na jednym z wątków przeczytałam, że dziewczyna ma ewidentne wskazania do amnio, ale lekarz jej powiedział, że tylko w tym roku miał kilka pacjentem z komplikacjami po amnio, a część z nich nawet poroniła, więc on jej odradza, zamiast tego zachęcając do zrobienia (u niego) nifty czy tam sanco...
Cytat:
Napisane przez safie Pokaż wiadomość
Nikaa, Kruszyna to chyba w ramach, jakiegoś programu ma, a nie od lekarza samego z siebie.
Ja patrzyłam i jest jakiś program dla kobiet poniżej 35 rż, ale oczywiście trzeba być bezrobotną albo alkoholiczką ...

Say whaaat? co za kraj 🤬

Stary 2020-10-08, 07:11   #2745
Nikaa1987
Raczkowanie

Cytat:

Aaaaa to chyba że tak bo już myślałam że sa gdzieś tacy fajni ginekolodzy na NFZ
Super że są takie programy dla kobiet, ale nie wiem czy takie grupy społeczne najbardziej potrzebują wsparcia, bo jak mowi nasz doktor - to oni mają najwięcej dzieci bo żyją bezstresowo i mają czas na sexy oczywiście nie chcę nikogo bezrobotnego urazić, mówię o takich którym się po prostu nie chce pracować i wolą żyć z zasiłku.
Myślę że kryteria naboru do takich programów powinny być zupełnie inne, bo są ludzie którzy bardzo ciężko pracują ale na leczenie już im nie starcza, bo to sa bardzo drogie rzeczy

Nikaa1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-10-08, 07:48   #2746
Kruszyna89
Zadomowienie

https://www.gov.pl/web/zdrowie/progr...jnego-w-polsce
Wrzucam link do programu. Safie przysięgam, że nie jestem alkoholikiem
Nika1987 przykro mi z powodu Twoich doświadczeń i trzymam kciuki za owocne starania

Stary 2020-10-08, 07:58   #2747
safie
Raczkowanie

Mnie chodzi o ten program: https://www.gyncentrum.pl/bezplatne-...a-prenatalne-1 to dotyczy województwa śląskiego. Tam jest wypisane jakich osób dotyczą, ale do żadnej się nie nadaje, ani bezrobotna, ani niepełnosprawna, ani alkoholiczka.
I w sumie ani w ciąży

Stary 2020-10-08, 08:47   #2748
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:

Kruszyna you made my day

Stary 2020-10-08, 08:51   #2749
cichazabka
...

Cytat:
Nika1987 przykro mi z powodu Twoich doświadczeń i trzymam kciuki za owocne starania

My też się załapaliśmy na ten program, a mąż to w ogóle abstynent więc potwierdzam, pracujący niepijący też mają szansę

13.10
27.11

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-08, 08:56   #2750
safie
Raczkowanie

Ale ja mówię o badaniach już w ciąży

Stary 2020-10-08, 09:11   #2751
Frezjan
Raczkowanie

Cytat:
Ale ja mówię o badaniach już w ciąży

Nie jestem pewna, ale są chyba dwa osobne programy, właśnie dla mam +35 itd i drugi dla wszystkich, a przynajmniej tak wywnioskowałam z reklam choćby gyn centrum gdzie widnieje że zapraszają wszystkie mamy z województwa śląskiego

Ja dzisiaj chyba 7dpo owu i już mnie tak macica boli jakby okres miał być za chwilę... Ale może po biochemicznej to wszystko się pokićkało i przyjdzie wczesniej. Tak czy siak coś mnie w dodatku zbiera bo czuję się rozpalona i boli głowa, a tak się starałam uważać, no ale w biurze wszyscy z przeziębieniem chodzą do pracy tak czy siak to ciężko się nie zarazić

Frezjan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-08, 09:14   #2752
anilani
Raczkowanie

