![]() |
#2731 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Co tam można robić?
Ach, co dusza zapragnie! Są różnej głębokości baseny do brodzenia lub pływania. Jest jeziorko z kajakami, łodziami i rowerami wodnymi. Jest rewelacyjny wodny plac zabaw. Naziemny plac zabaw również. A do tego jeszcze boiska sportowe. Oczywiście są i plaże oraz masa przeróżnych food trucków. ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Kobitki, moje stawy i kości wyraźnie mówią: idzie jakaś zmiana pogody. Cholercia, jak mnie boli. Buuu...!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
Adusia, atrakcje dla dziecka brzmią super! Ja jako ta co boi się wody, nie poszła bym tam za żadne skarby 😂
Kości mówisz... Mnie wczoraj taki ból reumatyczny złapał, że kilka minut ruszyć się nie mogłam. Więc może masz rację i zmiana pogody się szykuje. Byle nie na wichury i ulewy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
ja też boję się wody. Dziewczynki były pod bardzo dobrą opieką. Zabrała je tam moja chrześnica, mgr po AWF-ie. A ja miałam dzień wolny. Mogłam poleżeć, odpocząć sobie. No widzisz, Ciebie też łamie. Oj, coś się pogodowo szykuje......... Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-07-18 o 07:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Zakorzenienie
|
Ach... To jak taka profesjonalna opieka, to tylko korzystać i dzieciaki niech szaleją do woli 😁
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
jest światełko... znak, że roleta w górze... |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak miło z Wami rano pogadać ![]() Piję kawę, czarną, sypką, bez dodatków! Pycha ![]() ---------- Adusia, jakie cudowne miejsce! Mogłabym zamieszkać w takim ośrodku ![]() ![]() ----------------- Kto pilnował dziewczynki? ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- O, super opieka! ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- W Twoim miasteczku takie atrakcje? |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
tak, to w naszym mieście. Naprawdę super sprawa! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
Ania ja wychowałam się nad jeziorem
![]() Całe dzieciństwo, lato...od 9 z rana do późnego popołudnia nad jeziorem....od bloku kolka kroczków, z okna widać ![]() Odważni rodzice byli, pozwalali nam samym chodzić. Nie było ratownika, jeden drugiego pilnował. Babunia moja donosiła nam jedzenie....ech, co za czasy. Niestety nie nauczyłam się pływać, bo warunek jaki stawiali rodzice, to -nie wchodzisz do wody bez koła ratunkowego ! No i przez to koło nie nauczyłam się...brat nie słuchał, pływał jak ryba w wodzie, skakał z trampoliny itp...chociaż był starszy, to ja go pilnowałam i kablowałam w razie potrzeby. |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() Cyferko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
|
Jedyne niebezpieczeństwo w tamtych czasach to czarna wołga
![]() Emmi to wszystko szybki rozwój techniczny. Na moim osiedlu były dwa auta, właścicielami był pracownik Polmozbytu i pan od TAXI ![]() Moje dzieci już tak nie miały. Za rączkę i cały czas pod kontrolą. ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Nad ranem popadało, jest odrobinę chłodniej. Spałam w nocy. Jak jest u Was? Jak się czujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
Też pamietam czasy że we wsi były 2 samochody. I jeden mnie zawozil do Krakowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emmi kiedyś był obowiązek pracy, dzieci z kluczami na szyi chodziły. Każdy przystosowuje się do sytuacji w jakiej musi być. Lenifko, o właśnie, pomysły były przeróżne, nie koniecznie rodzice musieli o tym wiedzieć. ---------- A ja z okazji ochłodzenia muszę nadzorować i w miarę możliwości pomóc w małym remoncie przy warsztacie. Będę pełnić funkcję, przynieś, podaj, pozamiataj ![]() ---------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, ochłodzenie? Zazzdoszczę. U nas ju 25 stopni. Czekam na ochłodzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Zakorzenienie
|
Noc była chłodna.
W pokoju 23*C Ufff ulga niesamowita. Teraz jest w sam raz 18*C ![]() Wietrzę póki co. Dzisiaj wywóz śmieci, szybki przegląd lodówki. Jak dobrze, że niewiele tego było. ------------ Czekam na wieści o Budynie, dzisiaj kontrolna wizyta. Syn poszedł z nim spacerkiem ![]() na Mazury do rodziców. ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Anusia ![]() Zerknęłam wczoraj na Zagrodę, miałam napisać. ![]() Biedny psinka, przeżył swoje. Najważniejsze, że nie cierpi i Wy nie widzicie cierpienia. Bardzo mi przykro. |
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, dziękuję
![]() Psiak z kaszlem dzisiaj idzie na kontrolną wizytę do lekarza. Ten psiaczek jest mocno chory i dlatego każda choroba u niego to dodatkowy problem, bo wielu leków nie można mu podawać z powodu leków jakie przyjmuje na stałe. Mówisz, że Budyń dzisiaj ma spacerek po okolicy ![]() U nas też noc była w końcu chłodniejsza, ale dzień będzie gorący. Chleb juz w piekarniku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Zakorzenienie
|
Ania ochłodzenie, znaczne.
