![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
hej dziewczyny dolaczam do was
![]() ja niestety przebimbalam mnostwo czasu ![]() ![]() ![]() pozostaje miec nadzieje ze dziekanat przewidzial jednak obrony wrzesniowe ![]() biore sie w koncu do pracy ![]()
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś oprawiłam pracę i dopiero przy nauce znalazłam parę błędów- głownie literówek, brak kropki czy przecinka ale też jeden błąd merytoryczny (przez brak głupiego słówka "nie" zmienił się sens całego zdania :/) no ale trudno..prace oprawione, sprawdzałam je wiele razy ale zawsze coś się przeoczy. Oby mój recenzent czytał pobieżnie i tego nie zauważył.. a jest szansa bo z tematem mojej pracy ma niewiele wspólnego
![]() od dziś zaczynam naukę..powolutku i myślę, że do końca miesiąca dam radę. Powodzenia dziewczyny i dużo weny przy pisaniu ![]()
![]() |
#2733 |
Rozeznanie
|
Kurcze... ja teraz ciągle myślę o tym programie plagiatowym :/ i normalnie nie mogę sie skupić na tym pisaniu bo ciągle sprawdzam czy czasami jakieś 5 słów nie jest takich samych obok siebie jak w tekscie itp:/ Normalnie sie schizuje... dodatkowo przeczytałam gdzieś, bodajże tu http://www.e-mentor.edu.pl/komentarz...umer=19&id=412
opinie że ten program zaznacza wszystko-cytaty, bibliografie, przypisy :/ No dajcie spokój:/// i sie od razu zapytam czy wiecie jak to jest czy jak mi ten program to sprawdzi mam szanse tego poprawy przed obrona bez konsekwencji? czy od razu mnie posadza o plagiat??? Same widzicie że wariuje ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- do cucaracha- i jak tam postępy w pisaniu? ![]()
![]() |
![]() |
#2734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do programu to koleżanka miała tak że miała próbne badanie przed ostatecznym złożeniem i mogła poprawić. Nie martw się bo czsem jest tak, że nie da się inaczej czegoś napisać. Poza tym tam jest jakaś dopuszczalna granica (chyba w jednym z wskaźników aż 20 %). Jeśli piszesz sama to o plagiat cię nikt nie posądzi. Ja też się tym martwiłam bo będę mieć za recenzenta autorkę książek z których bardzo dużo korzystam i ona od razu wyczuje co jest zaczerpnięte od niej. Czasem jak czytam niektóre książki to po prostu widać że jednak z drugiej zrzynana i jeszcze żadnych przypisów nie ma (jest bardzo mało publikacji na temat o którym pisze). I są to książki ludzi z tytułami profesorskimi. Edytowane przez cucaracha Czas edycji: 2010-04-24 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny a ja mam takie dziwne pytanie. Ile razy poprawiałyście swoje prace? Mój pierwszy rozdział właśnie po raz drugi wrócił od promotora i znowu mam coś do poprawy. Głównie kosmetyka - jakaś literówka, przecinek - ale tez coś dopisać, coś ująć inaczej.... I tak sobie myślę... czy to normalne czy ja jestem jakaś beznadziejna, że ciągle mam coś do poprawiania....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Mi non stop promotor coś zaznacza, głównie jakieś błędy w stylu, albo przecinki itp. Dziewczyny - zadałam to pytanie na wątku pytaniowym a nie przyszło mi do głowy, że wy pewnie wiecie bo w końcu to wątek o magisterce - czy jeśli rozdziały i podrozdziały numerowałam nie tak jak trzeba przypisując do stylów, tylko przez format->punktory, numeracja, a teraz w środku pracy mi trzeba zrobić pod-podrozdział, czyli np. 2.1.1. to uda mi się czy mi się wszystko poprzestawia i koniec?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2737 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja jestem na drugim roku resocjalizacji i zaczyna mi się dopiero ten cały kocioł związany z pracą licencjacką. Mieliśmy już wybrać temat, cel badań i przedmiot oraz problemy i hipotezy. Tylko, że na tym właśnie etapie wpadł mi do głowy inny temat i znów muszę do niego wszystko opracować. Mój temat to "Wpływ Internetu na formy spędzania czasu wolnego przez młodzież gimnazjalną" i w sumie teraz nie bardzo wiem jakie problemy szczegółowe można do tego podać i czy temat w ogóle jest w porządku.