Hej A w szpitalu u mnie w mieście na stronie internetowej jest informacja, że ten program (dot. zdrowia prokreacyjnego) był realizowany w 2018roku, myślicie, że to możliwe? Czy on nie powinien być do końca tego roku? Czy u Was jest cały czas jakieś ogłoszenie, że jest prowadzony nabór i można się zapisywać?
A jeszcze a propos kryteriów w różnych naborach, zawsze mnie dziwi uprzywilejowanie osób bezrobotnych itp. Przykład: rekrutacja do żłobków i przedszkoli - takie osoby otrzymują więcej pkt niż pracujące, bo przecież im jest bardziej potrzebna opieka nad dziećmi i nie mają co z nimi zrobić... A pracujący to na pewno ma pieniądze więc niech sobie płaci za prywatne. Paranoja.
Tak w ogóle to u mnie dziś 21dc (cykle 26-27dni) i zero jakichkolwiek objawów, wkrętek, nic! Czyżby mój organizm w tym cyklu postanowił w końcu przestać symulować ciążę??
Moszka, miałam to już wcześniej napisać - myślę, że podjęłaś bardzo odpowiedzialną decyzję i zdecydowanie uzasadnioną z uwagi na Wasze wcześniejsze przykre doświadczenia 3 miesiące to nie tak długo, zleci migiem i zaraz będziemy tu gratulować Ci 2 kresek

anilani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-08, 09:24   #2753
Kruszyna89
Zadomowienie

Safie, ja piernicze, masz rację bez sensu. Jeśli jesteś zdrowym człowiekiem, żyjesz, płacisz podatki i jesteś w stanie zapewnić 'zdrowy' dom dziecku to już Ci się nie należy?! Masakra.🤦☠♀️

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Nie jestem pewna, ale są chyba dwa osobne programy, właśnie dla mam +35 itd i drugi dla wszystkich, a przynajmniej tak wywnioskowałam z reklam choćby gyn centrum gdzie widnieje że zapraszają wszystkie mamy z województwa śląskiego

Ja dzisiaj chyba 7dpo owu i już mnie tak macica boli jakby okres miał być za chwilę... Ale może po biochemicznej to wszystko się pokićkało i przyjdzie wczesniej. Tak czy siak coś mnie w dodatku zbiera bo czuję się rozpalona i boli głowa, a tak się starałam uważać, no ale w biurze wszyscy z przeziębieniem chodzą do pracy tak czy siak to ciężko się nie zarazić

Współczuję, obu nic się nie rozwinęło. Ja się sama dziwię, że mnie jeszcze nic nie dorwało, zero nawet katarek, a mam słaba odporność...

Anilani też uważam, że te 'selekcję' są trochę krzywdzące. Zawsze powtarzam jak młodzi mają żyć normalnie, gdzie utrzymanie jest takie wysokie, a wystarczy, że zarabiasz 2 tys i już się nie łapiesz. A przeciez 2 to nie dużo i w ten sposób tworzy się szara strefa....nie wspominając o patologii....

Stary 2020-10-08, 09:25   #2754
safie
Raczkowanie

Frezjan, no właśnie w tym drugim są powymieniane punkty i trzeba chociaż jeden spełniać.

Nie wiem, który mam dc i nie mam żadnych objawów ciąży.

Stary 2020-10-08, 09:32   #2755
PannaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Beta 144

Cytat:

Gratulacje dziewczyny! Szczesliwych kolejnych miesiecy

Ja sie malo co udzielam teraz.. u mnie 28dc owu brak. Juz przestalam nawet robic testy do monitora bo zuzylam cale opakowanie testow a owu nadal niet.
Stary 2020-10-08, 09:49   #2756
cichazabka
...