Inny zapał do życia ![]() W nocy 14*C dzisiaj ma być jeszcze chłodniej. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Ania, może to jakiś psi wirus? W pierwszej chwili pomyślałam, że to chory psiak odszedł. Dużo macie na głowie Ania ![]() Zdrowia dla Was ![]() ---------- |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, nie wirus psi,. Po prostu starość
![]() Robię szarlotkę. Tak mi sie Cyferki zapał do roboty dzisiaj udzielił, ze działam w kuchni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
Ania z własnych jabłuszek będzie pycha szarlotka.
Moje ulubione ciasto, jak już mam coś zjeść słodkiego. Wymyłam lodówkę od środka i od zewnątrz.. błyszczy. W czasie upałów zapuściłam chatę ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Adusia Emmi Jesteście dzisiaj śpioszki? ![]() Jak się macie, czujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
A ja robię pierogi
![]() Jedne z czernicami, a jedne ruskie bo mi zostało trochę ziemniaków z wczoraj |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
U nas kolejna nocowanka. Teraz dziewczynki przenoszą się do B. na śniadanie. A ja zabieram się za kaweczkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Witaj. Bomba ![]() po sąsiedzku...mogą piżam nie zdejmować ![]() Wypoczęłaś w nocy Adusia? Jak twoje stawy, nadal dokuczają? ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Na obiad u mnie miruna w panierce, ziemniaki, małosolne i barszczyk. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Budyń po wizycie. Wszystko dobrze. W poniedziałek zmiana opatrunku w lecznicy, a potem sami już będą zmieniać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
świetnie to ujęłaś. Podwójni dziadkowie. Tak to właśnie wygląda. ![]() Dziewczynki najedzone wróciły i poprosiły żeby jwszcze nie ścielić im łóżek. Chcą sobie dzisiaj dłużej poleżeć. Niech i tak będzie, w końcu przecież mają WAKACJE. |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
![]()
Aniu,
wpołczuję Wam bardzo. Naprawdę, wiem jaki to ból. Ech... ![]() ---------- |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Zakorzenienie
|
Adusia fajnie
![]() Sielankowe, wakacyjne życie. Nagroda dla tego, kto wymyślił 2 miesiące bimbania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
Oj Adusia, ale one mają cudne wakacje! Wspomnienia będą na cale życie.
Siadam do kawy. Na dzisiaj koniec roboty, jeszcze tylko potem ogarnę lepiej, bo teraz tylko z grubsza. Szarlotka upieczona, bardzo dobra wyszła, pierogi ruskie i z jeżynami zrobione. Po 50 sztuk. Teraz czas na kawę. Cyferko, z czym ten barszczyk zjadacie? Ja tylko z ziemniakami, ale wiem że są ludzie co z jajkiem jedzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
Ania z ziemniakami polanymi zasmażoną cebulką.
Z jajkiem tylko szczawiowa. Ja piję przecedzony z kubeczka ![]() ----------- Dałaś po robocie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, tak mnie dzisiaj zaraziłaś swoją energią, ze niby chłodniej, że niby więcej się chce...że skorzystałam
![]() O, ja nie przecedzam, uwielbiam te 'farfocle' pływające w zupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Rety, jak duszno!
![]() Dziewczynki u B. A ja już po: ![]() I również po: ![]() Teraz czas na : ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Ugotowałam gar zupy kalafiorowej i kluski mini kokardeczki. Obiad "z głowy" na dwa dni. Jutro rano idę z Manią do mojej fryzjerki. Będzie szalona wakacyjna fryzura. Obciecie, jak zwykle, bob. Ale to nie wszystko. Pani zrobi Mani pasemko (może nawet dwa?) w baaardzo ostrym zielonym kolorze. To farbowanie miało być już rok temu. Jednak nie zgodziłam się, bo wnuśka miała wtedy rękę w gipsie. A że było to skomplikowane złamanie obu kości przedramienia, to wizyty kontrolne na ortopedii w Centrum Zdrowia Matki Polki częste. Nie chciałam dzieciom obciachu robić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ooo... my na jutro już przygotowane... farba własna... tak pani fryzjerka prosiła, bo ostrej zieleni w salonie nie ma...
Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-07-19 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.