Radami nie pogardzę ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
To chyba dobrze jak promotor wskazuje merytoryczne błędy- każe coś dopisać itp. Mój w sumie wskazał mi tylko literówki, parę przecinków a co strony merytorycznej to powiedział, że dobrze i nic nie ma do poprawy... z jednej strony fajnie, z drugiej podejrzane bo aż taka dobra to ja nie jestem w pisaniu....
dziewczyny, mam prośbę, czy któraś z Was zna bardzo dobrze angielski? Ja znam średnio a muszę tytuł swojej pracy mieć też po angielsku, nie chcę strzelić gafy i mieć z błędem. Nie znam nikogo kto znałby angielski bardzo dobrze więc proszę o pomoc, moja praca " Wpływ języka na postrzeganie rzeczywistości"... jak ktoś jest w stanie podać po angielsku będę wdzięczna ![]()
![]() |
#2739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
The influence of a language on the perception of reality - jestem na f.angielskiej ![]()
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2010-04-26 o 16:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() promotor jest od tego żeby wskazywać błędy ![]()
![]() |
![]() |
#2741 |
Rozeznanie
|
Słuchajcie dziewczyny..moze Wy mnie poratujecie bo ja już nie mam siły
![]() ![]() jak macie przypisy w stopce to pewnie macie taką małą cyferkę u góry i tak właśnie muszę mieć:/ A ja mam normalną cyfrę wielkości czcionki przypisu... czy którakolwiek z Was wie jak zmienić ją na tą właśnie małą??? Błagam o pomoc...
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2742 |
Rozeznanie
|
Uff jakoś dałam sobie radę...
![]() ![]() Ale tu cisza... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Wam jak idzie?? Chwalcie się !!! Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#2743 | |
Przyczajenie
|
![]()
HeJ, dołączam do tego forum na niespełna tydzien przed obrona pracy
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, czy to pare zlotych. Mi wyszlo 24zl (przelewem, bo to najtansza opcja) za tylko i wylacznie sam tekst, nie liczac spisu tresci i innych spraw, wiec nie wiem czy to tylko pare zlotych ![]() ![]()
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2745 |
Przyczajenie
|
Trzeba podejść do sprawy metodycznie
![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Drugą sprawą jest to, że nie jestem pewna czy na Plagiacie w necie, ale chyba nie, program ma dostęp do prac uczelnianych. Ten program na uczelniach jest stale aktualizowany o prace wchodzące w dorobek danych uczelni i uczenie się tym wymieniają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2746 |
Raczkowanie
|
Uważam, że część z Was trochę za bardzo panikuje z tym niewyrabianiem się.
Praca magisterska to nie jest jakieś wielkie dzieło. Prawo na UW, studia dzienne, od momentu zebrania książek do powstania 116 stron tekstu, w którym nie było nic żywcem przepisane - 3 tygodnie. I to nie było siedzenie po nocach. To się naprawdę szybko pisze, uważam, że jakby się maksymalnie sprężyć i wycisnąć z siebie wszystko to 10 dni i by było. Za pracę 5 dostałam. Także odstresujcie się trochę lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdy musi mieć też talent humanistyczny do pisania. Ja oddałam tydzień temu ostatecznie prace, plagiatu nie mam, teraz w sumie tylko się trochę pouczyć i zdać ![]()
![]() |
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie - jak to jest z odebraniem dyplomu? wiem że każda uczelnia ma inaczej, ale tak ogólnie, po prostu się idzie do dziekanatu i odbiera, czy jakieś formalności są przy tym większe?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie poprawiam pracę. Jutro muszę oddać ![]() Jak to jest z przypisami? Moja promotor nie chce aby umieszczać je na dole strony tylko po akapicie umieścić przypis w formacie "tak jak przy cytowaniu". Czyli, że po akapicie piszę np. (Brown: 2008: 72-80)??? (autor, rok, strony)
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
Hm.. szczerze mówiąc nie wiem, znam tylko te pisane na dole strony, jak już gdzieś takie widziałam to w wersji że i tu i tu, w nawiasie tylko tytuł i autor, a na dole dokładny przypis.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2751 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczęta, jak postępy? Ja piszę ostatni rozdział empiryczny ![]() ![]() Chii, super, że się nie stresujesz! To najważniejsze, że masz takie podejście do obrony! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2752 |
Przyczajenie
|
Ja mam jutro obronę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2753 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chii1986, powodzenia ![]() Cytat:
![]() Wolalabym skromnie, odbior w dziekanacie i po calej imprezie ![]() Cytat:
mamaszymk, trzymam kciuki za jutro ![]()
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2754 | |
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki!!
Cytat:
![]() rozdział zamkniety. Jutro wydrukuje na ksero i niech sie dzieje wola nieba ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2755 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie-czy numeracja pracy zaczyna się od wstępu czy od rozdziału 1?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2756 | |
Rozeznanie
|
mamaszymk, jak poszlo?
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
czyli spis treści to strona 2, a na tej stronie gdzie jest tytuł pracy, i ta cała formułka pod czyim kierunkiem napisano pracę to strona 1 tylko się numeru 1 nie pisze, zgadza się?
mój promotor nie łaskaw nic powiedzieć na ten temat, ani na inne też zresztą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile z tych książek przeczytałeś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2760 |
Zadomowienie
|
a ja pisze prace na temat przestępczosci nieletnich.. z prawa karnego. Czy któas pisałą podobny temat, jaki plan, spis, ja nie mam pojecia co ując w tej pracy ;d obronba za rok dopiero ale spis musze oddac juz jutro
![]() ![]() strutmok taki ze mnie , ;d
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.