Cytat:
Napisane przez anilani Pokaż wiadomość
Hej A w szpitalu u mnie w mieście na stronie internetowej jest informacja, że ten program (dot. zdrowia prokreacyjnego) był realizowany w 2018roku, myślicie, że to możliwe? Czy on nie powinien być do końca tego roku? Czy u Was jest cały czas jakieś ogłoszenie, że jest prowadzony nabór i można się zapisywać?
A jeszcze a propos kryteriów w różnych naborach, zawsze mnie dziwi uprzywilejowanie osób bezrobotnych itp. Przykład: rekrutacja do żłobków i przedszkoli - takie osoby otrzymują więcej pkt niż pracujące, bo przecież im jest bardziej potrzebna opieka nad dziećmi i nie mają co z nimi zrobić... A pracujący to na pewno ma pieniądze więc niech sobie płaci za prywatne. Paranoja.
Tak w ogóle to u mnie dziś 21dc (cykle 26-27dni) i zero jakichkolwiek objawów, wkrętek, nic! Czyżby mój organizm w tym cyklu postanowił w końcu przestać symulować ciążę??
Moszka, miałam to już wcześniej napisać - myślę, że podjęłaś bardzo odpowiedzialną decyzję i zdecydowanie uzasadnioną z uwagi na Wasze wcześniejsze przykre doświadczenia 3 miesiące to nie tak długo, zleci migiem i zaraz będziemy tu gratulować Ci 2 kresek

Ten ze zdrowia prokreacyjnego jest do końca roku. My się zapisywaliśmy jakoś latem, udało się za trzecim podejściem (najpierw, że nie mają miejsc, potem korona). Możliwe, że będą jeszcze przyjmować, bo to w dużej mierze kasa z Unii i muszą się rozliczyć.
Cytat:

Ech, mnie też coś zbiera. Boli mnie już gardło i zatoki :/ Koleżanka chodziła chora kilka dni i pewnie się zaraziłam.

13.10
27.11
Stary 2020-10-08, 09:50   #2757
Ryksa
Rozeznanie

Hej dziewczyny,

Mnie cos zbiera. Ostatnio znowu zaczelam bac sie korony. W firmie coraz wiecej przypadkow...

Nie wiecie jak to jest, czy jak sie zajdzie to teraz odrazu lekarz kieruje na L4 ze wzglwdu na pandemie? Czy kobieta w ciazy moze pracowac w przylbicy(w masce sobie nie wyobrazam, aktualnie mam maske i zakupilam przylbice bo juz nie wydalam. Mam nadzieje, ze sie sprawdzi).
Nie chcialabym isc na zwolnienie odrazu jak sie uda.

Moszka, zgadzam sie ze to odpowiedzialna dezycja. Tylko zostan z nami

Ryksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-08, 10:00   #2758
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:

Mogło się rozregulować, a robiłaś kontrolną betę? Chyba że przeoczyłam jak pisałaś o tym

malamii1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-08, 10:30   #2759
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
A myślałaś żeby się załapać na taki program jak Kruszyna? Wtedy przepadają Was oboje i nie wydacie miliona monet. Oczywiście trzymam kciuki żeby po monitoringu się udało może Ci jajeczka np nie pękają i wystarcza jakie leki/zastrzyki i się uda tak czy siak wizyta u lekarza to bardzo dobry pomysł Czyli piąteczka i czekamy grzecznie, kiedy nastanie nasz czas
Wiesz co nie myślałam, bo u nas starania 7 cykli tylko (aż) i to na początku tak na luzie, dopiero tak od lipca mniej więcej staram się pilnować dni płodnych. A ostatni cykl i tak spisany był od razu na straty, bo było wiadomo, że sexów w dni płodne nie będzie.
Ale natchnęłyście mnie trochę. Pytanie czy mimo tego, że u nas 7 cykli starań to można się zapisać? Tzn. wiecie, trochę oszukać, że staramy się dłużej Anty odstawiłam końcem stycznia tak naprawdę.

Cytat:
Napisane przez anilani Pokaż wiadomość

No to jest chore
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-08, 11:01   #2760
Kruszyna89
Zadomowienie

Pewnie, że ściemniaj. Ja też nie wiem czy faktycznie mamy jakiś problem, ale skoro jest taka opcja to dlaczego mam nie skorzystać?! Jak dla mnie nic tylko. Korzystać.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości